Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró,
20 dkg juhtúró,
szardellapaszta,
tejföl,
1 fej apróra vágott lilahagyma,
fokhagyma,
mustár,
pirospaprika,
őrölt kömény,
só.
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük,és ízlés szerint fűszerezzük.
1 órát állni hagyjuk,összeérjenek az ízek.
Pirítóssal,paprikával,paradicsommal tálaljuk.
Forrás:mindmegette
Hozzávalók:
25 dkg túró,
1 db tojás,
1 kanál cukor,
annyi liszt hogy jól formázható legyen a massza kb. 5-6 kanál.
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A túrót szétmorzsoljuk és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük.
Kb. 5 cm átmérőjű köröket formázunk,forró olajban aranybarnára sütjük.
Édes sűrített tejjel a legfinomabb,de lehet enni lekvárral,tejföllel stb.
Forrás mindmegette
|
|
Hozzávalók:
1 gombakonzerv,
20 dkg sonka,
1 cs. zöldhagyma,
1 cs. kapor,
30 dkg trappista sajt,
1 kanál sűrített paradicsom,
1 kk. cukor,
15 dkg vaj,
kukoricaliszt,
só,bors.
Elkészítés:
7,5 dkg vajon az apróra vágott zöldhagymát megdinszteljük,majd hozzáadjuk a leszűrt gombát,felkockázott sonkát,felaprított kaprot,sűrített paradicsomot,cukrot,sózzuk,borsozzuk,még 5 percig főzzük,félretesszük.
Készítünk egy közepes keménységű puliszkát kukoricalisztből,vízből,sóból.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
35 dkg liszt,
18 dkg cukor,
1 db tojás,
2 ek. baracklekvár,
1 ek. olvasztott vaj,
1 késhegynyi szódabikarbóna.
Elkészítés:
A hosszávalókat összegyúrjuk,vékonyra nyújtjuk.
Villával megszúrkáljuk,majd tetszés szerinti formákra szaggatjuk.
Közepes forró sütőben sütjük.
Egy nagytepsire való adag,sokáig eláll.
Forrás mindmegette
Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás,
3 ek méz,
3 ek cukor,
18 dkg vaj,
35 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
1 dl tej,
1 kk őrölt fahéj,
1 kk kakaópor,
pici só.
Krémhez:
7 dl tej,
7 ek liszt,
1 cs. vaníliás cukor,
rum vagy rumaroma,
20 dkg vaj.
Valamint: 5 ek . sárgabarack lekvár.
Tetejére:
20 dkg tejbevonó,
kevés tejszín.
Elkészítés:
A tésztához a vajat,mézet,cukrot,tejet meglangyosítjuk,jól elkeverjük,majd mehet bele a tojás,géppel keverjük,végülapránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
13 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg reszelt füstölt sajt,
30 dkg reszelt trappista sajt,
5 db tojásfehérje,
zsemlemorzsa,
sütéshez olaj.
Elkészítés:
A sajtokat összekeverjük és a kemény habbá vert tojásfehérjbe beleszórjuk.
Gombócokat készítünk belőle amit lelepítunk és beleforgatjuk zsemlemorzsába.
Forró olajban kisütjük.
Nagyon finom,laktató és nem folyik ki a sajt.
Forrás: mindmegette, Feketebari 76 receptje.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 24-26 cm-es tortaformához.
4 db nagy alma,
4 nagy sárgarépa,
2 db tojás,
2 bögre cukor (3 dl-es bögre),
1/2 bögre étolaj,
1,5 bögre liszt,
1/2 bögre teljes kiörlésű liszt,
1,5 tk só,
4 tk. fahéj,
2 tk őrőlt szegfűszeg,
2 tk. púpos szódabikarbóna,
1 bögre darált dió.
Elkészítés:
A meghámozott,magházától eltávolított almákat lereszeljük nagy lyukú reszelőn.Majd a megpucolt lereszelt répával összekeverjük,kinyomkodjuk a levüket és 1 dl-nyit félreteszünk belőle.
13 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg liszt,
2-3 dkg élesztő,
2 db tejföl,
1 cs. sütőpor,
20 dkg cukor,
1,5 kocka vaj,
1 dl tej,
2 db tojás,
csipet só.
Töltelék:
fél kg darált dió,
20 dkb egész dióbél,
1 üveg lekvár,
1 dl rum,
5 cs. vaníliás cukor,
2 dl tej,
1 cs. fahéj,
1 citrom reszelt héja,
3 ek cukor,
2 ek kakópor,
fél cs mazsola.
Tetejére:2 tábla tortabevonó.
Elkészítés:
A töltelékhez tálba teszem a darált diót,kétféle cukorral,kakaóporral,reszelt citromhéjjal összekeverem.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 fej hagyma,
2-3 db burgonya,
fél zeller,
15 dkg ecetes torma,
1 pohár tejföl,
só,bors.
Elkészítés:
Felhevített olajon futtassuk meg a felkockázott zöldségeket,majd öntsük fel 1 liter vízzel.
Sózzuk,borsozzuk,puhára főzzük.
Turmixoljuk össze,majd tegyük bele a tejfölt és tormát.
Kevés citromlével még pikánsabbá tehetjük.
Forrás: mindmegette
Hozzávalók:
1 cs. omlós tészta,
4 db tojás,
1 brokkoli,
10 dkg zöldborsó,
1 vöröshagyma,
1 paprika,
3 sárgarépa,
4 db paradicsom,
35 dkg főtt,füstölt sonka vagy comb,
10 dkg reszelt sajt,
1/8 l tej,
szerecsendió,
só,bors.
Elkészítés:
26 cm formát vajjal kikenünk,és az omlós lapból 34 cm-es lapot nyújtunk,majd a formába fektetjük,belenyomkodjuk,az oldalán 4 cm magasan legyen a tészta pereme.
Megszúrkáljuk az alját és zsemlemorzsával megszórjuk,majd a hűtőbe tesszük.
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya,
1 nagy sárgarépa,
20 dkg zeller,
1 zöldpaprika,
1 cs. újhagyma,
40 dkg vegyes darálthús,
50 dkg paradicsom,
1,25 dl zöldségleves,
bazsalikom,
szerecsendió,
só,bors.
Elkészítés:
A burgonyából 60 dkg-ot meghámozunk és megfőzzük.
A maradék burgonyát is meghámozzuk,majd lereszeljük.
A reszeléket konyharuhába tesszük és jól kinyomkodjuk.A kicsöpögő levet felfogjuk,és addig hagyjuk állni míg a keményítő leülepszik az aljára.
Hozzávalók:
1 kg cékla,
5 db tojás,
2-3 ek. olívaolaj,
1 kk. mustár,
2 dl joghurt vagy tejföl,
1-2 gerezd fokhagyma,
szerecsendió,
12 szelet sonka,
só.
Elkészítés:
Az alaposan megmosott céklát sütőben puhára sütjük,kevés vizet öntsünk alá.
A sűlt céklát összeturmixoljuk a főtt tojások fehérjével.
A főtt tojássárgákat összekeverjük a fűszerkkel,sóval,mustárral,olajjal és a joghurttal vagy tejföllel.
Lehet beletenni 2 ek. natúr sajtkrémet is.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
350 g cseresznye vagy más gyümölcsbefőtt,,
3 db tojás,
100 g cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
1/2 kg tejföl,
fél citrom reszelt héja,
75 g búzadara,
2 tk. sütőpor,
1,5 ek. keményítő vagy pudingpor,
csipet só.
Elkészítés:
A gyümölcsöt lecsepegtetjük,levét felfogjuk.
A tojásokat a cukorral géppel krémesre keverjük.
Majd belekeverjük a tejfölt,reszelt citromhéjat,sót,búzadarát,sütőport,vaníliás cukrot.
Hozzáadjuk a gyümölcsöt is.
Hozzávalók:
Tésztához:
5 ek. liszt,
5 ek. cukor,
5 tojás,
1 ek. kakópor,
1 cs. sütőpor.
Valamint:
10-15 ek. sütőrum,
2 ek. csokis pudingpor,
2 dl tej,
6 dkg vaj,
2 ek. kakaó,
kevés porcukor,
kókuszreszelék,
mogyoró vagy dió.
Elkészítés:
A tojások sárgáját 5 ek. cukorral habosra kikeverjük,beleszitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet,majd beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.
Kibélelt tepsibe simítjuk és 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tésztához:
4 db tojássárgája,
6 ek cukor,
1 ek zsír,
1 cs. vaníliás cukor,
2 dl lefőzött kávé,
10 dkg darált dió,
8 ek. liszt,
1,5 cs. sütőpor.
Tetejére:
4 db tojásfehérje,
6-8 ek. cukor.
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral,zsírral habosra keverjük.Néhány kanálnyi kávét is hozzáadunk hogy könnyebben habosodjon.
Majd hozzáadjuk a többi kávét,diót,sütőporos lisztet.
Kibélelt közepes méretű tepsibe öntjük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 1 hozzászólás
Hozzávalók: 35*25 méretű tepsi
25 dkg liszt,
1 cs. vaníliás cukor,
késhegynyi só,
12 dkg vaj,
1 dkg élesztő,
0,5 dl tej,
1 ek. cukor,
1 tojás sárgája,
2-3 ek tejföl.
Máktöltelék:
25 dkg darált mák,
14 dkg porcukor,
őrölt fahéj,
1,5 dl tej,
6 dkg vaj.
Túrótöltelék:
25 dkg túró,
12 dkg porcukor,
2 db. tojás +1 fehérje,
3 ek. tejföl,
5 dkg mazsola,
1 ek. citromhéj,
2 ek. citromlé,
1 cs. vaníliás pudingpor.
Elkészítés:
Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
13 éve | Farkas Lajosné | 5 hozzászólás
3 dl cukrot,4 db tojást,2.5 dl olajat jól kikeverünk.Beleteszünk 1 mokk.kanál szódabikarbónát, 2 mokk.kanál fahélyat összekeverjük 4.5 dl liszttel.
3 nagyobb almát megtisztítunk és szeletekre vágjuk, belekeverjük a masszába ,tepsibe öntjük és a tetejére szórunk 10 dkg darabos diót. Előmelegített sütőbe 180 fokon készre sütjük.
Bocsika, hogy betévedtem a Házitündérek közé...a hétvégén elkészítettem életem első házi sajtját ! Ezt szeretném most megosztani azokkal, akiket ez esetleg érdekelhet.!!!
A liter aludt, vagy forró tej, fél kiló túró (előtte krumplinyomón átnyomva) kell az első lépésben. Összekeverjük ill. 5 percig összefőzzük ! Nyomás nélkül a savót leszűrjük róla, majd egy másik lábosban 6 dkg vajjal, egy egész tojással, kávéskanál szódabikarbónával, és egy kávéskanál sóval összekeverjük és tovább főzzük óvatosan kevergetve még 15 persen át.
13 éve | Barna Pap Mónika | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró,
2 db tojás,
4 ek. kukoricadara,
1 ek. liszt,
só,
1 cs. medvehagyma.
Hempergetéshez:
1,5 -2 dl zsemlemorzsa,
6-8 dkg vaj.
Tálaláshoz:
tejföl,
10 dkg szalonna.
Elkészítés:
A gombóchoz a túrót villával összetörjük,hozzáadjuk a tojások sárgáját,sót,kukoricadarát,lisztet és jól összekeverjük.
A tojások fehérjét felverjük és a masszához keverjük,majd pihentetjük 1-3 órát.
A megtisztított medvehagymát 2 cm darabokra vágjuk.
Hozzávalók: 2 fő részére.
25 dkg makaróni vagy penne tészta,
4 marék medvehagyma levél,
2 nagy paradicsom,
2 tk. paradicsompüré,
2 ek. olívaolaj,
só.
Elkészítés:
A tésztát sós,lobogó vízben felteszed főni,ne egész puhára úgy "al dente".
A megmosott medvehagymát újjnyi vastagra darabolod,a felét rövid ideig párolod olajon,hozzáadod a felkockázott paradicsomot.
Kb. 2 percig párolod és beleteszed a pürét is,sóval,borssal megszórod.
Ezután a leszűrt tésztát beleteszed a medvehagyma másik felét is és jól összekevered.
Hozzávalók:
1 nagy tyúk,
fél kg csirke vagy tyúkmáj.
Tésztához:
fél kg liszt,
4 db tojás.
Elkészítés:
A tyúkot összedarabolom,lábasba teszem,felengedem annyi vízzel ami ellepi és megsózom.
Teszek bele egy jó nagy adag zsírt,majd hozzáadom a belsőséget (zúza,máj,pici sárga tojások) és hagyom,hogy piros,ropógósra süljön a zsírjában.
A májat apróra darabolom,serpenyőbe teszem,és a sült tyúk zsírjából öntök alá,majd ropógósra sütöm.
Hozzávalók:
Linzertésztához:
25 dkg vaj,
35 dkg liszt,
1 db tojás,
15 dkg cukor,
csipet só,
1 cs. sütőpor.
Piskótához:
4 db tojás,
3 ek. liszt,
1 ek. kakópor,
4 ek. cukor,
1 ek. olaj,
1 citrom reszelt héja,
csipet só,
fél cs. sütőpor.
Töltelék:
60 dkg sárgabarack,
1 kk. őrölt fahéj.
Elkészítés:
A linzertésztához valókat összegyúrom,ha elválik a táltól egy közepes méretű tepsibe nyomkodom.
A kimagozott,4 felé darabolt barackokat a tésztára sorakoztatom.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
35 dkg finomliszt,
1 tk. sütőpor,
30 dkg darált dió,
30 dkg langyos vaj,
20 dkg cukor,
1 db tojás+1 db tojássárgája,
1 cs. vaníliás cukor,
csipet só,
örölt fahéj (kb.3 púpozott tk.) és szegfűszeg(kb 2 tk.) ízlés szerint.
Töltelékhez:
60- 80 dkg csipke és kajszi lekvár,(ízlés szerint lehet változtatni),
zsemlemorzsa vagy piskótamorzsa.
Kenéshez:1 db tojás sárgája.
Elkészítés:
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük,majd a vajjal,tojásokkal összegyúrjuk.1,5 - 2 órára hideg helyre tesszük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg bárányhús,
1 nagy fej hagyma,
10-10 dkg sárgarépa,zeller,petrezselyemgyökér,
2 abérlevél,
fél fej fokhagyma,
1 l víz vagy húsalaplé kockából,
1 cs. petrezselyem,
só,bors,
tárkonylevél vagy tárkonyecetbe áztatott szárított tárkony.
Elkészítés:
Forró olajon megpirítjuk a feldarabolt hagymát,majd beletesszük a faggyútól nagyrészt megtisztított felkockázott bárányhúst.
Sózzuk,borsozzuk,hozzáadjuk a babérlevelet,felkockázott zöldségeket,fokhagymát.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tésztához:
60 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
3 dl langyos tej,
1 kk. cukor,
2 db tojás,
1 kk. só.
Töltelék:
30 dkg főtt sonka,
4 db keménytojás,
3 szál újhagyma,
fél kk. só,bors.
Kenéshez: 10 dkg vaj.
Tálaláshoz:
4 dl tejföl,
1 lapos ek. só,
4-5 gerezd fokhagyma,
fél kk. bors.
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros,langyos tejben.
Tésztát dagasztunk a lisztből,tejből,tojásokból,felfutott élesztőből,sóból.
Hozzávalók:
Piskótához:
4 db tojás,
1 cs. sütőpor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 dl víz,
1 dl olaj,
20 dkg porcukor,
20 dkg liszt.
Pudinghoz:
1 liter tej,
2 cs. csokis pudingpor,
5 ek. cukor,
1 cs. vaníliás cukor.
Krémhez:
7,5 dl tej,
3 cs. vaníliás pudingpor,
20 dkg cukor,
3 kispohár tejföl.
Elkészítés:
A piskótához a száraz anyagokat összekeverjük.
Keményre verjük a tojásfehérjét.
A habosra kevert tojássárgájához öntjük az olajat és vizet,majd újra kikeverjük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tészta:
200 g vaj,
2 cs. vaníliás cukor,
2 db tojás,
150 ml tej,
400 g liszt,
fél cs. sütőpor.
Töltelék:
750 g túró,
150 g cukor,
3 db tojás,
1 cs. vaníliás pudingpor,
850 g sárgabarack,vagy befőtt,
1 cs. színtelen tortazselé.
Elkészítés:
A vajat a kétféle cukorral kikeverjük,hozzáadjuka tojásokat,tejet és a sütőporral elvegyített lisztet.
Összegyúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a tésztára kenjük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
16 db tojás,
1 cs. tárkony,
1 l borecet,
2 fej kockára vágott lilahagyma,
5 cm-es gyömbér,szeletekre vágva,
2 ek. szemes fehérbors.
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük,kihűtjük ,megtisztítjuk a tojáshéjtól.
A tárkonnyal együtt üvegekbe tesszük.
Felforraljuk az ecetet,majd hozzáadjuk a borsot,hagymát,gyömbért.
Langyosra hűtve a tojásokra öntjük.
Teljesen kihűtjük,és egy éjszakán át érleljük.
Hideg helyen kb. 1 hétig eláll.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Fasírthoz:
500 g darált pulykahús,
2 db tojás,
fél fej hagyma,
zsemlemorzsa,
darált nyers csipős piros paprika,
majoranna,
fokhagyma,
1 ek. mangalica zsír.
Röstihez:
1,3 kg krumpli,
2 db tojás,
só,bors,
fél fej hagyma,
1 ek. mangalica zsír,
reszelt sajt,
tejföl.
Elkészítés:
A krumplit héjastól megfőzzük,kihűtjük,megpucoljuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
Zsíron 2 fej apróra vágott hagymát pirítunk.
Felét hozzákeverjük a krumplihoz,fűszereket,felvert tojásokat,reszelt sajtot kb.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 kg birkahús,
2 kg savanyú káposzta,
4 cső erőspaprika,
2 db nagy fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 ek pirospaprika,
2 ek. zsír,
1 tk. liszt,
3 db paradicsom vagy 1 dl paradicsomlé,
só.
Elkészítés:
A birkahúsból paprikást főzünk:a feldarabolt húst rétegesen megszórjuk az összedarabolt hagymával,paprikával,sóval.
A húst saját levében - esetleg 0,5 liter fröccsöt öntve alá - rázogatva majdnem puhára főzzük.
A kimosott káposztával rétegesen összerakjuk,legalulra hús,legfelülre káposzta kerüljön.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg csirkemell,
15 dkg vegyes gomba,
2 db főtt burgonya,
2 fej vöröshagyma,
1 dl olaj,
1 szál sárgarépa,
1 cs. petrezselyemzöldje,
2 db paradicsom,
1 db paprika,
1 cs. kapor,
1 ek tejszín,
2 ek pirospaprika,
só,bors.
Elkészítés:
Felhevített olajba tesszük a feldarabolt vöröshagymát,megsózzuk,kevés vizet öntünk alá és visszapirítjuk.
Megpárolódott hagymához adjuk a felkockázott csirkemellet.
Kifehéredésig kevergetjük,majd hozzáadjuk a felkockázott répát.
13 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
Piskótához:
6 db tojás,
6 ek. cukor,
3 ek. dió,
2 ek. liszt,
1 ek. kakaópor,
1/2 cs. sütőpor.
Krémhez:
2 db tojássárgája,
1 db tojás,
10 dkg cukor,
1 cs. vaníliáscukor,
20 dkg vaj.
Grillázshoz:
10 dkg cukor,
5 dkg dió.
Elkészítés:
Piskóta tésztát sütünk a szokásos módon a hozzávalókból.
A krémhez a tojást a sárgákkal a kétféle cukorral kikeverjük,és gőz felett sűrű krémmé főzzük,kihűtjük.
A szobahőmérsékletű vajjal kikeverjük a krémet.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg alma,
4 dkg vaj,
5 dkg liszt,
1 tojás sárgája,
1 dl tejszín,
fél liter tej,
5 dkg cukor,
fél citrom.
Elkészítés:
A meghámozott almákat szeletekre vágjuk és cukorral 7 dl vízben megfőzzük.
Lisztből,vajból világos rántást készítünk,tejjel felengedjük,hozzáadjuk levével együtt a megfőtt almákat.
Megsózzuk,reszelt citromhéjjal ízesítjük és 10 percig továbbfőzzük.
Ezután az egészet szitán áttörjük,tejszínnel elkevert tojás sárgájával simára keverjük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
250 g túró,
150 g joghurt,
50 g cukor,
1 cs. vaníliáscukor,
250 ml habtejszín,
4 ek. instant capuccino por,
csokireszelék a díszítéshez.
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a túrót,joghurtot,vaníliáscukrot,cukrot.
A tejszín felvert kemény habját óvatosan beleforgatjuk a túrókrémbe.
Felezzük ketté.
Az egyikbe keverjük a capuccino port.
A sima túrókrémet osszuk szét 4 db tálkába vagy pohárba,tetejére pedig osszuk el a capuccinós túrókrémet.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
18 dkg sonka,
3 db tojás,
2 dkg sajt,
1,5 dl tejföl,
5 dkg vaj.
Elkészítés:
A vajat,tejfölt,reszelt sajtot a tojások sárgájával alaposan elkeverjük.
Beleforgatjuk a tojások felvert habját is,majd az apróra darabolt sonkát.
Kikent tepsibe öntjük,pár percig sütjük,majd a tetejüket megkenjük tejföllel,így sütjük készre.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,melegen tálaljuk.
Recept forrása: http://receptek.tv andesz receptje
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt,
2 db tojássárgája,
1 dl olaj,
2 ek cukor,
1 kk. só,
1 cs. instant élesztő,
kb. 2-3 dl tej.
A tetejére:
4 pohár tejföl,
cukor,
fahéj.
Elkészítés:
A lisztet a cukorral,sóval,élesztővel elkeverem.
Hozzáadom a tojások sárgáját,olajat és annyi langyos tejet hogy jól dagasztható legyen.
1 órát meleg helyen kelesztem.
Egy közepes tepsit olajjal körbekenek,beleborítom a megkelt tésztát,és egyenletesen belenyomkodom.
Hozzávalók:
A tortillalapokhoz:
30 dkg liszt,
2 ek. olaj,
1 tk. só,
2 dl víz.
A töltelékhez:
1 db padlizsán,
1 db cukkini,
25 dkg hámozott paradicsom,
20 dkg csirkemell,
1 ág rozmaring,
2 gerezd fokhagyma,
30 dkg emmentáli vagy cheddar sajt,
só,olaj,
jalapeno paprika.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk,4 részre osztjuk,majd nyújtófával a lehető legvékonyabbra nyújtjuk.
Serpenyőben zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalát ropogósra,hólyagosra.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
18-20 dkg hóvirág édes kétszersült,
1 l. 3,5 % tej,
4 db tojás,
10 dkg cukor,
3 ek. pikáns lekvár,
1 púpos ek. liszt,
1 cs. vaníliás cukor,
5 g. mazsola 3 cl rumba áztatva.
Elkészítés:
A tejet feltesszük forrni.
Közben egy másik edényben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral,majd a liszttel,és a forró tejet fokozatosan hozzáöntjük.
A mártást krémessé főzzük.
Tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
Egy üvegtálba tördeljük a kétszersült felét,rámerjük a forró mártás felét,mazsolával megszórjuk,majd rátördeljük a maradék kétszersültet,és rámerjük a maradék mártást a tetejére.
13 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
1 szikkadt kalács,
3 db tojás,
mogyorókrém,
fél liter tej,
10 dkg olvasztott vaj,
dió,
bármilyen lekvár,
1 vaníliás cukor,
barackbefőtt,
2 db alma.
Elkészítés:
A tejet,cukrot,vajat,vaníliás cukrot,tojások sárgáját összekeverjük és a felvágott kalácsokra öntjük.
Kivajazott tepsibe teszünk a beáztatott kalácsból,rakunk rá diót,mogyorókrémet,barackbefőttet,lekvárt.
A maradék kalácssal beborítjuk.
Tetejére almaszeleteket teszünk.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg burgonya,
1 db tojás,
1 dl tej,
10 dkg liszt,
2 gerezd fokhagyma,
1 mk. só,
1 mk. őrőlt bors,
1 cs. kapor,
1 cs, petrezselyem.
Elkészítés:
A felvert tojáshoz öntjük a tejet,sózzuk,borsozzuk.
Az összevágott petrezselymet,kaprot,zúzott fokhagymát is hozzákeverjük.
Annyi lisztet keverünk hozzá hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk,és kb. 10 percig állni hagyjuk.
Meghámozott,megmosott,
felkarikázott krumplit először lisztbe majd a tésztába mártjuk és így sütjük ki forró olajban.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 szelet vastag kötözött sonka,
2 tk. fokhagymás olaj,
2 ek. fehérbor ecet,
4 ek víz,
2 tk. méz,
durvára vágott petrezselyem,
őrőlt bors.
Elkészítés:
Felhevített olajon megsütjük a sonkákat,oldalanként 3-3 percig,majd kivesszük.
Serpenyőt lehúzzuk a tűzről.
Összekeverjük az ecetet a vízzel,borssal,mézzel,majd gyorsan öntsük a meleg serpenyőbe,adjuk hozzá a petrezselymet,összekeverjük,és a sonkaszeletekre öntjük.
Forrás: andesz receptje http://receptek.tv
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás