Sütés főzés Blog: 2013. január

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2013. január

 yaMiGDRjNxz

5 éve | [Törölt felhasználó] | 11 hozzászólás

lIFD0N http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

Utolsó hozzászólás

Nagy Györgyné üzente 5 éve

Tuti fini lehet!!!!!

 Göcseji finomfalatkák

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók:


50 dkg burgonya,

2 teáskanál só,

1 kávéskanál szerecsendió,

1 mokkáskanál őrölt fehérbors,

20 dkg liszt,

1 egész tojás,

80 dkg sertéskaraj.

A sütéshez sertészsír, vagy olaj.


A burgonyát lereszeljük, majd fűszerezzük 1 teáskanál sóval, szerecsendióval és fehérborssal. Besűrítjük 3 púpos fakanál liszttel, és 1 egész tojással simára keverjük.
A sertéskarajt szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk.

Tovább 

 

 Tejfölös kelt rétes

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

Hozzávalók:


fél liter tej,

1 evőkanál cukor,

csipetnyi só,

5 dkg élesztő,

1 kg liszt,

1 tojás,

fél dl étolaj, vagy olvasztott baromfizsír.


A töltelékhez :


10 tojás, egy liter tejföl, 2 púpos kanál porcukor, 12 evőkanál kristálycukor, 1 citrom reszelt héja. A tepsi kenéséhez zsír, a rétes nyújtásához liszt, a tészta locsolásához olvasztott sertészsír.


Egy nagyobb tálba sót, cukrot, morzsolt élesztőt és langyos tejet teszünk. Összekeverjük, és hagyjuk felfutni.

Tovább 

 Káposztás rudak

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Hozzávalók:


2 két kg krumpli

3-4 dkg só,

15 dkg sertészsír,

4 tojás,

egy kg liszt.

A tepsi kikenéséhez zsír.


A káposztás töltelékhez:


3 kg káposzta,

10 dkg zsír, só,

ízlés szerint őrölt fekete bors.

A rudak kenéséhez 3 dl tejföl.


A káposztát lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk. Amikor a levét kiengedte, kinyomkodjuk, majd felolvasztott zsíron sóval és őrölt feketeborssal megpároljuk.
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és krumplinyomón átnyomjuk, kicsit hűlni hagyjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Jól hangzik, régóta dédelgetem a receptet. Szeretem a káposztást.
Én is úgy kaptam egy másik megyében, sűrűn tálalják a húsok mellé.

Tovább 

 krumplis nokedli

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók:


3 kisebb fej vöröshagyma,

10 dkg sertészsír,

5 közepes nagyságú krumpli,

2 tojás,

só,

liszt,

tejföl,

túró.


A vöröshagymákat megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és a zsírban szép világosbarnára pirítjuk.
A krumplikat megtisztítjuk, és nyersen lereszeljük. Beleütjük a 2 tojást, kissé megsózzuk, és annyi liszttel elkeverjük, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.
Lobogó sós vízbe szaggatjuk, és kifőzzük.

Tovább 

 Habos kávé

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók:


fél liter víz,

4 evőkanál cikória kávé,

fél liter tej,

ízlés szerint méz.


A vizet felforraljuk, habverővel folyamatosan verve hozzáadjuk a cikóriakávét, majd kicsit állni hagyjuk, hogy leülepedjen. Egy másik edényben felforraljuk a tejet, és folytonosan tovább verve, hozzáadjuk a kávét. Habosra verjük, kávéspoharakba öntjük, és ízlés szerint mézet csurgatunk a tetejére.
Nagyon finom a lábatlannal együtt!

Tovább 

 Lábatlan

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók:


20 dkg porcukor,

2 tojás,

két dl tejföl,

20 dkg liszt,

késhegynyi szódabikarbóna.

A tetejére cukros darált dió.

A tepsi előkészítéséhez sertészsír, kevés liszt.


A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgákat porcukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a tejfölt. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, és a tejfölös masszába vegyítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a masszához keverjük.

Tovább 

 Alexandra Almarózsa torta.

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók
Pite (kb. 25-29 cm átmérőjű formához)

20 dkg őrölt mandula
80 ml szőlőmagolaj
csipet só
1 tk édesítő (méz, xilit, stb) elhagyható
1-2 evőkanál hideg víz

 

Többi a linknél:

 

http://alexandragasztroblogja.blogspot.hu/

 HDopCqq4wmT

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

I appreciate for this prcefet text & description of this problem. You've laid it out better than any presentation I've seen. Also thanks for citing my text on it. Your's takes it better.

 Alexandra sütőtök kenyere

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók:
2,5 dl mandulavaj (elkészítését lásd a magkrémekről szóló bejegyzésemnél)
3 db tojás
100-125 ml sütőtökpüré
4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 evőkanál méz
1 evőkanál édesítő (méz is lehet, csak nálam a méz elsősorban fűszer)
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál fűszerkeverék (nálam gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió volt benne, de használhatsz bármilyet kedved szerint. A mézeskalács fűszerkeverék például tökéletes lehet hozzá)
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál citromlé

 

Tvább kattints a linkre:

 

http://alexandragasztroblogja.blogspot.hu/search/label/

keny%C3%A9r%20%C3%A9s%20p%C3%A9ks%C3%BCtem%C3%A9ny

Tovább 

 Lasagne

5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

kisebb

 

 

 

 

Hozzávalók:

50 dkg darált hús

50 dkg lasagne tészta

20 dkg sajt

10 dkg vaj

9 dl paradicsomszósz

5 dl tej

4 evőkanál liszt

4 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

bazsalikom,oregánó, só, olaj.

 

 


Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon pirítsd meg. 

Tedd rá a húst, sózd, borsozd, és kifehéredésig pirítsd.

Tegyél rá egy kis pohár vizet, és párold majdnem puhára.

Ekkor add hozzá a paradicsompürét és a bazsalikomot,  oregánót , borsot, majd alaposan főzd össze.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Marika miért ne sikerülne?
Ma az egyik főzőműsorban azt mondták csak mosolyogni kell a konyhában és minden sikerül.
Az a baj a párom nem nem szereti a besamelmártás mártás miatt. A tésztát se kell előre megfőzni, nem nehéz elkészíteni.
Várjuk a képet.

Tovább 

 Dödölle vagy gánica

5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

 

 

Dödölle vagy gánica

 

 

 

Hozzávalók:

 

1 kg burgonya             

30 dkg vöröshagyma,

20 dkg füstőlt húsos szalonna,                  

só, őrölt fekete bors,

15 – 20 dkg liszt.

 

A krumplit kockára vágva annyi sós vízbe, amennyi épp, hogy ellepi puhára főzzük. A szalonnát kiolvasztjuk, a hagymát vékony karikákra vágjuk. A krumpliról leöntjük a nagyja vizet. Belerakjuk a szalonna pörcöt, megszórjuk kevés borssal és fakanállal törni kezdjük.

Utolsó hozzászólás

Papp Jánosné üzente 5 éve

Nagyon finom ez a vasi illetve zalai étel főkét tavasszal friss salával.

Tovább 

 Kné Marcsi leveles nasija

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

  A kinyújtott tésztára rákenek lehetőleg ízesített krémsajtot, aztán sonkás szalámit és egy kis reszelt sajtot. A múltkor nagyon vékonyra szeletelt sovány tarját tettem rá, fincsi volt. Felső részén 2-3 cm-t kihagyok, hogy a töltelék ne bújjon ki tekerésnél./
Jó szorosan feltekerem és vékony szeleteket vágok, amit rögtön a tepsibe teszek és kisütök.
Utoljára mikor csináltam nem volt otthon sonka, krémsajtot majd piros aranyat kentem rá, aztán reszelt sajtot most kicsit többet, így is fincsi rágcsa volt.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg liszt,

2 tojássárgája,

csipet só,

5 dkg porcukor,

1/2 dl tejföl,

kevés pálinka.


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ne legyen se túl puha, se kemény, majd fél órát pihentetjük.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és derelyemetszővel rombuszokat készítünk, közepén bemetsszük, és forró olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük.

Vaníliás cukorral vagy pikáns lekvárral tálaljuk. Pl rumot vagy aromát keverünk bele

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 5 éve

Ebben a formában még nem sütöttem,
Éppen itt lesz az ideje, hogy elkészítsem.Köszönöm
a receptet

Tovább 

 Tekert nasi

5 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

Hozzávalók:

 

1 cs leveles tészta,
1 tojás felverve,
kb. 20 dkg reszelt sajt,
kb. 10 dkg húsos füstölt szalonna,
kis csokor snidling apróra vágva,

Elkészítés:

 

A leveles tésztát kiengedés után kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Kb. 20 cm legyen a hossza.

Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a nagyon apróra vágott szalonnával, ráreszeljük a sajtot.
Eztán kb. 2 cm széles csíkokat vágunk, összehajtjuk (feleződik a 20 cm), a két végét jól összenyomjuk, és gyors, határozott mozdulattal tekerünk rajtuk egy-két fordulatot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Marcsi örülök neki,szívesen. Én is sokszor használom, egyre több a választék belőlük.

Tovább 

 Póréhagymás szalonnás pite

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


A tésztához:

20 dkg liszt
15 dkg vaj
csipetnyi só
5-6 ek hideg víz

Töltelék:

1 db póréhagyma
3 dl tejszín
8 szelet húsos bacon szalonna
4 db tojássárgája
őrölt szerecsendió
őrölt bors

Elkészítés:


Először az omlós tésztát készítem el. A lisztet egy tálkába teszem, hozzáadom a sót és a jéghideg vajat, majd kézzel összemorzsolom. Hozzáadom a vizet és cipóvá gyúrom. A póréhagyma két végét levágom, hosszában kétfelé vágom, majd 1 cm-es darabokra kockázom.

Tovább 

 Olcsó feltét

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

 

3-4 db zsömle vagy 4-5 szelet félbarna kenyér
2-3 dkg reszelt sajt (bármilyen)
1 tojás
1 dl tej
1 csomag petrezselyem
1 szál zellerzöldje

ízlés szerint bors
zsemlemorzsa

A sütéshez: olaj vagy zsír

Elkészítés:

 

A zsömléket vagy kenyérszeleteket a tejben beáztatjuk, majd a tojást, apróra vágott petrezselymet és zellerzöldet (ki is hagyható, reszelt sajtot (ez is elhagyható), sót és ízlés szerinti borsot jól összedolgozzuk, fasírt formájú darabokat készítünk.
Zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban vagy zsírban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Tovább 

 bsfwQqzsr

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

What a plsrauee to find someone who thinks through the issues

 Mustáros sörös karaj

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


6 szelet csontos karaj
2 nagyobb vörös vagy lila hagyma
6 gerezd fokhagyma
4 evőkanál mustár
1 evőkanál ételízesítő
fél dl olaj
2 dl sör
só, bors,

Elkészítés:


A húsokat picit besózzuk és borsozzuk.
A hagymákat megpucoljuk, karikára vágjuk.
Egy tálba összekeverjük a mustárt az ételízesítőt, olajat, sört, majd belenyomjuk a fokhagymákat.
Egy akkora zárható tárolóba, amiben két sorba elférnek a húsok, lerakunk 3 karajt, megszórjuk a hagymakarikák felével és meglocsoljuk a mustáros sörös keverék szintén felével, majd újra ismételjük a műveletet.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
Vegyünk elő egy fedeles jénait vagy kacsasütőt, de tepsit is használhatunk alufóliával lefedve.
Tehát a sütőedénybe tesszük a húsokat és ráöntjük a páclevet majd befedjük.
Kb.

Tovább 

 Pudingos kuglóf

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

 

  6 egész tojás
18 dkg cukor
  1 dl olaj
  1 sütőpor
  3 ízű pudingpor, pl.vanília,eper,kakaó

Elkészítés:

 

A tojás sárgáját a cukorral habosra kikeverjük,lassan hozzáadjuk az olajat,utána a sütőport.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk és kanalanként hozzáadagoljuk a sárgájához,tovább habosra keverjük.
utána ezt a masszát 3 részre osztjuk,1 rész vanília,1 rész eper,1 rész kakaó pudingporral.
Kikent kuglóf formába rakjuk rétegenként, előmelegített sütőben 180-fokon sütjük.

Tovább 

 SoU8Fabg4nDv

5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Kati san esena pou asxolounte me ton ksotopoulo akomi katastrefoun tin elada !!!! Mimpos ton exis protipo ??? Ti ampelosofia eine ayti!!!! Arxises na pernis kai ligmena narkotika?????

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 5 éve

Nem túl drága, nem túl bonyolult...de sütőzacskóban elkészítve sem lehet rossz...


Hozzávalók:


1 kg filézett pulyja combm , vagy melle húsa,

füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
3 dl vörösbor
pár szem aszalt szilva

Elkésszítés:


A hagymát megpároljuk majd a szalonnával tűzdelt pulykamellet átsütjük rajta.
Kifehéredés után felöntjük a vörösborral és szinte készre pároljuk.
A végén adjuk hozzá az aszalt szilvát , amivel szintén kicsit összeforraljuk.

Köretként burgonyafánkot adjunk hozzá.

½ kg héjába főtt burgonyát átnyomunk, adunk hozzá 20 dkg lisztet,1 tojást,pici élesztőt,
ízlés szerint sót.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 5 éve

Na, ez már egy komolyabb étel...én, talán a burgonyafánkot kihagynám...

Tovább 

 Káposztás tejszínes disznóhú

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

1 fej édes káposzta
1/2 liter tejszín
pár szelet bacon szalonna
1 fej vöröshagyma
6 szelet vastag karaj vagy comb

Elkészítés:

A vastag húst pillangóba bevagdaljuk sózzuk , borsozzuk és kevés olajon fehéredésig sütjük. Ha kész tűzálló tálba tesszük.
A bacon szalonnát és a hagymát kockára vágjuk, összesütjük, majd a hús tetejére tesszük.
A káposztát csíkokra vágjuk és sós vízben kicsit megfőzzük, majd a húsra tesszük.
Végül az egészet leöntjük tejszínnel és rövid időre a sütőbe tesszük , míg a hús teljesen megpuhul.

Tovább 

 Gombás csirke Wook-ban

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók:

1 nagy csirkemell
2 fej hagyma
2 üveg aprított gomba
só,bors

 

Elkészítés:


A hagymát felaprítjuk és olajon megpirítjuk majd beletesszük a gombát , sózzuk borsozzuk és puhára pároljuk.

A wook-ba a vékony csíkokra vágott csirkemellet kevés olajon megpirítjuk míg puha nem lesz, majd hozzáöntjük a hagymás gombát és rövid ideig együtt pároljuk őket.

Rizzsel tálaljuk.

 Tejszínes-szalonnás csirke

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás



Hozzávalók:

1 db kicsontozott csirkemell
1 fej lilahagyma
5 dkg húsos szalonna
1-1,5 dl tejszín
1 db fokhagymás salátaöntet

Elkészítés:


A csirkemellet és a szalonnát felcsíkozzuk, a hagymát felkockázzuk.
Megdinszteljük a hagymát egy kevés olajon, hozzáadjuk a szalonnát és a csirkemellet.
Addig sütjük , amíg a hús kifehéredik, ekkor felöntjük a tejszínnel, 1 dl vízzel elkevert salátaöntet és egy picit megsózzuk. Összepároljuk míg sűrű szaftja nem lesz.
Amikor kész akkor frissen őrölünk rá borsot ízlés szerint.

Utolsó hozzászólás

Schneiderné Mária üzente 5 éve

Biztos finom lehet, talán a kőzel jövőben ki is próbálom. Köszi a receptet.

Tovább 

 EYrWf1fo

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

dagy szeretne9k valmai se1rga kiege9szedtőt/ felsőt, de igaze1bf3l me9g nem tale1ltam olyat, ami tetszene. A pirossal is edgy vagyok, hie1ba e1ll jf3l (de te9nyleg :-), nem tudok megbare1tkozni vele, ezen pedig csak az tudna segedteni, ha olyan darabot tale1lne9k, amibe rf6gtf6n beleszeretek. ;-)

 Blini

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók

20 dkg finomliszt
1,5 dkg élesztő
2,5 dl langyos tej
1 kiskanál cukor
2 egész tojás
csipetnyi só

 

 

Elkészítés

 A langyos tejben elkeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A lisztet és a sót összekeverem, majd hozzáadom a felfutott élesztőt is. A tésztát 2 órán át langyos helyen pihentetem.

 Közben a tojásfehérjét kemény habbá verem, és a tojások sárgájával együtt a tésztához keverem. Ha sűrű a tészta, egy kevéske víz hozzáadásával lazítom.

Tovább 

 Pikáns káposztás tekercs

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók

50 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
fél dl tejföl
1 ek. ecet
1 tojássárgája
csipetnyi só
csipetnyi cukor
szénsavas ásványvíz

Töltelékhez:

 

1 fej édes káposzta

bors
fél dl olaj
apró darabokra vágott kolbász Elkészítés

 A 40 dkg lisztet összedolgozom az ecettel, tejföllel, tojássárgájával, cukorral, sóval és annyi ásványvízzel, hogy jól gyúrható tésztát kapjak. A tésztát alaposan összegyúrom, kinyújtom, és megkenem a margarin és a maradék liszt keverékével, majd feltekerem, mint a bejglit.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Éljenek a káposztás ételek.Vittem.

Tovább 

 Pizzás csiga

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók

20 g élszető
2 dl langyos tej
fél mokkáskanál cukor
300 g finomliszt
fél mokkáskanál tengeri só
3 evőkanál olaj

Töltelékhez:


1 nagyobb doboz sertésmájkrém
50 g reszelt sajt
10 dkg paradicsomsürítmény
1 fej vöröshagyma felaprítva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
3 ek. olívaolaj
1,5 dl víz
só, oregánó
kevéske cukor

Tetejére:

 

reszelt sajt

 

 

Elkészítés

  A langyos tejben elkeverem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, majd felfuttatom. A lisztben elkeverem a sót és az olajat, majd beledolgozom a felfuttatott élesztőt is, és alaposan kidolgozom a tésztát.

Utolsó hozzászólás

Vincze Sándorné Klári üzente 5 éve

Én már ilyet csináltam ,csak megturbóztam apró kockára vágott és kisütött szalonnával. Nagyon ízlett a családomnak .Próbáljátok ki !

Tovább 

 Túrófánk

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók:

 

5 dkg rétesliszt
5 dkg zsemlemorzsa
50 dkg tehéntúró
3 tojás
1 teáskanál reszelt citromhéj
csipetnyi só

Sütéshez:


bőséges olaj

Tálaláshoz:


fahéjas porcukor

 

 

 

Elkészítés

 Az áttört tehéntúrót összegyúrjuk a tojások sárgájával, a liszttel, a morzsával meg egy csipetnyi sóval, és fél óráig állni hagyjuk.

 A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan, nehogy összetörjön, a túrós masszához keverjük.

 Nedves kézzel kroketteket formázunk belőle, és morzsába forgatva, bő, forró olajban kisütjük.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu