Sütés főzés Blog: 2009. november

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2959 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 423 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2959 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 423 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2959 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 423 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5457 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2959 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 423 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2009. november

MOST EGY NAGYON GYORSAN ELKÉSZITHETŐ SALÁTÁT KAPTOK!

Vesztek úgy 5-6 darab krumpit és héjjába meg főzitek, mikor meg van, meg hámozzátok, és vékony szeletekre vágjátok, majd egy üveg tálba helyezitek. 10dkg finom sonkát, vagy szalámit nagyon apróra vágtok és reá helyezitek.Vesztek 4-6 saláta lapit,frisset ropogosat, és apróra vágva azt is reá helyezzük,egy tojás majonézzel is meg keverjük, majd sózzuk, borsozzuk, és vagy három,négy kanál alma ecettel savanyítjuk.

Utolsó hozzászólás

Erdős Györgyné üzente 8 éve

Már az olvasására is össze fojt a nyál a számba

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg porcukor,

10 dkg kókuszreszelék,
7 dkg vaj,

2 ek rum (aroma is tökéletes),
5 dkg étcsoki,

izlés szerint színes cukorka,

vagy tortadara.

Elkészítés:

A kókuszreszelékkel összekeverem a porcukrot, majd hozzáadom a puha vajat, a rumot, és sűrű masszává gyúrom. Vagy kókuszreszeléken kinyújtom és külömböző formákat szúrok ki belőle. Vagy pici golyókat formálok, és különböző formákba   nyomkodom. Kb. fél órára hűtőbe teszem, majd a formából óvatosan kiszedem. Az étcsokit megolvasztva, a sütikre csorgatom. Ha csokimáz meg  szilárdul, Díszthetjük apró színes cukorkával, vagy színes torta darával is.

Tovább 

 

Szép Adventi Vasárnapot kivánok mindenkinek!!!!!

Időm lévén végig olvastam az előételekről írottakat, látom hogy senki sem említette a BEAUF salátát, vagy népies neve Francia saláta, mert egyszerű, mutatós, egészséges.

Tehát, mikor a levesek koronázott királyát  csináljátok, amit mindenféle húsbol is lehet, de a legfinomabb a marha lábszárból van. Nem is kell említenem, hogy rengeteg zöldség hozzáadásával.Mivel ez adja meg mennyei ízét és színét, nem a delikát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Jó magam is sokszor készítek hétköznap is csak elkerüli az ember figyelmét, hogy leírja a receptet.

Tovább 

 Hozzávalók:

4 tojás,

25dkg cukor,

12,5 dkg  margarin,

30dkg liszt,

2,5 dl tej,

1 citromhéj,  

1 csom van. cukor,

1csom. sütőpor,

10dkg étcsokolédé, i

zlés szerint mazsola

Elkészítés: 
A tojás sárgáját, a vaníliás cukorral, a kristálycukor 2/3 részével és a margarinnal habosra  keverjük. A lisztet, miután elkevertem a sütőporral, kanalanként a vajas masszához adagolom a tejjel (1 kanál tej, 1 kanál liszt). A tej mennyiségének pontos betartása fontos!

Tovább 

 

Spórolás a konyhában: érdemes megszívlelni!

 

Kiszámoltad már, mennyit költ a család az iskolai és munkahelyi büfében? Ha csak a napi kávét számolod, havi 4-5000 Ft-od is bánhatja, ha hozzáadjuk a pogácsát, a szendvicset, több tízezer forintos tételek jönnek ki, nem beszélve az üdítő automatákról. Érdemes egy kicsit átgondolni, mire és mennyit költünk.

Csomagolj szendvicset, gyümölcsöt, vidd műanyag dobozban az ételt otthonról. A kávét akár termoszban is magukkal vihetik kávéfüggő olvasóink.

Tovább 

 

Hozzávalók:

19 dkg vaj,

20 dkg cukor, 

2 dkg kakaópor,

5 tojássárgája, 

3 egész tojás,
23 dkg olvasztott csokoládé,
11  tojás fehérje,

Elkészítés:

A vajat a cukor 1/3 részévelés a kakaóporral  habosrakeverjük és félre tesszük. A tojássárgájat az egész tojással 

kikeverjük majd belecsorgatjuk az olvasztott csokoládét. Most egybedolgozzuk a vajkrémet és a csokolédás tojásos keveréket. A  tojásfehérjét a cukor maradék részével habbá verjük. Majd ezt óvatosan hozzákeverjük az előzőleg már elkészített masszához. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot. Megmelegített sütőlemezen formába töltjük.

Tovább 

Hozzávalók:

1 csésze főtt rizs,

30 g parmezán sajt,

1 tojás,

40 g mozzarella sajt,

40 g zöldborsó
2 gerezd zúzott fokhagyma,

1 ek olívaolaj,
1 ek  oregáno,

zsemlemorzsa 
a sütéshez: olaj

Elkészítés:

Hevítsük fel az olajat a serpenyőben, tegyük bele a zöldborsót és a fokhagymát, s addig pároljuk, amíg a hagyma illatozni kezd. Egy tálban keverjük össze a rizzsel, a parmezán sajttal,  a felvert tojással és az oregánoval. A masszából formázzuk gombócokat.

Utolsó hozzászólás

korzistka gavrila üzente 8 éve

Olcsó, gyorsan készithetó, finom, mutatos,csak gratulálni tudok Gábor

Tovább 

Hozzávalók:

90 dkg liszt, 2 ek. szódabikarbóna, 25dkg margarin, 45 dkg méz, 25 dkg cukor, 2 tojás sárgája, mézeskalács fűszerkeverék izlés szerint.

Elkészítés:

Összeöntjük a lisztet, a szódabikarbónát, a margarint és a fűszerkeveréket. Felforraljuka mézet és a cukrot. Ráöntjük a lisztes tál tartalmára úgy, hogy a margarin jó része elolvadjon.Hozzáadunk 2 tojássárgáját, és jól elkeverjük. Keverés után pihentetjük, mely közben ki is hűl.A pihentetés legalább 1 óra hossza legyen.A tésztát kinyújtjuk és formákat szaggatunk belőle.

Utolsó hozzászólás

Sárkány Andrásné Mara üzente 8 éve

Köszönöm szépen a jó szándékú választ!
Mara

Tovább 

 Nutellás bejgli

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók:

  • Tészta recept 3 rúdhoz:
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 22 dkg  Ráma margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1,3-1,4 dl hideg tej
  • Töltelék anyagai:
  • kb. 12-15 dkg darált háztartási keksz
  • kb. 25-30 dkg őrölt pörkölt mogyoró
  • kb. 45-50dkg Nutella

Elkészítés

Tészta készítése: A hideg tejben feloldjuk az élesztőt, a cukrot és a tojás sárgáját.

Tovább 

 Túrós bejgli

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • (6 db 1/2kg-os beiglihez)
  • 1 kg liszt,
  • 40 dkg vaj,
  • 10 dkg porcukor,
  • 2 dkg só,
  • 3 dl tej,
  • 2 tojássárgája,
  • 3 dkg élesztő
  • a túrótöltelékhez:
  • (2 db 1/2 kg-os beiglihez)
  • 30 dkg túró,
  • 10 dkg porcukor,
  • 4 dkg búzadara,
  • 3 tojássárgája,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 4 dkg mazsola,
  • fél citrom reszelt héja
Elkészítés

A tészta elkészítése: 1,5 dl tejbe beletesszük az élesztőt, de nem futtatjuk fel, hanem elkeverjük. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot, a sót, a tojássárgákat, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejes élesztőt és összegyúrjuk, végül a maradék tejjel összedolgozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

20 dkg tehéntúró, 5 dkg zabkorpa, 3 ek cukor, 2 tojás, egy citrom reszelt héja, 

vaníliaaroma, kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojások sárgáját, az édesítőt, a tehéntúrót, a zabkorpát, a citrom héját és a vaníliaaromát összekeverjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk az túróba. legalább egy órára betesszük a hűtőszekrénybe. Közben felteszünk vizet forrni, ha felforrt  a hideg masszából gombócokat formálunk, és a forróvízbe tesszük.  Ha feljöttek a tetejére, akkor még 3-4 percet főzzük.

Tovább 

 Puha mézes

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 1 pohár olvasztott zsír (2 dl)
  • 3 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 pohár méz (2 dl)
  • 1 pohár tej (2 dl)
  • 2 dkg szalakáli
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés

A tojást a cukorral és a tejjel - amibe előzőleg belekevertük a szalakálit - összekeverjük. A mézet meglangyosítjuk. A liszthez hozzákeverjük a mézeskalács fűszert, hozzáöntjük a langyos mézet, az olvasztott zsírt és a tojásos-tejes keveréket. Összegyúrjuk, és körülbelül 2 órán keresztül pihentetjük.

Tovább 

 Házi Mozart golyók

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál rum
  • 1 tojásfehérje
  • kb. 40 szem kimagozott rumos meggy(vagy csak rum aromás én úgy készítem)
Elkészítés

A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük, mert így könnyebben lehet vele dolgozni. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk.

Tovább 

 Hamis marcipán golyócskák

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
  • 15 dkg gríz (búzadara)
  • 10 evőkanál tej
  • 10 dkg  Ráma margarinmargarin
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg darált keksz
  • egy üveg keserű mandulaaroma (30 ml) [lehet sima mandulaaroma is, de akkor nem lesz szép zöld a közepe!:)]
  • keserű kakaópor
Elkészítés

A grízt leforrázzuk a tejjel, majd - még melegen, így homogénebb lesz - a következőket keverjük hozzá: sütőmargarin, porcukor, darált keksz, legvégül pedig a keserű mandulaaroma. A masszát hagyjuk kihűlni, majd csinos golyócskákat formázunk belőle.

Tovább 

 Gyors finom túró gombóc

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 3 tojás
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg búzadara
  • pirított zsemlemorzsa
  • cukor
  • tejföl
Elkészítés

Jól kikeverjük az olvasztott vajat, a tojássárgát, a túrót, a búzadarát. Ezután óvatosan belekeverjük a habbá felvert fehérjét. Nem kell pihentetni, rögtön nedves kézzel gombócokat formálunk, és enyhén sós vízben kifőzzük. Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, cukros tejföllel tálaljuk. Igazán gyors recept, mert nem kell állni hagyni!

Tovább 

 Lusta asszony sajtos rúdja

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg  Rámamargarin
  • 15 dkg sajt (fele füstölt)
  • 2 dl tejföl
  • A tetejére:
  • 10 dkg sajt
Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk és 2 felé vesszük. Egyenként egyenletesen belenyomkodjuk egy közepes tepsibe. Derelyevágóval 4x4 es négyzetekre vágjuk. Utána kenjük meg tojássárgával és rászórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy a sajt ne égjen meg. Ha kész, kiborítjuk, és a bevágások szerint eltördeljük.

Tovább 

 Thai csírke üvegtésztával

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 nagy zsenge cukkini
  • 2 db közepes sárgarépa
  • szója szósz
  • csipetnyi gyömbér
  • 15 dkg üvegtészta (1,5 csomag)
  • őrölt chili (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál méz
  • kevés olaj
Elkészítés

Előkészületek: A csirkemellet apró kockákra vágjuk. A sárgarépát és a cukkinit meghámozzuk, és keskeny csíkokra szeleteljük. A rizstésztát forró, lobogó vízzel leöntjük.

A húst kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd fedő alatt minimális víz hozzáadásával puhára pároljuk.

Tovább 

 Gyors tepsis krumpli

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg kicsi hagyma
  • 50 dkg debreceni kolbász
  • ételízesítő
  • bors
  • piros paprika
  • majoranna
  • olaj
Elkészítés

A krumplit és a hagymát megpucoljuk, és egyforma darabokra vágjuk /én négybe vágom a krumplit és a hagymát is, ezért mindig kicsi krumplit és kicsi hagymát használok hozzá/. Egy nagy tepsibe rakom az egészet, megszórom sóval, ételízesítővel, borssal, majorannával, pirospaprikával, és öntök rá kb. 1 dl olajat.

Tovább 

  • network.hu

     1 dl tejszín
  • 20 dkg fehér csoki
  • 2,5 dkg vaj
  • 10dkg kókuszreszelék

  • pár csepp vanília aroma
  • Hempergetéshez:

    • kókuszreszelék

    A tejszínt  felforraljuk, majda tűzről levesszük , és  hozzá adjuk a fehér csokit, a vanília aromát és a vajat. Kézi habverővel habosra keverjük, addig amíg egységes masszává nem áll össze . Ekkor  pár órára betesszük a hűtőbe, hogy megszilárduljon. Majd kivesszük és átkeverjük az egészet.  Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd  a masszából apró golyókat formálunk.

    Tovább 

     Tepsis reszelt burgonya

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

    Hozzávalók:
    • 1 kg burgonya
    • 2 nagyobb fej vöröshagyma
    • olaj vagy zsír
    • őrölt bors
    • esetleg pirospaprika, aki szereti
    • reszelhető sajt (el is maradhat)
    Elkészítés

    A burgonyát héjastól sós vízben puhára főzöm. Ha kihűlt, meghámozom. A vöröshagymát apró kockára vágom, és a zsiradékban megdinsztelem. Ha kész, belekeverem az őrölt borsot, esetleg a pirospaprikát. Egy sütőedényt kikenek zsiradékkal, és káposztareszelővel egy sor burgonyát belereszelek.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

    A hideget két féle képen is értem.
    Első nem kell sütni mert a burgonya eleve főt,az azért nem jó mert az ízek nem érnek össze.A másik amikor ki hűl akkor is fogyasztható és ugyan olyan finom.

    Tovább 

    Ez a mennyiség egy őzgerinc formához elegendő.(24 szelet)

    Hozzávalók:

    25dkg margarin, 25dkg porcukor, 3ek. liszt, 3ek.kókuszreszelék, 1tojás, 20dkg háztartási keksz 

    Tálaláshoz: kókuszreszelék

    Elkészítés:

    A margarint fölolvasztjuk,majd hozzáadjuk a porcukorot, a lisztet, a kókuszt és a felvert tojást. Állandó kevergetés közben felfőzzük.

    Ezután levesszük a tűzről és beletesszük a darabokra tördelt kekszet. Az őzgerincformát kibéleljük folpack-kal, és egyenletesen elosztjuk benne a masszát.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

    Ha valaki megsüti akkor lefényképezheti,és felteszi.
    Ez az oldal nem ragaszkodik a fényképhez ,de örülünk,ha van.
    amikor valakinek van olyan receptje,mi jó pár éve a szakács könyvébe van de
    bevált recept akkor is szívesen vesszük sőt örülünk neki. Egyszer csak lesz róluk kép is.

    Tovább 

     Háromszoros élvezet

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Háromszoros élvezet

     
    Hozzávalók:
    • Krém:
      • 2 csomag habfixáló
      • 0,5 l tejszín
      • kocka alakú háztartási keksz
      • rum
      • kávé
      • 10 dkg tejcsoki
      • 25 dkg porcukor
      • 25 dkg Rama
      • 6 dl tej
      • 2 csomag vaníliás puding
      • 7 tojássárgája
      • csokireszelék
    • Tészta:
      • 1 csomag sütőpor
      • 4 evőkanál liszt
      • 15 dkg darált dió
      • 20 dkg cukor
      • 7 tojásfehérje

    Elkészítése: A tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a piskótához hasonlóan.

    Tovább 

     Hamis gesztenyés szelet

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Hamis gesztenyés szelet

     
    Hozzávalók:
      • 25 dkg finomliszt
      • 1 kávéskanál szódabikarbóna
      • 10 dkg porcukor
      • 5 dkg margarin
      • 1 db tojás
      • 1 evőkanál méz
    • Töltelék:
      • 20 dkg margarin
      • 25 dkg porcukor
      • 1 csomag vaníliás cukor
      • 50 dkg burgonya
      • 15 dkg darált dió
      • 1/2 dl rum
    • Csokimáz:
      • 2 evőkanál kakaópor
      • 15 dkg porcukor
      • 4 evőkanál víz
      • kevés margarin

    Elkészítése: A tészta hozzávalóit, jó gyengére gyúrjuk annyi vízzel, hogy könnyen nyújtható legyen.

    Tovább 

     Citrom torta

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Citromtorta

     
    Hozzávalók:
    • A tésztához:
      • 20 dkg liszt
      • 1/2 cs. sütőpor
      • 7,5 dkg porcukor
      • 1 vaníliás cukor
      • 1 tojássárgája
      • 10 dkg vaj vagy sütőmargarin
      • 5 csepp citromaroma, vagy reszelt citromhéj
    • A töltelékhez:
      • 15 dkg cukor
      • 1 vaníliás cukor
      • 15 dkg vaj vagy sütőmargarin
      • 4 tojás
      • 150 ml citromlé
      • 50 ml víz
      • 1/2 cs. vaníliapuding
    • A krémhez:
      • 1/2 l tejszín
      • 25 dkg túró
      • 5 dkg cukor
      • 4 ek. citromlé

    Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kibélelünk vele egy tortaformát úgy, hogy pereme is legyen, majd félig megsütjük.

    Tovább 

    Hozzávalók: 

    2 csomag  babapiskóta, 2,5 dl habtejszín, 6 adag lefőzött kávé, 05 dl rum,   1 doboz natur vajkrém, 4-5 evőkanál cukor, 2 egész tojás, Ízlés szerint a rumot aromával is helyettesíthetjük. 

     

     

    A tojásokat 3 evőkanál cukorral alaposan kikeverem.Fakanállal hozzákeverem a vajkrémet is. A tejszint felverem, és óvatosan ezt is hozzákeverem. A kávéhoz hozzáadom  a rumot, és egy evőkanál cukrot. Ebbe minden darab piskótát megmártom és lerakom egy jénaiban, majd betakarom a krém felével és megint piskóta, végül a krém másik felével betakarom.A tetejét megszórom kakaóval.

    Tovább 

     Húsos krumpli tekercs

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Húsos krumplitekercs Női Portál
    if(!window.goA)document.write('<sc'+'ript src="http://imgs.adverticum.net/scripts/gwloader.js?ord='+Math.floor(Math.random()*1000000000)+'" type="text/javascript"><\/sc'+'ript>');if(window.goA)goA.addZone(38644,{displayOptions:{bannerhome:'http://ad.adverticum.net'}}); 


    Hozzávalók:

    40 dkg darált hús
    25 dkg füstölt szalonna
    2 tojás
    Só őrölt bors
    irospaprika

    A tésztához:
    2 tojás
    4 közepes burgonya
    1 evőkanál libazsír
    10 dkg liszt

    tojás a kenéshez

    Elkészítése:

    A darált húst elkeverjük az apróra vágott szalonnával, a két tojással és a fűszerekkel.

    Utolsó hozzászólás

    Jenei Miklósné Kati üzente 8 éve

    Szia.
    Ez nagyon finom lehet.Bíztosan megcsinálom,már lehet holnap.
    Köszönöm a tippet.
    Szép napot neked.
    Üdv:Kati

    Tovább 

     Krumplis csiga

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Krumplis csiga Női Portál

    Hozzávalók:

    1 kg krumpli
    2 tojás
    2 dkg zsír

    liszt
    tojásfehérje

    A töltelékhez:
    bors
    tejföl
    maradék sült hús, sonka esetleg darált tepertő
    párolt gomba

     

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozzuk, és feltesszük darabosan, kevés sóval főni. Melegen áttörjük, hozzáadjuk a két tojást, a zsírt, kevés sót és annyi lisztet, hogy könnyú tésztát gyúrhassunk. A gyúrótáblát erősen meglisztezzük, a tésztát elnyújtjuk. A már kész, maradékokból összeállított tölteléket rásimítjuk.

    Tovább 

     Macskaszem (finom házias íz)

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

    Macskaszem

     
    Hozzávalók :
    • Töltelék:
      • 1 csomag vaníliás cukor
      • 20 dkg darált dió
      • 20 dkg cukor
      • 4 tojás felvert habja
    • Tésztához:
      • 4 tojássárgája
      • 1 dkg élesztő felfuttatva
      • 15 dkg margarin
      • 30 dkg liszt

    Elkészítése: A tésztát 4 részre nyújtjuk, a széleire magozott meggyet rakunk, visszasodorjuk, és a diós habbal megtöltjük, a széleit tejföllel megkenjük.

    Utolsó hozzászólás

    Kacso Izabella üzente 8 éve

    Igen ez egy jo nagy kiados suti,mi 4-en vagyunk testverek es Edesanyam sokszor megsutotte nekunk mikor gyerekek voltunk,nalunk minden hetvegen suti volt sutve es ez is kozejuk tartozott csak mi maskent neveztuk,Ugyesek vagytok Tunderkek.

     Gesztenye tekercs (sütés nélkül)

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Gesztenye tekercs

     
    Hozzávalók :
      • barack vagy málnaíz
      • pár kanál tej
      • 5 dkg vaj vagy sütőmargarin
      • 15 dkg darált háztartási keksz
      • 1/2 kg gesztenyemassza

    Elkészítése: A gesztenyemasszát elkeverjük a háztartási kekszel, tejjel és a vajjal vagy sütőmargarinnal. Ezt a maszát sütőpapíron téglalap alakúra ellapítjuk, megkenjük a barack- vagy málnaízzel, és tekerccsé sodorjuk. Csokoládémázzal vonjuk be, vagy reszelt csokoládéval szórjuk meg, és hidegre tesszük.

    Tovább 

     Gesztenye kocka

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Gesztenye kocka

     
    Hozzávalók:
    • Tészta:
      • 6 tojás
      • 6 evőkanál porcukor
      • 1 dl étolaj
      • 6 evőkanál liszt
      • fél csomag sütőpor
      • 2 evőkanál kakaópor
    • Krémhez:
      • 2 csomag gesztenyemassza (összesen: 50 dkg)
      • 20 dkg margarin
      • 15 dkg cukor
      • kb. fél rumaroma
    • Krém tetejére:
      • 1 csomag tejszínhabpor

    Elkészítése:

    Tészta: a 6 tojássárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverjük, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaóport, és a 6 tojás felvert habját.

    Tovább 

     Gesztenye bomba

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Gesztenye bomba

     
    Hozzávalók:
      • 25 dkg gesztenyemassza
      • 2 dl tejszín
      • 2 dkg porcukor
      • 0,5 dkg zseltain
      • 10 dkg étcsokoládé
      • 3 cl rum

    Elkészítése: Áztassuk be a zselatint fél deci vízbe, és gyúrjuk át a gesztenyemasszát a rummal. Apró formákat béleljünk ki sütőpapírral és arra nyomjuk rá a rumos gesztenyemasszát. Verjük fel a tejszínhabot a porcukorral, keverjük el a langyos zselatinnal, és ezzel töltsük fel a forma belsejét.

    Tovább 

    Hozzávalók a tésztához:
    6 tojás, 12 dkg porcukor, 4 dkg vaj, 12 dkg finomliszt

    a tepsi kikenéséhez: vaj, liszt
    a krémhez:
    4 tojás, 20 dkg porcukor, 24 dkg vaj,
    3 dkg kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor,
    20 dkg étcsokoládé,

    a karamellhez:
    12 dkg cukor

    Elkészítés:

    A tésztához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A kétféle masszát óvatosan egymásba forgatjuk, közben az olvasztott vajat belecsurgatjuk, apránként a lisztet is hozzáadjuk.

    Tovább 

    Hozzávalók :

    50 dkg túró, 1 csomag tejpor
    10+10 dkg margarin, 3 dl tejszín,
    4 evőkanál porcukor,1 csomag zselatin,
    mindenféle aszalt gyümölcs,
    Amaretto likőr,

    1 csomag édes kakaós keksz,
    1 tábla étcsoki,

    Elkészítés:

    A kekszet apróra törjük. 10 dkg margarint felolvasztunk, majd a kekszhez hozzáöntve jól eldolgozzuk, kis marékkal az aszalt gyümölcsökből kerülhet a masszához is. Fogjunk egy kapcsos tortaformát, alufóliával béleljük ki az alját, majd nyomkodjuk bele a masszát.

    Tovább 

     A marcipán olyan édesség, amelyet rengeteg formában fel lehet használni.

    Készíthetünk belőle tortamázat, szaloncukrot, apró bonbonokat, különböző süteményekre mázat. A marcipánt nem szükséges készen beszereznünk, elkészíthetjük magunk is.

    Hozzávalók:

    50dkg őrölt mandula
    50 dkg porcukor
    5-6 szem keserű mandula vagy aroma (nem szükséges)


    Elkészítés:

    A mandulát a porcukor felével összekeverjük. A cukor másik felét egy liter vízzel felfőzzük.

    Utolsó hozzászólás

    Bérciné Ili üzente 8 éve

    Szia Judit!
    Ennek a receptnek nagyon örülök, már készültem a neten keresgélni, de így legalább ezt megúsztam.
    Puszi:Ili

    Tovább 

    Hozzávalók:

    1 kakaós piskótalap
    3 dl habtejszín
    1 télről maradt meggybefőttből 20-24 szem rumba áztatva

    Vágjunk a tortalapokat 3 lapba. A tejszínt verjük fel kemény habbá, felezzük meg, és ezt a mennyiséget osszuk el az alsó lapon.

    Felezzük meg a meggyet is, és ezt is osszuk el négy felé, majd helyezzük el szépen a tejszínhabon. Erre jöhet a másik tortalap. Ha megvagyunk, csináljuk ugyanezt végig még egyszer. A második emeletre jön a maradék hab és meggy.

    Tovább 

     Áfonya mártás húsokhoz

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Áfonya mártás húsokhoz
    Hozzávalók:
    • 2,5 dl áfonyalekvár
    • 3 evőkanál jó minőségű sűrített paradicsom
    • 1-2 evőkanál vörösbor
    • 1 evőkanál méz
    • pici bazsalikom
    • őrölt fehérbors
    Elkészítés

    A hozzávalókat összekeverjük, és lassú tűzön felforraljuk. Vadhúsokhoz kiváló!

     Részegbarát

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Részegbarát

     
    Hozzávalók :
    • A krémhez:
      • 2 csomag babapiskóta
      • 2 cs vaníliás cukor
      • 30 dkg porcukor
      • 1 cs (25 dkg) margarin
      • 8 ek liszt
      • 1/2 liter tej
      • annyi rumos tej (amennyi szükséges a piskóták megáztatásához)
    • Tésztához:
      • 1 tojás
      • 1 ek kakaó
      • 1 kk szalagáré (ezt tejben megáztatjuk)
      • 5 dkg porcukor
      • 5 dkg vaj vagy sütőmargarin
      • 20 dkg liszt

    Elkészítése: A tészta alapanyagait összedolgozzuk, 2 egyenlő részre osztjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk úgy, hogy egy közepes méretű tepsit éppen befedjen.

    Tovább 

     Rakott mézes

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Rakott mézes

     
    Hozzávalók:
    • Tésztához:
      • 2 ek. méz
      • 15 dkg porcukor
      • 1 egész tojás
      • 5 dkg Rama margarin
      • 5 ek. tej
      • 1 kávéskanál szódabikarbóna
      • 45 dkg liszt
    • Krémhez:
      • 3 dl tej
      • 17 dkg Rama margarin
      • 3 ek. liszt
      • 20 dkg porcukor
    • A tetejére:
      • csokimáz
    • Az egyik lapra:
      • lekvár

    Elkészítése: A tészta hozzávalóit összeöntjük egy lábosba a liszt kivételével, és megfőzzük, ami pár percet vesz igénybe.

    Tovább 

     Rákóczi túrós

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Rákóczi - túrós

     
    Hozzávalók :
    • A habhoz:
      • 4 tojásfehérje
      • 8 dkg porcukor
    • A töltelékhez:
      • 7 dkg finomítatlan nádcukor (vagy 15 dkg kristálycukor)
      • 10 dkg porcukor
      • 3 tojássárgája
      • 50 dkg túró
      • 6 dkg zsemlemorzsa
    • A tészta:
      • 1 dl tejföl
      • 1 tojássárgája
      • 12 dkg finomítatlan nádcukor
      • 12 dkg vaj vagy sütőmargarin
      • 1 csomag sütőpor
      • 25 dkg liszt

    Elkészítése: A tésztához valókat összegyúrom, és egy órára a hűtőbe teszem fóliába csomagolva.

    Tovább 

    Hozzávalók: 50 dkg kristálycukor, 4 dl tejszín, 2 dl tej, 1 vaníliarúd, alufólia, a kenéshez olaj.

    Elkészítés:

    A kristálycukrot a tejszínnel és a tejjel lábosba öntjük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, belét kikaparjuk, majd mindkettőt a lábosba tesszük. Alacsony, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg világosbarna színt nem kap és elég sűrű nem lesz (olyasmi, mint egy krém). Ekkor a vaníliarudat kivesszük. Az alufóliát többszörösen összehajtva erős sínt készítünk, és a tepsiben egy 20x20 cm-es részt elkerítünk, vagy keretet használunk. A fóliát és a tepsit olajjal jól megkenjük.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    20 dkg piskótamorzsa, 4 evőkanál rum, 4 evőkanál málnaszörp, 10 dkg cukor, 6 dkg vaj, 3 dkg kakaó, 5 dkg darált dió, 10 dkg reszelt csokoládé.

    A piskótamorzsát leöntjük rummal, szörppel és 10 dkg cukorból és 1 dl vízből főzött, kihűtött sziruppal összekeverjük. Állni hagyjuk. A vajat kikeverjük a piskótával. A masszából golyókat formálunk, reszelt csokoládéban megforgatjuk. Mignon papírban tálaljuk.

    Hozzávalók:

    6 tojás, 30 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg dió, 15 dkg darált keksz, 1 ek. kakaópor, rum aroma, Díszítéshez: kókuszreszelék, csokimáz

    A tojásból  piskóta lapot sütünk. Három egyenlő részre osztjuk. A vaj felét a porcukorral jól kikeverjük,majd az így kapott  krémmel megkenjük a piskóta  csíkokat. Közben elkészítjük a tölteléket is.A vajat a kristálycukorral kikeverjük, majd hozzágyurjuk a darált diót, a kakaóport, a darált keszet és a rumaromát( tetszés szerinti mennyiségben).Ezzel a masszával a középső lapot megtöltjük, a két szélét ráborítjuk.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    • 15 dkg RÁMA margarin,
    • 15 dkg cukor,
    • 25 dkg gesztenye massza,
    • 10 dkg darált keksz,
    • 3 ek rum,
    • kevés tej,
    • (kakaó, vagy csokoládé).

    Elkészítés: A rámát keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a darált kekszet és a rumot. Dolgozzuk jól össze, ha túl száraz kevés tejet adunk hozzá. Formáljunk egy hosszú rudat belőle, amit 3 cm-es darabokra vágunk, majd ezekből kis rudacskákat készítünk. Érdekesebbé tehetjük, ha kakaóporba, vagy csokoládéba forgatjuk.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    • 50 dkg darált háztartási keksz
    • 20 dkg margarin
    • 2 ek. rum
    • 1 cs. gesztenyemassza
    • 15 dkg porcukor
    • tej

    Elkészítés: A hozzávalókat a tejjel összeállítjuk, hogy formázható legyen. Gesztenye nagyságú golyókat formázunk belőle. A golyókat fogpiszkáló segítségével félig csokimázba forgatjuk. Nagyon finom és mutatós.

     Gesztenye krémleves

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Gesztenye krém leves.

    A gesztenyekrémleves ritkaságnak számít, sőt talán első hallásra (olvasásra) megdöbbenti azokat, akik még nem kóstolták, vagy talán még nem is hallottak ilyenről. Pedig nagyon ízletes, könnyen elkészíthető krémleves, amely hámozott egész gesztenyével készül. Ideális előétel a karácsonyi időszakban..

    Hozzávalók:

    30 dkg (mirelit) hámozott gesztenye,4 dkg vaj,1 tk porcukor,1 db sárgarépa ,1 db póréhagyma,1,25 dl fehérbor,5 dl leves,2 dl főzőtejszín ,só, őrölt bors, szerecsendió Tálaláshoz: 1 dl habtejszín, fahéj Elkészítés: 1.

    Tovább 

     Csokis mogyorós kocka

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Csokis-mogyorós kocka

     
    Hozzávalók :
      • 30 dkg sótlan mogyoró
      • 60 dkg étcsokoládé
      • 30 dkg margarin
      • 48 dkg cukor
      • csipet só
      • 2 cs.vaníliás cukor
      • 8 tojás
      • 20 dkg liszt
      • 30 dkg tortabevonó, (ét és tej vegyesen)
      • 5 dkg fehér csokoládé

    Elkészítése: A mogyorót durvára felaprítjuk. Az étcsokoládét a margarinnal vízfürdőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, csipet sót, vaníliás cukrot, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, végül a lisztet és a mogyorót adjuk hozzá.

    Tovább 

     Csokoládés banános piskota

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Csokoládés-banános szelet

     
    Hozzávalók:
      • 35 dkg liszt
      • 1 cs. sütőpor
      • 3 érett banán
      • 25 dkg margarin
      • 25 dkg kristálycukor
      • 4 tojás
      • 10 dkg csokoládédara
    • A mázhoz:
      • 20 dkg étcsokoládés tortabevonó
      • 1 evőkanál margarin

    Elkészítése: A sütőport összekeverjük a liszttel, a banánt meghámozzuk és villával szétnyomkodjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kikenünk egy normál méretű tepsit.

    Tovább 

    Meggyes-csokis töltött piskóta (sütés nélkül)

     
    Hozzávalók :
      • 20 dkg magozott meggybefőtt
      • 22 db babapiskóta
      • 1 csipet őrölt fahéj
      • 1 evőkanál porcukor
      • 10 dkg étcsokoládé
      • 1/2 dl olaj

    Elkészítése: A meggyet jól lecsepegtetjük, apróra összevágjuk. Összemorzsolunk 2 babapiskótát. A meggyet összekeverjük a fahéjjal, a porcukorral, a morzsolt babapiskótával, hogy tartása legyen a tölteléknek.

    Utolsó hozzászólás

    Magenta - üzente 8 éve

    Nagyon ötletes recept!

    Tovább 

    Olasz rétes

    A tésztához:

     30 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna,

    4 tojás, 5 dkg vaj, 5 dl tej, 5 dkg vaj a tepsi kikenéséhez.

    A töltelékhez:

    75 dkg túró, 1 citrom lereszelt héja, 10 dkg mazsola, 1 vaníliás cukor, 2 dl tejföl.

    A töltelék elkészítése:

    A túrót összedolgozzuk a reszelt citromhéjjal, mazsolával,vaníliás cukorral.

    Elkészítés:

    A lisztet egy keverõtálban összekeverjük a porcukorral és szódabikarbónával, majd kettéosztjuk.

    Tovább 

    Szép Vasárnapot kivánok mindenkinek, teritsétek az asztalt táncos lépésekkel, közben menjen a jó zene, csábos mosolyotokat el ne felejtsétek.

    Van egy ötletem, mi volna?????,ha mindenki minden nap be irná,az az napi menüt, mert igy tanulunk is, na meg könnyeben vissza kérdezhetünk, egyes étkek  elkészítési módját.

    Egy jó stampedli páleszt el ne felejtsétek,ebéd előtt, segíti az emésztést és javítja az étvágyat.

    JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK MINDENKINEK.   Gábor

    Tovább 

    Hozzávalók: Ez a tészta mennyiség 2 rúd

    Tészta:

    60 dkg liszt
    25 dkg margarin
    2 tojássárgája
    1-2 evőkanál tejföl


    Töltelék:

    50 dkg édes gesztenyemassza
    40 dkg édes vörösborban párolt,
    kimagvazott aszalt szilva
    (esetleg meggy, de nem túl savanyú)
    10 dkg porcukor
    4 ek. zsemlemorzsa
    3 ek. rum
    Fahéj, ízlés szerint  

     

    Elkészítés:
    A liszttel összedolgozzuk a margarint, a porcukrot, és a tojássárgáját, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy kevés sót. A tésztát befóliázva a hűtőbe tesszük.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

    Jó recept nagyon,minden karácsonykor meg sütöm,csak Én eddig meggyel csináltam.A fiaim nagyon megszerették.Mellé még a túróst.

    Tovább 

     Túrós zserbó

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

    Túrós zserbó

     
    Hozzávalók (-):
    • Tésztához:
      • 40 dkg liszt
      • 20 dkg porcukor
      • 1 tojássárgája
      • 10 dkg Rama
      • 1 kiskanál szódabikaróna
      • 2 kanál tejföl
      • kevés tej (ha szükséges)
      • kakaópor
    • Túrós krém:
      • 50 dkg túró
      • 15 dkg porcukor
      • 3 dkg búzadara
      • 3 tojássárgája
      • 6 dkg vaj vagy sütőmargarin
      • kevés citromhéj
      • 1 kanál tejföl
      • 3 tojás habja
      • kb: 6 kanál baracklekvár
      • 20 dkg darált dió

    Elkészítése: A tésztához valókat összegyúrjuk, és három felé osztjuk, két részbe kakaóport teszünk.

    Utolsó hozzászólás

    Perjés Mihályné üzente 8 éve

    Nagyon jól néz ki! Én is ki fogom próbálni, biztosan finom lehet!

    Tovább 

     Köretek-Szószok

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    • Köretek: – különösen passzol a párolt káposzta, töltött sütőtök, szalonnás zöldborsó,sült paszternák, roston sült burgonya. Ezeket a pulyka sütésével párhuzamosan sütjük vagy főzzük. Klasszikus köret továbbá a párolt kelbimbó is.
    • Szószok: -  a legfontosabb szósz a gravy, avagy a szaftos szósz. Ennek elkészítése roppant egyszerű – a leszűrt szaftot elkeverjük zöldséglevessel (vagy a párolt zöldség levével), adunk hozzá 1-2 tk lisztet (kukoricaliszt), Portoit, Madeira-t vagy vörösbort, fűszerezzük és egy tejszín sűrűségű mártássá főzzük (max 10 perc ). Egyéb szószok: áfonyás szósz, kenyér szósz.

    Tovább 

     Töltelékek

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Gesztenyés töltelék

    • Hozzávalók: 4dkg vaj, 1 hagyma aprítva,1 gerezd fokhagyma, ½ tk citromos kakukkfű, 6 szelet füstölt bacon kockákra vágva, 1 kis csokor petrezselyem zöld, ½ sertés darált hús, 1 tojás, 2 citrom reszelt héja, 20dkg főtt vagy sült gesztenye, 4ek olívaolaj
    • Elkészítés: A vajban megpuhítjuk a hagymát és a fokhagymát. A petrezselyem zöldet összeturmixoljuk a kakukkfűvel, hozzáadjuk a bacon-t és néhány másodpercig tovább turmixoljuk. Hozzáadjuk a tojást, darált húst, citromhéjat, a sült hagymát, sózzuk, borsozzuk.

    Tovább 

     Sült pulyka töltelékek

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Gesztenyés töltelék

    • Hozzávalók: 4dkg vaj, 1 hagyma aprítva,1 gerezd fokhagyma, ½ tk citromos kakukkfű, 6 szelet füstölt bacon kockákra vágva, 1 kis csokor petrezselyem zöld, ½ sertés darált hús, 1 tojás, 2 citrom reszelt héja, 20dkg főtt vagy sült gesztenye, 4ek olívaolaj
    • Elkészítés: A vajban megpuhítjuk a hagymát és a fokhagymát. A petrezselyem zöldet összeturmixoljuk a kakukkfűvel, hozzáadjuk a bacon-t és néhány másodpercig tovább turmixoljuk. Hozzáadjuk a tojást, darált húst, citromhéjat, a sült hagymát, sózzuk, borsozzuk.

    Tovább 

     Szalonnás pulyka

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Szalonnás pulyka: A következő recept egy klasszikus karácsonyi sült pulyka. Nagyobb pulyka esetén számoljunk több hozzávalóval.

    Hozzávalók: 3kg pulyka, 12 csík szalonnás bacon, 25dkg vaj

    Elkészítés

    1. Az ujjainkat használva dörzsöljük be alaposan a pulyka húsát vajjal a bőr alatt. Töltsük meg töltelékkel a pulyka nyakát és-vagy belsejét, majd borítsuk be a mellkast a bacon csíkokkal.
    2. 230 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a keletkezett szafttal leöntjük.

    Tovább 

     Kekszes őzgerinc

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Kekszes őzgerinc

     
    Hozzávalók 
      • 5 dkg keserű kakaópor
      • 25 dkg porcukor
      • 2 dl víz
      • 50 dkg háztartási keksz
      • 0,3-0,5 dl rum
      • 25 dkg Rama Sütőmargarin

    Elkészítése: A háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra törjük. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a margarint hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, a rummal ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük.

    Tovább 

    Szia kedves Tündérkék!! Lassan itt a hideg, tehát át térünk a téli étrendre, ma az egyik gyöngyét írom le nektek, amit nyugottan szervírozhattók előkelő asztalokon is, olyan íze, és ki nézése lesz.

     Tehát el robogunk a piacra,a mészárszékbe, és veszünk, egy fél disznó fejet, öt hat körmöt, disznó bőrt, fülit és farkát, 1o-15 deka fokhagymát, murkot  !répa/,és perezselyem gyökeret. Haza érve meg tisztítjuk a disznóságokat, meg nézzük nehogy sőrtés legyen.Veszünk egy 1o-15.literes lábost a disznó fejet, farkát, bőrét, bele tesszük, de a körmöket ketté vágjuk hosszába, és azt is bele tesszük, bő 8-liter vizzel fel öntjük, és a tűzhelyre tesszük, na most meg pihenhettek, egy jó pofa finom páleszt fel öntünk a garatra, de közben be kapcsoljuk a Country zenét is, mert igy jobban fő.

    Utolsó hozzászólás

    Krepsz Andrea üzente 8 éve

    Lassan már tényleg eljön a kocsonya ideje.Nagyon jó ötlet a díszítés.

    Tovább 

    Igaz, még jócskán távolinak tűnik karácsony, de abból a meggondolásból, hogy már karácsonyi sütemények is kerülnek fel a Klub receptjei közé, úgy beszélhetünk (írhatunk) egy kicsit az ünnepi asztal feldíszítéséről is.

     

    Mi kerüljön a karácsonyi asztalra?

     

    Néhány tipp azok részére, akik még nem döntötték el, hogyan is kezdjenek hozzá az asztal, a lakás és egyéb berendezések feldíszítéséhez.

     

    Íme:

     

     A szenteste ünnepi vacsorájához természetesen mindenki ízlésének megfelelő stílust, hangulatot választhat, de a karácsonyi asztalnak sem kell kirívónak lennie.

    Utolsó hozzászólás

    Lelkes Bernadette üzente 8 éve

    Jó volt felidézni a karácsony hangulatát. Köszönöm a sok hasznos tanácsot!
    Szép ádventet, jó készülődést!

    Tovább 

    Sajtos-tökmagos muffin

     
    Hozzávalók: 
    • A forma kikenéséhez:
      • Rama Sütőmargarin
    • A tésztához:
      • 10 dkg reszelt trappista sajt
      • 2,5 dl tej
      • 2 maréknyi tisztított tökmag
      • 2 tojás
      • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
      • 1 kiskanál só
      • 1 csomag sütőpor
      • 20 dkg finomliszt
      • 10 dkg Rama Sütőmargarin

    Elkészítése:

    1. A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a tökmaggal összeforgatjuk, de keverhetünk hozzá 1-2 evőkanálnyi szezámmagot vagy lenmagot is.

    Tovább 

    Karamell-charlotte gyümölcsökkel

     
    Hozzávalók:
      • 3 körszeletes ananász
      • 25 db babapiskóta
      • 3 cl rum
      • 5 dl tejszín
      • 1 kivi
      • 10 lapzselatin
      • 1 csomag vaníliás cukor
      • 6,5 dl tej
      • 4 tojássárgája
      • 16 dkg kristálycukor
      • 15 dkg szőlő

    Elkészítése:

    10 dkg cukrot egy serpenyőben aranybarnára karamellizálunk. Felöntjük 1,5 dl vízzel, és sziruppá főzzük. A tojássárgát összekeverjük 4 evőkanál tejjel.

    Tovább 

    1.5 kg almát lereszelek és meghintem fahéjjal.Mig a tésztát elkészítem addig az alma átveszi a fahéj kellemes ízét./ ha nagyon savanyú az alma szoktam egy pici cukrot tenni bele!/

     

    Tészta hozzávalói:

     

    8 tojás

    3 ev.k  víz

    6 ev.k. cukor

    20 dkg liszt

    1/2 cs. sütőpor

    1 ev.k  kakaópor

     

    Krémhez:

     

    5 dl tej

    2 van.puding

    1 margarin

    18dkg cukor

    izlés szerint rum

     

    A tojásokat szétválasztom , a fehérjét felverem. a sárgáját ki keverem a cukorral, bele a víz, majd a sütőporos liszt következik.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

    Igazad van Én piskótát sütöttem így nagyon régen.Tepsibe alufólia rá az alma,majd a piskóta,és tényleg leválik róla az alufólia.
    Csak láttam a kérdést és feledésbe merült,hogy Én is sütöttem így.
    Maradt az alufólia.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    2 db kész piskótatekercs (töltetlen),
    40 dkg darált mák,
    1/2 l tej,
    2 ek. liszt,
    2 cs. vaníliás cukor,
    1/2 citrom héja,
    5-7 dkg porcukor,
    1/2 l habtejszín,
    1 cs. instant zselatin,
    20 dkg Ráma.

       

      Elkészítés:

      1/2 l tejet felfőzzük a mák felével, a 2 cs. vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Ha kihűl kikeverjük a margarinnal, és megkenjük vele a tekercseket, majd feltekerjük, felszeleteljük. Egy 5-6 l-es mély tálat kibéleljük folpackkal, és az alját, oldalát kirakjuk a tekercsekkel.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

      Szép is biztosan az összetételt olvasva,ha már mák van benne kedvenc,és irtó finom lehet.
      Így jártam aki fogyni szeretne az csak olvashatja és nézegetheti

      Tovább 

      Hozzávalók:

      • 1 pohár joghurt (2 dl),
      • 1 dl étolaj,
      • 3 dl cukor,
      • 4 dl liszt,
      • ½ csomag sütőpor,
      • 1 csomag vaníliás cukor,
      • alma,
      • egy kupica rum,
      • citromlé.

      Elkészítése: A tojást a sütőporral és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és a joghurtot, végül az olajat. Egy kivajazott, lisztezett nagy tortaformába öntjük és almacikkekkel, amelyeket tisztítás után egy citrom leve meg egy kupica rum keverékébe forgattunk, kirakjuk úgy, hogy a cikkek hegyes fele kerüljön alulra.

      Tovább 

      Habosra keverünk 10 dkg margarint, 25dkg cukorral, 5 tojássárgával és 1 citrom reszelt héjéval és kifacsart levével.

      Apránként hozzáadunk 15dkg lisztet és a tojások kemény habját.

      Lisztezett tepsiben sütjük mint a piskótát, de elötte apróra vágott dióval meghintjük a tetejét.

      A tepsiben ha kihült, pogácsaszaggatóval, félhold alakúra kiszaggattjuk.

      Ez egy kis tepsire való adag, gáztepsihez dupla mennyiség kell!

      Nagyon finom a kellemes citromos íze miatt, és a rápirult dióval! 

      Mindenkinek jó sütkérezést!!

      Tovább 

       Havas tátra

      8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

      Havas tátra

       
      Hozzávalók:
      • Tészta (2 lap):
        • 3 dl víz
        • 22 dkg liszt
        • 7 db tojás
        • csipet só
        • cukor
        • 25 dkg margarin
      • Krém:
        • 7 dl tej
        • 3 cs. vaníliás pudingpor
        • 1 cs. vaníliás cukor
        • 25 dkg margarin
        • 25 dkg porcukor
        • 3 cs. tejszínhabpótló por + a hozzávaló tej

      Elkészítése:

       

      Tészta: a vizet a margarinnal, cukorral, sóval felforralom. Mikor forr, belekeverem a lisztet és a tűzön kevergetem még kb: 2-3 percig.

      Tovább 

       Tálbafőtt

      8 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

      Tálbafőtt

       
      Hozzávalók:
        • 4 kifli
        • 6-8 dkg vaj vagy sütőmargarin
        • kis üveg sárgabaracklekvár
        • 2 tojás
        • 12 dkg cukor
        • 2 csomag vaníliás cukor
        • 5 dl tej
      • A tál kikenéséhez:
        • diónyi vaj vagy sütőmargarin

      Elkészítése:

       

      A kifliket ujjnyi vastag karikára vágom, egyenként megvajazom vagy sütőmargarinnal megkenem, és lekvározom, majd egy vajjal vagy sütőmargarinnal kikent tűzálló tálban egymásra rakosgatom.

      Utolsó hozzászólás

      Hegedűs Ancika üzente 8 éve

      Ó de jól néz ki! Nem is tűnik bonyolultnak meg drágának sem. Feltétlenül ki kell próbálnom. Köszi!

      Tovább 

      Almás krémes piskóta

       
      Hozzávalók:
      • A piskótához:
        • 6 db tojás
        • 6 evőkanál liszt
        • 1 evőkanál kakaópor
        • 6 evőkanál porcukor
        • 1 evőkanál rum
        • 1 kg savanykás alma
      • A mázhoz:
        • 1 tábla tej- vagy étcsokoládé tortabevonó
      • A krémhez:
        • 20 dkg Rama margarin
        • 20 dkg porcukor
        • 1 csomag vaníliás puding
        • 3 és fél dl tej

      Elkészítése:

       

      Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk vagy sütőmargarinozzuk, az almát meghámozzuk, és vékonyra szeleteljük (uborkareszelőn).

      Tovább 

      Na kedves Tündérkék, néha ha ilyet csináltok a család részére, reggelire, vagy vacsorára, biztos hogy imába lesztek foglalva. Gyorsan lehet elkészíteni. Tehát ki vesszük a frigyiből a tojásokat, két darabot számítva személyenként, a palacsinta sütőt, az olajat, tejfőlt, delikátot.Na előszőr egy stampedli papra morgó páleszt fel őntünk a garatra, kedv csinálónak.A palacsinta sütőbe fél deci olajat öntünk, és reá tesszük a gázra, mikor forró az olaj, belé ütjük a tojásokat  hagyományosan tükőr tojásnak, mikor a fehérje meg sült, a tepsi szélébe gyorsan három részre osztva egy egy jó késhegynyi piros paprikát teszünk, és boszorkányos gyorsasággal ugyan oda két-három nagykanál tejfőlt teszünk, ha lehet valódit, ebből pillanatok alatt egy finom szósz jón létre, ezt füszerezzük hamar ,pici só, bors, delikát, és már is lehet tálalni, a mosogatást felejtsétek el utána, mert ki nyalják kenyérrel az egészet, ezentúl imába foglal titeket a család olyan finom, el ne áruljátok másoknak is e receptet, túl finom.JÓ ÉTVÁGYAT!!!!!

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

      Ez jó lehet kipróbálom de ahogy le van írva az is nagyon tetcik

      Tovább 

      Hozzávalók:

      50 dkg darált keksz, 3 evőkanál kakaó,
      25 dkg sütőmargarin (olvasztva),
      2 dl langyos tej,  25 dkg cukor
      1 rumaroma, 2 evőkanál olaj,
      10 dkg étcsokoládé
      (pl. Katica)

      De készíthetünk hidegen csokimázt is.

      Elkészítés: A kekszet a kakaóval összekeverem, beleöntöm a rámát, majd a langyos tejbe kevert cukrot és rumaromát (ízlés szerint). Ezt a masszát egy tálcára, vagy jénai tepsibe terítem egyenletesen, majd fakanállal lenyomkodom, hogy sima legyen a teteje.

      Tovább 

      Ez történt a közösségben:

      Vass Lászlóné 6 napja új képet töltött fel:

      Gyongyi_szelet_2073056_5424_s

      Vass Lászlóné írta 6 napja a(z) Gyöngyi szelet blogbejegyzéshez:

      Nyolc éve írtam be a receptet,sokan elkészítették ...

      Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

      Cukkini_hajok_toltve_2073053_4206_s

      Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

      Cukkini_hajok_sutes_elott_2073052_1975_s

      Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

      Turo_nudli_2071457_7319_s

      Szólj hozzá te is!

      Impresszum
      Network.hu Kft.

      E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu