Sütés főzés Blog: 2011. január

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2011. január

Hozzávalók:

50 dkg mazsolás kalács,

5 dl tej,

1 tasak tejszínes főzős pudingpor,

1 üveg meggybefőtt,

5 db tojás,

2 zacskó vaníliás cukor vagy fahéj,

2 dkg étkezési keményítő,

2 ek cukor,

csipet só.


 

Elkészítés:

A tejből 3 dl meglangyosítunk.A szikkadt mazsolás kalácsot kisebb darabokra tépjük,majd a langyos tejjel,vaníliás cukorral,pudingporral,2 tojással alaposan összedolgozzuk,majd 1 órát állni hagyjuk.


Meggybefőttet lecsöpögtetjük,levét felfogjuk.

Utolsó hozzászólás

OSVÁTH ILONA üzente 13 éve

Szinte hasonlóan készítem a tálbafőttet,de így gombóc alakban is kiválló lehet.Ki is próbálom legközelebb.Köszönöm a receptet.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg spagetti,

4 kis csirkemell filé,

2-3 ek balzsamecet,

75 dkg sárgarépa,

kb. 5 dl tyúkhúsleves kockából,

3 ek cukor,

1 ek zöldborsó,

só.


 

Elkészítés:

Forrásban lévő sós vízben a spagettit kb 8 percig főzzük,majd lecsöpögtetjük.

A húslevest felforraljuk,beletesszük a húst és 15 percig főzzük.

A répát vékony csíkokra daraboljuk megpároljuk kevés húslevessel.

Az aranybarnára olvasztott cukrot 2,5 dl levessel felöntjük,beleszórjuk a borsót,megfőzzük,sóval,balzsamecettel ízesítjük.

Utolsó hozzászólás

Ez bizonynagyon finom lehet! El is fogom készíteni minél előbb. Köszönöm a receptet.

Tovább 

 

Hozzávalók:

20 dkg cabanossi vagy másfajta kolbász,

1 db vöröshagyma,

2 hegyes zöldpaprika,

40 dkg fejes káposzta,

4 dl zöldségleves kockából,

40 dkg hosszúmetélt,

20 dkg koktélparadicsom,

150 g tejföl,

1 cs. petrezselyemzöld,

só,bors,

2 ek vaj.


 

Elkészítés:

Felhevített vajon a karikára vágott kolbászt megpirítjuk,kivesszük.

A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát,paprikát megsütjük.

Hozzáadjuk a csíkokra darabolt káposztát,megpirítjuk,majd a levessel felöntve kb: 15 percig pároljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg darált sertés hús,

5 dkg szikkadt kenyér,

10 dkg reszelt parmezán vagy parmezán jellegű sajt,

2 gerezd zúzott fokhagyma,

fél dl tej,

1 db tojás,

fél ek. bazsalikom,

fél ek. oregánó,

1 kk. őrölt kömény,

1 kk. őrölt pirospaprika,

1 púpos kk. só,

20 dkg vékonyra szelt füstölt szalonna.


 

Elkészítés:

A tejbe áztatjuk a kenyeret,ha magába szívta szétmorzsoljuk.A füstölt szalonna kivételével minden hozzávalót összedolgozunk.

Utolsó hozzászólás

földes károlyné üzente 13 éve

Fincsi lehet .kiprobálom kőszi a receptet.

Tovább 

Hozzávalók:

5 dkg vaj,

6 db szoba hőmérsékletű tojásfehérje,

8 dkg cukor,

3 db szobahőm. tojássárgája,

3 csapott ek finomliszt,

fél vaníliarúd,

1 ek rum.

 

Tálaláshoz:

porcukor vagy rummal elkevert sárgabaracklekvár.

 


 

Elkészítés:

Hideg sütőbe beteszünk egy 20×30 centis,másfél literes űrtartalmú kerámiatálat.Sütőt bekapcsoljuk 200 fokra,egyszerre melegítjük fel a sütőt és a tálat.


A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk,elzárjuk alatta a tüzet.

Tovább 

Hozzávalók:

1 cs. leveles tészta,

1 tojásfehérje,

2  1/2 dl csirkepaprikás szaft,

3-4 db főtt csirke felsőcomb filé (lehet bőr nélkül is),

1 ek tejföl,

20 dkg túró,

1 gerezd fokhagyma,

2 db tojás.


 

Elkészítés:

Egy 24 cm formát kibélelek leveles tésztával,az oldalát is.Megszúrkálom villával,majd 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 10 percre.

Kiveszem és még melegében megkenem az enyhén felvert tojásfehérjével.

A töltelékhez egy tálba öntöm a szaftot hozzáteszem a túrót,tejfölt,zúzott fokhagymát,borsot,tojásokat.Alaposan összekeverem.Apró falatokra vágom a csirkehús darabokat,beleforgatom a töltelékbe és az egészet beleöntöm az elősütött tésztába.

Tovább 

Hozzávalók:

25 deka szélesmetélt,

30 deka csirkemell,

1 csokor újhagyma vagy 1 fej vöröshagyma,

25 deka gomba,

1 tk dijoni mustár,

1 dl tejszín,

1 tk tárkony,

1 deci száraz pezsgő,

1 púpos ek liszt + 1 tk liszt,

só,bors.


 

Elkészítés:

A csíkokra darabolt csirkét 1 ek liszt,bors,só keverékébe forgatom.Egy serpenyőbe olajat hevítek beleteszem a csirkecsíkokat,megsütöm őket,majd kiszedem.A visszamaradt olajban megfonnyasztom a hagymát,belerakom a vékonyra feldarabolt gombát,tárkonnyal megszórom,felöntöm pezsgővel,lefedem.

Tovább 

Hozzávalók:

15 kolbász,

1 gerezd zúzott fokhagyma,

5 dkg puha vaj,

8 db csirke felső comb,

1 csokor petrezselyem,

só,bors.

 

Elkészítés:

Lehúzzuk a kolbász bőrét,géppel a vajjal,fokhagymával krémesítjük.

A combokat sózzuk,borsozzuk,bőrét meglazítjuk,majd a bőre alá tömködjük a kolbászkrémet.Vajazott edénybe tesszük.

200 fokon fólia alatt pároljuk 25 percig,majd a fóliát levéve pirosra sütjük.Petrezselyemmel megszórjuk.

Hozzávalók:

17 dkg vaj,

2 db banán,

1 kis pohár tejföl,

4 db tojás,

2 ek darált mák,

34 dkg liszt,

1 cs sütőpor,

vaníliáscukor,

17 dkg + 6 ek cukor,

csipet só.


 

Elkészítés:

A puha vajat a tojások sárgájával 17 dkg cukorral összedolgozzuk.Hozzáadjuk az összetört banánokat,tejfölt,vaníliát,csipet sót és a 6 ek cukorral felvert tojás fehérjét.

Végül a sütőporral elkevert,lisztet,mákot is beleforgatjuk.Kibélelünk egy tortaformát beleöntjük a masszát.Közepes lángon sütjük tűpróbáig.

Tovább 

Hozzávalók:


Tésztához:

45 dkg liszt,

35 dkg vaj,

fél cs sütőpor,

2 dl tejföl,

4 ek cukor,

csipet só,

1 cs vaníliás cukor.

 

Töltelék:

Fél kg túró,

2 db banán,

4-5 ek liszt,

15-20 dkg cukor,

csipet só.

 

Elkészítés:

A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük,elmorzsoljuk benne a vajat,majd a tejföllel összegyúrjuk.Fóliával letakarjuk,fél órára hűtőbe tesszük.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük,ha a túró túl nedves lenne teszünk bele még lisztet.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 13 éve

Nagyon gusztának és finomnak tűnik, megcsinálom majd,köszike a lehetőséget.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg kolbász,

4 fej vöröshagyma,

1 kg burgonya,

1 pohár tejföl,

2 db tojás,

30 dkg reszelt sajt (ez tetszőleges lehet).


 

Elkészítés:

A burgonyát megfőzzük,összetörjük.Hozzáadjuk a kis kockákra vágott kolbászt,sajtot,pirított hagymát,tejfölt,tojásokat.Össze gyúrjuk.

Golyókat formálunk belőle,tepsibe tesszük,kisütjük.

Tartármártással nagyon finom.

Utolsó hozzászólás

Matos Zoltánné Tímea üzente 13 éve

Örülök,hogy rátaláltam erre a receptre.Most ki is próbálom!

Hozzávalók:

4 db lilahagyma,

50 dkg alma,

3-4 ek olaj,

1 csokor zsálya,

40 dkg csirkemáj,

1 dl száraz fehérbor vagy almabor,

só,bors.

 

 

Elkészítés:

Az olajat felforrósítom egy serpenyőbe,beledobom a zsályát,majd nagy lángon átforgatom.Kiszedem szalvétára.

Ugyanebben az olajban megpirítom a hagymát,májat is.Borsozom,majd hozzáadom a megtisztított almacikkeket.Ráöntöm a bort és nagy lángon addig rázogatom míg a máj megpuhul.A legvégén sózom.A tetejére halmozom a zsályaleveleket.

Tovább 

Hozzávalók:

2 db tojás,

30 dkg dió,

2 db alma,

2 dl méz,

25 dkg liszt,

1 kk szódabikarbóna,

10 dkg cukor,

fahéj,szegfűszeg,szerecsendió.

 

 

Elkészítés:

A tojásokat feltörjük egy tálba,elkavarjuk a cukorral,fűszerezzük ízlés szerint.Hozzáadjuk a mézet,lisztet,reszelt almát,darált diót összekeverjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.Tűpróbáig sütjük.

 

 

Forrás:mindmegette

Utolsó hozzászólás

Baranyi Györgyné üzente 13 éve

Biztosan finom, ma meg is sütöm. Szép hétvégét!

Hozzávalók:

40 dkg finomliszt,

2 cs sütőpor (24 g),

1 tk só,

1 ek cukor,

6 dl zsíros tej,

2 db tojás,

10 dkg olvasztott vaj.

 

 

Elkészítés:

A tojásokat a sóval,cukorral kézi habverővel vagy elektromossal habosra keverem.Hozzáadom a tej felét,a 40 dkg lisztet,sütőport,majd csomómentesre keverem.Hozzáadom a többi tejet,vajat.Alaposan elkeverem.

Felmelegedett tapadásmentes serpenyőbe sütjük lassú tűzön,kb centi vastagra feljön.


Tálalás:

Az amerikaiak vajat tesznek a tetejére és juharsziruppal öntik le.De bármivel kínálható.

Tovább 

Csokoládés Epertorta

 

26 CM-ES TORTAFORMÁHOZ

20 dkg vaj

15dkg barna cukor

1 csomag vanílíás cukor

4 tojás, 1 csipet só

30 dkg rétesliszt

5 dkg keserű kakaó

1,5 kk sütőpor, kb. 2,5 dl tej

TÖLTELÉK

3 ek ribiszkezselé

50 dkg eper, 3dl tejszín

1 csomag habfixáló por

1 kk vaníliás cukor

2 ek porcukor

ÉS MÉG

zsiradék a tortaformához

 

Elkészítés:

1A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Zoltán nagyon jó recept,finom lehet!Imádom a csokis édességeket:) Szívesen várok képet is,meg recepteket is.:))

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg darált csirkemell,

5 dkg pirított,sótlan amerikai mogyoró,

1 chilipaprika,

3 gerezd aprított fokhagyma,

3 -4 centis gyömbér,meghámozva,apróra vágva,

2 ek szójaszósz,

1 dl húsleves,

3 ek kecap manis (sűrű,édes szójaszósz,helyettesíthető szójaszósz és méz keverékével),

1 fej jégsaláta leveleire tépkedve,

olaj.

 

 

Elkészítés:

A wokban közepes lángon 2-3 ek olajat forrósítunk,beledobjuk a gyömbért,chilit,fokhagymát.Pirítjuk kicsit.Hozzáadjuk a csirkehúst,magas lángon pirítjuk folyamatosan kevergetve.Ráöntjük a húslevest,kétféle szójaszószt,majd pár percig főzzük hogy a hús megpuhuljon.Hozzáadjuk a mogyorót.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu