Sütés főzés Blog: 2013. október

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2013. október

50 dkg céklát jól megmosunk, meghámozzuk, majd nagylyuku reszelőn lereszelünk..

1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagymát 1 dl vízben puhára párolunk, hozzáadunk

3 evőkanál olajat és a reszelt céklát. 1 dl vízbe kevés sót, 1 evőkanál cukrot ízlés szerint

almaecetet adunk., és a céklára öntjük.Köménymaggal fűszerezzük és fedő alatt

puhára pároljuk.Olyan finom, mint a párolt káposzta, és nagyon egészséges.

 

Ajánlom azoknak, akik egészségügyi okok miatt nem ehetnek káposztát.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Örülök, hogy tetszik a recept. Köszönöm a hozzászólást!

Tovább 

  Hozzávalók: 15 fej fokhagyma, 1 liter száraz fehérbor, 2 dl 10%-os ecet, 15 dkg kristálycukor,

                        8 evőkanál olaj ( ha van, akkor olivaolaj, nem avasodik hamar), 2 db cseresznye

                        paprika, 3 db babérlevél, 1 csokor tárkonylevél, 1 púpozott evőkanál só,,

                        1 púpozott teáskanál őrölt bors.


A borba belekeverjük az ecetet, sót,cukrot, a fűszereket és felforraljuk.

Tovább 

 

 

 

 

Hozzávalók:

60-70 dkg sertés,szárnyas vagy bárányhús,

2 szál petrezselyem,

2 szál sárgarépa......


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet: 

http://citromhab.blogspot.fr/2011/04/tarkonyos-raguleves-krumpligomboccal.html

 

Hozzávalók:

370 g liszt,

200 g vaj,

100 ml tejszín.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet: http://citromhab.blogspot.fr/2013/10/sos-teasutemeny.html

Hozzávalók:

Fél kg birsalma,

2-2,5 kg cukor.

 


Elkészítés:

A birsalmákat alposan megmossuk,magházát kiemeljük.Héjjastól feldaraboljuk,annyi vizet öntünk rá ami éppencsak ellepi.Mikor megpuhult összeturmixoljuk,hozzáadjuk a cukrot,addig főzzük míg összesűrűsödik.Forrón üvegekbe töltjük,rácsavarjuk a tetejét,5 percre fejreállítjuk.Száraz dunsztba tesszük.

        Hozzávalók: 4 dl tej, 40 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 kókuszaroma, 2 dl alkohol


    A tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, és addig kevergetjük, amí feloldódik. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk a tejszínt és a kókuszaromát, majd jól elkeverjük. Ha már nem meleg az elegy,

hozzáadjuk az allkoholt (pl.: tisztaszesz vagy vodka) , üvegekbe töltjük , lezárjuk és összerázzuk.

Hűtőben tároljuk.

Ajándéknak is kitűnő, egyszerűen elkészíthető és finom!

Tovább 

Sziasztok a Marcsival indítottunk egy új sokrétű klubbot ahová nemcsak a konyhai dolgokat lehet feltölteni hanem a kedvenc hobbidat is legyen az bármi:festészet,kerámia készítés,asztalterítő,bizsu,kert,virágok és így tovább.Szeretettel meghívunk mindenkit erre az oldalra,a facebookon megtaláljátok,erre a linkre kattintva:

 

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Kedves Marcsi!

Köszönöm a lehetőséget!

 Citromos-zöldborsós csirkemell

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Citromos-zöldborsós csirkemell
Hozzávalók
  • 2 személyre
  • • 30-40 dkg csirkemellfilé
  • A recpt folytatása,
  • http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/citromos-zoeldborsos-csirkemell

 Karamellás trüffeltorta

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Karamellás trüffeltorta
Hozzávalók
  • Hozzávalók 23 cm-es torta- vagy piteformához

 

 

a recept folytatása,

http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/karamellas-trueffeltorta

 

 Csirkemájas-zöldséges rizottó

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csirkemájas-zöldséges rizottó
Hozzávalók
  • 6 csirkemáj szívvel
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • recept folytatás a...
  • http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/csirkemajas-zoeldseges-rizotto

 Töltött cicege

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Töltött cicege
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre
  • 80 dkg krumpli
  • http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/toeltoett-cicege- oldalon találjátok a receptet

 Citromos-ricottás kugló

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 
Citromos-ricottás kuglóf
Hozzávalók
  • 20 dkg liszt
  • 2,5 teáskanál sütőpor
  1. oldalról való ott találjátok meg a receptet.
  2. http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/citromos-ricottas-kuglof

 Ragacsos almatorta

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ragacsos almatorta
Hozzávalók:

 

     1 kg alma

  • 10 dkg cukor
  • Még melegen megfordítjuk, hogy a karamelles alma a tortánk tetejére kerüljön.
  • http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/ragacsos-almatorta, oldalon megtaláljátok a további részleteket
  •  http://horsi-orsi.blogspot.hu/

Gesztenyés túrógombóc

 

 

 

Hozzávalók:

50 dkg túró,

2 tojás,

6-7 dkg zabpehely.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/gesztenyes-turogomboc?category_id=4

 

 

 

http://zamatesillat.blogspot.hu/

Calas - rizsfánk

 

 

Hozzávalók:

5 dl főtt rizs vagy tejberizs,

12 dkg liszt,

6-8 dkg cukor.....


Erre a linkre kattintava tovább olvashatjátok a receptet:

http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/calas-rizsfank?category_id=4

 

 

http://szepsegtar.blogspot.hu

Sörben sült hús

 

 

 

Hozzávalók:

8 vastagabb szelet sertéshús,

fél l világos sör,

1 kávéskanál pirospaprika.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/soerben-suelt-hus

 

 

http://www.recept-oldal.hu/

Hagymaleves zöldfűszeres galuskával



Hozzávalók:
2 nagy fej vöröshagyma,
8 dl zöldségalaplé ......

Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:   



Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Annyira szeretjük a hagymaféléket, hogy hagymát ennénk hagymával.
Nem is beszélve arról, hogy nagyon egészséges!

Felforralunk 1 liter vizet 1 kg cukorral, hozzáadunk 10 gr citromsavat, késhegynyi szalicilt (vagy más tartósítót), majd levesszük a tűzről az edényt.

A meleg szörpbe beleteszünk 2 nagyobb, jól megmosott  citrom  lereszelt héját( ha van inkább bio citromot ).

Ha kihűlt filtráló papíron vagy gézen keresztül leszűrjük, és hozzáadunk 3-4 citrom kifacsart levét.

Palackozzuk, és hideg helyen tároljuk.


Fényévekkel jobb mint a gyári szörpök!

Bakonyi betyárgombóc

 

 

Hozzávalók:

A gombócokhoz:

50 dkg darálthús,

1 vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma......


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:


http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/bakonyi-betyargomboc?category_id=3

 

 


Hozzávalók:

fél kg liszt vagy rétesliszt,

2,5 dkg élesztő,

2,5 dl langyos víz,

pici cukor,

1 kk. só,

1 db tojás.

 

 

Elkészítés:

A lagyos vízben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.Majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk.Megkelesztjük ( kb 45-50 perc) ezután 3 részre osztjuk és letakarva még kb 20 percig kelesztjük.Egy lábasba kevés vizet engedünk (tényleg kevés legyen hogy a gombócok ne érjenek bele)beletesszük egy párolóbetétet vagy szűrőt esetleg tiszta konyharuhát kötözünk a lábosra.Lekenjük a szűrőt vagy a párolóbetétet olajjal rátesszük a tésztát,lekenjük olajjal a tésztát is,leborítjuk fedővel,kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

húúú már megyek is és elkészítem ,ott a nagy hatalmas pont ...köszönöm

Tovább 

Hozzávalók:

4-5 nagyobb héjában sült alma,

sárgabarack,

narancsíz, vagy málnaszörp

1 tojásfehérje habbá verve.

 

 

Elkészítés:

Az áttört sült almához hozzáadjuk a tojáshabot, és az izesítőket.

Addig kevergetjük, amíg besűrüsödik.

Poharakban tálaljuk, mandulával, vagy dióval díszithetjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm, örülök, hogy tetszik és kipróbálod!

Hozzávalók:

4 közepes nagyságú csirkemell filé,

1 evőkanál mustár,

1 evőkanál olaj,

2 gerezd zúzott fokhagyma,

őrölt bors, só, kakukkfű.


 

 

Elkészítés:

A  4 filét nyolc szeletre vágjuk.

A hozzávalókat elkeverjük, és bekenjük vele a filéket.

Hűtöben (jól letakarva) egy napig érleljük., majd élénk tűzön szép pirosra sütjük.


Nagyon finom!

Hozzávalók:

2 tojás,

14 dkg cukor,

5 dkg vaj, vagy zsír,

1,25 dl tej,

1 csomag sütőpor,

30 dkg liszt,

1 citrom lerezselt héja,

csipet só.

 

 

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, sót, és a sütőporral elkevert lisztet, végül a citrom héját is.

Jól kizsírozott formában sütjük, ha kihült gyümölcsízzel töltjük.

Olcsó és kitűnő!

 

Hozzávalók:

1 kg sárgarépa,

1kg  cukor,

4 citrom leve,

2 citrom (lehetőleg bio) reszelt héja.


 

Elkészítés:

A szép, nem zöld színü sárgarépát megtisztítjuk, keskeny karikákra vágjuk( én nagylyuku reszelőn megreszeltem) és jó puhára főzzük, maj szitán lecsurgatjuk és áttörjük. Hozzáadjuk a cukrot, citromlét és a reszelt citromhéjat és kb. negyed óráig főzzük.

Ha megfőtt 4 evőkanál rumot keverünk hozzá.

Ezután még forrón üvegekbe töltjük, lekötjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Kedves Marcsi!

Még nem készítettem aromával, így nem tudom megmondani, hogy milyen lesz vele az íz. A főzés végére elpárolog az alkohol, nálunk a gyerekek is fogyasztják, vajas kenyérre kenve kitűnő, de tojásfehérje habba is keverhető ( Pl. máglyarakás-hoz)

Tovább 

 Emeletes kedvenc

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


1. réteg:


5 dkg margarin
25 dkg darált keksz
5 dkg porcukor
kevés tej

2. réteg:


ízlés szerint rumba áztatott mazsola
2 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg túró
15 dkg porcukor

3. réteg:


1 cs. vaníliás cukor
1/2 l tej
2 cs. bármilyen ízű krémpor

4. réteg:


5 dkg porcukor
1 cs. habfixáló
2 dl tejszín

Elkészítés:


Az 1. réteg hozzávalóiból linzertészta keménységű tésztát készítünk, amit tepsibe téve kb.

Tovább 

 Kakaós mandulás kekszes

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


1 kg darált keksz
4 dl tej
40 dkg vaj
40 dkg cukor
2-3 evőkanál cukrozatlan kakaó
1 rumaroma
1 mandulaaroma
10 dkg tortabevonó csokoládé
3 evőkanál ét olaj

Elkészítés:

A csokis réteghez 2 dl tejet, 20 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaót és 1 rumaromát felolvasztunk. Amikor a vaj elolvadt, az egészet eldolgozzuk 50 dkg keksszel, és egy nagy gáz-tepsibe belesimítjuk.
A mandulás réteget ugyanígy készítjük el, csak nem kell bele kakaó, a rumaroma helyett pedig mandulaaroma kerül bele.

Tovább 

 Tiramisu pudingos sütemény.

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


25 dkg margarin
20 dkg cukor
3 tojás sárgája
csipet só
60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
kis tej az összeállításhoz

Töltelékhez:


2 csomag tiramisu ízű pudingpor
10 evőkanál kristálycukor
8 dl tej
3 tojás fehérje

Elkészítés:
Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a pudinghoz adjuk, óvatos mozdulatokkal, vigyázva ne törjön össze a hab.
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat lágy, nagyon könnyen formázható masszát kapunk.

Tovább 

 Csírkés almás tészta

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


maradék sültcsirke
tészta (kis méretű, pl. minipenne)
1 alma
1-2 savanyú uborka
olívaolaj
balzsamecet vagy borecet
egy kis citromlé
dióbél és dióolaj, ha van

bors

Elkészítés:


Az előző estéről megmaradt sültcsirkét apróra vágjuk az almával és az uborkával együtt. A tésztát kifőzzük, lehűtjük hideg csapvízzel  a tésztaszűrőben.

Mindent összekeverünk egy salátás tálban.

Vinaigrette-et csinálunk (1-1 evőkanál ecetet és citromlevet, 6 evőkanál olívaolajjal, sóval, borssal összekeverünk.) A keveréket  rá öntjük a tésztára ha van dióbél, akkor ezt is hozzákeverhetjük,  ha van időnk, a hűtőben pihentessük egy kicsit.

Tovább 

 Mákos dunahullám

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


A piskótához



25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
5 db tojás
35 dkg liszt
1 cs sütőpor
25 dkg cukrozott darált mák
850 ml őszibarackbefőtt vagy kb 1 kg barack

A krémhez:

1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
1/2 liter tej
15 dkg túró
15 dkg vaj
15 dkg cukor

A tetejére:

30 dkg étcsoki
7 dkg vaj

Elkészítés:


A vajat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük.

Beleütjük a tojásokat, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát két részre osztjuk.

Tovább 

 Zöldcitromos süti sütésnélkűl

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


17,5 dkg omlós keksz
2 evőkanál kristálycukor
7,5 dkg vaj, vagy Rama
3 db zöld citrom - lime
2 tojássárgája
40 dkg sűrített tej
3 dl tejszín

Elkészítés:


Az omlós kekszet nagyobb darabokra tördeljük, és mixer segítségével megdaráljuk. Hozzáadjuk a kristálycukrot és elkeverjük. Ezután hozzáöntjük a folyékony vajat, és újra átmixeljük.
Enyhén kikenjük a süteményforma alját, azután beleöntjük a kekszes keveréket. Elegyengetjük, és jól lenyomkodjuk egy kanál hátoldalával.

Tovább 

 Tejfölös gyümölcsös torta

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


Rama margarin a kikenéshez
4 kis pohár tejföl
4 vaníliás cukor
5 dkg zselatin
8-9 evőkanál cukor
2 dl tej
gyümölcs
gyümölcskocsonya

Elkészítés:


A tejfölt a vaníliás cukorral és a kristálycukorral kikeverjük.

A zselatint a tejjel felfőzzük, majd hozzáöntjük a tejfölhöz.

Alaposan, de gyorsan összekeverjük és a Ramával kikent gyümölcstortaformába öntjük. Dermedésig hűtőbe tesszük. Ha megdermedt kiborítjuk és idény gyümölccsel díszítjük a közepét.

Tovább 

 Sztracsatella sütésnélkűl

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók:



A kekszes alaphoz:


3 csomag (18 dkg-os) kakaós édes keksz
25 dkg sütőmargarin
2 evőkanál tej


A krémhez:


45 dkg natúr joghurt
5 dl habtejszín
2 db narancs leve
30 dkg porcukor
15 dkg csokoládé
6 g zselatin

Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, a margarinnal és a tejjel jól összedolgozzuk, majd a tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük dermedni.

A krémhez a joghurtot, a porcukrot és a narancsok levét habosra kikeverjük.

Tovább 

 Szílvás kocka

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


Tésztához:


25 dkg margarin
15 dkg cukor
2 tojássárgája
fél csomag sütőpor
35 dkg liszt
1 vaniliás cukor

Töltelék:


1 kg szilva
1 dl zsemlemorzsa
1 evőkanál fahéj
20 dkg cukor

Piskota:

2 tojásfehérje /ami meg maradt/
3 tojás
10 dkg cukor
3 evőkanál liszt

Elkészítés:


A margarint és tojássárgáját, cukorral habosra keverjük, vaniliával, majd a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, gyors mozdulattal tésztát készitünk, hütőbe tesszük.
A szilvát kimagozuk szürőre tesszük, majd cukrozzuk, egytálba öntjük rá a zsemlemorzsát, fahéjat, jól elkeverjük.
A tésztát kinyujtjuk, és félig megsütjük.
Addig elkészitjük a piskotát.
A félig megsült tésztára szorjuk az elkészitett szilvát, és végül a pistótát rá simitjuk, és tovább
sütjük.
Ha kihült kockára vágjuk vizes késsel.

Tovább 

 Sajtfasírt csípősen

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


4-5 személyre
20 dkg füstölt sajt reszelve
30 dkg sajt reszelve
5 tojás
5 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál liszt
erős Pista ízlés szerint

Elkészítés:


A hozzávalókat összekeverjük, 1 órán át hűtőben pihentetjük, apró fasírtokat formázunk belőle, majd bő forró olajban kisütjük.
Salátával tálaljuk.

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu