Sütés főzés Blog: 2013. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2013. szeptember

         10 dkg rizs                                           7 csapott evőkanál

         50 dkg burgonya                                 4-5 közepes méretű

         10 dkg vöröshagyma                          1 közepes méretű

         1 dl narancslé                                       5-7 evőkanál

         10 dkg reszelt sajt                               10 evőkanál

         10 dkg kristálycukor                            10 csapott evőkanál

         1,5 dkg porcukor                                 1 csapott evkőanál  

         10 dkg liszt                                           11 csapott evőkanál

         1 dkg só                                               1 csapott kávéskanál

Utolsó hozzászólás

TÓTH LÁSZLÓNÉ üzente 4 éve

köszönöm hasznos az információ Valéria

Tovább 

Lúdlábtorta gofriból

 

 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

10 dkg vaj,

10 dkg cukor,

1 ek. kakaópor........

 

 

Erre a linkre kattintva olvashatjátok tovább a receptet:   http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/ludlabtorta-gofribol

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 4 éve

Anna nekem is nagyon megtetszett.Marcsi engem nem zavarna csinálnék belőle egy négyzetes tortát akkor,nincs gofrisütőm,pedig ettünk már házi gofrit.

 

Csípős karfiol



Hozzávalók:

1 kg karfiol,

8-10 db erőspaprika.......

 

 

Erre a likre kattintva olvashatjátok tovább a receptet:  http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/csips-karfiol?category_id=7

Hozzávalók:

a tésztához:

25 dkg finom liszt,

13 dkg margarin,

1 tojás,

1 dl sűrű tejföl,

1 evőkanál porcukor,

1 teáskanál sütőpor,

1 mokkáskanál só;

 

a töltelékhez:

4 nagy körte,

2 dl tejföl,

2 tojás,

1 teáskanál őrölt fahéj,

ízlés szerint 2-3 evőkanál porcukor.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tésztához valókat mély tálba rakjuk (a margarint megreszeljük, vagy egy kis szitán átnyomjuk), majd gyorsan összegyúrjuk. A tészta kissé ragad, ezért a kezünket és a gyúrótáblát is meg kell lisztezzük.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg sovány sertéshús,

5 dkg füstölt szalonna,

15 dkg rizs,

2 dl tejföl,

6 db zöldpaprika,

2 db nagyobb paradicsom,

1 nagy fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

1 evőkanál piros fűszerpaprika,

1 evőkanál vegeta (vagy 2 húsleveskocka), fél mokkáskanál törött fekete bors,

kevés só.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A megmosott rizst szűrőkanálba öntjük, és fél órára vízbe áztatjuk. Közben a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, majd a zsírját kisütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg sovány, darált sertéslapocka,

1 tojás,

1 zacskó mirelit szemes kukorica,

5 dl tej,

2 dl tejföl,

4 dkg vaj (vagy margarin),

2 evőkanál finomliszt,

3 evőkanál zsemlemorzsa,

1 csokor petrezselyemzöld,

1 evőkanál vegeta,

1 teáskanál majoránna,

ízlés szerint törött fehér bors,

kevés só.

 

 

Elkészítés:

 

A darált húst összekeverjük a habosra felvert tojással, 1 dl tejjel, a zsemlemorzsával, a majoránnával, a sóval és a borssal.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg héjában főtt burgonya,

40 dkg savanyú káposzta,

15 dkg jó húsos angolszalonna,

3 dl tejföl,

1 nagy fej vöröshagyma,

1 nagy savanykás alma (elhagyható),

1 evőkanál vegeta,

1 mokkáskanál csombor (borsikafű),

kevés só.

 

 

 

Elkészítés:

 

A savanyú káposztát szükség szerint átmosom, alaposan lecsöpögtetem, és apróra vágom. A meghámozott és felkarikázott főtt burgonya egyharmadát közepes nagyságú tepsire terítem. Meghintem kevés vegetával, és elosztom rajta a káposzta felét.

Tovább 

 Menta szirup készítése

4 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

Sokunk kertjében megtalálható. Nekem tavaly eluralta a virágos kertem.

Így kórdában van tartva egy nagy cserépben.

Nyáron a limonádéban szétmorzsolva áztattam fogyasztásig, mint a citromfüvet.


Lakásban nem túl meleg helyen télen is van.



Hozzávalók:



2 dl víz,

20 dkg cukor,

fél citrom leve,

nagy csokor friss mentalevél.

 



Elkészítés:



A menta leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, összevágjuk  apróra.

A vizet a cukorral felforraljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Remélem így is ízleni fog az Andrisnak.
Szép napot Mara néninek is.

Tovább 

Hozzávalók:

1 dl étolaj,

2 evőkanál darált szezámmag,

10 dkg margarin.



   Elkészítés:

1 dl olajban rózsaszinüre pirítjuk az őrölt szezámmagot, ezután levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a margarint.

Addig kevergetjük, amíg jól elolvad.

Hűtőbe tesszük, és 1-2 óra múlva felkeverjük. Olyan lesz, mint a libazsír.

Kenyérre kenve fogyasztjuk.


Ezt a receptet akkor kísérleteztem ki, amikor a férjem nem ehetett semilyen állati eredetű élelmiszert. Az egész család szereti.

Tovább 

 

Hozzávalók:

10 dkg gyorsrizs,

1 evőkanál piritott szezámmag,

15 dkg darált csirkehús,

1 db tojás,

só,

bors,

olaj a sütéshez.



    Elkészítés:

A rizst készre főzzük, hozzáadjuk a szezámmagot, a darált csirkehúst, 2 evőkanálnyit a felvert tojásból, egy kevés sót és borsot.

A keverékből vizes kézzel golyókat formálunk.

A golyócskákat a tojásmaradékba mártjuk, és olajban aranybarnára sütjük.


Megjegyzés: a hozzávalókat meg lehet duplázni, ha kevésnek találjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

1,5 kg cukor,

50 dkg rizs,

1  csomag mazsola,

1  rúd vanilia felvágva,

3-4 egész fahéj,

3-4 szem szegfűszeg,

3 dkg élesztő,

3 liter víz,

3 citrom karikára vágva.


Elkészítés:

Egy 5 literes üvegbe tesszük a hozzávalókat, naponta keverjük fel, és 1 hét után szűrjük le.


Nem tévedés alkohol nem kell hozzá.

 Befőttes üvegbe összevagdalt almahéjat helyezünk 6 cm magasan, fölé 12 cm magasan víz kerül. Ezután hozzáadunk 10 dkg cukrot, és 10 napig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

További 3 napot állni hagyjuk,  áttöltjük üvegbe, és máris használható.


Almaérés idején sok almahéj keletkezik a konyhában ( befőtt készítés, almáspite készítés stb...)


Salátákhoz kitűnő, kár lenne kidobni!

 

network.hu

network.hu

 

 

Hozzávalók négy személyre:


8 db közepes méretü paradicsom,

10 dkg rizs, vagy 1 tasak főzőrizs,

2 keménytojás, 

2  d b tölteni való paprika,

1 dl majonéz,

1-2 evőkanál étolaj,

bors,

só,

petrezselyem.

A szép érett és kemény paradicsomokat a szár felőli részen levágjuk ( ez lesz a kalapja) és kiskanállal kiszedjük a belsejét.

Az üregeket sózzuk, borsozzuk.

A sós vízben puhára főtt rizst kihűtjük, majd összekeverjük az apróra vágott keménytojással, sóval, borssal, majonézzel és az olajon pár percig sütött paprika kockákkal.

Tovább 

Közepesen kemény tejbegrízt főzök, és egy kicsit pihentetem. Közben zsemlemorzsát pirítok, a szokott módon,vaniliás cukorral vagy fahéjjal is ízesíthetem.Egy tál alját meghintem a cukrozott morzsával. Erre szaggatom a közben már megkeményedett grízt, szépen egymás mellé, evőkanállal. Minden sor közé morzsát szórok, és lekvárral is megkenem a sorok közeit. Addig rakom, amíg a hozzávalók el nem fogynak. tetejére morzsa kerüljön, jól megcukrozva. Vagy aki szereti, vaniliás cukorral elkevert tejföllel is meglocsolhatja.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

Ez a recept nagyon jól hangzik, legközelebb az unokáimnak elkészítem. Az idén sok szilvalekvárt főztem, biztosan azzal is finom lesz.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt,

20 dkg főtt, áttört burgonya (tisztán mérve),

20 dkg margarin vagy vaj,

15 dkg porcukor,

1 dl tejföl,

1 db egész tojás,

1 zacskó sütőpor,

1 mokkáskanál só,

1 zacskó vaníliás cukor.

 

 

Elkészítés:

A meghámozott, még forrón áttört burgonyát összedolgozom a liszttel, a margarinnal, a porcukorral, a tojással, a tejföllel, a sóval és az összes fűszerrel. Sima tésztának kell lennie. Egy cipóba formázom, és legalább egy órán keresztül pihentetem a hűtőszekrényben.

Tovább 

 

Hozzávalók:

1 kész tortalap (venni is lehet és készíteni is), fél deci kávélikőr.


A birskrémhez:

35 dkg birsalma vagy befőtt,

15 dkg cukor,

2 tasak vaníliás pudingpor,

2-2 dl édes fehérbor és citromlé, fahéj, szegfűszeg.


A csokikrémhez:

3 dl tejszín,

6 dkg olvasztott csokoládé,

1 dkg zselatin.


A tejszínkrémhez:

3 dl tejszín,

1 dkg zselatinpor.

 

 

 

Elkészítés:

A birskrémhez a meghámozott, apróra vágott birskockákat a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, megfőzzük (a befőttet éppcsak felmelegítjük,nem kell főzni).

Tovább 

Hozzávalók:

4 nagyobb birsalma (vagy birskörte),

1-1,5 dl világos sör,

1 tojás,

8-10 dkg liszt,

késhegynyi őrölt gyömbér és őrölt szegfűszeg,

só és őrölt fehér bors, cukor, ízlés szerint,

olaj a sütéshez.

 

 

 

Elkészítés:

 

A megtisztított, megmosott birsalmát kicsumázom, és ujjnyi vastag karikákra vágom, majd annyi, forrásban levő, enyhén cukros vízbe teszem, amennyi éppen hogy ellepi. Forrástól számított 2 percig főzöm, és lecsöpögtetem.

Tovább 

Hozzávalók:

50-60 dkg comb,

3 dl nagy szemű fehér bab,

1 nagy fej vöröshagyma,

1 zöldpaprika, paradicsom,

3 dl tejföl,

1 teáskanál tárkonylevél,

1 teáskanál pirospaprika,

3 evőkanál olaj, só.

 

 


 

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük róla, és kuktában annyi friss vízzel tesszük fel főni, amennyi bőven ellepi. Megsózzuk, és a kukta jelzésétől számított 30 percig főzzük. Közben a húst felszeleteljük, húskalapáccsal kissé megveregetjük, megsózzuk, és forró olajon mindkét oldalát átsütjük.

Tovább 

Hozzávalók 6 személyre:

35 dkg szárazbab,

80 dkg darált sertéshús,

1 kis hagyma,

2 evőkanál paradicsompüré,

3-4 paradicsom,

2 evőkanál vaj,

csípős paprika,

10-12 dkg füstölt szalonna,

só.

 

 

 

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát a felhevített vajban üvegesre pároljuk, belekeverjük a paradicsompürét, megsózzuk, majd hozzáadjuk a húst, s addig pároljuk, míg ki nem fehéredik, illetve ameddig el nem főtte a levét. Az előző este beáztatott babot enyhén sós vízben megfőzzük, a levét leöntjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

Kedves Móni!

Szeretem az ilyen egytálételeket, mert nem mindegy, hogy mennyit kell állni a tűzhely mellett, és amellett nagyon finomak is.

Tovább 

Hozzávalók:

1/2 adag pizzatészta,

2 kávéskanál olívaolaj,

1 fej finomra vágott fokhagyma,

1 zúzott fokhagymagerezd,

40 dkg feldarabolt (konzerv) paradicsom,

1 evőkanál paradicsompüré,

2 kávéskanál apróra vágott friss szurokfű,

12,5 dkg disznóbab,

5 dkg reszelt sajt.

 

 


 

Elkészítés:

Ez a félbehajtott pizzafajta rendkívül ízletes tölteléket rejt. Összegyúrjuk a tésztát, és kelni hagyjuk. Olajban 5 percig pirítjuk a hagymát és a fokhagymát.

Tovább 

Hozzávalók:

fél kg nagy szemű bab,

3 kemény tojás,

2 fej hagyma,

só, bors,

1 evőkanál libazsír vagy olaj.

 

 

Elkészítés:

 

A babot éjszakára beáztatjuk, majd sós vízben nagyon puhára főzzük. Leöntjük a vizet, majd villával összetörjük. Összekeverjük az apró kockára vágott főtt tojással, a zsíron sárgára párolt, apróra vagdalt hagymával. Sózzuk, borsozzuk. Hidegen és melegen is fogyasztható.

A csirkét feldaraboljuk vagy csirkecombokat megtisztítjuk, és a páclében pihentetjük legalább 8 órát. Páclé: 3 dl joghurtot elkeverünk 3 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, gyömbérrel, őrölt kurkumával, pirospaprikával, vágott köménymaggal, darált babérlevéllel, törött borssal, kevés paradicsompürével. A csirkéket időnként forgassuk meg a páclében. Ezután a csirkéket a páclével együtt tűzálló edénybe helyezzük, és olvasztott vajjal leöntjük. Alufóliával befedjük, és előmelegített sütőben puhára sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

1 csirke feldarabolva vagy csirkecomb,

4 dl joghurt,

fél dl citromlé,

2 kávéskanál só,

fél kávéskanál chili,

3 kávéskanál curry,

3 evőkanál olaj.

 

 

Elkészítés:

 

Az anyagokat összekeverem, belerakom a csirkét, két napig érlelem a hűtőben, majd kiszedem. A masszát kicsit lekaparom a húsról. Fóliát bekenek olajjal, rárakom a húst, és a fóliába belecsavarom. 40 percig sütöm, majd ki- bontom, és pirosra pirítom. Azért szeretem ezt a receptet, mert a hús hidegen és melegen is nagyon finom szaftos marad.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg tisztán mért burgonya,

2 dl joghurt,

1 púpozott teáskanál currypor,

2 gerezd fokhagyma,

1 csapott evőkanál vegeta,

csipet cukor,

1 csokor petrezselyemzöld,

késhegynyi őrölt koriandermag.

 

 

 

Elkészítés:

 

A meghámozott, kis darabokra vágott burgonyát fazékba rakom, ráöntök nyolc deci vizet és a zúzott fokhagymával, a vegetával, a curryporral és a korianderrel fűszerezem. Puhára főzöm, majd kihűlése után pépesre turmixolom.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg burgonya kockára vágva,

25 dkg fagyasztott zöldborsó,

1 zöld chili kimagozva, apróra vágva,

4 ek zöldségolaj,

1 hagyma vékony karikákra vágva,

1 tk kurkuma,

1 tk köménymag,

1/4 tk gyömbérpor,

2 ek finomra vágott korianderzöld.

 

 

Elkészítés:

 

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a kurkumát, a köményt, a gyömbért, a chilit és a burgonyát és alaposan összekeverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg linzertészta,

50 dkg alma,

25 dkg gesztenyemassza,

1 dl tejszín,

4 evőkanál sárgabaracklekvár,

10 dkg mazsola,

2 evőkanál rum,

1-2 evőkanál porcukor.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tésztát téglalap alakúra nyújtom és kibélelek vele egy közepes nagyságú tepsit, hogy pereme is legyen. Félreteszem. Az almát meghámozom, kicsumázom és lereszelem. A gesztenyemasszát kenhetőre keverem a tejszínnel és a rummal. A tészta alját megkenem a sárgabaracklekvárral, belesimítom a gesztenyemasszát, erre egyenletesen rászórom a reszelt almát és a megtisztított mazsolát.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

Kedves Móni!

Biztos nagyon finom lehet. Szeretem az almát és a gesztenyét is. A gesztenye pűré alá mindig teszek párolt almát, ami nagy siker nálunk.

Tovább 

Hozzávalók:

60 dkg tisztán mért alma,

12 dkg dióbél,

6 egész tojás,

15 dkg porcukor,

6 dkg vaj vagy margarin,

5 dl tej,

7 dkg liszt,

1 evőkanál zsemlemorzsa,

4 evőkanál rum (vagy 1 evőkanál rumaroma),

1-1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj és őrölt fahéj, csipetnyi só,

1 dkg vaj a forma kenéséhez.

 

 

 

Elkészítés:

A meghámozott, kicsumázott, és kis kockákra vágott almát tűzálló tálba teszem, rálocsolom a rumot, és a forró sütőben üvegesre párolom. Közben a vajat a liszttel habzásig hevítem, majd a tejjel felengedve állandó keverés közben sűrűre főzöm.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg alma,

fél liter tej,

20 dkg liszt,

1 kávéskanál vaj,

1 evőkanál zsemlemorzsa,

3 db tojás,

2 evőkanál fahéj (szerintem sok a fahéj,mindenki ízlésére bízom mennyit tesz bele),

3 evőkanál cukor,

2 evőkanál porcukor,

csipetnyi só.

 

 

 

Elkészítése:

Az almát lehámozzuk, magházát kivájjuk, és kb. fél cm-es karikákra vágjuk. A tepsit kivajazzuk, morzsával megszórjuk, és ráterítjük az almát. A tejet lassú tűzön feltesszük főni, majd habverővel állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, és sűrűre főzzük.

Tovább 

 

                   
                     

network.hu


Hozzávalók:

4 db libacomb,

1 bögre árpagyöngy,

2-3 gerezd fokhagyma,

1 teáskanál őrölt paprika,

kevés őrölt   bors,

40 dkg nagyszemü fehér szárazbab,

1 nagy fej vöröshagyma,

10 dkg zsír ( ha van, akkor libazsír),

só.

 

 


Elkészítés:
   A megtisztított szárazbabot egy éjjelen át hidegvízben áztatjuk. Az árpagyöngyöt többször váltott vízben átmossuk, lecsurgatjuk. A kétféle hagymát apróra vágjuk (én reszelem).

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 4 éve

Kedves Sándor!Az oldalon megtalálhatóak drágább és olcsóbb receptek is.Van akinek van otthon libája,kacsája és mindeféle házi állata vagy éppen gyümölcsös kertjük stb. aki otthon mindet megtud termelni magának rájuk is gondolni kell és a sokféle receptekkel változatosabbá tenni az oldalt.Gondolni kell mindenkire és ez igaz amit a Marcsi írt ezzel a hozzászólással elveszi a receptíró kedvét,írja le legközelebb maga hogyan készíti olcsóbb változatban.Nem eszünk minden héten libát,kacsát,néha ez a plussz belefér.Tudom hogy nagyon sokan még ritkán sem tudják megvenni,sajnos.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg liba mell,

30 dkg durvára őrölt kukoricadara,

1 kg sertésoldalas,

3 fej vöröshagyma,

1 evőkanál étolaj,

5 gerezd fokhagyma,

1 teáskanál morzsolt majoranna,

1 teáskanál só,

1 kávéskanál őrölt feketebors,

1 teáskanál ételízesítő,

1 teáskanál darált pirospaprika,

1 zöldpaprika,

1,1 l paradicsomlé,

2 közepes fej káposzta (kb. 2,5 kg,

puha és lapos legyen),

20 dkg füstölt sonka vagy szalonna.



Elkészítés:

A sertésoldalast kisebb darabokra szeleteljük, a libahúst apró kockákra vágjuk, esetleg megdaráljuk.

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 4 éve

Ez a töltött káposzta olyan nagyon finom,hogy mindenkinek el kellene készíteni!

Én csak annyit változtattam rajta,hogy disznóhúsból készítettem,és nem
paradicsom levet,hanem minden sor káposztára szeletet paradicsomot tettem.

Nagyon nagy adag lett belőle,de tizenegy embernek pontosan elég volt.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

1 nagy patiszon (csillagtök),

0,5 kg csiperkegomba,

0,5 kg paprika,

1 teáskanál só,

1 kávéskanál őrölt feketebors,

1 evőkanál ételízesítő,

2 evőkanál étolaj.

 

 


Elkészítés:

A patiszonokat meghámozzuk és apró

kockákra vágjuk. A paprikát és a gombát

feldaraboljuk. Egy közepes lábasba öntjük az

étolajat, majd rászórjuk a gombát. 5 percig

dinszteljük, amíg enyhén megbarnul, majd

hozzáadjuk a paprikát és a patiszont.

Tovább 

Hozzávalók

4 személyre:

1 kg paradicsom,

1 kg paprika,

1/2 kg vöröshagyma,

30 dkg kolozsvári szalonna,

vagy füstölt csemege szalonna,

de lehet fele-fele is,

1 evőkanál étolaj,

1 teáskanál só,

1 kávéskanál kristály cukor.


A nokedlitésztához:

50 dkg finomliszt,

1 egész tojás,

1 teáskanál só,

1 evőkanál étolaj.



Elkészítés:

A meghámozott paradicsomot felkockázzuk, a paprikát vékony karikákra, a hagymát félbe vágjuk, majd

hosszában vékonyan felszeljük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

8 szelet sertésborda,

15 dkg füstölt szalonna,

1 kg burgonya,

3-4 evőkanál étolaj,

2 fej vöröshagyma,

3 db zöldpaprika,

3 db paradicsom,

1 marék liszt,

1 mokkáskanál só,

1 mokkáskanál ételízesítő,

1 kávéskanál őrölt pirospaprika,

1 dl víz.

 

 

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, lisztbe

forgatjuk, a zöldségeket

megmossuk, felaprítjuk, a

szalonnát kockára vágjuk. A

burgonyát négy részre vágjuk, a

zöldpaprikát és a paradicsomot

cikkekre vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók: 

1 kg kicsontozott sertéslapocka,

1 csokor friss tárkonylevél,

4 evőkanál olaj,

1 fej vöröshagyma,

4 gerezd fokhagyma,

1 dl száraz fehérbor,

1 dl paradicsomlé,

só (ízlés szerint).

 

 

Elkészítés:

 

A sertéshúst megmossuk, leszárítjuk, és minden oldalán sóval bedörzsöljük. A felforrósított olajon a hagymát és a fokhagymát megfuttatjuk, majd a húst körülsütjük rajta, és tepsibe fektetjük. Ráöntjük a bort és a paradicsomlevet, meghintjük a finomra vágott tárkonnyal, és locsolgatva szép pirosra megsütjük.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 4 éve

Szívesen mindenkinek,örülök ha tudok jó recepteket írni,szívesen várnék fényképet róla :)

Tovább 

Hozzávalók:

1 csirke (70-80 dkg-os),

25 dkg kifejtett bab,

2 dl tejföl,

20 dkg vegyes leveszöldség,

10 dkg gomba,

1 csokor friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkony),

1 csapott evőkanál liszt,

ízlés szerint 1-2 evőkanál ecet, só, cukor.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A csirkét tisztítás után 4 részre vágom és a fejtett babbal együtt másfél liter, sóval ízesített vízben a forrástól számított 20 percig főzöm. Ekkor hozzáadom a közben megtisztított és karikákra vágott zöldséget, a felszeletelt gombát és puhára főzöm.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg vöröshagyma,

2 dl kefir,

3 evőkanál olaj,

1 evőkanál mustár,

1 teáskanál ecet,

ízlés szerint só,

törött fekete bors,

cukor,

valamint késhegynyi reszelt szerecsendió és 1 csokor petrezselyemzöld.

 

 

 

Elkészítés:

 

A vöröshagymát tisztítás után kis kockákra vágom, és megsózva fél óráig hagyom állni. Közben elkészítem a mártást: a kefirbe belekeverem az ecetet, az olajat, a mustárt, a cukrot, a borsot, a szerecsendiót és a megmosott, finomra metélt petrezselyem zöldet.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 4 éve

Erzsike én még nem próbáltam ki,szívesen várok róla képet ha elkészíted......

Tovább 

Végy 15 dkg párizsit, 5 dkg füstölt szalonnát, 1 kis fej vöröshagymát, 10 dkg reszelt sajtot és 1 dl tejfölt. A meghámozott hagymát, a megnyúzott párizsit és a szalonnát kétszer daráld le egy húsdarálón. A péphez keverd hozzá a tejfölt, s tégy bele egy kevés mustárt, ketchupöt, törött borsot és sót. A simára kidolgozott masszát kend pirított kenyérszeletekre, tedd forró sütőbe, s ha a teteje már megpirult, olvaszd rá a sajtot is.

25 dkg főtt (lecsurgatott,maradék) leveszöldség,5 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 2 evőkanálnyi tejföl, 1 teáskanálnyi reszelt vöröshagyma, valamint 2 csokor kapor vagy petrezselyem.

A zöldséget törd át. A vajat keverd habosra a tejföllel, az apróra vágott kaporral, majd sózd, borsozd, végül add hozzá a hagymát, a zöldséget és a tojássárgákat is. A masszát kend pirított kenyérszeletekre, s tedd forró sütőbe, míg meg nem pirul a zöldség teteje is.

Hozzávalók:

1 fej kelkáposzta,

25 dkg liszt,

2 tojás,

8 dkg  margarin,

2 dl sovány tej,

só,

bors,

őrölt kömény,

2 kávéskanál sütőpor,

2 evőkanál olaj a pároláshoz.




 

A fej káposztát leveleire bontom, a vastag részét kivágom, hideg vízben megmosom, felaprózom. A serpenyőbe öntöm az olajat, közepes lángom megpárolom a sóval, borssal és őrölt köménnyel megszórt káposztát. Addig várok, kevergetem, amíg megfonnyad és megpirul. Leveszem a tűzről.

Tovább 

Hozzávalók:

 250 g liszt,

150 g cukor,

  4 ek cappuccino por

  2 tk sütőpor

  1/2 tk szódabikarbóna,

100-120 g csokidara vagy csokidarabok,

250 g tejföl,

 200 g tejszín,

100 g olvasztott margarin,

2 tojás,

reszelt  narancshéj.

 

 

Lisztet, cukrot, capuccino port, sütőport, szódabikarbónát elkeverni. Egy másik tálban: margarint, tejszínt, tojást, narancshéjat habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a csokidarát. 190 fokon 20-25 percig sütni. 

Tovább 

 Hozzávalók:

20 dkg barackbefőtt,

26 dkg finomliszt,

 2 és fél teáskanál sütőpor,

 fél teáskanál szódabikarbóna,

 fél tábla csokoládé apróra vágva,

15 dkg karamell,

2 tojás,

12 dkg cukor,

  0,8 dl étolaj vagy 12,5 dkg puha vaj

 2,2 dl tejföl.


 

 

A sütőt 180 °C-osra előmelegítjük. Kivajazzuk a sütőformát vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat. A barackbefőttet apró kockára vágjuk. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, és a csokoládé darabokkal.

Tovább 

 Zöldséges rakottas

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:


20 dkg sajt
8 db paradicsom
2 db padlizsán
2 db cukkini
2 fej hagyma
2 tojás
2 dl tejföl
1 dl olívaolaj
szárított bazsalikom
szárított oregánó

bors

Elkészítés:


A padlizsánt és a hagymát hámozzuk meg, szeleteljük, a cukkinit és a paradicsomot simán vágjuk fel.

Az olívaolajat öntsük egy tűzálló tál aljába. Rakjunk rá egy sor padlizsánt, és sózzuk meg. Cukkinit, azt is sózzuk meg, tegyünk rá egy sor hagymát, egy réteg paradicsomot.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

Szeretem a rakottas ételeket, ezt is felveszem a repertoáromba.

Tovább 

 Sörben sűlt csírkeszárny

4 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:


1 - 1 1/2 kg csirkeszárny
1 üveg sör,

Elkészítés:


A csirkeszárnyat megmossuk, és egymás mellé sorba rakjuk egy tepsibe. Megsózzuk, borsozzuk. Ráöntünk egy üveg sört. Fóliával letakarjuk és puhára sütjük. Ha megpuhult, vegyük le a fóliát és pirítsuk meg.


Egyszerű és nagyszerű. Köretnek bármit adhatunk hozzá.

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 4 éve

Kedves Ismerős! Ez a finomság valóban egyszerű,és nagyszerű...

Már többször sütöttem,és valóban nagyon finom.

Köretnek én hagymás burgonyát adok mellé......

Nagyon sok szeretettel üdvözöllek. Sályiné

 Pudingos tejfölös süti

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:



2 csomag málnás pudingpor (főzős)


Tészta:

5 db tojás
25 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl olaj
2 dl tej
1 csomag sütőpor
30 dkg rétesliszt
1 teáskanál kakaópor – csak a szín miatt.

Tetejére:

800 gramm tejfől
8 evőkanál porcukor.

Elkészítés:


Első lépésként a pudingot főzzük meg, hogy mire a tésztát összeállítjuk, addigra a pudingunk ne legyen túlságosan forró.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a felét kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, a másik felébe kakaót keverünk, és rácsorgatjuk.
Ezután következik a málnás puding: kanalanként rakjuk a tésztára.

Tovább 

 Karfiol lepénykék

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

70 dkg karfiol
1 tojás (ha van, pluszban még 1 fehérje)
10 dkg liszt
8 dkg reszelt sajt
1-2 ek prézli, ha szükséges
só, bors, zöldpetrezselyem
5- 10 dkg sonka (elmaradhat)
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A karfiolt sós vízben megfőzzük.
Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedjük, és krumplitörővel jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a fűszereket és a reszelt sajtot. 15-20 percet pihentetjük, ha szükséges adunk hozzá 1-2 ek prézlit.
Nem bő olajban, fedő alatt kisütjük.

Tovább 

 Citromoskocka süsnélkűl

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


1 nagy csomag cukros babapiskóta
fél liter tejföl
ízlés szerint cukor
4 dl felvert tejszín
2 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés:


A tejfölt kikeverjük a citrom levével és héjával és ízlés szerint cukrozzuk.

A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a tejfölös masszát.
Egy magas falú edénybe leteszünk egy sor babapiskótát, úgy, hogy a cukros fele legyen felül. A krémből teszünk a babapiskótára, úgy, hogy ellepje.

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu