Sütés főzés Blog: 2010. június

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2010. június

Hozzávalók:  
1 gerezd fokhagyma
1 kk pirospaprika
1 késhegynyi őrölt koriander
1 késhegynyi római kömény
4 szelet sertés-rövidkaraj
2 dl húsleves (1/2 leveskockából)
1 kk citromlé
 
Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikával, a korianderrel, a római köménnyel, sóval és borssal összekeverjük. A húsról a zsíros szélét levágjuk, és a szeletek mindkét oldalát a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A húslevest a citromlével teflonlábosban felforraljuk, a húst belerakjuk, és lefedve, kis lángon kb.

Tovább 

Kalória (+/- 5%):  546 kcal,

fehérje 37 g, zsír 19 g, szénhidrát 54 g/ 1 adag

Hozzávalók:

12 dkg sertéscomb

6 dkg tarhonya

10 dkg fejes káposzta

2 dkg lecsó

2 dkg vöröshagyma

1 teáskanál olaj

 

fűszerezés:

só, őrölt bors, fűszerpaprika, őrölt kömény – ízlés szerint

 

Elkészítés:
Tedd pörkölt alapra (a pörköltöt így készítsd: kevés olajon futtasd meg a felaprított hagymát, szórd meg fűszerpaprikával, és add hozzá a lecsót) a felkockázott húst.

Tovább 

 

Receptek

A dietetikus ajánlása cukorbetegeknek:
Közti étkezésekre (tízórai-uzsonna) általában 15-25 g szénhidrát fogyasztása ajánlott napi 160-220 g szénhidrát esetén.
Reggelire 30-40 g, ebédre 50-65 g, vacsorára 40-50 g szénhidrátnál többet nem célszerű fogyasztani. Utóvacsorára elsősorban a gyümölcsök ajánlottak, vagy savkötő hatású rostos gabonatermékek.
Mazsola helyett a cukorbetegek használjanak Candereles vízben megfőzött, kockázott narancshéjat, méz helyett diabetikus mézet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ezt a meglepetést nagyon szépen köszönöm ezt a rengeteg receptet.
Nagyon hálás vagyok érte.
Kellemes napot
Marcsi

Tovább 

Kalória(+/-5%): 575 kcal, fehérje 33 g, zsír 20 g, szénhidrát 44 g/ 1 adag

Hozzávalók:
 

6 dkg sertéscomb

6 dkg marhacomb

10 dkg burgonya

10 dkg sárgarépa

10 dkg zöldbab

5 dkg lecsó

2 dkg zeller

3 dkg vöröshagyma

1 dkg füstölt szalonna

 

Fűszerezés:

só, őrölt bors, fokhagyma, babérlevél, őrölt kömény – ízlés szerint

 

Elkészítés:
A füstölt szalonnából olvaszd ki a zsírt. A szalonnát hagyd az edényben, dobd rá a vékony laskára vágott marhahúst, majd félóra párolás után add hozzá a sertéshúst is.

Tovább 

Kalória (+/-5%): 315 kcal,

fehérje 29 g, zsír 19 g, szénhidrát 6 g/ 1 adag

Hozzávalók:

12 dkg sertés karaj(csont nélkül)

1 teáskanál olaj

1 dl sovány kefir

1 teáskanál teljes kiőrlésű liszt


fűszerezés:

só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, vágott zöld petrezselyem – ízlés szerint 


Elkészítés:
A serpenyőben tedd  forró olajra a kivert, fűszerezett karajt. Mindkét oldalát kissé pirítsd meg, és kevés víz aláöntéssel (szükség szerint többször is) párold majdnem készre.

Tovább 

 

 

 

Kalória(+/-5%): 538 kcal,

fehérje 35 g, zsír 31 g, szénhidrát 38 g/ 1 adag

 


Hozzávalók:

35 dkg kelkáposzta

1 tk. olaj

1 dl tej 2,8%-s,

1 tk. liszt

1 kk. zsemlemorzsa

1 kk. búzakorpa

2 dkg reszelt trappista sajt


fűszerezés:

só,

őrölt bors,

kömény,  ízlés szerint


Elkészítés:
A kelkáposztát vágd szélesebb metéltre, öntsd le forró, fűszerezett vízzel öntsd le. Kb. 10 percig álljon a káposzta a forró vízben. Ha elkészült, alaposan szűrd le.

Tovább 

Hozzávalók: 

2 marék dió, 

2 marék mogyoró, 

2 marék mandula,

1 marék aszalt barack,

1 marék aszalt szilva,

1 marék mazsola,

1 citrom, 

6 tojás,

6 ek. édesítőszer,

1 tk. szódabikarbóna,  

kevés fahéj,


Elkészítés:

Az anyagokat daráld össze, gyümölcsöket aprítsd össze, a citrom héját reszeld rá, kis fahéjjal ízesítsd. Sütőt béleld sütőpapírral. A 6 tojást válaszd szét, a sárgájához tegyél 6 ek. édesítőt, 1 tk. szódabikarbónát és a citrom levét.

Tovább 

Hozzávalók:

1,10 dl keserű-csokoládé (pl diétás) apróra törve,

8 evőkanál sótlan vaj, 

2 evőkanál víz,

126 ml édesítőpor (ízlés szerint variálható),

2 teáskanál kakaópor (nem az édesített),

1 teáskanál folyékony vanília-aroma,

6 nagy tojás,


díszítéshez:

tejszínhab 

 kakaópor  


Elkészítés:

A sütöt előmelegítjük 160 fokra (középmelegre), egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A csokoládét, a vajjal és a vízzel felmelegítjük, miközben kevergetjük.

Tovább 


Hozzávalók:

1 csésze édesítetlen kókuszreszelék édesítőszer

2 tojás fehérje

1/2 csésze tejszín

1/4 teáskanál vanília kivonat

1/2 teáskanál mandula kivonat


Elkészítés:

Keverd össze a tejszínt az édesítővel és a kivonatokkal. Add hozzá a kókuszt és keverd jól össze. Hagyd 1 órán át állni. Ha a keverék az 1 óra elmúltával száraznak látszik, akkor adj hozzá még egy kis tejszínt. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Verd fel a tojásfehérjéket, és óvatosan keverd bele a kókuszos tejszínbe.

Tovább 

Hozzávalók:
40 dkg eper,

20 dkg túró,

1 dl tejszín,

vanilia-aroma

édesitő ízlés szerint. 

 

Elkészítés:

A megtisztított epret az édesitővel, a vanília-aromaval és a túróval összeturmixoljuk. A habbá vert tejszínt az epres krémbe keverjük, majd behöntjük tálkába, tetejét eperszemekkel díszítjük .

Hozzávalók:

250 g mascarpone,

2 tojás,

2 ek cukor helyett édesítő,

3 ek nescafé koffeinmentes pici vízben feloldva,

1/4 l tejszín,

vanília (ajánlom a valódit, lehet kapni azt is),

3ek rum,

kakaópor (nem neskakaó)

 

Elkészítés:

Tojássárgáját felverni cukorral vaníliával, rumot hozzáadni. feléhez kávét adni. Tojásfehérjét habbá verni. Mascarponét, fehérjehabot, sárgájahabot lazán összeforgatni. A kávés és a sima rétegeket egymásra simítani.

Tovább 

Hozzávalók  és elkészítés:

Robotgéppel le kell félig darálni kb. 2,5 dl mandulát, 2 nagy tojás fehérjét fel kell verni. A mandulát óvatosan bele kell forgatni a habba, hozzáadni az édesítőszert és a mandula aromát. Sütőpapírra kicsi halmokat kell csinálni teáskanállal és 1 órán át pihentetni. 190 C-os fokos sütőben 12-15 percig kell sütni, amíg a teteje picit meg nem barnul. Kihűtés után fogyasztható.

 Tavaszi rizsgömbök

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Tavaszi rizsgömbök

Hozzávalók:

20 dkg rizs,

1 szál sárgarépa,

10 dkg mélyhűtött zöldborsó,

só,

cukor,

1 zeller,

10 dkg darabolt konzerv ananász,

2 alma


Elkészítés:

A rizst és a megtisztított, apróra vágott sárgarépát és a zöldborsót külön-külön (utóbbiakat enyhén sós-cukros vízben) megfőzzük. A rizst és a sárgarépát összekeverjük. Közben a zellert megtisztítjuk, majd egycentis kockákra vágjuk, és sós vízben roppanósra főzzük. Az ananászt és az almát felkockázzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Marcsika!
Mutatós,finom köret!
Hamarosan kipróbálom.
Köszönöm a receptet.
Puszillak:Edit.

Tovább 

 Fahéjas muffin

14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Fahéjas muffin

Hozzávalók  12 darabhoz:

12,5 dkg vaj

3 savanykás alma

12,5 dkg cukor

25 dkg liszt

fél csomag sütőpor

2 teáskanál őrölt fahéj

2 tojás

fél dl tej


Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, és kikenjük vele a muffinformát. A maradék vajat hagyjuk kihűlni. Az almát meghámozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a cukrot a liszttel, a sütőporral, 1 teáskanál fahéjjal, egy csipet sóval, és végül az almát is beledolgozzuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Marcsika!
Nagyon finom az almás-fahéjas muffin.
Én ezt már sütöttem a télen.
Puszillak:Edit.

Tovább 

 Sonkás szárzeller stangli

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Sonkás szárzeller stangli

Hozzávalók:

1 csomag mélyhűtött leveles vajastészta,

50 dkg szárzeller,

20 dkg főtt, füstölt sonka,

1,5 dl tejföl,

1 tojássárgája,

só,

őrölt bors,

mustár,

10 dkg reszelt sajt (lehetőleg parmezán).


A tészta nyújtásához:

liszt,


a tetejére:

tojás


Elkészítés:

A tésztát hűtőszekrényben hagyjuk felengedni. A szárzellert alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, leveleit lecsipkedjük és fölaprítjuk. A zellerszárakat megtisztítjuk, kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon szívesen, szerintem elő ételnek kitűnő.

Tovább 

 Tigrisgyűrű

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Tigrisgyűrű

Hozzávalók:

15 dkg vaj vagy ráma sütőmargarin,

2 dl cukor,

3 tojás,

1,5 kiskanál sütőpor,

4 dl finomliszt,

1 dl tejszín


A töltelékhez:

10 dkg dió

1,5 dl barna cukor (kristálycukor is lehet),

1,5 kiskanál őrölt fahéj,

2 evőkanál finomliszt,

2 evőkanál erős fekete kávé,

5 dkg vaj


A forma kikenéséhez:

vaj,

zsemlemorzsa


Elkészítés:

A vajat a cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor teljesen föloldódik benne. A tojásokat egyesével beledolgozzuk.

Tovább 

 Baklava

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

Baklava

Hozzávalók:

15 dkg enyhén sós vaj,

2 csomag 6 lapos réteslap


A töltelékhez:

25-25 dkg mandula és dió

1 mokkáskanál őrölt fahéj,

késhegynyi őrölt szegfűszeg


A sziruphoz:

25 dkg cukor,

2,5 dl víz,

3 szegfűszeg,

1 kis darabka fahéj,

2,5 dl citromlé,

25 dkg méz


Elkészítés:

A vajat 1-2 percig melegítjük, majd átöntjük egy másik edénybe, így az alja, a zavaros része nem kerül az édességbe. 4 réteslapot egy kivajazott tűzálló tálban egymásra fektetünk úgy, hogy rétegenként egy kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Marcsi!
Ez a baklava megint cudar jól néz ki!
Beszerzem a mandulát és megsütöm.
Úgy látom,hogy előbb elkészül ,mint a kalácsom.
Köszönöm a receptet.
Edit.

Tovább 

 Rösti cordon bleu

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Rösti cordon bleu

    Hozzávalók  és elkészítés:

    1,2 kiló nem szétfövő burgonyát megmosunk, meghámozunk és almareszelőn lereszelünk. 3 tojást felverünk, a reszelt burgonyával alaposan összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire a burgonyamassza feléből evőkanállal 8 egyforma vastag lepénykét rakosgatunk. 8 szelet lapkasajtot hosszában összehajtunk, és egy-egy szelet gépsonkába tekerünk. Ezeket a burgonyahalmokra fektetjük, és a maradék masszával befedjük.

    Tovább 

     Burgonyapüré hármas

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Burgonyapüré hármas

    Hozzávalók:

    1 kg burgonya,

    só,

    10 dkg vaj,

    1 dl tejföl,

    1 fej vöröshagyma,

    20 dkg fagyasztott zöldborsó,

    20 dkg leveles paraj


    Elkészítés:

    A burgonyát meghámozzuk, földaraboljuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük; de a levét megőrizzük. A puha burgonyát összetörjük, és a fele vajjal, a tejföllel meg egy kevés főzőlével pürévé keverjük, majd lefödve melegen tartjuk. A maradék főzőlevet elfelezzük, külön-külön tűzre tesszük, és az egyikben a parajt, a másikban a borsót főzzük meg.

    Utolsó hozzászólás

    Hegyi Istvánné üzente 14 éve

    Imádom a burgonyapürét, így izesítve még mutatósabb és nyilván finomabb lehet!

    Tovább 

     Fűszeres hagyma

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Fűszeres hagyma

    Hozzávalók  és elkészítés:

    A fűszeres hagymafejekhez a megtisztított vöröshagymákat hosszában és keresztben félig bevagdaljuk, de nem hasítjuk át teljesen. Egy tepsit vagy tűzálló tálat megtöltünk velük, mindegyik tetejére késhegynyi vajat morzsolunk, megsózzuk, megborsozzuk. Kedvünk szerint fűszerezzük, és egy kevés vizet (még jobb, ha húslevest) öntünk alá. Közepesen meleg sütőben, 45 perc alatt finoman megsül. Nagyszerű köret lesz belőle.

     

    Mindmegette

    Utolsó hozzászólás

    Hegyi Istvánné üzente 14 éve

    El tudom képzelni, hogy milyen ízletes lehet!

    Tovább 

     Mákos kocka

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Mákos kocka

    Hozzávalók:

    20 dkg liszt,

    15 dkg vaj,

    1 tojás sárgája,

    4 evõ kanál víz,

    1 órát a hűtőben pihentetjük.


    Töltelék:

    40 dkg darált mák,

    35 dkg cukor,

    1 pohár víz (2-3 dl),

    vanília,

    ezt összefőzni, amikor langyos, belekeverni

    3 tojás sárgáját.

    Ha kihült, belekeverünk

    1 citrom levét és

    5 dkg olvasztott vajat,

    valamint 4 tojás habját.


    Elkészítés:

    Két lapot nyújtunk, az alsóra kenjük a tölteléket, a másikkal befedjük, tojással megkenjük, villával megszúrkáljuk.

    Tovább 

     Tejszínes csirke diódarabkákkal

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Hozzávalók:

    2 db filézett csirkemell

    2 dl száraz fehérbor

    3 dl tejszín

    2 evőkanál vaj

    1 evőkanál liszt

    2-3 szem dió

    ételízesítő

    bors

    szárított tárkony


    Elkészítés:

    A csirkemellet csíkokra vágjuk, ételízesítős vajon megpároljuk, majd ráöntjük a fehérbort.
    Egy másik edényben a tejszínt a liszttel összekeverjük, felforraljuk, majd beletesszük a csirkemellet, fűszerezzük, és együtt még rövid ideig forraljuk. A megtisztított dióbelet durvára törjük, megszórjuk vele a kész ételünket.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    10 dkg darált dió, 

    1 evőkanál búzadara,

    kb. 15 dkg főtt burgonya,

    10 dkg porcukor,

    két evőkanál rum,

    reszelt csokoládé

    Elkészítés:

    A búzadarát 1/2 dl vízben megfőzzük, néhány percig állni hagyjuk. A héjában főtt burgonyát melegen meghámozzuk, áttörjük, hozzákeverjük a diót, porcukrot, darát és a rumot. A masszából diónyi gombócokat formálunk és reszelt csokoládéban meghempergetjük.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 14 éve

    köszönöm,a receptet,el fogom készíteni,

     

    pbtorta350
    Hozzávalók a piskótához:
     10 tojás
     10 ek. cukor
     5 ek.rétesliszt
     5 ek. finomliszt
     késhegynyi sütőpor

    Krémhez:
     1 l tej
     3 vanília ízű pudingpor
     6 ek.cukor
     1 l cukrászati habalap (krém+díszítés)
     1 cs habpor
     őszibarack befőtt

    Díszítéshez:
     piros ételfesték
     kakaópor
     
    321 sablon

    Elkészítés:
    10 tojásból piskótát sütünk.
    A pudingot megfőzzük.
    A habot a habporral felverjük.
    Ha a puding kihűlt ízlés szerinti mennyiségű habot és apróra vágott őszibarackot adunk hozzá.

    Utolsó hozzászólás

    Balogh Márta üzente 14 éve

    Biztos finom lehet...nagyon szepen sikerult....

    Tovább 

     

    Hamubansült pogácsa helyett csomagolhatjuk csemeténknek a nyári táborba.

    Mezei Katalin különlegesen finom pogácsa receptje. Mellesleg, Benkő Dániel kutyája ezt csente le az asztalról, amíg szorgos gazdija a takarítást gyakorolta (2010. június 1.-i Csak csajokban).

    0zpogi4350


    0zpogi3350

    Hozzávalók:

     30 dkg liszt
     2 púpos evőkanál búzadara
     3 púpos evőkanál borgonyapehely (vagy törtkrumpli)
     25 dkg Feta sajt
     20 dkg vaj (vagy margarin)
     1 dl olaj (oliva)
     3 egész tojás
     2 dl tejföl
     fél dl langyos tej
     4 dkg élesztő
     1 szem kockacukor
     1 púpos kávéskanál só
     1 gerezd összetört fokhagyma


    Friss!

    Utolsó hozzászólás

    Hegyi Istvánné üzente 14 éve

    Köszönjük a receptet ! Nagyon finom lehet a sokféle fűszertől!

    Tovább 

     

    0citromkremes2350
    sutike350
    Hozzávalók:

    * 30 dkg liszt
    * 1 tojás
    * 1 evőkanál kristálycukor
    * 1 csipet só
    * 1 dl tejben futtatott 1dkg szalakáli
    * 8 dkg margarin
    * 7 dkg zsír

    Elkészítés:
    A hozzávalókat összedolgozzuk.
    3 cipót készítünk, és 1 órát pihentetjük.
    Kinyújtjuk, és a tepsi hátán villával megszúrkáljuk, majd megsütjük a 3 lapot.

    Krém elkészítés:
    3 dl tejhez vaníliát adunk, vagy 1 csomag vaníliás cukrot, majd 2 evőkanál lisztet. Sűrű péppé főzzük.
    Langyosan tesszük hozzá a 15 dkg margarint és a 15 dkg cukrot, majd 1 citrom reszelt héját.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 14 éve

    Nagyon tetszik a recept!
    Köszönjük:Edit.

    Tovább 

     

    Ez a lágy, bársonyos friss ízű krém a skótok nemzeti eledele. Egész Nagy-Britániában és Skóciában még a múzeumokban is kapható.

    .0citromlekvar
    0citromlekvar2
    Hozzávalók:
    * 4 db egész tojás
    * 4 db szép nagy citrom (ezekből facsart, kb 1 dl citromlé)
    * 1 púpos evőkanál finomra reszelt citromhéj
    * 15 dkg  szobahőmérsékletű, sótlan vaj
    * 20 dkg porcukor


    Elkészítés:
    A citromokat mossuk át alaposan langyos szappanos vízzel. Töröljük szárazra és reszeljük le a sárga héját. A fehér résztől keserű lesz, tehát ezt hagyjuk ki.

    Tovább 

    Bögrés bodzás pite
     
    Hozzávalók a tésztához:
    2 bögre liszt,
    1 tk só,
    2/3 bögre vaj,
    6 ek hideg víz

    A töltelékhez:
    4 bögre bodza bogyó,
    1 bögre cukor,
    3 ek kukoricakeményítő,
    1 ek citromlé

    Elkészítés:
    A tésztához valókat összegyúrjuk, 2 gombócot formázva, fóliába csomagolva, 2 órára hűtőbe tesszük.
    A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A keményítőt egy kevés vízzel elkeverjük, lábasba téve a megmosott gyümölccsel és cukorral felfőzzük.

    Tovább 



    Hozzávalók a tésztához:
    200g liszt,
    2 csapott tk sütőpor,
    100g cukor,
    1 csomag vaníliás cukor,
    3 tojás,
    150g olvasztott, majd kihűtött vaj vagy margarin,
    6 ek tej;

    a tetejére:
    6 lap fehér zselatin,
    450g cseresznyejoghurt,
    200g tejszín,
    1 ek porcukor;

     a díszítéshez:
    200g csokoládé grillázs

    Elkészítés:
    A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, egy jól záródó (3 l-es) edénybe szitáljuk, cukorral és vaníliás cukorral elvegyítjük. A tojást, vajat vagy margarint hozzáadjuk, az edényt a fedelével szorosan lezárjuk.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 14 éve

    Tetszik nagyon a recept,köszönöm:Edit.

    Tovább 

     Joghurttorta eperszósszal

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Hozzávalók:

    3 pohár natúr joghurt
    3 dl tejszín
    2 evőkanál zselatin
    3 evőkanál cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    50 dkg eper
    fél citrom leve
    3 evőkanál eperdzsem
    3 szál friss citromfű

    Elkészítés:

    Szórjuk a zselatint egy kis tálkába, öntsünk rá 3-4 evőkanál hideg vizet és hagyjuk állni pár percig. A joghurtot szintén öntsük egy nagyobb fém tálba, tegyük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és a beáztatott zselatint. Tegyük vízgőz fölé és langyosítsuk meg, utána vegyük le a tűzről és kevergessük addig, míg a zselatin teljesen elolvadt.

    Tovább 

     Rizsleves - Papadimitriu Athina előétele

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Hozzávalók:
    1 pohár rizs
    1 citrom leve
    1 dl joghurt
    1 kanál Graham-liszt
    2 dl tej
    csipet só

    Elkészítés:

    A rizst mossuk tisztára, és tegyük fel annyi vízbe főzni, hogy ellepje a rizst. Amikor forr, csavarjuk bele 1 citrom levét. Ha megfőtt a rizs, 2 dl tejbe belehabarunk 1 kanál lisztet. Ezzel a levest feleresztjük tetszés
    szerint, összeforraljuk, és tálaláskor joghurtot öntünk rá.

    (rtlklub.hu)

     Pogácsa - Orosz Barbara előétele

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Hozzávalók:
    50 dkg liszt
    25 dkg vaj
    2 dl tejföl
    2 kávéskanál só
    2 tojás sárgája
    20 dkg Pannónia sajt reszelve
    2,5 dkg élesztő nem kell felfuttatni, elég szétmorzsolni

    Elkészítés:

    Összegyúrni, egy éjszakán át pihentetni (nem hűtőben). Másnap vékonyra kinyújtani, tojásfehérjével megkenni, sajtot reszelni a tetejére, derelyeszaggatóval minél apróbb négyszögekre vágni, elég lassú tűzön sütni (8 fokozatú gáztűzhelyen 3-as 4-es közt szoktam), megkelnek, mint a kis párnácskák, ne süsd nagyon sötétre, mert megkeseredik a sajt.

    Tovább 

     Sajttorta - Hujber Ferenc desszertje

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Hozzávalók:
    45 dkg sajt krém
    2 db tojás
    3/4 bögre cukor
    2 evőkanál citromlé
    reszelt citromhéj
    2 kávéskanál vanília aroma
    10 dkg édes keksz
    10 dkg margarin
    kevés gyömbér

    Elkészítés:

    A margarint megolvasztom, és az előre ledarált kekszet belekeverem, majd egy kb. 24 cm átmérőjű tortaforma alját egyenletesen beterítem az így készült masszával. A többi hozzávalót egy nagyobb tálban összevegyítem, és robotgéppel kb. 3-4 percig nagy fokozaton keverem. Az elkészült krémet a tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben közepesnél gyengébb lángnál kb.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    1 fej saláta

    20 dkg füstölt szalonna

    2 tojás

    tejföl

    liszt

    vegeta ételízesítő


    Elkészítés:

    A salátát összetépkedjük, ételízesítős vízben odatesszük főni. A szalonnát kisütjük, hozzátesszük a salátához a zsírja nélkül. Ha még szükséges, teszünk bele sót. A visszamaradt zsírban a tojásokból rántottát sütünk, majd apróra darabolva a kész levesbe tesszük, amit tejfölös habarással besűrítettünk.

     

    A receptet Illesem küldte.

    Tovább 

     Tojásos rizs

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Hozzávalók:

    1 fej hagyma

    1 közepessárgarápa

    2-3 bögre (maradék) főtt rizs

    2 tojás

    olaj

    bors

    kömény

    víz


    Elkészítés:

    A hagymát elkezdem olajon dinsztelni, 1-2 perc múlva hozzáadom az apró kockákra vágott sárgarépát. Összeforgatom, pici sót teszek rá, majd apránként adok hozzá kevés vizet, hogy a répa megpuhuljon. Ha puha a répa, hozzáadom a főtt rizst, borsot, köményt, esetleg pici sót is teszek bele. 1-2 perc pirítás után ráütöm a tojást, és gyorsan kevergetem az egészet addig, amíg a tojás megszilárdul.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 14 éve

    Nagyon jó kis recept!
    A maradék rizst ehhez is fel lehet használni,nem csak a rakottasokhoz.
    Üdv:Edit.

    Tovább 

     Kaola Kati (Padlizsán krémje)

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Vinettat(padlizsánt) kavarok

    Egyszerű a recept.

    4 érett vinettat sütni teszek, van egy kopott palacsintasütőm, kibélelem alumínium fóliával és abba sütöm.

    Közben egy nagy hagymát apróra vágok

    A majonézhez én használok egy nyers tojássárgáját és egy főtt tojássárgáját.

    Simára töröm és adagolom az olajat, ha véletlenül összemegy a majonéz kiskanál mustárral hozom helyre.

    Jártam már úgy is, hogy mikor utoljára tettem az olajat, akkor ment össze.

    Utolsó hozzászólás

    kaola kati üzente 14 éve

    orulok hogy izlett a receptem.

    Tovább 

    network.hu
    Hozzávalók:

    5 tojás,

    18 dkg Koronás Aranybarna cukor,

    5 dkg liszt,

    5 dkg étkezési (búza)keményítő,

    2 evőkanál kakaópor,

    1 teáskanál sütőpor,

    1 üveg (720 ml) meggybefőtt,

    15 g (5 lap) zselatin,

    15 dkg fehér csokoládé,

     3 evőkanál cseresznyepálinka,

    4 dl tejszín

    Elkészítés:
    Forró vízfürdőben 3 tojást 10 dkg cukorral a cukor feloldódásáig verünk. Hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. Beleszitáljuk a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet, és sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.

    Utolsó hozzászólás

    boda emese üzente 14 éve

    Nagyon jol nezki biztos fincsi ki fogom probalni.

    Tovább 

    network.hu


    Hozzávalók:

    4 tojás,
    25 dkg porcukor,
    1 dl olaj,
    1 dl tej,
    20 dkg liszt,
    fél csomag sütőpor,
    1 evőkanál kakaópor.

    Elkészítés:

    A sütőt előmelegítjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, majd beleforgatjuk a habot.
    Vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába öntjük a massza kétharmad részét,a maradékhoz hozzákeverjük a kakaót, és a tetejére kanalazzuk.

    Tovább 

    A cseresznye a csonthéjasok családjába tartozó közkedvelt gyümölcs.
    A vadcseresznye, vagy népies nevén madárcseresznye szinte egész Európában eltejedt növény. Nagyon sok helyen díszfaként is telepítik.
    A nemesítés során nagyon változatos fajtakínálatot sikerült kialakítani ez egész korai fajtáktól kezdve a nagyszemű, ropogós cseresznyéig. A megvásárolt gyümölcsök legyenek épek, folt- és repedésmentesek, kemények és fényes héjúak. A puha, tompa fényű cseresznyék gyakran kukacosak.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 14 éve

    Nagyon jó receptek,köszönjük.
    Én is megkaptam az email címemre.
    Üdvözlettel:Edit.

    Tovább 

     Túrós morzsa

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Mazsola? Ne aggódjanak, ebben a receptben nincsen! A túrós morzsa a császármorzsa kevésbé édes változata, amelynek fő alkotóeleme a friss túró. A nagymama receptje – az unoka diétájához igazítva!

    Hozzávalók:

    30 dkg friss túró

    4 tojás

    6 ek. liszt

    3 ek. vaj

     

    A megszóráshoz:

    porcukor


    Elkészítés:

    Az áttört túrót a tojássárgájával habosra keverjük, a lisztet, meg egy csipetnyi sót hozzáadunk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 14 éve

    MarcsI!
    A morzsádat megsütöm a héten.
    Puszillak:Edit.

    Tovább 

     Csípős burgonya

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Sokan Önök közül elkeseredve vallják be, hogy nem tudják elképzelni a napi táplálkozást hús és burgonya nélkül. A wok serpenyőben elkészített csípős burgonya bizonyára meghódítja majd a család szívét, és egyben egy teljesen más ételt fognak megismerni.

    Hozzávalók:

    4 szál újhagyma

    1 piros húsú paprika

    1 sárga húsú paprika

    2 közepes burgonya (kb. 30 dkg)

    0,5 dl olaj

    1 tk. reszelt gyömbér

    1 csípős paprika

    4 ek. szójaszósz

    1 tk. Vegeta

    2 ekfehérbor

    1 tk. szezámolaj

     

     

    Elkészítés:

    A megtisztított hagymát és a kicsumázott paprika húsát vékonyra felszeleteljük.

    Tovább 

     Gyümölcssaláta másképp

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Ez az alacsony kalóriatartalmú gyümölcssaláta frissítő és könnyű tízórai és uzsonna lehet a főétkezések között. Ha követik a “napi ötszöri gyümölcs- és zöldségfogyasztás” elvét, ezzel a salátával napi három adagot máris teljesítettek. Vacsorára pedig egy szelet rostonsült sovány hús mellé finom köretként is megteszi.

    Hozzávalók:

    30 dkg  körte
    40 dkg  alma
    30 dkg  narancs
    20 dkg  kivi
    0,5 dl  frissen facsart narancslé
    30 dkg  ananász (befőtt is jó)
    1 ek.

    Tovább 

     Vidám rizottó

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Ha az ételeket emberi tulajdonságokkal ruháznánk fel, akkor a gyorsaság és a vidámság lennének a legjellemzőbbek erre a rizottóra. Nos, hogyha így lenne, a gyorsaság és a vidámság mellett még más tulajdonságok is ékesítenék, amelyek újra és újra asztalhoz terelnék a rizs- és zöldségkedvelőket.

    Hozzávalók:



    1 kicsi hagyma
    3 gerezd  fokhagyma
    0,5 dl olívaolaj
    25 dkg rizs
    20 dkg sárgarépa
    1 ek. Vegeta
    1 nagy piros húsú paprika
    10 dkg csemegekukorica
    20 dkg friss káposzta

    Elkészítés:

    A megtisztított hagymát és a fokhagymát 1 deci hideg vízzel elektromos aprítógépben durvára pépesítjük.

    Tovább 

     Csicseriborsó-krém (humus)

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    A kitűnő csicseriborsó-krém olyan étel, amelybe egyszerűen bele lehet szeretni. A friss, laktató és fűszeres hummusz az arab konyha jellegzetessége, amelyet forró pogácsával tálalnak. Mindenféleképpen próbálják ki!

    Hozzávalók:

    2 ek. szezámmag
    1 dl csicseriborsó főzőlevéből
    1 tk. Vegeta
    20 dkg főtt csicseriborsó
    2-3 ek. citromhéj
    2 gerezd  fokhagyma
    0,5 dl olívaolaj
    1 ek. apró vágott petrezselyem
    ½ tk.

    Tovább 

     Tojásos nokedli gazdagon

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Hozzávalók:

    maradék nokedli

    tojás

    tejszín

    császárszalonna

    kapor

    Elkészítés:

    A nokedlit a szalonna zsírján átmelegítem, ráöntöm a tejszínes tojást, majd a tepertővel és a friss kaporral megszórom.


    Friss salátával a legfinomabb!

    A receptet Szakné Kovács Krisztina küldte. Köszönjük!

    Mindmegette

     Cseresznyés túrótorta

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Hozzávalók:

    500 g cseresznye

    750 g sovány tehéntúró

    1/8 l tej

    1 csomag pudingpor (vanília)

    1 evőkanál finomra reszelt citromhéj

    3 evőkanál citromlé

    2 tojás

    1 evőkanál vaj

    50 g mazsola

    kevés liszt

    125 g cukor

    Elkészítés:

    Megmossuk a cseresznyét, megszárítjuk és kimagozzuk. A túrót, tejet, pudingport, vaníliáscukrot, citromhéjat, citromlét és két tojássárgáját egy tálba tesszük és sima krémmé keverjük. Egy 24 cm átmérõjű tortaformát kivajazunk.

    Tovább 

     Cseresznyés pite fahéjjal

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Cseresznyés pite fahéjjal

     

    Hozzávalók:

    14 dkg sütőporos liszt

    fél teáskanás őrölt fahéj

    5 dkg kristálycukor

    1 tojás

    4 evőkanál tej

    8,5 dkg vaj - megolvasztva

    35 dkg lédús, érett cseresznye, leszárazva és kimagozva

    A tetejére:

    2,5 dkg finomliszt

    negyed teáskanál őrölt fahéj

    2,5 dkg kristálycukor

    2,5 dkg vaj, kockákra vágva és megpuhítva

    Elkészítés:

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki - vagy béleljünk ki sütőpapírral - egy kb. 20 cm átmérőjű, kerek, szétszedhető tortaformát.

    Tovább 

     Cseresznyés felfújt

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Hozzávalók:

    60 dkg cseresznye

    1/2 vaníliarúd (vagy 2. cs. vaníliás cukor)

    10 dkg vaj

    15 dkg cukor

    25 dkg túró

    2 evőkanál tej

    1 evőkanál méz

    12,5 dkg búzadara

    8 dkg rétesliszt

    1 dl tejföl

    1 kk. sütőpor

    6 szelet kétszersült

    a sütőforma kenéséhez:

    zsiradék

    Elkészítés:

    A cseresznyét megmossuk, szárát leszedjük, és a gyümölcsöt kimagozzuk. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a belét kikaparjuk.
    A vajat 10 deka cukorral és a vanília belével (vagy a vaníliás cukorral) krémesre kikeverjük.

    Tovább 

     

    Eper, Tabasco, és karamellizált karalábé: elég bizarrul hangzik.  Fennakadt a szemem, amikor a barátnőm mesélte a legújabb New York-i  salátaélményét. Aztán kipróbáltam.

     

    Tegnap sikerült bevásárolnom egy félkilónyi savanykás epret. Állítólag szabadföldi, lehet, hogy pont ez a baja, de salátának tökéletesen megfelel. 

    network.hu

     

     Hozzávalók 6 főre:

    3 zsenge karalábé

    zöld Tabasco

    50 dkg eper
    1 nagy csokor petrezselyem
    5 dkg vaj
    2 ek cukor
    só ízlés szerint
    1 ek 
    fekete szezámmag

     

     

    Elkészítés:

    Mivel a saláta ötlethez receptet nem kaptam, improvizáltam: előbb apró kockákra vágtam a karalábét, majd vajon kevés sóval és cukorral megpirítottam.

    Tovább 

     Sárgarépafőzelék II.

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Hozzávalók:

    80 dkg sárgarépa

    húsleveskocka

    2 evőkanál olaj

    2 dkg liszt

    2-3 dkg cukor

    tej

    zöldpetrezselyem

     

    Elkészítés:

    A sárgarépát nagyon vékonyra szeleteljük, és a forró olajban kevés húslével, sóval, cukorral fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, még egy keveset piritjuk, meghintjük liszttel, majd felengedjük a tejjel. Zöldpetrezselyemmel ízesítjük.

    Megjegyzés:

    A recept Horváth Ilona szakácskönyvében megtalálható. Én még főtt burgonyát is szoktam bele tenni, úgy még finomabb.

    Tovább 

     Sonkás pirított újburgonya sajttal

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Sonkás pirított újburgonya sajttal

    Hozzávalók:

    1 kg újburgonya

    20 dkg szeletelt sonka

    8 szál újhagyma

    5 dkg vaj

    15 dkg reszelt sajt

     

    Elkészítés:

    Az újburgonyát megtisztítjuk és megmossuk, ha nagyobbak, kettévágjuk. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk.
    Serpenyőben előbb szárazon kicsit megpirítjuk a sonkát, majd rátesszük a vajat. Amikor megolvadt, beletesszük a burgonyát, sózzuk, és letakarva pirítjuk, pároljuk. Amikor a burgonya majdnem puha, rászórjuk az újhagymát.

    Tovább 

     Kukoricás-sajtos muffin

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Kukoricás-sajtos muffin

    Hozzávalók:

    2 pohár liszt (1 pohár=2,5 dl)

    3 teáskanál sütőpor

    fél teáskanál só

    1/4 teáskanál fehérbors

    1 pohár főtt kukorica

    6 dkg sajt

    1 tojás

    4 dkg olvasztott Ráma sütőmargarin

    1 pohár tej

    Elkészítés:

    A hozzávalókat összekeverjük, és kivajazott muffin-sütőbe tesszük. 180 fokon kb. 20 percig sütjük. (Ha ennél tovább sütjük, kemény lesz.)
    Ha kész, kettévágjuk, megvajazzuk, vagy tojással, szalonnával fogyasztjuk, de önmagában is finom.

    Tovább 

     Erős-savanyú leves Ági módra

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Hozzávalók:

    2 db csirkemell kicsontozva és felszeletelve

    2 db húsleves kocka

    1 db póréhagyma

    20-25 dkg szeletelt gomba konzerv

    3 evőkanál szójaszósz

    2 evőkanál ketchup

    1 kiskanál paprikakrém (pl. Erős Pista)

    2 mokkáskanál almaecet

    1 mokkáskanál cukor

    só, ízlés szerint

    3 evőkanál étkezési keményítő

     

    Elkészítés:

    Úgy 2 liter vízbe beledobjuk a leveskockát, a 2 centis csíkokra vágott póréhagymát (csak a fehér részét), a leszűrt gombát.

    Tovább 

     Szilvás clafoutis

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Szilvás clafoutis

    Hozzávalók:

    50 dkg szilva

    4 tojás

    5 dkg vaj

    10 dkg cukor

    1 rúd vanília pépje

    8 dkg liszt

    2,5 dl tej

    a formához:

    vaj 

    a szóráshoz:

    kekszmorzsa vagy darált dió 

     

    Elkészítés:

    A szilvákat megmossuk, negyedeljük, kimagozzuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
    A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét nem túl kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a vajjal, a cukorral, egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a vaníliát, a lisztet, a tejet és simára keverjük.

    Tovább 

     Zöldborsókrémleves

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Hozzávalók:

     zöldborsó (tisztítva 40 dkg)

    15 dkg burgonya

    2 húsleveskocka

    15 dkg vaj

    4 evőkanál tejföl

    4 szelet szendvicskenyér

    Elkészítés:

    A zöldborsót szűrőtálban leöblítjük, lecsepegtetjük. A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk.
    Felforrósítunk 1 liter vizet, feloldjuk benne a húsleveskockákat. Beleszórjuk a borsót és a krumplit, és puhára főzzük (kb. 20 perc). Botmixerrel péppé zúzzuk. A vaj felét kis darabokban a levesbe szórjuk. A tejfölt elkeverjük 3-4 evőkanál levessel, és az egészet a leveshez öntjük.

    Tovább 

     Halpuffancs

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Hozzávalók:

    40 dkg tengeri halfilé

    25 dkg liszt

    2 tojás

    1 dl tej

    fél fej hagyma

    1 csokor snidling

    2 gerezd fokhagyma

    kakukkfű

    bors

    fél csomag sütőpor

    A sütéshez:

    olaj


    Elkészítés:

    A halat apróra vágjuk vagy ledaráljuk. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a halat is beletesszük. Ha túl sűrű lenne a massza, kis tejet adhatunk hozzá. 1 órát hűtőben állni hagyjuk. Olajat hevítünk, majd teáskanállal beleszaggatjuk a tésztát, aranyszínűre sütjük.

    Tovább 

     Görögdinnyés citromszörbet

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Hozzávalók 4 személyre:

    1 kg görögdinnye
    30 dkg citromszörbet
    1 dl száraz pezsgő - Gyerek pezsgővel is jó!
    4 citromkarika
    folpack

     

    Elkészítés:

    4 vékony szelet dinnyét folpackkal letakarunk. A maradékot felkockázzuk, a magokat eltávolítjuk.
    A dinnyekockákat a szörbettel pépesítjük, és belekeverjük a pezsgőt. Fémtálban, 3-4 órára mélyhűtőbe tesszük, közben habverővel többször megkeverjük. A talpas poharakba elosztott szörbetet a dinnyeszeletekkel és a citromkarikákkal díszítjük.

    Utolsó hozzászólás

    Balogh Márta üzente 14 éve

    Finom lehet!!!

    Tovább 

     Sült burgonya sonkával és sajttal

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Nagyon finom illatos gyors vacsora recept.

    Az olvadó sajt és a ropogós sonka teszi különlegessé.


    Hozzávalók:

    1,5 kg burgonya,

    15 dkg sonka,

    20 dkg sajt,

    1 csomó újhagyma,

    1 paradicsom,

    olaj, só, bors,

    3 dl joghurt,

    2 gerezd foghagyma,

    1 csomó metélőhagyma,

     

    Elkészítés:

    A burgonyát megmossuk, és jó alaposan megsikáljuk, de nem hámozzuk meg.

    Hosszában kettévágjuk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk.

    A sonkát és a sajtot kis kockára vágjuk, az hagymát is megtisztítjuk és felkarikázzuk.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 14 éve

    Hát ez igen finom! köszike!!!

    Tovább 

      Tejszínes Gombaleves recept

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

     

    Gyorsan elkészíthető finom tejszínes gomba leves, amely diétához is ideális.

    Hozzávalók:

    20 dkg gomba,

    5 kanál olaj,

    5 dkg liszt,

    1 fej vöröshagyma,

    1 cs. friss petrezselyem,

    só, bors,

    2 dl tejszín.

    Elkészítés:

    A gombát megtisztítjuk és felvágjuk. A hagymát felaprítjuk és olajon megfonnyasszuk, majd hozzáadjuk a gombát, és azt is megpirítjuk. Felöntjük vízzel vagy húsleves lével, amelyet kockából főzünk, sózzuk, borsozzuk, és fél óráig főzzük.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 14 éve

    Marcsika!
    Nagyon jó kis egyszerű leves!
    Kipróbálom.
    Puszillak:Edit.

    Tovább 

     Túrós zsemle

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

     

    Hozzávalók:
    25 dkg liszt
    30 dkg túró
    2 teáskanál sütőpor

    6 dkg olvasztott vaj
    6 dkg cukor
    8 dkg mazsola
    1 tojás
    tej

     

    Elkészítés:

    A lisztet a sütőporral összekeverem. A túrót, a tojást, a vajat és a cukrot simára robotolom, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és mazsolát, összegyúrom.
    Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, a tetejüket megkenem tejjel. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.

     

    Borsa

     Rebarbarás epres sütemény

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


    Hozzávalók

    40 dkg rebarbara
    25 dkg eper
    1,5 dl almalé + egy pici a locsoláshoz
    4 evőkanál cukor + 8 dkg
    1 teáskanál étkezési keményítő
    8-10 babapiskóta
    2 tojásfehérje


     Elkészítés:
    A rebarbarát megmosom, szárvégeit 
    levágom, majd 2 cm-es kockákra szelem. Az almalében 2 evőkanál cukorral 2-3 perc alatt megpárolom, majd a keményítővel besűrítem. A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy kerámia forma aljára lefektetem a babapiskótákat, a résekbe beletördelem őket.

    Tovább 

     Vaníliakrémes kétszersült

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Ezt a finom receptet reggelire vagy vacsorára is kínálhatjuk a családnak, hidegen vagy melegen.

    Hozzávalók:

    1 csomag édes kétszersült,

    3 tojás,

    4 evőkanál cukor,

    1 vaníliás cukor,

    fél liter tej,

    mazsola,

    rum,

    2 evőkanál baracklekvár,

    5 evőkanál tej,

    2 evőkanál liszt

    Elkészítés:

    A kétszersültet egy kb. 3 cm magas jénai tálba tördeljük, meglocsoljuk 2 evőkanál rum és 5 evőkanál tej keverékével. Alufóliával befedjük, amíg a krémet elkészítjük.

    Tovább 

     Csokoládés lasagne tészta

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Nem mindennapi étel, de a gyerekek imádni fogják,és bármilyen töltelékkel gazdagítható.

    Hozzávalók:

    25 dkg liszt,

    3 tojás,

    5 dkg mascarpone,

    4 dkg porcukor,

    só,

    4 dkg vaj,

    3 kanál cukor,

    8 dkg kakaó.

    Elkészítés:

    A lisztből a tojásokkal, a cukorral, kakaóval a mascarponéval egy tésztát gyúrunk, pihentetjük, majd két lappá nyújtjuk. A lapokat felvágjuk 10*10 cm.-es kockákra majd ízlés szerint tölthetjük meg. A végén sós vajas forró vízben kifőzzük, és leszűrjük

     

    Receptbarlang

    Írta: Erika

    Tovább 

     Almás túrótorta

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Savanykás ám mégis pikáns vaníliás túró krémmel töltött torta, nagyon finom édesség.

     

    Tésztához:

    20 dkg finomliszt,

    csipet só,

    1 csomag sütőpor,

    1 tojássárgája,

    1 kiskanál porcukor,

    12 dkg vaj.

    Töltelékhez:

    3 kanál rumos mazsola,

    50 dkg savanykás alma,

    citromlé,

    kevés narancslé,

    fahéj,

    2 kanál cukor,

    40 dkg tehéntúró,

    1 csomag vaníliás pudingpor,

    2 dl tejszín,

    vaj, porcukor.

    Elkészítés:

    A lisztet a sóval, a sütőporral, a tojássárgájával, és az elmorzsolt vajjal jó alaposan összedolgozzuk.

    Tovább 

     Krémes málnás fagyi házilag

    14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Hozzávalók:

    25 dkg friss vagy felolvasztott fagyasztott málna
    1 nagy pohár natúr joghurt
    1 dl habtejszín
    5 evőkanál cukor vagy méz

      Elkészítés:

      A joghurtot belekanalazzuk a turmixgépbe, hozzáadjuk a cukrot (vagy a mézet), a tejszínt és a málnát. Alaposan összeturmixoljuk az alapanyagokat, aztán lezárható műanyag dobozokba öntjük, és fél napot fagyasztjuk. Ha kész, kelyhekbe vagy poharakba rakjuk, málnával és tejszínhabbal díszítjük.


      Megjegyzés:

      Gyorsan elkészül és nagyon finom.

      Utolsó hozzászólás

      Mózes Mária üzente 14 éve

      Kitünö a recept-és hamar megy-vasárnap fogom elkészíteni-köszönöm szépen

      Tovább 

       Málnás caprese torta

      14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

      Málnás caprese torta

        Hozzávalók:

        10-15 dkg jó minőségű écsokoládé(az eredeti receptben 20-25 dkg van, de én inkább veszek 10 dkg drága afrikai csokit)

        10-15 dkg mandula (elhagyható, de finomabb vele)

        30 dkg málna

        6 tojás
        20 dkg vaj
        kb 10 dkg cukor

        Elkészítés:

          Kirakom a hozzávalókat a pultra kb. fél órával a műveletek megkezdése előtt. Első lépésben mindig felrakok egy kis lábosban vizet, rá egy fémtálkát, beletöröm a csokit, és hagyom, hogy olvadjon szépen.

          Tovább 

           Póréhagymás gnocchi

          14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

          Póréhagymás gnocchi

          Hozzávalók a tésztához:

          50 dkg főtt burgonya
          25 dkg liszt
          1 tojás
          1 evőkanál tej

          bors


          A póréhagymás öntethez:
          1 szál póréhagyma
          kevés vaj
          besamel

          bors
          szerecsendió
          ételízesítő


          A gnocchi tetejére:
          15 dkg reszelt sajt
          1/2 csomag apróra vágott petrezselyem


            Elkészítés:

            1.) A burgonyát megmossuk, kockákra vágjuk, és forró, sós vízben megfőzzük. A burgonyát picit lecsepegtetjük, és áttörjük. Megvárjuk, míg kihűl, és összekeverjük a többi hozzávalóval és gombóccá gyúrjuk.

            Tovább 

             Sós rúd

            14 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

            Hozzávalók:

            30 dkg finomliszt,

            20 dkg ráma,

            1 egész tojás,

            1 kis poharas tejföl,

            kevés só.

            ( Ha másfél az adag, tehát 45 dkg. lisztről készítjük, 1 csapott evőkanál sót kell beletenni!)


            Elkészítés:

            A hozzávalókat  összedolgozzuk, és 1 órát pihentetjük.

            A pihentetett tésztát  ceruzavastagságúra nyújtjuk és derelyemetszővel keskeny csíkokra vágjuk, majd  megkenjük tojássárgájával, jó rá az őrölt kömény , végül szezámmagba, vagy reszelt sajtba mártjuk , vagy rászórjuk.

            Utolsó hozzászólás

            [Törölt felhasználó] üzente 14 éve

            Editke! előfordul az ilyesmi a te finom sütid is ami most fent van Mónikának köszönték , ha nem bej oda írtam az a tied.
            Marcsi

            Tovább 

             Bodzaszörp recept

            14 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

            Virágzik a bodza,gondoltam,hogy egy jó receptet megosztok veletek.

            Hozzávalók:

            40 db bodzavirág

            3 l víz

            5 dkg citromsav

            1 kk. szalicil


            Elkészítés:

            2 nap állni hagyjuk, közben kevergetjük.

            2 nap után leszűrjük, hozzáadunk 15 szem citrompótlót, 3 kg kristálycukrot, még egy kevés szalicilt.

            Egy nap még kevergetjük és üvegekbe töltjük.

            Üvegbe töltése után 2. nap után zárjuk le az üveg tetejét, pici szalicilt teszünk minden üveg tetejére.

            Utolsó hozzászólás

            [Törölt felhasználó] üzente 14 éve

            Mónika!
            Holnap adagolom az üvegekbe.
            Remélem jól sikerült.
            Puszillak:Edit.

            Hozzávalók:

            6 kicsontozott csirkemellszelet,

            30 deka juhtúró,

            3 szál metélőhagyma,

            1 negyed piros kaliforniai paprika,

            ízlés szerint só, őrölt bors,


            a panírozáshoz:

             tojás, liszt zsemlemorzsa,


            a sütéshez:

            olaj


             

            Elkészítés:

            A juhtúrót összekeverjük az apróra vágott metélőhagymával, belereszeljük a paprikát, és jól összedolgozzuk. A csirkemellszeleteken zsebeket vágunk, és megtöltjük a hagymás-paprikás túróval, majd a nyílásokat fogpiszkálóval összetűzzük.

            Tovább 

            Hozzávalók:

            egy fej 1 kilós karfiol,

            egy fej hasonló súlyú kelkáposzta,

            40 deka darált pulykahús,

            10 deka reszelt sajt,

            1 fej vöröshagyma,

            5 deka füstölt szalonna,

            2 deci tejföl,

            2 tojás,

            fél ek. apróra vágott friss petrezselyemzöld,

            ízlés szerint só, őrölt bors,

            kakukkfű, zsálya.


            Elkészítés:

            Sós vízben ropogósra előfőzzük a rózsáira szedett karfiolt és a leveleire szedett kelt. Egy edényben kisütjük a felkockázott szalonnát, majd a pörcöket kiszedve a zsírján megfuttatjuk az összevágott hagymát.

            Tovább 

            Hozzávalók:

            6 csirkecomb,

            20 dkg sárgarépa,

            20 dkg karalábé,

            20 dkg zeller,

            20 dkg gomba,

            20 dkg kelbimbó,

            15 deka petrezselyemgyökér,

            1 zöldpaprika,

            3 szál újhagyma,

            8 dkg vaj,

            1 csomag friss finomra vágott petrezselyemzöld,

            majoránna, kömény,

            só és bors


            Elkészítés: 

            A csirkecombokat sózzuk, és beszórjuk a fűszerekkel. A megtisztított zöldségeket felkockázzuk, majd összekeverjük a felszeletelt újhagymával és a felaprított petrezselyemmel.

            Tovább 

            Hozzávalók:

            6 kicsontozott csirkemellszelet,

            20 dkg földieper,

            2 evőkanál méz,

            2 evőkanál olívaolaj,

            1 kiskanál mustár,

            ízlés szerint borecet,

            só, őrölt bors.


            Elkészítés:

            A csirkemelleket kissé megborsozzuk, majd mustáros-mézes pácba tesszük két óra hosszára. Utána az olívaolajon mindkét oldalukon átsütjük. A húst kiszedve a visszamaradt olajhoz adunk egy kevés mézet, és 1-2 percre rátesszük a félbevágott epreket, majd ráöntünk egy pici borecetet.

            Tovább 

            Hozzávalók (4 személyre):

            1 kg. újburgonya

            4 közepes méretű fej hagyma

            0,5 kg cukkini

            0,5 kg paradicsom

            15-20 dkg reszelt sajt

            só, bors


            Elkészítés:

            A tisztított újburgonyát alaposan átmossuk, és cikkekre, vagy legalább fél centi vastag karikákra vágjuk. A zsenge cukkinit alaposan megmossuk, nem muszáj meghámozni, elég a két végét levágni, majd kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk.

            Egy tűzálló tálba egyenletesen beleszórjuk a burgonya felét, majd rá a cukkini és a paradicsom karikákat.

            Tovább 

            Hozzávalók (4 személyre):

            1 kg újburgonya

            20-25 dkg szeletelt bacon

            10-15 dkg reszelt sajt

            kevés só


            Elkészítés:

            Az újburgonyát szétterítjük egy megfelelő méretű tepsibe. Tetejét teljesen beborítjuk a bacon szalonnával, és forró sütőbe dugjuk. A burgonyát csak kicsit kell megsózni, mert a bacon sós, és a sütés közben kisülő zsiradéka a sót is kioldja. Mikor a szalonna megpirult (kb. 20-25 perc), kivesszük a tepsit, rászórjuk a reszelt sajtot, s visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.

            Tovább 

            Hozzávalók:

            2 tojás sárgája,

            20 dkg 40-50% os kakaót tartalmazó étcsokoládé,

            1 dl sűrű tejszín,

            finomított cukor    (ízlés szerint),

            1 kupica jófajta konyak,


            Elkészítés: 

            A vízgőz felett felverjük a tojás sárgáját, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a darabokra tördelt étcsokoládét. Ha felolvadt, adjunk hozzá a tejszínt, keverjük tovább, és ha édesen szeretjük, adjunk hozzá kevés cukrot! A tűzről levéve kavarjuk egy kicsit, majd ha kihűlt, adjunk hozzá konyakot!

            Tovább 

            Hozzávalók:

            25 dkg porcukor,

            3 tojás,

            2 kanál kakaó,

            1 kocka margarin,

            10 dkg dió,

            10 dkg mazsola,

            1 csomag gumimacis cukor,

            1/2 tortalap


            Elkészítés:

            Gőz felett sűrűre főzzük a margarinos-tojásos-porcukros-kakaós egyveleget. Belerakunk 1 fél tortalapot összetörve, a diót, a mazsolát, a gumimacis cukrot, és jól összekeverjük. 1 órára hűtőbe rakjuk.

            Hozzávalók:

            25 dkg darált dió,

            25 dkg porcukor,

            2 tojásfehérje;


            a krémhez:

            14 dkg vaj,

            12 dkg porcukor,

            2 tojássárgája,

            4 szelet csokoládé vagy kakaó,

            2 kanál méz


            Elkészítés:

            A diót, a porcukrot, a tojásfehérjét összegyúrjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. A krémet jól kikeverjük, a tésztára kenjük, és feltekerjük, mint a kalácsot.

            Porcukorral beszórt őzgerincformába tesszük, és 1 napra a hűtőben tartjuk. Csokoládémázzal bevonjuk, mandulával megszurkáljuk.

            Tovább 

            Hozzávalók:

             

            ( nád ) cukor 

            citromlé,

            1 db citrom felkarikázva,

            kb. 4 liter víz,

            8-10 bodzavirág

            Elkészítés:
            Intenzív ízű limonádét készítünk, egy nagy fazékba öntjük (vagy már eleve ott keverjük be), és a bodzavirágokat fejjel lefelé a lébe nyomkodjuk úgy, hogy a szárai kilógjanak. Egy napon át hűtőben tároljuk.
            Ha lejárt a 24 óra, a virágokat és a citromkarikákat a fazékból kihalásszuk, és a levet üvegekbe szűrjük. Azonnal fogyasztjuk.

            Utolsó hozzászólás

            Barna Pap Mónika üzente 13 éve

            Itt pl bodzaivólé receptje található.Csak be kell ütni a keresőbe a bodza szót és kiad sok bodzás receptet:van bodzaméz,bodzás receptek,bodzaszörp télire stb.Jó böngészést!:))

            Tovább 

            Hozzávalók:

            10-12 tenyérnyi bodzavirág,

            2 kg cukor,

            1,5 dkg borkősav (vagy ugyanennyi citromsav),

            1 kávéskanál szalicil

            Elkészítés:
            Mártsd a bodzavirágokat egyenként vízbe, majd csepegtesd le. Egy nagy edényben főzd fel a cukrot 6 liter vízben, majd ha kihűlt keverd bele a borkősavat vagy citromsavat és öntsd a
            bodzavirágokra. 

            Hűvös helyen hagyd állni 3-4 napig, majd szűrd le és keverd bele a szalicilt. Töltsd a szörpöt üvegekbe és tedd hűvös helyre.

            Tovább 

            Hozzávalók:
            6db zsemle (de a szeletekre vágott kenyér is jó)
            1cs.vaníliáscukor
            3 db tojás
            3 ek. kristálycukor
            0.5 l tej
            3 szelet vaj + a kikenéshez
            kakaópor

            Elkészítés:
            Egy közepes jénai tálat kikenünk vajjal. Az egész tojásokat a cukorral, vaníliával kikeverjük, hozzáadjuk a tejet. Ebben a keverékben megforgatjuk a három-négy szeletbe vágott zsemléket. Sorban szorosan egymásmellé lerakjuk a tál aljára. A sor tetejét megszórjuk cukrozott kakaóporral. Még egy sor mártott zsemleszeletet helyezünk a tetejére, ismét kakaózunk.

            Tovább 

             Göngyölt csirkemell filé

            14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

            Hozzávalók:

            100 g csirkemellfilé
            30 g gépsonka
            20 g reszelt sovány sajt
            őrölt bors
            5 ml olaj
            100 g zöldborsó
            50 g sárgarépa
            50 g brokkoli
            50 g burgonya


            Elkészítése:

            Klopfoljuk ki a csirkemellet egészen vékonyra, helyezzünk rá egy szelet sonkát, a reszelt sajtot, majd felgöngyöljük és  meg süssük egy olajjal kikent hőálló tálban.
            A körethez a maradék olajon futtassuk át a felkarikázott zöldségeket és kis vizet aláöntünk és fűszerezve fedő alatt puhára pároljuk.

            Tovább 

             Mentás zöldborsókrémleves

            14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

            Mentás zöldborsókrémleves

            Hozzávalók:

            35 dkg mélyhűtött zöldborsó

            1 kisebb fej saláta,

            2 újhagyma,

            4 dkg vaj,

            só,

            őrölt bors,

            néhány friss mentalevél,

            1-1,5 dl tejszín,

            1 liter szűrt húsleves (tyúkhúsleveskockából is készülhet)

            Elkészítés:

            A salátát megmossuk, leveleire tépkedjük és metéltre vágjuk. Az újhagymát tisztítás után vékonyan fölszeleteljük, a vajon megfuttatjuk, majd a borsót meg a salátát is hozzáadjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a menta felét finomra aprítjuk, a zöldséget ezzel fűszerezzük, és 1 deci vizet aláöntve, lefödve puhára pároljuk.

            Tovább 

            Ez történt a közösségben:

            Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

            Érezd magad jól a klubban!

            Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

            Francia_salata_2194937_9150_s

            Szólj hozzá te is!

            Impresszum
            Network.hu Kft.

            E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu