Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 vékony, hosszúkás padlizsán,
10 dkg füstölt sajt egy darabban,
12-15 dkg liszt,
1 tojás,
másfél dl tej,
3 gerezd fokhagyma,
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só;
a sütéshez olaj.
Elkészítés:
A megmosott, héjas padlizsánok száras végét levágjuk, majd mindkét padlizsánt, egyforma vastagságú 8-8 karikára szeleteljük. Mindegyiket mindkét oldalán megsózzuk, és 15 percig várunk, hogy a zöldség kiadja keserű, szürkés levét. Közben a sajtot 8 (padlizsánkarika nagyságú) szeletre vágjuk.12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50-60 db szőlőlevél,
5 dkg zsír,
15 dkg vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
40 dkg sertéshús,
5 g törött bors,
3 g majoránna,
3 dkg vaj,
6 dkg rizs,
40 dkg padlizsán,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt, só.
Elkészítés:
A szőlőleveleket leforrázzuk, majd hideg vízbe téve jól átöblítjük, szárát és a középső, vastag eret kivágjuk. Kevés zsírban apró, finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a darált sertéshúst hozzátéve megsózzuk, sóval, törött borssal, majoránnával fűszerezzük, és gyakori keveréssel megpirítjuk.
|
|
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
2 padlizsán,
1 dl rizs,
50 dkg paradicsom,
4 evőkanál olaj,
2 dl tejföl,
2 nagy fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál vegeta,
kevés citromlé,
ízlés szerint kevés só, törött bors.
Elkészítés:
A megmosott padlizsánt héjastól egy centis karikákra vágom, citrommal megöntözöm és megsózom. 15 percig állni hagyom, hogy keserű levét kiengedje. Közben a megtisztított csirkét kis darabokra vágom, megsózom, majd a felforrósított olajon átsütöm, és félreteszem.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Egy evőkanál olajon, fedő alatt üvegesre sütünk egy nagy fej karikára vágott vöröshagymát. Hozzáadunk 4 nyolcrét vágott paradicsomot, majd ha levet eresztett, beleteszünk 2-3 kicsumázott, csíkokra vágott zöldpaprikát. Megsózzuk, egy-két gerezd tört fokhagymával ízesítjük, és lefedve puhára pároljuk.
Közben a sütőben vagy grillen megsütünk egy kisebb padlizsánt, fa- vagy műanyag késsel meghámozzuk, és kockákra vágva a lecsószerű raguhoz adjuk.
Teflon serpenyőben minden zsiradék nélkül addig sütünk megtisztított, fél centi vastagra vágott 20 deka gombát, míg leve elpárolog (sózni nem szabad).
12 éve | kazinczy attila | 0 hozzászólás
Nonstop mulatós és retro zenékkel új címen a Zenerádió! http://azene.hopto.org
12 éve | Barna Pap Mónika | 6 hozzászólás
Hozzávalók:
2 adag kész lecsó,
25 dkg spagetti,
2 tojás,
2 dl tejföl,
3 gerezd fokhagyma,
5 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,
1 evőkanál só,
a tepsi kikenéséhez evőkanál olaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A darabokra tört spagettit megfőzöm. A lecsót hidegen összekeverem a felvert, tejföllel elkevert tojással, majd a zúzott fokhagymával ízesítem. A még meleg spagettit beleforgatom a lecsós mártásba, és az olajjal bekent, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba vagy tepsibe terítem.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15 dkg vékony metélt tészta,
1 nagy kígyóuborka,
2 kovászos uborka,
2 ecetes (csemege) uborka,
4 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
3 evőkanál kovászosuborka-lé,
3 evőkanál olaj,
1 csokor kapor,
késhegynyi törött fekete bors és piros fűszerpaprika, ízlés szerint só.
Elkészítés.
A tésztát sós vízben megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem, és jól lecsöpögtetem. Az olajjal összekeverem, és hagyom, hogy kihűljön.12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
10 dkg szarvacskatészta,
1 kisebb, hosszúkás padlizsán,
1 nagy fej vöröshagyma,
30 dkg apró, kemény paradicsom,
1 dl olaj,
csokor friss kapor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál citromlé,
csipetnyi cukor,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítve 1 evőkanál olajjal összekeverem, és hagyom, hogy kihűljön. Közben a megmosott padlizsánt héjastól kis kockákra aprítom, és jól megsózom.
Hozzávalók:
50 dkg párizsi (vagy krinolin vagy szafaládé),
2 nagy fej vöröshagyma,
só, ecet, cukor, őrölt fekete bors ízlés szerint,
1-1 késhegynyi őrölt koriander és őrölt mustármag.
Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát nagyon vékony karikákra vágom és besózom. 30 percig hagyom a sóban. Közben a bőrétől megfosztott felvágottat vékony csíkokra aprítom. 2 dl-nyi salátalevet készítek ecettel, cukorral és a fűszerekkel.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 pár virsli,
2 csokor zöldhagyma (vagy 20 dkg apró szemű hagyma),
3 evőkanál, levétől leszűrt marinált paradicsompaprika, borecet, só, cukor ízlés szerint,
1-1 mokkáskanál koriander, mustármag és szemes fekete bors,
15 dkg trappista sajt,
2 dl kefir.
Elkészítés:
A megtisztított zöldhagymát 1 cm-es karikákra vágom. A virslit bőrétől megfosztom (csak akkor, ha műanyag borítású), és vízbe téve forráspontig főzöm, majd felkarikázom, és az előzőleg elkészített páclébe teszem.
Hozzávalók:
Fél sült vagy főtt csirke,
50 dkg zsenge zöldbab,
2 kisebb fej vöröshagyma,
3 dl joghurt,
3 evőkanál olaj,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
fél citrom leve,
só és cukor ízlés szerint,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors.
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott és lecsöpögtetett zöldbabot 2-3 cm-es darabkákra vágom és nagyon kevés sós vízben (vagy gőzben) megpárolom. Leszűröm és hagyom kihűlni. A sült csirkét kicsontozom és nagyon vékony metéltre vágom.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg körüli kelkáposzta,
4 dl tejföl,
2 ecetes uborka,
2 tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
2 gerezd fokhagyma,
késhegynyi őrölt fekete bors ízlés szerint,
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A kelkáposzta külső leveleit leszedem, és az egészet leveleire szétbontom. Egyenként megmosom, lecsurgatom, és forrásban levő sós vízbe dobom. Az újraforrástól számított 3 percnyi főzés után lecsöpögtetem és hagyom kihűlni.
12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25-30 dkg ecetes szilvabefőtt,
1 evőkanál mustár,
1 dl vörösbor,
1 teáskanál burgonyaliszt (vagy búzakeményítő),
1 dl tejföl,
1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg és őrölt koriander, csipetnyi cukor és ízlés szerint só.
Elkészítés:
A szilvabefőttet leszűröm, kimagozom, és nagyon apróra összevagdalom. A borba belekeverem a burgonyalisztet, hozzáadok 2-3 evőkanál ecetes szilvalevet és a tejfölt, majd állandó keverés közben jól elforralom.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg vékony metélt,
4 evőkanál szilvalekvár;
5 dkg finomra darált dióbél,
5 dkg finomra darált mák,
ízlés szerint 8-10 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
2 tojás,
a tészta főzéséhez só;
a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzöm, leöblítem, és az olvasztott vajon megforgatom. Egy kisebb tepsit kikenek a vajjal, és meghintem a zsemlemorzsával, majd a főtt tészta egyharmad részét belesimítom.
Hozzávalók:
40 dkg. kukoricaliszt,
2 pohár aludttej,
1 pohár tejföl,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
tojásnyi zsír,
1 bögre szilvalekvár,
kevés só.
Elkészítés:
A kukoricalisztet mély tálba tesszük, hozzáadjuk a szódabikarbonát, a sót, az aludttejet és a tejfölt. Jól összekeverjük (közepes sűrűségűnek kell lennie) Jól kizsírozott tepsibe öntjük. Tetejét langyos zsírral meglocsoljuk, és szilvalekvárt csöpögtetünk sűrűn a tetejére.
Hozzávalók:
1 egész tojás
4 dkg vaj
16 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
fél csésze tej
késhegynyi szódabikarbóna
12 dkg liszt
a krémhez:
3 csapott kávéskanál liszt
kis vízzel keverve
fél csésze tej
10 dkg vaj
12 dkg porcukor
fél citrom leve
Elkészítés:
A tojást, vajat, cukrot simára keverjük, a kakaót, tejet és a lisztet,
szódabikarbónát is hozzákeverjük. Kikent, hosszúkás formában kisütjük,
kihűlve kétszer keresztbe vágjuk.
A krémmel megtöltjük.
Hozzávalók:
50 dkg csőtészta
15 dkg zöldborsó
15 dkg zöldbab
15 dkg sárgarépa
5 dl tejszín
1 ek. olaj
kevés vaj
só,bors
Elkészítés:
A tésztát sós-olajos vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.A zöldségeket
enyhén sós vízben puhára pároljuk. Egy nagyobb serpenyőbe felmelegítjük a
vajat, hozzáadjuk a kész zöldségeket, sózzuk-borsozzuk,és nyakonöntjük a
tejszínnel. Beleforgatjuk a tésztát és jól összerázzuk.
Őnálló ételként de köretnek is nagyon finom.
Hozzávalók:
sertéstarja (vagy bármilyen más hús is jó)
só
liszt
2 dl zöldség alaplé
olaj
A zöldség raguhoz:
5-6 db sárgarépa
2-3 db fehérrépa
1 kis fej karalábé
3 evőkanálnyi kukorica
1 db vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
só
bors
bazsalikom
3 karika citrom
1-2 db babérlevél
petrezselyemlevél
liszt
olaj
A körethez:
3 dl rizs
petrezselyem
só
olaj
Elkészítés:
Először a húst készítem el, mert annak kell a legtöbb idő.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás