Sütés főzés Blog: 2013. április

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2013. április

 Tepsis hús zöldségekkel

5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé 
20 dkg sárgarépa 
2 alma 
20 dkg zöldborsó 
4-5 db krumpli 
1 nagy tejföl
 lehet tejszín  is
1 evőkanál liszt 
2 tojás 
mustár 
reszelt füstölt saj
t
, de jó a másfajta sajt is

Elkészítés:
A húst szeleteljük fel, és pár perc alatt süssük elő
 egy kis olajon a 
zöldségeket és az almát kockázzuk fel, együtt pároljuk meg. Ezután a hússal együtt tegyük egy tepsibe. 


A tejfölt, a lisztet, a tojássárgáját és a felvert fehérjét keverjük össze a mustárral, és öntsük a húsra.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 5 éve

Viszonylag olcsó és finom (!) kaja !!!

Tovább 

 Mogyorókrémes muffin

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók:
-30 dkg liszt 
-10 dkg cukor 
-5 dkg vaj 
-3 ek olaj 
-2 ek méz 
-1 tojás 
-1, 5 dl tej 
-2 kiskanál sütőpor 
-1 csomag vaníliás cukor 
-mogyorókrém

Elkészítés:
A hozzávalókat a mogyorókrém kivételével robotgéppel jól kikeverjük. A kibélelt muffinformákat félig töltjük a masszával, majd ráteszünk egy-egy kanál mogyorókrémet, és feltöltjük tésztával. Előmelegített sütőben,200 fokon sütjük 20-25 percig. Ha kihűlt,
díszíthetjük még mogyorókrémmel, vagy színes cukorkákkal.

Tovább 

 

 Sonkás-sajtos csiga

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Sonkás sajtos csiga


Hozzávalók:
25 dkg
 lisztből, pici sóval, felfuttatott élesztővel készítsünk pizzatésztát, kelesszük meg.
ketchup 
morzsolt oregánó 
20 dkg szeletelt sonka 
20 dkg füstölt kemény sajt 
10 dkg olivabogyó

Elkészítés:
A pizzatésztát nyújtsuk ki,kenjük meg ketcuppal.szórjuk rá az oregánót.Tegyük rá a sonkaszeleteket.Szórjuk meg a felaprított olívabogyóval és a lereszelt füstölt sajttal. 
A pizzatésztát szorosan tekerjük fel és vágjuk fel kb.másfél centis szeletekre. 
Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük a sonkás tekercset és előmelegített sütőben 20-25 perc alattkészre sütjük.

Tovább 

 Fasírt túróból

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
50 dkg tehén
3-4
piros, sárga paprika 
1 tojás 
1 csokor petrezselyemzöld 
2 evőkanál liszt 
2 gerezd fokhagyma 

só, bors 
3-4 evőkanál olaj

Elkészítés:
A
lereszelt fokhagymát serpenyőbe tesszük, ráöntünk egy evőkanálnyi olajat, majd addig hevítjük, amíg a fokhagyma sisteregni kezd. 
A túrót tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezzük borssal, szerecsendióval. Ráütjük a tojást, hozzászórjuk a lisztet, megsózzuk és az egészet alaposan összekeverjük. 
A paprikák végét levágjuk kiszedjük a magházukat.

Tovább 

 Túróval töltött zsemle

5 éve | [Törölt felhasználó] | 9 hozzászólás

A zsemlék tetejét levágjuk és kikaparjuk a belsejét. Kikenjük vajjal a belsejüket és megtöltjük a következő töltelékkel.

Töltelék. 40 dkg túrót kikeverünk 2 tojássárgájával, a tojások felvert habjával, reszelt citromhéjjal és ízlés szerint cukorral és egy vaníliás cukorral. Megtöltjük a zsemléket. 5 zsemléhez elég a töltelék.

 Jénaiba rakjuk a megtöltött zsemléket ,előtte a jénait kivajazzuk. Megöntözzük cukros tejjel és megsütjuk. 

Utolsó hozzászólás

Ivánka Gyuláné Ica üzente 5 éve

Ha az aljára házi baracklekvárt teszel, hasonlít a Rákóczi túróshoz. Ica

 Hamis túrógombóc

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Fél liter tejet állni hagyunk egy napig meleg helyen.Ezután tűzre tesszük és keverés mellett belefőzünk 6 dkg búzadarát, és egy csipetnyi sót. Mikor összeáll, levesszük a tűzről.

Amíg készül a hamis túró, addig egy lábosba olajat teszünk és zsemlemorzsát pirítunk.

Ha elkészült a masszánk, akkor kanállal galuskákat szaggatunk és megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Cukrot és tejfelt adunk mellé tálaláskor.

Utolsó hozzászólás

pintér etelka üzente 5 éve

Méd annyit zabpehelyből is lehet készíteni akát vizzel is amibe tehetünk egy két kanál növényi tejport.a többi eljárás ugyanaz



Hozzávalók:
50 dkg liszt, 
2,5 dkg élesztő, 
2 dl tej, 
15 dkg vaj, 
1 db tojás, 
só 

kávéskanálnyi cukor 

Töltelék: 
tejföl 
reszelt sajt 
fokhagyma

Elkészítés:
Langyos tejben, felfuttatjuk az élesztőt.
Tegyünk bele egy teáskanálnyi cukrot is. A lisztet összekeverjük a hozzávalókkal, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Kidolgozzuk és kelesztjük. 

A megkelt tésztát, cipókra osztjuk, kinyújtjuk kerekre, minden lapot 8 részre vágunk, megkenjük fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és felcsavarjuk.

Tovább 

 Gyermekláncfűből mézszirup.

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

 

Régebben csináltam én is Maria Treben könyvéből. Aztán elfelejtkeztem róla.Most a Sokszínű Vidék oldalán láttam a receptet, és én is megcsinálom újra. Nagyon finom, vajaskenyérre kenve. Olyan mint a méz.

Étvágygerjesztő, vizelethajtó, epeműködést serkentő. Cukorral készül, cukorbetegeknek nem ajánlott! A kora délelőtti órákban, csak napfényes időben, friss állapotában, tiszta környezetből gyűjtsük!

Hozzávalók: 30 dkg gyermekláncfű, 1 egész citrom, 1 kg cukor, 8 dl víz

Elkészítése: a virágokat, a felszeletelt citrommal, a vízzel kis lángon egy negyed óráig főzzük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Szuper. Ma elkészitem.

Tovább 

 Böllérpecsenye

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Böllérpecsenye

Hozzávalók:
1 kg sertéscomb 
, lehet lapocka is
10 dkg füstölt szalonna 
30 dkg csirkemáj 
1 fej vöröshagyma 
1 tojás 
só 
bors 
majorann
a

A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasszt
om,és a kisült zsírban átsütjük a kockára vágott májat. 
A
húst  szeletekre vágjuk,egy kicsit kiklopfolom.A sült májat ledaráljuk és hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát és a fűszereket.1 tojást hozzá keverünk  valamint  a maradék zsiradékot.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 5 éve

Ez nagyon fincsi lehet....

Tovább 

 Szendvicskrémek az egész családnak

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Ezek a szendvicskrémek nagyon jók az egész családnak, és nagyban megkönnyíti azt a mindennapi gondot is, hogy mit adjunk a gyereknek tízóraira.

A fűszerezést mindenki kedvére csinálja.

Spenótos krém
1/2 csomag mirelit spenót, só, bors, fokhagyma (friss, por, vagy krém), ½ kg vaj vagy margarin. A spenótot kiolvasztom, kinyomkodom a víztől. A margarint összekeverem a fűszerekkel és hozzáadom a spenótot. Egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy az ízek jól összeérjenek.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 5 éve

Nem lehetnek rosszak....

Tovább 

 Pite hagymával töltve

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
15 dkg liszt 
1 mk só 
5 dkg vaj 
5 dkg zsír 
3 ek tej 
8 szelet bacon 
5 fej vöröshagyma 
3 db tojás 
2 dl tejföl 
csipetnyi bors 
1 tk snidling 
1 mk kömény

Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal, zsírral, sóval, végül a tejjel. Fogunk egy  kerek tortaformát  kb. 20 cm-eset, de szerintem kicsi egy adagos formákban is mutatós.kibélelünk a tésztával úgy, hogy a szélére is jusson, majd szárazbabot vagy rizset öntünk bele, hogy a tészta szép sima maradjon sütés után.

Tovább 

Hozzávalók:

 2 dl majonéz,

1 dl tejföl,

1 közepes fej vöröshagyma,

1 csokor snidling (vagy, zöldhagyma szára),

késhegynyi frissen reszelt szerecsendió,

ugyanennyi törött fekete bors, só.

 

 

Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát lereszelem. A majonézt simára keverem a tejföllel és a reszelt hagymával, majd a fűszereket is hozzátéve, összekeverem a nagyon finomra metélt snidlinggel. Salátára öntve vagy sült burgonyát mártogatva bele, esetleg rántott gombával vagy egyéb zöldségfélével, sült virslivel is fogyaszthatjuk.

Tovább 

 

A sült rizs, valójában nem egy meghatározott étel. Rengeteg receptje van. Készítésekor öt alapvető dolgot szokás követni - azért, hogy a rizsnek megfelelő aromája legyen, hagymát teszünk hozzá. A megfelelő ízhatás eléréséhez, valamilyen füstölt jellegű étellel dúsítjuk, - bármilyen húsfélével vegyítjük.  Különféle, előfőzött zöldséggel dúsítjuk, - ami az egészet egybefogja, majd a legvégén, néhány felvert tojással, leöntjük. Most pedig lássunk egy receptet.

Tovább 

 

Hozzávalók:

1/2 dl méz,

1/2 dl csípős szecsuani mártás,

1 db kb. 1 cm hosszú, vékony csíkokra vágott sárgarépa.

1/2 tk morzsolt szárított, piros cseresznyepaprika,

4 tk földimogyoró-, vagy salátaolaj,

4 dl friss, (vagy mélyhűtött) apró brokkoli,

4 dl apró (kínai) gomba (konzerv),

1 db karikára vágott és ízekre szedett kis vöröshagyma,  

 

 

Elkészítés:

Egy kis tálkában keverjük össze a mézet, a szecsuani mártást és a morzsolt cseresznyepaprikát, tegyük félre.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 5 éve

Köszönöm Mónika a receptet nekem nagyon tetszik.Én szeretem a kínai ételeket

Tovább 

Hozzávalók:

20 dkg sertéscomb,

8 szál újhagyma,

20 dkg fehér káposzta,

2 ek olaj,

2 húsleveskocka,

2 ek szójamártás,

10 dkg üvegtészta,

késhegynyi gyömbérpor.

 

 

Elkészítés:

A káposztát nagyon vékonyra legyaluljuk, a hagymát átlósan vékonyan felszeleteljük, a húst vékony laskára vágjuk. Olajban, erős lángon mindezt 5 percig kevergetve sütjük. Másfél l vízzel fölengedjük, a húsleveskockát beletesszük, és 10 percig forraljuk, közben szójamártással és a gyömbérrel ízesítjük, majd belefőzzük az üvegtésztát is.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 5 éve

Köszönöm ezt is elkészítem

Tovább 

 Pirított csirke vadász módra

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Pirított csirke vadász módra

 

Finom barnamártással készült csirkés recept, amelyhez fehér bort is használunk.

 

Hozzávalók:

1 konyhakész nagyobb csirke,

só, bors,

6 dkg liszt,

olaj, vöröshagyma,

20 dkg gomba,

15 dkg csirkemáj,

5 dkg paradicsompüré,

2 dl száraz fehérbor.

 

A gyors barnamártáshoz:

4 kanál olaj,

3 kanál cukor,

1 sárgarépa,

2 kanál liszt,

3 dl víz,

2 kanál Worcester mártás,

só, bors.


A csirkét vágjuk négy részre, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben.

Utolsó hozzászólás

Csendesné Márta üzente 5 éve

Sajnálom,hogy nem lehet egyszerüen nyomtatni a recepteket.

Tovább 

 Bíbor-bársony torta

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Bíbor-bársony torta

 

 

Ennek a tortának már a megjelenése is siker, hát még az íze!
A tortasütő karika alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát pedig kivajazzuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók

 

 

TORTA

 

10 dkg  vaj
15 dkg kristálycukor
2 tojás
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál hideg, erős kávé
2 evőkanál piros élelmiszer színezék
1 csipet só
20 dkg rétesliszt
1 teáskanál vanília-kivonat (vagy vaníliás cukor)
2 dl író (vagy 2 evőkanál citromlé + 2 dl sovány tej keveréke)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál ecetet

KRÉM
10 dkg sózatlan vaj
15 dkg krémsajt
1,5 dl sűrű tejföl
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg átszitált porcukor

Apróra vágott mandula, vagy dió, vagy kókusz reszelék.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Unokánk tortája az 5.szuletésnapjára képhez:

Unokank_tortaja_az_5szuletesnapjara_2076762_6318_s

Gratulálok! Biztos örült neki az ünnepelt! Isten éltesse!

Zita-Irma Kováčová 5 napja új képet töltött fel:

Unokank_tortaja_az_5szuletesnapjara_2076762_6318_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Szilvalekvar_2076651_9110_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Oroszkrem_kocka_2076256_9965_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Olcso_csokolades_szelet_2075678_8919_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Orosz_kremes_2075677_4121_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu