Sütés főzés Blog: 2013. április

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2013. április

 Tepsis hús zöldségekkel

10 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé 
20 dkg sárgarépa 
2 alma 
20 dkg zöldborsó 
4-5 db krumpli 
1 nagy tejföl
 lehet tejszín  is
1 evőkanál liszt 
2 tojás 
mustár 
reszelt füstölt saj
t
, de jó a másfajta sajt is

Elkészítés:
A húst szeleteljük fel, és pár perc alatt süssük elő
 egy kis olajon a 
zöldségeket és az almát kockázzuk fel, együtt pároljuk meg. Ezután a hússal együtt tegyük egy tepsibe. 


A tejfölt, a lisztet, a tojássárgáját és a felvert fehérjét keverjük össze a mustárral, és öntsük a húsra.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 10 éve

Viszonylag olcsó és finom (!) kaja !!!

Tovább 

 Mogyorókrémes muffin

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók:
-30 dkg liszt 
-10 dkg cukor 
-5 dkg vaj 
-3 ek olaj 
-2 ek méz 
-1 tojás 
-1, 5 dl tej 
-2 kiskanál sütőpor 
-1 csomag vaníliás cukor 
-mogyorókrém

Elkészítés:
A hozzávalókat a mogyorókrém kivételével robotgéppel jól kikeverjük. A kibélelt muffinformákat félig töltjük a masszával, majd ráteszünk egy-egy kanál mogyorókrémet, és feltöltjük tésztával. Előmelegített sütőben,200 fokon sütjük 20-25 percig. Ha kihűlt,
díszíthetjük még mogyorókrémmel, vagy színes cukorkákkal.

Tovább 

 

 Sonkás-sajtos csiga

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Sonkás sajtos csiga


Hozzávalók:
25 dkg
 lisztből, pici sóval, felfuttatott élesztővel készítsünk pizzatésztát, kelesszük meg.
ketchup 
morzsolt oregánó 
20 dkg szeletelt sonka 
20 dkg füstölt kemény sajt 
10 dkg olivabogyó

Elkészítés:
A pizzatésztát nyújtsuk ki,kenjük meg ketcuppal.szórjuk rá az oregánót.Tegyük rá a sonkaszeleteket.Szórjuk meg a felaprított olívabogyóval és a lereszelt füstölt sajttal. 
A pizzatésztát szorosan tekerjük fel és vágjuk fel kb.másfél centis szeletekre. 
Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük a sonkás tekercset és előmelegített sütőben 20-25 perc alattkészre sütjük.

Tovább 

 Fasírt túróból

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
50 dkg tehén
3-4
piros, sárga paprika 
1 tojás 
1 csokor petrezselyemzöld 
2 evőkanál liszt 
2 gerezd fokhagyma 

só, bors 
3-4 evőkanál olaj

Elkészítés:
A
lereszelt fokhagymát serpenyőbe tesszük, ráöntünk egy evőkanálnyi olajat, majd addig hevítjük, amíg a fokhagyma sisteregni kezd. 
A túrót tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezzük borssal, szerecsendióval. Ráütjük a tojást, hozzászórjuk a lisztet, megsózzuk és az egészet alaposan összekeverjük. 
A paprikák végét levágjuk kiszedjük a magházukat.

Tovább 

 Túróval töltött zsemle

10 éve | [Törölt felhasználó] | 9 hozzászólás

A zsemlék tetejét levágjuk és kikaparjuk a belsejét. Kikenjük vajjal a belsejüket és megtöltjük a következő töltelékkel.

Töltelék. 40 dkg túrót kikeverünk 2 tojássárgájával, a tojások felvert habjával, reszelt citromhéjjal és ízlés szerint cukorral és egy vaníliás cukorral. Megtöltjük a zsemléket. 5 zsemléhez elég a töltelék.

 Jénaiba rakjuk a megtöltött zsemléket ,előtte a jénait kivajazzuk. Megöntözzük cukros tejjel és megsütjuk. 

Utolsó hozzászólás

Ivánka Gyuláné Ica üzente 10 éve

Ha az aljára házi baracklekvárt teszel, hasonlít a Rákóczi túróshoz. Ica

 Hamis túrógombóc

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Fél liter tejet állni hagyunk egy napig meleg helyen.Ezután tűzre tesszük és keverés mellett belefőzünk 6 dkg búzadarát, és egy csipetnyi sót. Mikor összeáll, levesszük a tűzről.

Amíg készül a hamis túró, addig egy lábosba olajat teszünk és zsemlemorzsát pirítunk.

Ha elkészült a masszánk, akkor kanállal galuskákat szaggatunk és megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Cukrot és tejfelt adunk mellé tálaláskor.

Utolsó hozzászólás

pintér etelka üzente 10 éve

Méd annyit zabpehelyből is lehet készíteni akát vizzel is amibe tehetünk egy két kanál növényi tejport.a többi eljárás ugyanaz



Hozzávalók:
50 dkg liszt, 
2,5 dkg élesztő, 
2 dl tej, 
15 dkg vaj, 
1 db tojás, 
só 

kávéskanálnyi cukor 

Töltelék: 
tejföl 
reszelt sajt 
fokhagyma

Elkészítés:
Langyos tejben, felfuttatjuk az élesztőt.
Tegyünk bele egy teáskanálnyi cukrot is. A lisztet összekeverjük a hozzávalókkal, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Kidolgozzuk és kelesztjük. 

A megkelt tésztát, cipókra osztjuk, kinyújtjuk kerekre, minden lapot 8 részre vágunk, megkenjük fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és felcsavarjuk.

Tovább 

 Gyermekláncfűből mézszirup.

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

 

Régebben csináltam én is Maria Treben könyvéből. Aztán elfelejtkeztem róla.Most a Sokszínű Vidék oldalán láttam a receptet, és én is megcsinálom újra. Nagyon finom, vajaskenyérre kenve. Olyan mint a méz.

Étvágygerjesztő, vizelethajtó, epeműködést serkentő. Cukorral készül, cukorbetegeknek nem ajánlott! A kora délelőtti órákban, csak napfényes időben, friss állapotában, tiszta környezetből gyűjtsük!

Hozzávalók: 30 dkg gyermekláncfű, 1 egész citrom, 1 kg cukor, 8 dl víz

Elkészítése: a virágokat, a felszeletelt citrommal, a vízzel kis lángon egy negyed óráig főzzük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Szuper. Ma elkészitem.

Tovább 

 Böllérpecsenye

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Böllérpecsenye

Hozzávalók:
1 kg sertéscomb 
, lehet lapocka is
10 dkg füstölt szalonna 
30 dkg csirkemáj 
1 fej vöröshagyma 
1 tojás 
só 
bors 
majorann
a

A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasszt
om,és a kisült zsírban átsütjük a kockára vágott májat. 
A
húst  szeletekre vágjuk,egy kicsit kiklopfolom.A sült májat ledaráljuk és hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát és a fűszereket.1 tojást hozzá keverünk  valamint  a maradék zsiradékot.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 10 éve

Ez nagyon fincsi lehet....

Tovább 

 Szendvicskrémek az egész családnak

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Ezek a szendvicskrémek nagyon jók az egész családnak, és nagyban megkönnyíti azt a mindennapi gondot is, hogy mit adjunk a gyereknek tízóraira.

A fűszerezést mindenki kedvére csinálja.

Spenótos krém
1/2 csomag mirelit spenót, só, bors, fokhagyma (friss, por, vagy krém), ½ kg vaj vagy margarin. A spenótot kiolvasztom, kinyomkodom a víztől. A margarint összekeverem a fűszerekkel és hozzáadom a spenótot. Egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy az ízek jól összeérjenek.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 10 éve

Nem lehetnek rosszak....

Tovább 

 Pite hagymával töltve

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
15 dkg liszt 
1 mk só 
5 dkg vaj 
5 dkg zsír 
3 ek tej 
8 szelet bacon 
5 fej vöröshagyma 
3 db tojás 
2 dl tejföl 
csipetnyi bors 
1 tk snidling 
1 mk kömény

Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal, zsírral, sóval, végül a tejjel. Fogunk egy  kerek tortaformát  kb. 20 cm-eset, de szerintem kicsi egy adagos formákban is mutatós.kibélelünk a tésztával úgy, hogy a szélére is jusson, majd szárazbabot vagy rizset öntünk bele, hogy a tészta szép sima maradjon sütés után.

Tovább 

Hozzávalók:

 2 dl majonéz,

1 dl tejföl,

1 közepes fej vöröshagyma,

1 csokor snidling (vagy, zöldhagyma szára),

késhegynyi frissen reszelt szerecsendió,

ugyanennyi törött fekete bors, só.

 

 

Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát lereszelem. A majonézt simára keverem a tejföllel és a reszelt hagymával, majd a fűszereket is hozzátéve, összekeverem a nagyon finomra metélt snidlinggel. Salátára öntve vagy sült burgonyát mártogatva bele, esetleg rántott gombával vagy egyéb zöldségfélével, sült virslivel is fogyaszthatjuk.

Tovább 

 

A sült rizs, valójában nem egy meghatározott étel. Rengeteg receptje van. Készítésekor öt alapvető dolgot szokás követni - azért, hogy a rizsnek megfelelő aromája legyen, hagymát teszünk hozzá. A megfelelő ízhatás eléréséhez, valamilyen füstölt jellegű étellel dúsítjuk, - bármilyen húsfélével vegyítjük.  Különféle, előfőzött zöldséggel dúsítjuk, - ami az egészet egybefogja, majd a legvégén, néhány felvert tojással, leöntjük. Most pedig lássunk egy receptet.

Tovább 

 

Hozzávalók:

1/2 dl méz,

1/2 dl csípős szecsuani mártás,

1 db kb. 1 cm hosszú, vékony csíkokra vágott sárgarépa.

1/2 tk morzsolt szárított, piros cseresznyepaprika,

4 tk földimogyoró-, vagy salátaolaj,

4 dl friss, (vagy mélyhűtött) apró brokkoli,

4 dl apró (kínai) gomba (konzerv),

1 db karikára vágott és ízekre szedett kis vöröshagyma,  

 

 

Elkészítés:

Egy kis tálkában keverjük össze a mézet, a szecsuani mártást és a morzsolt cseresznyepaprikát, tegyük félre.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Köszönöm Mónika a receptet nekem nagyon tetszik.Én szeretem a kínai ételeket

Tovább 

Hozzávalók:

20 dkg sertéscomb,

8 szál újhagyma,

20 dkg fehér káposzta,

2 ek olaj,

2 húsleveskocka,

2 ek szójamártás,

10 dkg üvegtészta,

késhegynyi gyömbérpor.

 

 

Elkészítés:

A káposztát nagyon vékonyra legyaluljuk, a hagymát átlósan vékonyan felszeleteljük, a húst vékony laskára vágjuk. Olajban, erős lángon mindezt 5 percig kevergetve sütjük. Másfél l vízzel fölengedjük, a húsleveskockát beletesszük, és 10 percig forraljuk, közben szójamártással és a gyömbérrel ízesítjük, majd belefőzzük az üvegtésztát is.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Köszönöm ezt is elkészítem

Tovább 

 Pirított csirke vadász módra

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Pirított csirke vadász módra

 

Finom barnamártással készült csirkés recept, amelyhez fehér bort is használunk.

 

Hozzávalók:

1 konyhakész nagyobb csirke,

só, bors,

6 dkg liszt,

olaj, vöröshagyma,

20 dkg gomba,

15 dkg csirkemáj,

5 dkg paradicsompüré,

2 dl száraz fehérbor.

 

A gyors barnamártáshoz:

4 kanál olaj,

3 kanál cukor,

1 sárgarépa,

2 kanál liszt,

3 dl víz,

2 kanál Worcester mártás,

só, bors.


A csirkét vágjuk négy részre, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben.

Utolsó hozzászólás

Csendesné Márta üzente 11 éve

Sajnálom,hogy nem lehet egyszerüen nyomtatni a recepteket.

Tovább 

 Bíbor-bársony torta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Bíbor-bársony torta

 

 

Ennek a tortának már a megjelenése is siker, hát még az íze!
A tortasütő karika alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát pedig kivajazzuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók

 

 

TORTA

 

10 dkg  vaj
15 dkg kristálycukor
2 tojás
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál hideg, erős kávé
2 evőkanál piros élelmiszer színezék
1 csipet só
20 dkg rétesliszt
1 teáskanál vanília-kivonat (vagy vaníliás cukor)
2 dl író (vagy 2 evőkanál citromlé + 2 dl sovány tej keveréke)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál ecetet

KRÉM
10 dkg sózatlan vaj
15 dkg krémsajt
1,5 dl sűrű tejföl
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg átszitált porcukor

Apróra vágott mandula, vagy dió, vagy kókusz reszelék.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu