Sütés főzés Blog: 2011. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2011. szeptember

 Sütőtök krémleves

13 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Sütőtök krémleves

Hozzávalók:


1 kis fej vöröshagyma,

1 kis sárgarépa,

1 kis szál póréhagyma,

1 nagy burgonya,

40 dkg tisztított sütőtök,

3 evőkanál olaj,

1 teáskanál liszt,

1 késhegynyi fehérbors,

1 húsleveskocka, só (ízlés szerint).

Elkészítés:


A forró olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított és nagyon finomra metélt vöröshagymát, majd rátesszük az ugyancsak tisztított, és kis kockákra vágott sárgarépát, valamint a felkarikázott póréhagymát.

Utolsó hozzászólás

RG Gábor üzente 13 éve

Örülök ennek a sütőtök leves receptnek,egyrészt itt az ideje,nagyon egészséges és finom,és az egyéb levesek mellett egy teljesen más ízvilág.Én még pirított zsemlekockát is el tudok benne képzelni.

Tovább 

 Tepsis tökös burgonya

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Tepsis tökös burgonya

Hozzávalók:


1 csomag réteslap,

50 dkg gyalult tök,

50 dkg burgonya,

2 db tojás,

1 evőkanál liszt,

2 evőkanál olaj,

1 evőkanál vegeta,

1 mokkáskanál törött fehér bors,

kevés só.

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük. Összekeverjük a gyalult tökkel, a felvert nyers tojással, a vegetával, a törött borssal és egy kevés sóval. Közepes méretű tepsit kikenünk olajjal, liszttel megszórjuk, majd a réteslapot beleterítjük.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 13 éve

Nagyon tetszik !!! Megveszem a hozzávalókat és el is készítem !!! Szeretem az egyszerű, kiadós és nem túl bonyolult ételeket !!! Köszönöm, hogy olvashattam !!! Üdv: Feri

Tovább 

 

 Csokis narancsos rolád

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csokis narancsos rolád


Hozzávalók :


A piskótához:


5 tojás,

10dk cukor,

10dk liszt,

2 evőkanál kakaópor,


 krémhez:


25dkg margarin,

20dkg porcukor,

  6dkg kakaópor,

fél narancs reszelt héja,

1dl víz, a sziruphoz, 3 evőkanál cukor, 1dl víz, fél narancs reszelt héja, 


Elkészítés:


A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgákat óvatosan beleforgatjuk. A lisztet akakóporral elkeverjük, és a habra tesszük, óvatosan elkeverjük.180 fokon kb 15 percig sütjük.A szirup hozzávalóit felmelegítjük, hűtjük.A krémhez a porcukrot, a vízzel, és a fele margarinnal felmelegítjük, belekeverjük a kakaóport,és a narancshéjat, kevergetve fél percig főzzük, majd hűtjük, és a maradék margarinnal habosítjuk.

Tovább 

 Epres lepény piskótamorzsával

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Epres lepény piskótamorzsával



Az eperszezont érdemes kihasználni és finom epres süteményeket sütni az egész családnak. Bemutatjuk az epres lepény receptet, amely egyszerű mégis nagyszerű!

Hozzávalók:


1. tésztához,


25 dkg liszt,

2 tojás sárga,

1 evőkanál porcukor,

só,

16 dkg margarin, 


2. tészta,


3 tojás sárga,

5 tojásfehérje,5 evőkanál cukor,5 evőkanál liszt,5 evőkanál víz.

A töltelékhez:


5 dkg piskótamorzsa, lehet babapiskóta is,

50dkg eper.

Tovább 

 Almás vaníliás piskóta

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Almás vaníliás piskóta


Piskóta:


7 db tojás,

7 evőkanál liszt,

7 evőkanál porcukor,

1 evőkanál kakaópor,

1 evőkanál rum.


Töltelék:


1 kg savanykás alma.

Krém:


20 dkg margarin,

20 dkg porcukor,

negyed liter tej,

1 csomag vaníliás puding.

Máz:


1 tábla tej- vagy étcsokoládé tortabevonó.

Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk, és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük.

Tovább 

 Banános mogyorókrémes piskóta

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Banános mogyorókrémes piskóta



Hozzávalók kb. 16 szelethez:

 

A tésztához:


6 tojás,

10 dkg cukor,

10 dkg liszt,

10 dkg étkezési keményítő,

1 evőkanál vaj vagy margarin,

2 evőkanál kakaópor,

2 zacskó vaníliás cukor,

sütőpapír.

A töltelékhez és a díszítéshez:

 

10 dkg mogyorókrém,

6 lap fehér zselatin,

5 dl tej,

1 zacskó vaníliaízű pudingpor (5 dl tejhez), 3 evőkanál cukor,

3 banán,

7 evőkanál citromlé,

2 dl tejszín,

2 evőkanál porcukor,

2 evőkanál csokoládéreszelék,

mentalevelek

A díszítéshez porcukor

Elkészítés:


3 tojást kikeverünk 5 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral.

Tovább 

Hozzávalók:

9 db tojásfehérje,

30 dkg cukor,

1/4 liter felvert tejszínhab,

30 dkg liszt,

vaníliáscukor.

 

 

 

Elkészítés:

A tojásfehérjéket habbá verjük a cukorral,vaníliás cukorral.Majd beleforgatjuk a felvert tejszínt,lisztet.Habzsákba töltjük és

sütőlemezre babapiskótaformákat nyomunk. Középmeleg sütőben megsütjük.

A különlegessége az,hogy a sütemény kívül egy sárga széllel rendelkezik,mialatt a közepe fehér marad.

 

 

 

Forrás: http://receptek.tv/?oldal=49&uid=846&n=48

Tovább 

Hozzávalók:

10 kg félkövér hús,

2 tubus fokhagymakrém vagy 12 dkg fokhagyma,

25 dkg só,

15 dkg édes paprika,

5 dkg erős paprika,

5 dkg őrölt bors,

1 dkg őrölt kömény.

 

 

 

Elkészítés:

A húst ledaráljuk közepeslyukú darálón,majd összekeverjük a többi hozzávalóval.

80-as szalámi bélbe töltjük jó szorosan.Hideg füstön nem túl sötétre füstöljük.

 

 

 

 

Forrás:  http://receptek.tv/?oldal=49&uid=702&n=24

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 13 éve

Nem lehet rossz...csak gondom van a hideg füsttel, meg a 10 kg tarja-comb-vagy egyéb hús árával...de lehet, hogy kisebb mennyiséggel, kooperációban kipróbálom !!!

Hozzávalók:

200 g vadhús (nyúl,szarvas,vaddisznó),

60 g zsíros,füstölt szalonna,

1 hagyma,

2 ek apróra vágott petrezselyem,

1 tk apróra vágott kakukkfű,

1 ek tejszín,

1 ek portói bor,

1 cs mélyhűtött leveles tészta (300g),

1 tojásfehérje,

só,

1 tojássárgája,

1 ek sűrített tej.

 

 

 

 

Elkészítés:

A megmosott,megtörölt vadhúst a szalonnával együtt daráljuk le a húsdaráló finomabb tárcsáján.Hozzáadjuk a feldarabolt hagymát,petrezselymet,tejszínt,portóit,

kakaukkfüvet,sózzuk ízlész szerint.Elkeverjük.

Tovább 

 Bodza lekvár

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Bodza lekvár


Hozzávalók:


1 kg bodza,

30 dkg cukor,

1 rúd vanília,

1 citrom,


Elkészítése:


A bodzát fürtöstül megmossuk, aztán lefejtjük, lassú tűznél egy óra hosszat forraljuk, mint a lekvárt.

Tetszés szerint tegyünk bele cukrot (körülbelül egy kg gyümölcsre 30 dkg cukrot), számoljunk,egy rúd vaníliát, egy egész citromot karikákra vágva. 

Lekváros üvegekbe rakjuk és kigőzöljük.

(Nagyon fimom és egészséges.)

 Bodzabefőtt

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Bodzabefőtt

Elkészítése:

 

4 kg érett bodzabogyót szárastul megmossuk, majd a bogyókat leszedjük, és dunsztosüvegbe rakjuk. 2 liter vizet, 1 kg cukrot - hozzáadva fahéjat és néhány szem szegfűszeget- felforralunk, és amikor kihűlt 2 db citrom levét adjuk hozzá, majd az üvegekben levő bogyókra öntjük.

Az üvegek tetejét tartósítószerrel kezeljük, és gondosan lezárjuk, 80°C -on 30 percig hőkezeljük.

Kihűlésig a fazékban hagyjuk, utána hűvös helyen tároljuk.

Tovább 

 Gyors kókuszos sütemény

13 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Gyors kókuszos sütemény


25 dkg. kókuszreszelék,
4 egész  tojás,
kb.1,5 dl. tejszín
3 evőkanál porcukor
1 db zöldcitrom + a héja reszelve 


Elkészítés:

Habosra verem a 4 tojást a habverővel, hozzáadom a cukrot és egy kevés tejszínt, a zöldcitrom reszelt héját  levét, ízlés szerint ki mennyire szereti a savanykás ízt.

Annyi kókuszreszeléket adok hozzá, hogy jó sűrűalapanyagot kapjak.

Hőálló tálba teszem a masszát ( habcsók formákat, vagy csak kanállal hallmokat is rakhatok a tepsire), és megsütöm.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 13 éve

Igen én is lisztet hiányoltam belőle? kekszel már csináltam és nem kell meg sütni , de igy még sohasem. köszike

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg húsos szalonna,

2 fej vöröshagyma,

1 gerezd fokhagyma,

40 dkg paradicsom,

4 kisebb burgonya,

4 cső kukorica,

2 dl zöldségleves.

 


Elkészítés:

A felszeletelt szalonnát  lábsban zsírjára sütjük,kivesszük,félretesszük.

A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a felszeletelt hagymát,fokhagymát.

Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot,majd mikor levet eresztett a feldarabolt burgonyát is.

Sózzuk,borsozzuk,visszatesszük a szalonnát.

Fedő alatt,lassú tűzön 10-15 percig főzzük.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg libamáj,

1 fej vöröshagyma,

1 db paprika,

1 paradicsom,

2 cukkini,

80 dkg burgonya,

1 tojás,

1 dl tejszín,

1 póréhagyma,

2 gerezd fokhagyma,

1 késhegynyi fűszerpaprika.

 

 


Elkészítés:

Mélyebb serpenyőben 2 ek. felforrósított olajon megpirítjuk a feldarabolt vöröshagymát,sózzuk,majd a csíkokra vágott paprikát is hozzáadjuk.

A libamájat is felcsíkozzuk és a serpenyőbe tesszük azt is.

Sózzuk,borsozzuk meghintjük fűszerpaprikával,és kevés vízzel felöntjük.

Tovább 

Hozzávalók:

1 nagy csomag újhagyma,

2 kisebb cukkini,

25 dkg gomba,

1 kisebb paprika,

csípős paprika ízlés szerint,

4-5 friss zsályalevél,

4-5 szál petrezselyem,

5 dkg húsos szalonna,

2 gerezd fokhagyma,

50 dkg hosszúmetélt,

2 ek olaj.

 

 


Elkészítés:

A szalonnát vékony csíkokra metéljük,zsírjára sütjük.Rádobjuk a felkarikázott hagymát,zúzott fokhagymát,felaprított zsályát,majd 1 percig erősebb tűzön pirítjuk.

Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát,cukkinit,a kétféle paprikát,és továbbra is élénk tűzön,folyamatosan keverve 3-4 percig pirítjuk.

Tovább 

 2A2Dx4ghTAd

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Bibi,Haha... no need to retype! =)~~~Rick,Crazy hours, yes! Too much tnighs going on. I might just elaborate more in the near future.~~~MACY, Nic Nic & Skinny Love,Great minds FTW!~~~Joey,I felt the way you do too. Oh great! You're finally done. Pops champagne!

Utolsó hozzászólás

marczis evelin üzente 13 éve

szereten a finom sutiket mint pl ezt is

 jfZqBrCV5

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Certain people like us! =)How are you? Working crazy hours again? I ask becsuae I am and I think we're alike in that way. My boss submitted her resignation (and went on vacation this week) and we're in the middle of a very hectic time. Ugh! I need to be independently wealthy.

 Répatorta

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Répatorta


Hozzávalók:

 

50 dkg sárgarépa,

25 dkg krémsajt,

2,5 dl étolaj,

60 dkg liszt,

25 dkg cukor,

25 dkg barnacukor,

1 cs. sütőpor,

1 kiskanál szódabikarbóna,

1 kiskanál őrölt fahéj,

1 kiskanál gyömbérpor,

1 mokkáskanál szerecsendió,

15 dkg dióbél.

 

A krémhez:

 

15 dkg szeletelt mandula,

15 dkg mazsola,

kevés gyümölcslekvár,

20 dkg mascarpone,

15 dkg vaj,

20 dkg porcukor.

 


 

A sárgarépát lereszeljük, a diót ledaráljuk, és az egészet összekeverjük a többi anyaggal.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu