Sütés főzés Blog: 2011. március

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2011. március

Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró,

20 dkg juhtúró,

szardellapaszta,

tejföl,

1 fej apróra vágott lilahagyma,

fokhagyma, 

mustár,

pirospaprika,

őrölt kömény,

só.

 


Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük,és ízlés szerint fűszerezzük.

1 órát állni hagyjuk,összeérjenek az ízek.

Pirítóssal,paprikával,paradicsommal tálaljuk.

 

 

Forrás:mindmegette

Hozzávalók:

25 dkg túró,

1 db tojás,

1 kanál cukor,

annyi liszt hogy jól formázható legyen a massza kb. 5-6 kanál.

olaj a sütéshez.

 


Elkészítés:

A túrót szétmorzsoljuk és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük.

Kb. 5 cm átmérőjű köröket formázunk,forró olajban aranybarnára sütjük.

Édes sűrített tejjel a legfinomabb,de lehet enni lekvárral,tejföllel stb.

 

 

Forrás mindmegette

 

Rakott puliszka gombás sonkával

 

 

Hozzávalók:

1 gombakonzerv,

20 dkg sonka,

1 cs. zöldhagyma,

1 cs. kapor,

30 dkg trappista sajt,

1 kanál sűrített paradicsom,

1 kk. cukor,

15 dkg vaj,

kukoricaliszt,

só,bors.

 

 


Elkészítés:

7,5 dkg vajon az apróra vágott zöldhagymát megdinszteljük,majd hozzáadjuk a leszűrt gombát,felkockázott sonkát,felaprított kaprot,sűrített paradicsomot,cukrot,sózzuk,borsozzuk,még 5 percig főzzük,félretesszük.

Készítünk egy közepes keménységű puliszkát kukoricalisztből,vízből,sóból.

Tovább 

Hozzávalók:

35 dkg liszt,

18 dkg cukor,

1 db tojás,

2 ek. baracklekvár,

1 ek. olvasztott vaj,

1 késhegynyi szódabikarbóna.

 


Elkészítés:

A hosszávalókat összegyúrjuk,vékonyra nyújtjuk.

Villával megszúrkáljuk,majd tetszés szerinti formákra szaggatjuk.

Közepes forró sütőben sütjük.

Egy nagytepsire való adag,sokáig eláll.

 

 

Forrás mindmegette

Mézes krémes kevert tésztával

 

Hozzávalók:


A tésztához:

6 db tojás,

3 ek méz,

3 ek cukor,

18 dkg vaj,

35 dkg liszt,

1 cs. sütőpor,

1 dl tej,

1 kk őrölt fahéj,

1 kk kakaópor,

pici só.


Krémhez:

7 dl tej,

7 ek liszt,

1 cs. vaníliás cukor,

rum vagy rumaroma,

20 dkg vaj.


Valamint:  5 ek . sárgabarack lekvár.


Tetejére:

20 dkg tejbevonó,

kevés tejszín.

 

 


Elkészítés:

A tésztához a vajat,mézet,cukrot,tejet meglangyosítjuk,jól elkeverjük,majd mehet bele a tojás,géppel keverjük,végülapránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is.

Tovább 

Extra rántott sajt

 

Hozzávalók:

20 dkg reszelt füstölt sajt,

30 dkg reszelt trappista sajt,

5 db tojásfehérje,

zsemlemorzsa,

sütéshez olaj.

 


Elkészítés:

A sajtokat összekeverjük és a kemény habbá vert tojásfehérjbe beleszórjuk.

Gombócokat készítünk belőle amit lelepítunk és beleforgatjuk zsemlemorzsába.

Forró olajban kisütjük.

 

Nagyon finom,laktató és nem folyik ki a sajt.

 

 

Forrás: mindmegette,   Feketebari 76 receptje.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Majd kiakarom próbálni én is,biztos finom lehet!:)Szép hétvégét!

Almás-répás torta

Hozzávalók:   24-26 cm-es tortaformához.

4 db nagy alma,

4 nagy sárgarépa,

2 db tojás,

2 bögre cukor (3 dl-es bögre),

1/2 bögre étolaj,

1,5 bögre liszt,

1/2 bögre teljes kiörlésű liszt,

1,5 tk só,

4 tk. fahéj,

2 tk őrőlt szegfűszeg,

2 tk. púpos szódabikarbóna,

1 bögre darált dió.

 


Elkészítés:

A meghámozott,magházától eltávolított almákat lereszeljük nagy lyukú reszelőn.Majd a megpucolt lereszelt répával összekeverjük,kinyomkodjuk a levüket és 1 dl-nyit félreteszünk belőle.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg liszt,

2-3 dkg élesztő,

2 db tejföl,

1 cs. sütőpor,

20 dkg cukor,

1,5 kocka vaj,

1 dl tej,

2 db tojás,

csipet só.


Töltelék:

fél kg darált dió,

20 dkb egész dióbél,

1 üveg lekvár,

1 dl rum,

5 cs. vaníliás cukor,

2 dl tej,

1 cs. fahéj,

1 citrom reszelt héja,

3 ek cukor,

2 ek kakópor,

fél cs mazsola.


Tetejére:2 tábla tortabevonó.

 


Elkészítés:

A töltelékhez tálba teszem a darált diót,kétféle cukorral,kakaóporral,reszelt citromhéjjal összekeverem.

Utolsó hozzászólás

Én már kipróbáltam ,némi módosítással.Szerintem sok az 1 kg lisztből készült tészta,pedig a legnagyobb gáztepsiben csináltam kissé vastag lett a tészta(pedig a sütőport ki is hagytam belőle).Az egészdiót pedig cukorszirupban főztem meg,tej helyett:rumaromával és kevés vanília aromával.A keletkezett szirupot is a tésztába tettem.Finomra sikerült "nagycsaládos adag" lett belőle.

Tovább 

Hozzávalók:

1 fej hagyma,

2-3 db burgonya,

fél zeller,

15 dkg ecetes torma,

1 pohár tejföl,

só,bors.


Elkészítés:

Felhevített olajon futtassuk meg a felkockázott zöldségeket,majd öntsük fel 1 liter vízzel.

Sózzuk,borsozzuk,puhára főzzük.

Turmixoljuk össze,majd tegyük bele a tejfölt és tormát.

Kevés citromlével még pikánsabbá tehetjük.

 

 

Forrás:  mindmegette

Hozzávalók:

1 cs. omlós tészta,

4 db tojás,

1 brokkoli,

10 dkg zöldborsó,

1 vöröshagyma,

1 paprika,

3 sárgarépa,

4 db paradicsom,

35 dkg főtt,füstölt sonka vagy comb,

10 dkg reszelt sajt,

1/8 l tej,

szerecsendió,

só,bors.

 


Elkészítés:

26 cm formát vajjal kikenünk,és az omlós lapból 34 cm-es lapot nyújtunk,majd a formába fektetjük,belenyomkodjuk,az oldalán 4 cm magasan legyen a tészta pereme.

Megszúrkáljuk az alját és zsemlemorzsával megszórjuk,majd a hűtőbe tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

1,5 kg burgonya,

1 nagy sárgarépa,

20 dkg zeller,

1 zöldpaprika,

1 cs. újhagyma,

40 dkg vegyes darálthús,

50 dkg paradicsom,

1,25 dl zöldségleves,

bazsalikom,

szerecsendió,

só,bors.

 


Elkészítés:

A burgonyából 60 dkg-ot meghámozunk és megfőzzük.

A maradék burgonyát is meghámozzuk,majd lereszeljük.

A reszeléket konyharuhába tesszük és jól kinyomkodjuk.A kicsöpögő levet felfogjuk,és addig hagyjuk állni míg a keményítő leülepszik az aljára.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg cékla,

5 db tojás,

2-3 ek. olívaolaj,

1 kk. mustár,

2 dl joghurt vagy tejföl,

1-2 gerezd fokhagyma,

szerecsendió,

12 szelet sonka,

só.

 


Elkészítés:

Az alaposan megmosott céklát sütőben puhára sütjük,kevés vizet öntsünk alá.

A sűlt céklát összeturmixoljuk a főtt tojások fehérjével.

A főtt tojássárgákat összekeverjük a fűszerkkel,sóval,mustárral,olajjal és a joghurttal vagy tejföllel.

Lehet beletenni 2 ek. natúr sajtkrémet is.

Utolsó hozzászólás

Gerbera Ilona üzente 7 éve

Ez szuper cecept,Ki lessz probálva.Sok sikert.

Tovább 

Hozzávalók:

350 g cseresznye vagy más gyümölcsbefőtt,,

3 db tojás,

100 g cukor,

1 cs. vaníliás cukor,

1/2 kg tejföl,

fél citrom reszelt héja,

75 g búzadara,

2 tk. sütőpor,

1,5 ek. keményítő vagy pudingpor,

csipet só.

 


Elkészítés:

A gyümölcsöt lecsepegtetjük,levét felfogjuk.

A tojásokat a cukorral géppel krémesre keverjük.

Majd belekeverjük a tejfölt,reszelt citromhéjat,sót,búzadarát,sütőport,vaníliás cukrot.

Hozzáadjuk a gyümölcsöt is.

Tovább 

Kókuszos-pudingos golyók

Hozzávalók:


Tésztához:

5 ek. liszt,

5 ek. cukor,

5 tojás,

1 ek. kakópor,

1 cs. sütőpor.


Valamint:

10-15 ek. sütőrum,

2 ek. csokis pudingpor,

2 dl tej,

6 dkg vaj,

2 ek. kakaó,

kevés porcukor,

kókuszreszelék,

mogyoró vagy dió.

 


Elkészítés:

A tojások sárgáját 5 ek. cukorral habosra kikeverjük,beleszitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet,majd beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.

Kibélelt tepsibe simítjuk és 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Tovább 

Habos-kávés kocka

Hozzávalók:


Tésztához:

4 db tojássárgája,

6 ek cukor,

1 ek zsír,

1 cs. vaníliás cukor,

2 dl lefőzött kávé,

10 dkg darált dió,

8 ek. liszt,

1,5 cs. sütőpor.


Tetejére:

4 db tojásfehérje,

6-8 ek. cukor.

 


Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral,zsírral habosra keverjük.Néhány kanálnyi kávét is hozzáadunk hogy könnyebben habosodjon.

Majd hozzáadjuk a többi kávét,diót,sütőporos lisztet.

Kibélelt közepes méretű tepsibe öntjük.

Tovább 

Hozzávalók:   35*25 méretű tepsi

25 dkg liszt,

1 cs. vaníliás cukor,

késhegynyi só,

12 dkg vaj,

1 dkg élesztő,

0,5 dl tej,

1 ek. cukor,

1 tojás sárgája,

2-3 ek tejföl.


Máktöltelék:

25 dkg darált mák,

14 dkg porcukor,

őrölt fahéj,

1,5 dl tej,

6 dkg vaj.


Túrótöltelék:

25 dkg túró,

12 dkg porcukor,

2 db. tojás +1 fehérje,

3 ek. tejföl,

5 dkg mazsola,

1 ek. citromhéj,

2 ek. citromlé,

1 cs. vaníliás pudingpor.

 

 


Elkészítés:

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 7 éve

Biztosan nem lehet rossz, mert külön-külön szeretem őket de együtt milyen lehet nem tudom? köszike

Tovább 

3 dl cukrot,4 db tojást,2.5 dl olajat jól kikeverünk.Beleteszünk 1 mokk.kanál szódabikarbónát, 2 mokk.kanál fahélyat összekeverjük 4.5 dl liszttel.

3 nagyobb almát megtisztítunk és szeletekre vágjuk, belekeverjük a masszába ,tepsibe öntjük és a tetejére szórunk 10 dkg darabos diót. Előmelegített sütőbe  180 fokon készre sütjük.

Utolsó hozzászólás

Hám Sándorné üzente 7 éve

Kipróbáltam jól sikerült.Egyszerű még is nagyszerű.Köszönöm.

Bocsika, hogy betévedtem a Házitündérek közé...a hétvégén elkészítettem életem első házi sajtját ! Ezt szeretném most megosztani azokkal, akiket ez esetleg érdekelhet.!!!

A liter aludt, vagy forró tej, fél kiló túró (előtte krumplinyomón átnyomva) kell az első lépésben. Összekeverjük ill. 5 percig összefőzzük !  Nyomás nélkül a savót leszűrjük róla, majd egy másik lábosban 6 dkg vajjal, egy egész tojással, kávéskanál szódabikarbónával, és egy kávéskanál sóval összekeverjük és tovább főzzük óvatosan kevergetve még 15 persen át.

Utolsó hozzászólás

Ispánky Judit üzente 7 éve

Feltétlenül ki fogom próbálni.Örűlök ennek a különlegességnek,mert sajtimádó vagyok.Üdv..Judit

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró,

2 db tojás,

4 ek. kukoricadara,

1 ek. liszt,

só,

1 cs. medvehagyma.


Hempergetéshez:

1,5 -2 dl zsemlemorzsa,

6-8 dkg vaj.


Tálaláshoz:

tejföl,

10 dkg szalonna.

 

 


Elkészítés:

A gombóchoz a túrót villával összetörjük,hozzáadjuk a tojások sárgáját,sót,kukoricadarát,lisztet és jól összekeverjük.

A tojások fehérjét felverjük és a masszához keverjük,majd pihentetjük 1-3 órát.

A megtisztított medvehagymát 2 cm darabokra vágjuk.

Utolsó hozzászólás

Ispánky Judit üzente 7 éve

Imádni való finomság!!!...alig várom hogy tavaszodjon és kirándulva Erdélyben begyűjhesem a sok-sok medvehagymát és elkészíthessem ezt a fincsi gombócot.Üdv.:Judit

Tovább 

Hozzávalók:   2 fő részére.

25 dkg makaróni vagy penne tészta,

4 marék medvehagyma levél,

2 nagy paradicsom,

2 tk. paradicsompüré,

2 ek. olívaolaj,

só.

 

 


Elkészítés:

A tésztát sós,lobogó vízben felteszed főni,ne egész puhára úgy "al dente".

A megmosott medvehagymát újjnyi vastagra darabolod,a felét rövid ideig párolod olajon,hozzáadod a felkockázott paradicsomot.

Kb. 2 percig párolod és beleteszed a pürét is,sóval,borssal megszórod.

Ezután a leszűrt tésztát beleteszed a medvehagyma másik felét is és jól összekevered.

Tovább 

Hozzávalók:

1 nagy tyúk,

fél kg csirke vagy tyúkmáj.


Tésztához:

fél kg liszt,

4 db tojás.

 


Elkészítés:

A tyúkot összedarabolom,lábasba teszem,felengedem annyi vízzel ami ellepi és megsózom.

Teszek bele egy jó nagy adag zsírt,majd hozzáadom a belsőséget (zúza,máj,pici sárga tojások) és hagyom,hogy piros,ropógósra süljön a zsírjában.

 

A májat apróra darabolom,serpenyőbe teszem,és a sült tyúk zsírjából öntök alá,majd ropógósra sütöm.

Tovább 

Sárgabarackos linzer-piskóta

Hozzávalók:


Linzertésztához:

25 dkg vaj,

35 dkg liszt,

1 db tojás,

15 dkg cukor,

csipet só,

1 cs. sütőpor.


Piskótához:

4 db tojás,

3 ek. liszt,

1 ek. kakópor,

4 ek. cukor,

1 ek. olaj,

1 citrom reszelt héja,

csipet só,

fél cs. sütőpor.


Töltelék:

60 dkg sárgabarack,

1 kk. őrölt fahéj.

 

 


Elkészítés:

A linzertésztához valókat összegyúrom,ha elválik a táltól egy közepes méretű tepsibe nyomkodom.

A kimagozott,4 felé darabolt barackokat a tésztára sorakoztatom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

nagyon jól néz ki,meg fogom sütni,köszönöm,a receptet

Tovább 

Hozzávalók:

35 dkg finomliszt,

1 tk. sütőpor,

30 dkg darált dió,

30 dkg langyos vaj,

20 dkg cukor,

1 db tojás+1 db tojássárgája,

1 cs. vaníliás cukor,

csipet só,

örölt fahéj (kb.3 púpozott tk.) és szegfűszeg(kb 2 tk.) ízlés szerint.


Töltelékhez:

60- 80 dkg csipke és kajszi lekvár,(ízlés szerint lehet változtatni),

zsemlemorzsa vagy piskótamorzsa.


Kenéshez:1 db tojás sárgája.

 

 


Elkészítés:

A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük,majd a vajjal,tojásokkal összegyúrjuk.1,5 - 2 órára hideg helyre tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg bárányhús,

1 nagy fej hagyma,

10-10 dkg sárgarépa,zeller,petrezselyemgyökér,

2 abérlevél,

fél fej fokhagyma,

1 l víz vagy húsalaplé kockából,

1 cs. petrezselyem,

só,bors,

tárkonylevél vagy tárkonyecetbe áztatott szárított tárkony.

 


Elkészítés:

Forró olajon megpirítjuk a feldarabolt hagymát,majd beletesszük a faggyútól nagyrészt megtisztított felkockázott bárányhúst.

Sózzuk,borsozzuk,hozzáadjuk a babérlevelet,felkockázott zöldségeket,fokhagymát.

Tovább 

Hozzávalók:


Tésztához:

60 dkg liszt,

2,5 dkg élesztő,

3 dl langyos tej,

1 kk. cukor,

2 db tojás,

1 kk. só.


Töltelék:

30 dkg főtt sonka,

4 db keménytojás,

3 szál újhagyma,

fél kk. só,bors.


Kenéshez: 10 dkg vaj.


Tálaláshoz:

4 dl tejföl,

1 lapos ek. só,

4-5 gerezd fokhagyma,

fél kk. bors.

 

 


Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros,langyos tejben.

Tésztát dagasztunk a lisztből,tejből,tojásokból,felfutott élesztőből,sóból.

Tovább 

Hozzávalók:


Piskótához:

4 db tojás,

1 cs. sütőpor,

1 cs. vaníliás cukor,

1 dl víz,

1 dl olaj,

20 dkg porcukor,

20 dkg liszt.


Pudinghoz:

1 liter tej,

2 cs. csokis pudingpor,

5 ek. cukor,

1 cs. vaníliás cukor.


Krémhez:

7,5 dl tej,

3 cs. vaníliás pudingpor,

20 dkg cukor,

3 kispohár tejföl.

 


Elkészítés:

A piskótához a száraz anyagokat összekeverjük.

Keményre verjük a tojásfehérjét.

A habosra kevert tojássárgájához öntjük az olajat és vizet,majd újra kikeverjük.

Tovább 

Hozzávalók:


Tészta:

200 g vaj,

2 cs. vaníliás cukor,

2 db tojás,

150 ml tej,

400 g liszt,

fél cs. sütőpor.


Töltelék:

750 g túró,

150 g cukor,

3 db tojás,

1 cs. vaníliás pudingpor,

850 g sárgabarack,vagy befőtt,

1 cs. színtelen tortazselé.

 


Elkészítés:

A vajat a kétféle cukorral kikeverjük,hozzáadjuka tojásokat,tejet és a sütőporral elvegyített lisztet.

Összegyúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a tésztára kenjük.

Tovább 

Hozzávalók:

16 db tojás,

1 cs. tárkony,

1 l borecet,

2 fej kockára vágott lilahagyma,

5 cm-es gyömbér,szeletekre vágva,

2 ek. szemes fehérbors.

 


Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük,kihűtjük ,megtisztítjuk a tojáshéjtól.

A tárkonnyal együtt üvegekbe tesszük.

Felforraljuk az ecetet,majd hozzáadjuk a borsot,hagymát,gyömbért.

Langyosra hűtve a tojásokra öntjük.

Teljesen kihűtjük,és egy éjszakán át érleljük.

Hideg helyen kb. 1 hétig eláll.

Tovább 

Hozzávalók:


Fasírthoz:

500 g darált pulykahús,

2 db tojás,

fél fej hagyma,

zsemlemorzsa,

darált nyers csipős piros paprika,

majoranna,

fokhagyma,

1 ek. mangalica zsír.


Röstihez:

1,3 kg krumpli,

2 db tojás,

só,bors,

fél fej hagyma,

1 ek. mangalica zsír,

reszelt sajt,

tejföl.

 

 


Elkészítés:

A krumplit héjastól megfőzzük,kihűtjük,megpucoljuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.

Zsíron 2 fej apróra vágott hagymát pirítunk.

Felét hozzákeverjük a krumplihoz,fűszereket,felvert tojásokat,reszelt sajtot kb.

Tovább 

 ALMÁS KRÉMES!

7 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Q0LTLp , [url=http://mgzdkfgjtrky.com/]mgzdkfgjtrky[/url], [link=http://pztwklxovlhn.com/]pztwklxovlhn[/link], http://idbdpxsppxwh.com/

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Mária nagyon köszönöm a segítségedet! :))

Hozzávalók:

2 kg birkahús,

2 kg savanyú káposzta,

4 cső erőspaprika,

2 db nagy fej hagyma,

1 gerezd fokhagyma,

2 ek pirospaprika,

2 ek. zsír,

1 tk. liszt,

3 db paradicsom vagy 1 dl paradicsomlé,

só.

 


Elkészítés:

A birkahúsból paprikást főzünk:a feldarabolt húst rétegesen megszórjuk az összedarabolt hagymával,paprikával,sóval.

A húst saját levében - esetleg 0,5 liter fröccsöt öntve alá - rázogatva majdnem puhára főzzük.

A kimosott káposztával  rétegesen összerakjuk,legalulra hús,legfelülre káposzta kerüljön.

Tovább 

Hozzávalók:

20 dkg csirkemell,

15 dkg vegyes gomba,

2 db főtt burgonya,

2 fej vöröshagyma,

1 dl olaj,

1 szál sárgarépa,

1 cs. petrezselyemzöldje,

2 db paradicsom,

1 db paprika,

1 cs. kapor,

1 ek tejszín,

2 ek pirospaprika,

só,bors.

 


Elkészítés:

Felhevített olajba tesszük a feldarabolt vöröshagymát,megsózzuk,kevés vizet öntünk alá és visszapirítjuk.

Megpárolódott hagymához adjuk a felkockázott csirkemellet.

Kifehéredésig kevergetjük,majd hozzáadjuk a felkockázott répát.

Tovább 

Grillázs szelet

Hozzávalók:


Piskótához:

6 db tojás,

6 ek. cukor,

3 ek. dió,

2 ek. liszt,

1 ek. kakaópor,

1/2 cs. sütőpor.


Krémhez:

2 db tojássárgája,

1 db tojás,

10 dkg cukor,

1 cs. vaníliáscukor,

20 dkg vaj.


Grillázshoz:

10 dkg cukor,

5 dkg dió.

 


Elkészítés:

Piskóta tésztát sütünk a szokásos módon a hozzávalókból.


A krémhez a tojást a sárgákkal a kétféle cukorral kikeverjük,és gőz felett sűrű krémmé főzzük,kihűtjük.

A szobahőmérsékletű vajjal kikeverjük a krémet.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Terike szerintem is finom lehet!.Szép estét Terike.:)

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg alma,

4 dkg vaj,

5 dkg liszt,

1 tojás sárgája,

1 dl tejszín,

fél liter tej,

5 dkg cukor,

fél citrom.

 


Elkészítés:

A meghámozott almákat szeletekre vágjuk és cukorral 7 dl vízben megfőzzük.

Lisztből,vajból világos rántást készítünk,tejjel felengedjük,hozzáadjuk levével együtt a megfőtt almákat.

Megsózzuk,reszelt citromhéjjal ízesítjük és 10 percig továbbfőzzük.

Ezután az egészet szitán áttörjük,tejszínnel elkevert tojás sárgájával simára keverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

250 g túró,

150 g joghurt,

50 g cukor,

1 cs. vaníliáscukor,

250 ml habtejszín,

4 ek. instant capuccino por,

csokireszelék a díszítéshez.

 


Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a túrót,joghurtot,vaníliáscukrot,cukrot.

A tejszín felvert kemény habját óvatosan beleforgatjuk a túrókrémbe.

Felezzük ketté.

Az egyikbe keverjük a capuccino port.

 

A sima túrókrémet osszuk szét 4 db tálkába vagy pohárba,tetejére pedig osszuk el a capuccinós túrókrémet.

Tovább 

Hozzávalók:

18 dkg sonka,

3 db tojás,

2 dkg sajt,

1,5 dl tejföl,

5 dkg vaj.

 


Elkészítés:

A vajat,tejfölt,reszelt sajtot a tojások sárgájával alaposan elkeverjük.

Beleforgatjuk a tojások felvert habját is,majd az apróra darabolt sonkát. 

Kikent tepsibe öntjük,pár percig sütjük,majd a tetejüket megkenjük tejföllel,így sütjük készre.

Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,melegen tálaljuk.

 

 

 

Recept forrása:  http://receptek.tv          andesz receptje

Tovább 

Hozzávalók:


Tésztához:

50 dkg liszt,

2 db tojássárgája,

1 dl olaj,

2 ek cukor,

1 kk. só,

1 cs. instant élesztő,

kb. 2-3 dl tej.


A tetejére:

4 pohár tejföl,

cukor,

fahéj.

 

 


Elkészítés:

A lisztet a cukorral,sóval,élesztővel elkeverem.

Hozzáadom a tojások sárgáját,olajat és annyi langyos tejet hogy jól dagasztható legyen.

1 órát meleg helyen kelesztem.

Egy közepes tepsit olajjal körbekenek,beleborítom a megkelt tésztát,és egyenletesen belenyomkodom.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Szívesen Ági.Szerintem inkább fánktészta mint lángos.Szép hétvégét! :)

Tovább 

Hozzávalók:


A tortillalapokhoz:

30 dkg liszt,

2 ek. olaj,

1 tk. só,

2 dl víz.


A töltelékhez:

1 db padlizsán,

1 db cukkini,

25 dkg hámozott paradicsom,

20 dkg csirkemell,

1 ág rozmaring,

2 gerezd fokhagyma,

30 dkg emmentáli vagy cheddar sajt,

só,olaj,

jalapeno paprika.

 

 


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk,4 részre osztjuk,majd nyújtófával a lehető legvékonyabbra nyújtjuk.

Serpenyőben zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalát ropogósra,hólyagosra.

Tovább 

Hozzávalók:

18-20 dkg hóvirág édes kétszersült,

1 l.   3,5 % tej,

4 db tojás,

10 dkg cukor,

3 ek. pikáns lekvár,

1 púpos ek. liszt,

1 cs. vaníliás cukor,

5 g. mazsola 3 cl rumba áztatva.

 


Elkészítés:

A tejet feltesszük forrni.

Közben egy másik edényben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral,majd a liszttel,és a forró tejet fokozatosan hozzáöntjük.

A mártást krémessé főzzük.

Tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliás cukrot.

Egy üvegtálba tördeljük a kétszersült felét,rámerjük a forró mártás felét,mazsolával megszórjuk,majd rátördeljük a maradék kétszersültet,és rámerjük a maradék mártást a tetejére.

Tovább 

Hozzávalók:

1 szikkadt kalács,

3 db tojás,

mogyorókrém,

fél liter tej,

10 dkg olvasztott vaj,

dió,

bármilyen lekvár,

1 vaníliás cukor,

barackbefőtt,

2 db alma.

 

 


Elkészítés:

A tejet,cukrot,vajat,vaníliás cukrot,tojások sárgáját összekeverjük és a felvágott kalácsokra öntjük.

Kivajazott tepsibe teszünk a beáztatott kalácsból,rakunk rá diót,mogyorókrémet,barackbefőttet,lekvárt.

A maradék kalácssal beborítjuk.

Tetejére almaszeleteket teszünk.

Utolsó hozzászólás

Dr.Szalontay Gabriella üzente 7 éve

Bocs-"sárgája"-sárgálya helyett(nem tojás)!

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg burgonya,

1 db tojás,

1 dl tej,

10 dkg liszt,

2 gerezd fokhagyma,

1 mk. só,

1 mk. őrőlt bors,

1 cs. kapor,

1 cs, petrezselyem.

 


Elkészítés:

A felvert tojáshoz öntjük a tejet,sózzuk,borsozzuk.

Az összevágott petrezselymet,kaprot,zúzott fokhagymát is hozzákeverjük.

Annyi lisztet keverünk hozzá hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk,és kb. 10 percig állni hagyjuk.

Meghámozott,megmosott,

felkarikázott krumplit először lisztbe majd a tésztába mártjuk és így sütjük ki forró olajban.

Tovább 

Hozzávalók:

2 szelet vastag kötözött sonka,

2 tk. fokhagymás olaj,

2 ek. fehérbor ecet,

4 ek víz,

2 tk. méz,

durvára vágott petrezselyem,

őrőlt bors.

 


Elkészítés:

Felhevített olajon megsütjük a sonkákat,oldalanként 3-3 percig,majd kivesszük.

Serpenyőt lehúzzuk a tűzről.

Összekeverjük az ecetet a vízzel,borssal,mézzel,majd gyorsan öntsük a meleg serpenyőbe,adjuk hozzá a petrezselymet,összekeverjük,és a sonkaszeletekre öntjük.

 

 

 

 

Forrás: andesz receptje      http://receptek.tv

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu