Sütés főzés Blog: 2013. június

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2013. június

Hozzávalók:

5 dl tejszín,

kb. 20 25 dkg fehércsokoládé,

málna ízlés szerint,

esetleg kekszmorzsa vagy babapiskóta morzsa.

 


Elkészítés:

A fehércsokit gőz felett felolvasztjuk.A tejszínhabból kemény habot verünk,amikor már langyos,belekeverjük a habba.Kehelybe teszünk málnát,erre krémet,babapiskóta morzsát,krémet,málnát,addig rétegezzük míg el nem fogynak a hozzávalók.

A keksz vagy babapiskótamorzsát el is hagyhatjuk.Tetejét kakóporral is megszórhatjuk.

Utolsó hozzászólás

OSVÁTH ILONA üzente 10 éve

Fantasztikus ízvilág!Köszönöm!Már a gondolata is kecsegtető!

Tovább 

Hozzávalók:

1 csomag vaníliás pudingpor,

5 dl tej + 1 dl,

rum vagy rumaroma,

25 dkg túró,

1 csomag vaníliás cukor,

cukor ízlés szerint,

babapiskóta,

csipet só.

 


Elkészítés:

Az 5 dl tejből és pudingporból,cukorral,vaníliás cukorral pudingot főzünk.Langyosra hűtjükHozzákeverjük a túrót és géppel simára mixeljük.Az 1 dl tejet összekeverjük a rummal.Poharabba vagy egy tálba aljára rumos tejbe áztatott babapiskótát teszünk,teszünk rá egy sor krémet,majd megint babapiskótát,addig folytatjuk míg el nem fogynak a hozzávalók.

Utolsó hozzászólás

Schneiderné Mária üzente 10 éve

Én gyümölcs nélkül csináltam és csoki pudingal így jobban érvényesül a tejszin hab.

Tovább 

 

Hozzávalók:

30 dkg meggy vagy valamilyen más gyümölcs,

50 dkg háztartási keksz vagy babapiskóta,

50 dkg tejföl,

cukor ízlés szerint,

1 dl víz,

kevés pudingpor,

kevés fahéj vagy vaníliás cukor.


 

Elkészítés:

A gyümölcsöt 1 dl vízzel felforraljuk és kevés pudingporral besűrítjük (nem írok mennyiséget mert a meggy is elég leves majd látjuk mennyi levet enged még plusszban és az szerint tegyünk bele pudingport),tegyünk bele cukrot,fahéjat vagy vaníliás cukrot.Kíhűtjük,közben kevergessük meg ne bőrösödjön be.Kihűlt belekeverjük a tejfölt is,kóstoljuk meg elég édes e,ha nem tegyünk bele még porcukrot.Egy tál alába tegyünk le egy sor kekszet vagy babapiskótát,erre egy sor krémet majd kekszet vagy babapiskótát,krémet,addig folytatjuk míg el nem fogynak a hozzávalók.Ha fokozni szeretnénk az ízeket tegyünk a tetejére felvert tejszínhabot,nagyon finom így is én már próbáltam.Tetejét megszórjuk kakaóporral.Egy éjszakára hideg helyre tesszük.

Utolsó hozzászólás

Thiering Győrgyné Magdi üzente 10 éve

Nagyon fínomlehet kifogom próbálni köszönőm Thieringné Magdi

Tovább 

Én a következő szendvicskrémeket szoktam készíteni a családnak, nagyon szeretik. 30 dkg felvágott, Olasz, vagy Soproni, de készítettem már Párizsiból is, 10 dkg margarin, 1 tubus krémsajt, (a Boci a legjobb), 1/2 pohár tejföl, ízlés szerint mehet bele egy kis mustár, piros arany, vagy gulyáskrém. Ha ezeket nem, akkor egy pici só. A felvágottat egy észben veszem meg, és nagy lyukú reszelőn, lereszelem, majd a hozzávalókkal összekeverem. Ezzel kenem meg a kenyeret, és a tetejére Lapkasajtot, vagy Trappistát teszek.

Tovább 

Hozzávalók:

5-6 evőkanál maradék pörkölt szaftjával együtt,

5 dkg vaj vagy zsír,

5 dkg reszelt sajt,

1 dl tejföl, ízlés szerint só, törött fekete bors és mustár,

1 teáskanál ketchup,

1 evőkanál gulyáskrém.

 

A húst ledaráljuk, és az összes hozzávalóval addig keverjük, amíg egyneművé nem válik.Kenyérre kenjük tálaljuk.

Hozzávalók:

1 padlizsán,

3-4 paradicsom,

2 nagy fej vöröshagyma,

fél dl olaj,

3 gerezd fokhagyma,

só és törött fekete bors, ízlés szerint.

 

 

Elkészítés:

 

A felhevített olajon sárgára fonnyasztjuk a megtisztított és vékony karikára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vagdalt, megsózott és sós levétől leöblített padlizsánt. Megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a szétzúzott fokhagymát. Fedő alatt, gyakori keverés közben üvegesre pároljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

1 nagy, héjában főtt burgonya,

5 dkg vaj (vagy margarin),

1 dl tejföl,

ízlés szerint só,

kevés törött,

fehérbors,

fél mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág.


 

Elkészítés:

A vajat habosra keverem a tejföllel és a fűszerekkel, majd hozzáadom a meghámozott és megreszelt főtt burgonyát. Addig keverem, amíg az egész egynemű masszává nem válik. Meleg és hideg szendvicsre egyaránt kitűnő, olcsó tízórai vagy vacsorakrém

Hozzávalók:

1 nagy, héjában főtt burgonya (maradék is lehet),

1 evőkanál sűrű majonéz,

10 dkg vaj (vagy margarin),

1 teáskanál mustár,

1 teáskanál reszelt vöröshagyma,

ízlés szerint só,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

1 közepes nagyságú ecetes (csemege) uborka.


 

Elkészítés:

 

A meghámozott burgonyát lereszelem. A vajat habosra keverem a mustárral, a reszelt hagymával, a majonézzel, a sóval és a borssal, majd hozzáadom a reszelt burgonyát és az almareszelő durva fokán lereszelt uborkát.

Tovább 

Hozzávalók:

2 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 1 kg),

3 evőkanál olaj,

1 dl tejszín,

1 kicsi zellergumó (vagy 1 csokor zellerzöld),

1 csokor petrezselyemzöld,

1 kis fej vöröshagyma,

1 evőkanál liszt,

1 evőkanál paradicsompüré,

ízlés szerint só és törött fekete bors, cukor.

 


 

Elkészítés:

A csirkeaprólékot kis darabokra vágom. A felforrósított olajon sárgára fonnyasztom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd rádobom a csirkedarabokat.

Tovább 

Elkészítés:

A szokásos módon csirkepörköltet készítünk, majd leszűrjük, és a kicsontozott húsokat pépesre vágjuk. Ha túl száraz, akkor saját levével eldolgozzuk. Közben sós vízben metélt tésztát főzzük ki, majd olvasztott vajban megforgatjuk, sózzuk. Egy kivajazott tűzálló tál aljára egy sor tésztát teszünk, erre rakunk egy réteg darált húst, két-három karika paradicsomot, ismét tésztát, húst és paradicsomot. A legfelső réteg hús legyen, amelyet tejföllel áthúzunk, és reszelt sajttal meghintjük.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg sertés lapocka,

10 dkg füstölt szalonna,

20 dkg gomba,

20 dkg rizs,

15 dkg zöldborsó,

15 dkg sajt,

1 kisebb fej kelkáposzta,

1 fej vöröshagyma,

1 ger. fokhagyma,

1-1 db zöldpaprika és paradicsom,

2 db tojás,

fél dl olaj,

2 dl tejföl,

p. paprika, petrezselyem, köménymag, só.

 

 

 

Elkészítés:

A rizst megpároljuk. Leveleire szedjük a káposztát (vastag ereit kivágjuk) és sós, köménymagos vízben főzzük pár percig.Lecsöpögtetjük.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg csirkemáj,

15 dkg gomba,

fél dl olaj,

5 dkg vöröshagyma,

petrezselyem,

25 dkg rizs,

10 dkg zöldborsó,

10 dkg sajt,

bors, majoránna, só.

 

 

Elkészítés:

 

A májat kisebb darabokra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a májat. Sóval, petrezselyemmel, borssal és majoránnával ízesítjük. Ha a máj és a gomba megpuhult, hozzákeverjük a főtt rizst, a főtt borsot és a reszelt sajtot. 

Tovább 

Hozzávalók:

4 dl majonéz,

3dkg paraj,

1 csomó petrezselyem zöldje,

1 dkg tárkony,

1/2 dl tejszín,

1/2 dl fehérbor,

só, bors, cukor.



Elkészítés:

A megmosott parajt, zöldpetrezselymet, tárkonyt sós vízben 3 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük, jól kicsavarjuk, és finom szőrszitán áttörjük, majd a majonézhez keverjük. Tejszínnel és fehérborral hígítjuk, sóval, bors­sal, kevés cukorral ízesítjük. Hideg rákhoz, hideg halhoz, tojáshoz és szárnya­sokhoz adjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg zöldbab 1 cm-es darabokra vágva,

80 dkg hagyma finomra vágva,

25 dkg burgonya kockákra vágva,

25 dkg spenót finomra vágva,

10 dkg vaj,

3 zöldpaprika csíkokra vágva,

5 gerezd fokhagyma,

köménymag, pirospaprika, fekete bors, só.

 

 

 

Elkészítés:

A zöldbabot és a spenótot kevés sós vízben lefedve,lassú tűzön puhára pároljuk.

A burgonyát sós vízben külön lábosban megfőzzük.

A párolt zöldségekből kinyomkodjuk a vizet, és a burgonyához tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg paraj,

15 dkg fejessaláta,

15 dkg zsenge karalábé,

1 cs újhagyma,

2 db főtt tojás,

1 ek. mustár,

2 ek. kefir,

petrezselyem,

só, ecet, édesítőszer.

 


 

Elkészítés:

A parajt, salátát vékony metéltre vágjuk, a karalábét gyufaszál vékonyságúra, a hagymát apróra metéljük.

Összekeverjük, sózzuk, és leöntjük mustármártással. Ezt a következőképpen készítjük: a főtt tojásokat lereszeljük, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, a mustárt, sót, a kefirt és felöntjük 1 dl ecetes, édesítőszeres salátalével.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg nyers burgonya,

30 dkg sárgarépa,

30 dkg spenót (mirelit is lehet),

3 db egész tojás,

3 evőkanál finomliszt,

dl tej,

1 teáskanál majoránna,

2 gerezd fokhagyma,

törött fekete bors,

ízlés szerint,

1 csapott evőkanál só,

6 evőkanál olaj,

2 evőkanál zsemlemorzsa,

1 mokkáskanál szerecsendió-reszelék.

 

 

 

Elkészítés:

 

Egy evőkanál olajjal kikenem a tepsit és behintem a zsemlemorzsával. Félreteszem. A burgonyát hámozás után nyersen lereszelem az almareszelő durva fokán, majd összekeverem egy evőkanál liszttel, egy evőkanál olajjal, egy felvert tojással és a szerecsendió-reszelékkel.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg lisztből omlós tészta.

 

Ezenkívül:

1 kg túró,

1 l tejföl,

1 kg cseresznye,

2 cs. vaníliás cukor, citromhéj,

ízlés szerint cukor,

5 dkg keksz- vagy piskótamorzsa, vagy 10 dkg dió, fahéj,

1 ek rum,

4 tojás sárgája.

 


Elkészítés:

A cseresznyét kimagozzuk,kevés cukorral megszórjuk. A túrót összekeverjük az ízlésünk szerinti cukorral, 1 vaníliás cukorral, fél citrom héjával, rummal, 2 tojás sárgájával. A tejfölt hasonlóan, de rum nélkül.

Tovább 

 Gyümölcsös túrós tepsis sütemény

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


A tésztához:

1 pohár kefir vagy tejföl
1 pohár cukor
2 pohár liszt
fél pohár étolaj
3 tojás
1/2 csomag sütőpor

A tetjére:

1 csomag vaníliás cukor
1 citrom héja
25 dkg túró
tetszés szerint gyümölcs (meggy, cseresznye, barack stb.)

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd egy kiolajozott és zsemlemorzsával behintett tepsibe öntjük. Rámorzsoljuk egyenletesen a túrót, ráreszeljük a citromhéjat, megszórjuk a vaníliás cukorral.

Tovább 

 Meggyes babapiskótás torta

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


1 csomag babapiskóta,
egy nagy vödör  tejföl,
1 üveg magozott  meggybefőtt, szezonja van így friss,
cukor ízlés szerint el is hagyható, pláne ha a meggy nem nagyon savanyú.

2-3 cs. vaníliás cukor.

Elkészítés:


Tortaformát vagy egy jénai edényt edény alját kirakjuk a babapiskótával. A piskótákra vékonyan teszünk egy sor tejfölt, majd a meggyszemeket. Majd ismét jönnek a piskóták, a tejföl és a meggyek. A  tetejét tejföllel zárjuk.

Tovább 

 tízperces sütemény

10 éve | [Törölt felhasználó] | 9 hozzászólás

 

Hozzávalók: egy nagy sütő tepsihez, vagy két normál méretű tepsihez.

20 dkg vaj (margarin),

4 tojás,

40 dkg porcukor,

csipet só,

1 kávéskanál őrölt fahéj,

1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,

3 evőkanál (lehetőleg meggy) lekvár,

1 üveg magozott meggybefőtt vagy friss esetleg fagyasztott,

8 evőkanál meggy lé,

50 dkg liszt,

1 csomag sütőpor,

késhegynyi szódabikarbóna.

A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.



Elkészítés:

A margarint először a porcukorral, majd egyenként a tojásokkal habosra keverjük.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 10 éve

Kedves Beáta a cukor mennyiségén lehet csökkenteni,én sem tenném bele csak kb 15-20 dkg-ot. De ez ízlés kérdése.A hölgy aki készítette biztosan robotgéppel készítette és robotgéppel tényleg gyorsabban készen van.A lekvárt sem egyformán édesítik az emberek,ez is egyénfüggő,én sem teszek bele sok cukrot.

Tovább 

 Csirkemell gazdaasszony módra

10 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

 

Hozzávalók:

2 db egész csirkemell, 4 db sárgarépa, 2 fej vöröshagyma,

20 dkg csiperkegomba, 2 dl tejföl, majoránna, olaj, liszt,

1 csokor petrezselyem zöld, őrölt bors, só.

A csirkemellet kicsontozom és félbevágom. A szárnyast

fűszerekkel, sóval, borssal, majoránnával jól bedörzsölöm. A

megtisztított hagymát felszeletelem, a sárgarépát egyforma

karikára vágom. A petrezselymet finomra aprítom. Az olajat

serpenyőben megforrósítom, és a hús mindkét oldalát megpirítom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Örülök, hogy tetszik nektek.

Tovább 

 Pacal leve

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók:

1 kg pacal,

2 fej hagyma,

1 sárgarépa,

4-5 gerezd fokhagyma,

1 halmozott evıkanál liszt,

só, bors, tárkony, tej.

Az alaposan megtisztított laskára vágott pacalt 1 egész fej hagymával fıni

tesszük.

A sárgarépát (murkot) nagy lyukú reszelın lereszeljük, olajon

aranysárgára dinszteljük, hozzáteszünk egy fej apróra vágott hagymát,

megszórjuk pirospaprikával és forró vízzel felengedjük. Addig fızzük míg a

zöldségek megpuhulnak. Hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát,

tárkonyt, sóval borssal ízesítjük.

Tovább 

 Habos almás

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

Hozzávalók:

  • Tészta:
    • 12,5 dkg margarin
    • 10 dkg zsír vagy sütőmargarin
    • 1 db tojássárgája
    • 1 evőkanál porcukor
    • 1 pohár tejföl
    • 25 dkg liszt
    • 2 kávéskanál sütőpor
  • Töltelék:
    • 1,5 kg alma
    • cukor
    • fahéj
  • Tojáshab:
    • 2 evőkanál porcukor
    • 10 evőkanál baracklekvár
    • 3-4 tojásfehérje

 

 

Elkészítése: A margarint, a lisztet és a sütőport együtt összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, az 1 evőkanál porcukrot és az 1 pohár tejfölt.

Tovább 

 Egyszerű sajtleves

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók: Vaj 4 dkg, liszt 4 dkg, tej 6 dl, Karaván sajt12 dkg, kifli 2 db, fokhagyma 3

gerezd, őrölt fehér bors, só;

Elkészítése: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, 4 dl vízzel és

simára keverjük. Sóval, őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, belekeverjük

a reszelt Karaván sajtot és felforraljuk. Közben a kifli-karikákat vajazott sütőlemezre tesszük,

és a sütőben megpirítjuk. Végül fokhagymával bedörzsöljük, minden tányérba 4-5 darabot

teszünk és rámerjük a forró levest.

Tovább 

 Givecs

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Givecs

Szerb étel

Hozzávalók:

30 dkg krumpli, 20 dkg sárgarépa, 1 középes zeller, 1 kicsi

karalábé, 20 dkg zöldbab, 1/4 fej édes káposzta, 1 fej

hagyma, 4 db zöldpaprika, 4 db paradicsom, 10 dkg olaj, só.

A karikákra szelt hagymát olajon halvány sárgára pirítom. A

sárgarépát karikákra, a krumplit, zellert hasábokra, a karalábét

szeletekre, a zöldbabot kettőbe töröm, a káposztát, paprikát

ujjnyi vastagságúra szelem. A hagymás olajba szórom az összes

felszelt zöldséget és kevés vizet öntök hozzá.

Utolsó hozzászólás

Szarka Emília üzente 10 éve

Nekem nagyon tetszik,biztosan megcsinálom a család legnagyobb örömére,(nem igazán szeretik a zöldséges ételeket)igaz hússal fogom elkészíteni,de biztos finom lesz. Köszönöm a receptet!

Tovább 

 Kelkáposztás rakott krumpli

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók:

1 kg héjában sült burgonya, 6 főtt tojás + 1 tojás,

1 kg kelkáposzta, vaj vagy szalonna, 3 dl tejföl, só, bors.

A kelkáposztát egészben, gyengén sós vízben megfőzöm.

Vajjal kikenek egy tűzálló tálat, beleterítek egy sor karikára

vágott krumplit. A sor krumplira, cikkekre vágott kelkáposzta

jön, majd kemény, főtt tojás felszeletelve. Minden sort meglocsolok

tejföllel és olvasztott vajjal, és szükség szerint sózom,

borsozom. A tetejére tojássárgájával elhabart tejfölt öntök és

jól átsütöm a sütőben.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu