Sütés főzés Blog: 2010. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2010. szeptember

25 dkg gomba,

1 fej hagyma,

3 gerezd fokhagyma,

só,

bors,

majoranna,

pirospaprika,

1 marék zellerzöld,

1 tojás,

olaj,

zsemlemorzsa.

 

A gombát,hagymát,zellerzöldet olajon addig pároljuk míg a levét elveszti.Kihűl hozzáadjuk a tojást,fokhagymát,fűszereket és annyi zsemlemorzsát (vagy beáztatott zsemlét)hogy összeálljon.

Gombócokat formázunk,zsemlemorzsába forgatjuk olajban kisütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Enni már ettem, de még sohasem készítettem el. Most bepótolom. Köszönöm. Mónika.

Hozzávalók:

Egy csomag pille cukor 300g(én a pennyből vásárolom)
300g porcukor
2-3dkg keményítő


Elkészítése:
Kivajazok vagy olajozok egy tálat bele teszem a pillecukrot be a mikróba megolvasztom(azért kell olajozni a tálat mert olvadásközben ragad tapad a pillecukor)
Mikor teljesen megolvadt hozzá adjuk a porcukrot a keményítőt és addig gyúrjuk(mint a kelt tésztákat) míg teljesen össze nem áll. Fontoss!!!: A kezünket is olajozzuk folyamatosan gyúrás közben ha nyújtjuk előbb olajozzuk a felületet majd porcukrozzuk és így nyújtsuk ki a fondánunkat.!!!

Utolsó hozzászólás

Szakál Gáborné üzente 14 éve

Pillecukor, mályvacukor, marshmallow - akárhogy nevezzük, ugyanaz a szivacsos állagú puha cukorka. Általában az amerikai zászlós sávos - csillagos minta van a csomagolásán. Lehet kapni csak fehéret, aztán olyat amiben fehér és rózsaszín fele-fele arányban van, és még a háromszínű fonott- fehér, rózsaszín és sárga összecsavarva. Ez utóbbi összeolvasztva laksz színt ad ki. Én olvasztás után jól bevajazott fakanállal szoktam keverni és kézzel csak akkor nyúlok hozzá, ha már gyúrható állagú. ekkor pedig jól bevajazott dauer kesztyűben dolgozom. Nyújtani pedig két lap folpack között szoktam. Ki kell kísérletezni kinek mi válik be.
.

Tovább 

 

Hozzávalók:

 

másfél kg paradicsom,

1 fej hagyma,

1 babérlevél,

negyed pohár almaecet,

másfél ek méz vagy cukor,

só, bors,

1 fokhagyma,

1 db fahéj,

6-7 szegfűszeg,

 

Elkészítés:

A paradicsomot, hagymát,fokhagymát apróra vágjuk,lábasba tesszük, fűszerezzük és sűrűre főzzük. Le is lehet fagyasztani.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 14 éve

Köszönöm ,már régebben csináltam,de ujra megcsinálom. Erzsike

network.hu

 

Hozzávalók:


1 kakaóspiskóta torta 1/3része

 

A krémhez:

200 g étcsokoládé
5 dl tejszin
50g cukor
2 tasak vaniliás cukor (20g)

 

a töltelékhez:
1 üveg kimagozott meggybefőtt
1 tasak zselatin
2 ek. rum


Tetejére:

csokimáz

 


Elkészités:
A krémhez a csokoládét felaprózzuk, a tejszint felforrósitjuk a cukorral és a vaniliás cukorral, majd beledobjuk a csokoládét, és mérsékelt tűzön addig forrósitjuk-keverjük, amig a csokoládé teljesen el nem olvad.

Utolsó hozzászólás

Török Tímea üzente 14 éve

Kérünk képet is! :)

Tovább 

Hozzávalók:


  5 tojás,
40 dkg cukor
15 dkg Margarin,
  2 dkg kakaó,
 ½ cs sütőpor
  2 dl tej,
25 dkg liszt,

Csokoládé dara vagy reszelt csoki(lehet tortabevonó is


Elkészítés:

A tojássárgáját a 20 dkg porcukorral és a margarinnal jól kikeverjük majd közben hozzáadjuk a kakaóport, a tejet, majd végül a sütőporos lisztet. ( ha úgy gondolod akkor a kakaóport is a lisztel keverd össze( ez csak ötlet)). Ha ezeket az alapanyagokat jól összekevertük hasonlóan mint a keverttésztákat sütőben megsütjük ( kb: 180- 200 fokon előmelegített sütőben)
Ha a tészta kisült, megvárjuk még meghűl, és a kihűlés után.

Tovább 

Hozzávalók:


4 tojásfehérje,
20 dkg cukor,

12 dkg apróra vágott dió, ( el is hagyható)

pár csepp ecet vagy  citromlé,


Elkészítés:


Egy edénybe vizet teszek a tüzhelyre, mikor felforrt,előveszek egy tálat, ami bírja a hőt /én fém tálat használtam/ rá teszem a melegvízre. Bele a tojásfehérjét és a cukrot. Göz felett sürű habbá verjük, közben pár csepp ecetet vagy /citromlevet/ adunk hozzá, ettől a hab könyebb lesz. Akkor kész, ha a habverőről nem folyik le.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu