Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
9 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Az emulziós mártások olajat vagy vajat oszlatnak el egy másik folyadékban, gyakran tojássárgáját is tartalmaznak, amely stabilizálja az elegyet. Elkészítésük nagyobb kihívást jelent, mint a többi mártásé, mivel könnyen kicsapódnak, vagyis szétválnak összetevőikre, ha az olajat túl gyorsan adjuk hozzájuk, vagy ha nem szobahőmérsékletű hozzávalókat használunk.
A robosztusabb, aromásabb olajokat fele-fele arányban keverjük el semleges ízű, például napraforgó- vagy földimogyoró-olajjal, hogy ne legyen túl erőteljes az ízük.
Az íz egyaránt függ a hús és a többi hozzávaló minőségétől. A pácok a főzés előtti ízesítésben játszanak szerepet, és különösen hasznosak a gyorsan egyben sütött húsoknál és a hússzeletek sütésénél. Sokan nem fordítanak kellő figyelmet erre, és ezt igen csak rosszul teszik. A hús sütésének fortélyait most mindenki előtt feltárjuk.
A nagyobb méretű sovány húsok szaftossága spékeléssel és szalonnába göngyöléssel fokozható. Most kitérünk ezekre a technikákra, hiszen a húsok sütése nem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk.
|
|
Hozzávalók
A tésztához:
20 dkg rizsliszt + pár evőkanálnyi a nyújtáshoz
5 dkg kukoricaliszt
5
dkg zabliszt (gluténmenteset kell venni, mert a sima nem garantáltan
gluténmentes! én csak búzát nem ehetek, ezért nekem a sima is megfelelő)
25 dkg hideg! laktózmentes, vaníliás Vénusz sütőmargarin + egy kevés a tepsi kikenéséhez
5,5 dkg cukor
7 gramm sütőpor
1 kisebb citrom reszelt héja
1 tojás
csipet só
A túrókrémhez:
50 dkg laktózmentes túró (Milfina-t használtam)
1 kisebb citrom reszelt héja
3 tojássárga
5 dkg cukor
3 evőkanál kukoricadara
5 dkg baracklébe áztatott mazsola
A tetejére:
3 tojásfehérje
fél evőkanál porcukor
330 gramm CBA barackdzsem csökkentett cukortartalommal (kb.
A gasztrobloggerek Segítsüti akciója hatodik éve támogat olyan alapítványokat, amelyek kisgyerekek életét teszik könnyebbé, betegségét elviselhetőbbé. Az először csak évi egyszeri internetes gyűjtés helyett pár éve már kétszer is lehet segíteni: a mozgalom a civil támogatók jóvoltából a tavaszi mellett őszi fordulóval bővült.
A bloggerek, és a most már szintén alapítványi formában működő csapat saját idejét, erejét és energiáját – na meg a szuper sütihozzávalókat – önkéntesség formájában teszi bele a tavaszi-őszi licitbe, és a két licit között felmerülő rengeteg szervezésbe.
Az igazság az, hogy a Bud Spencer-Terence Hill filmekben többször feltűnő hagymás bab receptjét homály fedi. A film készítői sosem rukkoltak elő a kincstári változattal, így aztán sok-sok elkészítési mód kering a világhálón Piedone- avagy Bud Spencer-féle hagymás bab néven, mert sokakat megihletett a filmbeli főzőcskézés. A minap mi is megnéztük az egyik emblematikus alkotást, a Kincs ami nincs-et, amiben a Puffin lekvárok hajóból való kidobálása után a nagy pofonosztó kimondja: az én kedvencem ugyanis a bab!
Ha betoppan az ősz a konyhába, akkor bizony a nyári salátáktól is búcsút kell vennünk – legalábbis egy időre. Mivel a paradicsom már nem olyan, mint nyáron, háttérbe szorulnak az olaszos, mediterrános saláták és előkerülnek a sonkás-paprikás, sonkás-gyümölcsös salátavariációk.
Mi is hasonlóan tettünk, szétnéztünk a világhálón, ősszel mit is érdemes elkészíteni, ha mindenképp ragaszkodnánk a reggeli salátákhoz, vagy ha épp salátát fogyasztanánk vacsorára.
Hozzávalók (4 személyre):
1 közepes méretű padlizsán
1 közepes méretű cukkini
egy kevés maradék főtt rizs (el is hagyható)
1 nagy fej hagyma
2 paprika
40 dkg-os hámozott, kockázott paradicsomkonzerv (vagy friss, hámozott paradicsom)
1 nagy marék olajbogyó
1 csokor petrezselyem
10 dkg mascarpone
15 dkg reszelt sajt
só, bors,
olaj
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu