Sütés főzés Blog: 2012. április

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2012. április

Hozzávalók:

20 dkg liszt,

15 dkg margarin,

20 dkg cukor,

3 tojás,

1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna,

10 dkg kókuszreszelék,

15 dkg porcukor,

baracklekvár.

 

 

 

 

 

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját és a szódabikarbónát. Jól kidolgozzuk. A tésztát tepsibe téve megkenjük baracklekvárral, majd a három tojásfehérjét habbá verjük a porcukorral és a kókuszreszelékkel együtt. A tészta tetejére kenjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 12 éve

Köszönöm nagyon jó kis recept és gyorsan
elkészül.Valamikor sort kerítek rá.Puszi

Tovább 

Hozzávalók:

80 dkg friss, vegyes gyümölcs (eper, őszibarack, sárgabarack, meggy stb.),

vagy mirelit vagy befőtt,

2 dl tejföl,

1 citrom leve,

2-3 evőkanál méz,

4 evőkanál rum, esetleg likőr (triple sec vagy sherry brandy, vagy 1 teáskanál likőraroma).

 

 

 

 

Elkészítés:

A gyümölcsöket a fogyasztást megelőző nap megmossuk, leszárítjuk, kimagozzuk, és nagyon vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk. A rummal (likőrrel), valamint a mézzel elkevert citromlével lelocsoljuk, és jól zárható edénybe rakjuk.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

a tésztához:

25 dkg finom liszt,

13 dkg margarin,

1 tojás,

1 dl sűrű tejföl,

1 evőkanál porcukor,

1 teáskanál sütőpor,

1 mokkáskanál só;

 

a töltelékhez :

kb 1 üveg körtebefőtt,

2 dl tejföl,

2 tojás,

1 teáskanál őrölt fahéj,

ízlés szerint 2-3 evőkanál porcukor.

 

 

 

Elkészítés:

A tésztához valókat mély tálba rakjuk (a margarint megreszeljük, vagy egy kis szitán átnyomjuk), majd gyorsan összegyúrjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg héjában főtt burgonya,

20 dkg tepertő,

2 tojás,

2 dl kefir,

1 nagy fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

1 evőkanál mustár.

1 evőkanál vegeta,

1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág,

1 késhegynyi törött fekete bors,

kevés só;

 

a tepsi kikenéséhez 1 evőkanál olaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa.

 

A tálaláshoz 1 csokor snidling (de ez el is hagyható).

 

 

 

 


Elkészítés:

Közepes tepsit kikenünk az olajjal, meghintjük a zsemlemorzsával.

Tovább 

Hozzávalók:

1 főtt, nem túl zsíros füstölt csülök,

1 evőkanál olaj,

1 kis fej vöröshagyma,

1 tojás,

3-4 evőkanál liszt,

1 dl csülök főzőlé (ha nincs, a tej is megfelel),

2 nagy gerezd friss fokhagyma,

késhegynyi őrölt csípős paprika,

ízlés szerint törött fekete bors és só,

a sütéshez olaj.

 

 

 

 

Elkészítés:

A csülköt, az ételkészítést megelőző nap reggelén annyi vízbe áztatjuk, amennyi bőven ellepi. Este új, tiszta vízben - nem kuktában!

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg sovány sertéshús,

5 dkg füstölt szalonna,

15 dkg rizs,

2 dl tejföl,

6 db zöldpaprika,

2 db nagyobb paradicsom,

1 nagy fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

1 evőkanál piros fűszerpaprika,

1 evőkanál vegeta (vagy 2 húsleveskocka),

fél mokkáskanál törött fekete bors,

kevés só.

 

 

 

Elkészítés:

A megmosott rizst szűrőkanálba öntjük, és fél órára vízbe áztatjuk.

Közben a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, majd a zsírját kisütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg héjában főtt burgonya,

3 db egész tojás,

25 dkg félzsíros tehéntúró,

1 kis fej vöröshagyma,

2,5 dl tej,

2 evőkanál búzadara,

1 csokor kapor,

5 dkg vaj (vagy margarin),

1 mokkáskanál törött fehér bors,

késhegynyi őrölt szerecsendió virág,

1 teáskanál só.

 

 

 

Elkészítés:

A főtt burgonyát meghámozom, és karikákra vágva beleterítem egy lapos, nagyobb tepsibe. Megsózom.

A tojássárgákat kikeverem az olvasztott, de már hideg vajjal, és apránként hozzáadom a tejet, a búzadarát, a nagyon finomra aprított kaprot és az összes fűszert.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg héjában főtt burgonya,

25 dkg párizsi vagy krinolin,

2 nagy fej vöröshagyma,

4 evőkanál olaj,

2 dl tejföl,

1 teáskanál piros fűszerpaprika,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

1 teáskanál só.

 

 

 

Elkészítés:

A főtt burgonyát meghámozom, és vékony karikákra vágom, majd egy közepes nagyságú tepsin úgy terítem szét, hogy közben jól megsózom. Félreteszem.

A megtisztított vöröshagymát karikákra vágom, majd a felforrósított olajon, fedő alatt üvegesre párolom.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg darált, sovány sertéshús,

2 tojás,

1 dl paradicsomlé (ketchup vagy ivólé),

1 fej vöröshagyma,

1 kis zellercikk,

csipetnyi porcukor,

ízlés szerint só,

a forma kikenéséhez 1 evőkanál olaj és 1 evőkanál zsemlemorzsa.

 

 

 

 

Elkészítés:

Mindenekelőtt válasszunk ki egy lehetőleg hosszúkás, szögletes formát, mert a szögletes hús jól szeletelhető. Az olajjal kenjük ki a forma belsejét, majd hintsük be a zsemlemorzsával.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg darált, sovány sertéshús,

3 evőkanál olaj,

2 tojás,

25 dkg sárgarépa,

1 kicsi karalábé,

1 fej vöröshagyma,

1-2 evőkanál zsemlemorzsa,

2 késhegynyi törött fekete bors,

1 teáskanál só.

 

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított sárgarépát és a meghámozott karalábét kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd tálba tesszük. Hozzárakjuk a darált húst, a felütött tojásokat, a sót és a borsot.

2 evőkanál, forró olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát, majd ha már nem nagyon forró, hozzáadjuk a húshoz.

Tovább 

Hozzávalók:

4 csirkemáj (szív nélkül),

1 tojás,

2 dl tej,

13-15 dkg liszt,

1 közepes fej vöröshagyma,

4 evőkanál olaj,

1 teáskanál majoránna,

2 gerezd fokhagyma,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

ízlés szerint só;

a sütéshez bő olaj.

 

 

 

Elkészítés:

A csirkemájakat szétszedjük, az ereket letisztítjuk, és megmossuk. Beletesszük a tejbe. Legalább fél órán át, áztatjuk. A májdarabokat időnként megfordítjuk, hogy a tej mindenütt érje.

Tovább 

Hozzávalók:

4 dl sűrű tejföl,

4 tojás,

10 dkg reszelt sajt,

4 dkg vaj vagy margarin,

1 csokor petrezselyemzöld,

2 gerezd fokhagyma,

1 púpozott teáskanál vegeta,

1 késhegynyi törött fehér bors,

ízlés szerint kevés só.

 

 

 

Elkészítés:

Kisebb tepsit vagy tűzálló tálat vajjal vastagon kikenünk. A tejföl savóját leöntjük. A visszamaradt sűrű tejfölhöz adjuk a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a vegetát és a törött borsot.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Még én sem,szívesen várom a képet róla :)

Tovább 

 Vendégváró szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

 

Kakaós tészta:

 

40 dkg liszt,

10 dkg cukor,

15 dkg zsír,

½ cs. sütőpor,

2 tojás,

1 ek szerencsi kakaó por,

kevés tej, jól összeálljon,

A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát ketté osztjuk kinyújtjuk, és tepsi hátán kisütjük őket.

 

Piskóta:

 

30 dkg cukor,

6 tojás,

6 evőkanál víz,

24 dkg liszt,

 

A tojások fehérjét  kemény habbá verjük, hozzákanalazzuk a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját.

Fakanállal óvatosan hozzákeverjük a lisztet.

Tovább 

 Meggyes-krémes piskóta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

 

Tészta:


45 dkg liszt,

30 dkg margarin,

20 dkg porcukor,

6 tojás,

1 üveg meggy befőtt

1 citrom reszelt héja,

1 csomag sütőpor,

margarin a tepsi kikenéséhez,

zsemlemorzsa  a szóráshoz,

 

Krém:


25 dkg puha margarin,

1 l tej,

8 ek. porcukor,

2 cs. puding por,

 

Máz:


2 tasak piros tortazselé por,

kevés meggy befőtt lé,

 

Elkészítés:

 

A meggyet lecsepegtetjük, a levéből később használunk.

A margarint kikeverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal, végül egyenként belekeverjük a tojásokat.

Tovább 

 Diókrémes szeletek

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:

 

 

60 dkg liszt, (ebből 3 lapot sütünk)

4 dl tejföl,

15 dkg margarin,

2 tojás,

2 evőkanál cukor,

1 csomag szalakálé,

6 evőkanál rum a tészta  locsolásához, vagy két üveg rumaaroma.

 

 

Krém:

 

3 cs.vaníliás puding por,

9 dl tej,

40 dkg porcukor,

35 dkg darált dió,

35 dkg margarin,

4 csomag vaníliás cukor,

 

Máz:

 

20 dkg étcsolokádé,

2 evőkanál olaj,

 

Elkészítés:

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három felé osztjuk és tepsi hátán szép világosra sütjük, rácson hagyjuk hűlni.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nekem is megtetszett, bár én nem nagyon szeretek lapokat sütni.
Szeretek sütni főzni, de a gobelin varrása kedvenc időtöltésem, most ilyenkor a kert is csábít.

Tovább 

 Fahéjas-gyümölcsös szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

 

Tészta:


25 dkg rétes liszt,

25 dkg margarin,

25 dkg porcukor,

3 tojás,

kk. szódabikarbóna,

1,5 dl tejszín,

1 üveg magozott meggybefőtt,

2-3 db alma,

3 kk. őrölt fahéj,

 

Máz:

 

1,5 dl tejszín,

3 tojás,

2 cs. vaníliás cukor,

 

A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat.

A lisztet a szódabikarbónával és a fahéjjal összekeverjük, majd  a margarinhoz adjuk felváltva a tejszínnel.

Végül belekeverjük a lecsepegtetett meggyet  kivajazott, kilisztezett, tepsibe öntjük.

Tovább 

 Fehér cukormáz hidegen készítve

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

30 dkg átszitált porcukrot keverjünk simára 2 tojásfehérjével és fél citrom levével.
A mázt azonnal használhatjuk.
Langyos sütőben szárítva a bevonatos sütemények, szép fényt nyernek.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 12 éve

Ez egy nagyon jó máz a süteményekre ,és gyorsan elkészíthető

 Emeletes sajtos palacsinta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Emeletes sajtos palacsinta

Hozzávalók

4 személyre:

4 tojás,

5 dkg vaj,

10-15 dkg liszt,

só,

kevés reszelt szerecsendió,

a sütéshez olaj,

15 dkg trap­pista sajt,

15 dkg füstölt sajt,

2 dl tejföl


A tojások sárgáját a vajjal habosra keverjük, majd sorra hoz­záadjuk a tejet és lisztet. Simára keverjük, sóval, reszelt sze­recsendióval ízesítjük, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A kétféle sajtot megreszeljük és összekeverjük.

Utolsó hozzászólás

DOCZI VASILE üzente 12 éve

harmasban kellene kiprobalni, aClaudia mar most nyalja a szaja szelet,

Tovább 

Bazsalikomos sajtkrémmel töltött palacsinta

Hozzávalók:


4 személyre:


8 db sós palacsinta,

5 dkg vaj,

5 dl tej,

25 dkg ementáli sajt,

só,

őrölt feketebors,

1 kiskanál szárított bazsalikom vagy egy maréknyi friss levél


A vajat fölforrósítjuk, beleszórjuk a tisztet és világosra pirít­juk. A tejjel fölöntjük és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve belereszeljük a sajt felét, sóval, őrölt borssal fűszerezzük, végül az apróra vágott bazsalikomot is hozzáadjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Imádom a bazsalikomot.De ezt spenóttal és medvehagymával is megcsinálom.Esetleg egyszerre a háromféle töltelékkel.Andi

Tovább 

 Ananászos sült palacsinta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Ananászos sült palacsinta

Hozzávalók:


4 személyre:


8 db édes palacsinta,

1 doboz ananászkonzerv (kb. 50 dkg),

1 citrom,

2 evőkanál búzake­ményítő,

2 dl tejföl


Az ananászkonzervet- leszűrjük, a gyümölcsöt apróra vág­juk. A levébe belecsavarjuk a citrom levét, a citrom reszelt héjával ízesítjük, majd a búzakeményítővel simára keverjük Lassú tűzön kevergetve besűrítjük, majd hozzákeverjük a; apróra vágott ananász felét. Az ananászos tölteléket a  palacsintákra simítjuk, majd felgöngyöljük.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Nagyon tetszik,kifogom próbálni,köszi.:)

Tovább 

 Mexikói bab darált hússal.

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Mexikói bab darált hússal.


Hozzávalók:


30 dkg vörös bab,

3 fej hagyma,

2 evőkanál olaj,

40 dkg darált marha hús,sertés vagy baromfi is is nagyon jó.

2 db kis csípős paprika,

3 dl csirkeleves, (leveskockából)

1 doboz (40 dkg) mexikói zöldparadicsom,

1 pirospaprika,

2 gerezd fokhagyma,

fél kanál oregánó,

fél kávéskanál kurkuma,

fél kávéskanál chilipor,

só.


Elkészítése:


A babot éjszakára beáztatjuk 1 l vízbe. Másnap áztató vízzel együtt feltesszük főni, és majdnem puhára főzzük.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg darált sertéshús,

20 dkg tarhonya,

50 dkg karfiol,

1 nagy fej vöröshagyma,

10 dkg füstölt szalonna,

1 csokor petrezselyemzöld,

1 evőkanál olaj,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

1 teáskanál piros fűszerpaprika,

ízlés szerint só.

 

 


Elkészítés:

A tarhonyát a jól felforrósított olajon barnára pirítjuk, majd térfogatához képest másfélszeres mennyiségű vízzel feltöltve megsózzuk és lefedjük. Addig főzzük, amíg az összes folyadékot felszívja.

Közben a megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk, a füstölt szalonnát apró kockára metéljük, majd zsírját kiolvasztva megfuttatjuk rajta a hagymát.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Egészségetekre,szívesen várom a képeket :)

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg tarhonya,

kevés libazsír,

1 fej vöröshagyma,

só,

4 dkg vaj,

5-6 karalábé,

2-3 dl tejföl,

1 evőkanál morzsa,

1 csokor petrezselyem,

1 csupor (3 dl) csirkehúsleves.

 

 


Elkészítés:

A tarhonyát libazsírban rózsaszínűre pirítjuk, felengedjük húslevessel (vagy hideg vízben feloldott húsleveskockával), sózzuk, és lassú tűznél puhára főzzük.

Közben hozzákeverünk 1 fej apróra vágott, vajban pirított vöröshagymát és petrezselymet.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Egészségedre,képet is szívesen várunk róla.:)

Tovább 

A nyers burgonyát durva lyukú reszelőn lereszeljük. A kis kockákra vágott füstölt szalonnát zsírjára olvasztjuk, eldolgozzuk a kinyomkodott burgonyával, a darált hússal, sóval, törött borssal, zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel, reszelt vöröshagymával, 1 evőkanál Piros arannyal. Cipó alakúra formázzuk, egész kevés zsemlemorzsával meghintjük. Előmelegített sütőben olajozott tepsiben megsütjük.

A finomra vágott vöröshagymát zúzott fokhagymával, kevés szójamártással eldolgozzuk, és a csirkét kívül-belül bekenjük. 12 órán át így pihentetjük, majd másnap tűzálló tálba téve, 1 dl fehérbort aláöntve, időnként saját levével locsolva majdnem puhára sütjük. Ekkor kevés pecsenyelevet pár evőkanál mézzel összedolgozunk, megkenjük a mézes mártással a csirkét és néhány percig tovább sütjük.

Hozzávalók:

40 dkg nagyszemü száraz bab,

1 csirke,

1 dl rizs,

4 evőkanál olaj,

1 csokor kapor,

1 csokor petrezselyem,

4 gerezd fokhagyma,

1 mokkáskanálnyi törött fehér bors,

1 teáskanálnyi pirospaprika,

só (ízlés szerint).

 

 


Elkészítés:

Egy jókora cserépedényt hideg vízbe áztatunk. Az előző nap beáztatott és lecsurgatott babot beleöntjük az edénybe, és az egészet félretesszük. A csirke aprólékát levágjuk, ráterítjük a babra.

Tovább 

Hozzávalók:

4 vékony szelet sertéscomb,

2 apró fej vöröshagyma,

só, őrölt bors,

10 dkg füstölt szalonna,

1 ág friss, 1 mk. szárított kakukkfű,

4 ek. lecsó (konzerv is jó),

40-50 dkg zöldbab,

2 dl tejföl,

2 szál sárgarépa.

 

 

 


Elkészítés:

A húst kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a kakukkfűvel jól bedörzsölve félrerakjuk.  

Az összes zöldséget megtisztítjuk, a babot kétcentis darabokra, a répát meg a hagymát karikákra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

20 dkg bármilyen felvágottféle,

4 evőkanál búzadara,

4 dl tej vagy húsleves,

1 egész tojás,

1 kis fej vöröshagyma,

1 evőkanál olaj,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

1 mokkáskanál piros fűszerpaprika,

1 csapott teáskanál só.


a bundázáshoz: 1 tojás, liszt és zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

 

 

 

Elkészítés:

A felvágottat ledarálom. A búzadarát a tejben hidegen elkeverem, majd kis lángon, folytonosan kevergetve sűrűre főzöm.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 12 éve

Ez is nagyon tetszik

Tovább 

Hozzávalók:

20 dkg darált sertéshús,

2 egész tojás,

1 dl tej,

2 púpozott evőkanál búzadara,

1 kis fej vöröshagyma,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

1 teáskanál só;

 

a mártáshoz:

2 dkg margarin,

2 dl tej,

2 dl tejföl,

1 evőkanál finomliszt,

1 mokkáskanál majoranna,

1 púpozott teáskanál vegeta,

2 gerezd fokhagyma.

 

 


Elkészítés:

A gombócokhoz a tojást habosra verem, összekeverem a tejjel és a sóval, borssal. Ezután belekeverem a megtisztított és nagyon finomra aprított vöröshagymát, majd hozzáadom a búzadarát és a darált húst.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Szívesen lányok,várom a képeket is hozzá..:)))

Tovább 

Hozzávalók:

1 csirke (kb. 1 kg-os),

20 dkg sovány főtt füstölt sonka vagy tarja,

1 csirkemáj,

15 dkg gomba,

2 db paradicsompaprika (vagy 2 evőkanál szárított paradicsompaprika-kocka),

1 tojás,

2 evőkanál reszelt sajt,

2 evőkanál liszt,

1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld,

ízlés szerint só és törött fekete bors.

 

 


Elkészítés:

A csirkét tisztítás után kis darabokra vágom és a tisztított, szeletelt gombával, a megmosott, kicsumázott, kockákra vágott paradicsompaprikával, a sóval, a borssal együtt fazékba teszem.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kisebb csirkeaprólék,

15 dkg spárga,

3 dkg vaj,

1 púpozott evőkanál liszt,

1 nagy csokor petrezselyemzöld,

1 dl tejföl,

1 kockacukor,

ízlés szerint só.

 

 


Elkészítés:

A csirkeaprólékot megtisztítom, feldarabolom, és kuktafazékba teszem. Ráöntök 1,2 liter vizet, megsózom, majd a jelzéstől számított 20 percig főzöm.

Ezután leszűröm, a húst kicsontozom, és apróra vágom. Közben az egy centis darabkákra vagdalt tisztított spárgát és a csirkehúst beleteszem az átszűrt csirkelébe.

Tovább 

Hozzávalók:

1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 40 dkg),

15 dkg sóska,

1 1/2 dl tejszín,

1 evőkanál liszt,

ízlés szerint cukor és só.

 

 

 

 

Elkészítés:

A csirkeaprólékot megmosom, feldarabolom és egy liter vízben puhára főzöm. Ezután a húst leszűröm és kicsontozom.

Turmixgépbe öntöm a tejszínt, hozzáteszem a főtt csirkehúst és a megmosott, lecsöpögtetett, csíkokra metélt nyers sóskát. Miután teljesen pépesre zúztam, hozzátöltök még egy deci vizet és a lisztet. Ezzel is forgatom egy-két percig, majd a sóskás húspépet állandó keverés  közben az átszűrt húslébe csorgatom.

Tovább 

Hozzávalók:

1 csirke (kb. 80 dkg-os),

1 kisebb citrom,

2 dl tejföl,

1 1/2 dl rizs,

2 evőkanál olaj,

1 csokor petrezselyemzöld,

1 evőkanál liszt,

kevés cukor,

1 mokkáskanál törött fehér bors,

ízlés szerint só,

késhegynyi őrölt gyömbér.

 

 

 


Elkészítés:

A csirkét megtisztítom, és kis darabokra vágom. (Minél kisebbre, annál jobb.) Erős tűz fölött a forró olajon hirtelen lepirítom, majd 2 liter vízzel felöntöm. Megsózom, megfűszerezem és felforralom.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg brokkoli (mélyhűtött is lehet),

25-30 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja,

10 dkg reszelt füstölt sajt,

2 nagy fej vöröshagyma,

2 dl tejföl,

5 dkg vaj,

2 tojás,

2 evőkanál liszt,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

késhegynyi őrölt borókabogyó,

só ízlés szerint.

 

 

 

Elkészítés:

A brokkolit kuktában puhára pároljuk oly módon, hogy a betét alá öntünk másfél dl vizet, és a brokkolit jól megsózzuk. A kukta jelzésétől számított 5 perc múlva a tűzről levesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

9 nagyon vékony téglalap alakú szelet prágai sonka,

3 karika ananászbefőtt (ha friss ananászhoz hozzájutok, akkor azzal készítem),

1 teáskanál frissen reszelt torma,

3 dkg vaj vagy margarin,

4 evőkanál tejszín,

5 dkg tehéntúró,

ízlés szerint só és törött fehér bors,

csipetnyi porcukor,

és a díszítéshez salátalevelek, ananászkarikák és reszelt torma.

 

 

 

Elkészítés:

A megpuhított vajat a tejszínnel, a túróval, a sóval, a borssal és a tormával habosra keverem, majd hozzáadom 1 szelet sonka nagyon apróra vágott darabkáit.

Tovább 

Három recept következik, mivel az alapeljárás ugyanaz, ezért kicsit összevonom ezeket.

 

1. Mustáros rántott borda

Hozzávalók: (a rántott húshoz valókat ugrom) 2 tojás, 2 ek tej, 5 dkg reszelt sajt, 1 ek csípős mustár

 

2. Paradicsomos rántott borda

Hozzávalók: (rántott hús...) 2 tojás, 2 ek. tej, 5 dkg reszelt sajt, 1-1 ek paradicsompüré és tejföl, 1-1 mokkáskanál ételízesítő, rozmaring és bazsalikom

 

3. Fokhagymás - tejfölös borda

Hozzávalók: (...) 2 tojás, 2 ek tej, 1 dl sűrű tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 mokkásk.

Tovább 

Hozzávalók:

Tészta: 35 dkg túró, 35 dkg vaj, 35 dkg liszt, 1 dkg só, 1 db tojás. 


Töltelék: 20 dkg túró, 5 dkg vaj, 1 csomag metélőhagyma, 1 dkg só. 

 


Elkészítése:

A túróból, vajból és a lisztből, kevés sóval tésztát gyúrunk.  Pogácsaszaggatóval formázzuk, sütjük. A megsült pogácsákat áttört túróból, vajból, metélőhagymával készített töltelékkel úgy töltjük, hogy késsel minden pogácsát kettévágunk, és a töltelékkel ragasztjuk össze.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg tepertő,

1 tojás,

2.5 dl tej,

1 dl tejföl,

1 cs. sütőpor,

1 púpozott tk. só,

1 kk. őrölt bors,

annyi liszt  amennyit felvesz,

tetejére 1 tojás.

 

 

Elkészítés:

A darált tepertőt, tojást, tejet, tejfölt, fűszereket, sütőport, annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy jól nyújtható, rugalmas tészta legyen, összegyúrunk. 1 órát pihentetve, lisztes deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk közepes pogácsaszaggatóval.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg liszt,

40 dkg tepertő,

3 dkg élesztő,

1 dl tejföl,

fél dl bor,

10 dkg vaj,

2-3 dl tej,

teáskanál cukor,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

1 púpozott teáskanál só

a tetejére 1 tojás.

 

 


Elkészítése:

1 dl tejet langyosra melegítjük és elkeverjük a cukorral meg az elmorzsolt élesztővel. Letakarva, meleg helyen felfuttatjuk.

A lisztet, sót, bort, vajat, tejfölt, törött borsot, a felfuttatott élesztőt és annyi tejet, hogy rétestészta keménységű tésztát kapjunk, alaposan összedolgozunk, majd vékonyra kinyújtjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

45 dkg liszt,

25 dkg kolozsvári füstölt szalonna,

3 tojássárga,

3 evőkanál tejföl,

2 dkg élesztő,

1 egész tojás a tészta megkenéséhez,

1 teáskanál só,

1 mokkáskanál köménymag és törött fekete bors.

 

 


Elkészítése:

A füstölt szalonnát kétszer átdaráljuk, majd jól összedolgozzuk a liszttel, az elmorzsolt élesztővel, a tejföllel, a tojássárgákkal, a sóval, a borssal.

Ha a tészta már teljesen sima, tetejét belisztezzük, és mély tálba téve tiszta konyharuhával letakarjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

8 húsos zöldpaprika (jó, ha többszínű),

8 dkg juhtúró,

5 dkg vaj (vagy margarin),

5 evőkanál világos sör,

1 csokor zöldhagyma szárával együtt,

1 teáskanál piros fűszerpaprika,

1 púpozott teáskanál mustár,

1 gerezd fokhagyma,

1 mokkáskanál törött fehér bors,

1 késhegynyi currypor és törött köménymag,

ízlés szerint só.

 

 


A zöldpaprikákat töltésre előkészítjük, vagyis megmossuk, szárazra töröljük, a száránál egy vékony lapot levágva kicsumázzuk, és az ereket is eltávolítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

60 dkg túró,

25 dkg vaj,

5 dkg vöröshagyma,

5 g fűszerpaprika,

1 csomó metélőhagyma,

1 dkg só,

egy csipet őrölt kömény,

35 dkg trappista sajt,

1 csomó petrezselyemzöld,

1 csomag Ropi.

 

 

 

 


A trappista sajtból négy szeletet vágunk. A túrót áttörjük, és a vajjal habosra keverjük, majd elosztjuk háromfelé.

Az egyik részt fűszerpaprikával, a másodikat finomra vágott metélőhagymával, a harmadikat őrölt köménymaggal és reszelt vöröshagymával ízesítjük, mindhárom tölteléket ízlés szerint sózzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

45 dkg túró,

8 dkg vaj,

5 dkg vöröshagyma,

egy csipet őrölt köménymag,

1 cs. metélőhagyma,

1 dkg só,

1 cs. retek,

1 cs. újhagyma,

pirospaprika.

 

 


A túrót áttörve körözöttet készítünk, 3 részre osztjuk. Paprikával, finomra vágott metélőhagymával színezzük. Habzsák segítségével koktélos pohárba 3 színűre osztjuk el. Tetejét retekkel, újhagymával díszítjük.

1 rész, túrót (eredetileg juh, de lehet tehén is) 1 rész vajat, 1 rész krémsajtot jól összekeverünk, összezúzott fokhagymát, finomra vágott friss kaprot és tárkonyt, sót és borsot teszünk bele, majd 1- 2 órára félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Hozzávalók:

1 kg nyers füstölt sonka (vagy tarja),

50 dkg disznóbőrke,

5 dl vörös bor,

2 dl borecet,

1 fej vöröshagyma,

3 gerezd fokhagyma,

mokkáskanál őrölt gyömbér,

ízlés szerint törött bors (só nem kell bele, mert a füstölt sonka sós).

 

 


Elkészítése:

A kocsonyakészítés előtt való nap reggelén a füstölt sonkát áztassuk hideg vízbe. Néhányszor cseréljük rajta a vizet, hogy a felesleges só kioldódjon belőle. Másnap a vizet leöntve róla az összevágott szalonnabőrkével együtt az ecetes borba tesszük, és annyi vízzel egészítjük ki, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a tisztított, felkarikázott vöröshagymát és a szétzúzott fokhagymát, majd megszórjuk a fűszerekkel.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg tisztított (mirelit vagy friss) csülkös kocsonyahús (farok,bőrke,köröm,)

1 fej vöröshagyma,

4 gerezd fokhagyma,

10 szem egész bors,

1 kis darabka szerecsendió-virág,

1 babérlevél,

1 evőkanál só.

 

 

 


Elkészítés:

Nagy fazekat előkészítünk.

Beletesszük a még fagyos kocsonyahúst, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi.

Beleszórjuk a fűszereket, a megmosott, héjas vöröshagymát, valamint a megtisztított és félbevágott fokhagymagerezdeket.

Tovább 

Hozzávalók:

400 g főtt burgonya,

100 g főtt zöldborsó,

100 g főtt sárgarépa,

400 g puha túró,

300 g féldarás liszt,

2 tojás,

zöldpetrezselyem,

só,

tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

100 g zsír.

 

 


A megfőtt és kihűlt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a túrót, a 2 tojást, a borsót, a megreszelt sárgarépát, a megvágott zöldpetrezselymet, a lisztet, ízlés szerint megsózzuk, és gyúródeszkán összegyúrjuk. Kis fasírtokat formálunk belőle, megforgatjuk őket felvert tojásban és zsemlemorzsában, és forró zsírban világospirosra sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

60 dkg pontyfilé,

1 kisebb vöröshagyma,

1 csokor petrezselyem,

2 evőkanál olaj,

2 tojás,

6- 7 evőkanál zsemlemorzsa,

késhegynyi só,

fél mokkáskanál őrölt bors,

1 kiskanál pirospaprika,

a sütéshez: bő olaj.

 

 

 

 


Elkészítése:

A hal bőrét lehúzzuk, húsát szálkázzuk, majd apró lyukú tárcsán kétszer-háromszor ledaráljuk. A megtisztított hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, és olajon megfuttatjuk.

A tojásokkal és 2-3 evőkanál zsemlemorzsával a halhoz adjuk, és sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg sertéshús,

30 dkg friss paraj,

1 dl tej,

2 db zsemle,

2 db tojás,

5 g törött bors,

1 gerezd fokhagyma,

6 dkg vaj,

4 dl tejföl,

5 dkg reszelt sajt,

só.

 

 

 


A sertéshúst a főtt és jól kinyomkodott parajlevéllel együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a tejben áztatott zsemlét és a tojást. Sóval, törött borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük és összedolgozzuk.

Egyforma nagy gombócokat formálunk belőle, és egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg darált hús (lehetőleg kétféle: marha és sertés),

2 zsemle,

tej,

1 sárgarépa,

2 teáskanál reszelt citromhéj,

1 közepes fej hagyma,

6-8 szál koriander,

2 teáskanál mustár,

2 teáskanál chilikrém vagy csípős pirosarany,

0,5 csésze joghurt,

só, őrölt bors,

a sütéshez olaj.

 

 

 


Már a hozzávalóknál feltűnhet, de az eredeti recept a magyar szokásokkal ellentétben - a massza megkötéséhez nem használ tojást.

Tovább 

Hozzávalók:

2 db burgonya,

só,

30 dkg darált sertéshús,

2 db tojás,

1 evőkanál mustár,

1 mokkáskanál őrölt bors,

fél csokor petrezselyem,

2 dkg vaj.

 

A mártáshoz:

6 dkg vaj,

1 púpozott evőkanál liszt,

1 üveg világos sör,

1 evőkanál mustár,

csipetnyi őrölt babérlevél,

1 evőkanál cukor,

csipetnyi reszelt szerecsendió,

só, őrölt bors,

2 dl tejföl,

a tetejére 1 csokor petrezselyem.

 

 


A burgonyát alaposan megmossuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük.

Tovább 

Hozzávalók:

500 g főtt burgonya,

500 g maradék főtt vagy sült hús,

100 g zsír,

2 Tojás,

50 g hagyma,

zöldpetrezselyem,

só, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

 

 


A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és áttörjük, majd a kihűlt burgonyához hozzáadjuk az összeaprított maradék húst, az apróra vágott hagymát, a megvágott zöldpetrezselymet, a 2 tojást, megsózzuk, és jól összedolgozzuk.

A masszából kis fasírtokat formálunk, és felvert tojásban meg zsemlemorzsában megforgatva mindkét felüket ropogósra sütjük.

Tovább 

4 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 30 perc

500 g vagdalt bárányhús vagy bírkahús,

2 nagy padlizsán,

1 kiskanál őrölt kömény,

6 evőkanál olívaolaj,

1 csokor petrezselyem,

2 tojássárgája,

só, bors.

 

 


Csavarjuk alufóliába a padlizsánokat és süssük 30 percig 180 fokon. Ha megsült, szedjük ki a héjából egy kiskanál segítségével.

Egy tálban keverjük jól össze a padlizsánpürét a vagdalt birkahússal, köménnyel, tojássárgájával, petrezselyemmel, sóval és borssal.

Tovább 

 Tormakrémleves

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Tormakrémleves

Hozzávalók

1 üveg ecetes torma (20 dkg)
1 l sonkafőzőlé vagy húsleves
4 dkg liszt
4 dkg vaj
bors
2 dl tejszín


a tálaláshoz:
pirított húsos szalonna
snidling vagy újhagyma
1 dkg olvasztott vaj vagy 1 evőkanál olaj




A fölolvasztott vajon átpirítjuk a tormát meg a lisztet. Csomómentesre keverjük a sonkalével vagy a húslevessel, majd dúsítjuk a tejszínnel. Szükség esetén sózzuk – bár a sonkalé általában elég sós –, megszórjuk frissen őrölt borssal.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu