Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 dkg rizs 7 csapott evőkanál
50 dkg burgonya 4-5 közepes méretű
10 dkg vöröshagyma 1 közepes méretű
1 dl narancslé 5-7 evőkanál
10 dkg reszelt sajt 10 evőkanál
10 dkg kristálycukor 10 csapott evőkanál
1,5 dkg porcukor 1 csapott evkőanál
10 dkg liszt 11 csapott evőkanál
1 dkg só 1 csapott kávéskanál
11 éve | Barna Pap Mónika | 3 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
1 ek. kakaópor........
Erre a linkre kattintva olvashatjátok tovább a receptet: http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/ludlabtorta-gofribol
|
|
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg karfiol,
8-10 db erőspaprika.......
Erre a likre kattintva olvashatjátok tovább a receptet: http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/csips-karfiol?category_id=7
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
a tésztához:
25 dkg finom liszt,
13 dkg margarin,
1 tojás,
1 dl sűrű tejföl,
1 evőkanál porcukor,
1 teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál só;
a töltelékhez:
4 nagy körte,
2 dl tejföl,
2 tojás,
1 teáskanál őrölt fahéj,
ízlés szerint 2-3 evőkanál porcukor.
Elkészítés:
A tésztához valókat mély tálba rakjuk (a margarint megreszeljük, vagy egy kis szitán átnyomjuk), majd gyorsan összegyúrjuk. A tészta kissé ragad, ezért a kezünket és a gyúrótáblát is meg kell lisztezzük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg sovány sertéshús,
5 dkg füstölt szalonna,
15 dkg rizs,
2 dl tejföl,
6 db zöldpaprika,
2 db nagyobb paradicsom,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
1 evőkanál vegeta (vagy 2 húsleveskocka), fél mokkáskanál törött fekete bors,
kevés só.
Elkészítés:
A megmosott rizst szűrőkanálba öntjük, és fél órára vízbe áztatjuk. Közben a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, majd a zsírját kisütjük.
Hozzávalók:
30 dkg sovány, darált sertéslapocka,
1 tojás,
1 zacskó mirelit szemes kukorica,
5 dl tej,
2 dl tejföl,
4 dkg vaj (vagy margarin),
2 evőkanál finomliszt,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evőkanál vegeta,
1 teáskanál majoránna,
ízlés szerint törött fehér bors,
kevés só.
Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a habosra felvert tojással, 1 dl tejjel, a zsemlemorzsával, a majoránnával, a sóval és a borssal.
Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
40 dkg savanyú káposzta,
15 dkg jó húsos angolszalonna,
3 dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 nagy savanykás alma (elhagyható),
1 evőkanál vegeta,
1 mokkáskanál csombor (borsikafű),
kevés só.
Elkészítés:
A savanyú káposztát szükség szerint átmosom, alaposan lecsöpögtetem, és apróra vágom. A meghámozott és felkarikázott főtt burgonya egyharmadát közepes nagyságú tepsire terítem. Meghintem kevés vegetával, és elosztom rajta a káposzta felét.
Sokunk kertjében megtalálható. Nekem tavaly eluralta a virágos kertem.
Így kórdában van tartva egy nagy cserépben.
Nyáron a limonádéban szétmorzsolva áztattam fogyasztásig, mint a citromfüvet.
Lakásban nem túl meleg helyen télen is van.
Hozzávalók:
2 dl víz,
20 dkg cukor,
fél citrom leve,
nagy csokor friss mentalevél.
Elkészítés:
A menta leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, összevágjuk apróra.
A vizet a cukorral felforraljuk.
Hozzávalók:
1 dl étolaj,
2 evőkanál darált szezámmag,
10 dkg margarin.
Elkészítés:
1 dl olajban rózsaszinüre pirítjuk az őrölt szezámmagot, ezután levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a margarint.
Addig kevergetjük, amíg jól elolvad.
Hűtőbe tesszük, és 1-2 óra múlva felkeverjük. Olyan lesz, mint a libazsír.
Kenyérre kenve fogyasztjuk.
Ezt a receptet akkor kísérleteztem ki, amikor a férjem nem ehetett semilyen állati eredetű élelmiszert. Az egész család szereti.
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
10 dkg gyorsrizs,
1 evőkanál piritott szezámmag,
15 dkg darált csirkehús,
1 db tojás,
só,
bors,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A rizst készre főzzük, hozzáadjuk a szezámmagot, a darált csirkehúst, 2 evőkanálnyit a felvert tojásból, egy kevés sót és borsot.
A keverékből vizes kézzel golyókat formálunk.
A golyócskákat a tojásmaradékba mártjuk, és olajban aranybarnára sütjük.
Megjegyzés: a hozzávalókat meg lehet duplázni, ha kevésnek találjuk.
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1,5 kg cukor,
50 dkg rizs,
1 csomag mazsola,
1 rúd vanilia felvágva,
3-4 egész fahéj,
3-4 szem szegfűszeg,
3 dkg élesztő,
3 liter víz,
3 citrom karikára vágva.
Elkészítés:
Egy 5 literes üvegbe tesszük a hozzávalókat, naponta keverjük fel, és 1 hét után szűrjük le.
Nem tévedés alkohol nem kell hozzá.
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Befőttes üvegbe összevagdalt almahéjat helyezünk 6 cm magasan, fölé 12 cm magasan víz kerül. Ezután hozzáadunk 10 dkg cukrot, és 10 napig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
További 3 napot állni hagyjuk, áttöltjük üvegbe, és máris használható.
Almaérés idején sok almahéj keletkezik a konyhában ( befőtt készítés, almáspite készítés stb...)
Salátákhoz kitűnő, kár lenne kidobni!
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók négy személyre:
8 db közepes méretü paradicsom,
10 dkg rizs, vagy 1 tasak főzőrizs,
2 keménytojás,
2 d b tölteni való paprika,
1 dl majonéz,
1-2 evőkanál étolaj,
bors,
só,
petrezselyem.
A szép érett és kemény paradicsomokat a szár felőli részen levágjuk ( ez lesz a kalapja) és kiskanállal kiszedjük a belsejét.
Az üregeket sózzuk, borsozzuk.
A sós vízben puhára főtt rizst kihűtjük, majd összekeverjük az apróra vágott keménytojással, sóval, borssal, majonézzel és az olajon pár percig sütött paprika kockákkal.
Közepesen kemény tejbegrízt főzök, és egy kicsit pihentetem. Közben zsemlemorzsát pirítok, a szokott módon,vaniliás cukorral vagy fahéjjal is ízesíthetem.Egy tál alját meghintem a cukrozott morzsával. Erre szaggatom a közben már megkeményedett grízt, szépen egymás mellé, evőkanállal. Minden sor közé morzsát szórok, és lekvárral is megkenem a sorok közeit. Addig rakom, amíg a hozzávalók el nem fogynak. tetejére morzsa kerüljön, jól megcukrozva. Vagy aki szereti, vaniliás cukorral elkevert tejföllel is meglocsolhatja.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
20 dkg főtt, áttört burgonya (tisztán mérve),
20 dkg margarin vagy vaj,
15 dkg porcukor,
1 dl tejföl,
1 db egész tojás,
1 zacskó sütőpor,
1 mokkáskanál só,
1 zacskó vaníliás cukor.
Elkészítés:
A meghámozott, még forrón áttört burgonyát összedolgozom a liszttel, a margarinnal, a porcukorral, a tojással, a tejföllel, a sóval és az összes fűszerrel. Sima tésztának kell lennie. Egy cipóba formázom, és legalább egy órán keresztül pihentetem a hűtőszekrényben.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kész tortalap (venni is lehet és készíteni is), fél deci kávélikőr.
A birskrémhez:
35 dkg birsalma vagy befőtt,
15 dkg cukor,
2 tasak vaníliás pudingpor,
2-2 dl édes fehérbor és citromlé, fahéj, szegfűszeg.
A csokikrémhez:
3 dl tejszín,
6 dkg olvasztott csokoládé,
1 dkg zselatin.
A tejszínkrémhez:
3 dl tejszín,
1 dkg zselatinpor.
Elkészítés:
A birskrémhez a meghámozott, apróra vágott birskockákat a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, megfőzzük (a befőttet éppcsak felmelegítjük,nem kell főzni).
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 nagyobb birsalma (vagy birskörte),
1-1,5 dl világos sör,
1 tojás,
8-10 dkg liszt,
késhegynyi őrölt gyömbér és őrölt szegfűszeg,
só és őrölt fehér bors, cukor, ízlés szerint,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott birsalmát kicsumázom, és ujjnyi vastag karikákra vágom, majd annyi, forrásban levő, enyhén cukros vízbe teszem, amennyi éppen hogy ellepi. Forrástól számított 2 percig főzöm, és lecsöpögtetem.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50-60 dkg comb,
3 dl nagy szemű fehér bab,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 zöldpaprika, paradicsom,
3 dl tejföl,
1 teáskanál tárkonylevél,
1 teáskanál pirospaprika,
3 evőkanál olaj, só.
Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük róla, és kuktában annyi friss vízzel tesszük fel főni, amennyi bőven ellepi. Megsózzuk, és a kukta jelzésétől számított 30 percig főzzük. Közben a húst felszeleteljük, húskalapáccsal kissé megveregetjük, megsózzuk, és forró olajon mindkét oldalát átsütjük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 1 hozzászólás
Hozzávalók 6 személyre:
35 dkg szárazbab,
80 dkg darált sertéshús,
1 kis hagyma,
2 evőkanál paradicsompüré,
3-4 paradicsom,
2 evőkanál vaj,
csípős paprika,
10-12 dkg füstölt szalonna,
só.
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát a felhevített vajban üvegesre pároljuk, belekeverjük a paradicsompürét, megsózzuk, majd hozzáadjuk a húst, s addig pároljuk, míg ki nem fehéredik, illetve ameddig el nem főtte a levét. Az előző este beáztatott babot enyhén sós vízben megfőzzük, a levét leöntjük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1/2 adag pizzatészta,
2 kávéskanál olívaolaj,
1 fej finomra vágott fokhagyma,
1 zúzott fokhagymagerezd,
40 dkg feldarabolt (konzerv) paradicsom,
1 evőkanál paradicsompüré,
2 kávéskanál apróra vágott friss szurokfű,
12,5 dkg disznóbab,
5 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
Ez a félbehajtott pizzafajta rendkívül ízletes tölteléket rejt. Összegyúrjuk a tésztát, és kelni hagyjuk. Olajban 5 percig pirítjuk a hagymát és a fokhagymát.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
fél kg nagy szemű bab,
3 kemény tojás,
2 fej hagyma,
só, bors,
1 evőkanál libazsír vagy olaj.
Elkészítés:
A babot éjszakára beáztatjuk, majd sós vízben nagyon puhára főzzük. Leöntjük a vizet, majd villával összetörjük. Összekeverjük az apró kockára vágott főtt tojással, a zsíron sárgára párolt, apróra vagdalt hagymával. Sózzuk, borsozzuk. Hidegen és melegen is fogyasztható.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
A csirkét feldaraboljuk vagy csirkecombokat megtisztítjuk, és a páclében pihentetjük legalább 8 órát. Páclé: 3 dl joghurtot elkeverünk 3 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, gyömbérrel, őrölt kurkumával, pirospaprikával, vágott köménymaggal, darált babérlevéllel, törött borssal, kevés paradicsompürével. A csirkéket időnként forgassuk meg a páclében. Ezután a csirkéket a páclével együtt tűzálló edénybe helyezzük, és olvasztott vajjal leöntjük. Alufóliával befedjük, és előmelegített sütőben puhára sütjük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csirke feldarabolva vagy csirkecomb,
4 dl joghurt,
fél dl citromlé,
2 kávéskanál só,
fél kávéskanál chili,
3 kávéskanál curry,
3 evőkanál olaj.
Elkészítés:
Az anyagokat összekeverem, belerakom a csirkét, két napig érlelem a hűtőben, majd kiszedem. A masszát kicsit lekaparom a húsról. Fóliát bekenek olajjal, rárakom a húst, és a fóliába belecsavarom. 40 percig sütöm, majd ki- bontom, és pirosra pirítom. Azért szeretem ezt a receptet, mert a hús hidegen és melegen is nagyon finom szaftos marad.
Hozzávalók:
40 dkg tisztán mért burgonya,
2 dl joghurt,
1 púpozott teáskanál currypor,
2 gerezd fokhagyma,
1 csapott evőkanál vegeta,
csipet cukor,
1 csokor petrezselyemzöld,
késhegynyi őrölt koriandermag.
Elkészítés:
A meghámozott, kis darabokra vágott burgonyát fazékba rakom, ráöntök nyolc deci vizet és a zúzott fokhagymával, a vegetával, a curryporral és a korianderrel fűszerezem. Puhára főzöm, majd kihűlése után pépesre turmixolom.
Hozzávalók:
50 dkg burgonya kockára vágva,
25 dkg fagyasztott zöldborsó,
1 zöld chili kimagozva, apróra vágva,
4 ek zöldségolaj,
1 hagyma vékony karikákra vágva,
1 tk kurkuma,
1 tk köménymag,
1/4 tk gyömbérpor,
2 ek finomra vágott korianderzöld.
Elkészítés:
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a kurkumát, a köményt, a gyömbért, a chilit és a burgonyát és alaposan összekeverjük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg linzertészta,
50 dkg alma,
25 dkg gesztenyemassza,
1 dl tejszín,
4 evőkanál sárgabaracklekvár,
10 dkg mazsola,
2 evőkanál rum,
1-2 evőkanál porcukor.
Elkészítés:
A tésztát téglalap alakúra nyújtom és kibélelek vele egy közepes nagyságú tepsit, hogy pereme is legyen. Félreteszem. Az almát meghámozom, kicsumázom és lereszelem. A gesztenyemasszát kenhetőre keverem a tejszínnel és a rummal. A tészta alját megkenem a sárgabaracklekvárral, belesimítom a gesztenyemasszát, erre egyenletesen rászórom a reszelt almát és a megtisztított mazsolát.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg tisztán mért alma,
12 dkg dióbél,
6 egész tojás,
15 dkg porcukor,
6 dkg vaj vagy margarin,
5 dl tej,
7 dkg liszt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
4 evőkanál rum (vagy 1 evőkanál rumaroma),
1-1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj és őrölt fahéj, csipetnyi só,
1 dkg vaj a forma kenéséhez.
Elkészítés:
A meghámozott, kicsumázott, és kis kockákra vágott almát tűzálló tálba teszem, rálocsolom a rumot, és a forró sütőben üvegesre párolom. Közben a vajat a liszttel habzásig hevítem, majd a tejjel felengedve állandó keverés közben sűrűre főzöm.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg alma,
fél liter tej,
20 dkg liszt,
1 kávéskanál vaj,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
3 db tojás,
2 evőkanál fahéj (szerintem sok a fahéj,mindenki ízlésére bízom mennyit tesz bele),
3 evőkanál cukor,
2 evőkanál porcukor,
csipetnyi só.
Elkészítése:
Az almát lehámozzuk, magházát kivájjuk, és kb. fél cm-es karikákra vágjuk. A tepsit kivajazzuk, morzsával megszórjuk, és ráterítjük az almát. A tejet lassú tűzön feltesszük főni, majd habverővel állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, és sűrűre főzzük.
11 éve | Kőszeghy Anna | 9 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db libacomb,
1 bögre árpagyöngy,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál őrölt paprika,
kevés őrölt bors,
40 dkg nagyszemü fehér szárazbab,
1 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg zsír ( ha van, akkor libazsír),
só.
Elkészítés:
A megtisztított szárazbabot egy éjjelen át hidegvízben áztatjuk. Az árpagyöngyöt többször váltott vízben átmossuk, lecsurgatjuk. A kétféle hagymát apróra vágjuk (én reszelem).
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg liba mell,
30 dkg durvára őrölt kukoricadara,
1 kg sertésoldalas,
3 fej vöröshagyma,
1 evőkanál étolaj,
5 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál morzsolt majoranna,
1 teáskanál só,
1 kávéskanál őrölt feketebors,
1 teáskanál ételízesítő,
1 teáskanál darált pirospaprika,
1 zöldpaprika,
1,1 l paradicsomlé,
2 közepes fej káposzta (kb. 2,5 kg,
puha és lapos legyen),
20 dkg füstölt sonka vagy szalonna.
Elkészítés:
A sertésoldalast kisebb darabokra szeleteljük, a libahúst apró kockákra vágjuk, esetleg megdaráljuk.
Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy patiszon (csillagtök),
0,5 kg csiperkegomba,
0,5 kg paprika,
1 teáskanál só,
1 kávéskanál őrölt feketebors,
1 evőkanál ételízesítő,
2 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
A patiszonokat meghámozzuk és apró
kockákra vágjuk. A paprikát és a gombát
feldaraboljuk. Egy közepes lábasba öntjük az
étolajat, majd rászórjuk a gombát. 5 percig
dinszteljük, amíg enyhén megbarnul, majd
hozzáadjuk a paprikát és a patiszont.
Hozzávalók
4 személyre:
1 kg paradicsom,
1 kg paprika,
1/2 kg vöröshagyma,
30 dkg kolozsvári szalonna,
vagy füstölt csemege szalonna,
de lehet fele-fele is,
1 evőkanál étolaj,
1 teáskanál só,
1 kávéskanál kristály cukor.
A nokedlitésztához:
50 dkg finomliszt,
1 egész tojás,
1 teáskanál só,
1 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
A meghámozott paradicsomot felkockázzuk, a paprikát vékony karikákra, a hagymát félbe vágjuk, majd
hosszában vékonyan felszeljük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertésborda,
15 dkg füstölt szalonna,
1 kg burgonya,
3-4 evőkanál étolaj,
2 fej vöröshagyma,
3 db zöldpaprika,
3 db paradicsom,
1 marék liszt,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál ételízesítő,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
1 dl víz.
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, lisztbe
forgatjuk, a zöldségeket
megmossuk, felaprítjuk, a
szalonnát kockára vágjuk. A
burgonyát négy részre vágjuk, a
zöldpaprikát és a paradicsomot
cikkekre vágjuk.
11 éve | Barna Pap Mónika | 6 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg kicsontozott sertéslapocka,
1 csokor friss tárkonylevél,
4 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 dl száraz fehérbor,
1 dl paradicsomlé,
só (ízlés szerint).
Elkészítés:
A sertéshúst megmossuk, leszárítjuk, és minden oldalán sóval bedörzsöljük. A felforrósított olajon a hagymát és a fokhagymát megfuttatjuk, majd a húst körülsütjük rajta, és tepsibe fektetjük. Ráöntjük a bort és a paradicsomlevet, meghintjük a finomra vágott tárkonnyal, és locsolgatva szép pirosra megsütjük.
Hozzávalók:
1 csirke (70-80 dkg-os),
25 dkg kifejtett bab,
2 dl tejföl,
20 dkg vegyes leveszöldség,
10 dkg gomba,
1 csokor friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkony),
1 csapott evőkanál liszt,
ízlés szerint 1-2 evőkanál ecet, só, cukor.
Elkészítés:
A csirkét tisztítás után 4 részre vágom és a fejtett babbal együtt másfél liter, sóval ízesített vízben a forrástól számított 20 percig főzöm. Ekkor hozzáadom a közben megtisztított és karikákra vágott zöldséget, a felszeletelt gombát és puhára főzöm.
11 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg vöröshagyma,
2 dl kefir,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál mustár,
1 teáskanál ecet,
ízlés szerint só,
törött fekete bors,
cukor,
valamint késhegynyi reszelt szerecsendió és 1 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítés:
A vöröshagymát tisztítás után kis kockákra vágom, és megsózva fél óráig hagyom állni. Közben elkészítem a mártást: a kefirbe belekeverem az ecetet, az olajat, a mustárt, a cukrot, a borsot, a szerecsendiót és a megmosott, finomra metélt petrezselyem zöldet.
Végy 15 dkg párizsit, 5 dkg füstölt szalonnát, 1 kis fej vöröshagymát, 10 dkg reszelt sajtot és 1 dl tejfölt. A meghámozott hagymát, a megnyúzott párizsit és a szalonnát kétszer daráld le egy húsdarálón. A péphez keverd hozzá a tejfölt, s tégy bele egy kevés mustárt, ketchupöt, törött borsot és sót. A simára kidolgozott masszát kend pirított kenyérszeletekre, tedd forró sütőbe, s ha a teteje már megpirult, olvaszd rá a sajtot is.
25 dkg főtt (lecsurgatott,maradék) leveszöldség,5 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 2 evőkanálnyi tejföl, 1 teáskanálnyi reszelt vöröshagyma, valamint 2 csokor kapor vagy petrezselyem.
A zöldséget törd át. A vajat keverd habosra a tejföllel, az apróra vágott kaporral, majd sózd, borsozd, végül add hozzá a hagymát, a zöldséget és a tojássárgákat is. A masszát kend pirított kenyérszeletekre, s tedd forró sütőbe, míg meg nem pirul a zöldség teteje is.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta,
25 dkg liszt,
2 tojás,
8 dkg margarin,
2 dl sovány tej,
só,
bors,
őrölt kömény,
2 kávéskanál sütőpor,
2 evőkanál olaj a pároláshoz.
A fej káposztát leveleire bontom, a vastag részét kivágom, hideg vízben megmosom, felaprózom. A serpenyőbe öntöm az olajat, közepes lángom megpárolom a sóval, borssal és őrölt köménnyel megszórt káposztát. Addig várok, kevergetem, amíg megfonnyad és megpirul. Leveszem a tűzről.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
250 g liszt,
150 g cukor,
4 ek cappuccino por
2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna,
100-120 g csokidara vagy csokidarabok,
250 g tejföl,
200 g tejszín,
100 g olvasztott margarin,
2 tojás,
reszelt narancshéj.
Lisztet, cukrot, capuccino port, sütőport, szódabikarbónát elkeverni. Egy másik tálban: margarint, tejszínt, tojást, narancshéjat habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a csokidarát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Hozzávalók:
20 dkg barackbefőtt,
26 dkg finomliszt,
2 és fél teáskanál sütőpor,
fél teáskanál szódabikarbóna,
fél tábla csokoládé apróra vágva,
15 dkg karamell,
2 tojás,
12 dkg cukor,
0,8 dl étolaj vagy 12,5 dkg puha vaj
2,2 dl tejföl.
A sütőt 180 °C-osra előmelegítjük. Kivajazzuk a sütőformát vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat. A barackbefőttet apró kockára vágjuk. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, és a csokoládé darabokkal.
Hozzávalók:
20 dkg sajt
8 db paradicsom
2 db padlizsán
2 db cukkini
2 fej hagyma
2 tojás
2 dl tejföl
1 dl olívaolaj
szárított bazsalikom
szárított oregánó
só
bors
Elkészítés:
A padlizsánt és a hagymát hámozzuk meg, szeleteljük, a cukkinit
és a paradicsomot simán vágjuk fel.
Az olívaolajat öntsük egy tűzálló tál aljába. Rakjunk rá egy sor padlizsánt, és sózzuk meg. Cukkinit, azt is sózzuk meg, tegyünk rá egy sor hagymát, egy réteg paradicsomot.
Hozzávalók:
1 - 1 1/2 kg csirkeszárny
1 üveg sör,
Elkészítés:
A csirkeszárnyat megmossuk, és egymás mellé sorba rakjuk egy tepsibe.
Megsózzuk, borsozzuk. Ráöntünk egy üveg sört. Fóliával letakarjuk és
puhára sütjük. Ha megpuhult, vegyük le a fóliát és pirítsuk meg.
Egyszerű és nagyszerű. Köretnek bármit adhatunk hozzá.
Hozzávalók:
2 csomag málnás pudingpor (főzős)
Tészta:
5 db tojás
25 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl olaj
2 dl tej
1 csomag sütőpor
30 dkg rétesliszt
1 teáskanál kakaópor – csak a szín miatt.
Tetejére:
800 gramm tejfől
8 evőkanál porcukor.
Elkészítés:
Első lépésként a pudingot főzzük meg, hogy mire a tésztát összeállítjuk, addigra a pudingunk ne legyen túlságosan forró.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a felét kizsírozott,
kilisztezett tepsibe öntjük, a másik felébe kakaót keverünk, és
rácsorgatjuk.
Ezután következik a málnás puding: kanalanként rakjuk a tésztára.
Hozzávalók:
70 dkg karfiol
1 tojás (ha van, pluszban még 1 fehérje)
10 dkg liszt
8 dkg reszelt sajt
1-2 ek prézli, ha szükséges
só, bors, zöldpetrezselyem
5- 10 dkg sonka (elmaradhat)
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karfiolt sós vízben megfőzzük.
Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedjük, és krumplitörővel jól
összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a fűszereket és a
reszelt sajtot. 15-20 percet pihentetjük, ha szükséges adunk hozzá 1-2
ek prézlit.
Nem bő olajban, fedő alatt kisütjük.
Hozzávalók:
1 nagy csomag cukros babapiskóta
fél liter tejföl
ízlés szerint cukor
4 dl felvert tejszín
2 citrom leve és reszelt héja
Elkészítés:
A tejfölt kikeverjük a citrom levével és héjával és ízlés szerint
cukrozzuk.
A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a tejfölös masszát.
Egy magas falú edénybe leteszünk egy sor babapiskótát, úgy, hogy a
cukros fele legyen felül. A krémből teszünk a babapiskótára, úgy, hogy
ellepje.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás