Sütés főzés Blog: 2013. augusztus

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2013. augusztus

 Sertés szelet májjal töltve

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Hozzávalók:


4 szelet sertéskaraj
20 dkg csirkemáj
zsemlemorzsa
liszt
tojás

majoranna
bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A karajszeleteket késsel felszúrjuk és besózzuk.

A májat elkaparjuk összekeverjük a fűszerekkel és a karajszeletekbe töltjük.

A nyílást fogvájóval összetűzzük majd bepanírozzuk és forró olajbam aranysárgára sütjük.
Sült burgonyával, vegyes zöldségggel tálaljuk..

Utolsó hozzászólás

csermák lajosné üzente 11 éve

Kipróbálom köszi!

 Narancsos-túrós alagút

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



Hozzávalók:


40 dkg darált háztartási keksz
20 dkg Rama margarin
3 evőkanál porcukor
1,5 evőkanál kakaópor

  kb. 2 dl tejszín

A töltelékhez:

45 dkg túró
20 dkg  natúr, illetve tejszínes krémsajt
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 db narancs
2 db savanykás alma

Elkészítés:


A darált kekszet a puha Rama margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és annyi tejszínt, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk.  Azért kell kb 2 dl, majd lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni.

Közben a töltelékhez a túrót tálban villával összetörjük, hozzáadjuk a sajtot,  majd a cukorral, valamint a reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Az almákat megmossuk, kimagozzuk, héjastól kicsi kockákra vágjuk.  A narancsokat meghámozzuk, szintén kicsi kockákra daraboljuk, majd a gyümölcsöket beleforgatjuk a túrókrémbe.

Tovább 

 


Hozzávalók:


50 dkg darált keksz
50 dkg tördelt, háztartási keksz
1 üveg rumaroma
40 dkg kristálycukor
4-5 dl tej
40 dkg Rama margarin
15 dkg mazsola
2 cs vaníliás cukor
5 dkg kakópor

Elkészítés:


A tejet, a rumaromát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a Rama margarint gőz fölött kikeverjük a kakaóporral, majd a darált kekszet és tördelt kekszet, illetve a mazsolát hozzávegyítjük.

Egy őzgerinc formát kibélelünk

folpackkal, majd a masszát belesimítjuk.

Tovább 

 Joghurtos fokhagymás csirkecomb

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:



4 egész csirkecomb
4 dl natúr joghurt
1 evőkanál vegeta
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál petrezselyem

 

 

Elkészítés:

 

 

A joghurtot összekeverjük a vegetával az áttört fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel.

Beleforgatjuk a combokat és 1 napig hűtőben pihentetjük.
Előmelegített sütőben lefedve 185 fokon készre sütjük.
Párolt zöldségekkel, rizzsel tálaljuk.

 Hodi pite

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

A Tv-ben láttam.


Elvis kedvence volt.


 

Hozzávalók:


1 dkg élesztő,

3/4 csésze tej,

1 tojás,

2 tk. cukor,

kb. 2,5 csésze fehér liszt,( vagy amennyit felvesz)

csipet só,

fahéj,

1/2 csésze krémsajt,

1/2 csésze vaj,

 


Elkészítése:

 

A tésztához szükséges hozzávalókat összekeverem, átgyúrom, egy órát pihentetem, és már lehet is felhasználni.

Maga a Hodi pite:

24 cm-es tortaforma aljára helyeztek egy sütőpapírt, majd kézzel kerek formára nyomkodták a tésztát, úgy hogy a széle kissé magasabb legyen, úgymond peremet csináltak a sütinek.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 11 éve

Biztosan nagyon fincsi lehet koszike a receptet, megfogom sutni meglepinek.

Tovább 

 Holland szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


Tésztához:

50 dkg liszt ,
6 dkg Rama margarin,
16 dkg porcukor ,
2 tojás ,
1 tk szódabikarbóna ,
4 ek olvasztott méz,
kb 1 dl tejföl ,

Krémhez:

6 dl tej,
6-7 púpos ek liszt ,
1 púpos ek kristálycukor,
25 dkg Rama margarin,
25 dkg porcukor ,
kakaópor ,
2 cs vaníliás cukor ,
baracklekvár ,

Mázhoz:

18 dkg Rama margarin,
18 dkg porcukor,
1 cs főzés nélküli puncs pudingpor,

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk.

Tovább 

 Tejkaramellás almaleves recept

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



Hozzávalók:


alma ,
mézeskalács fűszerkeverék ,
1 cs. karamellás pudingpor,

Elkészítés:


Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk, kevés mézeskalács fűszerkeverékkel megpároljuk.

Pár evőkanál almát félreteszünk, ízlés szerint, a többit turmixoljuk. Visszatesszük a tűzre. Kevés lével kikeverünk egy csomag karamellás pudingport, majd ezzel besűrítjük a levest

A végén beledobjuk a félretett almadarabokat.

  Hidegen fogyasszuk!

Hozzávalók:

fél csomag leveles tészta.


Krémhez:

40 dkg őszibarack,

1 liter őszibaracklé,

3 csomag vanílás pudingpor,

6-7 ek cukor,

csipet só.

 

 

Tetejére:

fél liter tejszínhab,

habfixáló,

4-5 ek. cukor,

csipet só.

 


Elkészítés:

A leveles tésztát kisebb tepsi méretűre nyújtjuk és megsütjük.A krémhez a megtisztított,kimagozott barackokat kisebb darabokra vágjuk.Az őszibarackléből,pudingporból,cukorból,csipet sóval pudingot főzünk,lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a barackdarabokat is.A tésztát beletesszük a tepsibe és ráöntjük a krémet.Ha már kihűlt rásímitjuk a kemény habbá vert tejszínhabunkat.Csokireszelékkel megszórjuk a tetejét.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 10 éve

köszönet érte jó .

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg liszt,

10 dkg vaj,

3 tojás sárgája,

fél cs. sütőpor,

10 dkg cukor,

csipet só,

2-3 ek. tejföl.

 

Krémhez:

50 dkg túró,

2 dl tejföl,

2 cs. vaníliás cukor,

3 ek. búzadara,

3 tojás sárgája,

13 dkg cukor,

csipet só,


És még:

kb. 1 kg őszibarack,

6 tojás fehérje,

5-6 ek. cukor,

csipet só.

 


Elkészítés:

A tésztához valókat összegyurjuk annyi tejföllel hogy puha tésztánk legyen.

Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit.A tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk,pereme is legyen.Beletesszük a tepsibe.A tölteléket csak összekeverjük és a tésztára öntjük.A megmosott barackokat kimagozzuk,negyedeljük és a töltelékre sorakoztatjuk.180 fokon készre sütjük.Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral,csipet sóval.Mikor megsült a süti kivesszük rákenjük a habot és még visszatesszük pár percre a sütőbe.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jónak ígérkezik, a lányomnak tovább adom. Biztosan örül neki.
Köszönöm.

Tovább 

 Gesztenyés kocka meggyel

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


A tésztához:


7 tojás,
7 ek. kristály cukor ,
6 ek. liszt ,
1 kk. szódabikarbóna ,
2 ek. kakaópor,

Krémhez:


1 csomag gesztenyemassza ,
3 dl tej ,
1 csomag vaníliapuding,
5 dkg porcukor ,
3 dl tejszín ,
1 ek zselatin ,
0,5 kg magozott meggy ,
3 dl tejszín a tetejére,

Elkészítés:


7 tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 7 evőkanál kristálycukrot azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük bele.

A lisztet elkeverjük a szódaporral és a kakaóporral, majd óvatosan a habhoz keverjük.

Tovább 

 Fokhagymás rakott penne tészta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


25 dkg penne tészta(lehet csavart vagy orsó is)
50 dkg darálthús
1 db kisebb hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
10-15 dkg reszelt sajt
1 pohár tejföl
ételízesítő
bors

1-2 ek. olaj

Elkészítés:


A hagymát és a fokhagymagerezdeket apróra vágjuk, és kevés olajban megpároljuk, majd kicsit megpirítjuk.

Rátesszük a darálthúst, megszórjuk ételízesítővel és borssal, majd miután a hús kifehéredett, pici vizet öntök alá és fedő alatt megpároljuk.

Tovább 

 Zöldséges-tejszínes csirke

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

 

 

 

10-12 db,  csirkecomb 45 dkg fagyasztott

mexikóizöldségkeverék
3 dl tejszín
kevés vaj
csirke fűszersó,bors


Elkészítés:

A megmosott combokat megszórjuk , a csírke fúszersóval és a borssal.Kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé őket, majd lefóliázva megsütjük. Közben egy serpenyőben kevés vajon megpároljuk a zöldségkeveréket. Ha elkészült, a már majdnem megsült combok tetejére terítjük a mexikói keveréket, meglocsoljuk a tejszínnel és takarás nélkül visszatoljuk a sütőbe, míg szép piros nem lesz a teteje.

Tovább 

 Keksz alapú banán torta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:


20 dkg daráltkeksz,

12 dkg puha Ráma margarin,

2 evőkanál kakaópór,

3 evőkanál ,

fél dl tej,

4 dl a pudingba,

1 csomag vaníliás vagy banános pudingpor,

8 dkg cukor,

4 dkg Ráma ,

2-3 darab banán,

1 csomag színtelen torta zselé 

Elkészítés

Egy tálban összedolgozzuk a darált kekszet, a 12 dkg puha Rama-t, a kakaóport és a 3 evőkanál porcukrot, majd a masszához adjuk a fél dl tejet.

Az így kapott masszát egy kivehető aljú pite- vagy tortaformába tesszük, majd egy kanál fejével belesimítjuk úgy, hogy az oldalára is nyomkodunk „tésztát”.

Utolsó hozzászólás

Thiering Győrgyné Magdi üzente 11 éve

Remek ez a recept kiprobalzam nagyon finom köszönom .Thierngné Magdi

Tovább 

 Sajtos krumplikroket

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:



50 dkg krumplit kockára vágva megfőzünk, áttörjük,

sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadunk egy tojást,

10 dkg lisztet,

kb. 8-10 dkg reszelt sajtot.


Nagyobb nudlikat formázunk és forró olajban nagy lángon pirosra sütjük. Nagyon finom szaftós mártásos húsokhoz köretként.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nekem is tetszik a recept.
Az oldalon jó sok írt recept van. köszönöm, kipróbálom.

 Epres túrógombóc

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

40 dkg túró
6 kanál búzadara
1 kanál liszt
2 tojás
pici só, cukor
eper
tejföl


Hozzávalók:


A túrót picit megsózzuk, és teszünk bele egy kevés cukrot is (nem egészen egy kanál).

A tojással, darával liszttel jól összegyúrjuk és hagyjuk állni.
Mindegyik gombóc közepébe egy kisebb epret teszünk ( vagy egy felet), forró vízben kicsivel tovább főzzük, mint ahogy feljön a víz feszínére.
Nem forgatjuk pirított morzsába, hanem cukros tejföllel tálalva nagyon finom.

Tovább 

 Csoda-diós kifli

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Tészta:

50 dkg liszt
kis só
20 dkg zsír
1 kis dobozos tejföl
4 tojás sárgája

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd hidegre tesszük, akár egy éjszakára.( a maradék tojásfehérjékből kettőt a töltelékbe használunk, egyet a kenéshez.)




Lekváros- diós töltelék:

20 dkg diót összekeverünk 8-10 dkg cukorral,

2-3 kanál baracklekvárral, a 2 felvert tojásfehérjével.

A tésztát kinyújtjuk vékonyra,

3 bucit csinálunk, köröket nyújtunk,

8 felé vágjuk, (attól függően mekkora kifliket akarunk, úgy csináljuk) és megtöltjük.

Tovább 

 Sajtmártás

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 
Hozzávalók:


8 dkg reszelt sajt
3 dl 1.5%-os tej
1 dkg margarin
2 evőkanál liszt

reszelt szerecsendió


Elkészítés:


  1. A felhevített margarinon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, majd óvatosan, lassan hozzáöntjük a tejet és krémszerűre főzzük.
  2. Ízesítjük sóval, szerecsendióval.
  3. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot és még egyszer összefőzzük.

 

 Mézes muffin

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


2 pohár liszt,

fél pohár darált dió,

1 pohár tej,

fél pohár cukor,

1 tojás,

2 evőkanál méz,

2 evőkanál olvasztott vaj,

3 kk őrölt fahéj

2 kk őrölt szegfűszeg

1 citrom reszelt héja,

csipetnyi só,

1 csomag sütőpor.


  

Elkészítés:


A tojást összekeverjük a mézzel, a cukorral, a vajjal, a fűszerekkel és a reszelt narancshéjjal.

A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral.

Tovább 

 Csokoládés gombóc

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


1/2 kg héjában főtt krumpli
1 kanál zsír
1 tojás

kb. 30 dkg liszt, és gyúráskor is sok lisztet  vett fel.

Instant cukrozott kakaóport, tölteléknek.

 

Hozzávalók:


A krumplit jól kihűtjük ( ha meleg rengeteg lisztet vesz fel), krumplinyomón áttörjük, kb. 1 tk. sót teszünk bele, 1 tojást, és kb. 30 dkg lisztet, hogy jól nyújtható tészta legyen.

Kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, felkockázzuk, és mindegyik közepére teszünk egy jó nagy kupac instant cukrozott kakaót.

Tovább 

 Almás-répás kokuszos golyók

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:


40 deka finomra reszelt sárgarépa ,

40 deka alma reszelve ,

kb 4 ek méz ,

1 marék mazsola,

1 citrom leve, + héja  reszelve,

1 tk őrölt fahéj,

30 deka darált ht. keksz,

kókuszreszelék


Elkészítés:


Keverjük össze egy tálban a hozzávalókat, picit -kb negyed órát-  pihentessük, majd a masszából vizes kézzel kb. 3 cm átmérőjű golyókat formázunk és  kókuszreszelékben meghempergetjük őket.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Van hasonló receptem ezt is kipróbálom.
köszönöm. Nagyon sok recept közül lehet választani.

Tovább 

 Kuglófban sült baconos csirkemell

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók :


50 dkg kockára vágott csirkemell

1 kis pohár tejföl

3 tojás

4 evőkanál liszt

sajt ízlés szerint

30 dkg szeletelt bacon

só bors fokhagyma .

 


 A felkockázott húst, a tejfölt, a fűszereket, a reszelt sajtot és a 3 tojást egy tálban összekeverem, 1 órára hűtőbe teszem. Ezután hozzáadom a lisztet, összekeverem.

 

A kuglófformát vékonyan meglocsolom olajjal, majd kibélelem baconnal, beleöntöm a csirkés keveréket, majd a tetejére még rakok bacont és sajtot.

Utolsó hozzászólás

Sárkány Andrásné Mara üzente 11 éve

Szuper ötlet! Köszönöm. Szép napot kívánok.

Tovább 

Hozzávalók:

1 szép nagy fej karfiol,

kevéske főzőmargarin vagy vaj (4-5 dkg).

1-2 leveskocka (ez lehet marha vagy tyúk is, tetszés szerint),

1 kis fej vöröshagyma,

20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, burgonya).

2 dl tejföl,

2 evőkanál liszt,

1 evőkanál búzadara,

1 tojás,

só és fehérbors ízlés szerint,

2 babérlevél és petrezselyem jó bőven.

 

 

 

 

Elkészítés:

A margarinon az apróra vágott vöröshagymát és a kockára vágott vegyes zöldséget megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, hozzáadjuk a petrezselyem 3/4 részét, felöntjük vízzel, amennyi levest gondolunk készíteni.

Tovább 

Hozzávalók:

3 fej karalábé,

10 dkg rizs,

15 dkg gomba,

2 dkg vaj,

2 dl tejföl,

2 db tojás,

10 dkg reszelt sajt,

1 fej vöröshagyma,

petrezselyem,

zsemlemorzsa,

vegeta, bors, só.

 

 


Elkészítése:

A rizst a szokott módon megfőzzük. Az apró kockára vágott karalábét sós vízben (esetleg ételízesítővel) megfőzzük és leszűrjük. Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, és pörköltesen fűszerezzük.

Tovább 

Hozzávalók:

80 dkg zöldbab,

2 pár debreceni,

4 tojás,

2 dl tejföl,

15 dkg sajt,

5 dkg vaj,

só, ételízesítő.

 

 

Elkészítés:

 

A megtisztított, feldarabolt zöldbabot sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. Összekeverjük a karikára vágott debrecenivel, és három kockára vágott kemény tojással. Kivajazott tűzálló tálba terítjük. A tejfölt egy nyers tojással, 10 dkg reszelt sajttal és az ételízesítővel simára keverjük. Ráborítjuk a zöldbabra.

Tovább 

Hozzávalók:

5 dkg füstölt szalonna,

1 nagy fej hagyma,

40 dkg darált hús,

1 paradicsom,

1 paprika (vagy némi lecsó),

babérlevél, só, bors, piros paprika,

fél kg nagykocka száraz tészta,

2 dl tejföl,

10 dkg reszelt sajt.

 


 

Elkészítése:

A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. Kiszedjük a kisült szalonnát, és a zsíron a hagymát üvegesre pároljuk. Beletesszük a fűszereket (lényeges a babérlevél is!), a paradicsomot, paprikát.

Tovább 

Hozzávalók:

a tésztához:

1 db tojás,

80 dkg liszt,

2 pohár víz,

5 dkg élesztő,

1 teáskanál só,

csipetnyi cukor,

 

a töltelékhez:

fél kiló gyalult tök,

2 fej hagyma,

1 kávéskanál cukor,

1 pohár tejföl,

só, bors, kapor.

 

 


 

Elkészítés:

A vizet meglangyosítjuk, egy csipet cukrot szórunk bele. A langyos, édes vízben megkelesztjük az élesztőt. Ezután összekeverjük a liszttel, sóval és kemény tésztává összedolgozzuk.

Tovább 

 Bazsalikomos sajtos csírkecomb

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók: 6 csirkecomb, 20 dkg füstölt sajt, 2 dl csirkeleves, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, liszt,olaj, vaj, bazsalikom, só.

 

A csirkecombokat kettévágjuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és egy serpenyőben elősütjük, majd kivajazott tűzállótálba tesszük. Olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, paradicsompürével és 1 kávéskanál bazsalikommal ízesítjük.


Húslevessel felöntjük, felforraljuk és ráöntjük a combokra.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg birka vagy borjúhús,

6 közepes hagyma,

2 paradicsom,

1 csokor petrezselyem,

1 evőkanál margarin,

só, bors, kakukkfű.

 

a tésztához:

35 dkg liszt,

1 tojás,

csipet só,

víz,

1 evőkanál margarin.

 

 


Elkészítés:

A hagymát finomra vágunk, a margarinon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az egészen apróra vágott húst, és 30 percig lassan tovább pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, vízzel felöntjük, és 90 percig folytatjuk a főzést.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg kelkáposzta,

2 zsemle,

3 tojás,

kevés zsemlemorzsa,

majoránna, só, bors,

olaj a sütéshez.

 

 


 

Elkészítés:

A kelkáposztát félbevágjuk és gyengén sózott vízben, félig megfőzzük. Leszűrjük, a vizet kinyomkodjuk belőle. A káposztát a tejben vagy vízben áztatott zsemlével, két keményre főtt tojással húsdarálón átdaráljuk, vagy apróra összevagdaljuk, majd S8val, borssal, majoránnával fűszerezzük. Belekeverjük a felvert nyers tojást, s ha hígnak találjuk, zsemlyemorzsával sűrítjük.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg gyenge spárgatök,

liszt (a túró nedvességétől függő mennyiség),

20-30 dkg tehéntúró,

3-4 db. hagyma,

2 egész tojás,

petrezselyem, kapor, só, bors,

olaj a sütéshez.

 

 


 

Elkészítés:

A tököt legyaluljuk, a túróval, finomra reszelt hagymával, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral két egész nyers tojással és annyi liszttel összekeverjük, hogy sűrű masszát kapjunk. Borssal és közvetlenül a sütés előtt sóval ízesítjük.

Tovább 

 Bőséges rakott krumpli

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók:


burgonya
tojás
virsli
darált hús
paradicsom püré
hagyma
fokhagyma

bors
bazsalikom
olaj
tejföl
sajt

Elkészítés:


Készíts bolognai
mártást, majd mint a rakott krumplit szokás, kezd el a rétegezést.
1 sor krumpli,

1 sor virsli,

1 sor főtt tojás,

1 sor bolognai mártás és a végén feddjük be krumplival.
A tetejét locsoljuk meg bőven tejföllel és szórjuk meg reszelt sajttal.
Süssük szép pirosra.
Nem a könnyű ételek közé tartozik.

Tovább 



Hozzávalók:


a felső réteghez:


4 dkg főzhető vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1/2 liter tej

a közepére:
50 dkg friss meggy, vagy más gyümölcs, vagy jól lecsepegtetett befőtt


az alsó réteghez:


25 dkg rizs
9 dl tej
10 dkg cukor
1 vaníliarúd

2 lapzselatin

Elkészítés:


A rizst mérsékelt tűzön, annyi vízben amennyi éppen ellepi feltesszük főni.

Amikor a vizet beitta, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart magjait és a vaníliarudat is, majd kis lángon, néha megkeverve 25-30 perc alatt készre főzzük.

Utolsó hozzászólás

Bradáné Katalin üzente 11 éve

könnyü és nagyon finom nyári desszert!

Tovább 

 cukkinis tészta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók:


80 dkg reszelt cukkini ,
50 dkg-os spagetti tészta,
só ,
bors ,
2 dl főzőtejszín ,
1 fej vöröshagyma ,
3-4 ek. étolaj ,
petrezselyemzöld ,
snidling,

Elkészítés:


A vöröshagymát apró kockára vágtam és az étolajon, kissé megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam.

Ekkor hozzáadtam a lereszelt cukkinit, kissé megsóztam, borsoztam,

majd nagy lángon addig pároltam, míg a saját leve elpárolgott.

Ekkor hozzáöntöttem a főzőtejszínt, még egyet forraltam, majd beleöntöttem a közben kifőtt tésztát.

Tovább 

 Csírkemájkrém házilag

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


25 dkg csirkemáj,
egy kis fej vöröshagyma felaprítva,
0.5 dl étolaj,
2 púpos evőkanál zsemlemorzsa,
3 – 4 evőkanál főzőtejszín,
12 dkg ráma margarin,
só,
bors,
majoránna ízlés szerint.

Elkészítés:


Az olajat serpenyőben hevítsük fel, a májat a hártyáktól, inaktól tisztítsuk meg, majd az olajon süssük, sózás nélkül 1-2 percig, majd fordítsuk meg, és fedő alatt pároljuk, amíg a vér eltűnik.

A máj jellege porhanyós legyen, nem szabad keményre sütni.

Tovább 

 Házi fagyi gép nélkül

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


20 dkg idény gyümölcs, vagy ki mit szeret.
  5 dl  tejszín ,
  édesítő vagy cukor,

Elkészítés:


Turmixoljuk össze a gyümölcsöket a tejszínnel, ízesítsük be. Poharakba töltjük, vagy edénybe, amiből fagyi kanállal szedhetjük.

Pár órára tegyük be a fagyasztóba és utána már fogyasztható is.

Néha megkeverhetjük botmixerrel.

 Túrós-gesztenyés tiramisu

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók:


20 dkg babapiskóta
40 dkg ricotta
2-3 narancs
30 dkg kristálycukor
20 dkg főtt gesztenye
5 cl rum

Elkészítés:


Reszeljük le az egyik narancs héját, és keverjük össze a túróval.

Szórjunk hozzá 20 dkg kristálycukrot, és kézi mixerrel dolgozzuk össze.

Vágjuk apróra a főtt gesztenyét, és keverjük a
túróhoz.

A narancsok levét facsarjuk ki, keverjük hozzá a rumot és a maradék cukrot, és ebbe a lébe mártogassuk a babapiskótákat, amikor rétegezni kezdjük.

Tovább 

 sMdOwrcxzs

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

tKINX4 http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ancika nagyon szívesen! Tudnék képet de az nem megengedett, maradok a jogi nyilatkozatok betartása mellett.
Valaki megsüti az oldalról akkor már felkerülhet.
Szép estét kívánok.

 Téli fagyi

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


25 dkg Rama margarin
2 dkg kakaópor (cukor nélküli)
20 dkg porcukor
8 dkg tejpor
6-8 fagyi tölcsér
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj

Elkészítés:


A Rama margarin felét megolvasztjuk, a másik felét a kakaóporral, a porcukorral és a tejporral simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a meleg Rama margarint és 1 dl forró vizet, és habverővel habosra keverjük. A krémet habzsákba töltjük, a tölcsérekbe nyomjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Tovább 

 Tepsis sült hagyma

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 


Hozzávalók:


8 db vöröshagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál petrezselyem
1 mokkáskanál kakukkfű
2 evőkanál vaj
10 dkg gouda sajt


Elkészítés:


A hagymákat megtisztítjuk a két végéből egy kis részt levágunk.A tejfölt összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel,kakukkfűvel reszelt sajttal és a sóval.
Tűzálló tálat kivajazunk,egymás mellé állítjuk a hagymákat és ráöntjük a tejfölös mártást.
Lefedve 30-40 percig sütjük,míg a teteje kissé megpirul.Ha kell kevés vizet öntünk alá.

Tovább 


 Húsételek

Hozzávalók:


4 főre:


35 dkg csirkemell filé,
1 ek  olaj,
1 ek vaj,
só,
darált színes bors,
2 ek méz,
40 dkg sárgabarack (édesebb de ne túl puha), bazsalikom. 
1,5 dl narancslé,
3 dl tejszín,
1 ek kukorica keményítő, 

főző tejszín ,
fahéj.

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk vékonyabb csíkokra.
Sózzuk, borsozzuk, majd a olajon és a vajon megpirítjuk kifehéredésig.
Szórjuk meg szárított bazsalikommal, majd adjuk hozzá a mézet.

A barackokat magozzuk ki, majd vágjuk vékonyabb csíkokra.
Adjuk a húshoz, és 2-3 percig süssük együtt.
Először a narancslevet adjuk hozzá.
A keményítőt keverjük ki a tejszínnel, és szintén öntsük hozzá.
Forraljuk össze, ha túl sűrű lenne a szósz,  vízzel hígíthatjuk.
A végén ízlés szerint fahéjjal ízesítsük.
Rizsköret illik hozzá.

Tovább 

 Nektarin krémleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:



30 dkg nektarin
3 dl víz
1 dl tej
1 cs. vaníliás puding por
1/2 k.k. fahéj
édesítőszer , vagy cukor
1 kis pohár natúr
1 ek. citromlé

Elkészítés:


A nektarint hámozzuk meg, szeleteljük fel, majd a citromlével, fahéjjal és a nekünk tetsző mennyiségű édesítőszerrel  vízben pároljuk meg.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd öntsük turmixgépbe (akár botmixert is használhatunk), és alaposan turmixoljuk össze.
Adjuk hozzá a tejet, a joghurtot és a pudingport, ezt követően keverjük habosra.

Tovább 

 Zelleres sajtöntet tésztával

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók:


200 g natúr krémsajt
2 dl tej
2 szál zellerzöld
2 ek tejföl
őrölt fekete bors


Elkészítés:


A tejet felforralom és  belekeverem a krémsajtot, tejfölt, sózom, borsozom és beleszórom az apróra vágott zellerzöld leveleket ( a szárát nem). Pár percig kevergetve főzöm. Kifőtt tésztára teszem.

 Szőllős pite

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


A tepsi kikenéséhez :

1-2 evőkanál finomliszt
2 dkg Rama


A tésztához:

20 dkg kristálycukor
egy csipet só
4 darab tojás
20 dkg finomliszt
40 dkg mag nélküli szőlő ha lehetséges

(kb. 40 szép szem)
6-7 dkg dióbél
20 dkg Rama

Elkészítés:


A Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra. Csipetnyit sózzuk, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérje egyharmadát rátesszük, a liszt egyharmadát rászitáljuk, óvatosan összeforgatjuk.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu