Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
8 db paradicsom,
15 dkg párolt rizs,
15 dkg borsó,
2 főtt tojás,
2 dl tejföl,
2 dkg liszt, só.
Elkészítés:
A paradicsomok tetejét levágjuk és félretesszük. Belsejüket kikaparjuk, és gyengén megsózzuk. A párolt rizst összekeverjük a zöldborsóval, az apró kockára vágott tojással és ezzel megtöltjük a paradicsomokat.
Visszaillesztjük a paradicsomok kalapját, és vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. Leöntjük a liszttel elkevert tejföllel, és forró sütőben megsütjük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
80 dkg paradicsom,
1,5 kg tök,
8 dkg liszt,
6 dkg vöröshagyma,
5 dkg cukor,
0,8 dl olaj,
1 szál zellerlevél, só.
Elkészítés:
A paradicsomot cikkekre vágjuk, beletesszük a zellerlevelet, megfőzzük, és átpasszírozzuk. A megtisztított tököt legyaluljuk, és gyengén sózzuk. Az olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és kissé megfonnyasztjuk. A jól kinyomkodott tököt a hagymás rántással összekeverjük, és a paradicsomlével felengedjük.
|
|
Hozzávalók:
4 kis cukkíni,
2 db egész tojás,
kevés szójaliszt vagy rizsliszt vagy sima liszt,
1 mokkáskanálnyi só,
1 mokkáskanál törött fehér bor.
A hagymához:
2 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág,
ízlés szerint só, bors.
Elkészítés:
A cukkínikat megmossuk, de nem hámozzuk meg. Mintha rósejbnit sütnénk, úgy gyaluljuk vékony karikákra. A tojásokat sóval, borssal felverjük, és a zöldséget először lisztbe mártva megforgatjuk a fűszeres tojásban, majd ismét a szójalisztbe hempergetjük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg cékla,
30 dkg sárgarépa,
20 dkg cukkíni,
1 kávéskanál olaj,
só, ecet, gyömbér, bors.
A nyers céklát, répát és a hámozatlan cukkínit a reszelő nagy lyukán lereszeljük, és egy picit besózzuk. Az ecetből, olajból öntetet készítünk, amit ízesítünk sóval borssal és reszelt, vagy őrölt gyömbérrel. A kész salátát salátalevélen tálaljuk.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg sertéspörkölt,
1 kis fej (kb. 0.5 kg) fehérkáposzta,
1 dl tejföl,
1 ek. liszt,
só.
Elkészítés:
A jó fűszeres pörköltbe beletesszük a cikkekre vágott káposztát, megsózzuk és
lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk. A lisztet a tejföllel simára keverjük, besűrítjük
vele az ételt és még egyszer felforralva tálaljuk.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg káposzta,
20 dkg rizs,
1 fej vöröshagyma,
1 kanál zsír,
1 kk. ételízesítő,
só.
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk és besózva állni hagyjuk. Egy kanál zsírban megfonnyasztjuk
az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a sóból kinyomott káposztát és
aranysárgára pirítjuk. Belekeverjük a rizst, felöntjük fél liter vízzel, teszünk bele egy
kávéskanál ételízesítőt és fedő alatt - kis lángon - puhára pároljuk.
Hozzávalók:
2 kg dinnyehéj,
2 dl 10 % ecet,
1 ek. só,
3 ek. cukor,
1 kávéskanál feketebors,
3-4 babérlevél,
üvegenként 2-2 db friss szőlőlevél,
késhegynyi tartósítószer.
Elkészítés:
A héjak külsó sötétzöld részét lehámozzuk,a belselyéből a piros részeket kivágjuk,picike maradhat rajta.Kb. kisújnyi darabokra vágjuk,üvegekbe tesszük alá és fölé kerüljön 1-1 szőlőlevél.Az ecetet 6 dl vízzel feloldjuk majd a cukorral,sóval fűszerekkel felforraljuk és azonnal az üvegekben lévő dinnyékre öntjük.Tetejére késhegynyi tartósítószert szórunk,tetejét rátesszük és a végleges helyére állítjuk.
Hozzávalók:
2 kg arasznyi cukkini,
1 kg kovászolni való uborka,
1 fej friss fokhagyma,
1 csokor kapor,
1 maréknyi meggyfalevél,
1 szelet száraz kenyér,
2-3 ek. só.
Elkészítés:
A meggfalevelet és a kaprot megmossuk és egy ötliteres üveg aljára tesszük.Uborkát,cukkinit megmossuk,végüket levágjuk és hosszában behasítjuk,váltakozva üvegekbe tesszük,közé tegyük a megtisztított foghagymagerezdeket.Meleg sós vízzel felöntjük az üveget,minden liter vízhez 1 evőkanál sót számítunk.Tetejére helyezzük a kenyérszeletet és az üveget lefedve napos,meleg helyre tesszük.3-4 nap alatt az uborka megérik:akkor jó ha a héja még kemény,ropogós a belselye pedig puha,sárga,savanyú.A kenyérszeletet eltávolítjuk a levet átszürjük és visszaöntjük az uborkára.Hűtőben tároljuk.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3 kg savanykás alma,
10 dkg cukor,
1 ek só,
5-6 babérlevél,
1 kávéskanál fekete bors,
2 dl 10% ecet,
1 csokor kapor,
késhegynyi tartósítószer.
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk,magházát eltávolítjuk,negyedekre vágva azonnal ecetes vízbe tesszük.3 liter vízbe beletesszük a cukrot,fűszereket,ecetet felforraljuk.Az almadarabokat szűrőkanálla adagonként 2-3 percre a forrásba lévő ecetes lébe merítjük majd az előkészített üvegekbe tesszük.Amikor az utolsó almadarabokat is üvegeb tettük a levet mégegyszer felforraljuk és az almákra merjük.Tetejére késhegynyi tartósítószert szórunk és lezárjuk az üvegeket.Száraz gőzben hagyjuk kihűlni.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1,5 kg zsenge cukkini,
5 dl tárkonyecet,
40 dkg cukor,
1 ek. só,
1-1 kávéskanál mustármag és fekete bors,
1 csomag kapor.
Elkészítés:
A cukkinit megtisztítjuk és 2×2 cm-es kockákra vágjuk és az előkészített üvegekbe rakjuk.Az ecetet ugyanannyi vízzel felhigítjuk beletesszük a cukrot,sót,fűszereket és felforraljuk.Túzről levéve hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és langyosra hűtve az üvegekben lévő cukkinire öntjük.Az üvegeket lezárjuk és vízfürdőben forrástól számítva 20 percig gőzöljük.
Hozzávalók:
1 kg csiperke gomba,
1 kg vöröshagyma,
1 kávéskanál feketebors,
3-4 babérlevél,
2 db csilipaprika,
15 dkg cukor,
2,5 dl borecet,
2 ek. só,
késhegynyi tartósítószer.
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és nem túl vékony szeletekre vágjuk és sós vízben 3 percig főzzük majd lecsepegtetjük.A hagymát megtisztítjuk,karikára vágjuk,sóval meghintjük és 2 órán át állni hagyjuk.A gombaszeleteket a sóból kinyomkodott hagymával rétegezve üvegekbe töltjük,néhány szem fekete borsot,1-1 babérlevelet és csilipaprikát teszünk közé.A borecetet fél liter vízzel felhigítjuk,beleszórjuk a cukrot és felforraljuk.Ezután azonnal forrón az üvegekben lévő gombára öntjük.Tetejére késhegynyi tartósítószert szórunk és az üvegeket lezárva a végleges helyére állítjuk.
A vékonyan lehámozott és ujjnyi karikára vágott cukkínit ugyancsak karikára vágott húsos zöld és piros paprikával rétegezve üvegekbe rakjuk, néhány szelet tisztított tormát téve közé.
A borecetet felhígítjuk azonos mennyiségű vízzel, ízesítjük ízlés szerint sóval, cukorral, 1-2 szál kaporral, csomborral, tárkonnyal, jól felforraljuk, és forrón a cukkínire öntjük, melynek tetejére tettük a megfőtt fűszernövényeket és a csapott mokkáskanálnyi tartósítószert.
Az üvegeket lekötjük, és szárazgőzbe rakjuk
Hozzávalók:
40 dkg cékla,
30 dkg sárgarépa,
20 dkg cukkíni,
1 kávéskanál olaj,
só,
ecet,
gyömbér,
bors.
A nyers céklát, répát és a hámozatlan zsenge cukkinit a reszelő nagy lyukán lereszeljük, és egy picit besózzuk. Az ecetből, olajból öntetet készítünk, amit ízesítünk sóval borssal és reszelt, vagy őrölt gyömbérrel. A kész salátát salátalevélen tálaljuk.
Hozzávalók:
3 kg felkockázott tök (cukkini),
40 dkg cukor,
4 dkg citromsav,
4,2 l. víz,
1 l. ananászszörp.
A cukkinit apró kis kockákra vágom, 2 l. vízben elkeverek 4 dkg citromsavat, és a tökre öntöm.
24 óra hosszat állni hagyom.
Másnap 2 l. vízből és 25 dkg cukorból szirupot főzök, és a lecsöpögtetett tököt kb. 2 percig a szirupban főzöm.
Ezután leszűröm.
A lét kiöntöm (de szirupként savanyítva citromsavval és aromával, üdítőnek is felhasználható).
Hozzávalók:
500 g csirkemellfilé,
só,
fehérbors,
3 ek. olaj,
2 narancs,
1 sárgadinnye,
2 fej cikóriasaláta,
4 dl salátaöntet.
Elkészítés:
A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük.
A dinnyét cikkekre vágjuk, a salátát leveleire szedjük, a narancsot meghámozzuk, feldaraboljuk, s amikor a sült hús mellé kínáljuk, meglocsoljuk a salátaöntettel.
Ezt készen is vásárolhatjuk, nagy a választék, de elkészíthetjük otthon is, a variációk sora végtelen.
Hozzávalók:
20 dkg liszt,
15 dkg cukor,
10 dkg margarin
25 dkg túró,
1 dl tej,
1 tábla csokoládé,
3 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
2 teáskanál sütőpor,
csipet só.
Elkészítés:
A lisztet egy tálban összevegyítjük a sütőporral, a csipet sóval, és a vaníliás cukorral.
Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a puha vajjal, majd hozzá adjuk az áttört túrót, a tejet, majd a lisztes keverékkel összevegyítjük.
Hozzávalók:
1 nagyobb piros pritamin paprika,
1 nagyobb sárga pritamin paprika,
1 fej vöröshagyma,
petrezselyem zöldje,
só, bors,
25 dkg liszt,
2 tojás,
1 cs. sütőpor,
15 dkg puha vaj,
2 dl tejföl.
Hozzávalók:
Ezt a muffint szinte bármilyen zöldséggel elehet készíteni ami, van otthon, tehetünk hozzá pl. brokkolit, cukkinit, káposztát.
A paprikát megmossuk, és apró kockára vágjuk.
A hagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a paprikát, a petrezselyem zöldjét és összepároljuk.
Hozzávalók:
25 dkg zöldbab,
25 dkg zöldborsó,
25 dkg spárga,
25 dkg sárgarépa,
25 dkg kemény paradicsom,
25 dkg leveles paraj,
10 dkg kolbász,
10 dkg fõtt füstölt sonka,
4 kemény tojás,
4 evõkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 dl paradicsom ivólé,
4 gerezd fokhagyma,
kevés liszt,
1 tojás,
5 dkg zsemlemorzsa,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál sáfrányos szeklice,
( elmaradhat)
só és törött fehér bors (ízlés szerint),
olaj (a parajgombóc sütéséhez).
Hozzávalók:
40 dkg krumpli,
20 dkg tejszínes krémsajt,
1 fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
0,5 dl olívaolaj,
8 dl zöldségleves (leveskockából),
1 csokor petrezselyem,
só,
frissen őrölt fekete bors.
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük.
A megtisztított hagymát karikákra vágjuk, a meghámozott fokhagymát fokhagymaprésen áttörjük.
Az olívaolajat felhevítjük, és megforgatjuk benne a szeletelt krumplit, a hagymát és a fokhagymát.
Hozzávalók:
3-4 db kisebb cukini, vagy egy nagy,
1 fej vöröshagyma
30 dkg darált hús
2 db sárgarépa
1 db krumpli
2 tojás
3 kanál tejföl
só
oregano
olaj
Elkészítés:
A cukkiniket meghámozom, hosszában kettévágom, kiveszem a közepét. Egy tűzálló kivajazott edénybe beleteszem őket.
Az apróra vágott hagymát, karikára vágott sárgarépát,darált húst, kis kockára vágott krumplit , fűszerezem,sóval borssal, törött paprikával.
Ízlés szerint ki mivel szereti.
Hozzávalók:
4 db citrom leve
2 db lime leve
4 db narancs leve
6 ek cukor vagy méz
( mézzel ízletesebb)
6-8 menta levél darabokra szedve
víz annyi minden forma tele legyen.
A víz mennyisége függ a jégkrém formánktól, a gyümölcs facsat lé mennyiségtől.
Ki kell először tapasztalni, minél kevesebb a víz annál frissítőbb, vitaminos, ízletes jégkrémet kapunk.
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 20 percet, hogy a
mentának legyen ideje átjárni a keveréket, majd kiszedjük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 4 hozzászólás
Tésztához:
25 dkg liszt,
1 db tojás,
5 dkg olvasztott langyos vaj,
1/4 liter tej,
1 csomag sütőpor,
25 dkg cukor,
4 dkg kakaópor,
1 csomag vaníliás cukor,
csipet só.
Ezen kívül:kb fél kg sárgabarack vagy öszibarack.
Tetejére:
4 db tojásfehérje,
4. ek. cukor,
csipet só.
Elkészítés:
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral,kakaóporral csipet
sóval,belekeverjük a cukrokat,tojást olvasztott vajat és végül a tejet.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe egyenletesen elterítjük.A barackokat vékony cikkekre vágjuk és rátesszük a tésztára,kicsit belenyomkodjuk.
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg darált keksz,
1-2 ek kakaópor,
kb. 5-10 dkg porcukor,
rum ízlés szerint (elhagyható),
sárgabarack lekvár.
Krém:
3 dl tej,
2 dl habtejszín,
1,5 - 2 cs vaníliás pudingpor,
1-2 db tojás sárgája (elhagyható de finomabb a krém tőle),
25 dkg túró,
tetszés szerinti mennyiségű érett sárgabarack vagy sárgabarack befőtt,
kb. 4 ek cukor,
1 ek. vaj,
csipet só.
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk annyi lekvárral amitől összeáll a tészta.Nyomkodjuk egy közepes méretű tepsi aljába.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15 dkg liszt,
30 dkg cukor,
15 dkg mák,
12 db tojásfehérje,
fél liter tejszín,
25 dkg főzés nélküli pudingpor,
40 dkg áfonyalekvár.
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A mákot a liszttel elkeverjük szárazon, és fokozatosan hozzáadagoljuk a már felvert tojáshoz. Óvatosan keverjük, nehogy összetörjön a hab. A kész masszát három részre osztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben 210 fokon körülbelül 5 percig sütjük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 csirkecomb (egész),
1 dl olaj,
1 dl paradicsomlé,
1 dl félszáraz fehérbor,
3 evőkanál kifacsart citromlé,
3-4 babérlevél,
majoranna,
3-4 gerezd fokhagyma (áttört),
só.
Elkészítés:
A csirkecombokat beletesszük a hozzávalókból készített páclébe, és egy napig pácoljuk. Másnap tepsibe tesszük a csirkecombokat, ráöntjük a páclét, és fólia alatt sütjük, ha megpuhult, fólia nélkül sütjük tovább. Burgonyapürével nagyon finom.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg burgonya,
60 dkg sertéstarja,
5 fej vöröshagyma,
2 db babérlevél,
2 dl fehérbor,
1 csésze kockából készített erőleves,
só, bors.
Elkészítése:
A nyers burgonyát meghámozzuk, vékony karikára vágjuk, és kizsírozott mély tűzálló tálba a felét lerakjuk, megsózzuk, borsozzuk. Beterítjük a hússzeletekkel, szintén megsózzuk, erre lerakjuk a karikára vágott hagymát, sózzuk, végül a burgonya másik felével betakarjuk, sózzuk, rátesszük a babérlevelet.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
A család létszámának megfelelő mennyiségű rántani való szeletet, csirke- vagy pulykamell,szeleteket megfűszerezve, lisztben megforgatva, forró olajon elősütjük. Tűzálló tálat vékonyan margarinnal kikenünk, majd zöldségszeletelőn reszelt nyers krumplit jó ujjnyi magasságig elterítünk. Bőven meghintjük reszelt sajttal, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Erre rakjuk az elősütött hússzeleteket, ahogy a létszám kívánja. Legfelülre burgonya kerüljön, amit tejfölben elkevert tojással gazdagon leöntünk.
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke vagy csak csirkecomb,vagy csirkeszárny,esetleg csirkemell stb.
2 padlizsán,
1 dl rizs,
50 dkg paradicsom,
4 evőkanál olaj,
2 dl tejföl,
2 nagy fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál vegeta,
kevés citromlé,
ízlés szerint kevés só, törött bors.
Elkészítés:
A megmosott padlizsánt héjastól egy centis karikákra vágom, citrommal megöntözöm és megsózom. 15 percig állni hagyom, hogy keserű levét kiengedje.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 kis szelet comb,
20 dkg Lajta sajt,
5 dkg reszelt parmezán (vagy trappista) sajt,
1 kis doboz sűrített paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
1 tojás,
1 mokkáskanál rozmaring,
1 mokkáskanál kakukkfű és bazsalikom,
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez,
törött fekete bors, só.
Elkészítés:
Először elkészítjük a mártást, amellyel majd megöntözzük a húst. A paradicsompürét felengedjük 3 dl vízzel, megsózzuk és az összes fűszert (a fokhagyma kivételével) beleszórva felforraljuk.
A megadott mennyiségek kb. 2 dl italt adnak. Elkészítéséhez turmixkeverőt használjunk. Feketeribiszke-lé hiányában megfelel a kereskedelemben kapható feketeribiszke-szörp 25 g-nyi mennyisége is. Ekkor azonban a receptben szereplő cukrot fölösleges a koktélhoz adni. Turmixoláskor néhány jégdarabkát is tegyünk a jó hűtés érdekében
1) 8 cl feketeribiszke-lé, 70 g friss vagy fagyasztott paradicsom, paradicsomlé, 5 g citromlé,
20 g cukor, 0,3 g konyhasó, 1,5 cl szénsavas víz.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2-3 dl paradicsomlé,
8 dl paradicsomlé
2 dl paradicsompaprika-lé,
8-10 g konyhasó,
10-20 g cukor,
2 g édes-nemes paprika,
0,1 g feketebors (kis késhegynyi),
1 g sárga mustármag, (megtörve),
3-5 dkg zellergumó, (tisztított),
1-2 dkg zellerzöld, (apróra vágva),
1 dkg vöröshagyma (apróra vágva),
2-3 dkg petrezselyemgyökér (apróra vágva).
Elkészítés:
Az adalékokat tegyük 2-3 dl paradicsomlébe, melegítsük kezdődő forrásig, és 10-15 percig hagyjuk állni ezen a hőmérsékleten, majd szűrjük le, és adjuk hozzá a többi paradicsomléhez, ill. paprikaléhez.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Harminc dkg tisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd levétől lecsurgatva áttörjük. Jól elkeverjük 10 dkg reszelt sajttal, 1 tojás sárgájával. Sóval, törött borssal ízesítjük. Lepényeket formálunk belőle, lisztbe mártjuk, és bő forró zsiradékban ropogósra sütjük.
Feltétként, de - (paradicsom - vagy gombamártással)- önálló ételként is tálalhatjuk.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Egy nagyobb fej karfiolt rózsáira szedünk, és gyengén sós vízben főzzük. Ezután egy kisebb reszelt vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben áztatott és kicsavart zsemlével, 1 dl tejföllel, a karfiollal és 1 tojással. Sóval, borssal ízesítjük, és kis pogácsákat formázunk belőle.
Lisztbe, zsemlemorzsába bundázzuk, és bő forró zsiradékban ropogósra sütjük.
Köretként, de tartármártással önálló ételként is tálalhatjuk.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
A padlizsánt megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és vajon puhára sütjük.
Amikor megsült, akkor 1 dl tejszint öntünk alá és átforraljuk.
Köményes burgonyával tálaljuk.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
1 kg pontyot megtisztítunk, beleit kivesszük, felszeletelünk, besózzuk, és félretesszünk. Héjában megfőzünk 0,5 kg burgonyát, majd megtisztítjuk, karikára vágjuk, és egy kivajazott tűzálló tál aljára tesszük. Megsózzuk. A pontyszeleteket forró olajban kisütjük, és a burgonyára tesszük. 2 dl tejfelt összekeverünk kis pirospaprikával és törött borssal, a halra öntjük, és sütőben pirosra sütjük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
A kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, majd a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával. Hideg vízzel vagy csontlével felengedjük. Beletesszük a metéltre vágott fejes salátát és sóval, törött borssal, babérlevéllel fűszerezzük.
Tejfölös habarással sűrítjük és ecettel, porcukorral ízesítjük.
Levesbetétként vajgaluskát készítünk.
Öt dkg vajat 2 tojássárgájával, csipetnyi sóval habosra keverünk. Eldolgozzuk 10 dkg liszttel, majd a tojások felvert habjával. Kb.
Hozzávalók:
1 db nagyobb megtisztított csirke,
15 deka spagetti,
20 deka darált sertéshús,
1 fej vöröshagyma,
1 deci paradicsomlé,
1 kávéskanál paprika,
10 deka mortadella,
étolaj,
1 deci tejföl,
só.
Elkészítés:
Rántani valónál nagyobb megtisztított fiatal csirke hasüregét megtöltjük az alábbiakkal:
15 deka spagettit megfőzünk, leszűrünk és egy kis vajjal elkeverve,
kicsit hûtjük.
20 deka darált sertéshúst megpirítunk egy serpenyőben, 1 fej vöröshagymával, melyet előtte lereszeltünk, forró zsírban megfuttatunk.
Hozzávalók:
4 db 20 dekás hízott rostélyos,
6 deka sertészsír,
10 deka vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 db zöldpaprika,
2 db nyers paradicsom,
15 deka tarhonya,
2 deka só,
3 deka zsír.
Elkészítés:
A megsózott rostélyosokat meleg zsírban megsütjük s egy lábasba helyezzük, a visszamaradt meleg zsírban a 10 deka finomra vágott vöröshagymát a finomra vágott fokhagymával rózsaszínűre hevítjük, 2 deka piros paprikával összekeverjük, 1 deci vízzel fölengedjük és fölforraljuk s a rostélyosra öntjük.
Hozzávalók:
60 deka hús,
3 fej vöröshagyma,
3 deci víz,
2 deci tejföl,
egy kis törött bors,
1 kávéskanálnyi majoránna és étolaj.
Elkészítés:
A húst vékony, kis ujjnyi hosszúságú, késhát vastagságú darabokra vágjuk.
A 3 fej vöröshagymát finomra vágjuk és olajon megpirítjuk.
Amint a hagyma fonnyadni kezd, beletesszük a húst, megpirítjuk, megsózzuk. Aztán meghintjük egy kis törött borssal és egy kávéskanálnyi majoránnával s 3 deci vízzel feleresztjük.
Hozzávalók:
2 személyre,
2 db csirkemell,
1 doboz ananászkonzerv,
3 dl tejszín,
curry por,
olaj,
só, bors,
kiskanál liszt.
Elkészítés:
A megmosott csirkemelleket csíkokra vágjuk, olajon fehéredésig pirítjuk,
sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a curry-t, majd a feldarabolt ananászt, átforgatjuk.
Ezután megszórjuk liszttel, felengedjük tejszínnel és
összeforraljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini
,
1 fej vörös hagyma
,
2 gerezd fokhagyma
,
1 db. paradicsom,
1 db paprika aki szereti lehet csípős is,
1 ek őrölt piros paprika
,
2-3 levél bazsalikom, de szárított is lehet.
ételízesítő,
só,
bors,
olaj,
víz,
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, egy csipet sót szórunk rá, és pici olajon
üvegesre dinszteljük, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, paprikát,
paradicsomot, és pár percig pirítjuk.
Kb 1.5 dl vízzel felöntjük, és lefedve nagy lángon jól szétfőzzük, a vízre figyeljünk, nehogy elfőjön és leégjen.
Közben megpucoljuk a cukkinit, magját eltávolítjuk, és kockára daraboljuk, beletesszük a hagymás lébe.
Megszórjuk pirospaprikával, beledaraboljuk a bazsalikomot, és
ízesítjük.
Hozzávalók:
1kg sárgabarack
2 dl tej
2 dl fehérbor
1 tojássárgája
1 evőkanál liszt
só
cukor
1/2 citrom
reszelt héja, 3 leve,
negyed vanília rúd kikapart belseje.
Elkészítés:
A hámozott, kimagozott sárgabarackot kb. 1.5 liter vízben megfőzzük.
A reszelt citromhéjat és a vaníliát is belefőzzük. Összeturmixoljuk a citrom levével és a többi hozzávalóval.
Felforraljuk majd lehűtjük,néhány órára hűtőbe tesszük.
Hidegen fogysztjuk.
Bor nélkűl is készíthető.
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
4 db sajt ( lehet füstölt, márvány) ki milyet szeret), de én kocka vagy tömlős sajtot is tettem már bele.
2,5 dl tej,
só
Elkészítés:
A 4db csirkecombot megpucoljuk sózzuk a bőre alá tesszük a sajtot,amilyet
szeretünk. Felöntjük a tejjel, 25-30 percig fólia alatt sütjük azután levesszük és szép pirosra sütjük.
Kedvencem mert gyors és finom, semmilyen zsiradék nem kell hozzá.
Bármilyen köret illik hozzá.
Hozzávalók:
1/2 kg darált hús,
20 dkg rizs,
1 csomag fagyasztott mexikói vegyes zöldség,
1 cs mexikói fűszerkeverék
,
1 nagy doboz tejföl
,
1 fej vöröshagyma
,
só, bors, paprika
Kb 10 dkg reszelt sajt, lehet több is mert finom mikor ropogósra sűl a tetején.
Elkészítés:
A rizst a szokásos módon elkészítjük. A zöldségkeveréket sós vízben megfőzőm.
Pici olajon párolom a hagymát majd ráteszem a darált húst.
A húst fűszerezem mikor megpárolódott, egy fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, csipet sóval és kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve párolom úgy, hogy egy kis szaft legyen rajta.
Hozzávalók:
Ahány személy annyi nagy fej vöröshagyma,
Annyi evőkanál vaj,
kakukkfű
ízlés szerint,
só,
bors,
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk.
kocka alufóliákat vágunk.
Egy-egy hagymát alufólia közepére tesszük, rá egy
evőkanálnyi vajat.
Apróra vágott kakukkfüvet szórunk a tetejére, sózzuk, borsozzuk.
Alaposan összezárjuk az alufóliákat és a parázsba tesszük. Nem kint grillezünk akkor, előmelegített sütőben Kb. 20-30 percig sütjük.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás