Sütés főzés Blog: 2012. május

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2012. május

 Babpörköltös egytál

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Babpörköltös egytálétel (Vega)

Hozzávalók:


30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, fél csomag szójagranulátum, 2 paradicsom, 10 dkg szarvacska tészta, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt bors, késhegynyi pirospaprika, vegeta.

 

A babot  után kevés vízben sóval és vegetával majdnem puhára főzzük (kb. fél óra).

A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.

Utolsó hozzászólás

OSVÁTH ILONA üzente 6 éve

TÉSZTÁT NEM SZOKTAM TENNI BELE,DE LEGKÖZELEBB ÍGY IS MEGKÉSZÍTEM.BIZONYÁRA ÍZLENI FOG A CSALÁDOMNAK.KÖSZÖNÖM A RECEPTET.

Tovább 

 Diplomatatúrós

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Diplomatatúrós
Hozzávalók:
50 dkg túró, 15 dkg vaj, 15 dkg mazsola, 2 dkg vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 4 dl tejszín, 5 dkg kakaópor, 1 dl rum, 1 csomag babapiskóta, 2 dkg zselatin.   A túrót szitán áttörjük, a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a rumban áztatott mazsolát, a tojások sárgáját és a habbá vert tejszín felét. A zselatint kevés langyos vízben áztatjuk, és végül a masszához adjuk.

Tovább 

 

 Gombás újburgonya

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Gombás újburgonya
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg újburgonya, 50 dkg sampinyongomba, 15 dkg füstölt szalonna, só.   A burgonyát alaposan megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, megtisztítjuk és egy nagy tűzálló tálba terítjük. A lehetőleg egyforma nagyságú gombafejeket megtisztítjuk, a kalapjukat a közepén úgy hasítjuk be, hogy egészben maradjanak.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Ez is egy jó kis nyári egytál étel.Mostmár egyre több a gomba itt az erdőben.

Tovább 

 Rakott máj

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

ymcuftvuftgp{ftgpsufmzbjsfdfqukfj, abscatodfm , [url=http://www.qjradmwhoq.com]ykdvrtrmnm[/url], http://www.xycawlntyb.com abscatodfm

 Babos vagdalt

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Babos vagdalt

Elkészítés:


50 dkg szárazbabot áztatás után annyi sós vízben puhára főzzük, amennyi ellepi. 1 fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát nagyon apróra vágunk, és 1 evőkanál olajon megpároljuk.

A megfőtt babot turmixoljuk, majd két, előzőleg tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlét,

2 egész tojást, 2-3 evőkanál zsemlemorzsát késhegynyi pirospaprikát, borsikafüvet, őrölt koriandermagot, apróra vágott petrezselymet és a pirított hagymát hozzáadva alaposan összedolgozzuk.

Tovább 

 Besameles zöldségtál

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Besameles zöldségtál

Hozzávalók (4-6 személyre):

50 dkg burgonya, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg kelkáposzta, 12 dkg póréhagyma, 25 dkg paradicsom, 6 dl besamelmártás, 10 dkg köményes sajt, olaj, só.

 

A héjában megfőzött burgonyát meg hámozzuk  szeletekre vágjuk.

A kelkáposztát  leveleire szedjük és a felszeletelt sárgarépával félig puhára főzzük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Andi örülök tetszik, nagyon szívesen.

Tovább 

Hozzávalók :


1 csésze köles,

Ízlés szerint: só, pici bors, pici piros fűszerpaprika, vöröshagyma, kis fokhagyma, valódi citromlé (ez fogja megadni azt az enyhe savanykás ízt, amit a túró is ad), tengeri só.

 

Elkészítés:


A kölest többszöri alapos átmosás és leöblítés után háromszoros mennyiségű sós vízben feltesszük főni. Miután megfőtt és kihűlt, összekeverjük a többi hozzávalóval.

Hűtőben tároljuk. Másnapra az ízek összeérnek, ekkor éri el tulajdonképpeni legfinomabb ízét.

Utolsó hozzászólás

Kelemen Krisztina üzente 6 éve

Több alkalommal is készítettem így kőrözöttet, nagyon hasonlít az igazi kőrözöttre az íze, érdemes kipróbálni, mert egészséges és finom!

Tovább 

Hozzávalók:


1 doboz fehérbab konzerv (de főtt fehérbabból is nyugodtan kivitelezhető).

Olyan konzerv változatot ajánlatos használni, amiben nincsen tartósítószer,

ízlés szerinti citromlé (kb. 3-4 evőkanálnyi), kb. fél teáskanál tengeri (vagy himalaya) só,

fél teáskanál mustár (de lehet frissen megőrölt mustármag is, hogy még természetesebb legyen),

néhány evőkanál hidegen sajtolt olaj (lehet tökmagolaj, extra szűz olívaolaj …), + 1 evőkanál natúr szójajoghurt (elhagyható).

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Andi, Anikó nagyon szívesen, én is kipróbálom, az egészség mindennél fontosabb bár az is fontos ne hízzon el senki a családba, mert azt követi az orvos .

Tovább 

 Pászka

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


5 evőkanál fehér búzaliszt,

5 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt

(de természetesen készülhet kizárólag fehér lisztből is, mi most csak az egészségesség kedvéért használtunk fele arányban teljes kiőrlésű búzalisztet)

+ annyi víz, amennyiből lágy tésztát tudunk készíteni.  (+ csipetnyi só, ami kihagyható.)

 

Különböző krémekkel nagyon finom.

 

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, majd vékonyra sodorjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Tovább 

 Brokkolis pite

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók


Tésztához:


180 g finomliszt
100 g margarin
1 egész tojás
1 kk
1-2 ek. hideg víz

Töltelékhez:


300 g brokkoli (mirelit is lehet)
1,5 dl tejföl
1,5 dl főzőtejszín
2 egész tojás
1 kk. őrölt fekete bors
1 késhegynyi reszelt szerecsendió
1 csipetnyi őrölt kömény


Elkészítés: 

 A tésztához a lisztet a hideg margarinnal elmorzsolom. A liszt közepébe mélyedést készítek, és beleütöm a tojást, hozzáadom a sót és a vizet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrom, és folpackba csomagolva kb.

Tovább 

 Rakott tarhonya

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:

 

25 dkg tarhonya ,

25 dkg zöldpaprika ,

15 dkg vöröshagyma ,

15 dkg paradicsom ,

  2 dl tejföl ,

  4 db főtt tojás ,

  2 pár virsli ,

15 dkg reszelt sajt ,

  1 dl olaj ,

     pirospaprika ,

     só , bors

 

Elkészítés:


A tarhonyát kevés oljban aranysárgára pirítjuk, és dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük.

Fedő alatt, takarékon puhára pároljuk. Az apróra vágott hagymát kis olajban megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk, beletesszük a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot,sózzuk borsozzuk (lecsót készítünk belőle).

Utolsó hozzászólás

bartis maria üzente 6 éve

finom lehet majd ki probalom en is .

Tovább 

 Bodzadzsem

6 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Bodzadzsem


A bodza nagyon magas C-vitamin-tartalmú, ezenkívül úgynevezett flavonoidokban is gazdag. Kitűnően védi egészségünket.


Hozzávalók
:

 

érett, fekete bodza, cukor , víz

 

 

Elkészítése:


Az érett, fekete bodzát vízzel leöblítjük és leszemezzük.

1 kg gyümölcshöz, 80 dkg cukorból, 2 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a gyümölcsöt, és erős tűzön addig főzzük, amíg kissé sűrűsödni nem kezd.

Forrón üvegekbe töltjük, lekötözzük és száraz gőzbe rakjuk.

Utolsó hozzászólás

Mészár Gyöngyi üzente 6 éve

Még nem készítettem bodzalekvárt, de ki fogom próbálni, ha sikerül szedni annyi bodzát, itt mifelénk sok helyen van bodzabokor.

Tovább 

 Kekszes epres csoda

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

Hozzávalók:

 

1 nagy pohár tejfölt elkeverünk 6- 8 ek. cukorral és egy vaníliás cukorral.

Egy tepsibe sorba rakjuk a háztartási kekszet, rá a cukros tejfölt amiben 25 dkg túrót jó habosra (botmixerrel) kikeverünk.

Még egy réteg kekszet teszünk rá.

Minden keksz tetejére egy félbevágott eperszemet rakunk, és piros tortazselével leöntjük.

Egy napig állni hagyjuk, hogy a keksz átpuhuljon utána szépen lehet szeletelni.

Ez az adag  egy kisméretű tepsihez elég.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 6 éve

A kekszes sütemények, nagyon finomak és hamar elkészülnek,Az íze pedig ..????

Tovább 

 Meggyes pudingos álom

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:

25 dkg vajat,

25 dkg cukorral habosra keverünk,

6 tojást,

35 dkg lisztet,

1 csomag sütőport adunk hozzá, simára keverjük.

Elkészítés:

Felét egy nagy méretű tepsibe kenjük, a másik felébe 2 evőkanál kakaót keverünk, majd a sárga tésztára kenjük.

A tetejére 1-esetleg 2 üveg meggybefőttet szórunk rá és megsütjük. 2 cs. vaníliás pudingot előírás szerint megfőzzük, hűtjük, majd 25 dkg vajjal habosra keverjük.

Aki édesebben szereti még tehet bele cukrot.

Utolsó hozzászólás

Szalai Antalné üzente 6 éve

Finom lehet köszönöm a receptet,puszi!

Tovább 

 Mákos zserbó

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Mákos zserbó Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt,

20 dkg vaj,

5 dkg porcukor,

2 dkg élesztő,

2 db tojássárgája,

1,5 dl tej,

kicsi só


A töltelékhez:30 dkg darált mák,15 dkg porcukor,1 citrom héja,1 üveg szilvalekvár,víz


A bevonathoz:

4 evőkanál kakaó,

4 evőkanál cukor,

2 evőkanál víz,

5 dkg vaj

 

 

 

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos cukros tejben.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd  hozzá adjuk a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját.

Tovább 

 Kókuszkrémes-epres tekercs

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kókuszkrémes-epres tekercs

Hozzávalók 12-14 szelethez:

A tésztához:


• 4 tojás
• 8 dkg cukor
• 8 dkg liszt
• 2 evőkanál kakaópor


A krémhez:


• fél csomag vaníliás pudingpor
• 2,5 dl tej
• 8 dkg kristálycukor
• 5 dkg porcukor
• 20 dkg sütőmargarin
• 3 dkg kókuszreszelék
• néhány csepp kókuszeszencia
• kb. 15-20 dkg eper


A tészta hozzávalóiból klasszikus módon piskótatésztát készítünk, a kakaóport a liszttel együtt adjuk hozzá. Sütőpapírral bélelt, körülbelül 25x25 cm-es tepsiben 180 fokon aranybarnára sütjük úgy, hogy ne száradjon ki, különben nem tudjuk szépen feltekerni.

Tovább 

Finom fűszeres ecet:

Hozzávalók: 5 dl vörösbor-ecet, 1-1 kk zöld bors és koriander, 3-4 borókabogyó, és szegfűbors, 2-3 babérlevél

Elkészítése: A fűszereket üvegbe tesszük és felöntjük a borecettel. Egy hétig érleljük, akkor lesz használható. Hat hónapig eltartható.



Fűszeres ecet:

Elkészítése: Egy-egy zöld tárkonylevelet, petrezselyem- és zellerzöldet, apróra vágott citromhéjat, 2-3 szem szegfűszeget, néhány szem egész borsot és egy mokkáskanál köménymagot kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszi ezeket a recepteket.Szeretek sok mindent magam elkészíteni,ezekből is fogok.Először is a tormás ecetet.

Tovább 

Hozzávalók:

1 tk. mustár,

fél tk. méz,

5 ek zöldségleves,

1 ek balzsamecet,

fél tk olívaolaj,

2 ek aprított bazsalikom,

20 dkg főtt spárga,

1-2 paradicsom,

negyed csokor rukola,

1 gerezd fokhagyma,

1 szelet kenyér,lehet teljes kiörlésű is,

1 tk parmezánsajt,

só,bors.

 


Elkészítés:

A mustárt,mézet,levest,ecetet,olajat,sót,borsot,

bazsalikomot összekeverjük.A spárgát kb 3 cm-es darabokra vágjuk majd beleforgatjuk a mártásba.A kenyeret megpirítjuk és bedörzsöljük a fokhagymával és felkockázzuk.A paradicsomot is felkockázzuk majd a kenyérkockákkal együtt beleforgatjuk a spárgához.

Tovább 

Hozzávalók:


Piskótához:

4 tojás,

1 ek kakaópor,

3 ek liszt,

csipet só,

12 dkg cukor,

1 kk sütőpor.

 


Krémhez:

1 kg botmixerrel alaposan kikrémesített túró,

2 dl tejszín,

45 dkg joghurt (1 nagy pohár),

25 gramm porzselatin (1 tasak),

20-25 dkg eper áttörve,

cukor ízlés szerint,

1 cs. vaníliás cukor.

 

 


Elkészítés:

Piskótához az egész tojásokat a cukorral,csipet sóval robotgéppel addig verjük míg minimum 3-ra nem nő a térfogata,szinte kifehéredik.A sütőporral,kakaóporral elkevert lisztet két adagban beleszitáljuk,óvatosan elkeverjük.Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk beleöntjük a piskótát.180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Tovább 

Újra szól a Zenerádió!!   http://azene.hopto.org címen!!

Utolsó hozzászólás

szanyiné valéria üzente 6 éve

sziasztok! csak a neten lehet halgatnni a zene rádiot?

 Csupadiós

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

20 dkg cukor
1 egész tojás
1 cs sütőpor
20 dkg finomliszt
5 dkg darált dió
késhegynyi őrölt fahéj
1 kávéskanál rum
3 dl tejföl

A krémhez:


2 dl tej
2 ek finomliszt
10 dkg cukor
15 dkg margarin
10 dkg darált dió
1 kávéskanál rum
késhegynyi őrölt fahéj

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk,majd sütőpapíros tepsibe öntjük és megsütjük, ha kihült két lapra vágjuk.
A krémhez a tejből és lisztből besamelt készítünk, melegen hozzákeverünk 10 dkg cukrot.A kihült krémhez keverjük a többi hozzávalókat is, ezzel töltjük illetve vonjuk be a sütit.

Tovább 

 Mustáros csirkemell

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:

 

2 csirkemell-filé,

1 fej hagyma,

1 dob tejföl,

egy evőkanál liszt,

mustár,

pirospaprika,

só, bors,

köménymag,

ételízesítő.

 

Elkészítés:


Kockára vágjuk a hagymát és a húst.

A hogymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáteszük a húst, addig pirítjuk, amíg mindenhol kifehéredik.

Közben sózzuk, és ételízesítővel ízesítjük.

Mikor már fehér a hús, kb. két evőkanálnyi mustárt keverünk hozzá, megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 6 éve

Tetszik a recept, de én nem vagyok oda a tejfölös habarásért..inkább fokhagymát tennék még hozzá, jó sokat !!! Azért, egyszer biztosan kipróbálom ezt is !!! Vidám, lazulós hétvégét !!!

Tovább 

 Sajtos roló:

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Sajtos roló:

 

Hozzávalók:

 

30 dkg liszt,

25 dkg margarin,

2 tk. só,

6 evőkanál hideg víz,

1 evőkanál ecet,

pici tejföl,hogy gyúrható legyen.

 

Elkészítés:

 

A hozzávalókat összegyúrjuk, és betesszük a hűtőszekrénybe legalább 12 órára ,pihentetés után kinyújtjuk, és 2-3 cm széles csíkokat vágunk belőle. Ha gyorsabban szeretnétek akkor , mirelit leveles tésztából is készíthető így is finom és gyors is ugyanúgy ki kell nyújtani ,és derelyevágóval v.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 6 éve

Nos, ilyen spórolós időszakom talán még nem is volt...tetszik a recept, régebben én is sokszor csináltam..de újabban a drága tojás és a szintén drága sajtok miatt, le kellett mondanom róla, mint a sajttálas hidegtálról is !!! Azért örülök, hogy ez a receptem is megvan !!!

Tovább 

 Diós muffin

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Diós muffin (12 db)

 

Hozzávalók:

 

5 dkg darált dió,

10 dkg liszt,

1 tk sütőpor,

1 kk fahéj,

1 citrom reszelt héja,

2 tojás,

15 dkg cukor,

10 dkg puha vaj,

1 tk vaníliaaroma

 

Lisztet a sütőporral, a dióval, a fahéjjal összekeverjük. A cukrot a vajjal és a tojásokkal, a vaníliaaromával, citromhéjjal habosra keverjük, és a lisztes keveréket belekavarjuk.

A muffin aljába egész diókat teszünk, erre a masszát, és a tetejükbe belenyomunk egy darab étcsokit, ami majd belesüllyed, és finom folyós lesz a kész muffinok közepében.  20 perc alatt megsül.

Tovább 

 Fonott túrós

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Fonott túrós

 

Hozzávalók:


Fagyasztott leveles tészta  500 g-os,

2 db van benne, és abból egyet használunk, ezt már nem is kell nyújtani, olyan vékony),

25 dkg túró,

1 tojás sárgája,

3 ek cukor,

1 ek búzadara,

1 citrom reszelt héja,

dió, kevés lekvár.

 

Elkészítés:

 

A túrót összekeverem a tojással, cukorral, búzadarával, citromhéjjal.

A kiengedett levelestésztát kihajtogatom, a középső harmadát megkenem lekvárral, rászórom a diót, rákenem a túrós masszát.

Tovább 

 Fahéjas almás pite

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Fahéjas almás pite

 

Hozzávalók


Tészta:


20 dkg liszt,

fél tk só,

12,5 dkg vaj/margarin,

viz,

pici sütőpor


Töltelék:


1 kg alma,

2 ek liszt,

2 tk fahéj,

5 dkg mazsola.

 


Az almát megtisztitani, és vékony szeletekre vágni, a többivel összekeverni, a mazsolát nem!
A tölteléket tésztára halmozni, középen magasabbra, a mazsolát rászorni.


Öntet:


1 tojás, 2 ek cukor, 250 g friss krémtúró, vaniliás cukor
A toját a cukorral ahbosra keverni, a krémtúrót belekeverni.

Tovább 

 Sonkás sajtos masnitészta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


25 dkg masnitészta
10 dkg hullámsonka
másfél deci tejszin
bazsalikom
reszelt sajt
1 ek vaj
só, bors



Kifőzöm a tésztát, ezalatt a vajon megpirítom a metéltre vágott sonkacsíkokat, sózom, borsozom. Hozzákeverem a tésztát, megszórom a bazsalikommal (természetesen legjobb, ha friss), majd felöntöm a tejszinnel és jól összeforralom. Tálaláskor sajtot reszelek rá.
Finom és laktató, kétszemélyes adag.

 Paradicsomos csirke

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

 

1 csirke (kb. 1,2 kg)

2 nagy fej hagyma

5 dkg húsos füstölt szalonna
1 dl fehér bor

3 ek.olaj

1-1 tk. zsálya  rozmaring.

 

A csirkét megtisztítjuk, szárazra töröljük, és nyolcfelé daraboljuk.

A hagymát meghámozzuk, és karikára vágjuk.

A szalonnát apró kockákra vágjuk.

 

Elkészítés:

 

A csirkét megsózzuk, megborsozzuk.

Mélyebb lábasban felforrósítjuk az olajat, és a csirke minden oldalát hirtelen megpirítjuk benne

Tovább 

 Paradicsomos tészta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Paradicsomos tészta

15 deka apróra vágott füstölt szalonnát serpenyőben megpirítunk kb. ugyanennyi jó féle házikolbászkarikával és egy fej felszeletelt vöröshagymával.

Aki szereti a csípőset, hozzátehet még egy kis apróra vágott csípős paprikát is.

Amikor már a szalonna kezd jól átsülni, hozzáteszünk 3-4 gerezd apróra vágott fokhagymát és 5-6 paradicsomot vagy paradicsomszószt.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Közben kifőzünk egy adag széles metélt tésztát, amit a főzővíz leöntése után nem hűtünk le, hanem hozzákeverjük a paradicsomos öntetünkhöz.

Tovább 

 Ananászos almaleves

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

ANANÁSZOS ALMALEVES 

Hozzávalók:

 

1 kg savanykás alma
2 l víz
1-2 db darabos egész fahéj
3-4 db kb. 0,5 cm vastag citromkarika
15 db szegfűszeg
15-20 teáskávéskanál cukor
1 cs. vaníliás cukor, vagy kis darab rúdvanília
1 doboz ( 400 g) darabolt ananász konzerv
1-2 evőkanál (nem púpos!) liszt
1 doboz ( 2 dl) 20 % tejfel

A tejfelt és a lisztet csomómentesre keverjük.

Ezután beletesszük a fahéjat, citromkarikákat, szegfűszeget, cukrot és a vaníliás cukrot.

Tovább 

Hozzávalók:

8 tojás,

1 pohár joghurt,

100g liszt,

4 kávéskanál cukor,

olaj a sütéshez,

1 gyümölcsjoghurt,

300 g friss fekete áfonya vagy szamóca (lehet kompót is),

porcukor a díszítéshez.

 

 


Elkészítés:

A tojásokat kikeverjük a liszttel és a joghurttal. Hozzáadjuk a cukrot és a sót, és megsütjük. A kész omlettre rátesszük a joghurtot, melyben szétnyomkodjuk a gyümölcsöt. Félbehajtjuk, és melegen cukrozzuk.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 6 éve

Egészségedre Inci :)

Hozzávalók:

5 db tojás,

10 dkg kristálycukor,

2,5 dkg kakaó,

0,5 dl tejszín + 2 db habfix,

kókuszreszelék,

sütőpapír.

 

 

 


Elkészítés:

Először szétválasztjuk a tojás sárgáját és fehérjét. A fehérjébe egy csipet sót teszünk, mert így könnyebb kemény habbá verni. A kemény habhoz hozzáadjuk a sárgáját, a cukrot és a kakaót, majd óvatosan elkeverjük.

Kiöntjük a sütőpapírral bélelt tepsibe, 190 fokra felmelegített sütőben pontosan 7 percig sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

6 tojássárgája,

20 dkg dió,

25 dkg kristálycukor,

5 dkg morzsa,

6 tojásfehérje,

1 dl erős feketekávé,

1 dl tej,

1 evőkanál liszt,

ostyalap.

 

 

 


Elkészítés:

A 6 tojás felvert kemény habjába beletesszük a 4 tojássárgáját, kristálycukrot, diót és a morzsát.

Ezt a masszát ostyalapra tesszük, megsütjük. Közben a 2 tojássárgáját elkeverjük 1 dl erős feketekávéval, 1 dl tejjel és 1 evőkanál liszttel, és sűrű krémmé főzzük. Amikor a tészta megsült, kihűlt, a krémet rákenjük.

Tovább 

Hozzávalók:

600 g pontyfilé,

80 g vöröshagyma,

200 g sárgarépa,

200 g petrezselyemgyökér,

100 g zeller,

20 g liszt,

50 g vaj vagy margarin,

2 dl tejföl,

150 g zöldborsó,

só, őrölt bors,

tárkony, tárkonyecet.

 

 

 


Elkészítése:

filéket beirdaljuk, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, sózzuk, törött borssal fűszerezzük.

A zöldségféléket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra, a zöldségeket gyufaszál vastagságúra daraboljuk.

Tovább 

Hozzávalók 8 adag húshoz:

1 fej vöröshagyma,

3 db újhagyma,

3 gerezd fokhagyma,

1 dl borecet,

1 dl víz,

1 dl ketchup,

1 dl citromlé,

10 dkg barnacukor,

1 dl chiliszósz,

1 evőkanál őrölt mustármag,

2 evőkanál Worchester szósz,

1 mokkáskanál  cayenne-bors,

1 mokkáskanál őrölt fekete bors,

1 mokkáskanál bazsalikom,

1 mokkáskanál szurokfű,

só.

 

 

 

 

A hagymákat apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Rászórjuk a fűszereket, jól összekeverjük, majd felengedjük vízzel, citromlével, borecettel, ketchuppal, chiliszósszal. Hozzáadjuk a barnacukrot, megsózzuk.

Tovább 

Tartármártás

Hozzávalók: 1 adag  majonéz, 2 dl tejföl, 5 cl száraz fehérbor, őrölt fehérbors.

A hozzávalókat összekeverjük, és tálalásig hűtőbe tesszük.

 


Főtt tartármártás

Hozzávalók: 1 dl tej, 1 csapott ek. liszt, 1 dkg vaj, 2 dl tejföl, 1 kk. mustár 1 kk. ecet, só, őrölt bors, cukor.

Simára keverjük a tejet a liszttel meg a vajjal, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Kihűtjük, a tejföllel elkeverjük, és a fűszerekkel ízesítjük.

Tovább 

Elkészítése:

Fél kiló liszthez minimum 5 tojást (de inkább 6-7 db-ot),

1 dl olajat,

kevés sót,

és annyi tejet kell belekeverni, hogy nokedli sűrűségű legyen. Víz nem kell bele! Forrásban levő (zubogó) vízbe szaggatjuk. A vízbe tegyünk még sót és olajat. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, alaposan kiolajozott tálba öntjük. Mikróban átmelegíthető, ha nagyon kihűlne.

Hozzávalók:

240 ml  majonéz,

40 dkg tengeri hal,

1 db burgonya,

10 dkg parmezán sajt,

10 dkg liszt,

2 db tojás,

olaj (a sütéshez),

80 dkg ceruzabab,

2 db lilahagyma,

2 db piroshúsú paprika,

3-4 szál friss tárkony,

1 teáskanál tárkonyecet,

ételízesítő.

 

 

 


Elkészítés:

A halszeleteket ujjnyi vastagságú rudacskákra vágjuk, és ételízesítővel meghintjük.

A reszelt burgonyából, sajtból, lisztből, tojásból, kevés vízből és parányi sóból sűrű masszát készítünk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

4-6 szép alma,

10 dkg liszt,

3 tojás,

2 evőkanál tejföl,

1 evőkanál sör,

csipetnyi só,

olaj,

porcukor.

 

 


Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, a magházat kivesszük, és vastagabb szeletekre vágjuk. Lisztből, tojásból, tejfölből és sörből, egy csipetnyi sóval sűrű palacsintatésztát készítünk, belemártjuk az almaszeleteket, és forró olajban kisütjük,papírtörlőre szedjük majd jól megszórjuk porcukorral.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Unokánk tortája az 5.szuletésnapjára képhez:

Unokank_tortaja_az_5szuletesnapjara_2076762_6318_s

Gratulálok! Biztos örült neki az ünnepelt! Isten éltesse!

Zita-Irma Kováčová 3 napja új képet töltött fel:

Unokank_tortaja_az_5szuletesnapjara_2076762_6318_s

Vass Lászlóné 5 napja új képet töltött fel:

Szilvalekvar_2076651_9110_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Oroszkrem_kocka_2076256_9965_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Olcso_csokolades_szelet_2075678_8919_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Orosz_kremes_2075677_4121_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu