Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
20 dkg csirkemáj
zsemlemorzsa
liszt
tojás
só
majoranna
bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karajszeleteket késsel felszúrjuk és besózzuk.
A májat elkaparjuk összekeverjük a fűszerekkel és a karajszeletekbe töltjük.
A nyílást
fogvájóval összetűzzük majd bepanírozzuk és forró olajbam aranysárgára
sütjük.
Sült burgonyával, vegyes zöldségggel tálaljuk..
Hozzávalók:
40 dkg darált háztartási keksz
20 dkg Rama margarin
3 evőkanál porcukor
1,5 evőkanál kakaópor
kb. 2 dl tejszín
A töltelékhez:
45 dkg túró
20 dkg natúr, illetve tejszínes krémsajt
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 db narancs
2 db savanykás alma
Elkészítés:
A darált kekszet a puha Rama margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a
porcukrot, a kakaóport és annyi tejszínt, hogy könnyen gyúrható, de ne
lágy tésztát kapjunk. Azért kell kb 2 dl, majd lefóliázva 1 órára hűtőbe
tesszük pihentetni.
Közben a töltelékhez a túrót tálban villával összetörjük, hozzáadjuk
a sajtot, majd a cukorral, valamint a reszelt citromhéjjal
ízesítjük.
Az almákat megmossuk, kimagozzuk, héjastól kicsi kockákra vágjuk. A
narancsokat meghámozzuk, szintén kicsi kockákra daraboljuk, majd a
gyümölcsöket beleforgatjuk a túrókrémbe.
|
|
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
50 dkg tördelt, háztartási keksz
1 üveg rumaroma
40 dkg kristálycukor
4-5 dl tej
40 dkg Rama margarin
15 dkg mazsola
2 cs vaníliás cukor
5 dkg kakópor
Elkészítés:
A tejet, a rumaromát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a Rama
margarint gőz fölött kikeverjük a kakaóporral, majd a darált kekszet és
tördelt kekszet, illetve a mazsolát hozzávegyítjük.
Egy őzgerinc formát kibélelünk
folpackkal, majd a masszát belesimítjuk.
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
4 dl natúr joghurt
1 evőkanál vegeta
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál petrezselyem
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a vegetával az áttört fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel.
Beleforgatjuk a combokat és 1 napig hűtőben pihentetjük.
Előmelegített sütőben lefedve 185 fokon készre sütjük.
Párolt zöldségekkel, rizzsel tálaljuk.
A Tv-ben láttam.
Elvis kedvence volt.
Hozzávalók:
1 dkg élesztő,
3/4 csésze tej,
1 tojás,
2 tk. cukor,
kb. 2,5 csésze fehér liszt,( vagy amennyit felvesz)
csipet só,
fahéj,
1/2 csésze krémsajt,
1/2 csésze vaj,
Elkészítése:
A tésztához szükséges hozzávalókat összekeverem, átgyúrom, egy órát pihentetem, és már lehet is felhasználni.
Maga a Hodi pite:
24 cm-es tortaforma aljára helyeztek egy sütőpapírt, majd kézzel kerek formára nyomkodták a tésztát, úgy hogy a széle kissé magasabb legyen, úgymond peremet csináltak a sütinek.
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
,
6 dkg Rama margarin,
16 dkg porcukor
,
2 tojás
,
1 tk szódabikarbóna
,
4 ek olvasztott méz,
kb 1 dl tejföl
,
Krémhez:
6 dl tej,
6-7 púpos ek liszt
,
1 púpos ek kristálycukor,
25 dkg Rama margarin,
25 dkg porcukor
,
kakaópor
,
2 cs vaníliás cukor
,
baracklekvár
,
Mázhoz:
18 dkg Rama margarin,
18 dkg porcukor,
1 cs főzés nélküli puncs pudingpor,
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk.
Hozzávalók:
alma
,
mézeskalács fűszerkeverék
,
1 cs. karamellás pudingpor,
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk, kevés mézeskalács fűszerkeverékkel
megpároljuk.
Pár evőkanál almát félreteszünk, ízlés szerint, a többit turmixoljuk. Visszatesszük a tűzre. Kevés lével kikeverünk egy csomag karamellás pudingport, majd ezzel besűrítjük a levest
A végén beledobjuk a félretett almadarabokat.
Hidegen fogyasszuk!
11 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
fél csomag leveles tészta.
Krémhez:
40 dkg őszibarack,
1 liter őszibaracklé,
3 csomag vanílás pudingpor,
6-7 ek cukor,
csipet só.
Tetejére:
fél liter tejszínhab,
habfixáló,
4-5 ek. cukor,
csipet só.
Elkészítés:
A leveles tésztát kisebb tepsi méretűre nyújtjuk és megsütjük.A krémhez a megtisztított,kimagozott barackokat kisebb darabokra vágjuk.Az őszibarackléből,pudingporból,cukorból,csipet sóval pudingot főzünk,lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a barackdarabokat is.A tésztát beletesszük a tepsibe és ráöntjük a krémet.Ha már kihűlt rásímitjuk a kemény habbá vert tejszínhabunkat.Csokireszelékkel megszórjuk a tetejét.
11 éve | Barna Pap Mónika | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg liszt,
10 dkg vaj,
3 tojás sárgája,
fél cs. sütőpor,
10 dkg cukor,
csipet só,
2-3 ek. tejföl.
Krémhez:
50 dkg túró,
2 dl tejföl,
2 cs. vaníliás cukor,
3 ek. búzadara,
3 tojás sárgája,
13 dkg cukor,
csipet só,
És még:
kb. 1 kg őszibarack,
6 tojás fehérje,
5-6 ek. cukor,
csipet só.
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyurjuk annyi tejföllel hogy puha tésztánk legyen.
Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit.A tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk,pereme is legyen.Beletesszük a tepsibe.A tölteléket csak összekeverjük és a tésztára öntjük.A megmosott barackokat kimagozzuk,negyedeljük és a töltelékre sorakoztatjuk.180 fokon készre sütjük.Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral,csipet sóval.Mikor megsült a süti kivesszük rákenjük a habot és még visszatesszük pár percre a sütőbe.
Hozzávalók:
A tésztához:
7 tojás,
7 ek. kristály cukor
,
6 ek. liszt
,
1 kk. szódabikarbóna
,
2 ek. kakaópor,
Krémhez:
1 csomag gesztenyemassza
,
3 dl tej
,
1 csomag vaníliapuding,
5 dkg porcukor
,
3 dl tejszín
,
1 ek zselatin
,
0,5 kg magozott meggy
,
3 dl tejszín a tetejére,
Elkészítés:
7 tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 7 evőkanál
kristálycukrot azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját
keverjük bele.
A lisztet elkeverjük a szódaporral és a kakaóporral, majd óvatosan a habhoz keverjük.
Hozzávalók:
25 dkg penne tészta(lehet csavart vagy orsó is)
50 dkg darálthús
1 db kisebb hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
10-15 dkg reszelt sajt
1 pohár tejföl
ételízesítő
bors
1-2 ek. olaj
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymagerezdeket apróra vágjuk, és kevés olajban
megpároljuk, majd kicsit megpirítjuk.
Rátesszük a darálthúst, megszórjuk ételízesítővel és borssal, majd miután a hús kifehéredett, pici vizet öntök alá és fedő alatt megpároljuk.
Hozzávalók:
10-12 db, csirkecomb 45 dkg fagyasztott
mexikóizöldségkeverék
3 dl tejszín
kevés vaj
csirke fűszersó,bors
Elkészítés:
A megmosott combokat megszórjuk , a csírke fúszersóval és a borssal.Kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé őket, majd lefóliázva megsütjük. Közben egy serpenyőben kevés vajon megpároljuk a zöldségkeveréket. Ha elkészült, a már majdnem megsült combok tetejére terítjük a mexikói keveréket, meglocsoljuk a tejszínnel és takarás nélkül visszatoljuk a sütőbe, míg szép piros nem lesz a teteje.
Hozzávalók:
20 dkg daráltkeksz,
12 dkg puha Ráma margarin,
2 evőkanál kakaópór,
3 evőkanál ,
fél dl tej,
4 dl a pudingba,
1 csomag vaníliás vagy banános pudingpor,
8 dkg cukor,
4 dkg Ráma ,
2-3 darab banán,
1 csomag színtelen torta zselé
Egy tálban összedolgozzuk a darált kekszet, a 12 dkg puha Rama-t, a
kakaóport és a 3 evőkanál porcukrot, majd a masszához adjuk a fél dl
tejet.
Az így kapott masszát egy kivehető aljú pite- vagy tortaformába tesszük,
majd egy kanál fejével belesimítjuk úgy, hogy az oldalára is nyomkodunk
„tésztát”.
Hozzávalók:
50 dkg krumplit kockára vágva megfőzünk, áttörjük,
sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadunk egy tojást,
10 dkg lisztet,
kb. 8-10 dkg reszelt sajtot.
Nagyobb nudlikat formázunk és forró olajban nagy lángon pirosra sütjük. Nagyon finom szaftós mártásos húsokhoz köretként.
Hozzávalók:
40 dkg túró
6 kanál búzadara
1 kanál liszt
2 tojás
pici só, cukor
eper
tejföl
Hozzávalók:
A túrót picit megsózzuk, és teszünk bele egy kevés cukrot is (nem egészen
egy kanál).
A tojással, darával liszttel jól összegyúrjuk és hagyjuk állni.
Mindegyik gombóc közepébe egy kisebb epret teszünk ( vagy egy felet),
forró vízben kicsivel tovább főzzük, mint ahogy feljön a víz feszínére.
Nem forgatjuk pirított morzsába, hanem cukros tejföllel tálalva nagyon finom.
Tészta:
50 dkg liszt
kis só
20 dkg zsír
1 kis dobozos tejföl
4 tojás sárgája
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd hidegre tesszük, akár
egy éjszakára.( a maradék tojásfehérjékből kettőt a töltelékbe használunk, egyet
a kenéshez.)
Lekváros- diós töltelék:
20 dkg diót összekeverünk 8-10 dkg cukorral,
2-3 kanál baracklekvárral, a
2 felvert tojásfehérjével.
A tésztát kinyújtjuk vékonyra,
3 bucit csinálunk, köröket nyújtunk,
8 felé vágjuk, (attól függően mekkora kifliket akarunk, úgy csináljuk) és megtöltjük.
Hozzávalók:
8 dkg reszelt sajt
3 dl 1.5%-os tej
1 dkg margarin
2 evőkanál liszt
só
reszelt szerecsendió
Elkészítés:
Hozzávalók:
2 pohár liszt,
fél pohár darált dió,
1 pohár tej,
fél pohár cukor,
1 tojás,
2 evőkanál méz,
2 evőkanál olvasztott vaj,
3 kk őrölt fahéj
2 kk őrölt szegfűszeg
1 citrom reszelt héja,
csipetnyi só,
1 csomag sütőpor.
Elkészítés:
A tojást összekeverjük a mézzel, a cukorral, a vajjal, a fűszerekkel és a reszelt narancshéjjal.
A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral.
Hozzávalók:
1/2 kg héjában főtt krumpli
1 kanál zsír
1 tojás
só
kb. 30 dkg liszt, és gyúráskor is sok lisztet vett fel.
Instant cukrozott kakaóport, tölteléknek.
Hozzávalók:
A krumplit jól kihűtjük ( ha meleg rengeteg lisztet vesz fel),
krumplinyomón áttörjük, kb. 1 tk. sót teszünk bele, 1 tojást, és kb. 30 dkg
lisztet, hogy jól nyújtható tészta legyen.
Kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, felkockázzuk, és mindegyik közepére
teszünk egy jó nagy kupac instant cukrozott kakaót.
Hozzávalók:
40 deka finomra reszelt sárgarépa ,
40 deka alma reszelve ,
kb 4 ek méz ,
1 marék mazsola,
1 citrom leve, + héja reszelve,
1 tk őrölt fahéj,
30 deka darált ht. keksz,
kókuszreszelék
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a hozzávalókat, picit -kb negyed órát- pihentessük, majd a masszából vizes kézzel kb. 3 cm átmérőjű golyókat formázunk és kókuszreszelékben meghempergetjük őket.
Hozzávalók :
50 dkg kockára vágott csirkemell
1 kis pohár tejföl
3 tojás
4 evőkanál liszt
sajt ízlés szerint
30 dkg szeletelt bacon
só bors fokhagyma .
A felkockázott húst, a tejfölt, a fűszereket, a reszelt
sajtot és a 3 tojást egy tálban összekeverem, 1 órára hűtőbe teszem.
Ezután hozzáadom a lisztet, összekeverem.
A kuglófformát vékonyan meglocsolom olajjal, majd kibélelem baconnal, beleöntöm a csirkés keveréket, majd a tetejére még rakok bacont és sajtot.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 szép nagy fej karfiol,
kevéske főzőmargarin vagy vaj (4-5 dkg).
1-2 leveskocka (ez lehet marha vagy tyúk is, tetszés szerint),
1 kis fej vöröshagyma,
20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, burgonya).
2 dl tejföl,
2 evőkanál liszt,
1 evőkanál búzadara,
1 tojás,
só és fehérbors ízlés szerint,
2 babérlevél és petrezselyem jó bőven.
Elkészítés:
A margarinon az apróra vágott vöröshagymát és a kockára vágott vegyes zöldséget megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, hozzáadjuk a petrezselyem 3/4 részét, felöntjük vízzel, amennyi levest gondolunk készíteni.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3 fej karalábé,
10 dkg rizs,
15 dkg gomba,
2 dkg vaj,
2 dl tejföl,
2 db tojás,
10 dkg reszelt sajt,
1 fej vöröshagyma,
petrezselyem,
zsemlemorzsa,
vegeta, bors, só.
Elkészítése:
A rizst a szokott módon megfőzzük. Az apró kockára vágott karalábét sós vízben (esetleg ételízesítővel) megfőzzük és leszűrjük. Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, és pörköltesen fűszerezzük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
80 dkg zöldbab,
2 pár debreceni,
4 tojás,
2 dl tejföl,
15 dkg sajt,
5 dkg vaj,
só, ételízesítő.
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt zöldbabot sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. Összekeverjük a karikára vágott debrecenivel, és három kockára vágott kemény tojással. Kivajazott tűzálló tálba terítjük. A tejfölt egy nyers tojással, 10 dkg reszelt sajttal és az ételízesítővel simára keverjük. Ráborítjuk a zöldbabra.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 dkg füstölt szalonna,
1 nagy fej hagyma,
40 dkg darált hús,
1 paradicsom,
1 paprika (vagy némi lecsó),
babérlevél, só, bors, piros paprika,
fél kg nagykocka száraz tészta,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt.
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. Kiszedjük a kisült szalonnát, és a zsíron a hagymát üvegesre pároljuk. Beletesszük a fűszereket (lényeges a babérlevél is!), a paradicsomot, paprikát.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
a tésztához:
1 db tojás,
80 dkg liszt,
2 pohár víz,
5 dkg élesztő,
1 teáskanál só,
csipetnyi cukor,
a töltelékhez:
fél kiló gyalult tök,
2 fej hagyma,
1 kávéskanál cukor,
1 pohár tejföl,
só, bors, kapor.
Elkészítés:
A vizet meglangyosítjuk, egy csipet cukrot szórunk bele. A langyos, édes vízben megkelesztjük az élesztőt. Ezután összekeverjük a liszttel, sóval és kemény tésztává összedolgozzuk.
A csirkecombokat kettévágjuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és egy serpenyőben elősütjük, majd kivajazott tűzállótálba tesszük. Olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, paradicsompürével és 1 kávéskanál bazsalikommal ízesítjük.
Húslevessel felöntjük, felforraljuk és ráöntjük a combokra.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg birka vagy borjúhús,
6 közepes hagyma,
2 paradicsom,
1 csokor petrezselyem,
1 evőkanál margarin,
só, bors, kakukkfű.
a tésztához:
35 dkg liszt,
1 tojás,
csipet só,
víz,
1 evőkanál margarin.
Elkészítés:
A hagymát finomra vágunk, a margarinon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az egészen apróra vágott húst, és 30 percig lassan tovább pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, vízzel felöntjük, és 90 percig folytatjuk a főzést.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg kelkáposzta,
2 zsemle,
3 tojás,
kevés zsemlemorzsa,
majoránna, só, bors,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A kelkáposztát félbevágjuk és gyengén sózott vízben, félig megfőzzük. Leszűrjük, a vizet kinyomkodjuk belőle. A káposztát a tejben vagy vízben áztatott zsemlével, két keményre főtt tojással húsdarálón átdaráljuk, vagy apróra összevagdaljuk, majd S8val, borssal, majoránnával fűszerezzük. Belekeverjük a felvert nyers tojást, s ha hígnak találjuk, zsemlyemorzsával sűrítjük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg gyenge spárgatök,
liszt (a túró nedvességétől függő mennyiség),
20-30 dkg tehéntúró,
3-4 db. hagyma,
2 egész tojás,
petrezselyem, kapor, só, bors,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A tököt legyaluljuk, a túróval, finomra reszelt hagymával, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral két egész nyers tojással és annyi liszttel összekeverjük, hogy sűrű masszát kapjunk. Borssal és közvetlenül a sütés előtt sóval ízesítjük.
Hozzávalók:
burgonya
tojás
virsli
darált hús
paradicsom püré
hagyma
fokhagyma
só
bors
bazsalikom
olaj
tejföl
sajt
Elkészítés:
Készíts bolognai
mártást, majd mint a rakott krumplit szokás, kezd el a rétegezést.
1 sor krumpli,
1 sor virsli,
1 sor főtt tojás,
1 sor bolognai mártás és a végén feddjük be krumplival.
A tetejét locsoljuk meg bőven tejföllel és szórjuk meg reszelt sajttal.
Süssük szép pirosra.
Nem a könnyű ételek közé tartozik.
a felső réteghez:
4 dkg főzhető vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1/2 liter tej
a közepére:
50 dkg friss meggy, vagy más gyümölcs, vagy jól lecsepegtetett befőtt
az alsó réteghez:
25 dkg rizs
9 dl tej
10 dkg cukor
1 vaníliarúd
2 lapzselatin
Elkészítés:
A rizst mérsékelt tűzön, annyi vízben amennyi éppen ellepi feltesszük
főni.
Amikor a vizet beitta, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart magjait és a vaníliarudat is, majd kis lángon, néha megkeverve 25-30 perc alatt készre főzzük.
Hozzávalók:
80 dkg reszelt cukkini
,
50 dkg-os spagetti tészta,
só
,
bors
,
2 dl főzőtejszín
,
1 fej vöröshagyma
,
3-4 ek. étolaj
,
petrezselyemzöld
,
snidling,
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágtam és az étolajon, kissé megsózva, fedő
alatt üvegesre pároltam.
Ekkor hozzáadtam a lereszelt cukkinit, kissé megsóztam, borsoztam,
majd nagy lángon addig pároltam, míg a saját leve elpárolgott.
Ekkor hozzáöntöttem a főzőtejszínt, még egyet forraltam, majd beleöntöttem a közben kifőtt tésztát.
Hozzávalók:
25 dkg csirkemáj,
egy kis fej vöröshagyma felaprítva,
0.5 dl étolaj,
2 púpos evőkanál zsemlemorzsa,
3 – 4 evőkanál főzőtejszín,
12 dkg ráma margarin,
só,
bors,
majoránna ízlés szerint.
Elkészítés:
Az olajat serpenyőben hevítsük fel, a májat a hártyáktól, inaktól
tisztítsuk meg, majd az olajon süssük, sózás nélkül 1-2 percig, majd
fordítsuk meg, és fedő alatt pároljuk, amíg a vér eltűnik.
A máj jellege porhanyós legyen, nem szabad keményre sütni.
Hozzávalók:
20 dkg idény gyümölcs, vagy ki mit szeret.
5 dl tejszín
,
édesítő vagy cukor,
Elkészítés:
Turmixoljuk össze a gyümölcsöket a tejszínnel, ízesítsük be. Poharakba töltjük, vagy edénybe, amiből fagyi kanállal szedhetjük.
Pár órára tegyük be a fagyasztóba és utána már fogyasztható is.
Néha megkeverhetjük botmixerrel.
Hozzávalók:
20 dkg babapiskóta
40 dkg ricotta
2-3 narancs
30 dkg kristálycukor
20 dkg főtt gesztenye
5 cl rum
Elkészítés:
Reszeljük le az egyik narancs héját, és keverjük össze a túróval.
Szórjunk hozzá 20 dkg kristálycukrot, és kézi mixerrel dolgozzuk össze.
Vágjuk apróra a főtt gesztenyét, és keverjük a
túróhoz.
A narancsok levét facsarjuk ki, keverjük hozzá a rumot és a maradék cukrot, és ebbe a lébe mártogassuk a babapiskótákat, amikor rétegezni kezdjük.
Hozzávalók:
25 dkg Rama margarin
2 dkg kakaópor (cukor nélküli)
20 dkg porcukor
8 dkg tejpor
6-8 fagyi tölcsér
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A Rama margarin felét megolvasztjuk, a másik felét a kakaóporral, a
porcukorral és a tejporral simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a meleg
Rama margarint és 1 dl forró vizet, és habverővel habosra keverjük. A
krémet habzsákba töltjük, a tölcsérekbe nyomjuk, és 1-2 órára hűtőbe
tesszük.
Hozzávalók:
8 db vöröshagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál petrezselyem
1 mokkáskanál kakukkfű
2 evőkanál vaj
10 dkg gouda sajt
só
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk a két végéből egy kis részt levágunk.A tejfölt
összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel,kakukkfűvel reszelt
sajttal és a sóval.
Tűzálló tálat kivajazunk,egymás mellé állítjuk a hagymákat és ráöntjük a tejfölös mártást.
Lefedve 30-40 percig sütjük,míg a teteje kissé megpirul.Ha kell kevés vizet öntünk alá.
Húsételek
Hozzávalók:
4 főre:
35 dkg csirkemell filé,
1 ek olaj,
1 ek vaj,
só,
darált színes bors,
2 ek méz,
40 dkg sárgabarack (édesebb de ne túl puha), bazsalikom.
1,5 dl narancslé,
3 dl tejszín,
1 ek kukorica keményítő,
főző tejszín ,
fahéj.
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk vékonyabb csíkokra.
Sózzuk, borsozzuk, majd a olajon és a vajon megpirítjuk kifehéredésig.
Szórjuk meg szárított bazsalikommal, majd adjuk hozzá a mézet.
A barackokat magozzuk ki, majd vágjuk vékonyabb csíkokra.
Adjuk a húshoz, és 2-3 percig süssük együtt.
Először a narancslevet adjuk hozzá.
A keményítőt keverjük ki a tejszínnel, és szintén öntsük hozzá.
Forraljuk össze, ha túl sűrű lenne a szósz, vízzel hígíthatjuk.
A végén ízlés szerint fahéjjal ízesítsük.
Rizsköret illik hozzá.
Hozzávalók:
30 dkg nektarin
3 dl víz
1 dl tej
1 cs. vaníliás puding por
1/2 k.k. fahéj
édesítőszer
, vagy cukor
1 kis pohár natúr
1 ek. citromlé
Elkészítés:
A nektarint hámozzuk meg, szeleteljük fel, majd a citromlével, fahéjjal
és a nekünk tetsző mennyiségű édesítőszerrel vízben pároljuk
meg.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd öntsük turmixgépbe (akár botmixert is használhatunk), és alaposan turmixoljuk össze.
Adjuk hozzá a tejet, a joghurtot és a pudingport, ezt követően keverjük habosra.
Hozzávalók:
200 g natúr krémsajt
2 dl tej
2 szál zellerzöld
2 ek tejföl
őrölt fekete bors
só
Elkészítés:
A tejet felforralom és belekeverem a krémsajtot, tejfölt, sózom,
borsozom és beleszórom az apróra vágott zellerzöld leveleket ( a szárát
nem). Pár percig kevergetve főzöm. Kifőtt tésztára teszem.
Hozzávalók:
A tepsi kikenéséhez
:
1-2 evőkanál finomliszt
2 dkg Rama
A tésztához:
20 dkg kristálycukor
egy csipet só
4 darab tojás
20 dkg finomliszt
40 dkg mag nélküli szőlő ha lehetséges
(kb. 40 szép szem)
6-7 dkg dióbél
20 dkg Rama
Elkészítés:
A Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra.
Csipetnyit sózzuk, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A kemény
habbá vert tojásfehérje egyharmadát rátesszük, a liszt egyharmadát
rászitáljuk, óvatosan összeforgatjuk.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás