Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elkészült a Gault&Millau (e: go-mijó) Magyarország 2017-es étterem- és borkalauz, és ahogy ilyenkor szokás, több kategóriában is győztest hirdettek, íme a lista:
Az év étterme: Mádi Udvarház (konyhafőnök: Horváth Gábor)
Az év vidéki étterme: Kisvendéglő a Hargitához (Békéscsaba)
Az év borászata: Szentesi Pince, Budaörs (Szentesi József)
Az év konyhafőnöke: Pesti István (Platán)
Az év étteremtulajdonosa: A Rosenstein család (Rosenstein Vendéglő)
Az év feltörekvője: Pajta bisztró (Őriszentpéter)
A magyar gasztronómia reménysége: Garai Ádám (Olimpia étterem)
Alternatív vendéglátás: Beszálló Food Bar (Budapest)
A kiadvány 231 hazai étterem és 569 bor tesztjét tartalmazza, bemutat továbbá 163 borászatot és 244 szállodát, és a címek nagyrészt nem egyetlen év munkáját díjazzák, hanem több év teljesítményét - írja az Origo. A tesztelés egyébként anonim zajlk, és a szempontok közé tartozik a felhasznált alapanyagok minősége, szezonalitása, az elkészítés szakszerűsége, a technológiák adekvátsága, a tányéron megjelenő ízharmónia, arányosság, a kreativitás, az egyéniség, az ár-érték arány, a tálalás és a konyha teljesítményével összhangban álló szerviz.
Sokféleképpen elkészíthetjük, de a recept alapja többnyire ugyanaz. Természetesen kell hozzá burgonya, vaj (kivéve, ha vegán vagy), tej és só is. A fokhagyma pedig szabadon választható.
Pedig egy sokak által mellőzött hozzávaló új szintre emelheti egyik kedvenc köretünket.
Nem helyettesíti sem a vajat, sem a tejet, inkább kiegészíti azokat. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a krémsajt a felelős a leglágyabb burgonyapüréért, amit a világ valaha is látott.
|
|
Eltűnhet több, ma virslinek nevezett termék a hazai boltokból, ha életbe lépnek a Magyar Élelmiszerkönyv szigorított előállítási szabályai – írja az Agrárszektor.
2017 augusztusától lépnek életbe a szigorított előírások. Ezek egyik eleme, hogy a hústartalmat 40-ről 51 százalékra kell emelni a virslikben, enélkül ugyanis a terméket nem lehet majd virslinek nevezni.
Emiatt pedig minden bizonnyal sok virslimegszűnik majd, legalábbis névleg, ugyanis valamilyen más fantázianéven tovább árusíthatják majd a megjelöltnél kevesebb húst tartalmazó, gyengébb minőségű termékeket is.
Amint beköszöntött a hűvös idő, rögtön van alibink nehezebb ételeket enni akár reggelire is. Persze, ilyet inkább csak ráérős hétvégéken.
Minden került bele, amit a hűtőben találtam, és ami azért jó eséllyel bárkinél megtalálható. Semmi nincs kőbe vésve, alakítsa saját ízlése szerint!
Hozzávalók
25 dkg gomba
10 dkg sonka
1 csokor újhagyma (1 fej hagyma is lehet helyette)
1 kápia paprika
3 tojás
egy kevés sajt
1 evőkanál zsiradék
só, bors
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu