Sütés főzés Blog: 2016. január

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2016. január

network.hu

Január elején a magyar sajtót bejárta a hír, hogy Kiskőrösön egy pizzéria étlapjára új, különleges (t)ételek kerültek fel: a Bevándorló, a Terrorista, a Szír és az Ahmed fantázianevű pizzák.

A nagy felhajtás úgy tűnt, alábbhagy, de sajnos már külföldre is eljutott a hír, újabb kokit adva – mostanában amúgy is kicsit nyomi – országimázsunknak. A Vice sajnos hosszú riportban ecseteli a pizzéria (amelynek most említenénk meg a nevét; ha nem baj, nem csinálunk reklámot) ízléses névválasztásait. Azt írják:

Petőfi Sándor, az ismert költő és forradalmár szülőhelye mostanában valami egészen másról híres.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 evőkanál cukor
7 dkg vaj
1 élesztő (igazi, nem zacskós)
2 dl tej
2 tojás
1 citrom héja
1 vaníliás cukor

A bevonáshoz:
porcukor, a citrom leve, ételfesték, díszítőcukorkák
étcsokoládé/tejcsokoládé kb 1 tábla

A tejet meglangyosítottam, majd az élesztőt a tejben egy kis cukorral (egy csipet) felfuttattam. Közben egy nagyobb keverőtálba beleszórtam a lisztet, a cukrot, tojást, belereszeltem a citrom héját, és a vaníliás cukrot is beletettem.

Tovább 

 

network.hu

Igazán egyszerű és nagyszerű finomság! A felnőttek mellett a gyerekek nagy kedvence is, amit könnyű elkészíteni.

 

Hozzávalók a tésztához:

 


30 dkg liszt

150 ml langyos víz

2 dkg élesztő

2 evőkanál olívaolaj

Csipetnyi só

Töltelékhez:

200 g paprikás szalámi

100 g sajt

Olaj

Bors

Elkészítés:

 

Összegyúrjuk a hozzávalókat, és a pizzatésztából vékony, keskeny és hosszú téglalapot sodrunk, és megkenjük olajjal.

Tovább 

 

network.hu

 

 

Tavaly év elején írtunk néhány érdekesen hangzó egészségtrendről, amik közül talán a kókuszolaj az, ami nem akar kimenni a divatból. De ki tudja, meddig tart ez az őrület, hiszen már van is egy újabb alternatíva: az avokádóolaj. Igyekeztünk most is összeszedni, hogy az idei évben milyen ételkülönlegességeké és mozgásformáké lesz a főszerep. 

Avokádóolaj

A Pinterest 10-es étellistájának első helyén az avokádóolaj szerepel, amely a gyümölcs zöld, húsos részéből nyerhető ki.

Tovább 

network.hu

 A téli hidegben csak úgy vágyunk a meleg ételekre. Egy tányér gőzölgő, forró levesnek szinte nem is lehet ellenállni, akárcsak az itt ajánlott finom leveseknek!

 

Egy hideg, téli estén nincs is jobb vacsora egy tányér forró, tápláló levesnél. Hát még, ha az elkészítésük is csupán fél órát vesz igénybe. Egy fárasztó, nehéz nap után a konyhában való ténykedés, és a vacsora elkészítése segíthet a lenyugvásban és az átszellemülésben is.

Tovább 

network.hu

Eredetileg svéd szokás, hogy a vendégeknek készített összes ételt valamint italt egyszerre kiteszik az asztalra, ahonnan mindenki ízlése szerint válogat „kiszolgálja" magát. Cikkünkből mindent megtudhatsz a svédasztalról!

A svédasztalhoz nem feltétlenül szükséges a drága étkészletet elővenni, mert a buli utáni mosogatás rémálom! Hacsak nem mosogatógépben történik. Gusztusos papír tányérokat (papírtálcákat és alufólia tálkákat) lehet kapni, amelyek használat után eldobhatok.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu