Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Sonkás krumplipuffancs
Hozzávalók: maradék krumplipüré (3 dl), maradék, felkockázott sonka, 10 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 10 dkg liszt kevés sütőporral keverve, só, bors Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk, majd forró olajban kisütjük. Pulykamelltekercs rántottával töltve
Hozzávalók: 1-1,5 kg pulykamell, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg füstölt, főtt sonkaszelet, 3-4 db tojás, 30 dkg szeletelt bacon, só, bors Elkészítés: A pulykamellet középen bevágjuk és megnyitjuk.
Hozzávalók:
50 dkg húsos füstölt, főtt sonka 1 tojás 4 evőkanál sűrű tejföl só őrölt bors 2 gerezd fokhagyma 16 db cannelloni 4 dkg vaj 3 dl tejszín 16 dkg edami sajt. Elkészítés:
A húsos füstölt-főtt sonkát keverőtálba daráljuk, majd belekeverjük a tojást, a tejfölt, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Ezután a fűszeres sonkakrémet habzsákba kanalazzuk, és óvatosan megtöltjük vele a cannellonikat.
Vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk a tésztacsöveket, meglocsoljuk a sóval, borssal ízesített tejszínnel, és alufóliával letakarva, 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.
|
|
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítés:
Hozzávalók:
30 dkg brokkoli,
5 dkg vaj,
1-2 ek liszt,
4-5 szál kakaukkfű,
2 dl tej,
15 dkg füstölt sajt,
1 szál póréhagyma,
2 fej paradicsom,
2 gerezd fokhagyma.
Tésztához:
18 dkg finomliszt,
7,5 dkg vaj,
1 db tojás,
csipetnyi só.
Elkészítés:
A tésztához valókat egy kevés vízzel összegyúrjuk,és 1 órán át hűtőben pihentetjük.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és kivajazott kis formákba méretre szaggatjuk.
A kapott tésztakosárkák alját villával megszúrkáljuk,majd előmelegített sütőben 190 fokon 10 percig sütjük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg darált báránylapocka,
5 dkg emmentáli jellegű sajt,
20 dkg zeller,
2 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyemgyökér,
1 cs. petrezselyem,
1 cs. snidling,
2-3 szál újhagyma,
friss koriander,
zellerzöldje,
1 kk. őrőlt római kömény,
2 dl tejszín,
1 csapott ek. kukoricakeményítő,
só.
Elkészítés:
A sárgarépát,zellergumót,
petrezselyemgyökeret felaprítjuk és forró olajon pirítani kezdjük.
Megpirultak felöntjük kb. 2 liter vízzel,sózzuk és lefedve főzzük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
10 db tojás,
20 dkg cukor,
15 dkg liszt,
1 db citrom,
10 dkg baracklekvár,
5 dkg vaj.
Elkészítés:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk,majd hozzáadjuk a cukrot,tojások sárgáját,belereszeljük a citrom héjját,elkeverjük a liszttel.
Egy serpenyőben vajat olvasztunk és ebben kezdjük el sütni a masszát.
Amikor a közepe is megszilárdul megkenjük baracklekvárral,félbevágjuk és így tesszük tányérra.
Mindegyik darabot így készítjük el.
Hozzávalók:
1 közepes fej káposzta,
2 fej hagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
5 dkg kolozsvári szalonna,
20 dkg rizs,
50 dkg tarkabab (előző este beáztatva),
1 kg darált sertéslapocka,
1 pár füstölt szárazkolbász,
3 dl száraz fehérbor,
2-3 ek, libazsír,
2 ek liszt,
1 nagy pohár tejföl,
csombor,
só,bors.
Elkészítés:
Előfőzzük a rizst,ha már hűlt összedolgozzuk a darálthússal,kevés libazsírral,csomborral,sóvl,borssal.
Pingpong labdaméretű gombócokat formálunk belőle.
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéscomb,
1 nagy fej hagyma,
1-2 db cukkini,
2-3 levél medvehagyma,
1 tojás,
1-2 db szikkadt zsemle,
1 cs. petrezselyemzöld,
zsemlemorzsa,
só,bors,
tej,
olaj,vaj.
Elkészítés:
A feldarabolt szikkadt zsemlét annyi tejbe áztatjuk ami ellepi.
A darált húshoz adom az olajban megpirított hagymát,a kinyomkodott zsemlét,összeaprított petrezselyemzöldet.
Sózzuk,borsozzuk,majd alaposan összedolgozzuk.
4-5 cm-es átmérőjű,másfél centi magasságú korongokat formázunk belőle,majd zsemlemorzsába forgatjuk őket.
Hozzávalók:
36 db,kb:6 centi átmérőjű minipalacsintához.
Palacsintához:
12,5 dkg liszt,
3 dl tej,
2 db tojás,
1 ek olívaolaj,
fél tk. só,
4 nagyobb medvehagymalevél.
A medvehagymás pestohoz: 2,5 dl-hez:
6-8 db nagyobb medvehagymalevél,
1 nagy cs. petrezselyemzöld,
20 dkg friss,zsenge spenótlevél,
1 nagy ek. reszelt Grana padano vagy parmezán sajt,
2 ek. darált dió,
2 ek. dióolaj,
kb. 1 tk. só,
fél citrom leve.
Elkészítés:
A palacsintához a lisztet tálba szitálom,beleütöm az egésztojásokat,sózom,majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntöm a tejet és csomómentesre keverem.
Hozzávalók:
8 közepes méretű tojás,
2 csokor vajretek,
fél cs. zsenge sárgarépa,
12-14 db medvehagyma,
2 dl natúr joghurt vagy tejföl,
1 ek. majonéz,
2 tk. mustár,
1 cs. petrezselyemzöld,
kb. 1 mk. só,
bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük,gyorsan hidegvízbe tesszük és langyosan megszabadítjuk a héjától,majd félbevágjuk.
Kiszedjük a tojások sárgáját egy keverőtálba.
Hozzáadjuk a joghurtot,majonézt,mustárt,3-4 felaprított medvehagymalevelet és petrezselyemzöldet,sózzuk,borsozzuk.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
35 db babapiskóta,
8 db tojássárgája,
20 dkg cukor,
5 dl tej,
2 dl tejszín,
1 rúd vanília,
5 teáskanál zselatinpor.
Elkészítés:
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral ezután sűrűn egymás mellé kirakjuk babapiskótával a forma oldalát.
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét.
A tejet egy nagyobb forralóba öntjük,apránként hozzáadjuk a tojássárgákat,és lassan, folyamatosan kavargatva melegítjük (nem forraljuk),amíg be nem sűrűsödik.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás