Sütés főzés Blog: 2015. február

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2015. február

network.hu

 Hozzávalók:

közepes méretű burgonyák
adagtól függ,hány db
olaj

ízlés szerint:sajt,szalonna,sonka,kolbász,
hagymaszeletek

Elkészítése:
A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon.

Tovább 

network.hu

 A bundás kenyér nem túl nagy konyhai mutatvány és a szalonnás bundás kenyérnek is csupán egy titka van.

 

Hozzávalók:
néhány szelet kenyér
néhány tojás
apróra (nagyon apróra vágott) húsos szalonna
olaj

Felszeletelem a kenyereket, levágom a héjukat és három darabra vágok egy tisztességes szelet kenyeret. Picit megsózom és felverem a tojásokat, nagyjából úgy kell számolni, hogy 4-5 szelet kenyérhez 3 tojás kell. (Persze közepes tyúktojásra gondolok…)

Nagyjából 1 evőkanálnyi olajat hevítek egy teflon serpenyőben.

Tovább 

 

network.hu

 Ropogós és ízletes, fém dobozban több napig is eláll és a munka se sok vele. Ha tehetem, házi kekszet sütök itthonra.

Hozzávalók (kb. 60 darabhoz):
25 dkg vaj (vagy margarin)
25 dkg cukor (kristály vagy nád)
1 csomag vaníliás cukor (vagy negyed teáskanál vanília őrlemény)
1 tojás
40 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna

Kávé mellé vagy csak úgy uzsonnára (Fotó: Myreille)

Kávé mellé vagy csak úgy uzsonnára (Fotó: Myreille)

 

A vajat habosra keverem a cukorral, vaníliás cukorral és a tojással.

Tovább 

network.hu

 Népszerűek a műanyag tárolóedények, hiszen a tegnapról megmaradt ebédet praktikusan el tudjuk helyezni a hűtő fiókjaiban, így nem kell eldobni az ételt. Sokan azért is kedvelik ezeket a kis dobozokat, mert így könnyedén magukkal tudják vinni az elemózsiájukat a munkahelyre, de a gyereknek is ilyenbe pakolják be a szendvicseket.

A gondot az okozza, hogy egy idő után a műanyag dobozok átveszik az ételek szagát, így megtörténhet az, hogy a reggel bepakolt süti, mikor ebédszünetben a munkahelyünkön el szeretnénk fogyasztani, kolbászillatúvá válik.

Tovább 

network.hu

 Az erdélyi Brassó megyei Szászfehéregyháza a faerkélyes erődtemploma mellett arról is híres, hogy itt készítik a világ egyik legdrágább lekvárját, amelyből egy befőttesüveggel 365 euróba kerül.

 

 

A Gherda Gherghiceanu által főzött dzsem három dolog miatt különleges: az íze, a speciális csomagolása, és azért, amit a vásárló kap a 800 gramm íz mellé. Ugyanis, aki vásárol a hírneves termékből az 5 tölgyfa tulajdonosa is lesz, a fák egy Szilágy megyei erdőben találhatók.

Tovább 

network.hu

 A római katolikus és az ortodox keresztény világban a legtöbb helyen keresztet rajzolnak a kenyérre, az ételre fogyasztás előtt. Orosz kutatók most azt állítják, hogy sikerült bizonyítaniuk kísérletileg a kereszt jelének csodás hatásait. A szakemberek szerint a hívők által alkalmazott mozdulat megtisztítja az ételt s a vizet a bakteriális tulajdonságoktól.

 

 

„A kereszt jelének fizikai felidézése étkezések előtt egy nagyon mély misztikus értelemmel bír.

Tovább 

network.hu

 Hamarosan itt a Valenti-nap, és ha a párod kedvelei a pizzát (melyik férfi nem?), akkor kápráztasd el egy szívalakú meglepetéssel.

Hozzávalók: A két pizza tésztájához:
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 1 csomag instant élesztő
  • 2 dl meleg víz
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál olaj
  • 1 kiskanál tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt bazsalikom
  • 1 mokkáskanál őrölt oregánó
  • 1 mokkáskanál morzsolt majoránna
Feltét:
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál étolaj
  • 1 doboz sűrített paradicsom (140g)
  • 1 mokkáskanál őrölt oregánó
  • 1 mokkáskanál őrölt bazsalikom
  • csipet só
  • 10 dkg sonka

 

http://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/nemzetkozi-etelek/haromsajtos-szerelmes-pizza/119986

Tovább 

network.hu

 Létezik egy trükk, amit neked is érdemes elsajátítanod, ha szoktál instant kávét készíteni.

 

 

Nagyon egyszerű: tégy egy kanál instant kávét a bögrébe, engedj rá egy kis hideg vizet, majd kevergesd a kanállal addig, míg a por feloldódik benne! A forró vizet csak ezután öntsd rá!

Egy teszt bizonyította, hogy ha a granulátumra közvetlenül öntjük rá a forró vizet, megszilárdul a benne lévő keményítő, ez pedig „porszerű” mellékízt ad a kávénak.

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu