Sütés főzés Blog: 2011. április

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2011. április

Sonkás krumplipuffancs

Hozzávalók: maradék krumplipüré (3 dl), maradék, felkockázott sonka, 10 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 10 dkg liszt kevés sütőporral keverve, só, bors

Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk, majd forró olajban kisütjük.

Krumplipuffancs sonkával gazdagítva

Pulykamelltekercs rántottával töltve

Hozzávalók: 1-1,5 kg pulykamell, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg füstölt, főtt sonkaszelet, 3-4 db tojás, 30 dkg szeletelt bacon, só, bors

Elkészítés: A pulykamellet középen bevágjuk és megnyitjuk.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Szívesen Anna!:)

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg húsos füstölt, főtt sonka

1 tojás

4 evőkanál sűrű tejföl

őrölt bors

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

16 db cannelloni

4 dkg vaj

3 dl tejszín

16 dkg edami sajt.

 

 

Elkészítés:

A húsos füstölt-főtt sonkát keverőtálba daráljuk, majd belekeverjük a tojást, a tejfölt, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Ezután a fűszeres sonkakrémet habzsákba kanalazzuk, és óvatosan megtöltjük vele a cannellonikat. 

Vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk a tésztacsöveket, meglocsoljuk a sóval, borssal ízesített tejszínnel, és alufóliával letakarva, 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Ferenc,tényleg finom,kipróbáltam.Én nem kaptam hozzá canellonit,így csak sima tésztával készítettem.Rétegesen sorakoztattam egymásra a tésztát és a sonkakrémet.A többit ugyanúgy készítettem.

Tovább 

 

Körtés lepény recept

 

 

Hozzávalók:

 

  • 150 g túró
  • 6 ek olaj
  • 1 tojás
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek kakaó
  • 300 g liszt
  • pici só
  • 3 tk. sütőpor

Töltelék:

  • 3 tojás
  • 250 g túró
  • 250 g tejföl
  • 4 ek citromlé
  • 80 g nádcukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1/2 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 üveg körtebefőtt vagy 1,5 kg körte.



Elkészítés:

  1. A tésztához a túrót az olajjal, a tojással, és a vaníliás cukorral összedolgozzuk. A száraz összetevőket (liszt, kakaó, só, sütőpor) a masszához keverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg brokkoli,

5 dkg vaj,

1-2 ek liszt,

4-5 szál kakaukkfű,

2 dl tej,

15 dkg füstölt sajt,

1 szál póréhagyma,

2 fej paradicsom,

2 gerezd fokhagyma.


Tésztához:

18 dkg finomliszt,

7,5 dkg vaj,

1 db tojás,

csipetnyi só.

 

 


Elkészítés:

A tésztához valókat egy kevés vízzel összegyúrjuk,és 1 órán át hűtőben pihentetjük.

Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és kivajazott kis formákba méretre szaggatjuk.

A kapott tésztakosárkák alját villával megszúrkáljuk,majd előmelegített sütőben 190 fokon 10 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

RG Gábor üzente 13 éve

Kellemes kis tavaszi étel.Nagyon finom lehet.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg darált báránylapocka,

5 dkg emmentáli jellegű sajt,

20 dkg zeller,

2 szál sárgarépa,

2 szál petrezselyemgyökér,

1 cs. petrezselyem,

1 cs. snidling,

2-3 szál újhagyma,

friss koriander,

zellerzöldje,

1 kk. őrőlt római kömény,

2 dl tejszín,

1 csapott ek. kukoricakeményítő,

só.

 

 


Elkészítés:

A sárgarépát,zellergumót,

petrezselyemgyökeret felaprítjuk és forró olajon pirítani kezdjük.

Megpirultak felöntjük kb. 2 liter vízzel,sózzuk és lefedve főzzük.

Utolsó hozzászólás

RG Gábor üzente 13 éve

Biztos nagyon finom lehet,de azért én megpróbálnám darált pulyka hússal is.

Tovább 

Hozzávalók:

10 db tojás,

20 dkg cukor,

15 dkg liszt,

1 db citrom,

10 dkg baracklekvár,

5 dkg vaj.

 


Elkészítés:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk,majd hozzáadjuk a cukrot,tojások sárgáját,belereszeljük a citrom héjját,elkeverjük a liszttel.

Egy serpenyőben vajat olvasztunk és ebben kezdjük el sütni a masszát.

Amikor a közepe is megszilárdul megkenjük baracklekvárral,félbevágjuk és így tesszük tányérra.

Mindegyik darabot így készítjük el.

Tovább 

Hozzávalók:

1 közepes fej káposzta,

2 fej hagyma,

3-4 gerezd fokhagyma,

5 dkg kolozsvári szalonna,

20 dkg rizs,

50 dkg tarkabab (előző este beáztatva),

1 kg darált sertéslapocka,

1 pár füstölt szárazkolbász,

3 dl száraz fehérbor,

2-3 ek, libazsír,

2 ek liszt,

1 nagy pohár tejföl,

csombor,

só,bors.

 


Elkészítés:

Előfőzzük a rizst,ha már hűlt összedolgozzuk a darálthússal,kevés libazsírral,csomborral,sóvl,borssal.

Pingpong labdaméretű gombócokat formálunk belőle.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéscomb,

1 nagy fej hagyma,

1-2 db cukkini,

2-3 levél medvehagyma,

1 tojás,

1-2 db szikkadt zsemle,

1 cs. petrezselyemzöld,

zsemlemorzsa,

só,bors,

tej,

olaj,vaj.

 


Elkészítés:

A feldarabolt szikkadt zsemlét annyi tejbe áztatjuk ami ellepi.

A darált húshoz adom az olajban megpirított hagymát,a kinyomkodott zsemlét,összeaprított petrezselyemzöldet.

Sózzuk,borsozzuk,majd alaposan összedolgozzuk.

4-5 cm-es átmérőjű,másfél centi magasságú korongokat formázunk belőle,majd zsemlemorzsába forgatjuk őket.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Terike a medvehagyma erdőkben,ligetes területen nő.De ahogy Ida is írta piacon és bio boltokban is lehet kapni.Nagyon hasonlít a gyöngy virág leveleire.Beütöd a keresőbe és egyből kiadja.Szép hetet!:)

Tovább 

Csak még egy utolsót…

 

 

Hozzávalók:  

36 db,kb:6 centi átmérőjű minipalacsintához.

 


Palacsintához:

12,5 dkg liszt,

3 dl tej,

2 db tojás,

1 ek olívaolaj,

fél tk. só,

4 nagyobb medvehagymalevél.

 


A medvehagymás pestohoz:  2,5 dl-hez:

6-8 db nagyobb medvehagymalevél,

1 nagy cs. petrezselyemzöld,

20 dkg friss,zsenge spenótlevél,

1 nagy ek. reszelt Grana padano vagy parmezán sajt,

2 ek. darált dió,

2 ek. dióolaj,

kb. 1 tk. só,

fél citrom leve.

 


Elkészítés:

A palacsintához a lisztet tálba szitálom,beleütöm az egésztojásokat,sózom,majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntöm a tejet és csomómentesre keverem.

Tovább 

Csupa frissesség!

 

 

Hozzávalók:

8 közepes méretű tojás,

2 csokor vajretek,

fél cs. zsenge sárgarépa,

12-14 db medvehagyma,

2 dl natúr joghurt vagy tejföl,

1 ek. majonéz,

2 tk. mustár,

1 cs. petrezselyemzöld,

kb. 1 mk. só,

bors ízlés szerint.

 


Elkészítés:

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük,gyorsan hidegvízbe tesszük és langyosan megszabadítjuk a héjától,majd félbevágjuk.

Kiszedjük a tojások sárgáját egy keverőtálba.

Hozzáadjuk a joghurtot,majonézt,mustárt,3-4 felaprított medvehagymalevelet és petrezselyemzöldet,sózzuk,borsozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

35 db babapiskóta,

8 db tojássárgája,

20 dkg cukor,

5 dl tej,

2 dl tejszín,

1 rúd vanília,

5 teáskanál zselatinpor.

 


Elkészítés:

Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral ezután sűrűn egymás mellé kirakjuk babapiskótával a forma oldalát.

 

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét.

A tejet egy nagyobb forralóba öntjük,apránként hozzáadjuk a tojássárgákat,és lassan, folyamatosan kavargatva melegítjük (nem forraljuk),amíg be nem sűrűsödik.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu