Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
(1 gyümölcstortához)
krém;
3 dl kókusztej
2 dl víz
1 cs vaníliás pudingpor
4 ek cukor
tetejére;
gyümölcs ízlés szerint és növényi zselatin
(most pl eper és banán)
Hozzávalók
Egyszerű csirke mára: zöldséggel, joghurttal, könnyedén és gyorsan. Ahogy mindig, most is van egy-két elrejtett apróság. Hogy mi is? Tovább, tovább...
A csirkecombokat kifilézzük, besózzuk, majd a hűtőbe tesszük.
A joghurtot lecsepegtetjük és egy tálba helyezzük.A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, majd egy serpenyőben lepirítjuk.
|
|
Hozzávalók a vajas mustáros klasszikus májkrémhez:
2 nagy fej hagyma
20 dkg vaj
50 dkg csirkemáj
1,5 ek dijoni mustár
2 ek klasszik mustár
1 ek méz
3 kk majoránna
só, bors
A hagymát megdinszteltem a vaj felén, majd rádobtam a felaprított
csirkemájat. Mustárral, mézzel, majoránnával, sóval, borssal fűszerezem,
majd kevergetve, addig pirítom, amíg már csak a máj belseje rózsaszín.
Átöntöm egy mélyebb tálba, és botmixerrel lepépesítem. Csak a végén
keverem bele a kockára vágott maradék vajat.
Hozzávalók:
– 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
– 1 csipet só
– 1 kocka élesztő (5 dkg)
– 1 bögre 2,8% -os tej (2,5 dl)
– 5 dkg vaj vagy margarin
– fél bögre cukor (8-10 dkg) + 1 teáskanálnyi a futtatáshoz
– 1 tojás
– 6-7 nagy, tenyérnyi bodzavirág mosva és lemorzsolva
+ olaj a sütéshez
– porcukor a
1. A bodzavirágokat megmossuk, egy konyharuhán lecsepegtetjük, majd egy tányérra morzsoljuk. Olyan virágokat válasszunk, amik már potyognak, akkor szinte csak le kell ráznunk őket!
9 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
– 700 gramm, érett, friss eper
– 150 gramm barnacukor
– 1 evőkanál frissen facsart citromlé
– 1 csomag vaníliapor, vagy vaníliacukor
Elkészítés:
Alaposan mossuk meg az epreket, vágjuk ki a leveleket és közepes darabkákra kockázzuk fel. Ezután egy edénybe tegyük bele a gyümölcsöket, adjuk hozzá a cukrot, majd födjük le, és hagyjuk, hogy forrjanak össze.
Közbe természetesen kevergessük, addig kell várni, amíg fehér habréteg nem keletkezik a tetején.
Hozzávalók:
1 darab szeletelt barack
2 kivi
3 dkg áfonya
4 dkg eper
2 csésze 100 százalékos fehér szőlőlé
A barackot hámozzuk meg, és szeleteljük 2-3 centi vastag cikkekre. A
kivit is hámozzuk meg, és szeleteljük fel kicsivel több mint fél centis
karikákra. Az epreket pedig vágjuk félbe.
A szeletelt gyümölcsöket rendezzük el jégkrém formákban, ügyeljünk arra,
hogy kitöltsük a gyümölcsökkel a formákat, szépen illeszkedjenek
egymáshoz. Majd töltsük fel a formákat a 100 százalékos szőlőlével úgy,
hogy éppen ellepje a gyümölcsöket.
9 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
20 dkg ementáli sajtot és 50 dkg hámozott, kimagozott almát metéltre vágunk. Az almára rácsavarjuk fél citrom levét, és az egészet 6 dkg majonézzel és 5 dkg tejszínhabbal lazán összekeverjük.
A napraforgóst választották a Balaton fagyijának a Nyitott Balaton rendezvénysorozat záró programjaként meghirdetett versenyen - olvasható a Balaton Turizmus Szövetség MTI-nek küldött közleményében.
A versenykiírásnál a szervezők azt kérték, hogy természetes alapanyagokból készülő, hagyományos kézműves fagylaltokat nevezzenek a cukrászdák. Idén a balatonföldvári Kárpáti Fagylaltozó nyerte a Balaton Turizmus Szövetség Balaton fagyija-díját.
Tudtad?
A tojás főzése nem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. Lehet készíteni lágy tojást, lágyabb tojást, majdnem kemény tojást és kemény tojást. Mindnek megvan a maga főzési ideje. Érdemes a tojást forrásban levő vízbe rakni, így pontosabban számolhatunk.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás