Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Isteni madártej
Hozzávalók:
2 liter tej
5 tojás
6 evőkanál cukor
kb. 1/2 csésze gríz
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját habosra keverem 5 evőkanál cukorral. 1,5 l tejet felfőzök, belekevertem a cukros tojássárgáját. A maradék tejből 1 evőkanál cukorral és a grízzel tejbegrízt főzök. Ezt követően keményre verem a tojások fehérjét, és a kész tejbegrízbe keverem. Miután felfőtt a cukros tej a sárgájával, kanállal beleszaggatom a habos grízt, majd hűtőbe teszem.
Zellersaláta
Hozzávalók:
zeller
alma
sárgarépa
majonéz
tejföl
citrom
bors
Elkészítés:
Mikor időm van babrálni, akkor a zellert, almát és répát hosszú, gyufaszál alakúra [julienne] vágom. Mikor nincs, akkor lereszelem őket. Összekeverem a majonézzel és a tejföllel.
Citromlével és borssal ízesítem.
A zeller-alma-sárgarépa aránya kb. 3-2-1 legyen.
A receptet Füstöltsó küldte.
Mindmegette
|
|
Babos hús csípősen
Hozzávalók:
4-5 szelet sertéskaraj
kevés liszt
némi olaj
20 dkg kolozsvári húsos szalonna
vörös- és fokhagyma
egy üveg ecetes gyöngyhagyma
egy sörövbabkonzerv
vágott petrezselyem
1-2 dl vörösbor
3-4 paradicsom
őrölt bors
1 kis kanál Erős Pista
Elkészítés:
A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk, és kevés olajon pirosra sütjük. A kisült húsokat félretesszük. A visszamaradt olajba beletesszük a felkockázott kolozsvári szalonnát, jól átsütjük, majd hozzátesszük a vágott vöröshagymát, majd együtt is sütjük egy kicsit.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Habkarikák:
Hozzávalók:kb 50 db
6 db tojásfehérje,
22 dkg porcukor,
5 dkg porcukor,
8 dkg étkezési keményítő.
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű friss tojásokat szétválasztjuk hogy egy csepp sárgája se kerüljön bele.
Adunk hozzá egy csipet sót és géppel,apránként hozzáadagolva a cukrot kemény habbá verjük.A maradék 5 deka cukrot elkeverjük keményítővel és beleszitáljuka habba,géppellazán dolgozzuk bele.Ilyenkor lehet szinezni is.
Csillagcsöves nyomózsákba töltjük,sütőpapírral bélelt tepsibe 1 centi távolságra egymástól 4-5 centis karikákat nyomunk.Megszórhatjuk cukordarával.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
8 dkg kókuszreszelék,
2,5 dl tejszín,
8 dkg cukor,
12 dkg csokoládé,
1 dk vaníliarúd,
1 db fahéjrúd.
Elkészítés:
Egy edénybe öntjük a tejszínt,belerakjuk a fahéjrudat,a vaníliarudat és kikapart belsejét.Közepes lángon kb:5 percig főzzük.
Belekeverjük a kókuszreszeléket és cukrot,kevergetve addig főzzük míg besűrűsödik.Kivesszük a fahéj és vaníliarudat,hűlni hagyjuk fél óráig.
20*20 centis formát kibélelünk zsírpapirral,belesimítjuk a masszát.Hagyjuk megszilárdulni.10 darabra vágjuk,megformázzuk a kezünkkel.
Almakarikák palacsintatésztában
Hozzávalók
A tésztához
30 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej
0,5 dl olaj
csipet só
1 dl szóda + annyi víz, hogy a palacsintatészta ne legyen se híg, se sűrű
Valamint:
alma
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit összekeverem géppel, s félreteszem 1 órára. Közben az almákat meghámozom, magházukat kiveszem, s karikára vágom. A palacsintamasszába beleforgatom az almakarikákat, s forró olajban kisütöm. Melegen is fogyasztható.
Megjegyzés:
Isteni fahéjas porcukorral megszórva, s vaníliapudinggal.
Karácsonyi csokis muffin kandírozott naranccsal
Hozzávalók:
12 db maffinhoz
A kandírozott narancshoz:
2 nagy narancs héja
3 evőkanál kristálycukor
2 dl víz
A muffinhoz:
25 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 evőkanál sütőmargarin
2,5 evőkanál cukrozott kakaópor
2 teáskanál holland kakaópor
1 tojás
2 dl tej
A csokiöntethez:
7,5 dkg étcsokoládé
4 evőkanál víz
3 evőkanál holland kakaó
4 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
A kandírozott narancsot készíthetjük közvetlenül a muffin elkészítése előtt is, de hamarabb is, sőt önállóan fogyasztva is finom nassolnivaló.
Kék- sajt kocsonya kandírozott zöld fügével
Hozzávalók:
1 evőkanál zselatin
1,25 dl meleg tyúkhúsleves
25 dkg tejszínes krémsajt
3 dkg kék-sajt
1,25 dl majonéz
fél teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
1,25 dl tejszín
kandírozott zöld füge
Elkészítés:
Szórd bele a zselatint a tyúkhúslevesbe, keverd jól el, hagyd kihűlni. Keverd össze a kék- sajtot, a krémsajtot, a majonézt, a paprikát és a sót. Keverd bele a zselatinba.
Verd fel a tejszínt kemény habbá, és add a masszához.
13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
Brownie torta mascarponés narancskrémmel és kandírozott naranccsal
Hozzávalók:
amerikai brownie a tésztához (Dunszt Zsolt receptje szerint)
10 dkg kandírozott narancshéj
A krémhez:
25 dkg mascarpone sajtkrém
2 dl narancslé
4 dl tej
4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag instant zselatinfix
rumaroma
A díszítéshez:
2 kocka csoki
2 dkg pisztácia vagy mogyoró (durvára tört)
2 dkg kandírozott narancshéj
A csokimázhoz:
8 dkg teavaj
3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
Egy 28 cm-es kapcsos tortaformát zsírpapírral kibélelünk, és az amerikai bownie recept szerinti tortaalapot készítünk.
Ricotta krémes réteskosárka
Hozzávalók:
4 réteslap
kb. 1 dl növényi olaj (lehet olíva, de kukorica- vagy napraforgóolaj is tökéletes)
25 dkg krémes ricotta
10 dkg porcukor
2 egész tojás külön választva a sárgája és a fehérje
1 csipet só
1 rúd vanília kikapart belseje (helyettesíthető vanília kivonattal, esetleg vaníliás cukorral)
1 citrom reszelt héja
1/4 gránátalma magjai
1/4 teáskanál zselatinpor 2 evőkanál vízben feloldva
kb. 1,5-2 dkg szeletelt, hámozott mandula
Elkészítés:
Mint minden rétesnél, itt is célszerű először a tölteléket elkészíteni.
Ropogós-habos szilvás pite
Hozzávalók:
egy 23 cm átmérőjű, kerek piteformához:
A tésztához:
25 dkg rétesliszt
6 dkg porcukor
1 csipet só
1 egész tojás
10 dkg vaj
A töltelékhez:
25 dkg érett kék szilva
10 dkg fekete áfonya
1/2 gránátalma
2 evőkanál darált dió
A habréteghez:
3 kisebb tojásfehérje (vagy 2 nagyméretűé)
10 dkg kristálycukor
5 dkg darált dió
1 tasak vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztához a lisztet tálba szitálom, hozzáadom a cukrot, a sót, az apróra vágott hideg vajat, és gyors mozdulatokkal finom morzsává dolgozom.
Tejszínes-gombás csirkefalatok
Hozzávalók:
50-60 dkg csirkemellfilé
15 dkg gomba
2,5 dl tejszín
1 evőkanál rétesliszt
1 evőkanál petrezselyemzöld
só
bors
olaj
Elkészítés:
A csirkemellet kis darabokra vágjuk. Ezután ízletesen megsózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a húsdarabokat abban átsütjük. Ha a hús átsült, kiszedjük, félretesszük
Ugyanebbe a zsiradékba rakjuk a darabokra vágott gombát, megpároljuk. (Ha kevés a lé, pár csepp vízzel pótoljuk.) Ezután hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, és jól összekeverjük.
Debreceni tokány
Hozzávalók:
nagyobb fej vöröshagyma
60 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
1 mokkáskanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
2 húsos paradicsom
2 paprika
25 dkg debreceni kolbász
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megmossuk, falatnyi kockákra daraboljuk. A füstölt szalonnát aprókockára vágjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd meghintjük a pirospaprikával és a köménnyel.
Mandarinos sertésszelet
Hozzávalók:
8 szelet karaj,
1 mandarin,
8 szelet pirított kenyér,
3 dkg vaj,
5 dkg reszelt sajt.
Elkészítése:
A pirított kenyér egyik oldalát megvajazzuk.
A hússzeleteket enyhén kiverjük, sózzuk, borsozzuk, szórunk rájuk egy kevés szegfűborsot, kisütjük. Majd minden szelet pirítósra teszünk egy szelet húst, erre pedig egy karika mandarint. Megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvadt.
Berettyán Balázs (bulvaros)
Mandarinos-túrós muffin
Hozzávalók
15 dkg búzaliszt
2 dkg étkezési keményítő
2 teáskanál sütőpor
12 dkg cukor
2 teáskanál reszelt narancshéj
3 tojás
5 evőkanál olaj
6 evőkanál narancslé
a tetejére 2 csipet fehér zselatin
18 dkg mandarin
30 dkg félzsíros tehéntúró
1 dl tejszín
2 evőkanál szitált porcukor
10 dkg narancslekvár
a megszóráshoz: fahéjas cukor
Elkészítése
A lisztet Összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd jól záródó edénybe szitáljuk.
Citromos álom
Hozzávalók:
0.5 kg túró
1 nagy doboz tejföl
2 db citrom reszelt héja
1.5 db citrom leve
0.5 liter tejszín
babapiskóta
kevés cukor
barack befőtt vagy körte befőtt
sütemény, citrusos, citrom, babapiskóta, sütés nélküli,
A fél kg túrót és a nagy doboz telfölt, a 2 citrom reszelt héját és másfél citrom levét összekeverjük. Ízlés szerint cukrozzuk. A fél liter tejszínt felverjük és ízlés szerint cukrozzuk. Ezeket mind egy tálba tesszük és öszekeverjük.
Legegyszerűbb zellerkrémleves
Hozzávalók:
1 kisebb zellergumó
1 evőkanál ételízesítő
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A zellert megtisztítom, kockákra vágom, és annyi vízben, amennyi levest szeretnék kapni, és az ételízesítővel puhára főzöm. Kicsit hagyom hűlni, kézimixerrel pépesítem, majd a lisztből és tejszínből készült habarással besűrítem, és egyszer összeforralom. Pirított zsemlekockákkal és apróra vágott metélőhagymával tálalom
Fordított almatorta (Tarte Tatin) Vajastésztából
Hozzávalók
20 dkg liszt
20 dkg porcukor
20 dkg olvasztott sütőmargarin
2 tojás
4-5 db alma
egy kis fahéj
vágott mandula (esetleg dió)
A tepsihez:
kristálycukor
sütőmargarin
Elkészítés:
A hozzávalókat (liszt, porcukor, margarin) alaposan kikeverem. Az almákat megpucolom, magházát kivágom, és vékony cikkelyekre vágom. Egy tortaformát (kb. 25 cm átmérő) vagy kisebb tepsit kikenek margarinnal, megszórom kristálycukorral, és ráhelyezem a szeletelt almákat, megszórom - ízlés szerint - fahéjjal, majd a tésztát ráterítem.
hey there and thank you for your info – I have certainly pecikd up something new from right here. I did however expertise a few technical points using this website, as I experienced to reload the web site a lot of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I'm complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords.
Céklakrémleves
Hozzávalók
5 db közepes méretű cékla
2 dl tejszín
1 fej hagyma
ételízesítő
2 leveskocka
őrölt bors
köménymag
olívaolaj
bors
cukor
pár csepp almaecet vagy citromlé
Elkészítés:
A céklákat egyenként beolajozott fóliába csomagoljuk, majd 200 fokra betesszük a sütőbe kb. 50 percre. Ha megpuhultak, meghámozzuk, felkockázzuk őket.
Olajon hagymát pirítunk, felöntjük kb. 1 liter vízzel. Beletesszük a céklát és a fűszereket. Amikor összefőtt, tejszínnel öntjük fel, leturmixoljuk botmixerrel.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Szalámikrémes képviselőfánk:
Hozzávalók:
4-5 dkg vaj,
8 dkg liszt,
2 tojás,
10 dkg puha vaj,
csipet só,
13 dkg téliszalámi,
10 dkg natúr krémsajt,
1 ek ecetes paprika,
2 csemegeuborka,
1 ág rozmaring a díszítéshez.
Elkészítés:
1 1/4 dl vizet a sóval és vajjal felforralunk.
Egyszerre beleszórjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta elválik az edény falától.A tűzhelyről levéve kicsit hűtjük,majd egyessével alaposan beledolgozzuk a tojásokat.
Halkrémmel töltött alma:
Hozzávalók:
15 dkg burgonya,
20 dkg olajos tonhal konzerv,
fél citrom,
3 dkg vaj,
4 db nagy alma,
1 kis fej lilahagyma.
Elkészítés:
A burgonyát héjában,sós vízben megfőzzük.Melegen megpucoljuk és áttörjük.A tonhalat lecsepegtetjük,összepépesítjük a burgonyával,sóval,borssal,citromlével.
Belekeverjük a vajat is.Megmossuk az almákat,tetejüket levágjuk,kikaparjuk a magházat és beletöltjük a halkrémet.Aki nemszereti nyersen az almát kicsit megfőzheti.Lilahagymával,salátával tálaljuk.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje,
csipet só,
20 dkg cukor,
10 dkg étcsokoládé,
2 ek kakaópor,
20 dkg darált dió,
12 dkg ét tortabevonó.
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük,közben apránként beleszórjuk a cukrot.A finomra reszelt étcsokit a kakaóporral és a darált dió felével együtt apránként a tojáshabba forgatjuk.A masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe csíkokat nyomunk.
Előmelegített 160 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.Akkor kész ha a habrúd alja a sütőpapírról könnyen leválasztható.
Mandulás diós golyó
Hozzávalók 4 személyre
12 dkg őrölt mandula
1 db tojásfehérje
10 dkg cukor
6.5 dkg reszelt étcsokoládé
12 szem dió
Született cukrász Ön is, nem tudta?
A mandulát összekeverjük tojásfehérjével, a cukorral és a csokoládéval, majd a keverékből golyókat formázunk.
A félbevágott diókat a golyócskák tetejére helyezzük, majd néhány órára hűtőbe tesszük.
Tv Paprika magazin
Paprikás csirke galuskával
Hozzávalók 4 személyre
1 db csirke
4 evőkanál olaj
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
1 evőkanál pirospaprika
2 dl tejföl + a tálaláshoz
A galuskához:
5 db tojás
30 dkg liszt
2 evőkanál olaj
só, bors
A feldarabolt húst forró olajban enyhén megpirítjuk, majd az edényből kivéve félretesszük.
A serpenyő aljára sült zsiradékot egy fakanállal felkapargatjuk, és az apróra vágott hagymát világosra pirítjuk benne. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a húst, vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsomot és a paprikát, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
Egy kevés főzőlevet egy nagy kanál tejföllel simára keverünk, majd több részletben újabb adag forró levet, illetve tejfölt adunk hozzá.
Gyümölcsambrózia
Hozzávalók 4 személyre
2 dl narancslé
4 evőkanál citromlé
6 evőkanál méz
10 db mandarin
4 db banán
4 evőkanál kókuszreszelék
A narancslét összekeverjük a citromlével és a mézzel. A mandaringerezdeket és a karikára vágott banánt poharakba tesszük, leöntjük a mézes-citrusos keverékkel, és a tetejét meghintjük a kókuszreszelékkel.
Tv paprika magazin
Házilag készített nutella
Hozzávalók
9 dkg porcukor
10 dkg mogyoró
10 dkg étcsokoládé
7 dkg vaj
1 dl sűrített tej
A cukrot és a ledarált mogyorót alaposan összekeverjük, és hozzáöntjük a gőz fölött megolvasztott csokoládét.
A vajat és a sűrített tejet a még meleg csokoládés keverékhez adjuk, és addig kevergetjük, amíg teljesen krémszerű nem lesz. Üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.
Tv paprika magazin
14 éve | Barna Pap Mónika | 5 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg darált sertéshús,
1 ek köménymag,
15 dkg mirelit spenót,
1 szikkadt zsemle,
25 dkg kemény sajt,
6 db apró paradicsom,
2-3 ág petrezselyemzöld,
20-20 dkg fekete és paprikával töltött zöld olajbogyó,
2 tojás,
2-3 ág rozmaring,
10 dkg zsemlemorzsa,
szerecsendió,só,bors,
2 ág kakukkfű,
pirospaprika,liszt,
kb 12 db fanyárs.
A köménymagot serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk majd a felaprított petrezselyemzölddel és a kétféle olajbogyóval összekeverjük.Tálba rakjuk.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15 dkg tej tortabevonó,
18 dkg ét tortabevonó,
1 dl tejszín,
3-4 ek mandulalikőr,
10 dkg vaj,
5 dkg natúr (nem sózott) pisztácia,
20 dkg marcipánmassza,
5 dkg porcukor.
Krém:
A kétféle bevonót (2-3 dkg-ot félreteszünk belőle) vízfűrdő felett megolvasztjuk.A tejszínt és a likőrt felmelegítjük,hozzáadjuk a vajat,kevergetve elolvasztjuk.Belevegyítjük a folyékony csokoládét is.A krémet 1 órára hűtőbe rakjuk.
Tészta:
A finomra ledarált pisztáciát a marcipánnal,porcukorral összegyúrjuk.Félbevágjuk,az egyik felét porcukorral megszórt felületen kinyújtjuk
(16*19 lap jön ki belőle).A tészta másik felét is ekkorára nyújtjuk.
Hozzávalók:
20 dkg liszt,
1 ek kakaópor,
csipetnyi őrölt fahéj,
20 dkg cukor,
26 dkg vaj,
1/2 dl tej,
1/2 dl tojáslikőr,
1 ek étkezási keményítő,
10 dkg ét tortabevonó.
Az átszitált lisztet a kakaóporral,fahéjjal,cukorral elvegyítjük és 14 dkg puha vajjal összegyúrjuk.
Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
Töltelék:a tejet a likőrrel,keményítővel állandó keverés melett sűrűre főzzük,hűlni hagyjuk.A maradék vajat a cukorral kikeverjük és apránként a krémbe dolgozzuk.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
35 dkg gesztenyepüré,
8 dkg vaj,
4 tojássárgája,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 ek liszt,
10 dkg barack lekvár.
A gesztenyepürét áttörjük.A vajat habosra keverjük majd egyenként elkeverjük vele a tojássárgákat, cukrokat,gesztenye masszát és lisztet.Összedolgozzuk,kinyújtjuk,pogácsákat szaggatunk belőlük.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütjük.Ha kihűltek kettőt összeragasztunk barack lekvárral,porcukorral hintjük.Másnap fogyasztható.
Hozzávalók: 30-35 db szaloncukorhoz
20 dkg darált mandula,
15 dkg porcukor,
víz,
kandírozott narancshéj,
fahéj,
15 dkg étcsokoládé.
Keverjük össze a mandulát a porcukorral,narancshéjjal,fahéjjal és annyi vízzel hogy gyúrható masszát kapjunk (ne legyen lágy).Szaloncukrokat formázunk.Vízgőz felett feloldjuk a csokit és bemártjuk a szaloncukrokat villa segítségével.Rácsra teszem,hűvös helyen megvárjuk míg megszilárdul a csoki.Majd csomagoljuk
Baklava - hagyományos görög karácsonyi sütemény
Hozzávalók:
1 kg nagyon vékony réteslap
800 gr. durvára aprított mandulabél
1 1/2-2 csésze morzsa
1 1/2 csésze olvasztott vaj vagy szezámolaj
2-3 evőkanál cukor
3 kávéskanál fahéjpor
1 kávéskanál szegfűszegpor
A sziruphoz:
2 kg cukor
5 csésze víz
1 citrom leve
1/2 csésze konyak
Díszítéshez:
szegfűszeg vagy egész mandula minden szelet közepébe dísznek
Elkészítés:
1. Egy mély tálban jól összekavarjuk a mandulabelet, a cukrot, morzsát, fahéjat és szegfűszeget.
Fokhagymás-sajtmártásba forgatott húsok
Hozzávalók:
70 dkg s. hús (Szűzérme, lapocka)
3-4 tömlős sajt
2 dl tejszín
fél fej fokhagyma
só
bors
vaj vagy olaj
apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk, majd felforrósított olajon megpirítjuk, s addig pároljuk, míg megpuhul. Közben sózni, borsozni kell.
Amíg a hús párolódik elkészítjük a sajtmártást: a sajtkrémet simára keverjük a tejszínnel, hogy sűrű mártást kapjunk, végül beletörjük a fokhagymát.
Francia hagymaleves IV.
Hozzávalók:
4 fej közepes vöröshagyma
1 evőkanál olaj vagy vaj
1 liter víz
2 erőleves kocka
1 evőkanál liszt
csipetnyi őrölt fekete bors
10 dkg trappista sajt
2 szelet pirítós kenyér
Elkészítés:
A hagymát félbe vágjuk, majd 2-3 mm széles csíkokra szeljük. Az olajon vagy vajon megfuttatjuk (ne legyen ropogós, piros), rászórjuk a lisztet, átfogratjuk, és azonnal felengedjük a vízzel. Rögtön beletesszük a leveskockát, és 20 percig főzzük közepes lángon.
14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
Macaroni Cheese, azaz a sajtos makaróni, a britek és amerikaiak nagy kedvence
Hozzávalók:
500g makaróni tészta (sós vízben megfőzni)
40g vaj
500 ml tej
35g liszt
100g reszelt sajt
60g darabolt sajt
70 g parmezán sajt vagy másféle sajt, mint az előző
fél hagyma
2 cikk fokhagyma
kakukkfű (ízlés szerint)
pirospaprika (ízlés szerint)
szerecsendió (ízlés szerint)
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, vagy gázoson 7-es fokozatra.
Sajt – házilag
Hozzávalók:
1 l tej
50 dkg túró
6 dkg olvasztott margarin
1 egész tojás
1 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A tejbe belemorzsoljuk a túrót, és addig főzzük, amíg a savó le nem válik róla. Ha levált, leöntjük. Majd hozzáadjuk a tojást, sót, margarint, szódabikarbónát, és addig főzzük, amíg kemény nem lesz. Vizezett edénybe rakjuk, és lehűtjük.
Zöldséges tepsis palacsinta
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- só
- étolaj
- 50 dkg mexikói zöldségkeverék
- 1 vöröshagyma
- 4 virsli
- 1 dl tej
- 1 tojás
- 12 dkg finom liszt
Palacsintatésztát keverünk a lisztből, a tejből, a tojásból és kevés sóból. A masszát olajjal kikent, közepes méretű tepsibe öntjük. Rászórjuk a felkarikázott virslit és a vegyes zöldségkeveréket. A tetejét befedjük a vékonyra felszeletelt vöröshagymával. Sütőben, közepes lángon körülbelül 30 percig sütjük, majd kockákra vágva tálaljuk.
Tepsis palacsinta (meggyes)
4 személyre:
4 tojás
4 evőkanál finom kristálycukor
2 dl tej
7 evőkanál liszt
2 evőkanál ásványvíz
1 üveg meggybefőtt(magozott)
3 dkg mandulapehely
4 gombóc vaníliafagyi
porcukor
tepsibe sütőpapír és margarin
kb. 37×32 cm-és tepsit sütőpapírral kibélelünk,és a sütőbe toljuk,melyet 200 fokra előfűtjük. Robotgéppel a tojásokat kikeverjük,beleszórunk 2 ek. cukrot és krémesre kidolgozzuk. Belevegyítjük a tejet,evőkanalanként beleszórjuk a lisztet,ezután az ásványvizet.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás