Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Rebarbarás-reszelt almás-szőlős süti:
Volt még egy jómarék rebarbara a kertemben,felszedtem és elhatároztam, hogy ezt csakis valamilyen sütemény készítéséhez használom fel.
A döntés egyfajta rácsos sütire esett, melynek most ide leírom a receptjét:
Hozzávalók:
40 dkg. liszt, 1 sütőpor, 15 dkg. vaj, vagy margarin és 1 jó evőkanál tejföl, 15 dkg porcukor, 1 vaniliás cukor, 3 tojásnak a sárgája, 1 közepes ciromnak a lereszelt héja és kifacsart leve.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
|
|
15 éve | korzistka gavrila | 3 hozzászólás
Amennyiben, érdekel titeket, rengeteg receptem van, gyors pörkölt alap anyagu ételekhez, mindezt szivesen át is adom nektek, amennyiben fizikai időm meg engedi, mert sajnos egy napnak csak 24-órája van, és ez nekem kevésnek bizonyul.Édességeket ne kérjetek, nem vagyok édes száju. Nálam a fő eledel a HÚS-és ha lehet hús garnérungal.Szóljatók csak, és állok rendelkezésetekre. Gábor
15 éve | korzistka gavrila | 0 hozzászólás
Tudom hogy nálatok ez nem nagyon ismeretes, ti inkább a tarhonyát ismeritek, főleg ha házi készítésűt. Na kis Tündérkék, vesztek egy nagy csupor tarhonyát, edénybe teszítek és kevés olajat öntök rá, addig ki veszitek a frigyiből a husleves levét, és a pörköltet Az edényt a tarhonyával a gázra helyezítek, és szép lassan kissé meg sárgítjuk a gázon, majd hísleves levével fel öntjük hamar fel vágunk egy paprikát (jó húsost) apróra és hozzá adjuk, a pörköltből két merő kanállal teszünk belé,és fel töltjük hús levessel, amikor el kezd főni ,sózzuk, pici delikát, bors, és egy marék apróra vágott zöld petrezselymet is hozzá adunk, mikor meg van főve a tarhonya meg is van, szépen tánnyérra helyezzük, és reá nyugottan tehettek feltét ként egy nagy csirke cupákot panírozva, .Közben ne feledkezzetek meg előtte egy kupica páleszről sem.Jó étvágyat kivánok
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
10 dkg füstölt sajt,10 dkg trappista sajt,
2 dl főzőtejszín, 1 ek. liszt, só, fehérbors, szerecsendió, 6 dl víz, 4 db kisebb cipó
Elkészítés:
A cipó tetejét levágjuk, belsejét kivájjuk, rövid időre forró sütőbe rakjuk.
A vizet fölforraljuk, beleszórjuk a reszelt sajtot, ha elolvadt, kevés vízben elkeverjük a lisztet és ezzel besűrítjük. Ízesítjük a fűszerekkel, kiforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, ezzel is kiforraljuk. A cipóban tálaljuk
15 éve | korzistka gavrila | 0 hozzászólás
Na kedves Tündérkék, mindenki arra törekszik, hogy minnél rővidebb idő alatt fincsiségeket tudjunk őssze állitani, mi sem egyszerübb. Előszőr jó hangulatra van szükség, mert amit muszájból csinálunk nem finom. Ki kapjuk a frigyiből a pörköltös lábost, félre tesszük, egy kis kupica páleszt fel hajtunk, hogy fertőtlenitsük a szánkat.Veszünk egy edényt, egy hagymát apróra vágunk és kevés olajban kezdjük dinsztelni, addig fel bontunk egy zőld borsó konzervet, le szürjük, de a levét nem dobjuk el, mikor a hagyma üveges lessz ,egy csapott kiskanék piros paprikával izesitjük, és a borsó levével fel öntjük, majd a borsót is hozzá adjuk, meg keverjük, és egy csapott evő kanál lisztet is bele teszünk, hozzá teszünk két, vagy három merő kanál pörköltet, és füszerezzük, só, fekete őrőlt bors, és darált kőmyény mag, ha még maradt a borsó levéből avval még fel tölthetjük, .Közbe persze kimondott Country zene szól halkan, és még egy kupica pálesz.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 50dkg liszt, 20dkg vaj, 1dl tejföl, 2db tojás, 30dkg reszelt sajt, 1dkg sütőpor, 10dkg zöld tökmag,
Elkészítés:
Alisztet a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, 1 tojást, a sajt 2/3 részét és a sütőport. Összedolgozzuk és letakarva betesszük a hűtőbe 20 percre. Ezután 1szimpla- 1dupla -1szimpla hajtogatás következik. a hajtogatások között egy 10 percig szintén pihentetni kell a hűtőben. A hajtogatások után legalább 3-4 órát pihentetjük a hűtőbe.
Fórró kézcsokom a kedves Tündéreknek. Hát rengeteg topikot, fórumot ,át tanulmányoztam, és egy érdekes dolgot vettem észre!!!!,Az Anya Országban, ez az étel egy Fő étel, igaz hogy hagyományos, történelembe vissza vezethető, de nem történelem órán vagyunk, hanem a konyhába, ahol bizony minden Tündérke, alkimistákhoz hasonlóan probálkozik össze hozni egy nagyon finom étket, amit a család, farkas étvággyal, és nagy tetszéssel el is fogyaszt. A pörkölt tájanként is változik, de az alap anyaga az a hagyma, hús, fűszerek, és mindenki még bele tesz adalékokat is, ebből egy nagyon finom készitményt kapunk, itt a kutya elásva!!!, Mert ebből az alap anyagból rengeteg fincsiséget tudunk őssze hozni, és valósággal bizony sokszor ebből indulunk ki.Én csak kimondottan füszerként ,a sót, borst, és darált kőménymagot használok, persze a piros paprikát is, módjával.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 pár virsli, 1csomag leveles tészta, 1-2 ek. csípős mustár, 1 tojás,
Elkészítés:
A kiolvasztott leveles tésztát 2-3 szor áthajtogatjuk. Fél ujnyi vastagra kinyujtjuk, megkenjük vékonyan a mustárral. derelye szaggató segítségével 3cm -es csíkokat vágunk. Majd rátekerjük a virslire. Tepsibe helyezzük és lekenjük a felvert tojással. Ezután megsütjük 220 fokon 25perc alatt.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
35dkg liszt, 25dkg vaj, 1ek cukor, 2 tojás, 1dkg sütőpor, 1citromleve, 1/2 reszelt citrom héj, sütésálló lekvár
Elkészítés:
A hozzávalókat a lekvár kivételével összegyúrjuk. Két részre osztjuk, 1cm vastagságura kinyújtjuk. Az alsó lapot bekenjük vastagon lekvárral. Ezután ráborítjuk a másik lapot. Megkenjük felvert tojással, kicsit megszurkáljuk a villával. 180fokos sütőben 30 percig sütjük.
Geszetenye krém leves
Hozzávalók:
Elkészítés:
A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot.
A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük.
15 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás
Sütőtök golyók
Elkészítése:
A sült sütőtök húsát kikanalazzuk, villával összetörjük. Hozzáadjuk a kekszmorzsát, a cukrot, a narancs reszelt héját és levét, a darált diót. A masszából golyókat formálunk. Végül kókuszreszelékbe (vagy darált dióba) hempergetjük.
15 éve | Madárné Ádám Márta | 0 hozzászólás
Emeletes élvezet
Hozzávalók:
1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dk Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej
2. réteg
20 dkg túró
porcukor
2 dl tejszín
1cs. vaníliás cukor
3. réteg
2cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1cs. vaníliás cukor
4. réteg
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé
Elkészítése:
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel.
Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen.
15 éve | Kiss Judith | 2 hozzászólás
Hozzávalók: 1l jó minőségűfehér bor, 15 dkg
cukor, 4 tojássárgája, kis barab fahéj, citromhéj, szegfűszeg
Elkészítés: A borból egy csészényit félre teszünk, a többit 2 dl vízzel, a cukorralés a többi fűszerrel kb 10percig forraljuk. Ezután leszűrjük, és visszatesszük a tűzre. Amíg felforr, a félretett borban elkeverjük a tojások sárgáját.Takarékra teszem a gázt, és behabarom a forralt bort a tojássárgájás keverékkel. Állandó kevergetés mellett.
A sütőtököt meghámozzuk, kockára vágjuk. Megforrósított olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a sütőtököt,és 2 percig pirítjuk.
Felöntjük 2 dl vízzel és belemorzsoljuk a zöldségerőleveskockát. Megfőzzük és összeturmixoljuk.
Tejszínes szelet
Elkészítése:
Lapok: gőz felett felolvasztjuk a cukrot, a margarint, a tojást, a kakaót és a mézet.
15 éve | Huszár Erika | 0 hozzászólás
Rendkívül egyszerű,gyorsan elkészíthető és nagyon finom!
Hozzávalók:
15 dkg margarin
18 dkg cukor
3 tojás
1 dl tej
16 dkg liszt
10 dkg kókuszreszelék
1 sütőpor
2 alma
Elkészítés:
A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, majd a sütőporral és kókuszreszelékkel elkevert lisztet. Végül hozzákeverjük a kockára vágott almát és zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon tűpróbáig sűtjük.
15 éve | korzistka gavrila | 7 hozzászólás
Kedves Marcsikám,
Anyukák,Nagymamák,FIGYELEM!!!!
Hát,az úgy van, hogy meg kezdődőtt az iskola, és vele a gondok. Hogy mit adjunk a gyerekeknek,apukáknak uzsonnát. Mi sem egyszerübb. Viharos sebességel el mentek az üzletbe, mészárszékre, és vesztek 1kg finom disznó,vagy marha májat. Haza érve egy nedves ruhával le törlitek/a májat nem szabad mosni/, és nagyobb kockákra vágjátok. Vesztek egy lábost,és ebbe bele vágtok három hagymát szeletekre,és reá teszitek a máj kockákat, olajat öntünk belé,és egy fél pohár vizet,és el kezdjük dinsztelni fedő alatt amig a máj meg puhul, majd az egészet hűlni hagyjuk.
Babtorta -50 dkg. tarkabab -4 tojás -18. dkg cukor vagy 4 kanál édesítő szer -3 kanál zsemlemorzsa -3 avőkanál liszt (durum) - 1 sütőpor -4dl tejszín -2 evőkanál porcukor vagy 3 kanál édesítőszer -2 habfikszáló Előző este beáztatott babot puhára főzzük, kb.10 dekányit Félreteszűk a díszítéshez, a többit krumplinyomón áttörjük. Az így nyert bab pépet kétfelé választjuk. 4 tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, beletesszük az átpasszírozott bab felét.
Birsalmasajt, birs lekvár recept Hozzávalók: 3kg birsalma, 2,5 kg cukor. Elkészítés: Kb. 3 kg birsalmát megmosva beteszünk egy nagy kuktába (alulra kell a távtartó!), 1 pohár vizet öntünk rá. A kuktában 10-25 (általában 20) percig forraljuk - a birsalmák méretétől és érettségétől függően - amíg a hús könnyen leválik a magházról. Kihűtjük, a birsalmák húsát a héjával együtt leválasztjuk a magházról, az esetleges hibás részeket eltávolítjuk. (A férges részek nem főnek szét, körülük óvatosan le lehet venni az ép gyümölcshúst.) A gyümölcshúst előre lemért súlyú lábosba rakjuk, nyeles turmixgéppel (bot mixer) péppé zúzzuk.
Tiramisu torta hagyományosan Tiramisu torta receptje: 1 csomag Tiramisu babapiskóta, 1 1/2 liter Hulala tejszínhab, 2 doboz Mascarpone krémsajt, 4 dl erős feketekávé, 1 1/2 dl rum, 4 dl, erős feketekávé, 4 tojás, 1 púpos teáskanál nescafé, 2 evőkanál cukor, 4 db. vaniliacukor, kevés rum aroma. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral alul és az oldalán is. A kihűlt kávét összekeverem a rummal és belemártogatom a babapiskótákat és kirakom a tortaforma alját.
15 éve | korzistka gavrila | 7 hozzászólás
Töltött tojás
Na édes Tündérkék, figyeljetek reám, ha már a pástétom a frigyibe van, vesztek 20 tojást és keményre főzitek, meg takarítjátok a héjjától ,a hegyes végét le vágjátok, a sárgáját ki szeditek és félre teszitek, a tojások felét meg tőltjük a már kész pástétommal, és egy porcelán tálra helyezzük addig a tojás sárgájára reá reszeltek egy fél hagymát, kevés vajat , juh turot, egy nagy kanál mustárt és jól őssze dolgozzuk, majd a másik felét a tojásoknak evvel meg töltjük és a tárcára helyezzük a tőbbi mellé
Kisseb formátumu paradicsomokat félbe vágunk, a belsejét ki kaparjuk és a tojásokra helyezzük, mindjárt úgy néz ki mintha gombák lennének, na a tálat diszítjük majonézzel, amit kevés apróra vágott zőld petrezselyemmel finoman meg szórunk, és már is győnyőrü rétet kapunk, amin gombák vannak,a paradicsomokat finoman meg szórjuk reszelt sajtal és máris kész a légyőlő galóca kinézésű ,töltött tojás, csak ettől nem lesz semmi baja senkinek, csak jól fog lakni, már a kinézetétől is.Csináljátok meg mert érdemes, főleg ünnepi asztalokra.Jó étvágyat hozzá!!!!!!
Hozzávalók kb. 16 darabhoz: 1 adag mélyhűtött leveles vajas tészta, 30 dkg gesztenyemassza, 3 evőkanál rum + a babapiskótára, 1 tasak hidegen készíthető vanília krém, 3 dl tej, 5 dkg vaj, 1 doboz babapiskóta, tojás a kenéshez, porcukor a szóráshoz
Előkészítés: A leveles vajas tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a rumot. A vaníliakrémet a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük a tejjel, és jól lehűtjük.
15 éve | Kiss Judith | 1 hozzászólás
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Csokis Muffin alappor
150 ml napraforgó olaj
50 ml tej
1 tojás (közepes méretű)
Töltelékhez:
100 g zsírszegény túró
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
Ezenkívül:
Kevés porcukor a díszítéshez
Előkészítés:
A muffin papírformákat a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük. A túrót szitán áttörjük, majd a vanillincukorral és az aromával jól elkeverjük.
Elkészítés:
Az alapport a dobozon lévő használati utasítás szerint elkészítjük.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 2 dkg élesztő, 10 dkg reszelt sajt, 1 tojássárgája, tejföl izlés szerint, tej, só, bors, pici cukor
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Az élesztőt kevés tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztbe belerakjuk a megkelt élesztőt, a sót , a tojássárgáját, a sajt 2/3 részét, kevés borsot,és a tejfölt, annyit hogy gyúrható legyen. Jól öszedolgozzuk, és meleg helyen 1órán át pihentetjük. Majd lisztezett deszkára kiborítjuk, és 1cm vastagságura nyújtjuk. Megkenjük tojással és megszórjuk a sajt maradékával.
15 éve | korzistka gavrila | 4 hozzászólás
Princi szelet
Kedveseim, mindenkit kőszőntők.Egy kedves hőlgy, az Ilike meg kért hogy írjam be az elkészités módját, hát legyen, vagy ahogy az Angol mondaná OK. tehát:mindenki volt már restikbe ahol a hires Gordon- Bleau-t szervirozták, tényleg nagyon finom, de az enyém sokkalta finomabb!!!
Tegyük fel hogy egy négy személyes asztalt akartok fincsiségekkel meg rakni, de Úgy, hogy már csak a látására is el csorogjon a nyála mindenkinek, mi sem egyszerübb,elmésztek a mészároshoz, és nyolc szelet húst rendeltek, négylábu állatét, a kora ne érdekeljen benneteket mert meg puhitom én.
tehát otthon, finoman ki kloffoljátok, sózzátok, borsozzátok, keves darált kőménymagot is hozzá tesztek, és egy tálba teszitek, majd finom tejjel nyakon őntitek,amig el lepi, és sutty, be a frigyibe más napig.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg gesztenye massza, 3 dkg cukor, 2 ek.tej, 1 ek.rum, 5dkg dió,
Csokoládémázhoz:
10 dkg étcsokoládé, 5 dkg cukor, 2 ek forróvíz, 2 dkg vaj
Elkészítés:A gesztenyemasszát jól kikeverjük a cukorral, a tejjel és a rummal. Kis golyókat formálunk, melynek a közepébe1-1 gerezd diót teszünk,és csokolédémázzal leöntjük.
Csokolédémáz készítés: A csokolédét felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a forróvizet, és sűrűre fözzük.A tűzről levéve jól kikeverjük a vajjal.
15 éve | Kiss Judith | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
Tésztához: 25dkg margarin, 12dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 40 dkg liszt, 1 citrom reszelt héja, 1/2csom. sütőpor, 1-2 ek. tejföl, 1 csom. vaniliás cukor, csipet só, 1 tojás sárgája a kenéshez.
Töltelék:
1 kg reszelt alma, 15 dkg porcukor, 1 csom. van.cukor, 10 dkg örőlt dió, 1-2 ek kekszmorzsa, tetszés szerint fahéj.
Elkészítés.
A lisztbe elkeverjük a sót, és a sütőport. Elmorzsoljuk a margarint, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Két cipóra osztjuk.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg finomliszt, 26 dkg vaj, 1 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 1/2 l tej, csipet só, 1 tojás a lekenéshez.
Töltelék:
Dió töltelék:
30 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 5 dkg piskótamorzsa, 1 citrom reszelt héja, 1 kk.rum, 1/2dl tej,
Mák töltelék:
40 dkg őrölt mák, 25 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 1 ek. méz, 1/2 dl tej,
Elkészítés:
A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, és az élesztőt, majd a többi hozzávalókkal összegyúrjuk.Ebből két cipót formálunk.
Ánizs (és a csillagánizs)
mártások, sütemények, pudingok, gyümölcslevesek, édes rizsek, keleten: főzelékek.
Babér(más néven: szagos levél)
levesek, mártások, pácok, pástétomok,
savanyú és ecetes ételek, (jól társítható petrezselyemmel és kakukkfűvel, húsoknál curryvel)
Bazsalikom (más néven: királyfű, német bors)
levesek, saláták, pácok, mártások, sültek, vagdaltak,
paradicsomos, tök-, bab-, gomba-, csirke- és halételek (ha nincs, petrezselyemmel helyettesíthetjük)
Boróka
pácok, mártások, főzelékek, sertés- és vadhúsok, libák, kacsák, rostonsültek, vadpástétomok, káposztás ételek.
Rakott pulykamell
Hozzávalók:
Egy kifilézett egész pulykamell,egy fej szép karfiol, 25-30 dkg füstölt tarja. 30 dkg sajt, 4 evökanál tejföl, 5-6 tojás só, bors.
Elkészitése:
A pulykamellet felszeleteljük, vékony szeletekre, befüszerezzük, majd tepsibe rakjuk kétsorossan, leöntjük olvasztott zsirral, vagy olajja úgy, hogy ellepje. Lefedjük alufoliával, és egy napig hütöbe tesszük. Utánna 180 fokon megsütjük.
Közben rózsájára szedjük a karfiolt, és megfözzük, de csak annyira, hogy ne memjen szét / olyanra mint mikor rántott karfiolt készittünk/ .
15 éve | Kiss Judith | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg darált keksz, 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 1 rum aroma, 1 csom babapiskóta,
Elkészítés:1 nap:
A ledarált kekszet, a porcukorral, a margarinnal és az aromával jól összegyurjuk. Izlés szerint tehetünk bele
durvára vágott diót,vagy meggyet.Cukrozott teaszűrőbe nyomkodjuk. Közepébe, kis mélyedést nyomunk.Ebbe ragasztjuk majd bele a szárakat. Deszkára egymás mellé rakjuk.
2.nap: Csokimázt készítünk, és egyesével belemártogatjuk a gomba fejeket.
TÖKFASIRT:
Hozzávalók:
1,db nagyobb cukini, vagy csillagtök.
1,db vöröshagyma
3,gerezd fokhagyma
3,db tojás,
3,teáskanál ételizesítő só,bors, 1,csokor petrezselyem. zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tököt lereszelem alma reszelőn,sózom, és hagyom álni, majd jól kinyomkodom a levét. Hozzáadom a lereszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, vegetát, borsot, az összeaprított petrezselymet, a tojásokat, és annyi zsemle morzsát, hogy fasirt masszát kapok és tetszés szerinti gombócokat forró olajban kisütüm.
Sport szelet
Hozzávalók:
2 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 rumaroma
3 evőkanál kakaó
50 dkg darált keksz
Tortabevonó
Elkészítés:
A muffin formában készíthetünk például tészta köretet,és más nasit.
Kell valamilyen burkolat (pl. rétes,salátalevél), ami majd összefogja a tésztánkat.
És a kifőtt tésztát, valamilyen mártással összekeverjük, sajtta szórjuk meg a tetejét,
és 5-6 percig süssük előmelegített sütőben.
Jól illik ehhez bármilyen szaftos hús például,lecsós szelet.De egy jótömény bableves vagy gulyás leves után is nagyon finom.
Tojást is süthetünk benne,persze csak akkor ha nem lágy tojást szeretnénk.Egy karika virslit is tehetünk bele.Csak a kisebb méretű tyúk tojással csináljuk.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg túró, 2 tubus sűrített tej, kókusz reszelék, mandula vagy mogyoró
Elkészítés:
Összekeverjük a túrót a sűritett tejjel. Majd nedves kézzel golyókat gormálunk.A közepéjükbe bele teszünk 1 szem mandulát, vagy mogyorót,kókuszba hempergetjük.
Hozzávalók:
40 dkg leveles tészta, 30 dkg kötözött sonka, 15dkg Pannónia sajt, 5 dkg liszt,
5 dkg margarin, 4 dl tej, 2 csipet só, kevés bors és majoranna.
Elkészítés:
Főzzük meg a sonkát, és daráljuk le. A levelestésztát lisztezett gyúródeszkán, egyszer megheajtogatjuk, majd ki nyújtjuk.
Ezután besamellt készítünk,melybe bele tesszük a ledarált sonkát, fűszerezzük, majd összekeverjük.Ezzel töltjük be amár kinyújtott tésztát, oly módon, mint a rétest, csak sokkal vékonyabb rudat kell készítenünk. Eldaraboljuk, kb 3*3-ra.
15 éve | Elek Mihályné Kis Erzsébet | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
30 db. babapiskóta, 25 dkg vaj, vagy margarin 20 dkg, porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája, kb.1 dl. feketekávé, 2 evökanál rum, vagy rum aroma /én a 2-3 dl.tejbe teszem az aromát/azért ajánlom igy , elkésziteni,mert akkor gyerekek is ehetnek belöle/
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint habosra keverjük a vaniliás porcukorral, tojássárgájával és annyi erős fekete kávéval, hogy sűrű, krémszerű masszát kapjunk. Egy tálba belerakunk 10 db.
Hozzávalók:
50 dkg. darálthús, három zsemle, fokhagyma, 3 tojás, só, bors 25-30 dkg. gomba, egy csomag zöldpetrezselyem, 10-15 dkg. sajt, 5-6 tojás, zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A darálthúsból elkészitjük a fasirt masszát.
15 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás
Az oldal lényege!
Aki képpel nem rendelkezik de nagyon jó finom egyszerű,érdekes süti-étel recepttel rendelkezik,és megosztaná velünk tegye meg.
Viszont ha képpel rendelkezik akkor,KÖTELEZŐ a recept leírása.
Úgyis minden Tag kérni fogja és ne keljen felesleges köröket járni.
Magamrészéről is sok olyan receptem van ami nincs lefényképezve,mert álmomban nem gondoltam,hogy valaha használni tudnám.
Fortélyoknak is nagyon örül minden Tag meggyőződésem szerint.
Házi és konyhai praktikák
Saláta, ha fonnyadt: meleg vízbe tenni, felhasználás előtt hideg vízzel átöblíteni.
Sajtós pogácsa és porcukros kifli 250.gliszt ,250.g túró, 250.g ráma margarin pici só össze gyúrni utána ki nyújtani sajtot reszelni és formázni. Ebből a tésztából porcukros kiflit: dióval, mákkal, lekvárral tölteni pohárral szaggatni és tölteni egy kis kanál dió krémmel kifli formára sütni .Ki sült kiflit melegen tál porcukorba bele forgatni ez is nagyon finom.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3x10 db zsúrkeksz, 1 kocka margarin,
20dkg cukor, 3 csom. vaniliáscukor,
2 ek. kakópor, 1/2 kg túró, 10 dkg mazsola, kevés tej, kevés rum aroma
Elkészítés:
Az alufoliára egymás mellé teítjük a kekszeszek.(hármat ). A tejbe beleöntjük az aromát, és vékonyan megkenjük vele a kekszeket. A margarint khabosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuka van. cukrot.Ketté vesszük ,az egyik felébe beletesszük a kakaóport, a másikba az áttört túrót, melybe belekevertük a mazsolát.
15 éve | Ivicz Miklósné | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
140 gr olajoshal /leszűrve,villával összetörve/
5 db tojás keményre főve
l80 gr tubusos majonéz
4 db közepes sárgarépa egészben főzve
3 fej vöröshagyma apróra vágva /az olajos hal leszűrt olajába keverve/
snidling vagy petrezselyem zöldje
Összeállítás:
1. réteg: tört hal
2. " apróra vágott hagyma
3. " majonéz fele
4. " reszelt főtt sárgarépa
5. " reszelt tojás fehérje
6. " majonéz másik fele
7. " reszelt tojás sárgája
tetejére apróra vágott snidling /lehet petrezselyem zöldje/
A halsalátához én legjobban a sprotnit szeretem, de bármilyen olajos hal jó.
15 éve | Smajdáné Kati | 0 hozzászólás
Ez egy nagyon gyors és egyszerű süti!
25 dkg margarint, 1 van.cukorral és 30 dkg cukorral habosra keverünk, hozzá adunk 6 tojás sárgáját, 30 dkg lisztet / felesben/amiben 1 sütőport kevertem és a tojások kemény habját. Ezt a tésztát megfelezzük, és az egyik felébe kakaót keverünk és egy kanál tejfölt.
Kikent tepsibe evőkanállal színenként váltogatva bele pakolom! Egy sárga egy csokis, felváltva. Mehet a sütőbe! Ha kihült felszeletelem és porcukorral szórom meg.
Én így készítem a gyümölcstorta tésztáját! Próbáljátok ki nem fogtok benne csalódni!
Nagyon finom és gyönyörűen vastag a tésztája.
Hozzávalók:
5 tojás, 17 dkg liszt, 1 van.cuk, 1 bögre cukor /kb 2dl/, 4-5 kanál víz, 1 sütőpor
A vízzel és a cukorral szirupot főzök és félre rakom hűlni.A tojás fehérjét keményre felverem. A szirupba keverem a tojások sárgáját, a sütőporos lisztet,vancukrot és a tojások felvert habját. Gyümölcstotaformában sütöm.A krémnek álltalában pudingot főzök de lehet főzött krém is házilag.A tetejére pakolom a gyümölcsöket és gyümölcsköcsonyával bevonom.
A legtöbb diétával, fogyókúrával az a legnagyobb baj, hogy az ember éhezik mellettük. Ma már rengeteg finom étel közül választhatsz, még a 30, 60 és 90 napos fogyókúrák is kellően változatosak ahhoz, hogy ne unj rájuk, a legtöbbjük azonban még mindig olyan kis adagokat tartalmaz, hogy alig lehet kibírni az étkezések közti időt.
A megoldás, ha alacsony kalóriatartalmú, ám laktató ételekkel próbálod leadni a rajtad lévő fölösleget. Akár csak néhány "karcsúbb" napról van szó, akár hosszan tartó fogyókúrádba szeretnél egy kis változatosságot vinni, az alábbi receptek biztosan segítenek ebben.
Idén korán megjött a nyár, és ilyen melegben bizony kevésbé kívánod a nehéz, forró ételeket, tápanyagokra viszont nagy szükséged van. Egy saláta lehet éppoly laktató, mint bármi más, csak fantázia kell hozzá. Az alapanyagokkal bánj lazán és bátran: ne hagyd, hogy behatároljanak a hagyományok.
Kombinálj zöldséget gyümölccsel, zöld fűszereket olajos magvakkal és sajtokat tésztákkal! Így nem csak azt éred el, hogy a változatosságuknak köszönhetően, gyakrabban eszel majd salátát, hanem még jól is laksz velük.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás