Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
20 dkg sárgarépa
2 alma
20 dkg zöldborsó
4-5 db krumpli
1 nagy tejföl lehet tejszín is
1 evőkanál liszt
2 tojás
mustár
reszelt füstölt sajt, de jó a másfajta sajt is
Elkészítés:
A húst szeleteljük fel, és pár perc alatt süssük elő egy kis olajon a zöldségeket és az almát kockázzuk fel, együtt pároljuk meg. Ezután
a hússal együtt tegyük egy tepsibe.
A tejfölt, a lisztet, a tojássárgáját és a felvert fehérjét keverjük össze a
mustárral, és öntsük a húsra.
Hozzávalók:
-30 dkg liszt
-10 dkg cukor
-5 dkg vaj
-3 ek olaj
-2 ek méz
-1 tojás
-1, 5 dl tej
-2 kiskanál sütőpor
-1 csomag vaníliás cukor
-mogyorókrém
Elkészítés:
A hozzávalókat a mogyorókrém kivételével robotgéppel jól kikeverjük. A kibélelt
muffinformákat félig töltjük a masszával, majd ráteszünk egy-egy kanál
mogyorókrémet, és feltöltjük tésztával. Előmelegített sütőben,200 fokon sütjük
20-25 percig. Ha kihűlt, díszíthetjük még mogyorókrémmel, vagy színes
cukorkákkal.
|
|
Sonkás sajtos csiga
Hozzávalók:
25 dkg lisztből, pici
sóval, felfuttatott élesztővel készítsünk pizzatésztát, kelesszük meg.
ketchup
morzsolt oregánó
20 dkg szeletelt sonka
20 dkg füstölt kemény sajt
10 dkg olivabogyó
Elkészítés:
A pizzatésztát nyújtsuk ki,kenjük meg ketcuppal.szórjuk rá az oregánót.Tegyük
rá a sonkaszeleteket.Szórjuk meg a felaprított olívabogyóval és a lereszelt
füstölt sajttal.
A pizzatésztát szorosan tekerjük fel és vágjuk fel kb.másfél centis
szeletekre.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük a sonkás tekercset és előmelegített
sütőben 20-25 perc alattkészre sütjük.
Hozzávalók:
50 dkg tehén
3-4 piros, sárga paprika
1 tojás
1 csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
só, bors
3-4 evőkanál olaj
Elkészítés:
A lereszelt fokhagymát serpenyőbe tesszük,
ráöntünk egy evőkanálnyi olajat, majd
addig hevítjük, amíg a fokhagyma sisteregni kezd.
A túrót tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott
petrezselyemzöldet, fűszerezzük borssal, szerecsendióval. Ráütjük a tojást,
hozzászórjuk a lisztet, megsózzuk és az egészet alaposan összekeverjük.
A paprikák végét levágjuk kiszedjük a magházukat.
A zsemlék tetejét levágjuk és kikaparjuk a belsejét. Kikenjük vajjal a belsejüket és megtöltjük a következő töltelékkel.
Töltelék. 40 dkg túrót kikeverünk 2 tojássárgájával, a tojások felvert habjával, reszelt citromhéjjal és ízlés szerint cukorral és egy vaníliás cukorral. Megtöltjük a zsemléket. 5 zsemléhez elég a töltelék.
Jénaiba rakjuk a megtöltött zsemléket ,előtte a jénait kivajazzuk. Megöntözzük cukros tejjel és megsütjuk.
Fél liter tejet állni hagyunk egy napig meleg helyen.Ezután tűzre tesszük és keverés mellett belefőzünk 6 dkg búzadarát, és egy csipetnyi sót. Mikor összeáll, levesszük a tűzről.
Amíg készül a hamis túró, addig egy lábosba olajat teszünk és zsemlemorzsát pirítunk.
Ha elkészült a masszánk, akkor kanállal galuskákat szaggatunk és megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Cukrot és tejfelt adunk mellé tálaláskor.
11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
2 dl tej,
15 dkg vaj,
1 db tojás,
só
kávéskanálnyi cukor
Töltelék:
tejföl
reszelt sajt
fokhagyma
Elkészítés:
Langyos tejben, felfuttatjuk az élesztőt.Tegyünk bele egy
teáskanálnyi cukrot is. A lisztet összekeverjük a
hozzávalókkal, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Kidolgozzuk és kelesztjük.
A megkelt tésztát, cipókra osztjuk, kinyújtjuk kerekre, minden lapot 8 részre
vágunk, megkenjük fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és
felcsavarjuk.
Régebben csináltam én is Maria Treben könyvéből. Aztán elfelejtkeztem róla.Most a Sokszínű Vidék oldalán láttam a receptet, és én is megcsinálom újra. Nagyon finom, vajaskenyérre kenve. Olyan mint a méz.
Étvágygerjesztő, vizelethajtó, epeműködést serkentő. Cukorral készül, cukorbetegeknek nem ajánlott! A kora délelőtti órákban, csak napfényes időben, friss állapotában, tiszta környezetből gyűjtsük!
Hozzávalók: 30 dkg gyermekláncfű, 1 egész citrom, 1 kg cukor, 8 dl víz
Elkészítése: a virágokat, a felszeletelt citrommal, a vízzel kis lángon egy negyed óráig főzzük.
Böllérpecsenye
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb , lehet lapocka is
10 dkg füstölt szalonna
30 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
1 tojás
só
bors
majoranna
A szalonnát kockára vágjuk, kiolvassztom,és a kisült zsírban
átsütjük a kockára vágott májat.
A húst szeletekre vágjuk,egy kicsit kiklopfolom.A sült májat
ledaráljuk és hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát és a fűszereket.1
tojást hozzá keverünk valamint a maradék zsiradékot.
Ezek a szendvicskrémek nagyon jók az egész családnak, és nagyban megkönnyíti azt a mindennapi gondot is, hogy mit adjunk a gyereknek tízóraira.
A fűszerezést mindenki kedvére csinálja.
Spenótos krém
1/2 csomag mirelit spenót, só, bors, fokhagyma (friss, por, vagy krém), ½ kg
vaj vagy margarin. A spenótot kiolvasztom, kinyomkodom a víztől. A margarint
összekeverem a fűszerekkel és hozzáadom a spenótot. Egy éjszakára a hűtőbe
teszem, hogy az ízek jól összeérjenek.
Hozzávalók:
15 dkg liszt
1 mk só
5 dkg vaj
5 dkg zsír
3 ek tej
8 szelet bacon
5 fej vöröshagyma
3 db tojás
2 dl tejföl
csipetnyi bors
1 tk snidling
1 mk kömény
Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal, zsírral, sóval, végül a tejjel. Fogunk egy kerek tortaformát kb. 20 cm-eset, de szerintem kicsi egy adagos formákban is mutatós.kibélelünk a tésztával úgy, hogy a szélére is jusson, majd szárazbabot vagy rizset öntünk bele, hogy a tészta szép sima maradjon sütés után.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 dl majonéz,
1 dl tejföl,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 csokor snidling (vagy, zöldhagyma szára),
késhegynyi frissen reszelt szerecsendió,
ugyanennyi törött fekete bors, só.
Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát lereszelem. A majonézt simára keverem a tejföllel és a reszelt hagymával, majd a fűszereket is hozzátéve, összekeverem a nagyon finomra metélt snidlinggel. Salátára öntve vagy sült burgonyát mártogatva bele, esetleg rántott gombával vagy egyéb zöldségfélével, sült virslivel is fogyaszthatjuk.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
A sült rizs, valójában nem egy meghatározott étel. Rengeteg receptje van. Készítésekor öt alapvető dolgot szokás követni - azért, hogy a rizsnek megfelelő aromája legyen, hagymát teszünk hozzá. A megfelelő ízhatás eléréséhez, valamilyen füstölt jellegű étellel dúsítjuk, - bármilyen húsfélével vegyítjük. Különféle, előfőzött zöldséggel dúsítjuk, - ami az egészet egybefogja, majd a legvégén, néhány felvert tojással, leöntjük. Most pedig lássunk egy receptet.
Hozzávalók:
1/2 dl méz,
1/2 dl csípős szecsuani mártás,
1 db kb. 1 cm hosszú, vékony csíkokra vágott sárgarépa.
1/2 tk morzsolt szárított, piros cseresznyepaprika,
4 tk földimogyoró-, vagy salátaolaj,
4 dl friss, (vagy mélyhűtött) apró brokkoli,
4 dl apró (kínai) gomba (konzerv),
1 db karikára vágott és ízekre szedett kis vöröshagyma,
Elkészítés:
Egy kis tálkában keverjük össze a mézet, a szecsuani mártást és a morzsolt cseresznyepaprikát, tegyük félre.
11 éve | Barna Pap Mónika | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg sertéscomb,
8 szál újhagyma,
20 dkg fehér káposzta,
2 ek olaj,
2 húsleveskocka,
2 ek szójamártás,
10 dkg üvegtészta,
késhegynyi gyömbérpor.
Elkészítés:
A káposztát nagyon vékonyra legyaluljuk, a hagymát átlósan vékonyan felszeleteljük, a húst vékony laskára vágjuk. Olajban, erős lángon mindezt 5 percig kevergetve sütjük. Másfél l vízzel fölengedjük, a húsleveskockát beletesszük, és 10 percig forraljuk, közben szójamártással és a gyömbérrel ízesítjük, majd belefőzzük az üvegtésztát is.
Pirított csirke vadász módra
Finom barnamártással készült csirkés recept, amelyhez fehér bort is használunk.
Hozzávalók:
1 konyhakész nagyobb csirke,
só, bors,
6 dkg liszt,
olaj, vöröshagyma,
20 dkg gomba,
15 dkg csirkemáj,
5 dkg paradicsompüré,
2 dl száraz fehérbor.
A gyors barnamártáshoz:
4 kanál olaj,
3 kanál cukor,
1 sárgarépa,
2 kanál liszt,
3 dl víz,
2 kanál Worcester mártás,
só, bors.
A csirkét vágjuk négy részre, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben.
Ennek a tortának már a megjelenése is siker, hát még az íze!
A tortasütő karika alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát pedig kivajazzuk.
Hozzávalók
TORTA
10 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
2 tojás
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál hideg, erős kávé
2 evőkanál piros élelmiszer színezék
1 csipet só
20 dkg rétesliszt
1 teáskanál vanília-kivonat (vagy vaníliás cukor)
2 dl író (vagy 2 evőkanál citromlé + 2 dl sovány tej keveréke)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál ecetet
KRÉM
10 dkg sózatlan vaj
15 dkg krémsajt
1,5 dl sűrű tejföl
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg átszitált porcukor
Apróra vágott mandula, vagy dió, vagy kókusz reszelék.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás