Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Barna Pap Mónika | 3 hozzászólás
25 dkg gomba,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
majoranna,
pirospaprika,
1 marék zellerzöld,
1 tojás,
olaj,
zsemlemorzsa.
A gombát,hagymát,zellerzöldet olajon addig pároljuk míg a levét elveszti.Kihűl hozzáadjuk a tojást,fokhagymát,fűszereket és annyi zsemlemorzsát (vagy beáztatott zsemlét)hogy összeálljon.
Gombócokat formázunk,zsemlemorzsába forgatjuk olajban kisütjük.
14 éve | Soós Jánosné | 7 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy csomag pille cukor 300g(én a pennyből vásárolom)
300g porcukor
2-3dkg keményítő
Elkészítése:
Kivajazok vagy olajozok egy tálat bele teszem a pillecukrot be a mikróba megolvasztom(azért kell olajozni a tálat mert olvadásközben ragad tapad a pillecukor)
Mikor teljesen megolvadt hozzá adjuk a porcukrot a keményítőt és addig gyúrjuk(mint a kelt tésztákat) míg teljesen össze nem áll. Fontoss!!!: A kezünket is olajozzuk folyamatosan gyúrás közben ha nyújtjuk előbb olajozzuk a felületet majd porcukrozzuk és így nyújtsuk ki a fondánunkat.!!!
|
|
14 éve | Barna Pap Mónika | 5 hozzászólás
Hozzávalók:
másfél kg paradicsom,
1 fej hagyma,
1 babérlevél,
negyed pohár almaecet,
másfél ek méz vagy cukor,
só, bors,
1 fokhagyma,
1 db fahéj,
6-7 szegfűszeg,
Elkészítés:
A paradicsomot, hagymát,fokhagymát apróra vágjuk,lábasba tesszük, fűszerezzük és sűrűre főzzük. Le is lehet fagyasztani.
14 éve | Kiss Judith | 4 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kakaóspiskóta torta 1/3része
A krémhez:
200 g étcsokoládé
5 dl tejszin
50g cukor
2 tasak vaniliás cukor (20g)
a töltelékhez:
1 üveg kimagozott meggybefőtt
1 tasak zselatin
2 ek. rum
Tetejére:
csokimáz
Elkészités:
A krémhez a csokoládét felaprózzuk, a tejszint felforrósitjuk a cukorral és a vaniliás cukorral, majd beledobjuk a csokoládét, és mérsékelt tűzön addig forrósitjuk-keverjük, amig a csokoládé teljesen el nem olvad.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 tojás,
40 dkg cukor
15 dkg Margarin,
2 dkg kakaó,
½ cs sütőpor
2 dl tej,
25 dkg liszt,
Csokoládé dara vagy reszelt csoki(lehet tortabevonó is
Elkészítés:
A tojássárgáját a 20 dkg porcukorral és a margarinnal jól kikeverjük majd közben hozzáadjuk a kakaóport, a tejet, majd végül a sütőporos lisztet. ( ha úgy gondolod akkor a kakaóport is a lisztel keverd össze( ez csak ötlet)). Ha ezeket az alapanyagokat jól összekevertük hasonlóan mint a keverttésztákat sütőben megsütjük ( kb: 180- 200 fokon előmelegített sütőben)
Ha a tészta kisült, megvárjuk még meghűl, és a kihűlés után.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
12 dkg apróra vágott dió, ( el is hagyható)
pár csepp ecet vagy citromlé,
Elkészítés:
Egy edénybe vizet teszek a tüzhelyre, mikor felforrt,előveszek egy tálat, ami bírja a hőt /én fém tálat használtam/ rá teszem a melegvízre. Bele a tojásfehérjét és a cukrot. Göz felett sürű habbá verjük, közben pár csepp ecetet vagy /citromlevet/ adunk hozzá, ettől a hab könyebb lesz. Akkor kész, ha a habverőről nem folyik le.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás