Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
közepes méretű burgonyák
adagtól függ,hány db
olaj
só
ízlés szerint:sajt,szalonna,sonka,kolbász,
hagymaszeletek
Elkészítése:
A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével
lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed
részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja
egyben maradjon.
A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal
úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon.
A bundás kenyér nem túl nagy konyhai mutatvány és a szalonnás bundás kenyérnek is csupán egy titka van.
Hozzávalók:
néhány szelet kenyér
néhány tojás
apróra (nagyon apróra vágott) húsos szalonna
olaj
só
Felszeletelem a kenyereket, levágom a héjukat és három darabra vágok egy tisztességes szelet kenyeret. Picit megsózom és felverem a tojásokat, nagyjából úgy kell számolni, hogy 4-5 szelet kenyérhez 3 tojás kell. (Persze közepes tyúktojásra gondolok…)
Nagyjából 1 evőkanálnyi olajat hevítek egy teflon serpenyőben.
|
|
Ropogós és ízletes, fém dobozban több napig is eláll és a munka se sok vele. Ha tehetem, házi kekszet sütök itthonra.
Hozzávalók (kb. 60 darabhoz):
25 dkg vaj (vagy margarin)
25 dkg cukor (kristály vagy nád)
1 csomag vaníliás cukor (vagy negyed teáskanál vanília őrlemény)
1 tojás
40 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
A vajat habosra keverem a cukorral, vaníliás cukorral és a tojással.
9 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Népszerűek a műanyag tárolóedények, hiszen a tegnapról megmaradt ebédet praktikusan el tudjuk helyezni a hűtő fiókjaiban, így nem kell eldobni az ételt. Sokan azért is kedvelik ezeket a kis dobozokat, mert így könnyedén magukkal tudják vinni az elemózsiájukat a munkahelyre, de a gyereknek is ilyenbe pakolják be a szendvicseket.
A gondot az okozza, hogy egy idő után a műanyag dobozok átveszik az ételek szagát, így megtörténhet az, hogy a reggel bepakolt süti, mikor ebédszünetben a munkahelyünkön el szeretnénk fogyasztani, kolbászillatúvá válik.
9 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Az erdélyi Brassó megyei Szászfehéregyháza a faerkélyes erődtemploma mellett arról is híres, hogy itt készítik a világ egyik legdrágább lekvárját, amelyből egy befőttesüveggel 365 euróba kerül.
A Gherda Gherghiceanu által főzött dzsem három dolog miatt különleges: az íze, a speciális csomagolása, és azért, amit a vásárló kap a 800 gramm íz mellé. Ugyanis, aki vásárol a hírneves termékből az 5 tölgyfa tulajdonosa is lesz, a fák egy Szilágy megyei erdőben találhatók.
A római katolikus és az ortodox keresztény világban a legtöbb helyen keresztet rajzolnak a kenyérre, az ételre fogyasztás előtt. Orosz kutatók most azt állítják, hogy sikerült bizonyítaniuk kísérletileg a kereszt jelének csodás hatásait. A szakemberek szerint a hívők által alkalmazott mozdulat megtisztítja az ételt s a vizet a bakteriális tulajdonságoktól.
„A kereszt jelének fizikai felidézése étkezések előtt egy nagyon mély misztikus értelemmel bír.
Hamarosan itt a Valenti-nap, és ha a párod kedvelei a pizzát (melyik férfi nem?), akkor kápráztasd el egy szívalakú meglepetéssel.
Hozzávalók: A két pizza tésztájához:
http://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/nemzetkozi-etelek/haromsajtos-szerelmes-pizza/119986
9 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Létezik egy trükk, amit neked is érdemes elsajátítanod, ha szoktál instant kávét készíteni.
Nagyon egyszerű: tégy egy kanál instant kávét a bögrébe, engedj rá egy kis hideg vizet, majd kevergesd a kanállal addig, míg a por feloldódik benne! A forró vizet csak ezután öntsd rá!
Egy teszt bizonyította, hogy ha a granulátumra közvetlenül öntjük rá a forró vizet, megszilárdul a benne lévő keményítő, ez pedig „porszerű” mellékízt ad a kávénak.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu