Sütés főzés Blog: 2012. augusztus

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2012. augusztus

Hozzávalók:

2 vékony, hosszúkás padlizsán,

10 dkg füstölt sajt egy darabban,

12-15 dkg liszt,

1 tojás,

másfél dl tej,

3 gerezd fokhagyma,

1 csapott mokkáskanál törött fekete bors,

ízlés szerint só;

a sütéshez olaj.

 

 

 

 

Elkészítés:

A megmosott, héjas padlizsánok száras végét levágjuk, majd mindkét padlizsánt, egyforma vastagságú 8-8 karikára szeleteljük. Mindegyiket mindkét oldalán megsózzuk, és 15 percig várunk, hogy a zöldség kiadja keserű, szürkés levét. Közben a sajtot 8 (padlizsánkarika nagyságú) szeletre vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

50-60 db szőlőlevél,

5 dkg zsír,

15 dkg vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

40 dkg sertéshús,

5 g törött bors,

3 g majoránna,

3 dkg vaj,

6 dkg rizs,

40 dkg padlizsán,

2 dl tejföl,

10 dkg reszelt sajt, só.

 

 


Elkészítés:

A szőlőleveleket leforrázzuk, majd hideg vízbe téve jól átöblítjük, szárát és a középső, vastag eret kivágjuk. Kevés zsírban apró, finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a darált sertéshúst hozzátéve megsózzuk, sóval, törött borssal, majoránnával fűszerezzük, és gyakori keveréssel megpirítjuk.

Tovább 

 

Hozzávalók:

1 közepes nagyságú csirke,

2 padlizsán,

1 dl rizs,

50 dkg paradicsom,

4 evőkanál olaj,

2 dl tejföl,

2 nagy fej vöröshagyma,

3 gerezd fokhagyma,

1 evőkanál vegeta,

kevés citromlé,

ízlés szerint kevés só, törött bors.

 

 

 

 

Elkészítés:

A megmosott padlizsánt héjastól egy centis karikákra vágom, citrommal megöntözöm és megsózom. 15 percig állni hagyom, hogy keserű levét kiengedje. Közben a megtisztított csirkét kis darabokra vágom, megsózom, majd a felforrósított olajon átsütöm, és félreteszem.

Tovább 

Egy evőkanál olajon, fedő alatt üvegesre sütünk egy nagy fej karikára vágott vöröshagymát. Hozzáadunk 4 nyolcrét vágott paradicsomot, majd ha levet eresztett, beleteszünk 2-3 kicsumázott, csíkokra vágott zöldpaprikát. Megsózzuk, egy-két gerezd tört fokhagymával ízesítjük, és lefedve puhára pároljuk.

Közben a sütőben vagy grillen megsütünk egy kisebb padlizsánt, fa- vagy műanyag késsel meghámozzuk, és kockákra vágva a lecsószerű raguhoz adjuk.

Teflon serpenyőben minden zsiradék nélkül addig sütünk megtisztított, fél centi vastagra vágott 20 deka gombát, míg leve elpárolog (sózni nem szabad).

Tovább 

Nonstop mulatós és retro zenékkel új címen a Zenerádió! http://azene.hopto.org

Hozzávalók:

2 adag kész lecsó,

25 dkg spagetti,

2 tojás,

2 dl tejföl,

3 gerezd fokhagyma,

5 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,

1 evőkanál só,

a tepsi kikenéséhez  evőkanál olaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa.

 

 

 

Elkészítés:

A darabokra tört spagettit megfőzöm. A lecsót hidegen összekeverem a felvert, tejföllel elkevert tojással, majd a zúzott fokhagymával ízesítem. A még meleg spagettit beleforgatom a lecsós mártásba, és az olajjal bekent, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba vagy tepsibe terítem.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Szívesen mindenkinek,szívesen várok róla képet is :)

Tovább 

Hozzávalók:

15 dkg vékony metélt tészta,

1 nagy kígyóuborka,

2 kovászos uborka,

2 ecetes (csemege) uborka,

4 gerezd fokhagyma,

2 dl tejföl,

3 evőkanál kovászosuborka-lé,

3 evőkanál olaj,

1 csokor kapor,

késhegynyi törött fekete bors és piros fűszerpaprika, ízlés szerint só.

 

 

 

 

Elkészítés.

A tésztát sós vízben megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem, és jól lecsöpögtetem. Az olajjal összekeverem, és hagyom, hogy kihűljön.

Tovább 

Hozzávalók:

10 dkg szarvacskatészta,

1 kisebb, hosszúkás padlizsán,

1 nagy fej vöröshagyma,

30 dkg apró, kemény paradicsom,

1 dl olaj, 

csokor friss kapor,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

1 teáskanál citromlé,

csipetnyi cukor,

ízlés szerint só.

 

 

 

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítve 1 evőkanál olajjal összekeverem, és hagyom, hogy kihűljön. Közben a megmosott padlizsánt héjastól kis kockákra aprítom, és jól megsózom.

Tovább 

Párizsi saláta, I.

 

Hozzávalók:

50 dkg párizsi (vagy krinolin vagy szafaládé),

2 nagy fej vöröshagyma,

só, ecet, cukor, őrölt fekete bors ízlés szerint,

1-1 késhegynyi őrölt koriander és őrölt mustármag.

 

 

Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát nagyon vékony karikákra vágom és besózom. 30 percig hagyom a sóban. Közben a bőrétől megfosztott felvágottat vékony csíkokra aprítom. 2 dl-nyi salátalevet készítek ecettel, cukorral és a fűszerekkel.

Tovább 

Hozzávalók:

4 pár virsli,

2 csokor zöldhagyma (vagy 20 dkg apró szemű hagyma),

3 evőkanál, levétől leszűrt marinált paradicsompaprika, borecet, só, cukor ízlés szerint,

1-1 mokkáskanál koriander, mustármag és szemes fekete bors,

15 dkg trappista sajt,

2 dl kefir.

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított zöldhagymát 1 cm-es karikákra vágom. A virslit bőrétől megfosztom (csak akkor, ha műanyag borítású), és vízbe téve forráspontig főzöm, majd felkarikázom, és az előzőleg elkészített páclébe teszem.

Tovább 

Hozzávalók:

Fél sült vagy főtt csirke,

50 dkg zsenge zöldbab,

2 kisebb fej vöröshagyma,

3 dl joghurt,

3 evőkanál olaj,

1 nagy csokor petrezselyemzöld,

fél citrom leve,

só és cukor ízlés szerint,

1 mokkáskanál őrölt fehér bors.

 

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott és lecsöpögtetett zöldbabot 2-3 cm-es darabkákra vágom és nagyon kevés sós vízben (vagy gőzben) megpárolom. Leszűröm és hagyom kihűlni. A sült csirkét kicsontozom és nagyon vékony metéltre vágom.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg körüli kelkáposzta,

4 dl tejföl,

2 ecetes uborka,

2 tojás,

1 kis fej vöröshagyma,

5 dkg füstölt szalonna,

2 gerezd fokhagyma,

késhegynyi őrölt fekete bors ízlés szerint,

liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz,

olaj a sütéshez.

 

 

 

Elkészítés:

A kelkáposzta külső leveleit leszedem, és az egészet leveleire szétbontom. Egyenként megmosom, lecsurgatom, és forrásban levő sós vízbe dobom. Az újraforrástól számított 3 percnyi főzés után lecsöpögtetem és hagyom kihűlni.

Tovább 

 Nutellás turmix

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

zNA858 frahfeciiqrv, [url=http://jcyjsmvusdfz.com/]jcyjsmvusdfz[/url], [link=http://abvygxillilx.com/]abvygxillilx[/link], http://ursxjnnczliz.com/

 2012-s Magyarország tortája receptje

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

srbExV iyijozckchsx, [url=http://umsiieitaoqq.com/]umsiieitaoqq[/url], [link=http://dcnurnmhuvss.com/]dcnurnmhuvss[/link], http://enpjujvpgyez.com/
GhWCkc brgmypvbxzog, [url=http://jqgplvogcvbs.com/]jqgplvogcvbs[/url], [link=http://lrshnjtsplrc.com/]lrshnjtsplrc[/link], http://kykswpfpsxon.com/
jNUAXJ uxeobtasrddm, [url=http://njveanxanmse.com/]njveanxanmse[/url], [link=http://nfkcwgfbphmj.com/]nfkcwgfbphmj[/link], http://njphimawjsje.com/

 

Hozzávalók:

25-30 dkg ecetes szilvabefőtt,

1 evőkanál mustár,

1 dl vörösbor,

1 teáskanál burgonyaliszt (vagy búzakeményítő),

1 dl tejföl,

1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg és őrölt koriander, csipetnyi cukor és ízlés szerint só.

 

 

 

 

Elkészítés:

A szilvabefőttet leszűröm, kimagozom, és nagyon apróra összevagdalom. A borba belekeverem a burgonyalisztet, hozzáadok 2-3 evőkanál ecetes szilvalevet és a tejfölt, majd állandó keverés közben jól elforralom.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg vékony metélt,

4 evőkanál szilvalekvár;

5 dkg finomra darált dióbél,

5 dkg finomra darált mák,

ízlés szerint 8-10 dkg porcukor,

5 dkg vaj,

2 tojás,

a tészta főzéséhez só;

a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa.

 

 

 

 

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzöm, leöblítem, és az olvasztott vajon megforgatom. Egy kisebb tepsit kikenek a vajjal, és meghintem a zsemlemorzsával, majd a főtt tészta egyharmad részét belesimítom.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg. kukoricaliszt,

2 pohár aludttej,

1 pohár tejföl,

1 kávéskanál szódabikarbóna,

tojásnyi zsír,

1 bögre szilvalekvár,

kevés só.

 

 

 

Elkészítés:

A kukoricalisztet mély tálba tesszük, hozzáadjuk a szódabikarbonát, a sót, az aludttejet és a tejfölt. Jól összekeverjük (közepes sűrűségűnek kell lennie) Jól kizsírozott tepsibe öntjük. Tetejét langyos zsírral meglocsoljuk, és szilvalekvárt csöpögtetünk sűrűn a tetejére.

Tovább 

 Kakaós süti citromos krémmel

12 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás

Hozzávalók:


1 egész tojás
4 dkg vaj
16 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
fél csésze tej
késhegynyi szódabikarbóna
12 dkg liszt
a krémhez:
3 csapott kávéskanál liszt
kis vízzel keverve
fél csésze tej
10 dkg vaj
12 dkg porcukor
fél citrom leve

Elkészítés:


A tojást, vajat, cukrot simára keverjük, a kakaót, tejet és a lisztet, szódabikarbónát is hozzákeverjük. Kikent, hosszúkás formában kisütjük, kihűlve kétszer keresztbe vágjuk.


A krémmel megtöltjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Katalin!
Nem kell kihűteni csak ne legyen nagyon forró, mert így könnyebb a vajat jól elkeverni a cukorral együtt, ugyanúgy mint amikor a pudinggal dolgozzunk.
Kellemes hétvégét.

Tovább 

 Tejszínes-zöldséges tészta recep

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Hozzávalók:


50 dkg csőtészta
15 dkg zöldborsó
15 dkg zöldbab
15 dkg sárgarépa
5 dl tejszín
1 ek. olaj
kevés vaj
só,bors

Elkészítés:


A tésztát sós-olajos vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.A zöldségeket enyhén sós vízben puhára pároljuk. Egy nagyobb serpenyőbe felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk a kész zöldségeket, sózzuk-borsozzuk,és nyakonöntjük a tejszínnel. Beleforgatjuk a tésztát és jól összerázzuk.

Őnálló ételként de köretnek is nagyon finom.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 12 éve

Ez egy nagyon könnyű és variálható étel...a zöldségek tetszés szerint variálhatók !!!

Tovább 


Hozzávalók:


sertéstarja (vagy bármilyen más hús is jó)

liszt
2 dl zöldség alaplé
olaj
A zöldség raguhoz:
5-6 db sárgarépa
2-3 db fehérrépa
1 kis fej karalábé
3 evőkanálnyi kukorica
1 db vöröshagyma
2 dl főzőtejszín

bors
bazsalikom
3 karika citrom
1-2 db babérlevél
petrezselyemlevél
liszt
olaj
A körethez:
3 dl rizs
petrezselyem

olaj

Elkészítés:


Először a húst készítem el, mert annak kell a legtöbb idő.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu