Sütés főzés Blog: 2010. november

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2959 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 423 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2959 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 423 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2959 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 423 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2959 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 423 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2010. november

 Isteni madártej

7 éve | [Törölt felhasználó] | 11 hozzászólás

Isteni madártej


Hozzávalók:


2 liter tej
5 tojás
6 evőkanál cukor
kb. 1/2 csésze gríz


Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom, a sárgáját habosra keverem 5 evőkanál cukorral. 1,5 l tejet felfőzök, belekevertem a cukros tojássárgáját. A maradék tejből 1 evőkanál cukorral és a grízzel tejbegrízt főzök. Ezt követően keményre verem a tojások fehérjét, és a kész tejbegrízbe keverem. Miután felfőtt a cukros tej a sárgájával, kanállal beleszaggatom a habos grízt, majd hűtőbe teszem.

Utolsó hozzászólás

üzente 7 éve

Még én sem hallottam, de nagyon felkeltette a figyelmem.de ki fogom próbálni!!Köszönöm!!

Tovább 

 Zellersaláta

7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Zellersaláta



Hozzávalók:


zeller
alma
sárgarépa
majonéz
tejföl
citrom
bors


Elkészítés:

Mikor időm van babrálni, akkor a zellert, almát és répát hosszú, gyufaszál alakúra [julienne] vágom. Mikor nincs, akkor lereszelem őket. Összekeverem a majonézzel és a tejföllel.
Citromlével és borssal ízesítem.


A zeller-alma-sárgarépa aránya kb. 3-2-1 legyen.

A receptet Füstöltsó küldte.

Mindmegette

Utolsó hozzászólás

det ted üzente 7 éve

répa nélkül is nagyon finom, továbbá ha van időd, készítheted sós vízben félpuhára főzütt, meghámozott, hasonló módon reszelt zellerből is. Hozzáadott anyagban még annyi a plusz nálam, hogy lereszelek fél almát, kézzel kinyomom a levét, hozzákeverem. (hááát, az almát megeszem).

 

 X30ekFhyVmk

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Yay, I could read it, too. I'm well smug about it :DI'm finally done with my ditosreatisn, Jo. omg I can't wait to catch up on blogs and comment regularly again.Hope you've been well!

 Babos hús csípősen

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Babos hús csípősen



Hozzávalók:


4-5 szelet sertéskaraj
kevés liszt
némi olaj
20 dkg kolozsvári húsos szalonna
vörös- és fokhagyma
egy üveg ecetes gyöngyhagyma
egy sörövbabkonzerv
vágott petrezselyem
1-2 dl vörösbor
3-4 paradicsom
őrölt bors
1 kis kanál Erős Pista


Elkészítés:

A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk, és kevés olajon pirosra sütjük. A kisült húsokat félretesszük. A visszamaradt olajba beletesszük a felkockázott kolozsvári szalonnát, jól átsütjük, majd hozzátesszük a vágott vöröshagymát, majd együtt is sütjük egy kicsit.

Tovább 

Habkarikák:

 

Hozzávalók:kb 50 db

6 db tojásfehérje,

22 dkg porcukor,

5 dkg porcukor,

8 dkg étkezési keményítő.

 

Elkészítés:

 A szobahőmérsékletű friss tojásokat szétválasztjuk hogy egy csepp sárgája se kerüljön bele.

Adunk hozzá egy csipet sót és géppel,apránként hozzáadagolva a cukrot kemény habbá verjük.A maradék 5 deka cukrot elkeverjük keményítővel és beleszitáljuka habba,géppellazán dolgozzuk bele.Ilyenkor lehet szinezni is.

Csillagcsöves nyomózsákba töltjük,sütőpapírral bélelt tepsibe 1 centi távolságra egymástól 4-5 centis karikákat nyomunk.Megszórhatjuk cukordarával.

Tovább 

8 dkg kókuszreszelék,

2,5 dl tejszín,

8 dkg cukor,

12 dkg csokoládé,

1 dk vaníliarúd,

1 db fahéjrúd.

 

Elkészítés:

Egy edénybe öntjük a tejszínt,belerakjuk a fahéjrudat,a vaníliarudat és kikapart belsejét.Közepes lángon kb:5 percig főzzük.

Belekeverjük a kókuszreszeléket és cukrot,kevergetve addig főzzük míg besűrűsödik.Kivesszük a fahéj és vaníliarudat,hűlni hagyjuk fél óráig.

20*20 centis formát kibélelünk zsírpapirral,belesimítjuk a masszát.Hagyjuk megszilárdulni.10 darabra vágjuk,megformázzuk a kezünkkel.

Tovább 

 Almakarikák palacsintatésztában

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Almakarikák palacsintatésztában


Hozzávalók


A tésztához


30 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej
0,5 dl olaj
csipet só
1 dl szóda + annyi víz, hogy a palacsintatészta ne legyen se híg, se sűrű
Valamint:
alma
olaj a sütéshez


Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit összekeverem géppel, s félreteszem 1 órára. Közben az almákat meghámozom, magházukat kiveszem, s karikára vágom. A palacsintamasszába beleforgatom az almakarikákat, s forró olajban kisütöm. Melegen is fogyasztható.
Megjegyzés:

Isteni fahéjas porcukorral megszórva, s vaníliapudinggal.

Tovább 

Karácsonyi csokis muffin kandírozott naranccsal

 
Hozzávalók:


12 db maffinhoz


A kandírozott narancshoz:
2 nagy narancs héja
3 evőkanál kristálycukor
2 dl víz
A muffinhoz:
25 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 evőkanál sütőmargarin
2,5 evőkanál cukrozott kakaópor
2 teáskanál holland kakaópor
1 tojás
2 dl tej
A csokiöntethez:
7,5 dkg étcsokoládé
4 evőkanál víz
3 evőkanál holland kakaó
4 evőkanál kristálycukor


Elkészítés:

A kandírozott narancsot készíthetjük közvetlenül a muffin elkészítése előtt is, de hamarabb is, sőt önállóan fogyasztva is finom nassolnivaló.

Utolsó hozzászólás

OSVÁTH ILONA üzente 7 éve

Nagyon aprólékosan megmagyarázott recept,hasznos tanácsokkal ellátva.Valóban akárki elkészítheti ezt a nagyon finomnak tűnő süteményt.Gondolom,más gyümölccsel is nagyon finom lehet.Köszönöm a receptet.

Tovább 

Kék- sajt kocsonya kandírozott zöld fügével


Hozzávalók:


1 evőkanál zselatin
1,25 dl meleg tyúkhúsleves
25 dkg tejszínes krémsajt
3 dkg kék-sajt
1,25 dl majonéz
fél teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
1,25 dl tejszín
kandírozott zöld füge


Elkészítés:

Szórd bele a zselatint a tyúkhúslevesbe, keverd jól el, hagyd kihűlni. Keverd össze a kék- sajtot, a krémsajtot, a majonézt, a paprikát és a sót. Keverd bele a zselatinba.

Verd fel a tejszínt kemény habbá, és add a masszához.

Tovább 

Brownie torta mascarponés narancskrémmel és kandírozott naranccsal

 
Hozzávalók:


amerikai brownie a tésztához  (Dunszt Zsolt receptje szerint)


10 dkg kandírozott narancshéj


A krémhez:
25 dkg mascarpone sajtkrém
2 dl narancslé
4 dl tej
4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag instant zselatinfix
rumaroma


A díszítéshez:


2 kocka csoki
2 dkg pisztácia vagy mogyoró (durvára tört)
2 dkg kandírozott narancshéj
A csokimázhoz:
8 dkg teavaj
3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor


Elkészítés:

Egy 28 cm-es kapcsos tortaformát zsírpapírral kibélelünk, és az amerikai bownie recept szerinti tortaalapot készítünk.

Tovább 

 Ricotta krémes réteskosárka

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ricotta krémes réteskosárka


Hozzávalók:


4 réteslap
kb. 1 dl növényi olaj (lehet olíva, de kukorica- vagy napraforgóolaj is tökéletes)
25 dkg krémes ricotta
10 dkg porcukor
2 egész tojás külön választva a sárgája és a fehérje
1 csipet só
1 rúd vanília kikapart belseje (helyettesíthető vanília kivonattal, esetleg vaníliás cukorral)
1 citrom reszelt héja
1/4 gránátalma magjai
1/4 teáskanál zselatinpor 2 evőkanál vízben feloldva
kb. 1,5-2 dkg szeletelt, hámozott mandula


Elkészítés:

Mint minden rétesnél, itt is célszerű először a tölteléket elkészíteni.

Tovább 

 Ropogós-habos szilvás pite

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ropogós-habos szilvás pite

 
Hozzávalók:


egy 23 cm átmérőjű, kerek piteformához:


A tésztához:


25 dkg rétesliszt
6 dkg porcukor
1 csipet só
1 egész tojás
10 dkg vaj
A töltelékhez:
25 dkg érett kék szilva
10 dkg fekete áfonya
1/2 gránátalma
2 evőkanál darált dió


A habréteghez:


3 kisebb tojásfehérje (vagy 2 nagyméretűé)
10 dkg kristálycukor
5 dkg darált dió
1 tasak vaníliás cukor


Elkészítés:

A tésztához a lisztet tálba szitálom, hozzáadom a cukrot, a sót, az apróra vágott hideg vajat, és gyors mozdulatokkal finom morzsává dolgozom.

Tovább 

 Tejszínes-gombás csirkefalatok

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Tejszínes-gombás csirkefalatok

 
Hozzávalók:


50-60 dkg csirkemellfilé
15 dkg gomba
2,5 dl tejszín
1 evőkanál rétesliszt
1 evőkanál petrezselyemzöld

bors
olaj


Elkészítés:


A csirkemellet kis darabokra vágjuk. Ezután ízletesen megsózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a húsdarabokat abban átsütjük. Ha a hús átsült, kiszedjük, félretesszük 

Ugyanebbe a zsiradékba rakjuk a darabokra vágott gombát, megpároljuk. (Ha kevés a lé, pár csepp vízzel pótoljuk.) Ezután hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, és jól összekeverjük.

Tovább 

 Debreceni tokány

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Debreceni tokány



Hozzávalók:


nagyobb fej vöröshagyma
60 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
1 mokkáskanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
2 húsos paradicsom
2 paprika
25 dkg debreceni kolbász


Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megmossuk, falatnyi kockákra daraboljuk. A füstölt szalonnát aprókockára vágjuk.

A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd meghintjük a pirospaprikával és a köménnyel.

Tovább 

 NkckK3AgAKc

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

There's a terrific amount of kngdoewle in this article!

 Mandarinos sertésszelet

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Mandarinos sertésszelet

Hozzávalók:

8 szelet karaj,
1 mandarin,
8 szelet pirított kenyér,
3 dkg vaj,
5 dkg reszelt sajt.

Elkészítése:

A pirított kenyér egyik oldalát megvajazzuk.
A hússzeleteket enyhén kiverjük, sózzuk, borsozzuk, szórunk rájuk egy kevés szegfűborsot, kisütjük. Majd minden szelet pirítósra teszünk egy szelet húst, erre pedig egy karika mandarint. Megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvadt.

 

Berettyán Balázs (bulvaros)

Tovább 

 Mandarinos-túrós muffin

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Mandarinos-túrós muffin


Hozzávalók


15 dkg búzaliszt
2 dkg étkezési keményítő
2 teáskanál sütőpor
12 dkg cukor
2 teáskanál reszelt narancshéj
3 tojás
5 evőkanál olaj
6 evőkanál narancslé
a tetejére 2 csipet fehér zselatin
18 dkg mandarin
30 dkg félzsíros tehéntúró
1 dl tejszín
2 evőkanál szitált porcukor
10 dkg narancslekvár
a megszóráshoz: fahéjas cukor

Elkészítése


A lisztet Összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd jól záródó edénybe szitáljuk.

Tovább 

 Citromos álom

7 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Citromos álom

Hozzávalók:


0.5 kg túró
1 nagy doboz tejföl
2 db citrom reszelt héja
1.5 db citrom leve
0.5 liter tejszín
babapiskóta
kevés cukor
barack befőtt vagy körte befőtt


sütemény, citrusos, citrom, babapiskóta, sütés nélküli,
A fél kg túrót és a nagy doboz telfölt, a 2 citrom reszelt héját és másfél citrom levét összekeverjük. Ízlés szerint cukrozzuk. A fél liter tejszínt felverjük és ízlés szerint cukrozzuk. Ezeket mind egy tálba tesszük és öszekeverjük.

Utolsó hozzászólás

Fazekas Zoltánné üzente 7 éve

Én narancsot tettem citrom helyet és nagyon finom lett

Tovább 

 Legegyszerűbb zellerkrémleves

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Legegyszerűbb zellerkrémleves



Hozzávalók:


1 kisebb zellergumó
1 evőkanál ételízesítő
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt


Elkészítés:
A zellert megtisztítom, kockákra vágom, és annyi vízben, amennyi levest szeretnék kapni, és az ételízesítővel puhára főzöm. Kicsit hagyom hűlni, kézimixerrel pépesítem, majd a lisztből és tejszínből készült habarással besűrítem, és egyszer összeforralom. Pirított zsemlekockákkal és apróra vágott metélőhagymával tálalom

Tovább 

Fordított almatorta (Tarte Tatin)  Vajastésztából


Hozzávalók


20 dkg liszt
20 dkg porcukor
20 dkg olvasztott sütőmargarin
2 tojás
4-5 db alma
egy kis fahéj
vágott mandula (esetleg dió)
A tepsihez:
kristálycukor
sütőmargarin


Elkészítés:

A hozzávalókat (liszt, porcukor, margarin) alaposan kikeverem. Az almákat megpucolom, magházát kivágom, és vékony cikkelyekre vágom. Egy tortaformát (kb. 25 cm átmérő) vagy kisebb tepsit kikenek margarinnal, megszórom kristálycukorral, és ráhelyezem a szeletelt almákat, megszórom - ízlés szerint - fahéjjal, majd a tésztát ráterítem.

Tovább 

 gcqpvJIhC0

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

hey there and thank you for your info – I have certainly pecikd up something new from right here. I did however expertise a few technical points using this website, as I experienced to reload the web site a lot of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I'm complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords.

Tovább 

 Céklakrémleves

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Céklakrémleves


Hozzávalók


5 db közepes méretű cékla
2 dl tejszín
1 fej hagyma
ételízesítő
2 leveskocka
őrölt bors
köménymag
olívaolaj
bors
cukor
pár csepp almaecet vagy citromlé


Elkészítés:

A céklákat egyenként beolajozott fóliába csomagoljuk, majd 200 fokra betesszük a sütőbe kb. 50 percre. Ha megpuhultak, meghámozzuk, felkockázzuk őket.

Olajon hagymát pirítunk, felöntjük kb. 1 liter vízzel. Beletesszük a céklát és a fűszereket. Amikor összefőtt, tejszínnel öntjük fel, leturmixoljuk botmixerrel.

Tovább 

Szalámikrémes képviselőfánk:

 

Hozzávalók:

4-5 dkg vaj,

8 dkg liszt,

2 tojás,

10 dkg puha vaj,

csipet só,

13 dkg téliszalámi,

10 dkg natúr krémsajt,

1 ek ecetes paprika,

2 csemegeuborka,

1 ág rozmaring a díszítéshez.

 

Elkészítés:

1 1/4 dl vizet a sóval és vajjal felforralunk.

Egyszerre beleszórjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta elválik az edény falától.A tűzhelyről levéve kicsit hűtjük,majd egyessével alaposan beledolgozzuk a tojásokat.

Tovább 

Halkrémmel töltött alma:

 

Hozzávalók:

15 dkg burgonya,

20 dkg olajos tonhal konzerv,

fél citrom,

3 dkg vaj,

4 db nagy alma,

1 kis fej lilahagyma.

 

Elkészítés:

A burgonyát héjában,sós vízben megfőzzük.Melegen megpucoljuk és áttörjük.A tonhalat lecsepegtetjük,összepépesítjük a burgonyával,sóval,borssal,citromlével.

Belekeverjük a vajat is.Megmossuk az almákat,tetejüket levágjuk,kikaparjuk a magházat és beletöltjük a halkrémet.Aki nemszereti nyersen az almát kicsit megfőzheti.Lilahagymával,salátával tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Szívesen Terike!Örülök ha tetszik.

Tovább 

Hozzávalók:

4 db tojásfehérje,

csipet só,

20 dkg cukor,

10 dkg étcsokoládé,

2 ek kakaópor,

20 dkg darált dió,

12 dkg ét tortabevonó.

 

Elkészítés:

 A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük,közben apránként beleszórjuk a cukrot.A finomra reszelt étcsokit a kakaóporral és a darált dió felével együtt apránként a tojáshabba forgatjuk.A masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe csíkokat nyomunk.

Előmelegített 160 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.Akkor kész ha a habrúd alja a sütőpapírról könnyen leválasztható.

Tovább 

 Mandulás diós golyó

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Mandulás diós golyó 

Hozzávalók 4 személyre 

12 dkg őrölt mandula 
1 db tojásfehérje
10 dkg cukor
6.5 dkg reszelt étcsokoládé
12 szem dió


Született cukrász Ön is, nem tudta?
A mandulát összekeverjük tojásfehérjével, a cukorral és a csokoládéval, majd a keverékből golyókat formázunk.
A félbevágott diókat a golyócskák tetejére helyezzük, majd néhány órára hűtőbe tesszük.

 

Tv Paprika magazin

 ymnNM6hjHrcy

7 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

a:hover {color: black;font-size: 1.2em;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;}The above should work. The resaon I have 3 fonts listed, is that they are a prioritized list. If the person doesn't have Arial, it substitutes Helvetica which is very similar. If the person doesn't have either, it will substitute any sans-serif font.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Az biztos, hogy szívesen megkóstolnám!!!

 Paprikás csirke galuskával

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Paprikás csirke galuskával 

Hozzávalók 4 személyre 

1 db csirke
4 evőkanál olaj
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
1 evőkanál pirospaprika
2 dl tejföl + a tálaláshoz


A galuskához:


5 db tojás
30 dkg liszt
2 evőkanál olaj
só, bors


A feldarabolt húst forró olajban enyhén megpirítjuk, majd az edényből kivéve félretesszük.
A serpenyő aljára sült zsiradékot egy fakanállal felkapargatjuk, és az apróra vágott hagymát világosra pirítjuk benne. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a húst, vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsomot és a paprikát, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. 
Egy kevés főzőlevet egy nagy kanál tejföllel simára keverünk, majd több részletben újabb adag forró levet, illetve tejfölt adunk hozzá.

Tovább 

 Gyümölcsambrózia

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Gyümölcsambrózia 

Hozzávalók   4  személyre 

2 dl narancslé
4 evőkanál citromlé
6 evőkanál méz
10 db mandarin
4 db banán
4 evőkanál kókuszreszelék


A narancslét összekeverjük a citromlével és a mézzel. A mandaringerezdeket és a karikára vágott banánt poharakba tesszük, leöntjük a mézes-citrusos keverékkel, és a tetejét meghintjük a kókuszreszelékkel.

 

Tv paprika magazin


 Házilag készített nutella

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Házilag készített nutella 
Hozzávalók 


9 dkg porcukor 
10 dkg mogyoró
10 dkg étcsokoládé
7 dkg vaj
1 dl sűrített tej


A cukrot és a ledarált mogyorót alaposan összekeverjük, és hozzáöntjük a gőz fölött megolvasztott csokoládét.
A vajat és a sűrített tejet a még meleg csokoládés keverékhez adjuk, és addig kevergetjük, amíg teljesen krémszerű nem lesz. Üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.

 

Tv paprika magazin

Hozzávalók:

40 dkg darált sertéshús,

1 ek köménymag,

15 dkg mirelit spenót,

1 szikkadt zsemle,

25 dkg kemény sajt,

6 db apró paradicsom,

2-3 ág petrezselyemzöld,

20-20 dkg fekete és paprikával töltött zöld olajbogyó,

2 tojás,

2-3 ág rozmaring,

10 dkg zsemlemorzsa,

szerecsendió,só,bors,

2 ág kakukkfű,

pirospaprika,liszt,

kb 12 db fanyárs.

 

A köménymagot serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk majd a felaprított petrezselyemzölddel és a kétféle olajbogyóval összekeverjük.Tálba rakjuk.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Örülök hogy tetszik!:))

Tovább 

Hozzávalók:

15 dkg tej tortabevonó,

18 dkg ét tortabevonó,

1 dl tejszín,

3-4 ek mandulalikőr,

10 dkg vaj,

5 dkg natúr (nem sózott) pisztácia,

20 dkg marcipánmassza,

5 dkg porcukor.

 

Krém:

A kétféle bevonót (2-3 dkg-ot félreteszünk belőle) vízfűrdő felett megolvasztjuk.A tejszínt és a likőrt felmelegítjük,hozzáadjuk a vajat,kevergetve elolvasztjuk.Belevegyítjük a folyékony csokoládét is.A krémet 1 órára hűtőbe rakjuk.


Tészta:

A finomra ledarált pisztáciát a marcipánnal,porcukorral összegyúrjuk.Félbevágjuk,az egyik felét porcukorral megszórt felületen kinyújtjuk

(16*19 lap jön ki belőle).A tészta másik felét is ekkorára nyújtjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

20 dkg liszt,

1 ek kakaópor,

csipetnyi őrölt fahéj,

20 dkg cukor,

26 dkg vaj,

1/2 dl tej,

1/2 dl tojáslikőr,

1 ek étkezási keményítő,

10 dkg ét tortabevonó.

 

Az átszitált lisztet a kakaóporral,fahéjjal,cukorral elvegyítjük és 14 dkg puha vajjal összegyúrjuk.

Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

Töltelék:a tejet a likőrrel,keményítővel állandó keverés melett sűrűre főzzük,hűlni hagyjuk.A maradék vajat a cukorral kikeverjük és apránként a krémbe dolgozzuk.

Tovább 

35 dkg gesztenyepüré,

8 dkg vaj,

4 tojássárgája,

15 dkg cukor,

1 csomag vaníliás cukor,

1 ek liszt,

10 dkg barack lekvár.

 

A gesztenyepürét áttörjük.A vajat habosra keverjük majd egyenként elkeverjük vele a tojássárgákat, cukrokat,gesztenye masszát és lisztet.Összedolgozzuk,kinyújtjuk,pogácsákat szaggatunk belőlük.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütjük.Ha kihűltek kettőt összeragasztunk barack lekvárral,porcukorral hintjük.Másnap fogyasztható.

Tovább 


 

Hozzávalók:  30-35 db szaloncukorhoz

 

20 dkg darált mandula,

15 dkg porcukor,

víz,

kandírozott narancshéj,

fahéj,

15 dkg étcsokoládé.


Keverjük össze a mandulát a porcukorral,narancshéjjal,fahéjjal és annyi vízzel hogy gyúrható masszát kapjunk (ne legyen lágy).Szaloncukrokat formázunk.Vízgőz felett feloldjuk a csokit és bemártjuk a szaloncukrokat villa segítségével.Rácsra teszem,hűvös helyen megvárjuk míg megszilárdul a csoki.Majd csomagoljuk

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Kedves Irén nagyon jó ötlet!

Tovább 

Baklava - hagyományos görög karácsonyi sütemény


Hozzávalók:


1 kg nagyon vékony réteslap
800 gr. durvára aprított mandulabél
1 1/2-2 csésze morzsa
1 1/2 csésze olvasztott vaj vagy szezámolaj
2-3 evőkanál cukor
3 kávéskanál fahéjpor
1 kávéskanál szegfűszegpor


A sziruphoz:


2 kg cukor
5 csésze víz
1 citrom leve
1/2 csésze konyak


Díszítéshez:


szegfűszeg vagy egész mandula minden szelet közepébe dísznek


Elkészítés:



1. Egy mély tálban jól összekavarjuk a mandulabelet, a cukrot, morzsát, fahéjat és szegfűszeget.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Jártam már Görögországban és ettem, nagyon finom volt!

Tovább 

Fokhagymás-sajtmártásba forgatott húsok

Hozzávalók:


70 dkg s. hús (Szűzérme, lapocka) 
3-4 tömlős sajt
2 dl tejszín
fél fej fokhagyma

bors
vaj vagy olaj
apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:


A húst csíkokra vágjuk, majd felforrósított olajon megpirítjuk, s addig pároljuk, míg megpuhul. Közben sózni, borsozni kell. 

Amíg a hús párolódik elkészítjük a sajtmártást: a sajtkrémet simára keverjük a tejszínnel, hogy sűrű mártást kapjunk, végül beletörjük a fokhagymát.

Utolsó hozzászólás

Takács Marika üzente 7 éve

A receptet leirtam,meg fogom csinálni az biztos,mert finomnak tünik.Köszönöm a receptet Takácsné Marika

Tovább 

 Francia hagymaleves IV.

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Francia hagymaleves IV.

Hozzávalók:


4 fej közepes vöröshagyma
1 evőkanál olaj vagy vaj
1 liter víz
2 erőleves kocka
1 evőkanál liszt
csipetnyi őrölt fekete bors
10 dkg trappista sajt
2 szelet pirítós kenyér


Elkészítés:



A hagymát félbe vágjuk, majd 2-3 mm széles csíkokra szeljük. Az olajon vagy vajon megfuttatjuk (ne legyen ropogós, piros), rászórjuk a lisztet, átfogratjuk, és azonnal felengedjük a vízzel. Rögtön beletesszük a leveskockát, és 20 percig főzzük közepes lángon.

Tovább 

Macaroni Cheese, azaz a sajtos makaróni, a britek és amerikaiak nagy kedvence



Hozzávalók:

500g makaróni tészta (sós vízben megfőzni)
40g vaj
500 ml tej 
35g liszt
100g reszelt sajt
60g darabolt sajt
70 g parmezán sajt vagy másféle sajt, mint az előző 
fél hagyma
2 cikk fokhagyma
kakukkfű (ízlés szerint)
pirospaprika (ízlés szerint)
szerecsendió (ízlés szerint)
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)

Elkészítés:


1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, vagy gázoson 7-es fokozatra.

Tovább 

 sfZLJUXqCuDu

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

David 老師你好, 請問我仿照你的方式去操作 await 和 async, 只是我改用開檔讀檔. 可是我發現, 如果我是用 call mtoehd 然後回傳 Task 的方式, 在呼叫該 mtoehd 時不加上 awiat 他就會出現Start()System.Threading.Task`1[System.String]Finish(),若是不把讀檔另外寫在 mtoehd 中, 直接呼叫他就會出現Start()System.__ComObjectFinish().想請問老師, 我是有什麼地方漏掉嗎?謝謝!!

 Sajt – házilag

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Sajt – házilag

Hozzávalók:


1 l tej
50 dkg túró
6 dkg olvasztott margarin
1 egész tojás
1 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:


A tejbe belemorzsoljuk a túrót, és addig főzzük, amíg a savó le nem válik róla. Ha levált, leöntjük. Majd hozzáadjuk a tojást, sót, margarint, szódabikarbónát, és addig főzzük, amíg kemény nem lesz. Vizezett edénybe rakjuk, és lehűtjük.

 Zöldséges tepsis palacsinta

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Zöldséges tepsis palacsinta


Hozzávalók 4 személyre:

- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- só
- étolaj
- 50 dkg mexikói zöldségkeverék
- 1 vöröshagyma
- 4 virsli
- 1 dl tej
- 1 tojás
- 12 dkg finom liszt


Palacsintatésztát keverünk a lisztből, a tejből, a tojásból és kevés sóból. A masszát olajjal kikent, közepes méretű tepsibe öntjük. Rászórjuk a felkarikázott virslit és a vegyes zöldségkeveréket. A tetejét befedjük a vékonyra felszeletelt vöröshagymával. Sütőben, közepes lángon körülbelül 30 percig sütjük, majd kockákra vágva tálaljuk.

Tovább 

 Tepsis palacsinta (meggyes)

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Tepsis palacsinta (meggyes)
 
4 személyre:
4 tojás
4 evőkanál finom kristálycukor
2 dl tej
7 evőkanál liszt
2 evőkanál ásványvíz
1 üveg meggybefőtt(magozott)
3 dkg mandulapehely
4 gombóc vaníliafagyi
porcukor
tepsibe sütőpapír és margarin

kb. 37×32 cm-és tepsit sütőpapírral kibélelünk,és a sütőbe toljuk,melyet 200 fokra előfűtjük. Robotgéppel a tojásokat kikeverjük,beleszórunk 2 ek. cukrot és krémesre kidolgozzuk. Belevegyítjük a tejet,evőkanalanként beleszórjuk a lisztet,ezután az ásványvizet.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Vass Lászlóné 6 napja új képet töltött fel:

Gyongyi_szelet_2073056_5424_s

Vass Lászlóné írta 6 napja a(z) Gyöngyi szelet blogbejegyzéshez:

Nyolc éve írtam be a receptet,sokan elkészítették ...

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Cukkini_hajok_toltve_2073053_4206_s

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Cukkini_hajok_sutes_elott_2073052_1975_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Turo_nudli_2071457_7319_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu