Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hagymás rakott palacsinta
Hozzávalók:
2 dl ecetes gyöngyhagyma leve nélkül,
10 dkg liszt,
0,5 l tej, kevés szódavíz,
10 dkg reszelt sajt,
0,5 dl olaj,
1 tojás,
1-1 késhegynyi reszelt szerecsendió,
őrölt gyömbér,
őrölt koriander,
1 mokkáskanál só és őrölt fehér bors,
2 evőkanál ecetes hagymalé
Elkészítés:
A leszűrt gyöngyhagymát nagyon apróra vágom.
A tojást habosra verem, belekeverem a tejet, majd hozzáadom a lisztet.
Simára keverve hozzáadom a sót és a fűszereket, majd az ecetes hagymalevet és az apróra vágott gyöngyhagymát, végül az olajat is belekeverem.
Különleges Mexikói csípős palacsinta recept!
Hozzávalók:
4 személyre:
50 dkg darált marha-, vagy sertéshús,
1 nagy hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál olaj,
40 dkg paradicsom,
2 erős zöldpaprika,
1 húsleveskocka,
1 doboz (40 dkg) vörös babkonzerv,
1 teáskanál őrölt kömény,
7 dkg reszelt sajt,
3 dl tejföl,
só, bors,
8 db vastagabb, sós palacsintát, kukorica lisztből sütünk.
Elkészítés:
Forró olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát, rátesszük a darált húst, és barnára pirítjuk.
|
|
Amerikai túrótorta
Hozzávalók:
1 csomag kétszersült,
35 dkg túró,
5 dkg vaj,
1 csomag vaníliás pudingpor,
8 db tojásfehérje,
15 dkg barackíz,
3,5 dl tej,
8 dkg cukor.
Elkészítés:
A tejet a cukorral felforraljuk, és a kétszersültet meglocsoljuk vele. A pudingporból a használati utasítás szerint elkészítjük a krémet, hozzáadjuk az áttört túrót és a vajat, habosra keverjük.
Egy tálra rétegezzük az áztatott kétszersültet és a túrókrémet torta alakúra formázva.
Tetejére tojáshabot teszünk, melyet a barackízzel készítettünk.
Almás burgonyás csirkesaláta
Egészséges és laktató!
Hozzávalók.
35 dkg sült csirkehús,
15 dkg füstölt sonka,
2 nagy édes alma,
30 dkg főtt burgonya,
1 fej saláta,
4 kanál olaj,
1 kanál almaecet,
só, bors.
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd felkockázzuk.
Egy nagyobb tálba tesszük és összeforgatjuk olajjal, ha lehet és szeretjük az ízét használjunk olivaolajat.
A sült csirkét leszedjük a csontról és csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a burgonyához.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
mirelit leves tészta,
kristálycukor.
Töltelék:
lekvár,csokikrém,puding,túrókrém stb.
Elkészítés:
A felolvasztott leveles tésztát kinyújtjuk,majd körlapokat szaggatunk belőle.A körlapokat deszkára szórt kristálycukron hosszúkásra nyújtjuk,majd tepsibe tesszük.Addig sütjük míg a cukor elkezd barnulni,kivesszük.Tetszőleges krémmel kettőt összeragasztunk,a cukros része legyen kívül.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg burgonya,
20 dkg capellini tészta,
5 dkg szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 db sárgarépa,
1 kis darab zeller,
1 csokor zellerzöld,
4 db paradicsom,
1 liter húsalaplé,
olaj,parmezán,
só,bors.
Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára pirítjuk.Hozzáadjuka finomra vágott vöröshagymát,felkockázott sárgarépát,zellert.
Sózzok,borsozzuk,majd hozzákeverjük a feldarabolt paradicsomokat is.
A vékony csíkokra vágott burgonyát csak akkor adjuk a zöldségekhez mikor már félig megpuhultak.
Hozzávalók:
25 dkg sertéslapocka,
1 fej vöröshagyma,
2 szál sárgarépa,
15 dkg zöldborsó,
15 dkg zöldbab,
4-5 szem burgonya,
1 db tv paprika,
1 db paradicsom,
5 dkg sertészsír,
fél csokor friss tárkony,
fűszerpaprika,
liszt,só.
Elkészítés:
Az olvasztott zsíron megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
A lapockát apró kockára vágjuk,a hagymára tesszük és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt,paradicsomot,paprikát,majd meghintjük fűszerpaprikával,sózzuk,kevés vízzel felöntjük.
Hozzávalók:
1 db egész csirke,
3 db padlizsán,
20 dkg pizza mozzarella,
fél alma,
4 db paradicsom,
2 ek méz,
2 fej vöröshagyma,
1,5 dl száraz fehérbor,
fél cokor petrezselyem,
fél csokor zsálya,
fél csokor koriander,
pár szál kakukkfű,
kevés majoranna,
olivaolaj,
só bors.
Elkészítés:
A csirke belsejét sózzuk,borsozzuk,majd megtöltjük a friss fűszernövényekkel és a fél almával.
Tepsire helyezzük és a bőrét megkenjük méz és kevés olaj keverékével.
Hozzávalók:
35 dkg liszt,
1 db tojás,
1 ek ecet,
0,5 dl olaj,
14 dkg vaj,
25 dkg füstölt szalonna,
1 fej káposzta,
köménymag,só,bors.
Elkészítés:
A szalonnát apró kockácra vágjuk ,majd zsírjára sütjük.
A káposztát felcsíkozzuk,és a szalonnára tesszük.Köménymaggal,zúzott fokhagymával,borssal fűszerezzük,majd addig főzzük míg a lé el nem párolog róla és a káposzta meg nem pirul.
A lisztből,tojásból,csipetnyi sóval,ecettel és némi vízzel tésztát gyúrunk.
Hozzávalók:
8 db paradicsom,
8 dkg vaj,
8 dkg liszt,
0,5 l tej,
3 db tojás,
só,bors.
Elkészítés:
A paradicsomokat leforrázzuk,megpucoljuk és szűrőn átpaszírozzuk.
Közben a vajból,lisztből a tejjel mártást készítünk és a tojásfehérjékből vert habot is belekeverjük.
A paradicsommal együtt a mártáshoz keverjük a tojások sárgáját is és formába öntve 180 fokos gőzölős sütőben készre sütjük.Gombamártással tálaljuk.
Forrás: http://www.tvpaprika.hu/Receptek/P/paradicsom_assienette_gombamartassal
Hozzávalók:
Fél kg savanyú káposzta,
3-4 db egész csirkecomb kettévágva,
2 fej vöröshagyma,
1 pohár tejföl,
4 db alma,
1 db tojás sárgája,
5 dkg reszelt sajt,
só,bors,liszt.
Elkészítés:
Egy jénait vagy cserépedényt zsiradékkal kikenünk,kirakjuk a káposzta felével.
Ráhelyezzük a csirkecombokat amiket megforgattunk lisztben elkevert só,bors esetleg ételízesítő keverékében.
Megszórjuk az apróra feldarabolt hagymával,almával,majd beborítjuk a káposzta másik felével.
13 éve | Barna Pap Mónika | 4 hozzászólás
Hozzávalók: 60 dkg savanyú káposzta, 6 dl natúr kefír, 6 dkg reszelt sajt, 1 teásk. olivaolaj, 1 tk.reszelt torma. Elkészítés: A káposzta levét lecsogatjuk,de nem csavarjuk ki.Összekeverjük a hozzávalókkal. Pihentetjük 2-3 órát és tálalás előtt szórjuk rá a reszelt sajtot.
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta,
3 db alma,
1 kk. köménymag,
1 kk. vegamix,
3 db babérlevél,
15 dkg rizs,
1 ek olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma.
Sajtmártáshoz:
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
6-7 dl tej,
10 dkg reszelt sajt,
szerecsendió,só,bors.
Tetejére:almaszeletek.
Elkészítés:
A káposztát nagyobb lábosba tesszük,ráterítjük a vékonyra felszeletelt almát,fűszerezzük:köménymaggal,vegamixel,
babérlevéllel.
Annyi vízzel öntjük fel ami éppen csak ellepi,és kis lángon puhára főzzük.
Sajttal töltött gombafejek
Hozzávalók:
60 dkg gomba,
3 dkg vöröshagyma szeletelve,
1 db tojás,
3 dkg zsemlemorzsa,
2 ek. étolaj,
3 dkg reszelt sajt,
só petrezselyem, bors.
Elkészítése:
A nagyobb gombákat megtisztítjuk, a többit apróra vágjuk. A hagymát, a gombavagdalékot petrezselyemmel puhára pároljuk, sózzuk.
Összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, borssal, és beletöltjük az olajjal kikent tepsibe rakott, tetejükkel lefelé fordított gombafejekbe.
Gombás rétes parmezánnal
Hozzávalók:
1 cs. réteslap,
35 dkg gomba,
10 dkg vaj,
1cs. petrezselyem,
5 dkg liszt,
2 dl tej,
1 dl tejföl,
2 tojássárgája,
10 dkg reszelt parmezán,
só, bors.
A gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd 3 dkg vajon megpirítjuk. A petrezselymet felaprítjuk, megszórjuk, vele a gombát majd fűszerezzük sóval, borssal. Ezután egy másik lábosban elkészítjük a tejmártást, amelyhez 3 dkg vajat felolvasztunk, majd hozzáadjuk a lisztet, és felöntjük forró tejjel, majd habverővel sűrűre keverjük.
Oxfordi húspogácsa
Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús,
20 dkg főtt burgonya,
1 fej vöröshagyma,
1 tojás,
1 teáskanál só,
2 kiskanál őrölt bors,
10 szelet füstölt bacon
3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük. A vöröshagymát lereszeljük, 1 evőkanál olajon üvegesre dinszteljük.
A húst összegyúrjuk a kihűlt krumplival, a hagymával, a nyers tojással, a sóval és a borssal.
Gombócot készítünk, majd baconbe göngyöljük őket.
Csülkös rakott krumpli
Hozzávalók: 1 db főtt, füstölt csülök, 2 kg krumpli, 2 pohár tejföl, 1 pohár tejszín, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg trappista sajt, 6 db főtt tojás, olaj, mustár, ketchup, bors.
Nagyon nehéz elkészíteni, csak erős idegzetűek tervezzenek be effajta eledelt. A dolog, bosszantóan nehéz kivitelezhetősége abban rejlik, hogy nincs az a füstölt csülök, amit, ha megfőznek (finom, illatos, puhára, ahogy illik, hogy leváljon a csontról), ne fogyna el azon melegében.
Mézes tejszínes dióleves
Hozzávalók:
30 dkg dióbél,
2 csipetnyi só,
10 dkg cukor,
1 ek. méz,
5 ek. tejszín,
4 ek. keményítő,
1 liter víz.
Dobjuk a diót forró vízbe és húzzuk le a héját. Daráljuk finomra. Tegyük egy edénybe a vizet, a sót, a diót, és a mézet. Lassan hevítsük fel, majd forrás után 15 percig főzzük, időként keverjük meg. Keverjük össze a tejszínt, a keményítőt, a cukrot 2 pohár vízzel. Adjuk a leveshez. Kevergessük, amíg újra fel nem forr.
Egyszerű túrótorta recept
Nagyon finom túrótorta, amely egyszerűen és gyorsan elkészíthető, a családnak.
Hozzávalók:
2 adag vajas tészta, vagy mirelit leveles tészta, 1 citrom reszelt héja, 1cs. vaníliás cukor, 80 dkg tehéntúró, 1 dl tejföl, 15 dkg porcukor, 3 dkg búzadara, 5 dkg mazsola, 1 tojássárgája.
A töltelékhez dolgozzuk, össze minden hozzávalót majd tegyük be a hűtőszekrénybe. A vajastésztát egy lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk, ki majd vágjunk ki belőle egy tortaforma nagyságot.
13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás
Vajkaramella
Hozzávalók:
8 dkg vaj
2 dl tej
2 dl sűrített tej
45 dkg porcukor
Ez egy egyszerűbb változat. A hozzávalókat tedd vastag falú edénybe, majd olvaszd fel. Addig melegítsd, amíg szép színt nem kap. Ezután simítsd kilisztezett tepsibe, és járj el a fenti módon.
Olyan sok szép csomagoló papír van így valamelyik karamellből egyedi szaloncukrot
is készíthetűnk.
Tejkaramella
Hozzávalók:
30 dkg cukor
5 dkg vaj
5 dl tej
A cukrot olvaszd meg, majd nagyon óvatosan add hozzá a tejet, utána pedig a vajat. Tölts meg egy poharat hideg vízzel, és cseppents bele a karamellából.
Ha golyócskaként ér az aljára, akkor jó. Ekkor simítsd tepsibe vagy tálba, ha ugyanis tovább melegíted, töredezni kezd, így viszont nem szilárdul meg. Pár óra szikkadás után felkockázhatod.
Nekem ez egy régi receptem amit megcsináltam, igaz ezzel dolgozni kell egy kicsit.
Tökös mákos rétes
Valódi őszi recept a tökös mákos rétes, amelyet érdemes kipróbálni hétvégére!
Hozzávalók (20 db-hoz):
0,5 kg teljes kiőrlésű liszt ,
3 dl tejföl,
10 dkg margarin,
Tötelék:
1,25 dkg mák
1,25 kg tök
méz
A teljes kiőrlésű búzalisztet összekeverjük a tejföllel és a margarinnal, jól kidolgozzuk és egy fél órát hideg helyen pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkára helyezzük és papír vékonyságúra nyújtjuk (a teljes kiőrlésű liszt sikértartalma kisebb, ezért nem lehet olyan vékonyra húzni, mint a klasszikus rétestésztát, de óvatos mozdulatokkal elég vékonyra nyújtható).
Fehér fekete diótorta
Hozzávalók:
A tésztához:
10 tojás,
40 dkg porcukor,
2 tasak vaníliás cukor,
2,5 dkg kakaó,
30 dkg darált dió,
10 dkg liszt.
A CSOKIKRÉMHEZ:
20-20 dkg margarin, porcukor és csokoládé
A FEHÉR KRÉMHEZ:
2 dl tej, 2 dkg liszt,1 tasak vaníliás cukor, 15-15 dkg margarin és porcukor.
Elkészítés:
A tojássárgákat a porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan összekeverjük a tojássárgájával.
Besztercei csirkemell szilvával
Hozzávalók:
2 nagy csirkemell,
50 dkg kissé éretlen,
magvaváló szilva,
5 dkg vaj,
2 dl tejföl,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1-1 késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg, 1 teáskanál mustár,
só és őrölt fekete bors, ízlés szerint
A csirkemellet kicsontozom, és kis kockákra vágom. Tűzálló tálba teszem a vajat, és lepirítom rajta a csirkemell-kockákat. Megsózom, majd köré rakom a megmosott, lecsöpögtetett és kimagozott fél szilvákat.
Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
20 dkg margarin
2 ek. kókuszreszelék
2 ek. porcukor
1 ek. rum
1 ek. kakaópor
Töltelékhez:
15 dkg margarin
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg porcukor
1 ek. rum /aroma/
1 ek. kókuszreszelék
Díszítéshez:
kókuszreszelék
Az alapanyagokat összegyúrjuk,én kézzel felkenem egy sütőpapírra, vagy zsírpapírra.
A töltelékhez a margarint, a masszát, porcukrot, rumot, reszeléket összekeverjük szép krémesre, és rásimítjuk az előző kekszes lapra, és a papír segítségével feltekerjük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé,
fél csokor zöldpetrezselyem,
2 ek libazsír,
3 gerezd fokhagyma,
1 mk. pirospaprika,
1 ek zselatin,
só,
65-ös műanyag szalámibél.
Elkészítés:
A melleket gyufáskatulya méretű darabokra vágjuk,besózzuk.Hozzátesszük a zúzott fokhagymát,és 1 dl vizet aláöntve fedő alatt 15 percig pároljuk.Belekeverjük a paprikát,zselatint,apróra vágott petrezselyemzöldet,majd langyosra hagyjuk hűlni.
Beletöltjük a bélbe,bekötjük és 90 fokos vízben1 órát abáljuk.
Hozzávalók:
3 dl sós palacsinta tészta,
25 dkg szárnyasmáj,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A májakat megtisztítom,felezem,sózom és a palacsinta tésztába mártom.
Forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütöm.
Tartármártással,salátával kínálom.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
2 dl tej,
15 dkg zsír,
1 tojás
kiskanál cukor,
csipetnyi só.
Töltelék:
1 kg sűt tök,
1 ek rum,
1 alma reszelve.
Elkészítés:
Megfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben.
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral,majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk.
Letakarva félórát pihentetjük.
A sűlt,héjától megszabadított sütőtököt összeturmixoljuk,belekeverjük a rumot,reszelt almát.
Újnyi vastagra nyújtjuk a tésztát,rákenjük a tölteléket,majd feltekerjük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg gesztenye,
5 dkg vaj,
2 ek méz,
1 ek cukor,
1 pohár fehérbor.
Elkészítés:
A gesztenyét megtisztítjuk.
A vajban a cukrot világosbarnára pirítjuk,hozzáadjuka mézet és gesztenyét.
Addig kevergetjük míg a gesztenye üveges lesz és a cukor rátapad.
Ekkor leöntjük a borral,megsózzuk.
Nem kevergetjük csak az edényt rázogatjuk.
Ha megpuhult ízlés szerint cukrozzuk.
Fácán vagy vadpecsenye mellé tálaljuk de kompótnak is kitűnő.
Hozzávalók:
4-5 db puha körte,
4-5 dl tej,
6 dkg rizs,
6 dkg cukor,
2 dl tejszín,
1 ek porcukor,
1 narancs reszelt héja.
Elkészítés:
A körtéket meghámozzuk,kockára vágjuk és összekeverjük a fél reszelt narancshéjjal,majd félretesszük kicsit összeérni.
Tejberizst főzünk a tejből,rizsből,cukrozzuk,belekeverjük a maradék narancshéjat,majd alufóliával lefedve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a porcukorral habbá verjük és a kihűlt tejberizsbe forgatjuk.
Nagy kedvencem a világszerte igen népszerű, de nálunk sajnálatosan mellőzött és kevéssé ismert sűrített tej, ami kiváló alapanyaga lehet a házi cukrászatnak.
A címben jelzett tejkaramella is ebből készül. Ízében a - gondolom- mindannyiunk által ismert tejkaramella cukorkára ( az eredeti lengyelre gondolok, nem az egyéb, sajnos rissz-rossz, hazai másolatokra) emlékeztet.
Elkészítéséhez nem kell mást tennünk, mint egy doboz cukrozott sűrített tejet amúgy bontatlanul vízbe helyezni és forrástól számítva mintegy három órán keresztül lassú tűzön főzni.
13 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
4-6 db alma,
15 dkg reszelt parmezán sajt,
2 dl tejszín,
1 cs. petrezselyemzöld,
3 dl zöldségleves,
2 db hagyma,
só,bors.
Elkészítés:
Az egyik felaprított hagymát vajon kevés liszttel megpirítjuk.Felöntjük a levessel,hozzákeverjük a tejfölt és felforraljuk.
Sózzuk,borsozzuk,5 dkg sajtot,petrezselyemzöldet adunk hozzá.
A másik hagymát is megdinszteljük rozmaringgal,sóval,borssal megszórjuk.
Egy tepsibe rétegezzük a feldarabolt burgonyát és almát,tetejére burgonya kerüljön.Leöntjük a kétféle mártással és forró sütőben megsütjük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Tésztához:
15 dkg túró,
30 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
70 g cukor,
6 ek tej,
6 ek olaj,
1 cs vaníliás cukor,
csipetnyi só.
Töltelék:
75 dkg körte,
cukor ízlés szerint,
kevés citromlé,
mazsola.
Tetejére:1 tojás
Elkészítés:
Megpucoljuk az körtéket,összedaraboljuk ,mazsolával,citromlével megpároljuk kicsit (darabos maradjon),kihűtjük.A körtét fűszerezhetjük ízlés szerint esetleg szegfűszeggel,fahéjjal,finomabb lesz.
A tésztához a szárazanyagokat összekeverjük és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj,
600 g sertéscomb darálva,
400 g debreceni kolbász,
300 g kolozsvári szalonna,
200 g tisztított vöröshagyma,
200 g sertészsír,
1 kg savanyúkáposzta levél,
2 kg savanyú aprókáposzta,
1 l tejföl,
liszt,
2 cs. kapor,
só,bors,csombor,
majoránna,kakukkfű.
Elkészítés:
A karajból 10 egyforma szeletet vágunk.Sózzuk,borsozzuk,lisztbe mártjuk,és kevés forró zsírban mindkét oldalát elősütjük,félretesszük.
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk,serpenyőben félig megpirítjuk,hozzáadjuk a fele feldarabolt vöröshagymát és aranysárgára pirítjuk.
Hozzávalók:
35 dkg liszt,
1 púpos ek kakaópor,
10 dkg olvasztott langyos vaj,
15 dkg cukor,
2 dl sütőtök püré,
250 ml joghurt vagy kefir,
3 db tojás,
fél tk. őrölt fahéj,
1 kávésk. őrölt gyömbér,
fél tk. őrőlt szegfűszeg,
fél kk. só,
1-1 kiskanál szódabikarbóna és sütőpor.
Elkészítés:
Egy tálban krémesre keverjük a cukrot a tojásokkal,hozzáadjuk a sütőtökpürét,joghurtot,langyos vajat,majd alaposan összedolgozzuk.A szárazanyagokat külön összekeverjük,majd beledolgozzuk a sütőtökös - tojásos masszába.
Hozzávalók:
15 dkg liszt,
3 db tojás,
1 5 dkg cukor,
2/3 csésze kb (2 dl) sűlt sütőtök püré,
fél narancs leve és reszelt héja,
1 tk. sütőpor,
fél tk,só,
fél tk. őrölt fahéj,
1 kávésk. őrőlt gyömbér,
fél tk. őrölt szegfűszeg.
Krém:
15 dkg mascarpone,
1-2 dl tejszín,
habfixáló,
vaníliáscukor,
10 dkg porcukor.
Elkészítés:
Egy tálban az egész tojásokat a cukorral,sóval,robotgéppel háromszorosára verjük,míg kifehéredik.Majd hozzáadjuk a sütőtökpürét,narancs levét és reszelt héját és alaposan eldolgozzuk benne (a sütőtökpürét érdemes botmixerrel pürésíteni).A szárazanyagokat külön összekeverjük és összekeverjük sütőtökös tojással.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás