Sütés főzés Blog: 2013. október

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2013. október

50 dkg céklát jól megmosunk, meghámozzuk, majd nagylyuku reszelőn lereszelünk..

1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagymát 1 dl vízben puhára párolunk, hozzáadunk

3 evőkanál olajat és a reszelt céklát. 1 dl vízbe kevés sót, 1 evőkanál cukrot ízlés szerint

almaecetet adunk., és a céklára öntjük.Köménymaggal fűszerezzük és fedő alatt

puhára pároljuk.Olyan finom, mint a párolt káposzta, és nagyon egészséges.

 

Ajánlom azoknak, akik egészségügyi okok miatt nem ehetnek káposztát.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

Örülök, hogy tetszik a recept. Köszönöm a hozzászólást!

Tovább 

  Hozzávalók: 15 fej fokhagyma, 1 liter száraz fehérbor, 2 dl 10%-os ecet, 15 dkg kristálycukor,

                        8 evőkanál olaj ( ha van, akkor olivaolaj, nem avasodik hamar), 2 db cseresznye

                        paprika, 3 db babérlevél, 1 csokor tárkonylevél, 1 púpozott evőkanál só,,

                        1 púpozott teáskanál őrölt bors.


A borba belekeverjük az ecetet, sót,cukrot, a fűszereket és felforraljuk.

Tovább 

 

 

 

 

Hozzávalók:

60-70 dkg sertés,szárnyas vagy bárányhús,

2 szál petrezselyem,

2 szál sárgarépa......


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet: 

http://citromhab.blogspot.fr/2011/04/tarkonyos-raguleves-krumpligomboccal.html

 

Hozzávalók:

370 g liszt,

200 g vaj,

100 ml tejszín.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet: http://citromhab.blogspot.fr/2013/10/sos-teasutemeny.html

Hozzávalók:

Fél kg birsalma,

2-2,5 kg cukor.

 


Elkészítés:

A birsalmákat alposan megmossuk,magházát kiemeljük.Héjjastól feldaraboljuk,annyi vizet öntünk rá ami éppencsak ellepi.Mikor megpuhult összeturmixoljuk,hozzáadjuk a cukrot,addig főzzük míg összesűrűsödik.Forrón üvegekbe töltjük,rácsavarjuk a tetejét,5 percre fejreállítjuk.Száraz dunsztba tesszük.

        Hozzávalók: 4 dl tej, 40 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 kókuszaroma, 2 dl alkohol


    A tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, és addig kevergetjük, amí feloldódik. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk a tejszínt és a kókuszaromát, majd jól elkeverjük. Ha már nem meleg az elegy,

hozzáadjuk az allkoholt (pl.: tisztaszesz vagy vodka) , üvegekbe töltjük , lezárjuk és összerázzuk.

Hűtőben tároljuk.

Ajándéknak is kitűnő, egyszerűen elkészíthető és finom!

Tovább 

Sziasztok a Marcsival indítottunk egy új sokrétű klubbot ahová nemcsak a konyhai dolgokat lehet feltölteni hanem a kedvenc hobbidat is legyen az bármi:festészet,kerámia készítés,asztalterítő,bizsu,kert,virágok és így tovább.Szeretettel meghívunk mindenkit erre az oldalra,a facebookon megtaláljátok,erre a linkre kattintva:

 

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

Kedves Marcsi!

Köszönöm a lehetőséget!

 Citromos-zöldborsós csirkemell

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Citromos-zöldborsós csirkemell
Hozzávalók
  • 2 személyre
  • • 30-40 dkg csirkemellfilé
  • A recpt folytatása,
  • http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/citromos-zoeldborsos-csirkemell

 Karamellás trüffeltorta

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Karamellás trüffeltorta
Hozzávalók
  • Hozzávalók 23 cm-es torta- vagy piteformához

 

 

a recept folytatása,

http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/karamellas-trueffeltorta

 

 Csirkemájas-zöldséges rizottó

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csirkemájas-zöldséges rizottó
Hozzávalók
  • 6 csirkemáj szívvel
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • recept folytatás a...
  • http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/csirkemajas-zoeldseges-rizotto

 Töltött cicege

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Töltött cicege
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre
  • 80 dkg krumpli
  • http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/toeltoett-cicege- oldalon találjátok a receptet

 Citromos-ricottás kugló

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 
Citromos-ricottás kuglóf
Hozzávalók
  • 20 dkg liszt
  • 2,5 teáskanál sütőpor
  1. oldalról való ott találjátok meg a receptet.
  2. http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/citromos-ricottas-kuglof

 Ragacsos almatorta

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ragacsos almatorta
Hozzávalók:

 

     1 kg alma

  • 10 dkg cukor
  • Még melegen megfordítjuk, hogy a karamelles alma a tortánk tetejére kerüljön.
  • http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/ragacsos-almatorta, oldalon megtaláljátok a további részleteket
  •  http://horsi-orsi.blogspot.hu/

Gesztenyés túrógombóc

 

 

 

Hozzávalók:

50 dkg túró,

2 tojás,

6-7 dkg zabpehely.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/gesztenyes-turogomboc?category_id=4

 

 

 

http://zamatesillat.blogspot.hu/

Calas - rizsfánk

 

 

Hozzávalók:

5 dl főtt rizs vagy tejberizs,

12 dkg liszt,

6-8 dkg cukor.....


Erre a linkre kattintava tovább olvashatjátok a receptet:

http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/calas-rizsfank?category_id=4

 

 

http://szepsegtar.blogspot.hu

Sörben sült hús

 

 

 

Hozzávalók:

8 vastagabb szelet sertéshús,

fél l világos sör,

1 kávéskanál pirospaprika.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/soerben-suelt-hus

 

 

http://www.recept-oldal.hu/

Hagymaleves zöldfűszeres galuskával



Hozzávalók:
2 nagy fej vöröshagyma,
8 dl zöldségalaplé ......

Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:   



Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

Annyira szeretjük a hagymaféléket, hogy hagymát ennénk hagymával.
Nem is beszélve arról, hogy nagyon egészséges!

Felforralunk 1 liter vizet 1 kg cukorral, hozzáadunk 10 gr citromsavat, késhegynyi szalicilt (vagy más tartósítót), majd levesszük a tűzről az edényt.

A meleg szörpbe beleteszünk 2 nagyobb, jól megmosott  citrom  lereszelt héját( ha van inkább bio citromot ).

Ha kihűlt filtráló papíron vagy gézen keresztül leszűrjük, és hozzáadunk 3-4 citrom kifacsart levét.

Palackozzuk, és hideg helyen tároljuk.


Fényévekkel jobb mint a gyári szörpök!

Bakonyi betyárgombóc

 

 

Hozzávalók:

A gombócokhoz:

50 dkg darálthús,

1 vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma......


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:


http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/bakonyi-betyargomboc?category_id=3

 

 


Hozzávalók:

fél kg liszt vagy rétesliszt,

2,5 dkg élesztő,

2,5 dl langyos víz,

pici cukor,

1 kk. só,

1 db tojás.

 

 

Elkészítés:

A lagyos vízben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.Majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk.Megkelesztjük ( kb 45-50 perc) ezután 3 részre osztjuk és letakarva még kb 20 percig kelesztjük.Egy lábasba kevés vizet engedünk (tényleg kevés legyen hogy a gombócok ne érjenek bele)beletesszük egy párolóbetétet vagy szűrőt esetleg tiszta konyharuhát kötözünk a lábosra.Lekenjük a szűrőt vagy a párolóbetétet olajjal rátesszük a tésztát,lekenjük olajjal a tésztát is,leborítjuk fedővel,kb.

Utolsó hozzászólás

.Tollpihe . üzente 4 éve

húúú már megyek is és elkészítem ,ott a nagy hatalmas pont ...köszönöm

Tovább 

Hozzávalók:

4-5 nagyobb héjában sült alma,

sárgabarack,

narancsíz, vagy málnaszörp

1 tojásfehérje habbá verve.

 

 

Elkészítés:

Az áttört sült almához hozzáadjuk a tojáshabot, és az izesítőket.

Addig kevergetjük, amíg besűrüsödik.

Poharakban tálaljuk, mandulával, vagy dióval díszithetjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

Köszönöm, örülök, hogy tetszik és kipróbálod!

Hozzávalók:

4 közepes nagyságú csirkemell filé,

1 evőkanál mustár,

1 evőkanál olaj,

2 gerezd zúzott fokhagyma,

őrölt bors, só, kakukkfű.


 

 

Elkészítés:

A  4 filét nyolc szeletre vágjuk.

A hozzávalókat elkeverjük, és bekenjük vele a filéket.

Hűtöben (jól letakarva) egy napig érleljük., majd élénk tűzön szép pirosra sütjük.


Nagyon finom!

Hozzávalók:

2 tojás,

14 dkg cukor,

5 dkg vaj, vagy zsír,

1,25 dl tej,

1 csomag sütőpor,

30 dkg liszt,

1 citrom lerezselt héja,

csipet só.

 

 

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, sót, és a sütőporral elkevert lisztet, végül a citrom héját is.

Jól kizsírozott formában sütjük, ha kihült gyümölcsízzel töltjük.

Olcsó és kitűnő!

 

Hozzávalók:

1 kg sárgarépa,

1kg  cukor,

4 citrom leve,

2 citrom (lehetőleg bio) reszelt héja.


 

Elkészítés:

A szép, nem zöld színü sárgarépát megtisztítjuk, keskeny karikákra vágjuk( én nagylyuku reszelőn megreszeltem) és jó puhára főzzük, maj szitán lecsurgatjuk és áttörjük. Hozzáadjuk a cukrot, citromlét és a reszelt citromhéjat és kb. negyed óráig főzzük.

Ha megfőtt 4 evőkanál rumot keverünk hozzá.

Ezután még forrón üvegekbe töltjük, lekötjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

Kedves Marcsi!

Még nem készítettem aromával, így nem tudom megmondani, hogy milyen lesz vele az íz. A főzés végére elpárolog az alkohol, nálunk a gyerekek is fogyasztják, vajas kenyérre kenve kitűnő, de tojásfehérje habba is keverhető ( Pl. máglyarakás-hoz)

Tovább 

 Emeletes kedvenc

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


1. réteg:


5 dkg margarin
25 dkg darált keksz
5 dkg porcukor
kevés tej

2. réteg:


ízlés szerint rumba áztatott mazsola
2 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg túró
15 dkg porcukor

3. réteg:


1 cs. vaníliás cukor
1/2 l tej
2 cs. bármilyen ízű krémpor

4. réteg:


5 dkg porcukor
1 cs. habfixáló
2 dl tejszín

Elkészítés:


Az 1. réteg hozzávalóiból linzertészta keménységű tésztát készítünk, amit tepsibe téve kb.

Tovább 

 Kakaós mandulás kekszes

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


1 kg darált keksz
4 dl tej
40 dkg vaj
40 dkg cukor
2-3 evőkanál cukrozatlan kakaó
1 rumaroma
1 mandulaaroma
10 dkg tortabevonó csokoládé
3 evőkanál ét olaj

Elkészítés:

A csokis réteghez 2 dl tejet, 20 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaót és 1 rumaromát felolvasztunk. Amikor a vaj elolvadt, az egészet eldolgozzuk 50 dkg keksszel, és egy nagy gáz-tepsibe belesimítjuk.
A mandulás réteget ugyanígy készítjük el, csak nem kell bele kakaó, a rumaroma helyett pedig mandulaaroma kerül bele.

Tovább 

 Tiramisu pudingos sütemény.

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


25 dkg margarin
20 dkg cukor
3 tojás sárgája
csipet só
60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
kis tej az összeállításhoz

Töltelékhez:


2 csomag tiramisu ízű pudingpor
10 evőkanál kristálycukor
8 dl tej
3 tojás fehérje

Elkészítés:
Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a pudinghoz adjuk, óvatos mozdulatokkal, vigyázva ne törjön össze a hab.
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat lágy, nagyon könnyen formázható masszát kapunk.

Tovább 

 Csírkés almás tészta

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


maradék sültcsirke
tészta (kis méretű, pl. minipenne)
1 alma
1-2 savanyú uborka
olívaolaj
balzsamecet vagy borecet
egy kis citromlé
dióbél és dióolaj, ha van

bors

Elkészítés:


Az előző estéről megmaradt sültcsirkét apróra vágjuk az almával és az uborkával együtt. A tésztát kifőzzük, lehűtjük hideg csapvízzel  a tésztaszűrőben.

Mindent összekeverünk egy salátás tálban.

Vinaigrette-et csinálunk (1-1 evőkanál ecetet és citromlevet, 6 evőkanál olívaolajjal, sóval, borssal összekeverünk.) A keveréket  rá öntjük a tésztára ha van dióbél, akkor ezt is hozzákeverhetjük,  ha van időnk, a hűtőben pihentessük egy kicsit.

Tovább 

 Mákos dunahullám

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


A piskótához



25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
5 db tojás
35 dkg liszt
1 cs sütőpor
25 dkg cukrozott darált mák
850 ml őszibarackbefőtt vagy kb 1 kg barack

A krémhez:

1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
1/2 liter tej
15 dkg túró
15 dkg vaj
15 dkg cukor

A tetejére:

30 dkg étcsoki
7 dkg vaj

Elkészítés:


A vajat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük.

Beleütjük a tojásokat, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát két részre osztjuk.

Tovább 

 Zöldcitromos süti sütésnélkűl

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


17,5 dkg omlós keksz
2 evőkanál kristálycukor
7,5 dkg vaj, vagy Rama
3 db zöld citrom - lime
2 tojássárgája
40 dkg sűrített tej
3 dl tejszín

Elkészítés:


Az omlós kekszet nagyobb darabokra tördeljük, és mixer segítségével megdaráljuk. Hozzáadjuk a kristálycukrot és elkeverjük. Ezután hozzáöntjük a folyékony vajat, és újra átmixeljük.
Enyhén kikenjük a süteményforma alját, azután beleöntjük a kekszes keveréket. Elegyengetjük, és jól lenyomkodjuk egy kanál hátoldalával.

Tovább 

 Tejfölös gyümölcsös torta

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


Rama margarin a kikenéshez
4 kis pohár tejföl
4 vaníliás cukor
5 dkg zselatin
8-9 evőkanál cukor
2 dl tej
gyümölcs
gyümölcskocsonya

Elkészítés:


A tejfölt a vaníliás cukorral és a kristálycukorral kikeverjük.

A zselatint a tejjel felfőzzük, majd hozzáöntjük a tejfölhöz.

Alaposan, de gyorsan összekeverjük és a Ramával kikent gyümölcstortaformába öntjük. Dermedésig hűtőbe tesszük. Ha megdermedt kiborítjuk és idény gyümölccsel díszítjük a közepét.

Tovább 

 Sztracsatella sütésnélkűl

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók:



A kekszes alaphoz:


3 csomag (18 dkg-os) kakaós édes keksz
25 dkg sütőmargarin
2 evőkanál tej


A krémhez:


45 dkg natúr joghurt
5 dl habtejszín
2 db narancs leve
30 dkg porcukor
15 dkg csokoládé
6 g zselatin

Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, a margarinnal és a tejjel jól összedolgozzuk, majd a tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük dermedni.

A krémhez a joghurtot, a porcukrot és a narancsok levét habosra kikeverjük.

Tovább 

 Szílvás kocka

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


Tésztához:


25 dkg margarin
15 dkg cukor
2 tojássárgája
fél csomag sütőpor
35 dkg liszt
1 vaniliás cukor

Töltelék:


1 kg szilva
1 dl zsemlemorzsa
1 evőkanál fahéj
20 dkg cukor

Piskota:

2 tojásfehérje /ami meg maradt/
3 tojás
10 dkg cukor
3 evőkanál liszt

Elkészítés:


A margarint és tojássárgáját, cukorral habosra keverjük, vaniliával, majd a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, gyors mozdulattal tésztát készitünk, hütőbe tesszük.
A szilvát kimagozuk szürőre tesszük, majd cukrozzuk, egytálba öntjük rá a zsemlemorzsát, fahéjat, jól elkeverjük.
A tésztát kinyujtjuk, és félig megsütjük.
Addig elkészitjük a piskotát.
A félig megsült tésztára szorjuk az elkészitett szilvát, és végül a pistótát rá simitjuk, és tovább
sütjük.
Ha kihült kockára vágjuk vizes késsel.

Tovább 

 Sajtfasírt csípősen

4 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


4-5 személyre
20 dkg füstölt sajt reszelve
30 dkg sajt reszelve
5 tojás
5 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál liszt
erős Pista ízlés szerint

Elkészítés:


A hozzávalókat összekeverjük, 1 órán át hűtőben pihentetjük, apró fasírtokat formázunk belőle, majd bő forró olajban kisütjük.
Salátával tálaljuk.

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Unokánk tortája az 5.szuletésnapjára képhez:

Unokank_tortaja_az_5szuletesnapjara_2076762_6318_s

Gratulálok! Biztos örült neki az ünnepelt! Isten éltesse!

Zita-Irma Kováčová 3 napja új képet töltött fel:

Unokank_tortaja_az_5szuletesnapjara_2076762_6318_s

Vass Lászlóné 5 napja új képet töltött fel:

Szilvalekvar_2076651_9110_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Oroszkrem_kocka_2076256_9965_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Olcso_csokolades_szelet_2075678_8919_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Orosz_kremes_2075677_4121_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu