Sütés főzés Blog: 2015. május

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2015. május

network.hu

Hozzávalók: 
(1 gyümölcstortához)

7,5 dkg cukor
1 kk vanília kivonat
1 cs vaníliás pudingpor 
(vagy 4 dkg keményítő) 
3 ek (kókusz)olaj
2 ek almaecet
1 kk rumaroma
17,5 dkg finomliszt
fél ek búzasikér 
(nálam ez most kimaradt)
fél cs sütőpor 
1 késhegynyi só 
1 kh szódabikarbóna
kb. 150 ml víz

krém; 
3 dl kókusztej 
2 dl víz
1 cs vaníliás pudingpor
4 ek cukor


tetejére;

gyümölcs ízlés szerint és növényi zselatin 
(most pl eper és banán)

Elkeverjük a cukrot a pudingporral és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, majd az ecetet és jó alaposan kikeverjük.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók
  • 60 dkg csirkecomb, 
  • só, 
  • 1 gerezd fokhagyma, 
  • 1 db kaliforniai paprika (piros), 
  • kapor, 
  • 3 db paradicsom, 
  • durva bors, 
  • 1 db cukkini, 
  • 20 dkg sajt (trappista), 
  • 5 dl joghurt

Egyszerű csirke mára: zöldséggel, joghurttal, könnyedén és gyorsan. Ahogy mindig, most is van egy-két elrejtett apróság. Hogy mi is? Tovább, tovább...

A csirkecombokat kifilézzük, besózzuk, majd a hűtőbe tesszük.

A joghurtot lecsepegtetjük és egy tálba helyezzük.A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, majd egy serpenyőben lepirítjuk.

Tovább 

 

network.hu

 Hozzávalók a vajas mustáros klasszikus májkrémhez:
2 nagy fej hagyma
20 dkg vaj
50 dkg csirkemáj
1,5 ek dijoni mustár
2 ek klasszik mustár
1 ek méz
3 kk majoránna
só, bors
A hagymát megdinszteltem a vaj felén, majd rádobtam a felaprított csirkemájat. Mustárral, mézzel, majoránnával, sóval, borssal fűszerezem, majd kevergetve, addig pirítom, amíg már csak a máj belseje rózsaszín.
Átöntöm egy mélyebb tálba, és botmixerrel lepépesítem. Csak a végén keverem bele a kockára vágott maradék vajat.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:

– 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
– 1 csipet só
– 1 kocka élesztő (5 dkg)
– 1 bögre 2,8% -os tej (2,5 dl)
– 5 dkg vaj vagy margarin
– fél bögre cukor (8-10 dkg) + 1 teáskanálnyi a futtatáshoz
– 1 tojás
– 6-7 nagy, tenyérnyi bodzavirág mosva és lemorzsolva

+ olaj a sütéshez
– porcukor a

1. A bodzavirágokat megmossuk, egy konyharuhán lecsepegtetjük, majd egy tányérra morzsoljuk. Olyan virágokat válasszunk, amik már potyognak, akkor szinte csak le kell ráznunk őket!

Tovább 

 

network.hu

 

Hozzávalók:

– 700 gramm, érett, friss eper

– 150 gramm barnacukor

– 1 evőkanál frissen facsart citromlé

– 1 csomag vaníliapor, vagy vaníliacukor

Elkészítés:

Alaposan mossuk meg az epreket, vágjuk ki a leveleket és közepes darabkákra kockázzuk fel. Ezután egy edénybe tegyük bele a gyümölcsöket, adjuk hozzá a cukrot, majd födjük le, és hagyjuk, hogy forrjanak össze.

Közbe természetesen kevergessük, addig kell várni, amíg fehér habréteg nem keletkezik a tetején.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:

1 darab szeletelt barack
2 kivi
3 dkg áfonya
4 dkg eper
2 csésze 100 százalékos fehér szőlőlé

A barackot hámozzuk meg, és szeleteljük 2-3 centi vastag cikkekre. A kivit is hámozzuk meg, és szeleteljük fel kicsivel több mint fél centis karikákra. Az epreket pedig vágjuk félbe.
A szeletelt gyümölcsöket rendezzük el jégkrém formákban, ügyeljünk arra, hogy kitöltsük a gyümölcsökkel a formákat, szépen illeszkedjenek egymáshoz. Majd töltsük fel a formákat a 100 százalékos szőlőlével úgy, hogy éppen ellepje a gyümölcsöket.

Tovább 

20 dkg ementáli sajtot és 50 dkg hámozott, kimagozott almát metéltre vágunk. Az almára rácsavarjuk fél citrom levét, és az egészet 6 dkg majonézzel és 5 dkg tejszínhabbal lazán összekeverjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Szerintem is finomabb lenne majonézzel. Ezt a salátát még nem készítettem el, de mindenféle
salátát szeretünk. Köszönöm a hozzászólást, és jó sütést-főzést kívánok!

network.hu

 A napraforgóst választották a Balaton fagyijának a Nyitott Balaton rendezvénysorozat záró programjaként meghirdetett versenyen - olvasható a Balaton Turizmus Szövetség MTI-nek küldött közleményében.

 

A versenykiírásnál a szervezők azt kérték, hogy természetes alapanyagokból készülő, hagyományos kézműves fagylaltokat nevezzenek a cukrászdák. Idén a balatonföldvári Kárpáti Fagylaltozó nyerte a Balaton Turizmus Szövetség Balaton fagyija-díját.

Tovább 

network.hu

Tudtad?

A tojás főzése nem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. Lehet készíteni lágy tojást, lágyabb tojást, majdnem kemény tojást és kemény tojást. Mindnek megvan a maga főzési ideje. Érdemes a tojást forrásban levő vízbe rakni, így pontosabban számolhatunk.

  • A lágy tojást 3 percig kell főzni, a még lágyabbat kevesebb ideig.
  • 5 perc körül a sárgája eléri azt a még éppen kicsit folyós állagát.
  • 6-7 perc forrás után visszavonhatatlanul kemény tojásunk lesz.

Utolsó hozzászólás

DACZÓ LEHEL üzente 8 éve

KEDVES KLUBTAGOK ! SZEPEN KERLEK HA VALAKI TUDJA A KRUPLIS KENYER RECEPTJET , KOZOLJE VELUNK LE , MERT HALLOTUNK ROLA ES MI IS SZERETNENK KIPROBALNI . KOSZONETTEL LEHEL ES A MAMAM !!!

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu