Sütés főzés Blog: 2011. április

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2011. április

Sonkás krumplipuffancs

Hozzávalók: maradék krumplipüré (3 dl), maradék, felkockázott sonka, 10 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 10 dkg liszt kevés sütőporral keverve, só, bors

Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk, majd forró olajban kisütjük.

Krumplipuffancs sonkával gazdagítva

Pulykamelltekercs rántottával töltve

Hozzávalók: 1-1,5 kg pulykamell, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg füstölt, főtt sonkaszelet, 3-4 db tojás, 30 dkg szeletelt bacon, só, bors

Elkészítés: A pulykamellet középen bevágjuk és megnyitjuk.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Szívesen Anna!:)

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg húsos füstölt, főtt sonka

1 tojás

4 evőkanál sűrű tejföl

őrölt bors

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

16 db cannelloni

4 dkg vaj

3 dl tejszín

16 dkg edami sajt.

 

 

Elkészítés:

A húsos füstölt-főtt sonkát keverőtálba daráljuk, majd belekeverjük a tojást, a tejfölt, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Ezután a fűszeres sonkakrémet habzsákba kanalazzuk, és óvatosan megtöltjük vele a cannellonikat. 

Vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk a tésztacsöveket, meglocsoljuk a sóval, borssal ízesített tejszínnel, és alufóliával letakarva, 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Ferenc,tényleg finom,kipróbáltam.Én nem kaptam hozzá canellonit,így csak sima tésztával készítettem.Rétegesen sorakoztattam egymásra a tésztát és a sonkakrémet.A többit ugyanúgy készítettem.

Tovább 

 

Körtés lepény recept

 

 

Hozzávalók:

 

  • 150 g túró
  • 6 ek olaj
  • 1 tojás
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek kakaó
  • 300 g liszt
  • pici só
  • 3 tk. sütőpor

Töltelék:

  • 3 tojás
  • 250 g túró
  • 250 g tejföl
  • 4 ek citromlé
  • 80 g nádcukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1/2 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 üveg körtebefőtt vagy 1,5 kg körte.



Elkészítés:

  1. A tésztához a túrót az olajjal, a tojással, és a vaníliás cukorral összedolgozzuk. A száraz összetevőket (liszt, kakaó, só, sütőpor) a masszához keverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg brokkoli,

5 dkg vaj,

1-2 ek liszt,

4-5 szál kakaukkfű,

2 dl tej,

15 dkg füstölt sajt,

1 szál póréhagyma,

2 fej paradicsom,

2 gerezd fokhagyma.


Tésztához:

18 dkg finomliszt,

7,5 dkg vaj,

1 db tojás,

csipetnyi só.

 

 


Elkészítés:

A tésztához valókat egy kevés vízzel összegyúrjuk,és 1 órán át hűtőben pihentetjük.

Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és kivajazott kis formákba méretre szaggatjuk.

A kapott tésztakosárkák alját villával megszúrkáljuk,majd előmelegített sütőben 190 fokon 10 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

RG Gábor üzente 7 éve

Kellemes kis tavaszi étel.Nagyon finom lehet.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg darált báránylapocka,

5 dkg emmentáli jellegű sajt,

20 dkg zeller,

2 szál sárgarépa,

2 szál petrezselyemgyökér,

1 cs. petrezselyem,

1 cs. snidling,

2-3 szál újhagyma,

friss koriander,

zellerzöldje,

1 kk. őrőlt római kömény,

2 dl tejszín,

1 csapott ek. kukoricakeményítő,

só.

 

 


Elkészítés:

A sárgarépát,zellergumót,

petrezselyemgyökeret felaprítjuk és forró olajon pirítani kezdjük.

Megpirultak felöntjük kb. 2 liter vízzel,sózzuk és lefedve főzzük.

Utolsó hozzászólás

RG Gábor üzente 7 éve

Biztos nagyon finom lehet,de azért én megpróbálnám darált pulyka hússal is.

Tovább 

Hozzávalók:

10 db tojás,

20 dkg cukor,

15 dkg liszt,

1 db citrom,

10 dkg baracklekvár,

5 dkg vaj.

 


Elkészítés:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk,majd hozzáadjuk a cukrot,tojások sárgáját,belereszeljük a citrom héjját,elkeverjük a liszttel.

Egy serpenyőben vajat olvasztunk és ebben kezdjük el sütni a masszát.

Amikor a közepe is megszilárdul megkenjük baracklekvárral,félbevágjuk és így tesszük tányérra.

Mindegyik darabot így készítjük el.

Tovább 

Hozzávalók:

1 közepes fej káposzta,

2 fej hagyma,

3-4 gerezd fokhagyma,

5 dkg kolozsvári szalonna,

20 dkg rizs,

50 dkg tarkabab (előző este beáztatva),

1 kg darált sertéslapocka,

1 pár füstölt szárazkolbász,

3 dl száraz fehérbor,

2-3 ek, libazsír,

2 ek liszt,

1 nagy pohár tejföl,

csombor,

só,bors.

 


Elkészítés:

Előfőzzük a rizst,ha már hűlt összedolgozzuk a darálthússal,kevés libazsírral,csomborral,sóvl,borssal.

Pingpong labdaméretű gombócokat formálunk belőle.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéscomb,

1 nagy fej hagyma,

1-2 db cukkini,

2-3 levél medvehagyma,

1 tojás,

1-2 db szikkadt zsemle,

1 cs. petrezselyemzöld,

zsemlemorzsa,

só,bors,

tej,

olaj,vaj.

 


Elkészítés:

A feldarabolt szikkadt zsemlét annyi tejbe áztatjuk ami ellepi.

A darált húshoz adom az olajban megpirított hagymát,a kinyomkodott zsemlét,összeaprított petrezselyemzöldet.

Sózzuk,borsozzuk,majd alaposan összedolgozzuk.

4-5 cm-es átmérőjű,másfél centi magasságú korongokat formázunk belőle,majd zsemlemorzsába forgatjuk őket.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Terike a medvehagyma erdőkben,ligetes területen nő.De ahogy Ida is írta piacon és bio boltokban is lehet kapni.Nagyon hasonlít a gyöngy virág leveleire.Beütöd a keresőbe és egyből kiadja.Szép hetet!:)

Tovább 

Csak még egy utolsót…

 

 

Hozzávalók:  

36 db,kb:6 centi átmérőjű minipalacsintához.

 


Palacsintához:

12,5 dkg liszt,

3 dl tej,

2 db tojás,

1 ek olívaolaj,

fél tk. só,

4 nagyobb medvehagymalevél.

 


A medvehagymás pestohoz:  2,5 dl-hez:

6-8 db nagyobb medvehagymalevél,

1 nagy cs. petrezselyemzöld,

20 dkg friss,zsenge spenótlevél,

1 nagy ek. reszelt Grana padano vagy parmezán sajt,

2 ek. darált dió,

2 ek. dióolaj,

kb. 1 tk. só,

fél citrom leve.

 


Elkészítés:

A palacsintához a lisztet tálba szitálom,beleütöm az egésztojásokat,sózom,majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntöm a tejet és csomómentesre keverem.

Tovább 

Csupa frissesség!

 

 

Hozzávalók:

8 közepes méretű tojás,

2 csokor vajretek,

fél cs. zsenge sárgarépa,

12-14 db medvehagyma,

2 dl natúr joghurt vagy tejföl,

1 ek. majonéz,

2 tk. mustár,

1 cs. petrezselyemzöld,

kb. 1 mk. só,

bors ízlés szerint.

 


Elkészítés:

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük,gyorsan hidegvízbe tesszük és langyosan megszabadítjuk a héjától,majd félbevágjuk.

Kiszedjük a tojások sárgáját egy keverőtálba.

Hozzáadjuk a joghurtot,majonézt,mustárt,3-4 felaprított medvehagymalevelet és petrezselyemzöldet,sózzuk,borsozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

35 db babapiskóta,

8 db tojássárgája,

20 dkg cukor,

5 dl tej,

2 dl tejszín,

1 rúd vanília,

5 teáskanál zselatinpor.

 


Elkészítés:

Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral ezután sűrűn egymás mellé kirakjuk babapiskótával a forma oldalát.

 

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét.

A tejet egy nagyobb forralóba öntjük,apránként hozzáadjuk a tojássárgákat,és lassan, folyamatosan kavargatva melegítjük (nem forraljuk),amíg be nem sűrűsödik.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Unokánk tortája az 5.szuletésnapjára képhez:

Unokank_tortaja_az_5szuletesnapjara_2076762_6318_s

Gratulálok! Biztos örült neki az ünnepelt! Isten éltesse!

Zita-Irma Kováčová 3 napja új képet töltött fel:

Unokank_tortaja_az_5szuletesnapjara_2076762_6318_s

Vass Lászlóné 5 napja új képet töltött fel:

Szilvalekvar_2076651_9110_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Oroszkrem_kocka_2076256_9965_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Olcso_csokolades_szelet_2075678_8919_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Orosz_kremes_2075677_4121_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu