Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sütőtök krémleves
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma,
1 kis sárgarépa,
1 kis szál póréhagyma,
1 nagy burgonya,
40 dkg tisztított sütőtök,
3 evőkanál olaj,
1 teáskanál liszt,
1 késhegynyi fehérbors,
1 húsleveskocka, só (ízlés szerint).
Elkészítés:
A forró olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított és nagyon finomra metélt vöröshagymát, majd rátesszük az ugyancsak tisztított, és kis kockákra vágott sárgarépát, valamint a felkarikázott póréhagymát.
Tepsis tökös burgonya
Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
50 dkg gyalult tök,
50 dkg burgonya,
2 db tojás,
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál vegeta,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
kevés só.
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük. Összekeverjük a gyalult tökkel, a felvert nyers tojással, a vegetával, a törött borssal és egy kevés sóval. Közepes méretű tepsit kikenünk olajjal, liszttel megszórjuk, majd a réteslapot beleterítjük.
|
|
Csokis narancsos rolád
Hozzávalók :
A piskótához:
5 tojás,
10dk cukor,
10dk liszt,
2 evőkanál kakaópor,
krémhez:
25dkg margarin,
20dkg porcukor,
6dkg kakaópor,
fél narancs reszelt héja,
1dl víz, a sziruphoz, 3 evőkanál cukor, 1dl víz, fél narancs reszelt héja,
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgákat óvatosan beleforgatjuk. A lisztet akakóporral elkeverjük, és a habra tesszük, óvatosan elkeverjük.180 fokon kb 15 percig sütjük.A szirup hozzávalóit felmelegítjük, hűtjük.A krémhez a porcukrot, a vízzel, és a fele margarinnal felmelegítjük, belekeverjük a kakaóport,és a narancshéjat, kevergetve fél percig főzzük, majd hűtjük, és a maradék margarinnal habosítjuk.
Epres lepény piskótamorzsával
Az eperszezont érdemes kihasználni és finom epres süteményeket sütni az egész családnak. Bemutatjuk az epres lepény receptet, amely egyszerű mégis nagyszerű!
Hozzávalók:
1. tésztához,
25 dkg liszt,
2 tojás sárga,
1 evőkanál porcukor,
só,
16 dkg margarin,
2. tészta,
3 tojás sárga,
5 tojásfehérje,5 evőkanál cukor,5 evőkanál liszt,5 evőkanál víz.
A töltelékhez:
5 dkg piskótamorzsa, lehet babapiskóta is,
50dkg eper.
Almás vaníliás piskóta
Piskóta:
7 db tojás,
7 evőkanál liszt,
7 evőkanál porcukor,
1 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál rum.
Töltelék:
1 kg savanykás alma.
Krém:
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
negyed liter tej,
1 csomag vaníliás puding.
Máz:
1 tábla tej- vagy étcsokoládé tortabevonó.
Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk, és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük.
Banános mogyorókrémes piskóta
Hozzávalók kb. 16 szelethez:
A tésztához:
6 tojás,
10 dkg cukor,
10 dkg liszt,
10 dkg étkezési keményítő,
1 evőkanál vaj vagy margarin,
2 evőkanál kakaópor,
2 zacskó vaníliás cukor,
sütőpapír.
A töltelékhez és a díszítéshez:
10 dkg mogyorókrém,
6 lap fehér zselatin,
5 dl tej,
1 zacskó vaníliaízű pudingpor (5 dl tejhez), 3 evőkanál cukor,
3 banán,
7 evőkanál citromlé,
2 dl tejszín,
2 evőkanál porcukor,
2 evőkanál csokoládéreszelék,
mentalevelek
A díszítéshez porcukor
Elkészítés:
3 tojást kikeverünk 5 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral.
Hozzávalók:
9 db tojásfehérje,
30 dkg cukor,
1/4 liter felvert tejszínhab,
30 dkg liszt,
vaníliáscukor.
Elkészítés:
A tojásfehérjéket habbá verjük a cukorral,vaníliás cukorral.Majd beleforgatjuk a felvert tejszínt,lisztet.Habzsákba töltjük és
sütőlemezre babapiskótaformákat nyomunk. Középmeleg sütőben megsütjük.
A különlegessége az,hogy a sütemény kívül egy sárga széllel rendelkezik,mialatt a közepe fehér marad.
13 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
10 kg félkövér hús,
2 tubus fokhagymakrém vagy 12 dkg fokhagyma,
25 dkg só,
15 dkg édes paprika,
5 dkg erős paprika,
5 dkg őrölt bors,
1 dkg őrölt kömény.
Elkészítés:
A húst ledaráljuk közepeslyukú darálón,majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
80-as szalámi bélbe töltjük jó szorosan.Hideg füstön nem túl sötétre füstöljük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
200 g vadhús (nyúl,szarvas,vaddisznó),
60 g zsíros,füstölt szalonna,
1 hagyma,
2 ek apróra vágott petrezselyem,
1 tk apróra vágott kakukkfű,
1 ek tejszín,
1 ek portói bor,
1 cs mélyhűtött leveles tészta (300g),
1 tojásfehérje,
só,
1 tojássárgája,
1 ek sűrített tej.
Elkészítés:
A megmosott,megtörölt vadhúst a szalonnával együtt daráljuk le a húsdaráló finomabb tárcsáján.Hozzáadjuk a feldarabolt hagymát,petrezselymet,tejszínt,portóit,
kakaukkfüvet,sózzuk ízlész szerint.Elkeverjük.
Bodza lekvár
Hozzávalók:
1 kg bodza,
30 dkg cukor,
1 rúd vanília,
1 citrom,
Elkészítése:
A bodzát fürtöstül megmossuk, aztán lefejtjük, lassú tűznél egy óra hosszat forraljuk, mint a lekvárt.
Tetszés szerint tegyünk bele cukrot (körülbelül egy kg gyümölcsre 30 dkg cukrot), számoljunk,egy rúd vaníliát, egy egész citromot karikákra vágva.
Lekváros üvegekbe rakjuk és kigőzöljük.
(Nagyon fimom és egészséges.)
Bodzabefőtt
Elkészítése:
4 kg érett bodzabogyót szárastul megmossuk, majd a bogyókat leszedjük, és dunsztosüvegbe rakjuk. 2 liter vizet, 1 kg cukrot - hozzáadva fahéjat és néhány szem szegfűszeget- felforralunk, és amikor kihűlt 2 db citrom levét adjuk hozzá, majd az üvegekben levő bogyókra öntjük.
Az üvegek tetejét tartósítószerrel kezeljük, és gondosan lezárjuk, 80°C -on 30 percig hőkezeljük.
Kihűlésig a fazékban hagyjuk, utána hűvös helyen tároljuk.
Gyors kókuszos sütemény
25 dkg. kókuszreszelék,
4 egész tojás,
kb.1,5 dl. tejszín
3 evőkanál porcukor
1 db zöldcitrom + a héja reszelve
Elkészítés:
Habosra verem a 4 tojást a habverővel, hozzáadom a cukrot és egy kevés tejszínt, a zöldcitrom reszelt héját levét, ízlés szerint ki mennyire szereti a savanykás ízt.
Annyi kókuszreszeléket adok hozzá, hogy jó sűrűalapanyagot kapjak.
Hőálló tálba teszem a masszát ( habcsók formákat, vagy csak kanállal hallmokat is rakhatok a tepsire), és megsütöm.
Hozzávalók:
25 dkg húsos szalonna,
2 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
40 dkg paradicsom,
4 kisebb burgonya,
4 cső kukorica,
2 dl zöldségleves.
Elkészítés:
A felszeletelt szalonnát lábsban zsírjára sütjük,kivesszük,félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a felszeletelt hagymát,fokhagymát.
Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot,majd mikor levet eresztett a feldarabolt burgonyát is.
Sózzuk,borsozzuk,visszatesszük a szalonnát.
Fedő alatt,lassú tűzön 10-15 percig főzzük.
Hozzávalók:
50 dkg libamáj,
1 fej vöröshagyma,
1 db paprika,
1 paradicsom,
2 cukkini,
80 dkg burgonya,
1 tojás,
1 dl tejszín,
1 póréhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 késhegynyi fűszerpaprika.
Elkészítés:
Mélyebb serpenyőben 2 ek. felforrósított olajon megpirítjuk a feldarabolt vöröshagymát,sózzuk,majd a csíkokra vágott paprikát is hozzáadjuk.
A libamájat is felcsíkozzuk és a serpenyőbe tesszük azt is.
Sózzuk,borsozzuk meghintjük fűszerpaprikával,és kevés vízzel felöntjük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 nagy csomag újhagyma,
2 kisebb cukkini,
25 dkg gomba,
1 kisebb paprika,
csípős paprika ízlés szerint,
4-5 friss zsályalevél,
4-5 szál petrezselyem,
5 dkg húsos szalonna,
2 gerezd fokhagyma,
50 dkg hosszúmetélt,
2 ek olaj.
Elkészítés:
A szalonnát vékony csíkokra metéljük,zsírjára sütjük.Rádobjuk a felkarikázott hagymát,zúzott fokhagymát,felaprított zsályát,majd 1 percig erősebb tűzön pirítjuk.
Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát,cukkinit,a kétféle paprikát,és továbbra is élénk tűzön,folyamatosan keverve 3-4 percig pirítjuk.
Répatorta
Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa,
25 dkg krémsajt,
2,5 dl étolaj,
60 dkg liszt,
25 dkg cukor,
25 dkg barnacukor,
1 cs. sütőpor,
1 kiskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál őrölt fahéj,
1 kiskanál gyömbérpor,
1 mokkáskanál szerecsendió,
15 dkg dióbél.
A krémhez:
15 dkg szeletelt mandula,
15 dkg mazsola,
kevés gyümölcslekvár,
20 dkg mascarpone,
15 dkg vaj,
20 dkg porcukor.
A sárgarépát lereszeljük, a diót ledaráljuk, és az egészet összekeverjük a többi anyaggal.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás