Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6-8 db tojás,
0,5 kg mirelit borsó,
1 db májkrém vagy májpástétom,
petrezselyem,
mustár,
kevés hagyma,
késhegynyi cukor,
só,bors,olaj.
Elkészítés:
A megfőzött,kihűlt tojásokat hosszában kettévágom és kikaparom a sárgáját úgy hogy a fehérje ne sérüljön.
A sárgáját elkeverem a májkrémmel,sózom,borsozom,kevés mustárt keverek hozzá majd visszatöltöm a tojásokba.
A hagymát olajon üvegesre párolom,hozzáadom a borsót a cukrot (szebb marad a színe),puhára párolom.A vizet óvatosan adagolom a végére ne maradjon leve.Lehűtöm,1 kanál majonézt keverek hozzá.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg darált hús (lehet vegyes is,sertés-marha),
2 db áztatott zsemle,
2-3 gerezd zúzott fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
10 - 15 dkg sajt,
só,bors,
zsiradék,
alufólia.
Elkészítés:
A darált húst elkeverjük a hozzávalókkal,kivétel a sajt.
Az alufóliát megkenjük zsiradékkal,téglalap alakban rákenjük a fűszeres húst.Szeletelt sajttal beborítjuk,és az egészet tekercsszerűen felsodorjuk,majd becsomagoljuk a fóliába.Tepsibe tesszük,készre sütjük.Leszedjük a fóliát,zsiradékkal megkenjük,pirosra sütjük.
|
|
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg libamáj,
10 dkg vöröshagyma,
10 dkg bacon szalonna,
6 gerezd fokhagyma,
2 db paradicsom,
1 paprika,
1 kk pirospaprika,
4-5 db főtt tojás,
1 dl olaj,
5-6 dkg füstölt szalonna,
kakukkfű,majoránna,
só,bors.
Elkészítés:
A felkarikázott hagymát a feldarabolt baconnal megpirítjuk,ha kész rádobjuk a felkockázott paprikát,paradicsomot,fokhagymát.Puhára főzzük,pirospaprikázzuk,sózzuk,borsozzuk.
Kakukkfűvel petrezselyemmel ízesítjük.
A májat vékony csíkokra vágjuk,forró olajon megsütjük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 db nagyobb burgonya,
40 dkg reszelt vagy darabolt édes káposzta,
1 libacomb,
1 cs réteslap,
2 gerezd fokhagyma,
1 fej hagyma,
2 el cukor,
tejföl,
fél szál répa,
2 szál angol zeller,
fél karalábé,
só,bors,őrölt kömény,pirospaprika.
Elkészítés:
A megtisztított libacombot elősütjük egy lábasban,majd mellé téve a zöldségeket,kis vízzel megpároljuk fedő alatt.Fűszerezzük sóval,borssal,köménnyel.
Amikor először lesül a leve,akkor 2 ujnnyi vízzel felöntve sütőbe tesszük,1 órán át sütjük.
Tortilla chips:
Hozzávalók:
10 dkg liszt,
0,5 dl víz,
1 csipet só,
ízlés szerinti fűszerek:pizza fűszerkeverék,oregano,bors...
Elkészítés:
Lisztben elkeverjük a sót,fűszereket,majd a vízzel jó gyúrható tésztává dolgozzuk.
Lisztezett deszkán,kör alakúra,1-2 mm vastagságúra kinyújtjuk.
Pizzavágóval torta szerűen felszeleteljük,majd ezeket kisebb háromszög formára vágjuk.
Forró olajban kisütjük,vigyázat hamar átsül.
Salsa mártásokat adhatunk hozzá vagy csilis babot.
A mázak készítésénél tortákra 30 dkg,mignonokra pedig nagyságuktól függően
2 - 3 deka cukrot számítsunk.
Fehér cukormáz hidegen:
30 dkg átszitált porcukrot elkeverünk simára 2 db tojás fehérjével és fél citrom levével.
A máz azonnal használható.
Langyos sütőben szárítva a bevont sütemények szép fényt nyernek.
Fehér cukormáz meleg úton:
30 dkg cukrot egy kis borospohár vízzel,tiszta edényben addig főzzük míg a belemártott,lecsurgatott szűrőkanálra fújva a lyukakon hólyagok keletkeznek.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
20 dkg vajat jól kikeverünk aztán 20 dkg cukrot,fél csomag vaníliás cukrot és 20 db szemcsésen áttört sült gesztenyét adva hozzá elkeverjük.Legvégül 12 dkg őrölt mandulát és 4 db tojást is belekeverünk.
Bélelt tepsiben vastagabb lapokat sütünk.
Sütés után felkockázzuk.
Villára szúrva fehér cukros mázba forgatjuk ,felesleges mázat lecsepegtetve a bevont mignonokat langyos sütőben,gondosan fényezzük.
Hideg cukormáz:
30 dkg finom szitán átengedett porcukrot keverünk simára 2 db tojás fehérjével és fél citrom levével.
13 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg rövidkaraj,
1 dl olaj,
1 pohár tejföl,
szegfűbors,
2 gerezd fokhagyma,
20 dkg liszt,
piros arany,
1 tojás,
só,bors,
kevés vaj,
pecsenyefűszer,
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva.
Elkészítés:
A vöröshagymát olajon megpároljuk.
A karajt kicsontozzuk,felszeleteljük,sózzuk,borsozzuk,
szegfűborssal,pecsenyefűszerrel,bedörzsöljük.
Kevés olajban hirtelen pirosra sütjük.Mindegyik hússzeletre teszünk fokhagymát és párolt vöröshagymát.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 szelet sertésborda,
15 dkg reszelt sajt,
1 fej reszelt vöröshagyma,
1 dl olaj,
5 dkg vaj,
2 ek paradicsompüré,
1 dl bor,
só,bors,
1 ág rozmaring,
babérlevél.
Elkészítés:
A kivert hússzeleteket,sózzuk,borsozzuk és forró olajban pirosra sütjük.
Tetejére sajtot halmozunk,sütőben ráolvasztjuk.
Vajon a hagymát üvegesre pároljuk,hozzáadjuk a paradicsompürét,babérlevelet,rozmaringot,borsot,
összeforraljuk,leszűrjük.
A hússzeleteket a szósszal tálaljuk.
13 éve | Czabány Ilonka | 7 hozzászólás
240g lisztet fél zacskó sütőporral elkeverünk,majd hozzáadunk 3 egész tojást,120g vajat,150g kókuszlisztet,fél zacskó vaniliás cukrot és 200g porcukrot.
Jól eldolgozzuk,fél centi vastagságra nyújtjuk.Tetszés szerinti formákkal (csillag,fenyőfa,szivecske,harang...)kivágjuk.A tetejét megkenjük tojásfehérjével vajazott lisztezett tepsiben közepes hőfokon szép aranysárgára sütjük.
Olcsó és nagyon finom!
13 éve | Barna Pap Mónika | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg 15 dkg sertésmáj,
1 kg 25 dkg bőr nélküli tokaszalonna,
1 fej vöröshagyma,
0,5 dkg szegfűbors,
negyed reszelt szerecsendió,
1 ek zsír,
1,5 dkg őrölt fehér bors,
6-7 dkg só.
Elkészítés:
A májat egy pillanatra forrásban lévő vízbe tesszük,majd ha a víz újból forrni kezd szűrőlapáttal kivesszük és lecsorgatjuk.
A szalonnával együtt kis lyukú darálón ledaráljuk.
A hagymát nagyon apróra daraboljuk,zsírban üvegesre pároljuk és a májas masszához adjuk.Fűszerekkel együtt alaposan összedolgozzuk és vastag hurkabélbe töltjük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 pecsenye kacsa,
60 dkg gomba,
1 fej vöröshagyma,
1 csapott kk majoránna,
1 cs petrezselyemzöld,
3 szál zellerlevél,
1 ek mustár,
1 dl tejföl,
olaj,só.
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát,félbevágott gombát olajon megpároljuk.Belekeverjük a feldarabolt kacsát,fűszerezzük,felöntjük vízzel,puhára főzzük.
Mikor megpuhul hozzáadjuk a tejfölt,mustárt és még 1 percig forraljuk.
Forrás:http://receptek.tv
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
80 dkg lazac,tőkehal vagy afrikai harcsa,
2-3 ek liszt,
3-4 dl tejszín,
1 tojás és 1 tojássárgája,
5 dkg reszelt parmezán vagy pecorino,
10 dkg ementáli vagy gruyére sajt,
só,bors,szerecsendió.
Elkészítés:
Az alaposan kiszálkázott,megtisztított halfiléket vágjuk 4-6 darabra,lisztbe forgassuk meg.Ha lazacot választunk akkor kevés olajon süssük elő ( a többi fajtánál nem ajánlatos mivel könnyen törnek).Kivajazott edénybe pakoljuk szorosan egymás mellé őket.
Hozzávalok:
2 db vastag sárgarépa
2 db cukini
1 karalábé
Ezeket le reszeljük majd kevés olajon megpároljuk .Hozzáadunk 1 kg darált húst össze keverljük pár percig pároljuk majd fűszerezük: vegeta,bors,pici majoranna adunk hozzá fél liter paradicsompürét, pici folyékony cukrot ,egy fokhagymát reszelve (1geresz) oregánot ,egy pici vizet.(én a paradicsomos dobozt szoktam ki öbliteni) .Ez az alapja a szósznak. (Gazdagíthattunk több zöldséggel, karfiol, zeller , gomba )Minnél több a zöldség annál finomabb !
13 éve | Barna Pap Mónika | 3 hozzászólás
Hozzávalók:
2 db csülök,
15 dkg lángolt kolbász,
15 dkg sajt,
3 gerzd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
só,bors,
1 dl bor,
1 dl olaj.
Elkészítés:
Alaposan megtisztitjuk,kicsontozzuk a csülköket.Sózzuk,borsozzuk.
A kolbász kettévágjuk,körülvesszük vékony sajtszeletekkel,berakjuk a csont helyére,összehajtjuk és hústűvel megtűzzük.
Kívülről is sózzuk,borsozzuk,majd kevés forró zsiradékban hirtelen szép pirosra sütjük.
Ráöntjük a bort,kevés vizet,melléhelyezzük a kuktaedénybe a hagymát,fokhagymát és puhára pároljuk.Amikor már pirulni kezd,kiemeljük a kuktából és sütőben ropogósra sütjük.
Hozzávalók:
Csirkefalatokhoz:
1 kg csirkemellfilé,
3 ek olaj,
100 g zsemlemorzsa,
4 tk pirospaprika,
3 tk curry,
1 tk só.
Csípős szósz:
200 g joghurt,
2 ek majonéz,
1 csilipaprika finomra vágva,
pirospaprika,
só.
Sajtkrém szósz:
150 g joghurt,
200 g krémsajt,
citromlé,
1 tk petrezselyem,
só,bors.
Curry szósz:
200 ml tejszín felverve,
2 ek majonéz,
1 kis doboz ananászkonzerv,a levével együtt,
só.
Elkészítés:
Vágjuk 1 cm-es csíkokra a csirkemelleket,kenjük be olajjal.Keverjük össze a többi hozzávalót és forgassuk meg benne a csirkemell csíkokat.Tegyük kikent tepsibe.Süssük 200 fokon 15-20 percig,félidőben forgassuk meg őket.
Hozzávalók:
6 db csirkecomb (bőr nélkül),
1 nagy fej vöröshagyma,
2-3 ek mustár,
3 ek olaj,
száraz fehérbor ízlés szerint,
só,bors.
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon dinsztelem,hozzáadom a mustárt és borral csomómentesre keverem.Sóval, borssal ízesítem.
Beírdalom a csirkecombokat,tepsibe teszem és a szósszal befedem,alufóliával letakarom.
180 fokon 40 percig sütöm a combokat és fólia nélkül 15-20 percig pirosra sütöm.
Forrás:http://receptek.tv
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 és fél deci méz,
2 db tojás,
3 dkg cukor,
pici fahéj,
citromhéj,
25 dkg liszt,
1 kk szódabikarbóna,
tetszés szerint mazsola vagy dió.
Elkészítés:
Mézet a tojásokkal,cukorral,reszelt citromhéjjal,fahéjjal gőz felett habosra keverem.Hozzáadom a liszttel elkevert szódabikarbónát.Kikent tepsiben,lassú tűzön tűpróbáig sütöm.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás