Sütés főzés Blog: 2011. március

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2011. március

Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró,

20 dkg juhtúró,

szardellapaszta,

tejföl,

1 fej apróra vágott lilahagyma,

fokhagyma, 

mustár,

pirospaprika,

őrölt kömény,

só.

 


Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük,és ízlés szerint fűszerezzük.

1 órát állni hagyjuk,összeérjenek az ízek.

Pirítóssal,paprikával,paradicsommal tálaljuk.

 

 

Forrás:mindmegette

Hozzávalók:

25 dkg túró,

1 db tojás,

1 kanál cukor,

annyi liszt hogy jól formázható legyen a massza kb. 5-6 kanál.

olaj a sütéshez.

 


Elkészítés:

A túrót szétmorzsoljuk és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük.

Kb. 5 cm átmérőjű köröket formázunk,forró olajban aranybarnára sütjük.

Édes sűrített tejjel a legfinomabb,de lehet enni lekvárral,tejföllel stb.

 

 

Forrás mindmegette

 

Rakott puliszka gombás sonkával

 

 

Hozzávalók:

1 gombakonzerv,

20 dkg sonka,

1 cs. zöldhagyma,

1 cs. kapor,

30 dkg trappista sajt,

1 kanál sűrített paradicsom,

1 kk. cukor,

15 dkg vaj,

kukoricaliszt,

só,bors.

 

 


Elkészítés:

7,5 dkg vajon az apróra vágott zöldhagymát megdinszteljük,majd hozzáadjuk a leszűrt gombát,felkockázott sonkát,felaprított kaprot,sűrített paradicsomot,cukrot,sózzuk,borsozzuk,még 5 percig főzzük,félretesszük.

Készítünk egy közepes keménységű puliszkát kukoricalisztből,vízből,sóból.

Tovább 

Hozzávalók:

35 dkg liszt,

18 dkg cukor,

1 db tojás,

2 ek. baracklekvár,

1 ek. olvasztott vaj,

1 késhegynyi szódabikarbóna.

 


Elkészítés:

A hosszávalókat összegyúrjuk,vékonyra nyújtjuk.

Villával megszúrkáljuk,majd tetszés szerinti formákra szaggatjuk.

Közepes forró sütőben sütjük.

Egy nagytepsire való adag,sokáig eláll.

 

 

Forrás mindmegette

Mézes krémes kevert tésztával

 

Hozzávalók:


A tésztához:

6 db tojás,

3 ek méz,

3 ek cukor,

18 dkg vaj,

35 dkg liszt,

1 cs. sütőpor,

1 dl tej,

1 kk őrölt fahéj,

1 kk kakaópor,

pici só.


Krémhez:

7 dl tej,

7 ek liszt,

1 cs. vaníliás cukor,

rum vagy rumaroma,

20 dkg vaj.


Valamint:  5 ek . sárgabarack lekvár.


Tetejére:

20 dkg tejbevonó,

kevés tejszín.

 

 


Elkészítés:

A tésztához a vajat,mézet,cukrot,tejet meglangyosítjuk,jól elkeverjük,majd mehet bele a tojás,géppel keverjük,végülapránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is.

Tovább 

Extra rántott sajt

 

Hozzávalók:

20 dkg reszelt füstölt sajt,

30 dkg reszelt trappista sajt,

5 db tojásfehérje,

zsemlemorzsa,

sütéshez olaj.

 


Elkészítés:

A sajtokat összekeverjük és a kemény habbá vert tojásfehérjbe beleszórjuk.

Gombócokat készítünk belőle amit lelepítunk és beleforgatjuk zsemlemorzsába.

Forró olajban kisütjük.

 

Nagyon finom,laktató és nem folyik ki a sajt.

 

 

Forrás: mindmegette,   Feketebari 76 receptje.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Majd kiakarom próbálni én is,biztos finom lehet!:)Szép hétvégét!

Almás-répás torta

Hozzávalók:   24-26 cm-es tortaformához.

4 db nagy alma,

4 nagy sárgarépa,

2 db tojás,

2 bögre cukor (3 dl-es bögre),

1/2 bögre étolaj,

1,5 bögre liszt,

1/2 bögre teljes kiörlésű liszt,

1,5 tk só,

4 tk. fahéj,

2 tk őrőlt szegfűszeg,

2 tk. púpos szódabikarbóna,

1 bögre darált dió.

 


Elkészítés:

A meghámozott,magházától eltávolított almákat lereszeljük nagy lyukú reszelőn.Majd a megpucolt lereszelt répával összekeverjük,kinyomkodjuk a levüket és 1 dl-nyit félreteszünk belőle.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg liszt,

2-3 dkg élesztő,

2 db tejföl,

1 cs. sütőpor,

20 dkg cukor,

1,5 kocka vaj,

1 dl tej,

2 db tojás,

csipet só.


Töltelék:

fél kg darált dió,

20 dkb egész dióbél,

1 üveg lekvár,

1 dl rum,

5 cs. vaníliás cukor,

2 dl tej,

1 cs. fahéj,

1 citrom reszelt héja,

3 ek cukor,

2 ek kakópor,

fél cs mazsola.


Tetejére:2 tábla tortabevonó.

 


Elkészítés:

A töltelékhez tálba teszem a darált diót,kétféle cukorral,kakaóporral,reszelt citromhéjjal összekeverem.

Utolsó hozzászólás

Fábiánné Domokos Tünde üzente 13 éve

Én már kipróbáltam ,némi módosítással.Szerintem sok az 1 kg lisztből készült tészta,pedig a legnagyobb gáztepsiben csináltam kissé vastag lett a tészta(pedig a sütőport ki is hagytam belőle).Az egészdiót pedig cukorszirupban főztem meg,tej helyett:rumaromával és kevés vanília aromával.A keletkezett szirupot is a tésztába tettem.Finomra sikerült "nagycsaládos adag" lett belőle.

Tovább 

Hozzávalók:

1 fej hagyma,

2-3 db burgonya,

fél zeller,

15 dkg ecetes torma,

1 pohár tejföl,

só,bors.


Elkészítés:

Felhevített olajon futtassuk meg a felkockázott zöldségeket,majd öntsük fel 1 liter vízzel.

Sózzuk,borsozzuk,puhára főzzük.

Turmixoljuk össze,majd tegyük bele a tejfölt és tormát.

Kevés citromlével még pikánsabbá tehetjük.

 

 

Forrás:  mindmegette

Hozzávalók:

1 cs. omlós tészta,

4 db tojás,

1 brokkoli,

10 dkg zöldborsó,

1 vöröshagyma,

1 paprika,

3 sárgarépa,

4 db paradicsom,

35 dkg főtt,füstölt sonka vagy comb,

10 dkg reszelt sajt,

1/8 l tej,

szerecsendió,

só,bors.

 


Elkészítés:

26 cm formát vajjal kikenünk,és az omlós lapból 34 cm-es lapot nyújtunk,majd a formába fektetjük,belenyomkodjuk,az oldalán 4 cm magasan legyen a tészta pereme.

Megszúrkáljuk az alját és zsemlemorzsával megszórjuk,majd a hűtőbe tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

1,5 kg burgonya,

1 nagy sárgarépa,

20 dkg zeller,

1 zöldpaprika,

1 cs. újhagyma,

40 dkg vegyes darálthús,

50 dkg paradicsom,

1,25 dl zöldségleves,

bazsalikom,

szerecsendió,

só,bors.

 


Elkészítés:

A burgonyából 60 dkg-ot meghámozunk és megfőzzük.

A maradék burgonyát is meghámozzuk,majd lereszeljük.

A reszeléket konyharuhába tesszük és jól kinyomkodjuk.A kicsöpögő levet felfogjuk,és addig hagyjuk állni míg a keményítő leülepszik az aljára.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg cékla,

5 db tojás,

2-3 ek. olívaolaj,

1 kk. mustár,

2 dl joghurt vagy tejföl,

1-2 gerezd fokhagyma,

szerecsendió,

12 szelet sonka,

só.

 


Elkészítés:

Az alaposan megmosott céklát sütőben puhára sütjük,kevés vizet öntsünk alá.

A sűlt céklát összeturmixoljuk a főtt tojások fehérjével.

A főtt tojássárgákat összekeverjük a fűszerkkel,sóval,mustárral,olajjal és a joghurttal vagy tejföllel.

Lehet beletenni 2 ek. natúr sajtkrémet is.

Utolsó hozzászólás

Gerbera Ilona üzente 13 éve

Ez szuper cecept,Ki lessz probálva.Sok sikert.

Tovább 

Hozzávalók:

350 g cseresznye vagy más gyümölcsbefőtt,,

3 db tojás,

100 g cukor,

1 cs. vaníliás cukor,

1/2 kg tejföl,

fél citrom reszelt héja,

75 g búzadara,

2 tk. sütőpor,

1,5 ek. keményítő vagy pudingpor,

csipet só.

 


Elkészítés:

A gyümölcsöt lecsepegtetjük,levét felfogjuk.

A tojásokat a cukorral géppel krémesre keverjük.

Majd belekeverjük a tejfölt,reszelt citromhéjat,sót,búzadarát,sütőport,vaníliás cukrot.

Hozzáadjuk a gyümölcsöt is.

Tovább 

Kókuszos-pudingos golyók

Hozzávalók:


Tésztához:

5 ek. liszt,

5 ek. cukor,

5 tojás,

1 ek. kakópor,

1 cs. sütőpor.


Valamint:

10-15 ek. sütőrum,

2 ek. csokis pudingpor,

2 dl tej,

6 dkg vaj,

2 ek. kakaó,

kevés porcukor,

kókuszreszelék,

mogyoró vagy dió.

 


Elkészítés:

A tojások sárgáját 5 ek. cukorral habosra kikeverjük,beleszitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet,majd beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.

Kibélelt tepsibe simítjuk és 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Tovább 

Habos-kávés kocka

Hozzávalók:


Tésztához:

4 db tojássárgája,

6 ek cukor,

1 ek zsír,

1 cs. vaníliás cukor,

2 dl lefőzött kávé,

10 dkg darált dió,

8 ek. liszt,

1,5 cs. sütőpor.


Tetejére:

4 db tojásfehérje,

6-8 ek. cukor.

 


Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral,zsírral habosra keverjük.Néhány kanálnyi kávét is hozzáadunk hogy könnyebben habosodjon.

Majd hozzáadjuk a többi kávét,diót,sütőporos lisztet.

Kibélelt közepes méretű tepsibe öntjük.

Tovább 

Hozzávalók:   35*25 méretű tepsi

25 dkg liszt,

1 cs. vaníliás cukor,

késhegynyi só,

12 dkg vaj,

1 dkg élesztő,

0,5 dl tej,

1 ek. cukor,

1 tojás sárgája,

2-3 ek tejföl.


Máktöltelék:

25 dkg darált mák,

14 dkg porcukor,

őrölt fahéj,

1,5 dl tej,

6 dkg vaj.


Túrótöltelék:

25 dkg túró,

12 dkg porcukor,

2 db. tojás +1 fehérje,

3 ek. tejföl,

5 dkg mazsola,

1 ek. citromhéj,

2 ek. citromlé,

1 cs. vaníliás pudingpor.

 

 


Elkészítés:

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 13 éve

Biztosan nem lehet rossz, mert külön-külön szeretem őket de együtt milyen lehet nem tudom? köszike

Tovább 

3 dl cukrot,4 db tojást,2.5 dl olajat jól kikeverünk.Beleteszünk 1 mokk.kanál szódabikarbónát, 2 mokk.kanál fahélyat összekeverjük 4.5 dl liszttel.

3 nagyobb almát megtisztítunk és szeletekre vágjuk, belekeverjük a masszába ,tepsibe öntjük és a tetejére szórunk 10 dkg darabos diót. Előmelegített sütőbe  180 fokon készre sütjük.

Utolsó hozzászólás

Hám Sándorné üzente 13 éve

Kipróbáltam jól sikerült.Egyszerű még is nagyszerű.Köszönöm.

Bocsika, hogy betévedtem a Házitündérek közé...a hétvégén elkészítettem életem első házi sajtját ! Ezt szeretném most megosztani azokkal, akiket ez esetleg érdekelhet.!!!

A liter aludt, vagy forró tej, fél kiló túró (előtte krumplinyomón átnyomva) kell az első lépésben. Összekeverjük ill. 5 percig összefőzzük !  Nyomás nélkül a savót leszűrjük róla, majd egy másik lábosban 6 dkg vajjal, egy egész tojással, kávéskanál szódabikarbónával, és egy kávéskanál sóval összekeverjük és tovább főzzük óvatosan kevergetve még 15 persen át.

Utolsó hozzászólás

Ispánky Judit üzente 13 éve

Feltétlenül ki fogom próbálni.Örűlök ennek a különlegességnek,mert sajtimádó vagyok.Üdv..Judit

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró,

2 db tojás,

4 ek. kukoricadara,

1 ek. liszt,

só,

1 cs. medvehagyma.


Hempergetéshez:

1,5 -2 dl zsemlemorzsa,

6-8 dkg vaj.


Tálaláshoz:

tejföl,

10 dkg szalonna.

 

 


Elkészítés:

A gombóchoz a túrót villával összetörjük,hozzáadjuk a tojások sárgáját,sót,kukoricadarát,lisztet és jól összekeverjük.

A tojások fehérjét felverjük és a masszához keverjük,majd pihentetjük 1-3 órát.

A megtisztított medvehagymát 2 cm darabokra vágjuk.

Utolsó hozzászólás

Ispánky Judit üzente 13 éve

Imádni való finomság!!!...alig várom hogy tavaszodjon és kirándulva Erdélyben begyűjhesem a sok-sok medvehagymát és elkészíthessem ezt a fincsi gombócot.Üdv.:Judit

Tovább 

Hozzávalók:   2 fő részére.

25 dkg makaróni vagy penne tészta,

4 marék medvehagyma levél,

2 nagy paradicsom,

2 tk. paradicsompüré,

2 ek. olívaolaj,

só.

 

 


Elkészítés:

A tésztát sós,lobogó vízben felteszed főni,ne egész puhára úgy "al dente".

A megmosott medvehagymát újjnyi vastagra darabolod,a felét rövid ideig párolod olajon,hozzáadod a felkockázott paradicsomot.

Kb. 2 percig párolod és beleteszed a pürét is,sóval,borssal megszórod.

Ezután a leszűrt tésztát beleteszed a medvehagyma másik felét is és jól összekevered.

Tovább 

Hozzávalók:

1 nagy tyúk,

fél kg csirke vagy tyúkmáj.


Tésztához:

fél kg liszt,

4 db tojás.

 


Elkészítés:

A tyúkot összedarabolom,lábasba teszem,felengedem annyi vízzel ami ellepi és megsózom.

Teszek bele egy jó nagy adag zsírt,majd hozzáadom a belsőséget (zúza,máj,pici sárga tojások) és hagyom,hogy piros,ropógósra süljön a zsírjában.

 

A májat apróra darabolom,serpenyőbe teszem,és a sült tyúk zsírjából öntök alá,majd ropógósra sütöm.

Tovább 

Sárgabarackos linzer-piskóta

Hozzávalók:


Linzertésztához:

25 dkg vaj,

35 dkg liszt,

1 db tojás,

15 dkg cukor,

csipet só,

1 cs. sütőpor.


Piskótához:

4 db tojás,

3 ek. liszt,

1 ek. kakópor,

4 ek. cukor,

1 ek. olaj,

1 citrom reszelt héja,

csipet só,

fél cs. sütőpor.


Töltelék:

60 dkg sárgabarack,

1 kk. őrölt fahéj.

 

 


Elkészítés:

A linzertésztához valókat összegyúrom,ha elválik a táltól egy közepes méretű tepsibe nyomkodom.

A kimagozott,4 felé darabolt barackokat a tésztára sorakoztatom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

nagyon jól néz ki,meg fogom sütni,köszönöm,a receptet

Tovább 

Hozzávalók:

35 dkg finomliszt,

1 tk. sütőpor,

30 dkg darált dió,

30 dkg langyos vaj,

20 dkg cukor,

1 db tojás+1 db tojássárgája,

1 cs. vaníliás cukor,

csipet só,

örölt fahéj (kb.3 púpozott tk.) és szegfűszeg(kb 2 tk.) ízlés szerint.


Töltelékhez:

60- 80 dkg csipke és kajszi lekvár,(ízlés szerint lehet változtatni),

zsemlemorzsa vagy piskótamorzsa.


Kenéshez:1 db tojás sárgája.

 

 


Elkészítés:

A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük,majd a vajjal,tojásokkal összegyúrjuk.1,5 - 2 órára hideg helyre tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg bárányhús,

1 nagy fej hagyma,

10-10 dkg sárgarépa,zeller,petrezselyemgyökér,

2 abérlevél,

fél fej fokhagyma,

1 l víz vagy húsalaplé kockából,

1 cs. petrezselyem,

só,bors,

tárkonylevél vagy tárkonyecetbe áztatott szárított tárkony.

 


Elkészítés:

Forró olajon megpirítjuk a feldarabolt hagymát,majd beletesszük a faggyútól nagyrészt megtisztított felkockázott bárányhúst.

Sózzuk,borsozzuk,hozzáadjuk a babérlevelet,felkockázott zöldségeket,fokhagymát.

Tovább 

Hozzávalók:


Tésztához:

60 dkg liszt,

2,5 dkg élesztő,

3 dl langyos tej,

1 kk. cukor,

2 db tojás,

1 kk. só.


Töltelék:

30 dkg főtt sonka,

4 db keménytojás,

3 szál újhagyma,

fél kk. só,bors.


Kenéshez: 10 dkg vaj.


Tálaláshoz:

4 dl tejföl,

1 lapos ek. só,

4-5 gerezd fokhagyma,

fél kk. bors.

 

 


Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros,langyos tejben.

Tésztát dagasztunk a lisztből,tejből,tojásokból,felfutott élesztőből,sóból.

Tovább 

Hozzávalók:


Piskótához:

4 db tojás,

1 cs. sütőpor,

1 cs. vaníliás cukor,

1 dl víz,

1 dl olaj,

20 dkg porcukor,

20 dkg liszt.


Pudinghoz:

1 liter tej,

2 cs. csokis pudingpor,

5 ek. cukor,

1 cs. vaníliás cukor.


Krémhez:

7,5 dl tej,

3 cs. vaníliás pudingpor,

20 dkg cukor,

3 kispohár tejföl.

 


Elkészítés:

A piskótához a száraz anyagokat összekeverjük.

Keményre verjük a tojásfehérjét.

A habosra kevert tojássárgájához öntjük az olajat és vizet,majd újra kikeverjük.

Tovább 

Hozzávalók:


Tészta:

200 g vaj,

2 cs. vaníliás cukor,

2 db tojás,

150 ml tej,

400 g liszt,

fél cs. sütőpor.


Töltelék:

750 g túró,

150 g cukor,

3 db tojás,

1 cs. vaníliás pudingpor,

850 g sárgabarack,vagy befőtt,

1 cs. színtelen tortazselé.

 


Elkészítés:

A vajat a kétféle cukorral kikeverjük,hozzáadjuka tojásokat,tejet és a sütőporral elvegyített lisztet.

Összegyúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a tésztára kenjük.

Tovább 

Hozzávalók:

16 db tojás,

1 cs. tárkony,

1 l borecet,

2 fej kockára vágott lilahagyma,

5 cm-es gyömbér,szeletekre vágva,

2 ek. szemes fehérbors.

 


Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük,kihűtjük ,megtisztítjuk a tojáshéjtól.

A tárkonnyal együtt üvegekbe tesszük.

Felforraljuk az ecetet,majd hozzáadjuk a borsot,hagymát,gyömbért.

Langyosra hűtve a tojásokra öntjük.

Teljesen kihűtjük,és egy éjszakán át érleljük.

Hideg helyen kb. 1 hétig eláll.

Tovább 

Hozzávalók:


Fasírthoz:

500 g darált pulykahús,

2 db tojás,

fél fej hagyma,

zsemlemorzsa,

darált nyers csipős piros paprika,

majoranna,

fokhagyma,

1 ek. mangalica zsír.


Röstihez:

1,3 kg krumpli,

2 db tojás,

só,bors,

fél fej hagyma,

1 ek. mangalica zsír,

reszelt sajt,

tejföl.

 

 


Elkészítés:

A krumplit héjastól megfőzzük,kihűtjük,megpucoljuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.

Zsíron 2 fej apróra vágott hagymát pirítunk.

Felét hozzákeverjük a krumplihoz,fűszereket,felvert tojásokat,reszelt sajtot kb.

Tovább 

 ALMÁS KRÉMES!

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Q0LTLp , [url=http://mgzdkfgjtrky.com/]mgzdkfgjtrky[/url], [link=http://pztwklxovlhn.com/]pztwklxovlhn[/link], http://idbdpxsppxwh.com/

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Mária nagyon köszönöm a segítségedet! :))

Hozzávalók:

2 kg birkahús,

2 kg savanyú káposzta,

4 cső erőspaprika,

2 db nagy fej hagyma,

1 gerezd fokhagyma,

2 ek pirospaprika,

2 ek. zsír,

1 tk. liszt,

3 db paradicsom vagy 1 dl paradicsomlé,

só.

 


Elkészítés:

A birkahúsból paprikást főzünk:a feldarabolt húst rétegesen megszórjuk az összedarabolt hagymával,paprikával,sóval.

A húst saját levében - esetleg 0,5 liter fröccsöt öntve alá - rázogatva majdnem puhára főzzük.

A kimosott káposztával  rétegesen összerakjuk,legalulra hús,legfelülre káposzta kerüljön.

Tovább 

Hozzávalók:

20 dkg csirkemell,

15 dkg vegyes gomba,

2 db főtt burgonya,

2 fej vöröshagyma,

1 dl olaj,

1 szál sárgarépa,

1 cs. petrezselyemzöldje,

2 db paradicsom,

1 db paprika,

1 cs. kapor,

1 ek tejszín,

2 ek pirospaprika,

só,bors.

 


Elkészítés:

Felhevített olajba tesszük a feldarabolt vöröshagymát,megsózzuk,kevés vizet öntünk alá és visszapirítjuk.

Megpárolódott hagymához adjuk a felkockázott csirkemellet.

Kifehéredésig kevergetjük,majd hozzáadjuk a felkockázott répát.

Tovább 

Grillázs szelet

Hozzávalók:


Piskótához:

6 db tojás,

6 ek. cukor,

3 ek. dió,

2 ek. liszt,

1 ek. kakaópor,

1/2 cs. sütőpor.


Krémhez:

2 db tojássárgája,

1 db tojás,

10 dkg cukor,

1 cs. vaníliáscukor,

20 dkg vaj.


Grillázshoz:

10 dkg cukor,

5 dkg dió.

 


Elkészítés:

Piskóta tésztát sütünk a szokásos módon a hozzávalókból.


A krémhez a tojást a sárgákkal a kétféle cukorral kikeverjük,és gőz felett sűrű krémmé főzzük,kihűtjük.

A szobahőmérsékletű vajjal kikeverjük a krémet.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Terike szerintem is finom lehet!.Szép estét Terike.:)

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg alma,

4 dkg vaj,

5 dkg liszt,

1 tojás sárgája,

1 dl tejszín,

fél liter tej,

5 dkg cukor,

fél citrom.

 


Elkészítés:

A meghámozott almákat szeletekre vágjuk és cukorral 7 dl vízben megfőzzük.

Lisztből,vajból világos rántást készítünk,tejjel felengedjük,hozzáadjuk levével együtt a megfőtt almákat.

Megsózzuk,reszelt citromhéjjal ízesítjük és 10 percig továbbfőzzük.

Ezután az egészet szitán áttörjük,tejszínnel elkevert tojás sárgájával simára keverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

250 g túró,

150 g joghurt,

50 g cukor,

1 cs. vaníliáscukor,

250 ml habtejszín,

4 ek. instant capuccino por,

csokireszelék a díszítéshez.

 


Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a túrót,joghurtot,vaníliáscukrot,cukrot.

A tejszín felvert kemény habját óvatosan beleforgatjuk a túrókrémbe.

Felezzük ketté.

Az egyikbe keverjük a capuccino port.

 

A sima túrókrémet osszuk szét 4 db tálkába vagy pohárba,tetejére pedig osszuk el a capuccinós túrókrémet.

Tovább 

Hozzávalók:

18 dkg sonka,

3 db tojás,

2 dkg sajt,

1,5 dl tejföl,

5 dkg vaj.

 


Elkészítés:

A vajat,tejfölt,reszelt sajtot a tojások sárgájával alaposan elkeverjük.

Beleforgatjuk a tojások felvert habját is,majd az apróra darabolt sonkát. 

Kikent tepsibe öntjük,pár percig sütjük,majd a tetejüket megkenjük tejföllel,így sütjük készre.

Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,melegen tálaljuk.

 

 

 

Recept forrása:  http://receptek.tv          andesz receptje

Tovább 

Hozzávalók:


Tésztához:

50 dkg liszt,

2 db tojássárgája,

1 dl olaj,

2 ek cukor,

1 kk. só,

1 cs. instant élesztő,

kb. 2-3 dl tej.


A tetejére:

4 pohár tejföl,

cukor,

fahéj.

 

 


Elkészítés:

A lisztet a cukorral,sóval,élesztővel elkeverem.

Hozzáadom a tojások sárgáját,olajat és annyi langyos tejet hogy jól dagasztható legyen.

1 órát meleg helyen kelesztem.

Egy közepes tepsit olajjal körbekenek,beleborítom a megkelt tésztát,és egyenletesen belenyomkodom.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Szívesen Ági.Szerintem inkább fánktészta mint lángos.Szép hétvégét! :)

Tovább 

Hozzávalók:


A tortillalapokhoz:

30 dkg liszt,

2 ek. olaj,

1 tk. só,

2 dl víz.


A töltelékhez:

1 db padlizsán,

1 db cukkini,

25 dkg hámozott paradicsom,

20 dkg csirkemell,

1 ág rozmaring,

2 gerezd fokhagyma,

30 dkg emmentáli vagy cheddar sajt,

só,olaj,

jalapeno paprika.

 

 


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk,4 részre osztjuk,majd nyújtófával a lehető legvékonyabbra nyújtjuk.

Serpenyőben zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalát ropogósra,hólyagosra.

Tovább 

Hozzávalók:

18-20 dkg hóvirág édes kétszersült,

1 l.   3,5 % tej,

4 db tojás,

10 dkg cukor,

3 ek. pikáns lekvár,

1 púpos ek. liszt,

1 cs. vaníliás cukor,

5 g. mazsola 3 cl rumba áztatva.

 


Elkészítés:

A tejet feltesszük forrni.

Közben egy másik edényben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral,majd a liszttel,és a forró tejet fokozatosan hozzáöntjük.

A mártást krémessé főzzük.

Tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliás cukrot.

Egy üvegtálba tördeljük a kétszersült felét,rámerjük a forró mártás felét,mazsolával megszórjuk,majd rátördeljük a maradék kétszersültet,és rámerjük a maradék mártást a tetejére.

Tovább 

Hozzávalók:

1 szikkadt kalács,

3 db tojás,

mogyorókrém,

fél liter tej,

10 dkg olvasztott vaj,

dió,

bármilyen lekvár,

1 vaníliás cukor,

barackbefőtt,

2 db alma.

 

 


Elkészítés:

A tejet,cukrot,vajat,vaníliás cukrot,tojások sárgáját összekeverjük és a felvágott kalácsokra öntjük.

Kivajazott tepsibe teszünk a beáztatott kalácsból,rakunk rá diót,mogyorókrémet,barackbefőttet,lekvárt.

A maradék kalácssal beborítjuk.

Tetejére almaszeleteket teszünk.

Utolsó hozzászólás

Dr.Szalontay Gabriella üzente 13 éve

Bocs-"sárgája"-sárgálya helyett(nem tojás)!

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg burgonya,

1 db tojás,

1 dl tej,

10 dkg liszt,

2 gerezd fokhagyma,

1 mk. só,

1 mk. őrőlt bors,

1 cs. kapor,

1 cs, petrezselyem.

 


Elkészítés:

A felvert tojáshoz öntjük a tejet,sózzuk,borsozzuk.

Az összevágott petrezselymet,kaprot,zúzott fokhagymát is hozzákeverjük.

Annyi lisztet keverünk hozzá hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk,és kb. 10 percig állni hagyjuk.

Meghámozott,megmosott,

felkarikázott krumplit először lisztbe majd a tésztába mártjuk és így sütjük ki forró olajban.

Tovább 

Hozzávalók:

2 szelet vastag kötözött sonka,

2 tk. fokhagymás olaj,

2 ek. fehérbor ecet,

4 ek víz,

2 tk. méz,

durvára vágott petrezselyem,

őrőlt bors.

 


Elkészítés:

Felhevített olajon megsütjük a sonkákat,oldalanként 3-3 percig,majd kivesszük.

Serpenyőt lehúzzuk a tűzről.

Összekeverjük az ecetet a vízzel,borssal,mézzel,majd gyorsan öntsük a meleg serpenyőbe,adjuk hozzá a petrezselymet,összekeverjük,és a sonkaszeletekre öntjük.

 

 

 

 

Forrás: andesz receptje      http://receptek.tv

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu