Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Kőszeghy Anna | 4 hozzászólás
50 dkg céklát jól megmosunk, meghámozzuk, majd nagylyuku reszelőn lereszelünk..
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagymát 1 dl vízben puhára párolunk, hozzáadunk
3 evőkanál olajat és a reszelt céklát. 1 dl vízbe kevés sót, 1 evőkanál cukrot ízlés szerint
almaecetet adunk., és a céklára öntjük.Köménymaggal fűszerezzük és fedő alatt
puhára pároljuk.Olyan finom, mint a párolt káposzta, és nagyon egészséges.
Ajánlom azoknak, akik egészségügyi okok miatt nem ehetnek káposztát.
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 15 fej fokhagyma, 1 liter száraz fehérbor, 2 dl 10%-os ecet, 15 dkg kristálycukor,
8 evőkanál olaj ( ha van, akkor olivaolaj, nem avasodik hamar), 2 db cseresznye
paprika, 3 db babérlevél, 1 csokor tárkonylevél, 1 púpozott evőkanál só,,
1 púpozott teáskanál őrölt bors.
A borba belekeverjük az ecetet, sót,cukrot, a fűszereket és felforraljuk.
|
|
Hozzávalók:
60-70 dkg sertés,szárnyas vagy bárányhús,
2 szál petrezselyem,
2 szál sárgarépa......
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:
http://citromhab.blogspot.fr/2011/04/tarkonyos-raguleves-krumpligomboccal.html
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
370 g liszt,
200 g vaj,
100 ml tejszín.....
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet: http://citromhab.blogspot.fr/2013/10/sos-teasutemeny.html
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Fél kg birsalma,
2-2,5 kg cukor.
Elkészítés:
A birsalmákat alposan megmossuk,magházát kiemeljük.Héjjastól feldaraboljuk,annyi vizet öntünk rá ami éppencsak ellepi.Mikor megpuhult összeturmixoljuk,hozzáadjuk a cukrot,addig főzzük míg összesűrűsödik.Forrón üvegekbe töltjük,rácsavarjuk a tetejét,5 percre fejreállítjuk.Száraz dunsztba tesszük.
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 4 dl tej, 40 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 kókuszaroma, 2 dl alkohol
A tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, és addig kevergetjük, amí feloldódik. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk a tejszínt és a kókuszaromát, majd jól elkeverjük. Ha már nem meleg az elegy,
hozzáadjuk az allkoholt (pl.: tisztaszesz vagy vodka) , üvegekbe töltjük , lezárjuk és összerázzuk.
Hűtőben tároljuk.
Ajándéknak is kitűnő, egyszerűen elkészíthető és finom!
11 éve | Barna Pap Mónika | 5 hozzászólás
Sziasztok a Marcsival indítottunk egy új sokrétű klubbot ahová nemcsak a konyhai dolgokat lehet feltölteni hanem a kedvenc hobbidat is legyen az bármi:festészet,kerámia készítés,asztalterítő,bizsu,kert,virágok és így tovább.Szeretettel meghívunk mindenkit erre az oldalra,a facebookon megtaláljátok,erre a linkre kattintva:
a recept folytatása,
http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/karamellas-trueffeltorta
1 kg alma
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg túró,
2 tojás,
6-7 dkg zabpehely.....
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:
http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/gesztenyes-turogomboc?category_id=4
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 dl főtt rizs vagy tejberizs,
12 dkg liszt,
6-8 dkg cukor.....
Erre a linkre kattintava tovább olvashatjátok a receptet:
http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/calas-rizsfank?category_id=4
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 vastagabb szelet sertéshús,
fél l világos sör,
1 kávéskanál pirospaprika.....
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:
http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/soerben-suelt-hus
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Felforralunk 1 liter vizet 1 kg cukorral, hozzáadunk 10 gr citromsavat, késhegynyi szalicilt (vagy más tartósítót), majd levesszük a tűzről az edényt.
A meleg szörpbe beleteszünk 2 nagyobb, jól megmosott citrom lereszelt héját( ha van inkább bio citromot ).
Ha kihűlt filtráló papíron vagy gézen keresztül leszűrjük, és hozzáadunk 3-4 citrom kifacsart levét.
Palackozzuk, és hideg helyen tároljuk.
Fényévekkel jobb mint a gyári szörpök!
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gombócokhoz:
50 dkg darálthús,
1 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma......
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:
http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/bakonyi-betyargomboc?category_id=3
11 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
fél kg liszt vagy rétesliszt,
2,5 dkg élesztő,
2,5 dl langyos víz,
pici cukor,
1 kk. só,
1 db tojás.
Elkészítés:
A lagyos vízben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.Majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk.Megkelesztjük ( kb 45-50 perc) ezután 3 részre osztjuk és letakarva még kb 20 percig kelesztjük.Egy lábasba kevés vizet engedünk (tényleg kevés legyen hogy a gombócok ne érjenek bele)beletesszük egy párolóbetétet vagy szűrőt esetleg tiszta konyharuhát kötözünk a lábosra.Lekenjük a szűrőt vagy a párolóbetétet olajjal rátesszük a tésztát,lekenjük olajjal a tésztát is,leborítjuk fedővel,kb.
11 éve | Kőszeghy Anna | 5 hozzászólás
Hozzávalók:
4-5 nagyobb héjában sült alma,
sárgabarack,
narancsíz, vagy málnaszörp
1 tojásfehérje habbá verve.
Elkészítés:
Az áttört sült almához hozzáadjuk a tojáshabot, és az izesítőket.
Addig kevergetjük, amíg besűrüsödik.
Poharakban tálaljuk, mandulával, vagy dióval díszithetjük.
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 közepes nagyságú csirkemell filé,
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál olaj,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
őrölt bors, só, kakukkfű.
Elkészítés:
A 4 filét nyolc szeletre vágjuk.
A hozzávalókat elkeverjük, és bekenjük vele a filéket.
Hűtöben (jól letakarva) egy napig érleljük., majd élénk tűzön szép pirosra sütjük.
Nagyon finom!
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 tojás,
14 dkg cukor,
5 dkg vaj, vagy zsír,
1,25 dl tej,
1 csomag sütőpor,
30 dkg liszt,
1 citrom lerezselt héja,
csipet só.
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, sót, és a sütőporral elkevert lisztet, végül a citrom héját is.
Jól kizsírozott formában sütjük, ha kihült gyümölcsízzel töltjük.
Olcsó és kitűnő!
11 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa,
1kg cukor,
4 citrom leve,
2 citrom (lehetőleg bio) reszelt héja.
Elkészítés:
A szép, nem zöld színü sárgarépát megtisztítjuk, keskeny karikákra vágjuk( én nagylyuku reszelőn megreszeltem) és jó puhára főzzük, maj szitán lecsurgatjuk és áttörjük. Hozzáadjuk a cukrot, citromlét és a reszelt citromhéjat és kb. negyed óráig főzzük.
Ha megfőtt 4 evőkanál rumot keverünk hozzá.
Ezután még forrón üvegekbe töltjük, lekötjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Hozzávalók:
1. réteg:
5 dkg margarin
25 dkg darált keksz
5 dkg porcukor
kevés tej
2. réteg:
ízlés szerint rumba áztatott mazsola
2 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg túró
15 dkg porcukor
3. réteg:
1 cs. vaníliás cukor
1/2 l tej
2 cs. bármilyen ízű krémpor
4. réteg:
5 dkg porcukor
1 cs. habfixáló
2 dl tejszín
Elkészítés:
Az 1. réteg hozzávalóiból linzertészta keménységű tésztát készítünk, amit
tepsibe téve kb.
Hozzávalók:
1 kg darált keksz
4 dl tej
40 dkg vaj
40 dkg cukor
2-3 evőkanál cukrozatlan kakaó
1 rumaroma
1 mandulaaroma
10 dkg tortabevonó csokoládé
3 evőkanál ét olaj
Elkészítés:
A csokis réteghez 2 dl tejet, 20 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 2-3 evőkanál
cukrozatlan kakaót és 1 rumaromát felolvasztunk. Amikor a vaj elolvadt,
az egészet eldolgozzuk 50 dkg keksszel, és egy nagy gáz-tepsibe
belesimítjuk.
A mandulás réteget ugyanígy készítjük el, csak nem kell bele kakaó, a
rumaroma helyett pedig mandulaaroma kerül bele.
Hozzávalók:
25 dkg margarin
20 dkg cukor
3 tojás sárgája
csipet só
60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
kis tej az összeállításhoz
Töltelékhez:
2 csomag tiramisu ízű pudingpor
10 evőkanál kristálycukor
8 dl tej
3 tojás fehérje
Elkészítés:
Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk. A tojások fehérjéből
kemény habot verünk és a pudinghoz adjuk, óvatos mozdulatokkal, vigyázva
ne törjön össze a hab.
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat lágy, nagyon könnyen formázható masszát kapunk.
Hozzávalók:
maradék sültcsirke
tészta (kis méretű, pl. minipenne)
1 alma
1-2 savanyú uborka
olívaolaj
balzsamecet vagy borecet
egy kis citromlé
dióbél és dióolaj, ha van
só
bors
Elkészítés:
Az előző estéről megmaradt sültcsirkét apróra vágjuk az almával és az
uborkával együtt. A tésztát kifőzzük, lehűtjük hideg csapvízzel a tésztaszűrőben.
Mindent összekeverünk egy salátás tálban.
Vinaigrette-et csinálunk (1-1 evőkanál ecetet és citromlevet, 6 evőkanál olívaolajjal, sóval, borssal összekeverünk.) A keveréket rá öntjük a tésztára ha van dióbél, akkor ezt is hozzákeverhetjük, ha van időnk, a hűtőben pihentessük egy kicsit.
Hozzávalók:
A piskótához
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
5 db tojás
35 dkg liszt
1 cs sütőpor
25 dkg cukrozott darált mák
850 ml őszibarackbefőtt vagy kb 1 kg barack
A krémhez:
1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
1/2 liter tej
15 dkg túró
15 dkg vaj
15 dkg cukor
A tetejére:
30 dkg étcsoki
7 dkg vaj
Elkészítés:
A vajat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük.
Beleütjük a tojásokat, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát két részre osztjuk.
Hozzávalók:
17,5 dkg omlós keksz
2 evőkanál kristálycukor
7,5 dkg vaj, vagy Rama
3 db zöld citrom - lime
2 tojássárgája
40 dkg sűrített tej
3 dl tejszín
Elkészítés:
Az omlós kekszet nagyobb darabokra tördeljük, és mixer segítségével
megdaráljuk. Hozzáadjuk a kristálycukrot és elkeverjük. Ezután
hozzáöntjük a folyékony vajat, és újra átmixeljük.
Enyhén kikenjük a süteményforma alját, azután beleöntjük a kekszes
keveréket. Elegyengetjük, és jól lenyomkodjuk egy kanál hátoldalával.
Hozzávalók:
Rama margarin a kikenéshez
4 kis pohár tejföl
4 vaníliás cukor
5 dkg zselatin
8-9 evőkanál cukor
2 dl tej
gyümölcs
gyümölcskocsonya
Elkészítés:
A tejfölt a vaníliás cukorral és a kristálycukorral kikeverjük.
A zselatint a tejjel felfőzzük, majd hozzáöntjük a tejfölhöz.
Alaposan, de gyorsan összekeverjük és a Ramával kikent gyümölcstortaformába öntjük. Dermedésig hűtőbe tesszük. Ha megdermedt kiborítjuk és idény gyümölccsel díszítjük a közepét.
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
3 csomag (18 dkg-os) kakaós édes keksz
25 dkg sütőmargarin
2 evőkanál tej
A krémhez:
45 dkg natúr joghurt
5 dl habtejszín
2 db narancs leve
30 dkg porcukor
15 dkg csokoládé
6 g zselatin
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, a margarinnal és a tejjel jól összedolgozzuk, majd
a tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük dermedni.
A krémhez a joghurtot, a porcukrot és a narancsok levét habosra
kikeverjük.
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg margarin
15 dkg cukor
2 tojássárgája
fél csomag sütőpor
35 dkg liszt
1 vaniliás cukor
Töltelék:
1 kg szilva
1 dl zsemlemorzsa
1 evőkanál fahéj
20 dkg cukor
Piskota:
2 tojásfehérje /ami meg maradt/
3 tojás
10 dkg cukor
3 evőkanál liszt
Elkészítés:
A margarint és tojássárgáját, cukorral habosra keverjük, vaniliával,
majd a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, gyors mozdulattal tésztát
készitünk, hütőbe tesszük.
A szilvát kimagozuk szürőre tesszük, majd cukrozzuk, egytálba öntjük rá a zsemlemorzsát, fahéjat, jól elkeverjük.
A tésztát kinyujtjuk, és félig megsütjük.
Addig elkészitjük a piskotát.
A félig megsült tésztára szorjuk az elkészitett szilvát, és végül a pistótát rá simitjuk, és tovább
sütjük.
Ha kihült kockára vágjuk vizes késsel.
Hozzávalók:
4-5 személyre
20 dkg füstölt sajt reszelve
30 dkg sajt reszelve
5 tojás
5 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál liszt
erős Pista ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, 1 órán át hűtőben pihentetjük, apró fasírtokat formázunk belőle, majd bő forró olajban kisütjük.
Salátával tálaljuk.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás