Sütés főzés Blog: 2010. december

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2010. december

Hozzávalók:

6-8 db tojás,

0,5 kg mirelit borsó,

1 db májkrém vagy májpástétom,

petrezselyem,

mustár,

kevés hagyma,

késhegynyi cukor,

só,bors,olaj.

 

Elkészítés:

A megfőzött,kihűlt tojásokat hosszában kettévágom és kikaparom a sárgáját úgy hogy a fehérje ne sérüljön.

A sárgáját elkeverem a májkrémmel,sózom,borsozom,kevés mustárt keverek hozzá majd visszatöltöm a tojásokba.

A hagymát olajon üvegesre párolom,hozzáadom a borsót a cukrot (szebb marad a színe),puhára párolom.A vizet óvatosan adagolom a végére ne maradjon leve.Lehűtöm,1 kanál majonézt keverek hozzá.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg darált hús (lehet vegyes is,sertés-marha),

2 db áztatott zsemle,

2-3 gerezd zúzott fokhagyma,

1 csokor petrezselyemzöld,

10 - 15 dkg sajt,

só,bors,

zsiradék,

alufólia.

 

Elkészítés:

A darált húst elkeverjük a hozzávalókkal,kivétel a sajt.

Az alufóliát megkenjük zsiradékkal,téglalap alakban rákenjük a fűszeres húst.Szeletelt sajttal beborítjuk,és az egészet tekercsszerűen felsodorjuk,majd becsomagoljuk a fóliába.Tepsibe tesszük,készre sütjük.Leszedjük a fóliát,zsiradékkal megkenjük,pirosra sütjük.

Tovább 

 

Hozzávalók:

40 dkg libamáj,

10 dkg vöröshagyma,

10 dkg bacon szalonna,

6 gerezd fokhagyma,

2 db paradicsom,

1 paprika,

1 kk pirospaprika,

4-5 db főtt tojás,

1 dl olaj,

5-6 dkg füstölt szalonna,

kakukkfű,majoránna,

só,bors.

 

Elkészítés:

A felkarikázott hagymát a feldarabolt baconnal megpirítjuk,ha kész rádobjuk a felkockázott paprikát,paradicsomot,fokhagymát.Puhára főzzük,pirospaprikázzuk,sózzuk,borsozzuk.

Kakukkfűvel petrezselyemmel ízesítjük.

A májat vékony csíkokra vágjuk,forró olajon megsütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

5 db nagyobb burgonya,

40 dkg reszelt vagy darabolt édes káposzta,

1 libacomb,

1 cs réteslap,

2 gerezd fokhagyma,

1 fej hagyma,

2 el cukor,

tejföl,

fél szál répa,

2 szál angol zeller,

fél karalábé,

só,bors,őrölt kömény,pirospaprika.


 

Elkészítés:

A megtisztított libacombot elősütjük egy lábasban,majd mellé téve a zöldségeket,kis vízzel megpároljuk fedő alatt.Fűszerezzük sóval,borssal,köménnyel.

Amikor először lesül a leve,akkor 2 ujnnyi vízzel felöntve sütőbe tesszük,1 órán át sütjük.

Tovább 

Tortilla chips:


Hozzávalók:

10 dkg liszt,

0,5 dl víz,

1 csipet só,

ízlés szerinti fűszerek:pizza fűszerkeverék,oregano,bors...

 

Elkészítés:

Lisztben elkeverjük a sót,fűszereket,majd a vízzel jó gyúrható tésztává dolgozzuk.

Lisztezett deszkán,kör alakúra,1-2 mm vastagságúra kinyújtjuk.

Pizzavágóval torta szerűen felszeleteljük,majd ezeket kisebb háromszög formára vágjuk.

Forró olajban kisütjük,vigyázat hamar átsül.

Salsa mártásokat adhatunk hozzá vagy csilis babot.

Tovább 

A mázak készítésénél tortákra 30 dkg,mignonokra pedig nagyságuktól függően 

2 - 3 deka cukrot számítsunk.

 

 

Fehér cukormáz hidegen:

30 dkg átszitált porcukrot elkeverünk simára 2 db tojás fehérjével és fél citrom levével.

A máz azonnal használható.

Langyos sütőben szárítva a bevont sütemények szép fényt nyernek.

 

 

Fehér cukormáz meleg úton:

30 dkg cukrot egy kis borospohár vízzel,tiszta edényben addig főzzük míg a belemártott,lecsurgatott szűrőkanálra fújva a lyukakon hólyagok keletkeznek.

Tovább 

20 dkg vajat jól kikeverünk aztán 20 dkg cukrot,fél csomag vaníliás cukrot és 20 db szemcsésen áttört sült gesztenyét adva hozzá elkeverjük.Legvégül 12 dkg őrölt mandulát és 4 db tojást is belekeverünk.

Bélelt tepsiben vastagabb lapokat sütünk.

Sütés után felkockázzuk.

Villára szúrva fehér cukros mázba forgatjuk ,felesleges mázat lecsepegtetve a bevont mignonokat langyos sütőben,gondosan fényezzük.

 

Hideg cukormáz:

30 dkg finom szitán átengedett porcukrot keverünk simára 2 db tojás fehérjével és fél citrom levével.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg rövidkaraj,

1 dl olaj,

1 pohár tejföl,

szegfűbors,

2 gerezd fokhagyma,

20 dkg liszt,

piros arany,

1 tojás,

só,bors,

kevés vaj,

pecsenyefűszer,

1 kis fej vöröshagyma apróra vágva.

 


 

Elkészítés:

A vöröshagymát olajon megpároljuk.

A karajt kicsontozzuk,felszeleteljük,sózzuk,borsozzuk,

szegfűborssal,pecsenyefűszerrel,bedörzsöljük.

Kevés olajban hirtelen pirosra sütjük.Mindegyik hússzeletre teszünk fokhagymát és párolt vöröshagymát.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Szívesen Anikó!Neked és mindenkinek további szép ünnepet!

Tovább 

Hozzávalók:

 

8 szelet sertésborda,

15 dkg reszelt sajt,

1 fej reszelt vöröshagyma,

1 dl olaj,

5 dkg vaj,

2 ek paradicsompüré,

1 dl bor,

só,bors,

1 ág rozmaring,

babérlevél.

 

Elkészítés:

A kivert hússzeleteket,sózzuk,borsozzuk és forró olajban pirosra sütjük.

Tetejére sajtot halmozunk,sütőben ráolvasztjuk.

 Vajon a hagymát üvegesre pároljuk,hozzáadjuk a paradicsompürét,babérlevelet,rozmaringot,borsot,

összeforraljuk,leszűrjük.

A hússzeleteket a szósszal tálaljuk.

Tovább 

240g lisztet fél zacskó sütőporral elkeverünk,majd hozzáadunk 3 egész tojást,120g vajat,150g kókuszlisztet,fél zacskó vaniliás cukrot és 200g porcukrot.

Jól eldolgozzuk,fél centi vastagságra nyújtjuk.Tetszés szerinti formákkal (csillag,fenyőfa,szivecske,harang...)kivágjuk.A tetejét megkenjük tojásfehérjével vajazott lisztezett tepsiben közepes hőfokon

network.hu

szép aranysárgára sütjük.

Olcsó és nagyon finom!

Utolsó hozzászólás

Butyka Julianna üzente 13 éve

nagyon jol mutat a csoki rajta,koszonom a receptet,meg fogom sutni en is;

Hozzávalók:

1 kg 15 dkg sertésmáj,

1 kg 25 dkg bőr nélküli tokaszalonna,

1 fej vöröshagyma,

0,5 dkg szegfűbors,

negyed reszelt szerecsendió,

1 ek zsír,

1,5 dkg őrölt fehér bors,

6-7 dkg só.

 

Elkészítés:

A májat egy pillanatra forrásban lévő vízbe tesszük,majd ha a víz újból forrni kezd szűrőlapáttal kivesszük és lecsorgatjuk.

A szalonnával együtt kis lyukú darálón ledaráljuk.

A hagymát nagyon apróra daraboljuk,zsírban üvegesre pároljuk és a májas masszához adjuk.Fűszerekkel együtt alaposan összedolgozzuk és vastag hurkabélbe töltjük.

Utolsó hozzászólás

marczis evelin üzente 13 éve

Megprobalom biztosan finom

Tovább 

Hozzávalók:

1 pecsenye kacsa,

60 dkg gomba,

1 fej vöröshagyma,

1 csapott kk majoránna,

1 cs petrezselyemzöld,

3 szál zellerlevél,

1 ek mustár,

1 dl tejföl,

olaj,só.

 

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát,félbevágott gombát olajon megpároljuk.Belekeverjük a feldarabolt kacsát,fűszerezzük,felöntjük vízzel,puhára főzzük.

Mikor megpuhul hozzáadjuk a tejfölt,mustárt és még 1 percig forraljuk.

 

Forrás:http://receptek.tv

Hozzávalók:

80 dkg lazac,tőkehal vagy afrikai harcsa,

2-3 ek liszt,

3-4 dl tejszín,

1 tojás és 1 tojássárgája,

5 dkg reszelt parmezán vagy pecorino,

10 dkg ementáli vagy gruyére sajt,

só,bors,szerecsendió.

 

Elkészítés:

Az alaposan kiszálkázott,megtisztított halfiléket vágjuk 4-6 darabra,lisztbe forgassuk meg.Ha lazacot választunk akkor kevés olajon süssük elő ( a többi fajtánál nem ajánlatos mivel könnyen törnek).Kivajazott edénybe pakoljuk szorosan egymás mellé őket.

Tovább 

Hozzávalok:

2 db vastag sárgarépa

2 db   cukini 

1 karalábé

Ezeket  le reszeljük majd kevés olajon   megpároljuk .Hozzáadunk 1 kg darált húst össze keverljük pár  percig pároljuk majd fűszerezük: vegeta,bors,pici majoranna adunk hozzá fél liter paradicsompürét, pici folyékony cukrot  ,egy fokhagymát reszelve (1geresz)    oregánot ,egy pici vizet.(én a paradicsomos dobozt szoktam ki öbliteni) .Ez az alapja a szósznak. (Gazdagíthattunk több zöldséggel, karfiol, zeller , gomba   )Minnél több a zöldség annál finomabb !

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Tuti, hogy nagyon finom!

Tovább 

Hozzávalók:

2 db csülök,

15 dkg lángolt kolbász,

15 dkg sajt,

3 gerzd fokhagyma,

1 fej vöröshagyma,

só,bors,

1 dl bor,

1 dl olaj.

 

Elkészítés:

Alaposan megtisztitjuk,kicsontozzuk a csülköket.Sózzuk,borsozzuk.

A kolbász kettévágjuk,körülvesszük vékony sajtszeletekkel,berakjuk a csont helyére,összehajtjuk és hústűvel megtűzzük.

Kívülről is sózzuk,borsozzuk,majd kevés forró zsiradékban hirtelen szép pirosra sütjük.

Ráöntjük a bort,kevés vizet,melléhelyezzük a kuktaedénybe a hagymát,fokhagymát és puhára pároljuk.Amikor már pirulni kezd,kiemeljük a kuktából és sütőben ropogósra sütjük.

Utolsó hozzászólás

Schmidtné Hajni üzente 13 éve

Eszt én is megsütöm biztos ízleni fog acsaládnak

Tovább 

Hozzávalók:

Csirkefalatokhoz:

1 kg csirkemellfilé,

3 ek olaj,

100 g zsemlemorzsa,

4 tk pirospaprika,

3 tk curry,

1 tk só.

 

Csípős szósz:

200 g joghurt,

2 ek majonéz,

1 csilipaprika finomra vágva,

pirospaprika,

só.

 

Sajtkrém szósz:

150 g joghurt,

200 g krémsajt,

citromlé,

1 tk petrezselyem,

só,bors.

 

Curry szósz:

200 ml tejszín felverve,

2 ek majonéz,

1 kis doboz ananászkonzerv,a levével együtt,

só.

 

Elkészítés:

Vágjuk 1 cm-es csíkokra a csirkemelleket,kenjük be olajjal.Keverjük össze a többi hozzávalót és forgassuk meg benne a csirkemell csíkokat.Tegyük kikent tepsibe.Süssük 200 fokon 15-20 percig,félidőben forgassuk meg őket.

Tovább 

Hozzávalók:

6 db csirkecomb (bőr nélkül),

1 nagy fej vöröshagyma,

2-3 ek mustár,

3 ek olaj,

száraz fehérbor ízlés szerint,

só,bors.

 

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát olajon dinsztelem,hozzáadom a mustárt és borral csomómentesre keverem.Sóval, borssal ízesítem.

Beírdalom a csirkecombokat,tepsibe teszem és a szósszal befedem,alufóliával letakarom.

180 fokon 40 percig sütöm a combokat és fólia nélkül 15-20 percig pirosra sütöm.

 

Forrás:http://receptek.tv

Utolsó hozzászólás

szalontai józsefné terike üzente 13 éve

Ez egy isteni recept, ki fogom próbálni.:))

Tovább 

Hozzávalók:

2 és fél deci méz,

2 db tojás,

3 dkg cukor,

pici fahéj,

citromhéj,

25 dkg liszt,

1 kk szódabikarbóna,

tetszés szerint mazsola vagy dió.

 

Elkészítés:

Mézet a tojásokkal,cukorral,reszelt citromhéjjal,fahéjjal gőz felett habosra keverem.Hozzáadom a liszttel elkevert szódabikarbónát.Kikent tepsiben,lassú tűzön tűpróbáig sütöm.

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu