Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
MOST EGY NAGYON GYORSAN ELKÉSZITHETŐ SALÁTÁT KAPTOK!
Vesztek úgy 5-6 darab krumpit és héjjába meg főzitek, mikor meg van, meg hámozzátok, és vékony szeletekre vágjátok, majd egy üveg tálba helyezitek. 10dkg finom sonkát, vagy szalámit nagyon apróra vágtok és reá helyezitek.Vesztek 4-6 saláta lapit,frisset ropogosat, és apróra vágva azt is reá helyezzük,egy tojás majonézzel is meg keverjük, majd sózzuk, borsozzuk, és vagy három,négy kanál alma ecettel savanyítjuk.
Hozzávalók:
25 dkg porcukor,
10 dkg kókuszreszelék,
7 dkg vaj,
2 ek rum (aroma is tökéletes),
5 dkg étcsoki,
izlés szerint színes cukorka,
vagy tortadara.
Elkészítés: A kókuszreszelékkel összekeverem a porcukrot, majd hozzáadom a puha vajat, a rumot, és sűrű masszává gyúrom. Vagy kókuszreszeléken kinyújtom és külömböző formákat szúrok ki belőle. Vagy pici golyókat formálok, és különböző formákba nyomkodom. Kb. fél órára hűtőbe teszem, majd a formából óvatosan kiszedem. Az étcsokit megolvasztva, a sütikre csorgatom. Ha csokimáz meg szilárdul, Díszthetjük apró színes cukorkával, vagy színes torta darával is.
|
|
14 éve | korzistka gavrila | 2 hozzászólás
Szép Adventi Vasárnapot kivánok mindenkinek!!!!!
Időm lévén végig olvastam az előételekről írottakat, látom hogy senki sem említette a BEAUF salátát, vagy népies neve Francia saláta, mert egyszerű, mutatós, egészséges.
Tehát, mikor a levesek koronázott királyát csináljátok, amit mindenféle húsbol is lehet, de a legfinomabb a marha lábszárból van. Nem is kell említenem, hogy rengeteg zöldség hozzáadásával.Mivel ez adja meg mennyei ízét és színét, nem a delikát.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 tojás,
25dkg cukor,
12,5 dkg margarin,
30dkg liszt,
2,5 dl tej,
1 citromhéj,
1 csom van. cukor,
1csom. sütőpor,
10dkg étcsokolédé, i
zlés szerint mazsola
Elkészítés:
A tojás sárgáját, a vaníliás cukorral, a kristálycukor 2/3 részével és a margarinnal habosra keverjük. A lisztet, miután elkevertem a sütőporral, kanalanként a vajas masszához adagolom a tejjel (1 kanál tej, 1 kanál liszt). A tej mennyiségének pontos betartása fontos!
14 éve | Hegedűs Ancika | 0 hozzászólás
Spórolás a konyhában: érdemes megszívlelni!
Kiszámoltad már, mennyit költ a család az iskolai és munkahelyi büfében? Ha csak a napi kávét számolod, havi 4-5000 Ft-od is bánhatja, ha hozzáadjuk a pogácsát, a szendvicset, több tízezer forintos tételek jönnek ki, nem beszélve az üdítő automatákról. Érdemes egy kicsit átgondolni, mire és mennyit költünk.
Csomagolj szendvicset, gyümölcsöt, vidd műanyag dobozban az ételt otthonról. A kávét akár termoszban is magukkal vihetik kávéfüggő olvasóink.
Hozzávalók:
19 dkg vaj,
20 dkg cukor,
2 dkg kakaópor,
5 tojássárgája,
3 egész tojás,
23 dkg olvasztott csokoládé,
11 tojás fehérje,
Elkészítés:
A vajat a cukor 1/3 részévelés a kakaóporral habosrakeverjük és félre tesszük. A tojássárgájat az egész tojással
kikeverjük majd belecsorgatjuk az olvasztott csokoládét. Most egybedolgozzuk a vajkrémet és a csokolédás tojásos keveréket. A tojásfehérjét a cukor maradék részével habbá verjük. Majd ezt óvatosan hozzákeverjük az előzőleg már elkészített masszához. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot. Megmelegített sütőlemezen formába töltjük.
Hozzávalók:
1 csésze főtt rizs,
30 g parmezán sajt,
1 tojás,
40 g mozzarella sajt,
40 g zöldborsó
2 gerezd zúzott fokhagyma,
1 ek olívaolaj,
1 ek oregáno,
zsemlemorzsa
a sütéshez: olaj
Elkészítés:
Hevítsük fel az olajat a serpenyőben, tegyük bele a zöldborsót és a fokhagymát, s addig pároljuk, amíg a hagyma illatozni kezd. Egy tálban keverjük össze a rizzsel, a parmezán sajttal, a felvert tojással és az oregánoval. A masszából formázzuk gombócokat.
14 éve | Kiss Judith | 3 hozzászólás
Hozzávalók:
90 dkg liszt, 2 ek. szódabikarbóna, 25dkg margarin, 45 dkg méz, 25 dkg cukor, 2 tojás sárgája, mézeskalács fűszerkeverék izlés szerint.
Elkészítés:
Összeöntjük a lisztet, a szódabikarbónát, a margarint és a fűszerkeveréket. Felforraljuka mézet és a cukrot. Ráöntjük a lisztes tál tartalmára úgy, hogy a margarin jó része elolvadjon.Hozzáadunk 2 tojássárgáját, és jól elkeverjük. Keverés után pihentetjük, mely közben ki is hűl.A pihentetés legalább 1 óra hossza legyen.A tésztát kinyújtjuk és formákat szaggatunk belőle.
Hozzávalók:
Elkészítés
Tészta készítése: A hideg tejben feloldjuk az élesztőt, a cukrot és a tojás sárgáját.
A tészta elkészítése: 1,5 dl tejbe beletesszük az élesztőt, de nem futtatjuk fel, hanem elkeverjük. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot, a sót, a tojássárgákat, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejes élesztőt és összegyúrjuk, végül a maradék tejjel összedolgozzuk.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg tehéntúró, 5 dkg zabkorpa, 3 ek cukor, 2 tojás, egy citrom reszelt héja,
vaníliaaroma, kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojások sárgáját, az édesítőt, a tehéntúrót, a zabkorpát, a citrom héját és a vaníliaaromát összekeverjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk az túróba. legalább egy órára betesszük a hűtőszekrénybe. Közben felteszünk vizet forrni, ha felforrt a hideg masszából gombócokat formálunk, és a forróvízbe tesszük. Ha feljöttek a tetejére, akkor még 3-4 percet főzzük.
A tojást a cukorral és a tejjel - amibe előzőleg belekevertük a szalakálit - összekeverjük. A mézet meglangyosítjuk. A liszthez hozzákeverjük a mézeskalács fűszert, hozzáöntjük a langyos mézet, az olvasztott zsírt és a tojásos-tejes keveréket. Összegyúrjuk, és körülbelül 2 órán keresztül pihentetjük.
A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük, mert így könnyebben lehet vele dolgozni. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk.
A grízt leforrázzuk a tejjel, majd - még melegen, így homogénebb lesz - a következőket keverjük hozzá: sütőmargarin, porcukor, darált keksz, legvégül pedig a keserű mandulaaroma. A masszát hagyjuk kihűlni, majd csinos golyócskákat formázunk belőle.
Jól kikeverjük az olvasztott vajat, a tojássárgát, a túrót, a búzadarát. Ezután óvatosan belekeverjük a habbá felvert fehérjét. Nem kell pihentetni, rögtön nedves kézzel gombócokat formálunk, és enyhén sós vízben kifőzzük. Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, cukros tejföllel tálaljuk. Igazán gyors recept, mert nem kell állni hagyni!
A hozzávalókat összegyúrjuk és 2 felé vesszük. Egyenként egyenletesen belenyomkodjuk egy közepes tepsibe. Derelyevágóval 4x4 es négyzetekre vágjuk. Utána kenjük meg tojássárgával és rászórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy a sajt ne égjen meg. Ha kész, kiborítjuk, és a bevágások szerint eltördeljük.
Előkészületek:
A csirkemellet apró kockákra vágjuk. A sárgarépát és a cukkinit
meghámozzuk, és keskeny csíkokra szeleteljük. A rizstésztát forró,
lobogó vízzel leöntjük.
A húst kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd fedő alatt minimális víz
hozzáadásával puhára pároljuk.
A krumplit és a hagymát megpucoljuk, és egyforma darabokra vágjuk /én négybe vágom a krumplit és a hagymát is, ezért mindig kicsi krumplit és kicsi hagymát használok hozzá/. Egy nagy tepsibe rakom az egészet, megszórom sóval, ételízesítővel, borssal, majorannával, pirospaprikával, és öntök rá kb. 1 dl olajat.
10dkg kókuszreszelék
Hempergetéshez:
A tejszínt felforraljuk, majda tűzről levesszük , és hozzá adjuk a fehér csokit, a vanília aromát és a vajat. Kézi habverővel habosra keverjük, addig amíg egységes masszává nem áll össze . Ekkor pár órára betesszük a hűtőbe, hogy megszilárduljon. Majd kivesszük és átkeverjük az egészet. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd a masszából apró golyókat formálunk.
A burgonyát héjastól sós vízben puhára főzöm. Ha kihűlt, meghámozom. A vöröshagymát apró kockára vágom, és a zsiradékban megdinsztelem. Ha kész, belekeverem az őrölt borsot, esetleg a pirospaprikát. Egy sütőedényt kikenek zsiradékkal, és káposztareszelővel egy sor burgonyát belereszelek.
14 éve | Kiss Judith | 3 hozzászólás
Ez a mennyiség egy őzgerinc formához elegendő.(24 szelet)
Hozzávalók:
25dkg margarin, 25dkg porcukor, 3ek. liszt, 3ek.kókuszreszelék, 1tojás, 20dkg háztartási keksz
Tálaláshoz: kókuszreszelék
Elkészítés:
A margarint fölolvasztjuk,majd hozzáadjuk a porcukorot, a lisztet, a kókuszt és a felvert tojást. Állandó kevergetés közben felfőzzük.
Ezután levesszük a tűzről és beletesszük a darabokra tördelt kekszet. Az őzgerincformát kibéleljük folpack-kal, és egyenletesen elosztjuk benne a masszát.
Háromszoros élvezet
Elkészítése: A tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a piskótához hasonlóan.
Hamis gesztenyés szelet
Elkészítése: A tészta hozzávalóit, jó gyengére gyúrjuk annyi vízzel, hogy könnyen nyújtható legyen.
Citromtorta
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kibélelünk vele egy tortaformát úgy, hogy pereme is legyen, majd félig megsütjük.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta, 2,5 dl habtejszín, 6 adag lefőzött kávé, 05 dl rum, 1 doboz natur vajkrém, 4-5 evőkanál cukor, 2 egész tojás, Ízlés szerint a rumot aromával is helyettesíthetjük.
A tojásokat 3 evőkanál cukorral alaposan kikeverem.Fakanállal hozzákeverem a vajkrémet is. A tejszint felverem, és óvatosan ezt is hozzákeverem. A kávéhoz hozzáadom a rumot, és egy evőkanál cukrot. Ebbe minden darab piskótát megmártom és lerakom egy jénaiban, majd betakarom a krém felével és megint piskóta, végül a krém másik felével betakarom.A tetejét megszórom kakaóval.
40 dkg darált hús
25 dkg füstölt szalonna
2 tojás
Só őrölt bors
irospaprika
A tésztához:
2 tojás
4 közepes burgonya
1 evőkanál libazsír
10 dkg liszt
Só
tojás a kenéshez
A darált húst elkeverjük az apróra vágott szalonnával, a két tojással és a fűszerekkel.
1 kg krumpli
2 tojás
2 dkg zsír
Só
liszt
tojásfehérje
A töltelékhez:
bors
tejföl
maradék sült hús, sonka esetleg darált tepertő
párolt gomba
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, és feltesszük darabosan, kevés sóval főni. Melegen áttörjük, hozzáadjuk a két tojást, a zsírt, kevés sót és annyi lisztet, hogy könnyú tésztát gyúrhassunk. A gyúrótáblát erősen meglisztezzük, a tésztát elnyújtjuk. A már kész, maradékokból összeállított tölteléket rásimítjuk.
Macskaszem
Elkészítése: A tésztát 4 részre nyújtjuk, a széleire magozott meggyet rakunk, visszasodorjuk, és a diós habbal megtöltjük, a széleit tejföllel megkenjük.
Gesztenye tekercs
Elkészítése: A gesztenyemasszát elkeverjük a háztartási kekszel, tejjel és a vajjal vagy sütőmargarinnal. Ezt a maszát sütőpapíron téglalap alakúra ellapítjuk, megkenjük a barack- vagy málnaízzel, és tekerccsé sodorjuk. Csokoládémázzal vonjuk be, vagy reszelt csokoládéval szórjuk meg, és hidegre tesszük.
Gesztenye bomba
Elkészítése: Áztassuk be a zselatint fél deci vízbe, és gyúrjuk át a gesztenyemasszát a rummal. Apró formákat béleljünk ki sütőpapírral és arra nyomjuk rá a rumos gesztenyemasszát. Verjük fel a tejszínhabot a porcukorral, keverjük el a langyos zselatinnal, és ezzel töltsük fel a forma belsejét.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás, 12 dkg porcukor, 4 dkg vaj, 12 dkg finomliszt
a tepsi kikenéséhez: vaj, liszt
a krémhez:
4 tojás, 20 dkg porcukor, 24 dkg vaj,
3 dkg kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor,
20 dkg étcsokoládé,
a karamellhez:
12 dkg cukor
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A kétféle masszát óvatosan egymásba forgatjuk, közben az olvasztott vajat belecsurgatjuk, apránként a lisztet is hozzáadjuk.
Hozzávalók :
50 dkg túró, 1 csomag tejpor
10+10 dkg margarin, 3 dl tejszín,
4 evőkanál porcukor,1 csomag zselatin,
mindenféle aszalt gyümölcs,
Amaretto likőr,
1 csomag édes kakaós keksz,
1 tábla étcsoki,
Elkészítés:
A kekszet apróra törjük. 10 dkg margarint felolvasztunk, majd a kekszhez hozzáöntve jól eldolgozzuk, kis marékkal az aszalt gyümölcsökből kerülhet a masszához is. Fogjunk egy kapcsos tortaformát, alufóliával béleljük ki az alját, majd nyomkodjuk bele a masszát.
15 éve | Kiss Judith | 1 hozzászólás
Készíthetünk belőle tortamázat, szaloncukrot, apró bonbonokat, különböző süteményekre mázat. A marcipánt nem szükséges készen beszereznünk, elkészíthetjük magunk is.
Hozzávalók: 50dkg őrölt mandula 50 dkg porcukor 5-6 szem keserű mandula vagy aroma (nem szükséges) |
|
Elkészítés:
A mandulát a porcukor felével összekeverjük. A cukor másik felét egy liter vízzel felfőzzük.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 1 kakaós piskótalap |
Vágjunk a tortalapokat 3 lapba. A tejszínt verjük fel kemény habbá, felezzük meg, és ezt a mennyiséget osszuk el az alsó lapon.
Felezzük meg a meggyet is, és ezt is osszuk el négy felé, majd helyezzük el szépen a tejszínhabon. Erre jöhet a másik tortalap. Ha megvagyunk, csináljuk ugyanezt végig még egyszer. A második emeletre jön a maradék hab és meggy.
A hozzávalókat összekeverjük, és lassú tűzön felforraljuk. Vadhúsokhoz kiváló!
Részegbarát
Rakott mézes
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összeöntjük egy lábosba a liszt kivételével, és megfőzzük, ami pár percet vesz igénybe.
Rákóczi - túrós
Elkészítése: A tésztához valókat összegyúrom, és egy órára a hűtőbe teszem fóliába csomagolva.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 50 dkg kristálycukor, 4 dl tejszín, 2 dl tej, 1 vaníliarúd, alufólia, a kenéshez olaj.
Elkészítés:
A kristálycukrot a tejszínnel és a tejjel lábosba öntjük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, belét kikaparjuk, majd mindkettőt a lábosba tesszük. Alacsony, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg világosbarna színt nem kap és elég sűrű nem lesz (olyasmi, mint egy krém). Ekkor a vaníliarudat kivesszük. Az alufóliát többszörösen összehajtva erős sínt készítünk, és a tepsiben egy 20x20 cm-es részt elkerítünk, vagy keretet használunk. A fóliát és a tepsit olajjal jól megkenjük.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg piskótamorzsa, 4 evőkanál rum, 4 evőkanál málnaszörp, 10 dkg cukor, 6 dkg vaj, 3 dkg kakaó, 5 dkg darált dió, 10 dkg reszelt csokoládé.
A piskótamorzsát leöntjük rummal, szörppel és 10 dkg cukorból és 1 dl vízből főzött, kihűtött sziruppal összekeverjük. Állni hagyjuk. A vajat kikeverjük a piskótával. A masszából golyókat formálunk, reszelt csokoládéban megforgatjuk. Mignon papírban tálaljuk.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6 tojás, 30 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg dió, 15 dkg darált keksz, 1 ek. kakaópor, rum aroma, Díszítéshez: kókuszreszelék, csokimáz
A tojásból piskóta lapot sütünk. Három egyenlő részre osztjuk. A vaj felét a porcukorral jól kikeverjük,majd az így kapott krémmel megkenjük a piskóta csíkokat. Közben elkészítjük a tölteléket is.A vajat a kristálycukorral kikeverjük, majd hozzágyurjuk a darált diót, a kakaóport, a darált keszet és a rumaromát( tetszés szerinti mennyiségben).Ezzel a masszával a középső lapot megtöltjük, a két szélét ráborítjuk.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés: A rámát keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a darált kekszet és a rumot. Dolgozzuk jól össze, ha túl száraz kevés tejet adunk hozzá. Formáljunk egy hosszú rudat belőle, amit 3 cm-es darabokra vágunk, majd ezekből kis rudacskákat készítünk. Érdekesebbé tehetjük, ha kakaóporba, vagy csokoládéba forgatjuk.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés: A hozzávalókat a tejjel összeállítjuk, hogy formázható legyen. Gesztenye nagyságú golyókat formázunk belőle. A golyókat fogpiszkáló segítségével félig csokimázba forgatjuk. Nagyon finom és mutatós.
Gesztenye krém leves.
A gesztenyekrémleves ritkaságnak számít, sőt talán első hallásra (olvasásra) megdöbbenti azokat, akik még nem kóstolták, vagy talán még nem is hallottak ilyenről. Pedig nagyon ízletes, könnyen elkészíthető krémleves, amely hámozott egész gesztenyével készül. Ideális előétel a karácsonyi időszakban..
Hozzávalók:
30 dkg (mirelit) hámozott gesztenye,4 dkg vaj,1 tk porcukor,1 db sárgarépa ,1 db póréhagyma,1,25 dl fehérbor,5 dl leves,2 dl főzőtejszín ,só, őrölt bors, szerecsendió Tálaláshoz: 1 dl habtejszín, fahéj Elkészítés: 1.
Csokis-mogyorós kocka
Elkészítése: A mogyorót durvára felaprítjuk. Az étcsokoládét a margarinnal vízfürdőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, csipet sót, vaníliás cukrot, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, végül a lisztet és a mogyorót adjuk hozzá.
Csokoládés-banános szelet
Elkészítése: A sütőport összekeverjük a liszttel, a banánt meghámozzuk és villával szétnyomkodjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kikenünk egy normál méretű tepsit.
Meggyes-csokis töltött piskóta (sütés nélkül)
Elkészítése: A meggyet jól lecsepegtetjük, apróra összevágjuk. Összemorzsolunk 2 babapiskótát. A meggyet összekeverjük a fahéjjal, a porcukorral, a morzsolt babapiskótával, hogy tartása legyen a tölteléknek.
A tésztához:
30 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna,
4 tojás, 5 dkg vaj, 5 dl tej, 5 dkg vaj a tepsi kikenéséhez.
A töltelékhez:
75 dkg túró, 1 citrom lereszelt héja, 10 dkg mazsola, 1 vaníliás cukor, 2 dl tejföl.
A töltelék elkészítése:
A túrót összedolgozzuk a reszelt citromhéjjal, mazsolával,vaníliás cukorral.
Elkészítés: A lisztet egy keverõtálban összekeverjük a porcukorral és szódabikarbónával, majd kettéosztjuk.
15 éve | korzistka gavrila | 0 hozzászólás
Szép Vasárnapot kivánok mindenkinek, teritsétek az asztalt táncos lépésekkel, közben menjen a jó zene, csábos mosolyotokat el ne felejtsétek.
Van egy ötletem, mi volna?????,ha mindenki minden nap be irná,az az napi menüt, mert igy tanulunk is, na meg könnyeben vissza kérdezhetünk, egyes étkek elkészítési módját.
Egy jó stampedli páleszt el ne felejtsétek,ebéd előtt, segíti az emésztést és javítja az étvágyat.
JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK MINDENKINEK. Gábor
Hozzávalók: Ez a tészta mennyiség 2 rúd
Tészta:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl
Só
Töltelék:
50 dkg édes gesztenyemassza
40 dkg édes vörösborban párolt,
kimagvazott aszalt szilva
(esetleg meggy, de nem túl savanyú)
10 dkg porcukor
4 ek. zsemlemorzsa
3 ek. rum
Fahéj, ízlés szerint
Elkészítés:
A liszttel összedolgozzuk a margarint, a porcukrot, és a tojássárgáját, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy kevés sót. A tésztát befóliázva a hűtőbe tesszük.
Túrós zserbó
Elkészítése: A tésztához valókat összegyúrjuk, és három felé osztjuk, két részbe kakaóport teszünk.
Gesztenyés töltelék
Gesztenyés töltelék
Szalonnás pulyka: A következő recept egy klasszikus karácsonyi sült pulyka. Nagyobb pulyka esetén számoljunk több hozzávalóval.
Hozzávalók: 3kg pulyka, 12 csík szalonnás bacon, 25dkg vaj
Elkészítés
Kekszes őzgerinc
Elkészítése: A háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra törjük. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a margarint hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, a rummal ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük.
15 éve | korzistka gavrila | 4 hozzászólás
Szia kedves Tündérkék!! Lassan itt a hideg, tehát át térünk a téli étrendre, ma az egyik gyöngyét írom le nektek, amit nyugottan szervírozhattók előkelő asztalokon is, olyan íze, és ki nézése lesz.
Tehát el robogunk a piacra,a mészárszékbe, és veszünk, egy fél disznó fejet, öt hat körmöt, disznó bőrt, fülit és farkát, 1o-15 deka fokhagymát, murkot !répa/,és perezselyem gyökeret. Haza érve meg tisztítjuk a disznóságokat, meg nézzük nehogy sőrtés legyen.Veszünk egy 1o-15.literes lábost a disznó fejet, farkát, bőrét, bele tesszük, de a körmöket ketté vágjuk hosszába, és azt is bele tesszük, bő 8-liter vizzel fel öntjük, és a tűzhelyre tesszük, na most meg pihenhettek, egy jó pofa finom páleszt fel öntünk a garatra, de közben be kapcsoljuk a Country zenét is, mert igy jobban fő.
Igaz, még jócskán távolinak tűnik karácsony, de abból a meggondolásból, hogy már karácsonyi sütemények is kerülnek fel a Klub receptjei közé, úgy beszélhetünk (írhatunk) egy kicsit az ünnepi asztal feldíszítéséről is.
Mi kerüljön a karácsonyi asztalra?
Néhány tipp azok részére, akik még nem döntötték el, hogyan is kezdjenek hozzá az asztal, a lakás és egyéb berendezések feldíszítéséhez.
Íme:
A szenteste ünnepi vacsorájához természetesen mindenki ízlésének megfelelő stílust, hangulatot választhat, de a karácsonyi asztalnak sem kell kirívónak lennie.
Sajtos-tökmagos muffin
Elkészítése:
1. A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a tökmaggal összeforgatjuk, de keverhetünk hozzá 1-2 evőkanálnyi szezámmagot vagy lenmagot is.
Karamell-charlotte gyümölcsökkel
Elkészítése:
10 dkg cukrot egy serpenyőben aranybarnára karamellizálunk. Felöntjük 1,5 dl vízzel, és sziruppá főzzük. A tojássárgát összekeverjük 4 evőkanál tejjel.
1.5 kg almát lereszelek és meghintem fahéjjal.Mig a tésztát elkészítem addig az alma átveszi a fahéj kellemes ízét./ ha nagyon savanyú az alma szoktam egy pici cukrot tenni bele!/
Tészta hozzávalói:
8 tojás
3 ev.k víz
6 ev.k. cukor
20 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 ev.k kakaópor
Krémhez:
5 dl tej
2 van.puding
1 margarin
18dkg cukor
izlés szerint rum
A tojásokat szétválasztom , a fehérjét felverem. a sárgáját ki keverem a cukorral, bele a víz, majd a sütőporos liszt következik.
15 éve | Kiss Judith | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
2 db kész piskótatekercs (töltetlen),
40 dkg darált mák,
1/2 l tej,
2 ek. liszt,
2 cs. vaníliás cukor,
1/2 citrom héja,
5-7 dkg porcukor,
1/2 l habtejszín,
1 cs. instant zselatin,
20 dkg Ráma.
Elkészítés:
1/2 l tejet felfőzzük a mák felével, a 2 cs. vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Ha kihűl kikeverjük a margarinnal, és megkenjük vele a tekercseket, majd feltekerjük, felszeleteljük. Egy 5-6 l-es mély tálat kibéleljük folpackkal, és az alját, oldalát kirakjuk a tekercsekkel.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítése: A tojást a sütőporral és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és a joghurtot, végül az olajat. Egy kivajazott, lisztezett nagy tortaformába öntjük és almacikkekkel, amelyeket tisztítás után egy citrom leve meg egy kupica rum keverékébe forgattunk, kirakjuk úgy, hogy a cikkek hegyes fele kerüljön alulra.
15 éve | Smajdáné Kati | 0 hozzászólás
Habosra keverünk 10 dkg margarint, 25dkg cukorral, 5 tojássárgával és 1 citrom reszelt héjéval és kifacsart levével.
Apránként hozzáadunk 15dkg lisztet és a tojások kemény habját.
Lisztezett tepsiben sütjük mint a piskótát, de elötte apróra vágott dióval meghintjük a tetejét.
A tepsiben ha kihült, pogácsaszaggatóval, félhold alakúra kiszaggattjuk.
Ez egy kis tepsire való adag, gáztepsihez dupla mennyiség kell!
Nagyon finom a kellemes citromos íze miatt, és a rápirult dióval!
Mindenkinek jó sütkérezést!!
Havas tátra
Elkészítése:
Tészta: a vizet a margarinnal, cukorral, sóval felforralom. Mikor forr, belekeverem a lisztet és a tűzön kevergetem még kb: 2-3 percig.
Tálbafőtt
Elkészítése:
A kifliket ujjnyi vastag karikára vágom, egyenként megvajazom vagy sütőmargarinnal megkenem, és lekvározom, majd egy vajjal vagy sütőmargarinnal kikent tűzálló tálban egymásra rakosgatom.
Almás krémes piskóta
Elkészítése:
Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk vagy sütőmargarinozzuk, az almát meghámozzuk, és vékonyra szeleteljük (uborkareszelőn).
Na kedves Tündérkék, néha ha ilyet csináltok a család részére, reggelire, vagy vacsorára, biztos hogy imába lesztek foglalva. Gyorsan lehet elkészíteni. Tehát ki vesszük a frigyiből a tojásokat, két darabot számítva személyenként, a palacsinta sütőt, az olajat, tejfőlt, delikátot.Na előszőr egy stampedli papra morgó páleszt fel őntünk a garatra, kedv csinálónak.A palacsinta sütőbe fél deci olajat öntünk, és reá tesszük a gázra, mikor forró az olaj, belé ütjük a tojásokat hagyományosan tükőr tojásnak, mikor a fehérje meg sült, a tepsi szélébe gyorsan három részre osztva egy egy jó késhegynyi piros paprikát teszünk, és boszorkányos gyorsasággal ugyan oda két-három nagykanál tejfőlt teszünk, ha lehet valódit, ebből pillanatok alatt egy finom szósz jón létre, ezt füszerezzük hamar ,pici só, bors, delikát, és már is lehet tálalni, a mosogatást felejtsétek el utána, mert ki nyalják kenyérrel az egészet, ezentúl imába foglal titeket a család olyan finom, el ne áruljátok másoknak is e receptet, túl finom.JÓ ÉTVÁGYAT!!!!!
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 3 evőkanál kakaó, De készíthetünk hidegen csokimázt is. |
Elkészítés: A kekszet a kakaóval összekeverem, beleöntöm a rámát, majd a langyos tejbe kevert cukrot és rumaromát (ízlés szerint). Ezt a masszát egy tálcára, vagy jénai tepsibe terítem egyenletesen, majd fakanállal lenyomkodom, hogy sima legyen a teteje. |
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás