Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hideg csokimáz
Nem kell főzni a csokimázat. Biztos, hogy mindig sikerül!
Hozzávalók:
21 dkg porcukor,
4 evőkanál kakaópor nem cukrozott,
5 dkg Rama margarin,
ami kicsit lágyabb,
4 evőkanál forró víz.
Elkészítés:
Ezeket az anyagokat egy mély tálban addig keverem, amíg szép egynemű krémes mázat kapok, és már kenhetem is a sütire. Kb. 1 óra alatt megköt, és lehet fogyasztani a sütit. Ez az adag egy gáztepsi méretű süteményre elegendő.
Hozzávalók:
* 60dkg liszt
* 20dkg zsír vagy margarin
* 15dkg cukor
* 1 csomag szalalkáli
* 1dl tej
* 2 egész tojás
* színes aroma (vérnarancs vagy meggy, bár én vérnaranccsal jobban szeretem:D )
* A krémhez:
* 2 csomag vaníliás pudingpor
* 7dl tej
* cukor ízlés szerint
* 15dkg vaj vagy margarin
* 20dkg porcukor
* 25dkg gesztenyemassza
* A tetejére:
* 30dkg porcukor
* 3cl rum
Elkészítés:
A lisztet a zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk.
|
|
Tésztához:
6 db tojás,
6 ek víz,
14 dkg darált dió,
6 ek cukor,
6 ek liszt,
fél cs sütőpor.
Krémhez:
25 dkg gesztenyepüré,
15 dkg porcukor,
1/2 dl rum,
1 cs puncs pudingpor,
25 dkg vaj,
3 dl tej.
Csokimáz:
10 dkg csoki,
5 dkg vaj.
Elkészítés:
A tésztához:A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük közben hozzáadagoljuk a vizet is.A szárazanyagokat összekeverjük.A tojásfehérjékből kemény habot verünk csipet sóval.Majd óvatosan összekeverjük őket.Elfelezzük,sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapo sütünk belőle 190 fokon,tűpróbáig.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 csomag réteslap,
40 dkg főtt halhús,
3 tojás sárgája,
10 dkg vaj,
1 dl tejföl,
fél cs. petrezselyem zöldje,
1 dl ketchup,
1 dl majonéz.
Besamelhez:
6 dkg liszt,
7 dkg vaj,
4 dl tej,
só,bors,
szerecsendió.
Elkészítés:
A főtt halhúst apróra daraboljuk és a vaj felével áthevítve az elkészített besamelhez adjuk.Hozzáadjuk a tejfölt,tojássárgáját,petrezselymet.
Megvajazzuk a réteslapokat,megtöltjük a töltelékkel,feltekerjük,majd a tetejét is megkenjük vajjal.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg tőkehal,
60 dkg burgonya,
5 tojás ,
só,bors,
petrezselyem,
5-6 gerezd fokhagyma,
Elkészítés:
A halat és burgonyát külön-külön megfőzzük.
A főtt halat kifilézzük,a burgonyát meghámozzuk,összetörjük ,majd a kettőt összekeverjük,beleütjük a tojásokat és összeturmixoljuk.
Sózzuk,borsozzuk,zúzott fokhagymát,vágott petrezselyemzöldet teszünk bele.
Krokettet formázunk belőle,és forró olajban kisütjük.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg busa,
1 csomag leveszöldség,
20 dkg csiperke gomba,
1 fej vöröshagyma,
1 dl tejföl,
1 ek liszt,
1 tojásfehérje,
zsiradék,
1 tk pirospaprika,
só,
halfűszerkeverék,
szemes bors,
babérlevél.
Elkészítés:
A hal fejét,farkát levágjuk.
A megtisztított,felaprított zöldégekkel együtt 1 liter vízbe feltesszük,majd sóval,szemes borssal,babérral együtt felforraljuk.
Megfőzzük fedő alatt és leszűrjük.
A halat kicsontozzuk,ledaráljuk,összedolgozzuk a tojásfehérjével,sóval,halfűszerkeverékkel.
Hozzávalók:
13 dkg rétesliszt,
15 dkg teljes kiőrlésű liszt,
1 kiskanál szódabikarbóna,
1/2 kiskanál őrölt fahéj,
1/2 kiskanál gyömbérpor,
1/2 kiskanál mézeskalácsfűszer,
6 dkg összevagdalt dió,
5 dkg barna cukor,
13 dkg olvasztott vaj,
24 dkg méz,
1 evőkanál reszelt narancshéj,
1 1/4 dl friss narancslé,
1 simára vert tojás.
Elkészítése:
A sütőt 160 C°-ra bemelegítjük. Egy 14 x 21 cm-es püspökkenyérformát kissé kizsírozunk, és sütőpapírral kibéleljük.
Hozzávalók:
1 fiatal pulyka,
15 dkg zsír,
20 dkg főtt sonkaszalonna,
30-35 dkg sertésháló,
2 borízű alma.
A fiatal hizlalt pulyka 2,5 vagy 3 kg-os legyen, és mellén, hátán, combjain zsírfoltok, a hízlalás jelei legyenek
láthatók.
A megtisztított pulykát felbontjuk, kibelezzük, és több vízben megmossuk. A mellrészére, szeletekre vágott, húsverő kalapáccsal palacsinta vékonyságúra vert tenyérnyi szalonnaszeleteket kötünk vékony spárgával.
Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
15 dkg zabpehely,
20 dkg aszalt szilva,
3 dl rostos szilvalé,
25 dkg tehéntúró,
2 tojás,
4 evőkanál olaj
ízlés szerint méz,ne legyen nagyon édes), csipetnyi só.
A töltelékhez a zabpelyhet tálba szórom, ráöntöm a szilvalevet és a felvert tojásokat. 20 percig hagyom állni. Közben a megmosott aszalt szilvát kevés vízben felforralom, és fedő alatt 5 percig főzöm.
Hozzávalók :
15 dkg vaj
10 dkg cukor
7 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé
10 dkg darált mandula
5 db tojás
A krémhez: 2 db tojás 15 dkg porcukor 4 dl habtejszín.
Elkészítés: A tésztához felolvasztjuk a vajat, és a 10 dkg csokit,
ha langyos belekeverjük a tojássárgájákat, majd a lisztet és a mandulát.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét cukorral, és a tésztához adjuk. Egy
sütőpapirral fedett sütőlapra, egy négyszögletes formába rá simitjuk,
és 180 fokon 15-20 percig sütjük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 csésze méz,
1 csésze erős lefőzött kávé,
3 ek rum,
4 db szétválasztott tojás,
1 csésze cukor,
4 ek olaj,
3 és fél csésze liszt,
3 tk sütőpor,
1 tk szódabikarbóna,
1 kk só,
mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint,
fél csésze mazsola,
fél csésze durvára tört dió.
Elkészítés:
A rumban a mazsolát felfőzzük,kihűtjük.
A száraz anyagokat külön elkeverjük.A nedves hozzávalókat,mazsolát is külön tálban jól elkeverjük.A kettőt összekeverjük,majd beleforgatjuk a tojások felvert habját is.
Sárga tészta:
10 tojás sárgáját és 30 dkg porcukrot, 15 ek forró vízzel habosra keverni. Hozzá adni 35 dkg lisztet, melyet fél csomag sütőporral kevertem el. Kizsírozott tepsiben kisütni.
Fehér tészta:
tojások fehérjét 30 dkg porcukorral kemény habbá verem, majd hozzá adok 20 dkg zseléss cukrot, 10 dkg étcsokit, 10 deka apróra vágott diót, 20 deka lisztet, melybe a másik fél csomag sütöport kevertem. Ezt is megsütöm.
A margarint kikeverjük a porcukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, a darált diót és a tejet, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
Fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük, majd összedolgozzuk a keksszel és a csokoládéval.
A tejet, a tejszínt, a cukrot és a kókuszreszeléket sűrűre főzzük. Közben a darát a vajon megpirítjuk. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve kell, mert hamar leég. Ha a dara kifehéredett, hozzáöntjük a kókuszpépet, és addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Kihűtjük, golyókat formázunk belőle, melyek közepébe 1-1 manulaszemet teszünk, végül kókuszreszelékben megforgatjuk a golyókat.
Hozzávalók:
egy 40 x 42 cm-es sütőformához:
Piskótához:
5 tojás
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál étolaj
3 evőkanál kakaó
Cukorszirophoz:
6 evőkanál víz
6 evőkanál cukor
Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
4 evokanál cukor
6 dl tej
25 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Csokoládébevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
kis darab Rama sütőmargarin
kevés tej
Elkészítés:
A piskótához habosra keverjük a tojásokat a cukor-ral és a vaníliás
cukorral, hozzáadjuk az étolajat, a sütőporral elkevert lisztet és a
kakaót.
Hozzávalók:
2 kg kicsontozott sertéskaraj,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
1 tk só,
1 tk rozmaring
1/2 tk kakukkfű,
1/2 tk bors,
1 ek vaj,
2 nagy savanykás alma,
1 kisebb fej vöröshagyma,
2 ek cukor,
1 tk dijoni mustár,
1 bögre almalé vagy almabor.
Elkészítés:
Összekeverjük a fűszereket:fokhagymát,sót,borsot,
rozmaringot,kakukkfüvet.
Hosszában vágjuk be a húst majdnem a közepéig,majd a fűszerkeverék felét dörzsöljük bele a belsejébe.
Egy lábosban felolvasztjuk a vajat,megpirítjuk rajta a feldaradolt hagymát,hozzáadjuk a megtisztított,felszeletelt almákat is,puhára pároljuk.
Hozzávalók:
5 dkg liszt,
5 dkg olvasztott épphogy langyos vaj ,
10 dkg vaníliás cukor,
2 tojásfehérje,
csipet só.
Elkészítés:
190 fokra előmelegítjük a sütőt.Kivajazunk egy nagy tepsit vagy sütőpapírt teszek rá.
A tojásfehérjéket a cukorral,csipet sóval kemény habbá verjük.Óvatosan belekeverjük a lisztet,vajat.
A tésztából diónyi halmokat teszünk a tepsire,és 1-2 mm vastagra elterítjük a kanál hátuljával (itt megszórhatjuk szeletelt mandulával).
13 éve | Barna Pap Mónika | 5 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
25 dkg méz,
15 dkg porcukor,
2 db tojássárgája,
1 db tojás,
1 dkg szalalkáli (1-2 kanál tejben feloldva),
1-2 ek narancs (vagy ízlés szerinti)dzsem,
1-1 citrom és narancshéja reszelve,
1 kk. fahéj.
Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük,majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Legalább 1 északát hideg helyen pihentetjük.
2-3 mm vastagra nyújtjuk,külömböző formákkal kiszaggatjuk.
Forró sütőben világosra sütjük.
Diétás forró narancs-alma torta torta
Hozzávalók:
a tésztához:
125 g liszt
5 g sütőpor
50 g Liga margarin
1 narancs reszelt héja
20-30 ml víz
a töltelékhez:
600 g alma
150 g aszalt sárgabarack
400 g narancs
40 g méz
Diétás forró narancs-alma torta torta elkészítése
A tészta hozzávalóit összagyúrjuk, majd kerekre nyútjuk.
Kikent tortaformába tesszük, villával megszurkáljuk éa előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
A töltelékhez a narancsokat meghámozzuk és felszeleteljük, a levét felfogjuk.
13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás
Karácsonyi 2 az 1-ben káposzta fogyis módra pulykahúsos
Hozzávalók:
30 dkg pulykamellfié
50 dkg darált pulykacomb
1 kg savanyú káposzta
+ 7-8 káposzta levél
2 nagyobb fej vöröshagyma
2 nagyobb gerezd fokhagyma
2 tojás
3 ek pálmaolaj / kókuszzsír
1 dl quinoa / esetleg köles
3 db babérlevél
1 mk szemesbors
2 tk pirospaprika
1 mk füstőlt paprika
1 mk füst ízű só
1 mk őrölt kömény
1 mk őrölt feketebors
1 pohár zsírszegény (laktózmentes) tejföl /elhagyható
A vöröshagymákat apróra vágjuk
Egy vastag falú /lehetőleg szendvicstalpú/ edényben a hagyma felét üvegesre pirítjuk a zsiradékon
Megfuttatjuk rajta az apró kocákra vágott pulykamellet, majd meghintjük a fűszerpaprikával
Kissé összepirítjuk és felöltjük 2 dl vízzel
kicsavarjuk (de nem kimossuk!) a savanyú káposztát, a levét félretesszük
Rápakoljuk a pörköltre, meghintjük a szemes borssal és beletesszük a babérlevelet
Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi
NEM KEVERJÜK ÖSSZE
A darált húst összekeverjük a maradék hagymával, a zúzott fokhagymával és a többi fűszerrel
Összegyúrjuk a tojással és hozzáadjuk a megmosott guinoát /rost dús és szénhidrát szegény gabona/
A káposzta leveleket félbevágjuk és kivágjuk a vaskos eret
Evőkanálnyi darált hús halmokat teszünk bele és két oldat visszahajtva feltekergetjük
A töltelékeket elrendezzük a káposzta tetején és fakanállal picit belenyomkodjuk, hogy a vízben félig merüljenek
Lefedve kb 25-30 percig főzzük
A végén félretett savanyú káposzta lével savanyíthatjuk, ha még szükséges
Aki szereti a füstölt ízt, a pulykamell mellé főzhet bele füstölt snack virslit
MIELE FŐZŐISKOLA oldalról
Hozzávalók
30 dkg liszt |
|
3 dl natur joghurt |
|
1 tasak sütőpor |
|
5 dkg vaj |
|
1 fej vöröshagyma |
|
3 szem burgonya |
|
10 dkg feta sajt |
|
1 csokor petrezselyem |
|
3-4 gerezd fokhagyma |
|
só |
|
A töltelékhez egy serpenyőben vajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. |
13 éve | Barna Pap Mónika | 6 hozzászólás
Hozzávalók:
2 db libacomb,
20 dkg gersli,
2 db sárgarépa,
1 csésze zöldborsó,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 ek libazsír,
só,bors.
Elkészítés:
A combokat bedörgöljük a zúzott fokhagymával,sózzuk,borsozzuk,majd állni hagyjuk egy ideig.
A zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát,hozzáadjuk a combokat,kevergetjük egy kis ideig,majd szintén átforgatjuk a hozzáadott borsóval,gerslivel,répával.
Bőven felöntjük vízzel,sózzuk,borsozzuk.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 liba nyakabőre,
15 dkg libahús,
2 nagyobb főtt burgonya,
1 fej hagyma,
4 ek libazsír,
só,
bors.
Elkészítés:
A darált libahúst összekeverem az összetört krumplival az apróra vágott hagymával,fűszerekkel,majd beletöltöm az előkészített bőrbe.
Lábasba teszek 1 dl vizet és 4 ek. libazsírt,beleteszem a nyakat.
Először fedő alatt párolom,majd zsírján mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
Krumplilepény céklával, tormával
Hozzávalók:
30 dkg burgonya
1 db tojás
4 dkg puha vaj
1 evőkanál tormakrém
1.2 dl tejföl
10 dkg ecetes cékla
só
frissen őrölt fekete bors
turbolya a tálaláshoz
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A krumplit meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a tojással és a vajjal, majd sózzuk, borsozzuk. (A felesleges nedvességet lecsepegtetjük.)
A masszát egy vékonyan kivajazott muffinformába kanalazzuk, kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd félretesszük hűlni.
Csokoládés krémes. ( Gyors )
Hozzávalók:
1 csomag mirelit vajas tészta,
1 csomag oetker krémeskrém alap,
2 ev. kanál kakó,
4 dl tejszín ( Hulala,
A vajastésztát lisztezett gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy közepes nagyságú tepsit.
Villával megszurkáljuk, és a sütőben aranysárgára sütjük.
A krémeskrémhez a 2 ev. kanál. kakaót hozzákeverjük, úgy verjúk habbá és a kihűlt tésztára simítjuk.
A tejszínt habbá verjük és a csokoládés krémre kenjük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 kg-os csuka,
1 kg savanyú káposzta,
10 dkg vöröshagyma,
6 dkg liszt,
1 dkg paprika,
8 dkg zsír,
3 dl tejföl,
só.
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk,fejét,farkát levágjuk,6 egyenlő részre vágjuk.A törzsdarabokat mélyen beírdaljuk.
Fejét,farkát valamnt a belsőségeket a hagymával megfőzzük,majd áttörjük.
Az így kapott lébe tesszük fel a káposztát főni.
A haldarabokat sózzuk,paprikás lisztben megforgatjuk,forró zsírban kisütjük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
2 kg sertéshús:lapocka,tarja,
1 kg sertésmáj,
1 fakanál zsír,
20 dkg hagyma,
1 ek bors,
8 dkg só.
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát bő zsírban üvegesre pároljuk,a felszeletelt húsokat beletesszük,majd negyed óra múlva a májat is.
Tovább dinsztelem negyed órát.
Majd 3-szor ledarálom,összekeverem a fűszerekkel és kis üvegekbe töltöm,majd 100 celsius fokon 1,5 órát gőzölöm.
Felfelé szélesedő patentes,gumigyűrűs üvegben (WECK) érdemes őket kigőzölni.A felhasználás során az üveget meleg vízbe tesszük és néhány másodperc múlva kiönthető egy tálra,ahol aztán gusztusosan szeletelhető.
13 éve | Barna Pap Mónika | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg füstölt kocsonyhús: fej,láb,csülök,bőrke,farok,
1 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
20 szem egész bors,
10 dkg leveszöldség,
só,paprika.
Elkészítés:
A húsféléket leperzseljük,megkapargatjuk,megmossuk.
Egy nagy fazékban 2 liter hideg vízben odateszem a megtisztított húsféléket,fűszerekkel,sóval,megtisztított zöldségekkel együtt.
Többször lehabozom,majd lassú tűzön puhára főzöm.
Tetejét kis állás után lezsírozom,a levét tiszta fehér kendőn át tányérokba szűröm ,a húst lecsontozva elosztom a tányérokba úgy hogy a lé ellepje a húst.
Libaaprólékhoz borjú -vagy disznólábat,fület és fejrészeket veszünk,felöntjük vízzel,úgy mint a leveshez,megsózzuk,teszünk bele fokhagymát és félóráig forraljuk.
Ekkor leszedjük a tetejéről a zsiradékot,megpaprikázzuk és a húsdarabokon lévő léből feleresztjük.
Most a húsrészeket és aprólékot mély tányérokba rakjuk,a levet rászűrjük és legfelül a paprikás zsiradékból öntünk.
Hideg helyre tesszük és ha keményre megkocsonyásodott,feladjuk.
Forrás: http://grocceni.com
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás