Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | kazinczy attila | 0 hozzászólás
Katt a Music szóra és máris megszólal újra a ZenerádióMusic Beats
10 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók a lapokhoz:
30 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
5 dkg ráma.....
Erre a linkre kattintva tovább olvashatod a receptet:
|
|
10 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók a krémhez:
5 dl tej,
2 tojás sárgája,
3 banán........
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:
http://receptvilag.gportal.hu/gindex.php?pg=28990425
Hozzávalók:
10 vastagabb palacsinta,
20 dkg főtt hús......
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:
10 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg hekkfilé,
1,5 kg burgonya,
2 dl tej.....
Erre a linkre kattintva tovább olvashatod a receptet:
10 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csomó leveszöldség,
10 dkg zöldborsó,
10 dkg karfiol,
10 dkg zöldbab,
1 tk. szárított tárkony......
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:
http://receptvilag.gportal.hu/gindex.php?pg=33861455
11 éve | Kőszeghy Anna | 4 hozzászólás
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg liszt,
4 tojás,
1 teáskanál fahéj.....
Erre a linkre kattintvatovább olvashatjátok a receptet:
http://izeskalandok.blogspot.fr/2010/12/hamis-mezes.html
Hozzávalók:
Az abáláshoz:
3 db disznónyelv,
2 babérlevél,
2 gerezd fokhagyma........
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:
http://izeskalandok.blogspot.fr/2010/09/savanyu-nyelvleves-burgonyagomboccal.html
Hozzávalók:
Galuskához:
25 dkg túró,
2 szikkadt zsemle,
3 nem túl leves alma.....
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:
http://izeskalandok.blogspot.fr/2010/01/almas-turos-galuska-makos-bundaban.html
Hozzávalók:
60 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1,5 ek. fagyos zsír.....
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:
http://izeskalandok.blogspot.fr/2011/12/szalalkalis-aprosutemeny.html
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Ha valamelyik süti ( legtöbbször csók) alá ostyalap kell a recept szerint, ezt ostya tortalapból
készíthetünk pogácsaszaggató segítségével.
11 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Ezt az ötletet Benke Laci bácsitól tanultam a következőképpen:
Túrós pitéhez a töltelékbe búzadara helyett hámozott zsemlekockát tegyünk.
Fél kg túróhoz 2 db zsemlét, igy nem lesz kemény a töltelék és szaporít is.
Hozzávalók:
4 db nagyobb TV paprika,
1 fej vöröshagyma,
fél kg csiperke,
olaj , só,
2 db tojás,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
15-20 dkg valamilyen olvadós sajt, őrölt bors.
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, beletesszük a felaprított gombát ( reszelem), petrezselymet, sót, borsot. és addig pároljuk, míg zsírjára sül. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tojásokat, morzsát és a sajt felét.
Hozzávalói:
22 dkg búzaliszt,
15 dkg kukoricaliszt,
7,5 dkg méz,
12 dkg cukor,
5,5 dkg margarin,
1 dkg szódabikarbóna,
0,5 dl tej,
1 tojás
A krém hozzávalói:
5 dkg vaníliás pudingpor,
2,5 dl víz,
1 dl víz,
20 dkg cukor,
20 dkg margarin
Elkészítés:
A
tésztához valókat jól összedolgozzuk és 4 részre osztjuk, nyújtjuk,
majd tepsi hátuljára rakjuk és egyenként megsütjük a lapokat. A tejjel
elég édesen, cukrosan tejbegrízt főzünk nem túl sűrűre. Még langyosan
beledaraboljuk a margarint.
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 2 db tojás, 2 evőkanál liszt, só.
A panírozáshoz: 2 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg morzsa, olaj a sütéshez.
A friss, nem nagyon nedves túrót elkeverjük a 2 tojássárgával, 2 evőkanál liszttel, pici sóval
és a keményre vert tojásfehérjével. Ha túl lágy, tegyünk bele több lisztet.
Lapos pogácsákat formázunk belőle, lisztbe-tojásba-morzsába forgatva bő olajban
hirtelen kisütjük.
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 5 db tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, só,
őrölt paprika.
A tojásokat keményre főzzük, az olajban a hagymát megfonnyasztjuk, beletesszük a paprikát,
sót és felöntjük 3 dl vízzel.Az apró kockára vágott tojásokat is beletesszük, 3-4 percig
főzzük, tejföllel dúsítjuk.
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 50 dkg karfiol, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, pirospaprika, só, olaj.
A karfiolt apró rózsákra szedjük és jól megmossuk. A hagymát az olajon üvegesre
pároljuk, megszórjuk paprikával, sózzuk és 3 dl vízzel feöntjük.Ebbe a lébe tett
karfiolt puhára főzzük ( de ne olyan puhára, hogy szétessen) és tejföllel dúsítjuk. Ha
sűrűbben szeretjük, akkor tejfölös-lisztes habarással készítsük.
Ezzel a módszerrel készíthető: zöldbabpörkölt, tökpörkölt és padlizsánpörkölt is.
Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg liszt, 1 db tojás, 12 dkg zsír (olaj), kevés só,
10 dkg zsemlemorzsa, lekvár. Szilvalekvárral nagyon finom.
A héjában főtt, hámozott és áttört burgonyát hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt hozzáadjuk a lisztet, diónyi zsírt, 1 tojás sárgáját, kevés sót és összegyúrjuk. Vastagabb rudakat sodrunk belőle, amit felvágunk ujjnyi széles csíkokra és megsodorgatjuk őket. Sós vízben megfőzzük, közben zsírban a morzsát aranysárgára pirítjuk.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás