Sütés főzés Blog: 2015. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2015. szeptember

network.hu

Az emulziós mártások olajat vagy vajat oszlatnak el egy másik folyadékban, gyakran tojássárgáját is tartalmaznak, amely stabilizálja az elegyet. Elkészítésük nagyobb kihívást jelent, mint a többi mártásé, mivel könnyen kicsapódnak, vagyis szétválnak összetevőikre, ha az olajat túl gyorsan adjuk hozzájuk, vagy ha nem szobahőmérsékletű hozzávalókat használunk.

A robosztusabb, aromásabb olajokat fele-fele arányban keverjük el semleges ízű, például napraforgó- vagy földimogyoró-olajjal, hogy ne legyen túl erőteljes az ízük.

Tovább 

network.hu

Az íz egyaránt függ a hús és a többi hozzávaló minőségétől. A pácok a főzés előtti ízesítésben játszanak szerepet, és különösen hasznosak a gyorsan egyben sütött húsoknál és a hússzeletek sütésénél. Sokan nem fordítanak kellő figyelmet erre, és ezt igen csak rosszul teszik. A hús sütésének fortélyait most mindenki előtt feltárjuk.

A nagyobb méretű sovány húsok szaftossága spékeléssel és szalonnába göngyöléssel fokozható. Most kitérünk ezekre a technikákra, hiszen a húsok sütése nem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók

A tésztához:
20 dkg rizsliszt + pár evőkanálnyi a nyújtáshoz
5 dkg kukoricaliszt
5 dkg zabliszt (gluténmenteset kell venni, mert a sima nem garantáltan gluténmentes! én csak búzát nem ehetek, ezért nekem a sima is megfelelő)
25 dkg hideg! laktózmentes, vaníliás Vénusz sütőmargarin + egy kevés a tepsi kikenéséhez
5,5 dkg cukor
7 gramm sütőpor
1 kisebb citrom reszelt héja
1 tojás
csipet só

A túrókrémhez:
50 dkg laktózmentes túró (Milfina-t használtam)
1 kisebb citrom reszelt héja
3 tojássárga
5 dkg cukor
3 evőkanál kukoricadara
5 dkg baracklébe áztatott mazsola

A tetejére:
3 tojásfehérje
fél evőkanál porcukor
330 gramm CBA barackdzsem csökkentett cukortartalommal (kb.

Tovább 

network.hu

A gasztrobloggerek Segítsüti akciója hatodik éve támogat olyan alapítványokat, amelyek kisgyerekek életét teszik könnyebbé, betegségét elviselhetőbbé. Az először csak évi egyszeri internetes gyűjtés helyett pár éve már kétszer is lehet segíteni: a mozgalom a civil támogatók jóvoltából a tavaszi mellett őszi fordulóval bővült.

A bloggerek, és a most már szintén alapítványi formában működő csapat saját idejét, erejét és energiáját – na meg a szuper sütihozzávalókat – önkéntesség formájában teszi bele a tavaszi-őszi licitbe, és a két licit között felmerülő rengeteg szervezésbe.

Tovább 

network.hu

Az igazság az, hogy a Bud Spencer-Terence Hill filmekben többször feltűnő hagymás bab receptjét homály fedi. A film készítői sosem rukkoltak elő a kincstári változattal, így aztán sok-sok elkészítési mód kering a világhálón Piedone- avagy Bud Spencer-féle hagymás bab néven, mert sokakat megihletett a filmbeli főzőcskézés. A minap mi is megnéztük az egyik emblematikus alkotást, a Kincs ami nincs-et, amiben a Puffin lekvárok hajóból való kidobálása után a nagy pofonosztó kimondja: az én kedvencem ugyanis a bab!

Tovább 

network.hu

Ha betoppan az ősz a konyhába, akkor bizony a nyári salátáktól is búcsút kell vennünk – legalábbis egy időre. Mivel a paradicsom már nem olyan, mint nyáron, háttérbe szorulnak az olaszos, mediterrános saláták és előkerülnek a sonkás-paprikás, sonkás-gyümölcsös salátavariációk.

Mi is hasonlóan tettünk, szétnéztünk a világhálón, ősszel mit is érdemes elkészíteni, ha mindenképp ragaszkodnánk a reggeli salátákhoz, vagy ha épp salátát fogyasztanánk vacsorára.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók (4 személyre):

1 közepes méretű padlizsán
1 közepes méretű cukkini
egy kevés maradék főtt rizs (el is hagyható)
1 nagy fej hagyma
2 paprika
40 dkg-os hámozott, kockázott paradicsomkonzerv (vagy friss, hámozott paradicsom)
1 nagy marék olajbogyó
1 csokor petrezselyem
10 dkg mascarpone
15 dkg reszelt sajt
só, bors,
olaj

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A hagymát és a paprikát felkarikázzuk. Kevés olajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd jöhet rá a paprika is, jól átsütögetjük.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu