Sütés főzés Blog: 2013. november

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2013. november

Katt a Music szóra és máris megszólal újra a ZenerádióMusic Beats

  • 2013.11.18Fresh FM eggyesülésA mai naptól teljesen legálisan üzemel rádiónk!
  • 2013.11.08.Szerverek ONLINEMind a 2 szerverünk Online státuszba kerult!
  • 2013.09.07.ElhatározásIsmét szeretnénk Zene Rádiót!

 

 

Hozzávalók a lapokhoz:

30 dkg liszt,

10 dkg porcukor,

5 dkg ráma.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatod a receptet:

http://sarokkonyha.blogspot.fr/2012/03/mezes-kremes.html

 

 

Hozzávalók a krémhez:

5 dl tej,

2 tojás sárgája,

3 banán........

 


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://receptvilag.gportal.hu/gindex.php?pg=28990425

 

 

 

Hozzávalók:

10 vastagabb palacsinta,

20 dkg főtt hús......

 


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://receptvilag.gportal.hu/gindex.php?pg=33764600

 

 

Hozzávalók:

1 kg hekkfilé,

1,5 kg burgonya,

2 dl tej.....

 


Erre a linkre kattintva tovább olvashatod a receptet:

http://receptvilag.gportal.hu/gindex.php?pg=29035482

 

 

Hozzávalók:

1 csomó leveszöldség,

10 dkg zöldborsó,

10 dkg karfiol,

10 dkg zöldbab,

1 tk. szárított tárkony......

 


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://receptvilag.gportal.hu/gindex.php?pg=33861455

 

 

 

               Kedves Marcsi és Móni!

 

      Sok szeretettel gratulálunk pompás sikeretekhez! Mivel a technika arra még nem alkamas, hogy virágot küldjünk, fogadjátok szeretettel ezt a kis saját készítésű quilling virágomat.

 

network.hu

Üdvözlettel  Anna és férje Zoltán

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 5 éve

Köszönöm szépen Erzsike!

 

 

Hozzávalók:

25 dkg liszt,

4 tojás,

1 teáskanál fahéj.....


Erre a linkre kattintvatovább olvashatjátok a receptet:

http://izeskalandok.blogspot.fr/2010/12/hamis-mezes.html

 

 

 

Hozzávalók:

Az abáláshoz:

3 db disznónyelv,

2 babérlevél,

2 gerezd fokhagyma........


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://izeskalandok.blogspot.fr/2010/09/savanyu-nyelvleves-burgonyagomboccal.html

 

 

 

Hozzávalók:

Galuskához:

25 dkg túró,

2 szikkadt zsemle,

3 nem túl leves alma.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://izeskalandok.blogspot.fr/2010/01/almas-turos-galuska-makos-bundaban.html

 

 

 

 

Hozzávalók:

60 dkg liszt,

15 dkg porcukor,

1,5 ek. fagyos zsír.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://izeskalandok.blogspot.fr/2011/12/szalalkalis-aprosutemeny.html

 Erkel torta

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Erkel torta
Hozzávalók
  • A piskótához
  • 8 tojásfehérje
  • Folytatása a receptnek: http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/erkel-torta

  Ha valamelyik süti ( legtöbbször csók) alá ostyalap kell a recept szerint, ezt ostya tortalapból

készíthetünk pogácsaszaggató segítségével.

Ezt az ötletet Benke Laci bácsitól tanultam a következőképpen:


Túrós pitéhez a töltelékbe búzadara helyett hámozott zsemlekockát tegyünk.

Fél kg túróhoz 2 db zsemlét, igy nem lesz kemény a töltelék és szaporít is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Anna nagyon jó felírtad, már én is használtam, és nagyon jó süteményeknél.

     Hozzávalók:


4 db nagyobb TV paprika,

1 fej vöröshagyma,

fél kg csiperke,

olaj , só,

2 db tojás,

1 evőkanál zsemlemorzsa,

15-20 dkg valamilyen olvadós sajt,            őrölt bors.


Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, beletesszük a felaprított gombát  ( reszelem), petrezselymet, sót, borsot. és addig pároljuk, míg zsírjára sül.  Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tojásokat, morzsát és a sajt felét.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 5 éve

Köszönöm a hozzászólást.
Húsmentesen étkezőknek különösen ajánlom

Tovább 

 Mézes krémes

5 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

Hozzávalói:


22 dkg búzaliszt,
15 dkg kukoricaliszt,
7,5 dkg méz,
12 dkg cukor,
5,5 dkg margarin,
1 dkg szódabikarbóna,
0,5 dl tej,
1 tojás

A krém hozzávalói:


5 dkg vaníliás pudingpor,
2,5 dl víz,
1 dl víz,
20 dkg cukor,
20 dkg margarin

Elkészítés:


A tésztához valókat jól összedolgozzuk és 4 részre osztjuk, nyújtjuk, majd tepsi hátuljára rakjuk és egyenként megsütjük a lapokat. A tejjel elég édesen, cukrosan tejbegrízt főzünk nem túl sűrűre. Még langyosan beledaraboljuk a margarint.

Utolsó hozzászólás

Madarász Lajosné Éva üzente 5 éve

Ki fogom próbálni.Köszi.!!!!!!!!!!!!!

Tovább 

 Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 2 db tojás, 2 evőkanál liszt, só.

 A panírozáshoz: 2 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg morzsa, olaj a sütéshez.

 

A friss, nem nagyon nedves túrót elkeverjük a 2 tojássárgával, 2 evőkanál liszttel, pici sóval

és a keményre vert tojásfehérjével. Ha túl lágy, tegyünk bele több lisztet.

Lapos pogácsákat formázunk belőle, lisztbe-tojásba-morzsába forgatva bő olajban

hirtelen kisütjük.

 

       Hozzávalók: 5 db tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, só,

                             őrölt paprika.

 

A tojásokat keményre főzzük, az olajban a hagymát megfonnyasztjuk, beletesszük a paprikát,

sót és felöntjük 3 dl vízzel.Az apró kockára vágott tojásokat is beletesszük, 3-4 percig

főzzük, tejföllel dúsítjuk.

 

  Hozzávalók: 50 dkg karfiol, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, pirospaprika, só, olaj.

 

  A karfiolt apró rózsákra szedjük és jól megmossuk. A hagymát az olajon üvegesre

 pároljuk, megszórjuk paprikával, sózzuk és 3 dl vízzel feöntjük.Ebbe a lébe tett

 karfiolt puhára főzzük ( de ne olyan puhára, hogy szétessen) és tejföllel dúsítjuk. Ha

 sűrűbben szeretjük, akkor tejfölös-lisztes habarással készítsük.

 

Ezzel a módszerrel készíthető: zöldbabpörkölt, tökpörkölt és padlizsánpörkölt is.

Tovább 

Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg liszt, 1 db tojás, 12 dkg zsír (olaj), kevés só,

                   10 dkg zsemlemorzsa, lekvár. Szilvalekvárral nagyon finom.
 
       A héjában főtt, hámozott és áttört burgonyát hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt hozzáadjuk a lisztet, diónyi zsírt, 1 tojás sárgáját, kevés sót és összegyúrjuk. Vastagabb rudakat sodrunk belőle, amit felvágunk ujjnyi széles csíkokra és megsodorgatjuk őket. Sós vízben megfőzzük, közben zsírban a morzsát aranysárgára pirítjuk.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu