Sütés főzés Blog: 2011. november

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2011. november

 Hideg csokimáz

6 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás

Hideg csokimáz


Nem kell főzni a csokimázat. Biztos, hogy mindig sikerül!

 

Hozzávalók:

 

21 dkg porcukor,

4 evőkanál kakaópor nem cukrozott,

5 dkg Rama margarin,

ami kicsit lágyabb,

4 evőkanál forró víz.

 

Elkészítés:

 

Ezeket az anyagokat egy mély tálban addig keverem, amíg szép egynemű krémes mázat kapok, és már kenhetem is a sütire. Kb. 1 óra alatt megköt, és lehet fogyasztani a sütit. Ez az adag egy gáztepsi méretű süteményre elegendő.

Utolsó hozzászólás

lévai katalin üzente 6 éve

Én is egy kis rum aromával használom.

Tovább 

 Pudingos gesztenyés szelet

6 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

 

Tóth Orsolya receptje.

 

Hozzávalók:

* 60dkg liszt
* 20dkg zsír vagy margarin
* 15dkg cukor
* 1 csomag szalalkáli
* 1dl tej
* 2 egész tojás
* színes aroma (vérnarancs vagy meggy, bár én vérnaranccsal jobban szeretem:D )

* A krémhez:

* 2 csomag vaníliás pudingpor
* 7dl tej
* cukor ízlés szerint
* 15dkg vaj vagy margarin
* 20dkg porcukor
* 25dkg gesztenyemassza

* A tetejére:

* 30dkg porcukor
* 3cl rum


Elkészítés:

A lisztet a zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk.

Utolsó hozzászólás

Szabó Lajosné üzente 6 éve

Nagyon finom lehet,leírtam,kipróbálom.Köszönöm.

Tovább 

 

Tésztához:

6 db tojás,

6 ek víz,

14 dkg darált dió,

6 ek cukor,

6 ek liszt,

fél cs sütőpor.

 

Krémhez:

25 dkg gesztenyepüré,

15 dkg porcukor,

1/2 dl rum,

1 cs puncs pudingpor,

25 dkg vaj,

3 dl tej.

 

Csokimáz:

10 dkg csoki,

5 dkg vaj.

 


 

Elkészítés:

A tésztához:A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük közben hozzáadagoljuk a vizet is.A szárazanyagokat összekeverjük.A tojásfehérjékből kemény habot verünk csipet sóval.Majd óvatosan összekeverjük őket.Elfelezzük,sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapo sütünk belőle 190 fokon,tűpróbáig.

Utolsó hozzászólás

Sápiné Oláh Tünde üzente 6 éve

Köszönöm szépen!

Tovább 

Hozzávalók:

2 csomag réteslap,

40 dkg főtt halhús,

3 tojás sárgája,

10 dkg vaj,

1 dl tejföl,

fél cs. petrezselyem zöldje,

1 dl ketchup,

1 dl majonéz.

 

Besamelhez:

6 dkg liszt,

7 dkg vaj,

4 dl tej,

só,bors,

szerecsendió.


Elkészítés:

A főtt halhúst apróra daraboljuk és a vaj felével áthevítve az elkészített besamelhez adjuk.Hozzáadjuk a tejfölt,tojássárgáját,petrezselymet.

Megvajazzuk a réteslapokat,megtöltjük a töltelékkel,feltekerjük,majd a tetejét is megkenjük vajjal.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg tőkehal,

60 dkg burgonya,

5 tojás ,

só,bors,

petrezselyem,

5-6 gerezd fokhagyma,

 


Elkészítés:

A halat és burgonyát külön-külön megfőzzük.

A főtt halat kifilézzük,a burgonyát meghámozzuk,összetörjük ,majd a kettőt összekeverjük,beleütjük a tojásokat  és összeturmixoljuk.

Sózzuk,borsozzuk,zúzott fokhagymát,vágott petrezselyemzöldet teszünk bele.

Krokettet formázunk belőle,és forró olajban kisütjük.



Hozzávalók:

1 kg busa,

1 csomag leveszöldség,

20 dkg csiperke gomba,

1 fej vöröshagyma,

1 dl tejföl,

1 ek liszt,

1 tojásfehérje,

zsiradék,

1 tk pirospaprika,

só,

halfűszerkeverék,

szemes bors,

babérlevél.

 


Elkészítés:

A hal fejét,farkát levágjuk.

A megtisztított,felaprított zöldégekkel együtt 1 liter vízbe feltesszük,majd sóval,szemes borssal,babérral együtt felforraljuk.

Megfőzzük fedő alatt és leszűrjük.

A halat kicsontozzuk,ledaráljuk,összedolgozzuk a tojásfehérjével,sóval,halfűszerkeverékkel.

Tovább 

 Diós mézeskalács

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Diós mézeskalács

 

Hozzávalók:

 

13 dkg rétesliszt,

15 dkg teljes kiőrlésű liszt,

1 kiskanál szódabikarbóna,

1/2 kiskanál őrölt fahéj,

1/2 kiskanál gyömbérpor,

1/2 kiskanál mézeskalácsfűszer,

6 dkg összevagdalt dió,

5 dkg barna cukor,

13 dkg olvasztott vaj,

24 dkg méz,

1 evőkanál reszelt narancshéj,

1 1/4 dl friss narancslé,

1 simára vert tojás.

 

Elkészítése:

 

A sütőt 160 C°-ra bemelegítjük. Egy 14 x 21 cm-es püspökkenyérformát kissé kizsírozunk, és sütőpapírral kibéleljük.

Utolsó hozzászólás

marczis evelin üzente 6 éve

nagyon finom

Tovább 

 Karácsonyi almás pulykasült

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Karácsonyi almás pulykasült

 

Hozzávalók:

1 fiatal pulyka,

15 dkg zsír,

20 dkg főtt sonkaszalonna,

30-35 dkg sertésháló,

2 borízű alma.

 

A fiatal hizlalt pulyka 2,5 vagy 3 kg-os legyen, és mellén, hátán, combjain zsírfoltok, a hízlalás jelei legyenek

láthatók.

 

A megtisztított pulykát felbontjuk, kibelezzük, és több vízben megmossuk. A mellrészére, szeletekre vágott, húsverő kalapáccsal palacsinta vékonyságúra vert tenyérnyi szalonnaszeleteket kötünk vékony spárgával.

Tovább 

 Aszalt szilvás mézes rétes

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Aszalt szilvás mézes rétes

 

Hozzávalók:

1 csomag réteslap,

15 dkg zabpehely,

20 dkg aszalt szilva,

3 dl rostos szilvalé,

25 dkg tehéntúró,

2 tojás,

                                        4 evőkanál olaj

ízlés szerint méz,ne legyen nagyon édes), csipetnyi só.

 

A töltelékhez a zabpelyhet tálba szórom, ráöntöm a szilvalevet és a felvert tojásokat. 20 percig hagyom állni. Közben a megmosott aszalt szilvát kevés vízben felforralom, és fedő alatt 5 percig főzöm.

Tovább 

 Csokis mandulás tekercs

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csokis mandulás tekercs

 

Hozzávalók :

15 dkg vaj

10 dkg cukor

7 dkg liszt

10 dkg étcsokoládé

10 dkg darált mandula

5 db tojás

 

A krémhez: 2 db tojás 15 dkg porcukor 4 dl habtejszín.


Elkészítés: A tésztához felolvasztjuk a vajat, és a 10 dkg csokit, ha langyos belekeverjük a tojássárgájákat, majd a lisztet és a mandulát. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét cukorral, és a tésztához adjuk. Egy sütőpapirral fedett sütőlapra, egy négyszögletes formába rá simitjuk, és 180 fokon 15-20 percig sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

2 csésze méz,

1 csésze erős lefőzött kávé,

3 ek rum,

4 db szétválasztott tojás,

1 csésze cukor,

4 ek olaj,

3 és fél csésze liszt,

3 tk sütőpor,

1 tk szódabikarbóna,

1 kk só,

mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint,

fél csésze mazsola,

fél csésze durvára tört dió.


Elkészítés:

A rumban a mazsolát felfőzzük,kihűtjük.

A száraz anyagokat külön elkeverjük.A nedves hozzávalókat,mazsolát is külön tálban jól elkeverjük.A kettőt összekeverjük,majd beleforgatjuk a tojások felvert habját is.

Tovább 

 Zselés cukros szelet

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Zselés cukros szelet

Sárga tészta:

 

10 tojás sárgáját és 30 dkg porcukrot, 15 ek forró vízzel habosra keverni. Hozzá adni 35 dkg lisztet, melyet fél csomag sütőporral kevertem el. Kizsírozott tepsiben kisütni.

 

Fehér tészta:

 

tojások fehérjét 30 dkg porcukorral kemény habbá verem, majd hozzá adok 20 dkg zseléss cukrot, 10 dkg étcsokit, 10 deka apróra vágott diót, 20 deka lisztet, melybe a másik fél csomag sütöport kevertem. Ezt is megsütöm.

Tovább 

 Diós golyók

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
  • 10 dkg Ráma margarin 
  • 30 dkg darált dió
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál reszelt csokoládé
  • 2 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál reszelt citromhéj
  • 25 dkg rumos meggyvagy mazsola
Elkészítés:

A margarint kikeverjük a porcukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, a darált diót és a tejet, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.

Fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük, majd összedolgozzuk a keksszel és a csokoládéval.

Tovább 

 Raffaelló másképpen

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

  • 10 dkg búzadara
  • 10 dkg kókusz reszelék + a forgatáshoz
  • 2 dl tejszín
  • 6 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 30 szem mandula
Elkészítés:

A tejet, a tejszínt, a cukrot és a kókuszreszeléket sűrűre főzzük. Közben a darát a vajon megpirítjuk. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve kell, mert hamar leég. Ha a dara kifehéredett, hozzáöntjük a kókuszpépet, és addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Kihűtjük, golyókat formázunk belőle, melyek közepébe 1-1 manulaszemet teszünk, végül kókuszreszelékben megforgatjuk a golyókat.

Tovább 

 Csokis kocka

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csokis kocka


Hozzávalók:
egy 40 x 42 cm-es sütőformához:

Piskótához:
5 tojás
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál étolaj
3 evőkanál kakaó

Cukorszirophoz:
6 evőkanál víz
6 evőkanál cukor

Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
4 evokanál cukor
6 dl tej
25 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Csokoládébevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
kis darab Rama sütőmargarin
kevés tej

Elkészítés:
A piskótához habosra keverjük a tojásokat a cukor-ral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az étolajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.

Tovább 

Hozzávalók:

2 kg kicsontozott sertéskaraj,

2 gerezd zúzott fokhagyma,

1 tk só,

1 tk rozmaring

1/2 tk kakukkfű,

1/2 tk bors,

1 ek vaj,

2 nagy savanykás alma,

1 kisebb fej vöröshagyma,

2 ek cukor,

1 tk dijoni mustár,

1 bögre almalé vagy almabor.

 


Elkészítés:

Összekeverjük a fűszereket:fokhagymát,sót,borsot,

rozmaringot,kakukkfüvet.

Hosszában vágjuk be a húst majdnem a közepéig,majd a fűszerkeverék felét dörzsöljük bele a belsejébe.

Egy lábosban felolvasztjuk a vajat,megpirítjuk rajta a feldaradolt hagymát,hozzáadjuk a megtisztított,felszeletelt almákat is,puhára pároljuk.

Tovább 

 

almond tuiles Almond Tuiles

 

Hozzávalók:

5 dkg liszt,

5 dkg olvasztott épphogy langyos vaj ,

10 dkg vaníliás cukor,

2 tojásfehérje,

csipet só.


Elkészítés:

190 fokra előmelegítjük a sütőt.Kivajazunk egy nagy tepsit vagy sütőpapírt teszek rá.

A tojásfehérjéket a cukorral,csipet sóval kemény habbá verjük.Óvatosan belekeverjük a lisztet,vajat.

A tésztából diónyi halmokat teszünk a tepsire,és 1-2 mm vastagra elterítjük a kanál hátuljával (itt megszórhatjuk szeletelt mandulával).

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 6 éve

Itt nagyon kedvelik,ettem már,munkatársam sütött szülinapja alkalmából,nekem ízlett :))

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg liszt,

25 dkg méz,

15 dkg porcukor,

2 db tojássárgája,

1 db tojás,

1 dkg szalalkáli (1-2 kanál tejben feloldva),

1-2 ek narancs (vagy ízlés szerinti)dzsem,

1-1 citrom és narancshéja reszelve,

1 kk. fahéj.

 


Elkészítés:

A száraz anyagokat összekeverjük,majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.

Legalább 1 északát hideg helyen pihentetjük.

2-3 mm vastagra nyújtjuk,külömböző formákkal kiszaggatjuk.

Forró sütőben világosra sütjük.

Utolsó hozzászólás

Nagyné Kékedy Ibolya üzente 6 éve

Kedves Mónika!

Én is ugyan így, készítem, de köszönöm minden kedves olvasó nevében is akik
ezt az eljárást nem tudták.
További finom süti készítés receptjeit várom:

Tovább 

 Diétás forró narancs-alma torta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Diétás forró narancs-alma torta torta

 

Hozzávalók:

a tésztához:

 

125 g liszt
5 g sütőpor
50 g Liga margarin
1 narancs reszelt héja
20-30 ml víz

a töltelékhez:
600 g alma
150 g aszalt sárgabarack
400 g narancs
40 g méz

 

 

Diétás forró narancs-alma torta torta elkészítése

A tészta hozzávalóit összagyúrjuk, majd kerekre nyútjuk.
Kikent tortaformába tesszük, villával megszurkáljuk éa előmelegített sütőben 5 percig sütjük.

A töltelékhez a narancsokat meghámozzuk és felszeleteljük, a levét felfogjuk.

Tovább 

Karácsonyi 2 az 1-ben káposzta fogyis módra pulykahúsos

 

Hozzávalók:

30 dkg pulykamellfié
50 dkg darált pulykacomb
1 kg savanyú káposzta
+ 7-8 káposzta levél
2 nagyobb fej vöröshagyma
2 nagyobb gerezd fokhagyma
2 tojás
3 ek pálmaolaj / kókuszzsír
1 dl quinoa / esetleg köles
3 db babérlevél
1 mk szemesbors
2 tk pirospaprika
1 mk füstőlt paprika
1 mk füst ízű só
1 mk őrölt kömény
1 mk őrölt feketebors

1 pohár zsírszegény (laktózmentes) tejföl /elhagyható

 

 

A vöröshagymákat apróra vágjuk
Egy vastag falú /lehetőleg szendvicstalpú/ edényben a hagyma felét üvegesre pirítjuk a zsiradékon
Megfuttatjuk rajta az apró kocákra vágott pulykamellet, majd meghintjük a fűszerpaprikával
Kissé összepirítjuk és felöltjük 2 dl vízzel
kicsavarjuk (de nem kimossuk!) a savanyú káposztát, a levét félretesszük
Rápakoljuk a pörköltre, meghintjük a szemes borssal és beletesszük a babérlevelet
Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi
NEM KEVERJÜK ÖSSZE

A darált húst összekeverjük a maradék hagymával, a zúzott fokhagymával és a többi fűszerrel
Összegyúrjuk a tojással és hozzáadjuk a megmosott guinoát /rost dús és szénhidrát szegény gabona/
A káposzta leveleket félbevágjuk és kivágjuk a vaskos eret
Evőkanálnyi darált hús halmokat teszünk bele és két oldat visszahajtva feltekergetjük
A töltelékeket elrendezzük a káposzta tetején és fakanállal picit belenyomkodjuk, hogy a vízben félig merüljenek
Lefedve kb 25-30 percig főzzük
A végén félretett savanyú káposzta lével savanyíthatjuk, ha még szükséges

Aki szereti a füstölt ízt, a pulykamell mellé főzhet bele füstölt snack virslit

 

MIELE FŐZŐISKOLA  oldalról

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

köszönöm szépen!

Tovább 

 Burgonyás sós pite

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók

4 fő
30 dkg  liszt
3 dl       natur joghurt
1 tasak  sütőpor
5 dkg     vaj
1 fej       vöröshagyma

3 szem   burgonya
10 dkg    feta sajt
1 csokor  petrezselyem
3-4 gerezd  fokhagyma
                   só
 A töltelékhez egy serpenyőben vajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát.

Tovább 

Hozzávalók:

2 db libacomb,

20 dkg gersli,

2 db sárgarépa,

1 csésze zöldborsó,

1 nagy fej vöröshagyma,

1 gerezd fokhagyma,

2 ek libazsír,

só,bors.

 


Elkészítés:

A combokat bedörgöljük a zúzott fokhagymával,sózzuk,borsozzuk,majd állni hagyjuk egy ideig.

A zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát,hozzáadjuk a combokat,kevergetjük egy kis ideig,majd szintén átforgatjuk a hozzáadott borsóval,gerslivel,répával.

Bőven felöntjük vízzel,sózzuk,borsozzuk.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 6 éve

Kedves Alex Marcsi már meg is válaszolta helyettem.

Tovább 

Hozzávalók:

1 liba nyakabőre,

15 dkg libahús,

2 nagyobb főtt burgonya,

1 fej hagyma,

4 ek libazsír,

só,

bors.

 


Elkészítés:

A darált libahúst összekeverem az összetört krumplival az apróra vágott hagymával,fűszerekkel,majd beletöltöm az előkészített bőrbe.

Lábasba teszek 1 dl vizet és 4 ek. libazsírt,beleteszem a nyakat.

Először fedő alatt párolom,majd zsírján mindkét oldalát szép pirosra sütöm.

 Krumplilepény céklával, tormával

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Krumplilepény céklával, tormával

 
Hozzávalók:



30 dkg burgonya
1 db tojás
4 dkg puha vaj
1 evőkanál tormakrém
1.2 dl tejföl
10 dkg ecetes cékla

frissen őrölt fekete bors
turbolya a tálaláshoz



A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A krumplit meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a tojással és a vajjal, majd sózzuk, borsozzuk. (A felesleges nedvességet lecsepegtetjük.)
A masszát egy vékonyan kivajazott muffinformába kanalazzuk, kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd félretesszük hűlni.

Tovább 

  Csokoládés krémes. ( Gyors )

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

  Csokoládés krémes. ( Gyors )



Hozzávalók:


 1 csomag mirelit vajas tészta,
 1 csomag oetker krémeskrém alap,
  2 ev. kanál kakó,
 4 dl tejszín  ( Hulala,
 


A vajastésztát lisztezett gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy közepes nagyságú tepsit.

Villával megszurkáljuk, és a sütőben aranysárgára sütjük.

 A krémeskrémhez a 2 ev. kanál. kakaót hozzákeverjük, úgy verjúk habbá és a kihűlt tésztára simítjuk. 

A tejszínt habbá  verjük és a csokoládés krémre kenjük.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 6 éve

Nagyon jó Marcsika köszönöm szépen megsütöm.

Tovább 

Hozzávalók:

2 kg-os csuka,

1 kg savanyú káposzta,

10 dkg vöröshagyma,

6 dkg liszt,

1 dkg paprika,

8 dkg zsír,

3 dl tejföl,

só.

 

 


Elkészítés:

A halat megtisztítjuk,fejét,farkát levágjuk,6 egyenlő részre vágjuk.A törzsdarabokat mélyen beírdaljuk.

Fejét,farkát valamnt a belsőségeket a hagymával megfőzzük,majd áttörjük.

Az így kapott lébe tesszük fel a káposztát főni.

A haldarabokat sózzuk,paprikás lisztben megforgatjuk,forró zsírban kisütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

2 kg sertéshús:lapocka,tarja,

1 kg sertésmáj,

1 fakanál zsír,

20 dkg hagyma,

1 ek bors,

8 dkg só.

 

 


Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát bő zsírban üvegesre pároljuk,a felszeletelt húsokat beletesszük,majd negyed óra múlva a májat is.

Tovább dinsztelem negyed órát.

Majd 3-szor ledarálom,összekeverem a fűszerekkel és kis üvegekbe töltöm,majd 100 celsius fokon 1,5 órát gőzölöm.

Felfelé szélesedő patentes,gumigyűrűs üvegben (WECK) érdemes őket kigőzölni.A felhasználás során az üveget meleg vízbe tesszük és néhány másodperc múlva kiönthető egy tálra,ahol aztán gusztusosan szeletelhető.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 6 éve

Marcsi tartósító nem kell bele,fagyasztani lehet,és hűtőben kell tárolni.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg füstölt kocsonyhús: fej,láb,csülök,bőrke,farok,

1 nagy fej hagyma,

3 gerezd fokhagyma,

20 szem egész bors,

10 dkg leveszöldség,

só,paprika.

 


Elkészítés:

A húsféléket leperzseljük,megkapargatjuk,megmossuk.

Egy nagy fazékban 2 liter hideg vízben odateszem a megtisztított húsféléket,fűszerekkel,sóval,megtisztított zöldségekkel együtt.

Többször lehabozom,majd lassú tűzön puhára főzöm.

Tetejét kis állás után lezsírozom,a levét tiszta fehér kendőn át tányérokba szűröm ,a húst lecsontozva elosztom a tányérokba úgy hogy a lé ellepje a húst.

Utolsó hozzászólás

Sárkány Andrásné Mara üzente 6 éve

Lassan itt a kocsonyaszezon. Mi is pont így készítjük, csak fehér kendő helyett kis lyukú szűrőn keresztül öntjük át. Alig várom már, nagyon szeretem. Köszönjük a receptet. Szép napot kívánok mindenkinek. Mara

Tovább 

Libaaprólékhoz borjú -vagy disznólábat,fület és fejrészeket veszünk,felöntjük vízzel,úgy mint a leveshez,megsózzuk,teszünk bele fokhagymát és félóráig forraljuk.

Ekkor leszedjük a tetejéről a zsiradékot,megpaprikázzuk és a húsdarabokon lévő léből feleresztjük.

Most a húsrészeket és aprólékot mély tányérokba rakjuk,a levet rászűrjük és legfelül a paprikás zsiradékból öntünk.

Hideg helyre tesszük és ha keményre megkocsonyásodott,feladjuk.

 

 

 

Forrás: http://grocceni.com

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu