Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók kb. 20 szelethez:
A bevonáshoz:
A díszítéshez:
Elkészítés:
A sütőport, a lisztet, a diót és a reszelt csokoládét összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a végén beleszórjuk a cukrot.
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg dió
3 piros retek
1 kis fej hagyma
1 kis fej radiccio saláta
1 kis fej jégsaláta
Az öntethez:
5 evőkanál olivaolaj
3 evőkanál citromlé
1 kávéskanál cukor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A diót tepsibe tesszük, szétterítjük, és gyakran kevergetve kb. 6-8 percig pirítjuk. Tányérra borítjuk, kihűtjük. A retket megmossuk, karikára szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
|
|
Hozzávalók:
Elkészítés:
A zellergumót vékony szeletekre vágjuk, és forrásban lévő vízzel leöntjük. 5 percig állni hagyjuk, jól lecsepegtetjük, az almát és a sajtot kockákra vágjuk, mindezt egymással jól elvegyítjük. A joghurtot tejföllel felverjük, egy csipet cukorral, néhány csepp citromlével és kevéske borssal fűszerezzük.
14 éve | Benkő Mónika | 0 hozzászólás
8 tojásból piskótát késziteni. Az egyik felét bele önteni a tepsibe és a mási felébe 3 ek. kakaót rakni. Jól el kell keverni és ráönteni a másik tésztára. 50dkg kimagozott meggyett rászórni és megsütni. Nagyon hamar sül meg.
1 liter tejből 3 csomag tejszín izű pudingporból pudingot készitünk. Ha kihült akkor 25dkg rámát, 20dkg porcukrott és 3 csomag vaniliáscukrorral jó habosra kikeverni.
A kihült piskótára rákenni. 1-2 órára a hűtőbe tenni.
Nagyon finom és gyorsan elkészíthetö.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
A magyar fül számára talán még szokatlanul cseng a krémsajt torta kifejezés. De nem tudunk jobbat kitalálni. A krémsajt természetesen nem a fűszeres, sós Boci és társai, hanem a Mascarpone típusú tejszín ízű natúr sajt.
Hozzávalók:
1/3 csésze vaj, megolvasztva
1 ¼ csésze darált háztartási keksz
¼ csésze cukor
25 dkg krémsajt
1 db sűrített tej
30-35 dkg fekete csokoládé megolvasztva
4 tojás
2 teáskanál vanília aroma
Elkészítés:
A darált kekszet összekeverjük a megolvasztott vajjal és a sütőforma aljába nyomkodjuk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tojást és a cukrot jól elkeverem, utána mehet a puha vaj, majd a sütőporos liszt, a kókuszreszelék, végül az apróra darabolt étcsokoládé. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 15-20 perc alatt kész.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a barnacukrot és a sót. A vajat megolvasztjuk, majd a keverékhez adagoljuk; végül a tojássárgájákat is hozzátesszük. A tésztát öszegyúrjuk, és legalább egy órát pihentetjük a hűtőszekrényben. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A körtéket megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, majd beletesszük egy tepsibe.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrom, ha nagyon ragacsos, akkor picivel több lisztet teszek bele. A laza, könnyű masszátból krokettet vagy golyókat formálok, zsemlemorzsában megforgatom, és közepesen forró olajban aranypirosra sütöm.
Megjegyzés:
Nagyon finom, a szerecsendió miatt pikáns köret, már ha marad belőle ebédig.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kockákra vágott csirkemellet besózzuk, majd a szerencsendióval főszerezett tejszínnel feltesszük főni. Amikor puha a hús, hozzákeverünk egy doboz kukoricát. Főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés:
Néha curry-t is teszek bele, és úgy is nagyon ízletes.
A krémhez:
Díszítés:
Elkészítése:
A tojássárgát kikeverjük a cukorral, tejjel, és az olajjal. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a masszához adjuk.
Elkészítése:
Jénaiban gőz fölött összefőzöm a Ramát, a porcukrot, a lisztet, a tojást, és a kakaót, majd belekeverem a darált diót és a kekszet. Alufóliával bélelt őzgerincformába öntöm, hűtőbe rakom 1-2 órára, hagy hűljön ki. Ha kihűlt, akkor kiveszem és kiöntöm a formából, leveszem róla az alufóliát, és szépen felszeletelem.
Hozzávalók :
Tetejére:
Elkészítése:
Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, belereszeljük az almát, és beleszitáljuk a lisztet, amiben elkevertük a sütőport. Óvatosan összekeverjük. Vajazott vagy sütőmargarinozott, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük. Tehetünk bele pici fahéjat, ill. vaníliás cukrot és reszelt citromhéjat is.
Hozzávalók :
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverni és kiolajozott, morzsázott tepsibe önteni. A tetejére rámorzsolni 1/4 kg túrót, megszórni 1 vaníliával, fél citrom héjával, majd megszórni gyümölccsel.
Hozzávalók :
30 dkg sima liszt
Mákos töltelék:
Elkészítése:
A liszttel elmorzsolt vajból vagy sütőmargarinból, tojássárgából, tejfölből, porcukorból és sóból tésztát készítünk, és két részre osztjuk. Az egyik felét lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, tepsibe tesszük, megkenjük a töltelékkel, és ráhelyezzük a tészta másik kisodort felét.
Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg liszt
3 egész tojás
1 pohár tejföl (175 g)
1 tk szódabikarbóna, vagy 1/2 sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
3 ek cukor
csipet só
annyi liszt, hogy formázható legyen
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A túrót villával összetörjük és minden hozzávalóval jól elkeverjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd púpozott teáskanálnyi adagokat pottyantunk az olajba, és mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük, (adagonként 6-7 perc alatt).
Hozzávalók:
25 dkg sajt,
6 db kockasajt,
3 db főtt tojás,
gépsonka,
újhagyma apróra vágva, vagy snidling,
vaj, só, bors
Elkészítés:
A főt tojást villával összetörjük, hozzákeverjük a sajtokat, vajat, sót, borsot. Kenhető krém állagú legyen.A sajtot kétfelé vágjuk. Egy kistányéron az egyik adagot (ha ezt a fél adagot kisebb kockákra vágva tesszük a tányérra, még gyorsabb) mikróban folyós-nyúlós állagúra olvasztjuk. Nálam ez kb.40-60 másodperc a legerősebb fokozaton.
Hozzávalók:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag csokis pudingpor
2 egész tojás
2 evõkanál kakaó
mazsola
1 csomag ostya
rum
Elkészítés:
A margarint a porcukorral gõz felett felolvasztjuk, majd levéve belekeverjük a 2 csomag csokis pudingport, a tojasokat kikeverve, a kakaót, mazsolat. Visszatesszük a gõzre, kicsit kevergetjük. Levéve beletördelünk 1 csomag (6 lapos) ostyát, és ízlés szerint egy kicsi rumot/rumaromát teszünk bele. Alufóliával bélelt õzgerinc formába öntjük, 1/2 napra a hûtõbe tesszük.
14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg cukor
1/2 csomag sütõpor
15 dkg margarin
1/2 kg áttört túró
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
4 tojás
5 dl tej
Elkészítés:
30 dkg lisztet, 25 dkg cukrot, 1/2 csomag sütõport összekeverünk. Margarinnal kikenünk egy közepes méretû tepsit. A maradék margarint felolvasztjuk. A fele cukros lisztet beleszórjuk a tepsi aljára. A túróba keverjük a mazsolát és a reszelt citromhéjat, és a tepsibe rakjuk a lisztes cukorra. Aztán ráöntjük a maradék lisztes cukrot.
Hozzávalók:
4 dl tej
5 evõkanál liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Ízesíteni lehet:
rummal, vaniliával, citrommal, naranccsal
kakaóval, dióval, kávéval, mákkal stb...
Elkészítés:
A tejet a liszttel csomómentesre keverjük és felfõzzük. Ha kihûlt akkor összekeverjük a margarinnal habosra kevert porcukorral. Hozzáadjuk az ízesítõ anyagokat, ami bármi lehet.
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás sárgája
30 dkg porcukor
30 dkg liszt
1/2 csomag sütõpor
krémhez:
1/2 l tej
5 evõkanál grízes liszt
25 dkg margarin
10 dkg darált dió
1 csomag vaniliás cukor
1 evõkanál rum
habhoz:
20 dkg cukor
6 tojás fehérje
díszítés:
tortadara vagy csokimáz
Elkészítés:
6 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverünk, apránként hozzáadunk 12 evõkanál forró vizet, végül a sütõporral elkevert lisztet. Kikent, lisztezett tepsiben, elõmelegített sütõben megsütjük.
Hozzávalók:
30 + 10 dkg liszt
1 egész tojás
2 + 2 dl tejföl
csipet só
1 teáskanál ecet vagy citromlé
10 dkg zsír
10 dkg zsemlemorzsa
3 dkg cukor
Elkészítés:
A hozzávalókat jól összegyúrjuk és alaposan, amíg hólyagosodni nem kezd jól kidolgozzuk. Vékonyra elnyújtjuk, közben felolvasztunk 10 dkg zsírt, elkeverjük 10 dkg liszttel és az elnyújtott tésztára kenjük. Szorosan felcsavarjuk, úgy hogy a széle felül legyen. Kb 1 ótát hideg helyen pihentetjük.
Hozzávalók:
30 dkg tehéntúró
12 dkg vaj
12 dkg liszt
5 db tojás
1 dkg vaníliás cukor
fél citrom héja
5 dkg zsemlemorzsa
10 dkg mazsola
12 dkg dióbél
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A félzsíros tehéntúrót áttörjük, hozzákeverjük a vajat, a lisztet és a tojások sárgáját. Vaníliás porcukorral reszelt citromhéjjal ízesítjük. Végül a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán hozzákeverjük.
Egy sütõtepsit vajjal kikenünk, szitált finom morzsával kihintjük és a túrómorzsát beleöntve, egyenletesen elsimítjuk.
Hozzávalók:
20 dkg húsos füstölt szalonna
10 szem apró hagyma
40 dkg lencse
egy szál sárgarépa
egy petrezselyemgyökér
egy nagy gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyemzöld
egy evőkanál liszt
1 dl tejföl
só
Elkészítés:
A lencsét kiválogatjuk, és előző este beáztatjuk. A szalonnát fölszeleteljük, a szélét becakkozzuk, kiolvasztjuk, majd beledobjuk a megtisztított, egészben hagyott hagymát. Együtt megpirítjuk, majd a szalonnaszeleteket kivesszük, félretesszük.
Hozzávalók:
1 kg. krumpli
1 tojás
só
feketebors
30 dkg. csirkemáj
1 csokor petrezselyem apróra vágva
liszt, amennyit a krumpli felvesz
Elkészítés:
Meghámozzuk és nagylyukú reszelõn lereszeljük a krumplit, megsózzuk, megborsozzuk és beleütjük az egész tojást.
Összekeverjük és eldolgozzuk a liszttel. Sûrû palacsintatészta állagúnak kell lennie. Ha túl tömör lenne a tészta, egy kis tejjel hígítsuk fel. Kis darabokra vágjuk a májat, majd kevés olajon nagy tûzön a petrezselyemmel együtt megfuttatjuk.
Hozzávalók:
30 dkg lángolt kolbász
4 szelet húsos füstölt szalonna
450 g kukorica
30 dkg rizs
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál kurkuma
ízlés szerint õrölt bors
ételízesítõ
Elkészítés:
Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, közben megpirítjuk rajta a vékonyra szeletelt lángolt kolbászt. Kiszedjük, a megmaradt zsíradékon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a kukoricát és a rizst. Kétszeres mennyiségû vízzel fölengedjük, kurkumával, õrölt borssal és ételízesítõvel elkeverjük.
Hozzávalók:
savanyított káposzta
vöröshagyma
fõtt tojás
lángolt kolbász
fõtt rizs
szalonna
tejföl
olaj
pirospaprika enyhén csipõs
só
bors
30-40 dkg sertés-, vagy marhahúsból pörkölt
Elkészítés:
A savanyú káposztát a vöröshagymával kicsit megpárolom, pirospaprikával megszóróm. 4-5 tojást megfõzünk keményre, hülni hagyjuk. A rizst is elkészítjük a szokásos módon. A kolbászt felszeljük. Egy jénai tál alját kirakjuk a szalonna szeletekkel, erre kerül a káposzta, a rizs, a pörkölt, a fõtt tojás és a kolbász.
Hozzávalók 4 adaghoz:
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, apróbb darabokban hozzáadjuk a vajat, a sajtot, a tojássárgáját, egy teáskanál sót, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és egy órára (akár egy éjszakára is) betesszük a hűtőbe. A hagymát meghámozzuk, szeletekre, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
Hozzávalók:
6-8 szelet sertés tarja, vagy más húsféle (csirke comb/mell)
só
bors
fokhagyma por
vegeta
olaj
1 kg burgonya
1 kisebb cukkini
1 padlizsán
1 patiszon
kész lecsó (kb 2 személyes adag), vagy a hozzávalói elkészítve.
Elkészítés:
A húst sózom, fûszerezem, a krumplit meghámozom és szeletelem, és a többi zöldséget is szeletelem. Egy akkora tepsit kicsit kiolajozok, amibe a hússzeleteket vagy darabokat egymás mellé tudom fektetni. A húsra krumpli, és a többi zöldség szépen sorban, amíg el nem fogy.
Hozzávalók:
75 dkg savanyúkáposzta
50 dkg sertéslapocka
1 csokor kapor
1 dl ketchup
só
bors
csombor
3 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
kevés olaj
Elkészítés:
Egy tűzálló tál aljába rétegezünk savanyúkáposztát, melyet sóval, borssal, csomborral és a finomra vágott kaporral megszórunk. Erre teszünk egy pár szelet tenyérnyi nagyságú lapockát, amit előtte az olajban aranysárgára pirított hagymán elősütöttünk. Szintén sózzuk, borsozzuk és rakunk rá egy kevéske ketchupot.
Hozzávalók:
4 szelet sertéshús (csontozott tarja, karaj, stb.)
4 szelet szalonna
4 nagy krumpli
1 nagy vöröshagyma
friss snidling
só, frissen őrölt bors, pirospaprika
zsír
Elkészítés:
4db - kicsivel hosszabb, mint széles - alufólia fényesebb oldalát megzsírozom. A szalonnaszeleteket apróbbra csíkozom, és a fóliákon elosztom. Ráfektetem a mindkét oldalukon fűszerezett hússzeleteket, megszórom hagymakarikákkal, beborítom a hámozott, karikákra vágott burgonyával, megsózom, meghintem durvára vágott metélőhagymával, és a batyukat légmentesen lezárva gáztepsire rakom.
Lanjrut sg mngguTrex color bandotEa + Ab =n2.inn.n3469515~567.0123A1380~678.1234A2398~234.7890A2406~123.6789A6202~345.8901A9671~234.7890A0656~123.6789A3327~901.4567A9522~789.2345A5628~789.2345A8568~789.2345A7993~678.1234A1017~456.9012AAa + Cb =inn.n2.inn+1406602~49.01.67A9671~38.90.56A0656~61.23.89A3327~38.90.56A9522~83.45.01A5628~61.23.89A8568~16.78.34A7993~83.45.90A1017~72.34.90AKress As = 2490Ca Eb =inn.n2168210~27.89 bk 02e4067~61.23 bk 71e4830~05.67 bk 56k9336~27.89 bk 27e7921~27.89 bk 22k4001~83.45 bk 28e9980~05.67 bk 68k4335~49.01 bk 93k7595~27.89 bk 17e2507~27.89 bk ??
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
75 dkg liszt
2 tojás
10 dkg olvasztott vaj
1 dl tej
3 dkg élesztő
4 ek cukor
1 citrom lereszelt héja
1 ek vanília aroma
csipet só
Díszítéshez:
cukor
darált dió
fahéj izlésszerint
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk, addig kelesztjük, míg kétszeresére nő. (Nálam ez fél óra volt a forró sütő felett.) Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és csíkokra szaggatjuk.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 egész csirke
só, bors, majoranna, bazsalikom, delikát
Víz
és 1 db sörös üveg.
Elkészítése:
A csirkét belülről meg sózóm és a fűszerekkel megszórom.
Ugyan ezeket a fűszereket a sörös üvegbe is beleszórom, majd ráhúzom a csirkét és végül az üveget felöntöm hideg vízzel. Egy tepsire rárakom és a sütőbe helyezem. Ahogy sül a csirke közben kanálal sörrel meg locsolgatom, hogy szép pirosra süljön.
Ha meg sült a csirke az üvegről lehúzom és tányérra helyezem.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1/2 kg darált háztartási keksz,
1/4 kg margarin,
1/2 kg túró,
5 dl habtejszín,
20-25 dkg porcukor,
1 csomag zselatin,
2 csomag vaníliás cukor,
kb 1/2 dl tej.
Elkészítés:
A kekszet összegyúrjuk a puha margarinnal,közepes tepsiben
szétnyomkodjuk, hidegre tesszük.A túrót habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.A tejben feloldjuk a zselatint, felfőzzük, hűtjük.A túróhoz adjuk a langyos zselatint, majd könnyedén beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1/2 kg túró,
12,5 dkg margarin,
30 dkg cukor,
5 tojás,
2 vaníliacukor,
3 dl tej,
1csomag 25 grammos zselatin
gyümölcs,
tortazselé
Elkészítés:
A cukrot, a tojások sárgáját,margarint habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, vaníliacukrot és elkeverjük.
1 csomag zselatint kevés tejjel elkeverjük majd hozzá öntjük a többi tejet és forráspontig melegítjük. Ezután hozzákeverjük az előbbi masszához.
Belekeverjük a keményre felvert tojás fehérjéket is.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 egész tojás,
3 kanál liszt,
só, ételízesítő, petrezselyemzöld, tejföl, sonka, trappista sajt.
Elkészítés:
A tojást felverjük, belekeverjük a lisztet, ízlés szerint sót, ételízesítőt, apróra vágott petrezselyem zöldet,és egy pohár tejfölt.
Simára keverjük, nagyobb tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, ( így nem ragad rá) és lassú tűzön kb. 20-30 percig sütjük.
Amikor kisült, kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és még forrón vékonyra szeletelt sonkát, vagy sonkás felvágottat teszünk rá, és bőven megszórjuk trappista sajttal.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csirkecomb,
krumpli,
sárgarépa,
hagyma,
zöldborsó,
szalonna,
só bors majoranna
Elkészítés:
Egy alufóliába középre rá kell helyezni szalonnát rá a csirkecombot rá a a hagymát megsózni borsozni majorannázni, az alufóliát oldalt össze kell hajtani, hogy ne folyjon ki a leve. Aztán bele kell tenni a felkarikázott krumplit, répát borsót, időnkét sót is teszek hogy egyenletes legyen majd lezárom a Fóliát Ízlés szerint lehet beletenni kecsapot , mustárt ,vagy akár kukoricát .
14 éve | Kiss Judith | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
0,5kg keksz,
2db 0,5l-es tejföl,
cukor,
vaníliás cukor,
kakaó
Elkészítés:
Az egyik tejfölhöz 5 ek cukrot és 3 ek vaníliás cukrot, a másik tejfölhöz 3 ek kakaó és 7 ek cukrot keverünk.( természetesen a cukor mennyisége csökkenthető)
Egy kicsi tepsi aljára 1 sor kekszet rakunk, ráöntjük a fehér tejfölös keverékünknek 2/3-át, ezután még egy sor kekszet rakunk, erre a kakaós tejföl 2/3-át borítjuk. A tetejére megint egy sor keksz kerül, amire a maradék tejfölöket ráöntjük, villával "összekócoljuk", így mutatós lesz.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
A ropogós, fűszeres sonkaborításnak köszönhetően a hús ízletes és szaftos lesz.
Hozzávalók a 4 adaghoz 4 csirkemell-filé 4 ek olívaolaj Elkészítés: A húst hideg vízben megmossuk, megtöröljük. |
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Előkészítés 1 óra, sütés 1 óra, |
|
Hozzávalók:26 cm-es tortaformához
Tészta: 20 dkg vaj Elkészítés: A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. |
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg csirkemell,
4 deka vaj,
1 fej vörihagyma,
20 deka sonka,
25 deka paprika,
fél kiló paradicsom,
pirospaprika,
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem,
zellerlevél, bors, só
Elkészítés:
A húst kockára vágom, és vajban aranyszínűre sütöm. A hús zsiradékába megpirítom a hagymát, és a sonkát. Visszatesszem a húst hozzáadom a paprikát, paradicsomot, pirospaprikát, zúzot fokhagymát, a zöldeket, sót, és a borsot. Közben megsütőm a sós palacsintát, és megtöltöm a sonkás töltelékkel.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
½ kg túró
2 csom. vaníliás cukor
2 ek. cukor
1 tasak étkezési zselatin (! nem tortazselé!!)
2 dl tejföl
1 tábla tortabevonó (pl. Katica)
"extrák": lekvár vagy mazsola
Elkészítés:
A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
Felfőzzük a zselatint, a túróhoz öntjük, majd jól elkeverjük.
Fóliával kibélelt őzgerinc formába öntjük, majd kb. 3 órára mélyhűtőbe tesszük. (Fontos: nem szabad megfagynia!!)
Az őzgerincből egy tálra borítjuk, a csokit felolvasztjuk, és leüntjük vele a túró rudat.
Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt,
1 csom. sütőpor,
18d kg vaj vagy margarin,
15 dkg cukor
2 tojás,
Töltelék:
1 kg vékonyra szeletelt alma,
20 dkg cukor,
10 dkg mazsola,
1/2 csom. vaniliás cukor,
egy késhegynyi őrölt fahéj,
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, a vajjal, az egész tojással és a cukorral dösszegyúrunk.
A tésztát két felé osztjuk.
Az egyik felét a kivajazott tortaformába téve, szépen kibéleljük egészen a felső széléig.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 liter tej,
3 db tojás,
1 ek. liszt,
1 cs. vaniliacukor,
1 cs.kétszersült,
0,5 kg almareszelék,
1 bögre cukor.
Elkészítés:
A tejet felforraljuk. A tojás sárgáját a liszttel
a vaniliáscukral , és egy kevés tejjel simára keverünk és a forralt tejhez öntjük.
Megvárjuk, míg egy kicsit besűrűsödik, úgy mintha pudingot készítenénk. A kétszersültet egy tálban apró darabokra törjük és az előző masszát ráöntjük.Az almareszeléket a tojás fehérjével és az cukorral kemény habbá verjük, és a kétszersültre öntjük.
Hozzávalók:
10 dkg liszt
10 dkg krisztálycukor
2 felvert tojás
4 evőkanál tej
5 dkg vaj
késhegynyi szalakáli
Elkészítés:
Minden öszetevőjét robottal habosra keverjük, és kivajazott, kilisztezett tálba -egy hőálló pl: kávéspoharat fejjel lefelé beleállítunk, aztán öntjük bele a masszát.
a pohár azért fontos, mert a mikróban a közepe sül meg legkésőbb, így a szélei nem fognak túlsülni. Akkora tálba tegyük, ami épp befér a mikrónkba, és magas legyen az oldala, mert nagyon megkel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A mézet és az olajat összeforraljuk, belekeverjük a zabpelyhet. Egy lapos tepsit kibélelünk alufóliával, erre öntjük a kész masszát, elterítjük rajta. 15 perc alatt közepes sütőben aranysárgára pirítjuk. Ha kihűlt, szétmorzsoljuk, és hozzáadjuk a mazsolát, a pirított tört mandulát és az aszalt gyümölcsöket.
Hozzávalók:
9 db tojásfehérje
9 ek cukor
2 ek étolaj
3 ek liszt
3 ek zsemlemorzsa
1/2 cs sütőpor
22 dkg vágott dió
1/2 üveg mogyorókrém
1 cs háztartási keksz
Krémhez:
3/4 l tej
9 db tojássárgája
38 dkg cukor
2 cs vaníliás pudingpor
4 ek liszt
15 dkg csokoládé
38 dkg margarin
Tetejére:
tejszín
Elkészítése:
A 9 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet, a zsemlemorzsát, és a vágott diót.
6 db tojás
18 dkg cukor
12 dkg liszt
2 evőkanál kávé
késhegynyi sütőpor
Krém:
3 db tojás
2 db vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor
2 db tejszínes sajt
5 dl tejszín
1 db habfixáló
1-2 csomag babapiskóta
főt kávé
díszítéshez:
kakaópor
Elkészítése:
Tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. (gáz tepsi)
Krém:
A 3 tojás sárgáját, 1 vaníliás cukorral és a sajttal kikeverjük. A tojásfehérjét felverjük a 3 kanál cukorral.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkemellfiléket hosszú csíkokra, a pórét pedig karikákra vágom, beleteszem egy mély tálba, kevés olajat öntök rá és megsózom. Ebben pácolom kb. fél órát. Ezt követően a csirkecsíkokat hosszában felfűzöm fa nyársakra / általában két csík kerül egy nyársra /, körül rakom a pácból visszamaradt póréval, és az egészet körbetekerem a bacon szalonnával, alufóliába tekerem egyenként a nyársakat.
1 csirkemell kifilézve
10 dkg mozzarella sajt
15-20 dkg szeletelt bacon
10-15 dkg vaj
zöldfűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
A húsból minél nagyobb területű szeleteket próbálok vágni. Amennyi sikerül, annyi szelet baconre lesz szükségem. A töltelékhez a vajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztom, fűszerezem. (Itt lehet minden egyes alkalommal más és más fűszert alkalmazni. Van, hogy csak ételízesítő kerül bele, máskor erőteljesebb grilles ízvilágot hozok létre.
14 éve | Hegedűs Ancika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
6 dkg ráma margarin vagy vaj,
5 dkg porcukor,
1 egész tojás,
1 cs. sütőpor,
½ dl tej
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk és három lapot sütünk belőle.
Krém:
3 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral és néhány csepp tejjel kikeverünk. Beleszórunk 2 csomag vaníliáscukrot, 10 dkg lisztet és szakaszosan 1 liter tejet. Az egészet felforraljuk, levesszük a tűzről és a felvert tojás fehérjét beleforgatjuk. Ha kicsit kihült megkenjük a lapokat és berakjuk a hűtőbe, szervírozás előtt felkockázzuk és megszórjuk porcukorral.
14 éve | Kiss Judith | 3 hozzászólás
40 dkg sertésmáj,
1 zsemle,
1 tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
1/2 tubus zöldségkrém,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
1 dl tej,
1 teáskanál liszt,
3 cl konyak vagy rum (esetleg 1 mokkáskanál rumaroma vagy konyak aroma),
4 evőkanál olaj,
törött fekete bors, só.
A zsemlét kis kockákra vagdaljuk, majd ráöntjük a tejet. 1 evőkanál olajon megpirítjuk a tisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a tejben megáztatott, összemorzsolt zsemlét.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 nagy héjában főtt burgonya,
1 tojás,
1 kis konzerv marhamájkrém,
2 gerezd fokhagyma,
1-1 mk őrölt bors, majoránna,
10 dkg füstölt szalonna,
1 csomó petrezselyemzöld,
2 dl tejföl,
10 dkg füstölt sajt lereszelve,
1 db zöldpaprika,
só ízlés szerint.
Elkészítés:
A megfőtt burgonyákat hámozzuk meg és keresztben vágjuk ketté. A vágásfelület felől kiskanállal kaparjuk ki a belsejét.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt,
15 dkg margarin,
2 tojássárgája,
1-2 kanál tejföl,
kevés bor
a töltelékhez:
30 dkg főtt vagy füstölt sonka,
3 dkg reszelt sajt,
1 ek tejföl
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk. A borból csak annyit teszünk hozzá, hogy inkább puha mint lágy tésztánk legyen. Késhát vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tészta felét barátfüle módjára megtöltjük az apróra vágott sonka, reszelt sajt, tejfölből készült keverékkel.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
15 dkg savanykás alma
1 kk olívaolaj
Elkészítése:
Egy teflon edény aljára 1 kk olívaolajat öntünk /vagy a pumpás olajspriccelőből egy nyomásnyit/, rátesszük a felkarikázott hagymát, jól átpároljuk, pirítjuk. Utána jöjjön a csíkokra vágott csirkemellfilé, ha már minden oldala fehér, beletesszük a vékonyra szeletelt almát. Óvatosan megsózzuk, addig pároljuk fedő alatt, amíg a hagyma és az alma szinte teljesen péppé fő.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15 dkg pulykamell,
0,5 dl étolaj,
3-4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál őrölt pirospaprika,
1/2 mokkáskanál őrölt feketebors, só
személyenként 1 nagyobb burgonya
Elkészítése:
Az olajat a fűszerekkel és a fokhagymával jól összekeverjük, a felkockázott pulykamellet beletesszük és hűtőben 1-2 órát pácoljuk. A megtisztított, megmosott krumplit akkora kockákra vágjuk, mint a pulykamellet. Sütőzacskóba tesszük az olajjal együtt a pulykamellet, a krumplit, és 180-200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Hozzávalók a tésztához:
1 citrom kifacsart leve és reszelt héja
1 csomag sütőpor
45 dkg finomliszt
3 tojássárgája
15 dkg kristálycukor
25 dkg Rama Sütőmargarin
A töltelékhez:
70 dkg darabos gyümölcsös meggylekvár
A tetejére:
2 dkg Rama Sütőmargarin
15 dkg porcukor
3 tojásfehérje
Elkészítése:
A puha (szobahőmérsékletű) margarint a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével együtt.
2 dl lefőzött kávé (cukor nélkül)
1 evőkanál rum
6 dkg kakaópor
40 dkg háztartási keksz
3 dkg porcukor
A krémhez:
3 dkg kókuszreszelék
9 dkg folyékony méz
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg porcukor
15 dkg Rama Sütőmargarin
Elkészítése:
A háztartási kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, rumot és összekeverjük. A kávét a kekszhez öntjük és tésztává gyúrjuk. A tésztát sodrófával egy kristálycukorral megszórt alufólián téglalap alakúra nyújtjuk.
Hozzávalók (- 36 x 22 x 7 cm-es tepsihez):
A piskótához: 1 csomag sütőpor 3 dkg kakópor 16 dkg finomliszt 3 evőkanál víz 15 dkg kristálycukor 6 db tojás
A krémhez:
10 g zselatin vagy tortazselé
5 dl tejszín
3 dl tej
A mázhoz: 1,5 dl tej 35 dkg étcsokoládé 10 dkg Rama Sütőmargarin
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük.
Hozzávalók:
50 dkg pulykahús
2 fej hagyma (ha lehet fehér)
pirospaprika
só
fehérbors
majoranna
oregano
bacon szalonna
sütéshez olaj
Elkészítés:
A pulykahúst ledaráljuk, a hagymát lereszeljük, és az ízesítõkkel összegyúrjuk. Apró pogácsa formákat gyúrunk belõle, és a csíkokra vágott szalonnával betekerjük. Fogpiszkálóval a szalonnacsíkokat összetûzzük, hogy sütéskor egybe maradjanak. Ezután a szalonnával betekert húspogácsákat forró olajban kisütjük,hogy a szalonna piros és ropogós legyen.
Hozzávalók a szárazanyagokhoz:
30 dkg liszt
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
nedves anyagokhoz:
4 tojás
1,25 dl tej
1 csomag mazsola rumba áztatva + a rum
25 dkg túró
10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
A száraz és a nedves anyagokat külön összekeverem. A túró miatt a nedves anyagokat egy kicsit robotgéppem is összekeverem. Majd az egész anyagot jól kikeverem. Muffinformába teszem, és előmelegített sütőben megsütöm. 16 db muffin lesz belőle.
14 éve | Hegedűs Ancika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
26 dkg liszt,
22 dkg vaj,
2 dl tejföl,
kevés só
Elkészítés:
Jól össze dolgozzuk és 1-2 órát pihenetejük, de jobb ha előtte nap készitjük el. Mindenre használhatjuk mint a vajas vagy a leveles tésztét. Tölthetjük édes és sós töltelékkel.
Forrás: Gastrokalandor
Hozzávalók:
15 dkg margarin
15 dkg cukor
4 tojás
40 dkg liszt
8 dkg étkezési keményítő
½ cs sütőpor
½ tk fahéj
20 dkg alma
Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és lereszeljük.
A margarint a cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzákeverjük a masszához. A lisztet tálba szitáljuk, és összekverjük az étkezési keményítővel, a sütőporral és a fahéjjal. Kanalanként dolgozzuk a tojásos tésztához.
A reszelt almát is a tésztához adjuk és jól átkeverjük.
Hozzávalók:
2 tojás
1 cs sütőpor
4 evõkanál kakaó
2 pohár tejföl
2 pohár liszt
2 pohár cukor
ízlés szerint mehet bele:
rum és darált dió
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, zsírozott, lisztezett tepsiben elõmelegített sütõben tűpróbáig sütjük.
Tipp!
|
Nagyon finom baracklekvárral megtöltve csokimázzal a tetején, de lehet gyümölcstorta alapja is lehet. |
Hozzávalók:
4 tojás
15,5 dkg cukor
7,5 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
2 ek cukor
50 dkg sovány túró
2,5 dl tejszín
1 cs vaníliás cukor
1 ek étkezési zselatin
1 db konzerv őszibarack
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet az étkezési keményítővel összekeverjük, átszitáljuk és lazán a tojásos masszához keverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a tésztát egyenletesen elterítjük rajta. 200°-ra előmelegített sütőben kb.
Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
só
őrölt bors
1 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál majoránna
A sajtos burgonyához:
60 dkg burgonya
15 dkg reszelt sajt
2 dl tejfől
2 tojás
2 dkg vaj
só
Elkészítés:
A csíkokra vágott májat az olajon kevergetve hirtelen megsütjük, majd kiszedjük a serpenyőből. Ugyanebben az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a laskára vágott zöldpaprikát, és sóval, borssal, majoránnával ízesítve puhára pároljuk.
Hozzávalók:
25 dkg csirkemáj
10 dkg vaj
só
bors
majoranna
1/4 db vöröshagyma
Elkészítés:
A csirkemájat megfõzzük, késháttal pépesre törjük, hozzáadjuk a vajat, a fûszereket és a reszelt hagymát.
Hozzávalók:
½ l húsleves (kockából)
1 csapott ek liszt
1 dl tejszín
30 g vaj
mustár
só
bors
citromlé
pici cukor
4 tojás
Elkészítés:
A vajat serpenyőben megolvasztjuk. Hozzákeverjük a lisztet.
A kihűlt levest apránként hozzáadjuk a liszthez. Beleöntjük a tejszínt és kb. 10 perc alatt összeforraljuk. Hozzákeverjük a mustárt. Sóval, borssal, citromlével és cukorral ízesítjük.
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, héjukat eltávolítjuk és a szószba helyezve tálaljuk.
14 éve | Kiss Judith | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
|
||
Elkészítés: nagyobb palacsintákat készítünk, pici sóval, cukor nélkül. |
Hozzávalók:
|
||
Elkészítés: A túróba beletesszük a 20 dkg cukrot, 1 db vaníliás cukrot, és jól kikeverjük! A kisütött palacsintákat megtöltjük vele. Lerakjuk a tepsi aljára, nem kell kikenni a tepsit. A pudingot felfőzzük a 20 dkg cukorral, egy vaníliával és a tojások sárgájával. Melegen a palacsintára rakjuk. Felverjük a tojásfehérjét egy vaníliával kemény habnak, és a vaníliás krém tetejére kenjük. |
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
35 dkg. liszt,
1 db. Ráma,
3 evőkanál víz,
1 evőkanál 10 %-os ecet.
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 óra pihentetés után 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, tojással lekenjük, 10 centi hosszú csíkokat vágunk és lisztezett sütőlemezre tesszük. Forró sütőben szép pirosra sütjük. A tetején ízlés szerint lehet sajt, paprika, kömény, szezámmag stb.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
|
||
Elkészítés: 6 tojás fehérjét 22 dkg porcukorral gőz felett felverünk, majd egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a puncs pudingot, vaníliás pudingot, a 1/2 csomag sütőport, majd lassú tűznél sütjük. Töltés: A margarint a cukorral habosra keverjük, a vaníliás cukrot is hozzáadjuk és a rumot is, majd a 4 tojás sárgáját. |
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta (vagy 250 g
piskótamorzsalék)
10 dkg cukor
5 evőkanál rum
5 dkg mazsola
4 evőkanál málnaszörp
3 evőkanál puha vaj
1 evőkanál holland kakaó
5 dkg darált dió
a bevonathoz:
reszelt csokoládé
Elkészítés:
A cukorból és 1 dl vízből főzz sűrű szirupot. A piskótát daráld le, a mazsolát áztasd be a rumba. Keverd össze a piskótamorzsát a rumos mazsolával, a málnaszörppel és a kihűlt sziruppal. Hagyd állni, hogy az ízek összeérjenek, közben a puha vajat keverd el a dióval és a kakaóval, és morzsold össze a masszával.
1 csirkemell
10 dkg camembert sajt
fehérbors
só
Elkészítés:
A csirkemellet szeletelem, sózom, borsozom. A sajtot felszeletelem, a szilvát kis kockára vágom. 1 szelet húsra 1 szelet sajtot és ízlés szerinti mennyiségű szilvát rakok, és felgöngyölöm. Megtűzöm fogpiszkálóval/hústűvel, és a tetejére ételízesítőt szórok. Ha marad sajt, a tetejére is rakok egy darabkát. Kivajazott tepsibe vagy jénaiba rakom, és 40 percig sütöm.
14 éve | Hegedűs Ancika | 0 hozzászólás
Töltött csirke készítése:
TÖLTÉS, HAGYOMÁNYOSAN A bontott, megtisztított csirkét a mellénél és a hasüregében tudjuk megtölteni. Az előbbihez úgy készítünk zsebet, hogy ujjainkat a nyak felől csúsztatva - óvatos mozdulatokkal - elválasztjuk a bőrt a hústól. A zsebet besózzuk (esetleg más módon is fűszerezzük), majd apránként belenyomkodjuk a tölteléket. (Ha túl feszesre tömjük, sütés közben kireped az állat bőre.) A bejárat lezárása után (az összetűzéshez legtöbbször elég egy-két hústű, vagy fogpiszkáló, de végesetben lehet varrni is) - immár kívülről - egyenletesre lapogatjuk a tölteléket.
14 éve | Hegedűs Ancika | 0 hozzászólás
Találtam még egy receptet a Mindmegette oldalon, mely receptet és fotót Kgizike készítette, de olyan jónak itéltem, hogy gondoltam felteszem Nektek, - remélem nem haragszik meg érte,- majd én is el fogom rövidesen készíteni.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
2 tojássárga
1 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg sütőmargarin
csipet só
0,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
A töltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás puding
2 tojásfehérje
fahéj
mazsola
10 dkg darált dió
szilva
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük a cukrot, a tojássárgát és a tejben felfuttatott élesztőt.
Hozzávalók:
4 szelet csirkemell
4 szelet gépsonka
15 dkg áttört túró
1 tojásfehérje
5 dkg vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi só
frissen őrölt bors
pár csepp citromlé
a panírozáshoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A petrezselymet és a vöröshagymát apróra vágjuk. A fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk. A túrót a tojásfehérjével a petrezselyemmel, a hagymával, sóval, a fokhagymával és pár csepp citromlével simára keverjük.
30 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 tojássárgája
1 citrom
2 csomag vaníliás puding
4 dl tej
1 kerek 6 tojásos piskótalap
a díszítéshez:
citrom szeletek
Elkészítése:
A krémhez a tejet a pudingporral, a citrom lereszelt sárga héjával és levével, a tojássárgákkal és a cukorral dolgozzuk jól össze. Kis lángon folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, (vigyázva, mert könnyen odakap). A vajat vagy sütőmargarint kikeverjük habosra, majd apránként hozzákeverjük a kihűtött főzött krémet.
Hozzávalók:
1/2 tk vanília
1/2 csésze cukor
2 ek kukoricaliszt
1/8 tk só
1/4 tk mandulaaroma
12 dkg lágy vaj vagy sütőmargarin
1 tk cukrozatlan kakaópor
1 csésze liszt
ízlés szerint tortadara
Elkészítés:
Melegítsd be a sütőt 170 fokra. Keverd össze a lisztet, a sót, a kukoricalisztet és a kakaóport. Egy másik tálban keverd simára a vajat vagy sütőmargarint a cukorral. Add hozzá a vaníliát, és a mandulaaromát. Apránként keverd a száraz hozzávalókat a vajas vagy sütőmargarinos masszához.
1 kg liszt
5 dkg élesztő
pici só
25 dkg olvasztott margarin
3/4 l tej
kevés cukor
1 db egész tojás
Elkészítés:
Egy edénybe beleöntöm a lisztet, sót, az 1 db tojást és az olvasztott margarint. A cukros tejben felfuttatom az élesztőt, majd ezt is hozzáadom a tésztához, és jól kidagasztom, majd megkelesztem, kb 1 óra. Amíg a tészta kel, kb 20 dkg porcukrot 25 dkg darált dióval elkeverek. Kizsírozom vagy kisütőmargarinozom, kilisztezem a tepsit.
4 tojás
30 dkg cukor
10 evőkanál víz
12 dkg darált dió
16 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Krémhez:
8 dkg darált dió
8 dkg cukor
1/2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg margarin
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat a cukorral és a vízzel kikeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy csipet sót. Zsírozott vagy sütőmargarinozott, lisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük. A krémhez a diót és a cukrot megfőzzük a tejben.
8 egész tojás
16 kanál darált dió
8 kanál liszt
16 kanál cukor
1 mokkáskanál sütőpor
1/4 kg Rama margarin
1 kanál zsemlemorzsa
1 evőkanál étolaj
3 deci tej
Elkészítés:
Tészta:
8 tojássárgát és 4 evőkanál kristálycukrot habosra kikeverni, a 8 tojásfehérjét felverni a 4 evőkanál kristálycukorral. Mikor ez kész, óvatosan a tojássárgához adni 8 nem púpos kanál darált diót, a sütőport és a 4 kanál lisztet
Hozzávalók a tésztához:
38 dkg liszt
15 dkg vaj, vagy margarin,
15 dkg porcukor,
fél sütőpor,
1 tojásnak a sárgája,
fél citrom reszelt héja és leve (vagy 1 evőkanál sütőrum)
Ha nem állna össze a tészta egy kis tejfölt tegyünk bele.
Töltelék:
1 kg körüli reszelt alma megpárolva ízlés szerint cukorral és fahéjjal.
Elkészítés:
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órára fagyasztóba tesszük.
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg húsos szalonna
1 kg sertéshús /comb, tarja, lapocka/
2 teáskanál zellerzöld
2 dl fehérbor
1 nagyobb konzerv paradicsompürécukor
só
2 konzerv bab
olaj
rozmaring
babér levél
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk az összezúzott fokhagymát /óvatosan, mert hamar megég/, rádobjuk a karikára vágott vöröshagymát, a kockára vágott szalonnát, a kockára vágott húst, az apróra vágott zellerzöldet.
Hozzávalók a diós laphoz:
4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 evőkanál baracklekvár
6 evőkanál víz
1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez:
6 evőkanál liszt
2 tojás
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál zselatin
30 dkg sütőmargarin
25 dkg porcukor
Valamint:
babapiskóta
lehűtött fekete kávé
A csokimázhoz:
10 dkg sütőmargarin
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A diós laphoz a tojások sárgáját, a lekvárt, a vizet jól kikevertjük, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, a diót, a cukrot, végül a keményre felvert tojásfehérjéket.
Hozzávalók:
30 dkg vékonyra szeletelt bacon
50 dkg tehéntúró
5 dl tejföl
15 dkg császárszalonna
50 dkg fodros metélt
Elkészítés:
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük.
Apró kockára vágjuk a császárszalonnát, majd kisütjük.
A leszűrt tésztába forgatjuk a szalonnát és a zsírját is, majd a villával áttört tehéntúrót is hozzákeverjük. Ízlés szerint kissé megsózzuk, leöntjük a tejföllel, végül a bacon szeleteket egyszer megcsavarva a tetejére rakosgatjuk.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
300 g brokkoli
2 db szikkadt zsemle
50 ml tej
2 ek. zabpehely
3 db tojás
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg zsemlemorzsa
1 csipet só
1 csipet bors
1 fej saláta
3 ek.olaj
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira és főzzük meg sós vízben. Villával nyomkodjuk szét, majd tegyük egy tálba. A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg. Az utóbbit nyomjuk szét, az előbbit vágjuk apróra, majd mindkettőt adjuk a brokkolihoz. Egy másik tálba daraboljuk bele a zsemléket, adjuk hozzá a zabpelyhet, öntsük le meleg tejjel, és hagyjuk ázni.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztához a lisztet sütôpapírra szitáljuk. A tejet a sóval és a vajjal egy lábosban, fedô alatt felfôzzük. Ha felforrt, lehúzzuk a tûzhelyrôl. Beleszórjuk a lisztet, elkeverjük, majd a masszát újból felmelegítve besûrítjük, hogy gombóccá álljon össze.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 dkg mirelit málna,
4 db ananászkarika (konzerv is lehet),
1 db tojás,
5 dkg liszt,
3 dkg kókuszreszelék,
3/4 dl fehérbor,
3 dkg porcukor,
125 g tejszín,
3 dkg cukor,
1 csipet só,
1 ek. olaj,
Elkészítés:
A málnát felforraljuk, majd átpasszírozzuk, és hűlni hagyjuk. Az ananászszeletek közepéből a torzsát eltávolítjuk.
A tojást szétválasztjuk. A tojássárgáját a liszttel, a kókuszreszelékkel, a borral, a sóval és a porcukorral összekeverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Ez a tekercs egy kiváló, laktató különlegesség! Elkészítése gyors, egyszerű, a végeredmény pedig rendkívül ízletes és nagyon látványos is. Próbáljátok ki!
Hozzávalók (6 adagra)
2x300 g pulykamellfilé
A töltelékhez:
4 evőkanál étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
200 g füstölt sonka
50 ml víz
2 db keményre főtt tojás
1 db nyers tojás
20 g torma
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt fekete bors
A panírozáshoz:
finomliszt
egész tojás
zsemlemorzsa
A körethez:
hasábburgonya
saláta
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
14 éve | Hegedűs Ancika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg zöldborsó
20 dkg erdei gomba (jó a piaci is :) )
20 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér
30 dkg csirkemell
30 dkg csirkemáj
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
1 teáskanál citromlé
2 nagyobb fej vöröshagyma
olaj, só, fehér bors, tárkony
esetleg egy húsleveskocka vagy előzőleg félretett húsleves leve
Elkészítés:
Az olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket (ha mirelit vegyes zöldségből készítjük, akkor nincs vele gond) : a borsót, répát, zellert, gyökeret.
Hozzávalók:
A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük.
A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép arany barnára sütjük.
14 éve | Kiss Judith | 1 hozzászólás
80 dkg szélesmetélt,
4 dl tejföl,
6 db tojás,
25 dkg kristálycukor,
2 dkg vaníliás cukor,
15 dkg dióbél,
20 dkg vaj, vagy margarin,
30 dkg baracklekvár,
2 db citrom,
10 dkg porcukor,
3 dkg só,
12 dkg mazsola
Elkészítés:
A szélesmetéltet kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. Keverőtálban a tojássárgáját, a margarin 2/3 részével, porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal habosra keverjük.
14 éve | Spránitz Katalin | 0 hozzászólás
Hozzávalók a tésztához:
60 dkg finomliszt
38 dkg Ráma sütőmargarin
1 kiskanál só
7-8 dkg kristálycukor
1 dkg élesztő
2 dl hideg víz
1 tojás a lekenéshez
A máktöltelékhez:
40 dkg kristálycukor
2 dl víz
50 dkg őrölt mák
6-8 dkg mazsola
A diótöltelékhez:
40 dkg kristálycukor
2dl víz
50 dkg őrölt dió
6-8 dkg mazsola
Az almatöltelékhez:
1,25 kg alma
30 dkg kristálycukor
5-6 dkg zsemlemorzsa
Fél kiskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tésztához a lisztet 35 dkg margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk, a cukorral az összemorzsolt élesztővel meg a vízzel összegyúrjuk.
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1-2 evőkanálnyi víz
1 csipetnyi só
A töltelékhez:
33 dkg tehéntúró
10 dkg cukor
3 dkg búzadara
1 dkg vaníliáscukor
3 tojás sárgája
5 dkg mazsola
lekvár (a töltelék alá!)
A habhoz:
3 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
2 evőkanálnyi piros lekvár
A tészta alkotóit keverd össze, majd nyújtsd ki, helyezd tepsibe (sütőpapírra) és 180 Celsius-fokos sütőben félig süsd meg. Közben a töltelék anyagait is keverd össze.
Hozzávalók:
3 dl cukor
3 dl darált mák
3 dl liszt
3 dl tej
2 tojás
10 dkg vaj
2 dkg sütőpor
lekvár
őrölt fahéj
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a cukorral, majd dolgozd belea mákot, az átszitált liszttel kevert sütőport, a tojásokat, a tejet és néhány csipetnyi fahéjat. A masszát terítsd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe (gondolj arra, hogy a tészta még emelkedni fog!), és előmelegített sütőben, közepes tűzőn süssük meg. Ha kész, borítsd ki a tepsiből, s hagyd kihűlni.
Hozzávalók (2 db 16 szeletes piskótához:
25 dkg margarin
7,5 dkg porcukor
10 dkg tojás sárgája
17,5 dkg tojás fehérje
17,5 dkg cukor 22 dkg liszt
0,5 dkg sütőpor
5 dkg keményítő
5 dkg tejpor (zsíros)
a krémhez:
1 liter tej (2,8%-os)
20 db tojássárgája (44 dkg)
3 db vaníliarúd
20 dkg cukor
60 dkg vaj
a díszítéshez:
50 dkg tojásfehérje
50 dkg cukor
PISKÓTA: A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk a tojássárgáját.
Hozzávalók:
20 dkg kókuszreszelék
1 liter tej
12 dkg cukor
gríz
mazsola (ízlés szerint)
Elkészítés:
1 liter tejet a kókuszreszelék felével forralj fel, add hozzá a cukrot, és annyi grízt, hogy egy kemény tejbegrízt kapj. Keverj hozzá - ízlés szerinti mennyiségben - mazsolát. A masszát terítsd tepsire kb. 2 cm vastagon, és hagyd kihűlni. Ekkor vágj belőle 2x2 cm-es kockákat. A maradék kókuszreszeléket pirítsd meg, keverj hozzá cukrot, s tálaláskor ezzel szórd meg a kockákat.
Hozzávalók (kb. 20 darabhoz):
15 dkg finomliszt
1/2 teáskanálnyi őrölt szerecsendió
6 dkg darált mandula
11 dkg barnacukor
9 dkg olvasztott vaj
21 dkg darabolt mandula
a töltelékhez:
3 tojás, felverve
5,5 dkg barnacukor
9 dkg méz
10 dkg olvasztott tejcsokoládé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-osra. Vajazzunk ki egy 20x30 cm-es sütőformát.
Dolgozzuk össze az átszitált lisztet, a szerecsendiót, a darált mandulát, a cukrot és a vajat, majd nyomkodjuk az előkészített tepsibe.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
csipetnyi só
3 evőkanálnyi cukor
3 dkg élesztő
a gőzöléshez:
2-3 evőkanálnyi (semleges ízű) olaj
1,5-2 dl víz
csipetnyi só
tálaláshoz:
darált cukrozott mák
vanilia öntet.
Elkészítés:
A hozzávalókból kelttésztát készítünk. Abból golflabda méretű gombócokat formázunk, melyeket megtöltünk szilvalekvárral, majd kelni hagyunk. Egy vastag falú, jól záródó fedős serpenyőben 2-3 evőkanálnyi semleges ízű olajat, csipetnyi sót és 1,5-2 dl vizet teszünk.
Hozzávalók:
1 bögre cukor
2 tojás
1 diónyi zsír
1/2 bögre szilvalekvár
1 bögre tej
2 bögre liszt
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd zsírozott, lisztezett tepsiben – vagy sütőpapírt alá téve – közepes lángon megsütjük.
Szarvasi Szílva napon szerzett recept.
Hozzávalók:
sűrű palacsinta tészta(vaníliáscukorral készítve)
alma
vaj
fahéjas cukor
Elkészítés:
Személyenként egy fél kimagozott almát vékony szeletekre vágunk, s azokat teflonserpenyőben vajon megpirítjuk. Ráöntünk egy merőkanálnyi palacsintatésztát, s mindkét oldalát megsütjük. Fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
Hozzávalók (4 személyre):
8 nagyobb burgonya
8 tojás
8 szelet sajt
10 dkg vaj
petrezselyem
bors
só
Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg és főzd meg a héjában, de ne hámozd, mert a héjában sütöd tovább. A tetejéről hosszában vágj le egy vékony szeletet, s vájd ki úgy a burgonyát, hogy beleférjen egy tojás. Az üregbe tegyél egy mogyorónyi vajat, sót, borsot és egy-egy szelet sajtot, majd üss bele egy tojást, de úgy hogy a sárgája egyben maradjon. Vajazz ki egy tűzálló tálat, ebbe állítsd a burgonyákat és szórd közéjük a krumpliforgácsot.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg puha vaj,
9 dkg porcukor,
1 ek kakaó,
30 dkg finomliszt,
1 és 1/4 dl tej,
15 dkg étcsokoládé apróra törve,
Elkészítés:
A sütőt mérsékelt melegre (150 Celsius fokra) előmelegítjük. A vajat kivesszük a hűtőből, hogy megpuhuljon. A vajat meg a cukrot robotgéppel habosra verjük, majd a kakaót is beleöntve simára keverjük. A lisztet a tejjel váltogatva hozzáadjuk, alaposan elkeverjük. Végül a csokoládédarabokat is belekeverjük, majd meglisztezett kézzel 25 kis gömböt formázunk a masszából és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg fehérkáposzta
40 dkg sárgarépa
40 dkg krumpli
2 fej vöröshagyma
10 dkg vaj
20 dkg paprikás puha kolbász
1 erőleves kocka
bazsalikom
kakukkfű
köménymag
babérlevél
bors
só
Elkészítés:
A káposztát most meg, vágd ki a torzsáját és a vastag levélereit, majd aprítsd 3-4 centis kockákra. A megtisztított sárgarépát vágd karikákra, a krumplit kisebb kockákra. A felszeletelt hagymát a vaj felén páróld üvegesre, majd add hozzá a feldarabolt zöldséget, adj hozzá egy kávéskanálnyi bazsalikomot, ugyanannyi kakukkfüvet, egy csipet köménymagot, egy babérlevelet, öntsd alá a kockából készített fél liter erőlevest és lassú tűzön párold puhára.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg burgonya
15 dkg virsli
10 dkg szárazkolbász
10 dkg főtt sonka
10 dkg császár szalona
1 tojás
4 dkg liszt
diónyi vaj
bors
só
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, mosd meg, töröld szárazra, gyaluld le káposztareszelőn és - apránként szórva - keverd hozzá a lisztet. A virslit és a kolbászt nyúzd meg, karikázd fel, a sonkát és a császár szalonát vágd apró kockákra. A húsféléket az elhabart tojással add a burgonyához és jól keverd össze, sózd, borsozd.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg túró,
20 dkg margarin,
30 dkg liszt
20 dkg porcukor,
1 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag sütőpor,
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órára a hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután enyhén lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és alacsony fokozaton kb. 10 percig sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládét is csorgathatunk rá.
Hozzávalók (4-5 személyre):
60 dkg setéspörkölt
20 dkg rizs
30 dkg zöldpaprika
30 dkg paradicsom
30 dkg padlizsán
3 dl tejföl
3 dkg vaj
só
Elkészítés:
A rizst fözd meg Az előkészített padlizsánt, ameg hámozott paradicsomot és a kicsumázott zöldpaprikát karikázd fel. Egy kivajazott tűzálló tálba teríts egy réteg rizst, tegyél rá paradicsomot, zöldpaprikát, padlizsánt, erre néhány kanál pörköltet, majd tejfölt és újra rizst. Folytasd ezt a rétegezést, amíg a hozzávalók tartanak, a tetejére tejföl és paradicsom maradjon.
(Krumplipüré sült hagymával, baconkockákkal és céklával)
Hozzávalók (4 személyre):
krumplipüré
(1 kg burgonyából 2 dl tejjel, 1 evőkanálnyi vajjal, sóval és fehérborssal főzve)
20 dkg füstölt szalonna (1cm-es kockákra vágva)
2-3 fej vöröshagyma
cékla (savanyúságnak elkészítve)
A szalonna zsírját süsd ki, s a visszamaradt zsírban pirítsd meg a nagyobb kockákra vágott hagymát. A krumplipürét púpozd a tányér közepére, s a közepébe vájj mélyedést; abba halmozd a meleg sült bacon- és hagymadarabkákat.
Hozzávalók (4 személyre):
4 db 30-40 dkg-os csülök
1 kg burgonya
15-20 dkg apró hagyma
1/2 dl olaj
bors
só
Elkészítés:
A csülköket jól mosd meg, ha lenne rajtuk szőr, azt kapard vagy perzseld le. A bőrüket - bő ujjnyi távolságokra - hálósan vagdald be. A csülköket sózd borsozd be, hagyd állni egy órát, majd töröld szárazra. Az olajat hevítsd fel, forgasd meg benne a húsdarabokat, majd kevés vizet aláöntve páróld. Amikor már majdnem puha, a zsírjával együtt tedd egy tűzálló tálba.
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkgfőtt sonka
20 dkg sertéscomb
10 dkg húsos füstölt szalonna
2 tojás
2 zsemle
2 közepes hagyma
diónyi
vaj
tej
bors
só
Elkészítés:
A zsemléket áztasd tejbe, és jól csavard ki. A húst, a sonkát és a szalonnát daráld le, majd dolgozd össze a zsemlékkel, a tojásokkal, sóval és őrölt borssal. Egy kivajazott tűzálló tálat bélelj ki felkarikázott hagymával, terítsd bele a húsmasszát, és azt borítsd be a maradék hagymával. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél süsd körülbelül egy órát.
Hozzávalók:
csirkecomb
vaj
fehérbors
só
Elkészítés:
A megmosott, szárazra törölt combokat az izületnél vágd ketté. Sózd és borsozd meg. Alufóliát vékonyan vajazz meg, s a combokat ebbe csomagolva tedd sütőbe. Ha a hús megpuhult, nyisd szét a burkolatot, s a csirkét úgy pirítsd pirosra.
E recept számtalan módon variálható. Legegyszerűbb változatainál egy-egy zöldfűszer (pld. majoránna, kakukkfű, rozmaring, esetleg némi fokhagyma) kerül a só mellé a húsra.
Hozzávalók (4 adhoz):
1 friss ananász, levelével együtt
2 evőkanálnyi növényi olaj
1 tojás, egy csipet sóval habosra verve
2-3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
15 dkg nyers garnélarák, megtisztítva
15 dkg sonka, apróra vágva
2,5 dkg csemegekukorica
2,5 dkg zöldborsó
1/2 piros kaliforniai paprika, kis kockákra vágva
1 evőkanálnyi vékonyra szeletelt gyömbér
28 dkg főtt jázminrizs, jól lehűtve
1 evőkanálnyi világos szójaszósz
2,5 dkg pörkölt kesudió, durvára vágva
A díszítéshez:
1 hosszú piros csili, kimagozva és vékonyra szeletelve
néhány korianderlevél
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg burgonya meghámozva, feldarabolva
2 tojássárgája
2 evőkanálnyi tejszín
2x13 dkg kukorica-konzerv, leszűrve, leöblítve
25 dkg apróra vágott, főtt csirkehús
1/4 csészényi apróra vágott, friss petrezselyem
1 csirkehúsleves-kocka
finomliszt
2 tojás, felverve
15 dkg zsemlemorzsa
növényi olaj, a sütéshez
Elkészítés:
Főzzük, vagy pároljuk a burgonyát puhára. Szűrjük le. Törjük össze, egészen krémesre. Keverjük hozzá a tojássárgáját, a tejszínt, a csirkehúst, a petrezselymet és az összemorzsolt csirkehúsleves-kockát.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Genovai piskóta
11 dkg porcukor
4 tojás
5 dkg olvasztott vaj
8,5 dkg finomliszt
3 dkg jó minőségű kakaópor
Krém:
50 dkg mascarpone sajt
7 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 dl Vin Santo bor (tokaji száraz szamorodnival pótolható)
4-5 adag eszpresszókávé
Tia Maria likőr
11 dkg jó minőségű olvasztott fehér csokoládé
kakaópor a beszóráshoz
1 tábla jó minőségű fekete csokoládé forgácsnak
Elkészítés:
Először készítsük el a piskótát a szokott módon. A tojásokat keverjük simára a cukorral.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
|
|||||
|
|||||
|
Hozzávalók:
30 dkg pillecukor,
32dkg porcukor,
2 ek. kukorica keményítő,
margarin a kenéshez,
Elkészítés:
A pillecukrot a margarinnal alaposan kikent hőálló tálba teszünk. Mikróban 3-szor 10 másodpercre betesszük. Közben kicsit kivesszük, és megmozgatjuk. körülbelül 25-30 másodperc múlva már folyós lesz, ekkor kivesszük, és hozzáadunk folyamatosan 25 dkg átszitált porcukrot, amibe beleszitálunk kukorica keményítőport. Robotgéppel alaposan összekeverjük, de előtte a karokat jól megkenjük margarinnal!Egy gyúródeszkát jól lekenünk margarinnal, ráborítjuk a masszát, és kb.
14 éve | Kiss Judith | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg gesztenyepüré
2 dkg vaníliás cukor
3 dkg reszelt csoki
8 db tojás
10 dkg kristálycukor
Krémhez:
1 csomag vaníliás puding
50 dkg tejszínhab
2 dkg zselatin
Díszítéshez:
csokoládé, szeletelt mandula
tejszínhab
Elkészítés:
Kikeverjük a gesztenyepürét a vaniliás cukorral, a reszelt csokival és a tojássárgájával. Felverjük a tojásfehérjét a kristálycukorral, majd könnyed mozdulattal hozzákeverjük az előzőleg kikevert gesztenyekrémhez. Zsírozott, lisztezett sütőlemezre bejelölünk 5 tortakarika formát.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A zsemle tetejét vágd le, s vájd ki a belét úgy, hogy legalább 1 centis fala maradjon. Magát a zsemlét egy-két pillanatra mártsd tejbe - de vigyázz, hogy az csak kívülről, a héját érje -, majd csurgasd le. A zsemlebelet egy-két percre áztasd bele a tejbe, csavard ki, s keverd hozzá a túróhoz. Ha nem elég édes,tehetünk bele porcukrot. A masszát lágyítsd tojássárgájával, s fűszerezd vaníliáscukorral és kevés reszelt citromhéjjal.
14 éve | Kiss Judith | 1 hozzászólás
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
3 db tojássárga.
Töltelék:
45 dkg túró,
20 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
4 db tojássárga,
2 dkg vaníliás cukor,
4 db banán,
4 db mandarin.
Elkészítés:
Linzertésztát készítünk, vékonyra kinyújtjuk és hosszúkás kis fémformákba nyomkodva megsütjük. A túróból krémet készítünk,
a banánt megtisztítjuk, felszeleteljük. A mandarint megtisztítjuk, félbevágjuk és felszeleteljük.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg túró, 1 dkg só, citromhéj, porcukor,
15 dkg liszt, 8 db tojás, 2 dl tejföl, 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 dkg vaníliás cukor,
8 dkg mazsola.
Elkészítés:
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a lisztet és két tojás sárgáját, tésztát gyúrunk belőle. Kinyújtjuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Közben a vajat a megmaradt tojások sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a reszelt citromhéjat és a tejfölt.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tésztához:
24dkg liszt,
12dkg margarin,
60 dkg cukor,
1 tojássárgája,
1 dl tejföl,
1 sütőpor (12g),
1/2 citrom reszelt héja,
só
Töltelékhez:
75 dkg túró,
15 dkg cukor,
2 cs. vaníliás cukor,
3 tojássárgája,
1 citrom reszelt héja,
fél citrom leve,
kevés búzadara vagy édesmorzsa
Díszítéshez:
4 tojásfehérje,
4 ek. cukor
Elkészítés:
A hozzávalókból omlós tésztát készítünk, lisztezett deszkán 0,8 cm vastagságú lapra nyújtjuk.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg margarin, 50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 2 db tojás, 1 vaníliás cukor,
1 sütőpor, 2 evőkanál kakaópor,
csipetnyi só.
Elkészítése:
A hozzávalókat a kakaó kivételével összegyúrjuk, két cipót formálunk. Az egyikbe még gyúrunk kakaóport, a másikba pedig vaníliás cukrot. Mindkét cipót egyforma nagyságra nyújtjuk, utána egymásra fektetve szorosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük, amikor már megkeményedett a tészta, vékony szeletekre vágjuk.
Hozzávalók:
5 dkg mazsola, fél dl rum, 50 dkg tehéntúró,
1 vaníliarúd, 2 citrom, 4 ek. étkezési keményítő, 0,5-1 ek. sütőpor, 1 csipet só,
10 dkg olvasztott margarin, 15 dkg cukor,
2 db tojás.
kevés vaj és 1 ek. cukor a tortaforma előkészítéséhez,
2 ek. porcukor a torta tetejére.
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kevés vajjal kikenünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát. Ezután ahelyett, hogy a szokásos módon kiliszteznénk, behintjük kevés cukorral a belsejét.
Hozzávalók:
25 dkg zsírszegény túró
25 dkg eper
ízlés szerint édesítőpor
Elkészítés:
A túrót áttörjük és az édesítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt eperdarabokat és jól elkeverjük. Azonnal is fogyaszthatjuk, de ha lehűtjük még finomabb.
Tanács:
Ezt szerintem mindenki lelkiismeretfurdalás nélkül eheti....
Áfonyás teasütemény
Elkészítése:
A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfonyaszemeket kevés lisztben meghempergetjük, és óvatosan, hogy ne törjenek össze, a tésztába keverjük.
Diós linzervirág
Elkészítése:
A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük, legalább egy órára. Utána korongokat szúrunk ki, ezek felét gyűszűvel ismét kiszúrjuk és kristálycukorba mártjuk.
Egzotikus rétes túróval
Elkészítése:
A réteslapokat olajjal megkenjük, és egymásra terítjük. A túrót a zsemlemorzsával, a cukorral, a citrom héjával, a mazsolával, és egy tojássárgával összekeverjük, majd a réteslapokra halmozzuk rúd alakban. A gyümölcskonzervet leszűrjük, és a gyümölcsöket apró darabokra aprítjuk, majd a túró tetején egyenletesen eloszlatjuk.
Hozzávalók:
35 dkg porcukor, 20 dkg étcsoki, 15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 18 dkg kakaó,
6 tojás, 1,5 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 tasak vaníliás cukor, 1 késhegynyi
sütőpor
Elkészítés:
Keverjük habosra a tojássárgákat 15 dkg cukorral, adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, 1 tasak vaníliás cukrot, 10 dkg kakaót és jól dolgozzuk össze. Egy másik tálban verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét, majd keverjük óvatosan a masszához.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás