Sütés főzés Blog: 2011. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2011. szeptember

 Sütőtök krémleves

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Sütőtök krémleves

Hozzávalók:


1 kis fej vöröshagyma,

1 kis sárgarépa,

1 kis szál póréhagyma,

1 nagy burgonya,

40 dkg tisztított sütőtök,

3 evőkanál olaj,

1 teáskanál liszt,

1 késhegynyi fehérbors,

1 húsleveskocka, só (ízlés szerint).

Elkészítés:


A forró olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított és nagyon finomra metélt vöröshagymát, majd rátesszük az ugyancsak tisztított, és kis kockákra vágott sárgarépát, valamint a felkarikázott póréhagymát.

Utolsó hozzászólás

RG Gábor üzente 6 éve

Örülök ennek a sütőtök leves receptnek,egyrészt itt az ideje,nagyon egészséges és finom,és az egyéb levesek mellett egy teljesen más ízvilág.Én még pirított zsemlekockát is el tudok benne képzelni.

Tovább 

 Tepsis tökös burgonya

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Tepsis tökös burgonya

Hozzávalók:


1 csomag réteslap,

50 dkg gyalult tök,

50 dkg burgonya,

2 db tojás,

1 evőkanál liszt,

2 evőkanál olaj,

1 evőkanál vegeta,

1 mokkáskanál törött fehér bors,

kevés só.

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük. Összekeverjük a gyalult tökkel, a felvert nyers tojással, a vegetával, a törött borssal és egy kevés sóval. Közepes méretű tepsit kikenünk olajjal, liszttel megszórjuk, majd a réteslapot beleterítjük.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 6 éve

Nagyon tetszik !!! Megveszem a hozzávalókat és el is készítem !!! Szeretem az egyszerű, kiadós és nem túl bonyolult ételeket !!! Köszönöm, hogy olvashattam !!! Üdv: Feri

Tovább 

 

 Csokis narancsos rolád

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csokis narancsos rolád


Hozzávalók :


A piskótához:


5 tojás,

10dk cukor,

10dk liszt,

2 evőkanál kakaópor,


 krémhez:


25dkg margarin,

20dkg porcukor,

  6dkg kakaópor,

fél narancs reszelt héja,

1dl víz, a sziruphoz, 3 evőkanál cukor, 1dl víz, fél narancs reszelt héja, 


Elkészítés:


A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgákat óvatosan beleforgatjuk. A lisztet akakóporral elkeverjük, és a habra tesszük, óvatosan elkeverjük.180 fokon kb 15 percig sütjük.A szirup hozzávalóit felmelegítjük, hűtjük.A krémhez a porcukrot, a vízzel, és a fele margarinnal felmelegítjük, belekeverjük a kakaóport,és a narancshéjat, kevergetve fél percig főzzük, majd hűtjük, és a maradék margarinnal habosítjuk.

Tovább 

 Epres lepény piskótamorzsával

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Epres lepény piskótamorzsával



Az eperszezont érdemes kihasználni és finom epres süteményeket sütni az egész családnak. Bemutatjuk az epres lepény receptet, amely egyszerű mégis nagyszerű!

Hozzávalók:


1. tésztához,


25 dkg liszt,

2 tojás sárga,

1 evőkanál porcukor,

só,

16 dkg margarin, 


2. tészta,


3 tojás sárga,

5 tojásfehérje,5 evőkanál cukor,5 evőkanál liszt,5 evőkanál víz.

A töltelékhez:


5 dkg piskótamorzsa, lehet babapiskóta is,

50dkg eper.

Tovább 

 Almás vaníliás piskóta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Almás vaníliás piskóta


Piskóta:


7 db tojás,

7 evőkanál liszt,

7 evőkanál porcukor,

1 evőkanál kakaópor,

1 evőkanál rum.


Töltelék:


1 kg savanykás alma.

Krém:


20 dkg margarin,

20 dkg porcukor,

negyed liter tej,

1 csomag vaníliás puding.

Máz:


1 tábla tej- vagy étcsokoládé tortabevonó.

Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk, és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük.

Tovább 

 Banános mogyorókrémes piskóta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Banános mogyorókrémes piskóta



Hozzávalók kb. 16 szelethez:

 

A tésztához:


6 tojás,

10 dkg cukor,

10 dkg liszt,

10 dkg étkezési keményítő,

1 evőkanál vaj vagy margarin,

2 evőkanál kakaópor,

2 zacskó vaníliás cukor,

sütőpapír.

A töltelékhez és a díszítéshez:

 

10 dkg mogyorókrém,

6 lap fehér zselatin,

5 dl tej,

1 zacskó vaníliaízű pudingpor (5 dl tejhez), 3 evőkanál cukor,

3 banán,

7 evőkanál citromlé,

2 dl tejszín,

2 evőkanál porcukor,

2 evőkanál csokoládéreszelék,

mentalevelek

A díszítéshez porcukor

Elkészítés:


3 tojást kikeverünk 5 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral.

Tovább 

Hozzávalók:

9 db tojásfehérje,

30 dkg cukor,

1/4 liter felvert tejszínhab,

30 dkg liszt,

vaníliáscukor.

 

 

 

Elkészítés:

A tojásfehérjéket habbá verjük a cukorral,vaníliás cukorral.Majd beleforgatjuk a felvert tejszínt,lisztet.Habzsákba töltjük és

sütőlemezre babapiskótaformákat nyomunk. Középmeleg sütőben megsütjük.

A különlegessége az,hogy a sütemény kívül egy sárga széllel rendelkezik,mialatt a közepe fehér marad.

 

 

 

Forrás: http://receptek.tv/?oldal=49&uid=846&n=48

Tovább 

Hozzávalók:

10 kg félkövér hús,

2 tubus fokhagymakrém vagy 12 dkg fokhagyma,

25 dkg só,

15 dkg édes paprika,

5 dkg erős paprika,

5 dkg őrölt bors,

1 dkg őrölt kömény.

 

 

 

Elkészítés:

A húst ledaráljuk közepeslyukú darálón,majd összekeverjük a többi hozzávalóval.

80-as szalámi bélbe töltjük jó szorosan.Hideg füstön nem túl sötétre füstöljük.

 

 

 

 

Forrás:  http://receptek.tv/?oldal=49&uid=702&n=24

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 6 éve

Nem lehet rossz...csak gondom van a hideg füsttel, meg a 10 kg tarja-comb-vagy egyéb hús árával...de lehet, hogy kisebb mennyiséggel, kooperációban kipróbálom !!!

Hozzávalók:

200 g vadhús (nyúl,szarvas,vaddisznó),

60 g zsíros,füstölt szalonna,

1 hagyma,

2 ek apróra vágott petrezselyem,

1 tk apróra vágott kakukkfű,

1 ek tejszín,

1 ek portói bor,

1 cs mélyhűtött leveles tészta (300g),

1 tojásfehérje,

só,

1 tojássárgája,

1 ek sűrített tej.

 

 

 

 

Elkészítés:

A megmosott,megtörölt vadhúst a szalonnával együtt daráljuk le a húsdaráló finomabb tárcsáján.Hozzáadjuk a feldarabolt hagymát,petrezselymet,tejszínt,portóit,

kakaukkfüvet,sózzuk ízlész szerint.Elkeverjük.

Tovább 

 Bodza lekvár

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Bodza lekvár


Hozzávalók:


1 kg bodza,

30 dkg cukor,

1 rúd vanília,

1 citrom,


Elkészítése:


A bodzát fürtöstül megmossuk, aztán lefejtjük, lassú tűznél egy óra hosszat forraljuk, mint a lekvárt.

Tetszés szerint tegyünk bele cukrot (körülbelül egy kg gyümölcsre 30 dkg cukrot), számoljunk,egy rúd vaníliát, egy egész citromot karikákra vágva. 

Lekváros üvegekbe rakjuk és kigőzöljük.

(Nagyon fimom és egészséges.)

 Bodzabefőtt

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Bodzabefőtt

Elkészítése:

 

4 kg érett bodzabogyót szárastul megmossuk, majd a bogyókat leszedjük, és dunsztosüvegbe rakjuk. 2 liter vizet, 1 kg cukrot - hozzáadva fahéjat és néhány szem szegfűszeget- felforralunk, és amikor kihűlt 2 db citrom levét adjuk hozzá, majd az üvegekben levő bogyókra öntjük.

Az üvegek tetejét tartósítószerrel kezeljük, és gondosan lezárjuk, 80°C -on 30 percig hőkezeljük.

Kihűlésig a fazékban hagyjuk, utána hűvös helyen tároljuk.

Tovább 

 Gyors kókuszos sütemény

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Gyors kókuszos sütemény


25 dkg. kókuszreszelék,
4 egész  tojás,
kb.1,5 dl. tejszín
3 evőkanál porcukor
1 db zöldcitrom + a héja reszelve 


Elkészítés:

Habosra verem a 4 tojást a habverővel, hozzáadom a cukrot és egy kevés tejszínt, a zöldcitrom reszelt héját  levét, ízlés szerint ki mennyire szereti a savanykás ízt.

Annyi kókuszreszeléket adok hozzá, hogy jó sűrűalapanyagot kapjak.

Hőálló tálba teszem a masszát ( habcsók formákat, vagy csak kanállal hallmokat is rakhatok a tepsire), és megsütöm.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 6 éve

Igen én is lisztet hiányoltam belőle? kekszel már csináltam és nem kell meg sütni , de igy még sohasem. köszike

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg húsos szalonna,

2 fej vöröshagyma,

1 gerezd fokhagyma,

40 dkg paradicsom,

4 kisebb burgonya,

4 cső kukorica,

2 dl zöldségleves.

 


Elkészítés:

A felszeletelt szalonnát  lábsban zsírjára sütjük,kivesszük,félretesszük.

A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a felszeletelt hagymát,fokhagymát.

Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot,majd mikor levet eresztett a feldarabolt burgonyát is.

Sózzuk,borsozzuk,visszatesszük a szalonnát.

Fedő alatt,lassú tűzön 10-15 percig főzzük.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg libamáj,

1 fej vöröshagyma,

1 db paprika,

1 paradicsom,

2 cukkini,

80 dkg burgonya,

1 tojás,

1 dl tejszín,

1 póréhagyma,

2 gerezd fokhagyma,

1 késhegynyi fűszerpaprika.

 

 


Elkészítés:

Mélyebb serpenyőben 2 ek. felforrósított olajon megpirítjuk a feldarabolt vöröshagymát,sózzuk,majd a csíkokra vágott paprikát is hozzáadjuk.

A libamájat is felcsíkozzuk és a serpenyőbe tesszük azt is.

Sózzuk,borsozzuk meghintjük fűszerpaprikával,és kevés vízzel felöntjük.

Tovább 

Hozzávalók:

1 nagy csomag újhagyma,

2 kisebb cukkini,

25 dkg gomba,

1 kisebb paprika,

csípős paprika ízlés szerint,

4-5 friss zsályalevél,

4-5 szál petrezselyem,

5 dkg húsos szalonna,

2 gerezd fokhagyma,

50 dkg hosszúmetélt,

2 ek olaj.

 

 


Elkészítés:

A szalonnát vékony csíkokra metéljük,zsírjára sütjük.Rádobjuk a felkarikázott hagymát,zúzott fokhagymát,felaprított zsályát,majd 1 percig erősebb tűzön pirítjuk.

Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát,cukkinit,a kétféle paprikát,és továbbra is élénk tűzön,folyamatosan keverve 3-4 percig pirítjuk.

Tovább 

 2A2Dx4ghTAd

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Bibi,Haha... no need to retype! =)~~~Rick,Crazy hours, yes! Too much tnighs going on. I might just elaborate more in the near future.~~~MACY, Nic Nic & Skinny Love,Great minds FTW!~~~Joey,I felt the way you do too. Oh great! You're finally done. Pops champagne!

Utolsó hozzászólás

marczis evelin üzente 6 éve

szereten a finom sutiket mint pl ezt is

 jfZqBrCV5

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Certain people like us! =)How are you? Working crazy hours again? I ask becsuae I am and I think we're alike in that way. My boss submitted her resignation (and went on vacation this week) and we're in the middle of a very hectic time. Ugh! I need to be independently wealthy.

 Répatorta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Répatorta


Hozzávalók:

 

50 dkg sárgarépa,

25 dkg krémsajt,

2,5 dl étolaj,

60 dkg liszt,

25 dkg cukor,

25 dkg barnacukor,

1 cs. sütőpor,

1 kiskanál szódabikarbóna,

1 kiskanál őrölt fahéj,

1 kiskanál gyömbérpor,

1 mokkáskanál szerecsendió,

15 dkg dióbél.

 

A krémhez:

 

15 dkg szeletelt mandula,

15 dkg mazsola,

kevés gyümölcslekvár,

20 dkg mascarpone,

15 dkg vaj,

20 dkg porcukor.

 


 

A sárgarépát lereszeljük, a diót ledaráljuk, és az egészet összekeverjük a többi anyaggal.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Unokánk tortája az 5.szuletésnapjára képhez:

Unokank_tortaja_az_5szuletesnapjara_2076762_6318_s

Gratulálok! Biztos örült neki az ünnepelt! Isten éltesse!

Zita-Irma Kováčová 3 napja új képet töltött fel:

Unokank_tortaja_az_5szuletesnapjara_2076762_6318_s

Vass Lászlóné 5 napja új képet töltött fel:

Szilvalekvar_2076651_9110_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Oroszkrem_kocka_2076256_9965_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Olcso_csokolades_szelet_2075678_8919_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Orosz_kremes_2075677_4121_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu