Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Babpörköltös egytálétel (Vega) |
Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, fél csomag szójagranulátum, 2 paradicsom, 10 dkg szarvacska tészta, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt bors, késhegynyi pirospaprika, vegeta.
A babot után kevés vízben sóval és vegetával majdnem puhára főzzük (kb. fél óra). A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. |
Diplomatatúrós |
Hozzávalók: 50 dkg túró, 15 dkg vaj, 15 dkg mazsola, 2 dkg vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 4 dl tejszín, 5 dkg kakaópor, 1 dl rum, 1 csomag babapiskóta, 2 dkg zselatin. A túrót szitán áttörjük, a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a rumban áztatott mazsolát, a tojások sárgáját és a habbá vert tejszín felét. A zselatint kevés langyos vízben áztatjuk, és végül a masszához adjuk. |
|
|
Gombás újburgonya |
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg újburgonya, 50 dkg sampinyongomba, 15 dkg füstölt szalonna, só. A burgonyát alaposan megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, megtisztítjuk és egy nagy tűzálló tálba terítjük. A lehetőleg egyforma nagyságú gombafejeket megtisztítjuk, a kalapjukat a közepén úgy hasítjuk be, hogy egészben maradjanak. |
Babos vagdalt |
Elkészítés: 50 dkg szárazbabot áztatás után annyi sós vízben puhára főzzük, amennyi ellepi. 1 fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát nagyon apróra vágunk, és 1 evőkanál olajon megpároljuk. A megfőtt babot turmixoljuk, majd két, előzőleg tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlét, 2 egész tojást, 2-3 evőkanál zsemlemorzsát késhegynyi pirospaprikát, borsikafüvet, őrölt koriandermagot, apróra vágott petrezselymet és a pirított hagymát hozzáadva alaposan összedolgozzuk. |
Besameles zöldségtál |
Hozzávalók (4-6 személyre): 50 dkg burgonya, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg kelkáposzta, 12 dkg póréhagyma, 25 dkg paradicsom, 6 dl besamelmártás, 10 dkg köményes sajt, olaj, só.
A héjában megfőzött burgonyát meg hámozzuk szeletekre vágjuk. A kelkáposztát leveleire szedjük és a felszeletelt sárgarépával félig puhára főzzük. |
Hozzávalók :
1 csésze köles,
Ízlés szerint: só, pici bors, pici piros fűszerpaprika, vöröshagyma, kis fokhagyma, valódi citromlé (ez fogja megadni azt az enyhe savanykás ízt, amit a túró is ad), tengeri só.
Elkészítés:
A kölest többszöri alapos átmosás és leöblítés után háromszoros mennyiségű sós vízben feltesszük főni. Miután megfőtt és kihűlt, összekeverjük a többi hozzávalóval.
Hűtőben tároljuk. Másnapra az ízek összeérnek, ekkor éri el tulajdonképpeni legfinomabb ízét.
Hozzávalók:
1 doboz fehérbab konzerv (de főtt fehérbabból is nyugodtan kivitelezhető).
Olyan konzerv változatot ajánlatos használni, amiben nincsen tartósítószer,
ízlés szerinti citromlé (kb. 3-4 evőkanálnyi), kb. fél teáskanál tengeri (vagy himalaya) só,
fél teáskanál mustár (de lehet frissen megőrölt mustármag is, hogy még természetesebb legyen),
néhány evőkanál hidegen sajtolt olaj (lehet tökmagolaj, extra szűz olívaolaj …), + 1 evőkanál natúr szójajoghurt (elhagyható).
Hozzávalók:
5 evőkanál fehér búzaliszt,
5 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
(de természetesen készülhet kizárólag fehér lisztből is, mi most csak az egészségesség kedvéért használtunk fele arányban teljes kiőrlésű búzalisztet)
+ annyi víz, amennyiből lágy tésztát tudunk készíteni. (+ csipetnyi só, ami kihagyható.)
Különböző krémekkel nagyon finom.
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd vékonyra sodorjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Hozzávalók:
25 dkg tarhonya ,
25 dkg zöldpaprika ,
15 dkg vöröshagyma ,
15 dkg paradicsom ,
2 dl tejföl ,
4 db főtt tojás ,
2 pár virsli ,
15 dkg reszelt sajt ,
1 dl olaj ,
pirospaprika ,
só , bors
Elkészítés:
A
tarhonyát kevés oljban aranysárgára pirítjuk, és dupla mennyiségű forró
vízzel felöntjük.
Fedő alatt, takarékon puhára pároljuk. Az apróra vágott hagymát kis olajban megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk, beletesszük a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot,sózzuk borsozzuk (lecsót készítünk belőle).
Bodzadzsem
A bodza nagyon magas C-vitamin-tartalmú, ezenkívül úgynevezett flavonoidokban is gazdag. Kitűnően védi egészségünket.
Hozzávalók:
érett, fekete bodza, cukor , víz
Elkészítése:
Az
érett, fekete bodzát vízzel leöblítjük és leszemezzük.
1 kg gyümölcshöz, 80 dkg cukorból, 2 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a gyümölcsöt, és erős tűzön addig főzzük, amíg kissé sűrűsödni nem kezd.
Forrón üvegekbe töltjük, lekötözzük és száraz gőzbe rakjuk.
Hozzávalók:
1 nagy pohár tejfölt elkeverünk 6- 8 ek. cukorral és egy vaníliás cukorral.
Egy tepsibe sorba rakjuk a háztartási kekszet, rá a cukros tejfölt amiben 25 dkg túrót jó habosra (botmixerrel) kikeverünk.
Még egy réteg kekszet teszünk rá.
Minden keksz tetejére egy félbevágott eperszemet rakunk, és piros tortazselével leöntjük.
Egy napig állni hagyjuk, hogy a keksz átpuhuljon utána szépen lehet szeletelni.
Ez az adag egy kisméretű tepsihez elég.
Hozzávalók:
25 dkg vajat,
25 dkg cukorral habosra keverünk,
6 tojást,
35 dkg lisztet,
1 csomag sütőport adunk hozzá, simára keverjük.
Elkészítés:
Felét egy nagy méretű tepsibe kenjük, a másik felébe 2 evőkanál kakaót keverünk, majd a sárga tésztára kenjük.
A tetejére 1-esetleg 2 üveg meggybefőttet szórunk rá és megsütjük. 2 cs. vaníliás pudingot előírás szerint megfőzzük, hűtjük, majd 25 dkg vajjal habosra keverjük.
Aki édesebben szereti még tehet bele cukrot.
50 dkg liszt,
20 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
2 dkg élesztő,
2 db tojássárgája,
1,5 dl tej,
kicsi só
4 evőkanál kakaó,
4 evőkanál cukor,
2 evőkanál víz,
5 dkg vaj
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos cukros tejben.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzá adjuk a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját.
Kókuszkrémes-epres tekercs
Hozzávalók 12-14 szelethez:
A tésztához:
• 4 tojás
• 8 dkg cukor
• 8 dkg liszt
• 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
• fél csomag vaníliás pudingpor
• 2,5 dl tej
• 8 dkg kristálycukor
• 5 dkg porcukor
• 20 dkg sütőmargarin
• 3 dkg kókuszreszelék
• néhány csepp kókuszeszencia
• kb. 15-20 dkg eper
A
tészta hozzávalóiból klasszikus módon piskótatésztát készítünk, a
kakaóport a liszttel együtt adjuk hozzá. Sütőpapírral bélelt, körülbelül
25x25 cm-es tepsiben 180 fokon aranybarnára sütjük úgy, hogy ne
száradjon ki, különben nem tudjuk szépen feltekerni.
Hozzávalók: 5 dl vörösbor-ecet, 1-1 kk zöld bors és koriander, 3-4 borókabogyó, és szegfűbors, 2-3 babérlevél
Elkészítése: A fűszereket üvegbe tesszük és felöntjük a borecettel. Egy hétig érleljük, akkor lesz használható. Hat hónapig eltartható.
Elkészítése: Egy-egy zöld tárkonylevelet, petrezselyem- és zellerzöldet, apróra vágott citromhéjat, 2-3 szem szegfűszeget, néhány szem egész borsot és egy mokkáskanál köménymagot kb.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 tk. mustár,
fél tk. méz,
5 ek zöldségleves,
1 ek balzsamecet,
fél tk olívaolaj,
2 ek aprított bazsalikom,
20 dkg főtt spárga,
1-2 paradicsom,
negyed csokor rukola,
1 gerezd fokhagyma,
1 szelet kenyér,lehet teljes kiörlésű is,
1 tk parmezánsajt,
só,bors.
Elkészítés:
A mustárt,mézet,levest,ecetet,olajat,sót,borsot,
bazsalikomot összekeverjük.A spárgát kb 3 cm-es darabokra vágjuk majd beleforgatjuk a mártásba.A kenyeret megpirítjuk és bedörzsöljük a fokhagymával és felkockázzuk.A paradicsomot is felkockázzuk majd a kenyérkockákkal együtt beleforgatjuk a spárgához.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Piskótához:
4 tojás,
1 ek kakaópor,
3 ek liszt,
csipet só,
12 dkg cukor,
1 kk sütőpor.
Krémhez:
1 kg botmixerrel alaposan kikrémesített túró,
2 dl tejszín,
45 dkg joghurt (1 nagy pohár),
25 gramm porzselatin (1 tasak),
20-25 dkg eper áttörve,
cukor ízlés szerint,
1 cs. vaníliás cukor.
Elkészítés:
Piskótához az egész tojásokat a cukorral,csipet sóval robotgéppel addig verjük míg minimum 3-ra nem nő a térfogata,szinte kifehéredik.A sütőporral,kakaóporral elkevert lisztet két adagban beleszitáljuk,óvatosan elkeverjük.Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk beleöntjük a piskótát.180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
12 éve | kazinczy attila | 1 hozzászólás
Újra szól a Zenerádió!! http://azene.hopto.org címen!!
Hozzávalók:
20 dkg cukor
1 egész tojás
1 cs sütőpor
20 dkg finomliszt
5 dkg darált dió
késhegynyi őrölt fahéj
1 kávéskanál rum
3 dl tejföl
A krémhez:
2 dl tej
2 ek finomliszt
10 dkg cukor
15 dkg margarin
10 dkg darált dió
1 kávéskanál rum
késhegynyi őrölt fahéj
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk,majd sütőpapíros tepsibe öntjük és megsütjük, ha kihült két lapra vágjuk.
A krémhez a tejből és lisztből besamelt készítünk, melegen hozzákeverünk
10 dkg cukrot.A kihült krémhez keverjük a többi hozzávalókat is, ezzel
töltjük illetve vonjuk be a sütit.
Hozzávalók:
2 csirkemell-filé,
1 fej hagyma,
1 dob tejföl,
egy evőkanál liszt,
mustár,
pirospaprika,
só, bors,
köménymag,
ételízesítő.
Elkészítés:
Kockára vágjuk a hagymát és a húst.
A hogymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáteszük a húst, addig pirítjuk, amíg mindenhol kifehéredik.
Közben sózzuk, és ételízesítővel ízesítjük.
Mikor már fehér a hús, kb. két evőkanálnyi mustárt keverünk hozzá, megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Sajtos roló:
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tk. só, 6 evőkanál hideg
víz, 1 evőkanál ecet, pici tejföl,hogy gyúrható legyen. Elkészítés: A
hozzávalókat összegyúrjuk, és betesszük a hűtőszekrénybe legalább 12
órára ,pihentetés után kinyújtjuk, és 2-3 cm széles csíkokat vágunk
belőle. Ha gyorsabban szeretnétek akkor , mirelit leveles tésztából is
készíthető így is finom és gyors is ugyanúgy ki kell
nyújtani ,és derelyevágóval v.
Diós muffin (12 db) Hozzávalók: 5
dkg darált dió, 10 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 1 kk fahéj, 1 citrom
reszelt héja, 2 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 1 tk vaníliaaroma Lisztet
a sütőporral, a dióval, a fahéjjal összekeverjük. A cukrot a vajjal és a
tojásokkal, a vaníliaaromával, citromhéjjal habosra keverjük, és a
lisztes keveréket belekavarjuk. A muffin aljába egész diókat teszünk, erre a
masszát, és a tetejükbe belenyomunk egy darab étcsokit, ami majd
belesüllyed, és finom folyós lesz a kész muffinok közepében. 20 perc
alatt megsül.
Fonott túrós Hozzávalók: Fagyasztott
leveles tészta 500 g-os, 2 db van
benne, és abból egyet használunk, ezt már nem is kell nyújtani, olyan
vékony), 25 dkg túró, 1 tojás sárgája, 3 ek cukor, 1 ek búzadara, 1
citrom reszelt héja, dió, kevés lekvár. Elkészítés: A túrót összekeverem a
tojással, cukorral, búzadarával, citromhéjjal. A kiengedett
levelestésztát kihajtogatom, a középső harmadát megkenem lekvárral,
rászórom a diót, rákenem a túrós masszát.
Fahéjas almás pite
Hozzávalók Tészta: fél tk só, 12,5 dkg vaj/margarin, viz, pici sütőpor 2 ek liszt, 2 tk fahéj, 5 dkg mazsola.
20 dkg liszt,
Töltelék:
1 kg alma,
Az almát megtisztitani, és vékony szeletekre vágni, a többivel összekeverni, a mazsolát nem!
A tölteléket tésztára halmozni, középen magasabbra, a mazsolát rászorni.
Öntet:
1 tojás, 2 ek cukor, 250 g friss krémtúró, vaniliás cukor
A toját a cukorral ahbosra keverni, a krémtúrót belekeverni.
Hozzávalók:
25 dkg masnitészta
10 dkg hullámsonka
másfél deci tejszin
bazsalikom
reszelt sajt
1 ek vaj
só, bors
Kifőzöm
a tésztát, ezalatt a vajon megpirítom a metéltre vágott sonkacsíkokat,
sózom, borsozom. Hozzákeverem a tésztát, megszórom a bazsalikommal
(természetesen legjobb, ha friss), majd felöntöm a tejszinnel és jól
összeforralom. Tálaláskor sajtot reszelek rá.
Finom és laktató, kétszemélyes adag.
Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1,2 kg)
2 nagy fej hagyma
5 dkg húsos füstölt szalonna
1 dl fehér bor
3 ek.olaj
1-1 tk. zsálya rozmaring.
A csirkét megtisztítjuk, szárazra töröljük, és nyolcfelé daraboljuk.
A hagymát meghámozzuk, és karikára vágjuk.
A szalonnát apró
kockákra vágjuk. Elkészítés: A csirkét megsózzuk, megborsozzuk.
Mélyebb lábasban felforrósítjuk az olajat, és a csirke minden oldalát
hirtelen megpirítjuk benne
Paradicsomos tészta
15
deka apróra vágott füstölt szalonnát serpenyőben megpirítunk kb.
ugyanennyi jó féle házikolbászkarikával és egy fej felszeletelt
vöröshagymával.
Aki szereti a csípőset, hozzátehet még egy kis apróra vágott csípős paprikát is.
Amikor már a szalonna kezd jól átsülni, hozzáteszünk 3-4 gerezd apróra vágott fokhagymát és 5-6 paradicsomot vagy paradicsomszószt.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Közben
kifőzünk egy adag széles metélt tésztát, amit a főzővíz leöntése után
nem hűtünk le, hanem hozzákeverjük a paradicsomos öntetünkhöz.
ANANÁSZOS ALMALEVES
Hozzávalók:
1 kg savanykás alma
2 l víz
1-2 db darabos egész fahéj
3-4 db kb. 0,5 cm vastag citromkarika
15 db szegfűszeg
15-20 teáskávéskanál cukor
1 cs. vaníliás cukor, vagy kis darab rúdvanília
1 doboz ( 400 g) darabolt ananász konzerv
1-2 evőkanál (nem púpos!) liszt
1 doboz ( 2 dl) 20 % tejfel
A tejfelt és
a lisztet csomómentesre keverjük.
Ezután beletesszük a fahéjat, citromkarikákat, szegfűszeget, cukrot és a vaníliás cukrot.
12 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
8 tojás,
1 pohár joghurt,
100g liszt,
4 kávéskanál cukor,
olaj a sütéshez,
1 gyümölcsjoghurt,
300 g friss fekete áfonya vagy szamóca (lehet kompót is),
porcukor a díszítéshez.
Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a liszttel és a joghurttal. Hozzáadjuk a cukrot és a sót, és megsütjük. A kész omlettre rátesszük a joghurtot, melyben szétnyomkodjuk a gyümölcsöt. Félbehajtjuk, és melegen cukrozzuk.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 db tojás,
10 dkg kristálycukor,
2,5 dkg kakaó,
0,5 dl tejszín + 2 db habfix,
kókuszreszelék,
sütőpapír.
Elkészítés:
Először szétválasztjuk a tojás sárgáját és fehérjét. A fehérjébe egy csipet sót teszünk, mert így könnyebb kemény habbá verni. A kemény habhoz hozzáadjuk a sárgáját, a cukrot és a kakaót, majd óvatosan elkeverjük.
Kiöntjük a sütőpapírral bélelt tepsibe, 190 fokra felmelegített sütőben pontosan 7 percig sütjük.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6 tojássárgája,
20 dkg dió,
25 dkg kristálycukor,
5 dkg morzsa,
6 tojásfehérje,
1 dl erős feketekávé,
1 dl tej,
1 evőkanál liszt,
ostyalap.
Elkészítés:
A 6 tojás felvert kemény habjába beletesszük a 4 tojássárgáját, kristálycukrot, diót és a morzsát.
Ezt a masszát ostyalapra tesszük, megsütjük. Közben a 2 tojássárgáját elkeverjük 1 dl erős feketekávéval, 1 dl tejjel és 1 evőkanál liszttel, és sűrű krémmé főzzük. Amikor a tészta megsült, kihűlt, a krémet rákenjük.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
600 g pontyfilé,
80 g vöröshagyma,
200 g sárgarépa,
200 g petrezselyemgyökér,
100 g zeller,
20 g liszt,
50 g vaj vagy margarin,
2 dl tejföl,
150 g zöldborsó,
só, őrölt bors,
tárkony, tárkonyecet.
Elkészítése:
A filéket beirdaljuk, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, sózzuk, törött borssal fűszerezzük.
A zöldségféléket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra, a zöldségeket gyufaszál vastagságúra daraboljuk.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók 8 adag húshoz:
1 fej vöröshagyma,
3 db újhagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 dl borecet,
1 dl víz,
1 dl ketchup,
1 dl citromlé,
10 dkg barnacukor,
1 dl chiliszósz,
1 evőkanál őrölt mustármag,
2 evőkanál Worchester szósz,
1 mokkáskanál cayenne-bors,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 mokkáskanál bazsalikom,
1 mokkáskanál szurokfű,
só.
A hagymákat apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Rászórjuk a fűszereket, jól összekeverjük, majd felengedjük vízzel, citromlével, borecettel, ketchuppal, chiliszósszal. Hozzáadjuk a barnacukrot, megsózzuk.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 1 adag majonéz, 2 dl tejföl, 5 cl száraz fehérbor, őrölt fehérbors.
A hozzávalókat összekeverjük, és tálalásig hűtőbe tesszük.
Hozzávalók: 1 dl tej, 1 csapott ek. liszt, 1 dkg vaj, 2 dl tejföl, 1 kk. mustár 1 kk. ecet, só, őrölt bors, cukor.
Simára keverjük a tejet a liszttel meg a vajjal, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Kihűtjük, a tejföllel elkeverjük, és a fűszerekkel ízesítjük.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Elkészítése:
Fél kiló liszthez minimum 5 tojást (de inkább 6-7 db-ot),
1 dl olajat,
kevés sót,
és annyi tejet kell belekeverni, hogy nokedli sűrűségű legyen. Víz nem kell bele! Forrásban levő (zubogó) vízbe szaggatjuk. A vízbe tegyünk még sót és olajat. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, alaposan kiolajozott tálba öntjük. Mikróban átmelegíthető, ha nagyon kihűlne.
Hozzávalók:
240 ml majonéz,
40 dkg tengeri hal,
1 db burgonya,
10 dkg parmezán sajt,
10 dkg liszt,
2 db tojás,
olaj (a sütéshez),
80 dkg ceruzabab,
2 db lilahagyma,
2 db piroshúsú paprika,
3-4 szál friss tárkony,
1 teáskanál tárkonyecet,
ételízesítő.
Elkészítés:
A halszeleteket ujjnyi vastagságú rudacskákra vágjuk, és ételízesítővel meghintjük.
A reszelt burgonyából, sajtból, lisztből, tojásból, kevés vízből és parányi sóból sűrű masszát készítünk.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
4-6 szép alma,
10 dkg liszt,
3 tojás,
2 evőkanál tejföl,
1 evőkanál sör,
csipetnyi só,
olaj,
porcukor.
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, a magházat kivesszük, és vastagabb szeletekre vágjuk. Lisztből, tojásból, tejfölből és sörből, egy csipetnyi sóval sűrű palacsintatésztát készítünk, belemártjuk az almaszeleteket, és forró olajban kisütjük,papírtörlőre szedjük majd jól megszórjuk porcukorral.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás