Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csokoládés mignon recept
Hozzávalók:
4 tojás
5 dkg vaj
10 dkg cukor
6 dkg csokoládé
6 dkg liszt
2 dkg mandula
pohárka rum, vagy rum aroma
15 dkg baracklekvár
25 dkg fondan
kevés fahéj
Keverjük el a vajat 6 dkg porcukorral, míg habos nem lesz.
Adjuk hozzá a tojások sárgáját, egy kiskanál kakaót, az előre felolvasztott csokoládét, és a kis fahéjat. A fehérjékből a maradék cukorral verjünk kemény habot és adjuk a többihez. Keverjük még hozzá a ledarált mandulátés a lisztet.
|
|
Káposztás gőzgombóc
Hozzávalók:
20 dkg füstölt szalonna,
1 kg savanyú káposzta,
3 dl tej,
1 evőkanál kristálycukor,
5 dkg élesztő,
1 evőkanál só,
70 dkg liszt,
2 evőkanál őrölt fűszerpaprika.
A
füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, és megpirítjuk. Amikor már szépen
színesedik, kiszedjük az edényből. Zsírjában megpároljuk a káposztát.
Közben a tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, és
felfuttatjuk benne az élesztőt.
Kelt rétes
Hozzávalók:
A rétestésztához:
6 púpos merőkanál liszt,
csipetnyi só,
1 evőkanál kristálycukor,
5 dkg élesztő,
kb. négy dl langyos tej,
3 tojás, fél dl étolaj,
a kidolgozáshoz liszt.
Túró töltelékhez:
50 dkg házi túró,
3 tojás, citromhéj,
3 evőkanál kristálycukor,
3 dl tejföl.
Dió töltelékhez:
30 dkg darált dió,
4 evőkanál kristálycukor,
1 vaníliás cukor.
Mák töltelékhez:
30 dkg darált mák,
4 evőkanál porcukor,
1 vaníliás cukor,
reszelt citromhéj .
Leveles lepény
Hozzávalók:
(2 sütő tepsihez)
1 kg liszt,
4 dkg élesztő,
só,
80 dkg darált tepertő,
10 dkg sertészsír.
A
lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, és sós vízzel összedagasztjuk.
Alaposan kidolgozzuk, mint a kenyértésztát, és letakarva kelni hagyjuk.
A tepsit vastagon kizsírozzuk.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, összegyúrjuk, kétfelé vágjuk, és két cipót alakítunk belőle.
Kenyérfasírt
Hozzávalók:
15 dkg füstölt szalonna,
1 nagy csokor petrezselyem zöldje,
1 kg száraz kenyérszelet,
4 gerezd fokhagyma,
3 tojás,
1 teáskanálnyi fehérbors,
3-4 evőkanál őrölt fűszerpaprika,
a sütéshez zsír, vagy olaj.
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és lepirítjuk. A petrezselymet apróra szeljük, és a szalonna zsírjában megpároljuk.
A száraz kenyérre annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és állni hagyjuk, amíg átázik.
Krumpliganca
Hozzávalók:
1 kg krumpli,
50 dkg túró,
só,
3 fej vöröshagyma,
1 fakanál zsír, vagy fél dl étolaj,
50-60 dkg liszt.
A
krumplit megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és sós vízben puhára
főzzük. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és a
zsírban aranysárgára pirítjuk.
A megfőtt krumpli levét leszűrjük egy másik tálba. A burgonyát
összetörjük, és apránként visszaöntjük hozzá a leszűrt főzőlevet.
Gombás szelet tarhonyával
Hozzávalók:
40 dkg sertéskaraj,
1,5 dl étolaj,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 paradicsom,
1 tv-paprika, só,
őrölt fűszerpaprika,
őrölt feketebors,
majoránna,
30 dkg gomba,
1 evőkanál sertészsír,
50 dkg tarhonya,
2 dl csontlé,
2 evőkanál liszt,
2 dl tejföl.
A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, bevágjuk a széleit, hogy ne ugorjon össze sütés közben, és enyhén megsózzuk.
Két piskóta tallér közé banán karikát teszünk és fogvájóval össze tűzzük idáig a recept.
Innen a változtatás én bele forgattam olvasztott csokiba, vagy vaníliás gríz pudingba és erre
kakaót szórtam.
Nem csak finom volt de jól is nézett ki.
A családomnak nagyon be jött.
Jó étvágyat Mimi
Marika az egészségi állapota miatt nem tud géphez ülni,ezért megkért,hogy adjam át az üdvözletét az oldal minden tagja számára.Nagyon szeretné már a sok-sok finomsáot olvasni.
Marika várunk vissza és lesz mit olvasgatnod.
Tojásnélküli piskóta
Hozzávalók:
20 dkg liszt
8 dkg cukor
6 ek. olaj
1 csapott teás k. szódabikarbóna- sütőpor
1-2 cs. vaníliás cukor
1 ek 10%-s ecet
2 dl víz
Elkészítés:
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával, összekeverjük a cukorral, aztán belekeverjük a többi hozzávalót. Nem szabad sokáig kevergetni, csak éppen addig, amíg csomómentesen összeáll.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített 180-200 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb.
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg porcukor
10 ek. víz
15 dkg darált dió
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
3 dl tejszín,vagy 2 csomag tejszínhabpor + fixáló.
4 db tojás sárgáját, 20
dkg porcukrot, 10 evőkanál vízzel jól kikeverem, beleszórok 15 dkg
darált diót, 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és a tojások felvert
habját.
Előmelegített sütőben 200 fokon 28 percig sütöttem 30 x 22 cm-es tepsiben, melyet sütőpapírral kibéleltem.
3 db tojássárgáját, 3 evőkanál liszttel és 2,5 dl tejjel sűrűre főzöm.
Hozzávalók:
krumpli
fokhagyma
olaj
mustár
oregánó
bors
só
vaj az edény kenéséhez
A krumplikat hámozás
után kockára, vagy karikára vágjuk,
Ezután sós vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük.
Egy kis tálban összekeverjük az olajat, mustárt, zúzott fokhagymát, oregánot, sót és a borst.
A burgonyákat egy lapos kivajazott tepsibe rakjuk.
A mustáros szósszal egyenletesen elosztjukom rajta, jól össze forgatjuk,majd az előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütöm.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
7 gr. élesztő
5 gr só
150 ml víz
7 dkg cukor
Töltelék:
20 dkg mozzarella sajt
15 dkg főtt sonka
2-3 ek. paradicsom püré
szökséges akkor só
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrok és letakarva kb. 1 órát pihentetem meleg helyen.
A tésztát 2 felé osztom .
Egy 22 cm- s tortaformát kivajazok, a tészta egyik felét belerakom , ezután a felszeletelt mozzarellát rárakom .
Piskóta tészta
5 ek (finom) liszt,
4 ek kristálycukor,
3 db tojás,
2 ek olaj,
1 ek (10 %) ecet,
1 ek kakaópor,
1/2 cs sütőpor
Simára keverjük, sütőpapíros kapcsos tortaformába önt, közepes lángnál kb.
35 percig (illetve tűpróbáig) sütjük.
Kihűlés után kettévágjuk töltjük.
Krém
4-5 dl habtejszín,
2 cs van.cukor,
1 cs mogyorós capuccino por,
1 dl rum,
2 dl tejföl,
nagy csomag zselatin (tehát nem a tortabevonó zselé!)
1,5 dl vízzel a zacsin lévő leírás szerint felfőzzük a zselatint, ha langyosra hűlt Összekeverjük a többivel, és a tejszínhabbal.
Karamell puding:
Hozzávalók:
6 tojás
1 l tej
1 vaniliarúd
4 ek kristálycukor
1 - 1 és fél dl kristálycukor a karamellhez
A tejet fel kell forralni, a hosszában félbevágott vanialiarúddal,
amiből kikaparjuk a beljesét is. Amíg a tej langyosra hűl, megcsináljuk a
karamellt. A cukrot egy ek. vizzel felolvasztjuk és világosbarnára
piritjuk, majd rögtön beleöntjük egy kivajazott kenyésütő formába.
(Bármilyen más formában is megsüthetjük)
A tojásokat a cukorral
habosra keverjük és hozzáöntjük a leszűrt, langyos tejet.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás