Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg mazsolás kalács,
5 dl tej,
1 tasak tejszínes főzős pudingpor,
1 üveg meggybefőtt,
5 db tojás,
2 zacskó vaníliás cukor vagy fahéj,
2 dkg étkezési keményítő,
2 ek cukor,
csipet só.
Elkészítés:
A tejből 3 dl meglangyosítunk.A szikkadt mazsolás kalácsot kisebb darabokra tépjük,majd a langyos tejjel,vaníliás cukorral,pudingporral,2 tojással alaposan összedolgozzuk,majd 1 órát állni hagyjuk.
Meggybefőttet lecsöpögtetjük,levét felfogjuk.
Hozzávalók:
30 dkg spagetti,
4 kis csirkemell filé,
2-3 ek balzsamecet,
75 dkg sárgarépa,
kb. 5 dl tyúkhúsleves kockából,
3 ek cukor,
1 ek zöldborsó,
só.
Elkészítés:
Forrásban lévő sós vízben a spagettit kb 8 percig főzzük,majd lecsöpögtetjük.
A húslevest felforraljuk,beletesszük a húst és 15 percig főzzük.
A répát vékony csíkokra daraboljuk megpároljuk kevés húslevessel.
Az aranybarnára olvasztott cukrot 2,5 dl levessel felöntjük,beleszórjuk a borsót,megfőzzük,sóval,balzsamecettel ízesítjük.
|
|
Hozzávalók:
20 dkg cabanossi vagy másfajta kolbász,
1 db vöröshagyma,
2 hegyes zöldpaprika,
40 dkg fejes káposzta,
4 dl zöldségleves kockából,
40 dkg hosszúmetélt,
20 dkg koktélparadicsom,
150 g tejföl,
1 cs. petrezselyemzöld,
só,bors,
2 ek vaj.
Elkészítés:
Felhevített vajon a karikára vágott kolbászt megpirítjuk,kivesszük.
A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát,paprikát megsütjük.
Hozzáadjuk a csíkokra darabolt káposztát,megpirítjuk,majd a levessel felöntve kb: 15 percig pároljuk.
13 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg darált sertés hús,
5 dkg szikkadt kenyér,
10 dkg reszelt parmezán vagy parmezán jellegű sajt,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
fél dl tej,
1 db tojás,
fél ek. bazsalikom,
fél ek. oregánó,
1 kk. őrölt kömény,
1 kk. őrölt pirospaprika,
1 púpos kk. só,
20 dkg vékonyra szelt füstölt szalonna.
Elkészítés:
A tejbe áztatjuk a kenyeret,ha magába szívta szétmorzsoljuk.A füstölt szalonna kivételével minden hozzávalót összedolgozunk.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 dkg vaj,
6 db szoba hőmérsékletű tojásfehérje,
8 dkg cukor,
3 db szobahőm. tojássárgája,
3 csapott ek finomliszt,
fél vaníliarúd,
1 ek rum.
Tálaláshoz:
porcukor vagy rummal elkevert sárgabaracklekvár.
Elkészítés:
Hideg sütőbe beteszünk egy 20×30 centis,másfél literes űrtartalmú kerámiatálat.Sütőt bekapcsoljuk 200 fokra,egyszerre melegítjük fel a sütőt és a tálat.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk,elzárjuk alatta a tüzet.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 cs. leveles tészta,
1 tojásfehérje,
2 1/2 dl csirkepaprikás szaft,
3-4 db főtt csirke felsőcomb filé (lehet bőr nélkül is),
1 ek tejföl,
20 dkg túró,
1 gerezd fokhagyma,
2 db tojás.
Elkészítés:
Egy 24 cm formát kibélelek leveles tésztával,az oldalát is.Megszúrkálom villával,majd 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 10 percre.
Kiveszem és még melegében megkenem az enyhén felvert tojásfehérjével.
A töltelékhez egy tálba öntöm a szaftot hozzáteszem a túrót,tejfölt,zúzott fokhagymát,borsot,tojásokat.Alaposan összekeverem.Apró falatokra vágom a csirkehús darabokat,beleforgatom a töltelékbe és az egészet beleöntöm az elősütött tésztába.
Hozzávalók:
25 deka szélesmetélt,
30 deka csirkemell,
1 csokor újhagyma vagy 1 fej vöröshagyma,
25 deka gomba,
1 tk dijoni mustár,
1 dl tejszín,
1 tk tárkony,
1 deci száraz pezsgő,
1 púpos ek liszt + 1 tk liszt,
só,bors.
Elkészítés:
A csíkokra darabolt csirkét 1 ek liszt,bors,só keverékébe forgatom.Egy serpenyőbe olajat hevítek beleteszem a csirkecsíkokat,megsütöm őket,majd kiszedem.A visszamaradt olajban megfonnyasztom a hagymát,belerakom a vékonyra feldarabolt gombát,tárkonnyal megszórom,felöntöm pezsgővel,lefedem.
Hozzávalók:
15 kolbász,
1 gerezd zúzott fokhagyma,
5 dkg puha vaj,
8 db csirke felső comb,
1 csokor petrezselyem,
só,bors.
Elkészítés:
Lehúzzuk a kolbász bőrét,géppel a vajjal,fokhagymával krémesítjük.
A combokat sózzuk,borsozzuk,bőrét meglazítjuk,majd a bőre alá tömködjük a kolbászkrémet.Vajazott edénybe tesszük.
200 fokon fólia alatt pároljuk 25 percig,majd a fóliát levéve pirosra sütjük.Petrezselyemmel megszórjuk.
Hozzávalók:
17 dkg vaj,
2 db banán,
1 kis pohár tejföl,
4 db tojás,
2 ek darált mák,
34 dkg liszt,
1 cs sütőpor,
vaníliáscukor,
17 dkg + 6 ek cukor,
csipet só.
Elkészítés:
A puha vajat a tojások sárgájával 17 dkg cukorral összedolgozzuk.Hozzáadjuk az összetört banánokat,tejfölt,vaníliát,csipet sót és a 6 ek cukorral felvert tojás fehérjét.
Végül a sütőporral elkevert,lisztet,mákot is beleforgatjuk.Kibélelünk egy tortaformát beleöntjük a masszát.Közepes lángon sütjük tűpróbáig.
13 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
Tésztához:
45 dkg liszt,
35 dkg vaj,
fél cs sütőpor,
2 dl tejföl,
4 ek cukor,
csipet só,
1 cs vaníliás cukor.
Töltelék:
Fél kg túró,
2 db banán,
4-5 ek liszt,
15-20 dkg cukor,
csipet só.
Elkészítés:
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük,elmorzsoljuk benne a vajat,majd a tejföllel összegyúrjuk.Fóliával letakarjuk,fél órára hűtőbe tesszük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük,ha a túró túl nedves lenne teszünk bele még lisztet.
13 éve | Barna Pap Mónika | 9 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg kolbász,
4 fej vöröshagyma,
1 kg burgonya,
1 pohár tejföl,
2 db tojás,
30 dkg reszelt sajt (ez tetszőleges lehet).
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük,összetörjük.Hozzáadjuk a kis kockákra vágott kolbászt,sajtot,pirított hagymát,tejfölt,tojásokat.Össze gyúrjuk.
Golyókat formálunk belőle,tepsibe tesszük,kisütjük.
Tartármártással nagyon finom.
Hozzávalók:
4 db lilahagyma,
50 dkg alma,
3-4 ek olaj,
1 csokor zsálya,
40 dkg csirkemáj,
1 dl száraz fehérbor vagy almabor,
só,bors.
Elkészítés:
Az olajat felforrósítom egy serpenyőbe,beledobom a zsályát,majd nagy lángon átforgatom.Kiszedem szalvétára.
Ugyanebben az olajban megpirítom a hagymát,májat is.Borsozom,majd hozzáadom a megtisztított almacikkeket.Ráöntöm a bort és nagy lángon addig rázogatom míg a máj megpuhul.A legvégén sózom.A tetejére halmozom a zsályaleveleket.
13 éve | Barna Pap Mónika | 6 hozzászólás
Hozzávalók:
2 db tojás,
30 dkg dió,
2 db alma,
2 dl méz,
25 dkg liszt,
1 kk szódabikarbóna,
10 dkg cukor,
fahéj,szegfűszeg,szerecsendió.
Elkészítés:
A tojásokat feltörjük egy tálba,elkavarjuk a cukorral,fűszerezzük ízlés szerint.Hozzáadjuk a mézet,lisztet,reszelt almát,darált diót összekeverjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.Tűpróbáig sütjük.
Forrás:mindmegette
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt,
2 cs sütőpor (24 g),
1 tk só,
1 ek cukor,
6 dl zsíros tej,
2 db tojás,
10 dkg olvasztott vaj.
Elkészítés:
A tojásokat a sóval,cukorral kézi habverővel vagy elektromossal habosra keverem.Hozzáadom a tej felét,a 40 dkg lisztet,sütőport,majd csomómentesre keverem.Hozzáadom a többi tejet,vajat.Alaposan elkeverem.
Felmelegedett tapadásmentes serpenyőbe sütjük lassú tűzön,kb centi vastagra feljön.
Tálalás:
Az amerikaiak vajat tesznek a tetejére és juharsziruppal öntik le.De bármivel kínálható.
13 éve | Turó Zoltán | 1 hozzászólás
Csokoládés Epertorta
26 CM-ES TORTAFORMÁHOZ
20 dkg vaj
15dkg barna cukor
1 csomag vanílíás cukor
4 tojás, 1 csipet só
30 dkg rétesliszt
5 dkg keserű kakaó
1,5 kk sütőpor, kb. 2,5 dl tej
TÖLTELÉK
3 ek ribiszkezselé
50 dkg eper, 3dl tejszín
1 csomag habfixáló por
1 kk vaníliás cukor
2 ek porcukor
ÉS MÉG
zsiradék a tortaformához
Elkészítés:
1A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk.
Hozzávalók:
40 dkg darált csirkemell,
5 dkg pirított,sótlan amerikai mogyoró,
1 chilipaprika,
3 gerezd aprított fokhagyma,
3 -4 centis gyömbér,meghámozva,apróra vágva,
2 ek szójaszósz,
1 dl húsleves,
3 ek kecap manis (sűrű,édes szójaszósz,helyettesíthető szójaszósz és méz keverékével),
1 fej jégsaláta leveleire tépkedve,
olaj.
Elkészítés:
A wokban közepes lángon 2-3 ek olajat forrósítunk,beledobjuk a gyömbért,chilit,fokhagymát.Pirítjuk kicsit.Hozzáadjuk a csirkehúst,magas lángon pirítjuk folyamatosan kevergetve.Ráöntjük a húslevest,kétféle szójaszószt,majd pár percig főzzük hogy a hús megpuhuljon.Hozzáadjuk a mogyorót.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás