Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
5 dkg Koronás minőségi kristálycukor,
6 dkg Rama margarin,
1 tojássárgája,
2,5 dl tej,
2 dkg élesztő só,
1 tojás.
Az élesztőt keverje el a cukor felével, majd készítsen kovászt kevés tejjel és kis liszttel. Ha a kovász a duplájára nő, a többi hozzávalóval gyúrjon tésztát. Olvassza fel a margarint, dagasztás közben fokozatosan dolgozza a tésztába. Letakarva 20-25 percig kelessze. Ismét gyúrja át, majd vágja 4-5 dkg-os darabokra.
|
|
Hozzávalók:
2 cs. babapiskóta (kb. 25 darab),
kevés édes-rumos tej,
15 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
három ek. kakaópor,
három ek. tej,
a tetejére citrommáz,
tojáscukor.
A vajat a porcukorral, a kakaóporral és a tejjel kikeverjük. Egy tortaforma szélére körös-körül édes-rumos tejbe mártogatott fél babapiskótákat állítunk fel, és a tortaforma alját is megmártott babapiskótával béleljük ki. Erre az egész krémet rákenjük, és megáztatott babapiskótákkal befedjük.
Krém:
1 tojás,
20 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
4 evőkanál liszt,
4 dl tej.
Tészta:
25 dkg liszt,
5 dkg margarin,
4 dkg szalalkáli,
1 db tojás,
1-2 evőkanál tejföl,
fél dl tej.
A felsorolt anyagokból tésztát gyúrunk, azt két részre osztjuk, és két lapot sütünk belőlük, ezeket töltjük majd a krémmel.
Három tojás sárgáját simára keverjük, hozzáadunk 15 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 4 evőkanál lisztet és 4 dl tejet.
Hozzávalók:
1 kg finomliszt,
10 dkg vaj,
4 dkg élesztő,
5-6 dl tej,
10 dkg cukor,
1 evőkanál őrölt fahéj,
kevés só,
A kenéshez:
1 tojás
Elkészítés:
Az élesztőt cukros tejben megkelesztjük. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat,a sót, az olvasztott vajat és a megkelt élesztőt. Annyi tejet adunk hozzá, hogy közepes keménységű, inkább lágy tésztát kapjunk. A dagasztást akkor fejezzük be, amikor a tészta felülete már szép, sima, és fényes.
Hozzávalók a töltelékhez:
MINGGU=====================________TH 2011________4408 3354 7166 9925 78919517 9667 0057 2554 06434728 5972 9793 0571 25308086 7883 5408 2956 52728254 1080 7089 8025 61616080 8123 7332 9321 33689858 3893 7992 9734 62223804 2182 3320 5881 45600169 4286 6347 6218 73786465 4289 1358 1418 73777790 3199 7220 8937 94960015 4942 0033 7266 63199982 7975 2170 6013 82473732 6924 5392 8814 35862861 8118 7237 9335 08097576 1150 7737 7037 52144281 3666 9909 3123 20757716 5268 5921 4426 71390850 5893 2570 7281 67630267 5451 5336 2099 72826701 9981 1404 5846 52066567 7128 5655 6780 90311903 7286 6731 1294 60662892 8285 6010 4589 10805442 0381 1852 8949 35081074 6865 7226 3776 69262074 3210 6431 5229 28247045 3383 7227 4882 61003823 9185 9247 8445 53123100 9024 5643 9252 62801637 7532 9683 8593 31454011 8377 5713 4199 19364167 2451 5536 0041 17549215 2386 2230 8752 76633237 9476 0261 1999 65764608 5519 9298 0276 73196400 0300 3005 0852 46352609 4006 2380 8128 29112435 3195 3032 5014 94319894 4878 2400 1010 03036339 0397 1080 9912 16607974 4725 8376 8787 54041724 0208 5090 3796 06385716 6874 6902 3917 38902738 7437 5485 5282 18825953 5604 2679 1273 42480236 1484 2450 0204 37989741 8165 4480 8678 40141940 9911 2818 5234 88770135 6525 1689 9737 66567815 6740 5291 0325 10956766 1698 8652 0223 6493__TH 2012__0314 0597 2129 0188 14233051 0975 4530 8730 47485513 1236 4452 0412 66042054 4759 0098 4418 07539122 8905 0045 1708 59409323 3290 1568 3503 86636562 2084 3533 6341 46027993 4184 5123 1673 84881553 1798 9347 6759 11650212 1697 9009 7623 97011134 1907 3886 8241 66211205 9510 3375 8553 25279551 2852 2396 3222 05439397 0117 0915 7649 62661652 7926 5482 1817 11168093 4917 3738 7145 54529256 6032 3617 2763 50314309 3143 2727 6051 76900176 0998 0275 9193 32386370 9919 5557 0878 08714065 6416 2591 5606 75515713 3704 8734 6478 43199040 3303 7391 0926 02252661 5314 2590 5248 90610516 6748 8270 3193 16047156 6119 1600 9184 97972425 3659 7982 5582 53278991 9214 2404 8507 36779120 6167 4670 3123 96605261 5180 0745 8825 65020049 8500 0873 3798 24157865 5059 0752 9147 38129166 2342 8898 6727 22686999 9316 6676 2538 70389101 9506 7689 3089 30314205 4446 6272 3414 56060225 8985 1324 6505 22293423 0942 2891 5610 75377048 6413 1728 3586 62595757 4355 3118 9791 19311530 9509 8215 9602 30968518 4047 7018 5865 51822120 5762 8585 5735 62626962 4371 8160 1967 74902791 2981 6968 0314 99702426 7192 1006 0870 73557261 1620 6608 2356 02219348 2967 6374 9376 34819475 8710 6651 7561 02723066 1914 7924 4350 68114695 9520 7897 0512 37701855 7057 2686 5469 4256__TH 2013__9696 9560 5667 5771 31298832 8041 7915 2609 46913655 1251 4332 6647 45150223 2849 4714 1690 13800198 8705 1903 2679 23985341 3276 1299 1068 24069121 4348 3917 2102 62022538 1386 1466 4067 96716769 5402 5261 4830 06565300 3435 2147 9336 33277817 5609 2895 7921 95224073 8563 6457 4001 56281598 7530 3249 9980 85685922 6840 1375 4335 79938301 1961 8836 7595 10173009 7927 4098 2507 xxxxAI 2507 VS =======================7817 5609 2895 7921 95224073 8563 6457 4001 56281598 7530 3249 9980 85685922 6840 1375 4335 79938301 1961 8836 7595 10173009 7927 4098 2507ai 4335AI 2507 VS 4335AI 507AI 07AI 7 VS hariann AK 023679[ KUMAT 1458] AlwaysOn.
Hozzávalók:
8 keménytojás
1 kis fej hagyma
tejföl
zsemlemorzsa
mustár,
piros arany,
paradicsompüré,
szerecsendió,
bors,
só
A megmosott tojásokat keményre főzzük.
Meghámozzuk
és félbevágjuk. Óvatosan kiborítjuk a sárgákat belőlük, hogy a fehérjék
egyben maradjanak. Kivajazott, morzsával beszórt tálba sorakoztatjuk a
fehérjéket, a mélyedésükkel felfelé.
A megpucolt hagymát aprítóban krémesítjük.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, tejfölt, fűszereket és 2-3 evőkanál morzsát.
Sima, lágy krémmé keverjük, majd állni hagyjuk, hogy a morzsa megszívja
magát.
Hozzávalók:
30 dkg sajt (trappista vagy edami),
3 db főtt tojás,
15-20 dkg vékony szelet füstölt sonka, készítésközben dől el.
2 szál zöldhagyma,
zöldpetrezselyem,
2 kanál majonéz,
1-2 kanál tubusos sajtkrém
só,
bors.
A sajtot alufóliába csomagoljuk, nylon zacskóba tesszük forró vízbe lógatjuk.
Míg olvad addig a főtt tojást, zöldhagymát, petrezselymet összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a majonézt, sajtkrémet, sót, borsot.
Hozzávalók:
1/2 kg liszt,
3 dl tej,
5 dkg élesztő,
1/2 ek. cukor,
só ízlés szerint,
1 tojás,
1/2 dl olaj.
A tésztát összedolgozzuk és megkelesztjük, 2 részre osztjuk és kinyújtjuk.
Töltelék:
1/2 margarin (12,5 dkg.),
3 gerezd fokhagyma összezúzva,
apróra vágott gépsonka,
reszelt sajt,
Elkészítés: A margarint az összezúzott fokhagymával összekeverjük, megkenjük vele a kisodort tésztát, megszórjuk a sonkával és a reszelt sajttal utána mint a kalácsot feltekerjük. |
Hozzávalók:
2 liter tej
20 db tojás
10 evőkanál Koronás cukor
5 dkg mazsola (csak ha szeretik)
1-2 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 gézdarab vagy konyharuha
Elkészítés:
A tejet felteszem melegedni egy csipet sóval, Koronás cukorral,
mazsolával, a reszelt citromhéjjal, vaníliával. A tojásokat egyenként
felütöm egy tálba és éppen csak annyira keverem össze, hogy a sárgájuk
kifakadjon. majd a tojásokat hozzáöntöm a tejhez és nagyon lassú tűzön
óvatosan kevergetve, hogy szép mozaikos legyen, összefőzöm, amíg a
tejsavó ki nem csapódik a tetején (ez egy vízszerű lé).
Hozzávalók:
20 dkg omlós keksz,
10 dkg kókuszreszelék,
5 dkg mazsola,
20 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
2 cs. vaníliás cukor,
15 dkg cukor,
2 dl tejszín,
10 dkg vaj,
2 tojás
A keksz felét vágjuk fel durvára, és a másik felét pedig daráljuk le. A finom morzsával szórjuk meg a muffin formákat, majd a durvára vágott keksz felét is oszlassuk el bennük.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy tálban a cukor keverjük ki habosra a vaníliás cukorral és a tojásokkal, majd forgassuk bele a puha vajat, a kókuszreszeléket, a mazsolákat, a tejszínt és a végül a sütőporral elkevert lisztet.
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró,
8 dkg vaj (vagy margarin),
4 savanykás alma,
1 zacskó vaníliás pudingpor,
12-15 dkg kristálycukor,
3 evőkanál búzadara,
5 dkg mazsola,
1 dl tejföl,
3 tojás,
2 evőkanál sárgabaracklekvár,
fél citrom leve és reszelt héja, csipetnyi só,
1 zacskó vaníliás cukor;
a formához 2 dkg vaj, 1 evőkanál búzadara.
A tojásokat habosra verem, utána a következő sorrendben keverem bele a hozzávalókat: cukor, tehéntúró, búzadara, tejföl, sárgabaracklekvár, só, reszelt citromhéj, citromlé, vaníliás cukor, pudingpor, a megtisztított és lereszelt alma, mazsola, végül az olvasztott, de már hideg margarin.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás