Sütés főzés Blog: 2012. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2012. szeptember

Hidegen kelt sajtos pogi
Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt                       30   "    reszelt sajt (vegyesen a legjobb!)                      25   "    margarin, vagy sütővaj                      1/2 élesztő                      1,5 dl tej                          1 kkanál só                         2 dl tejföl, cukor az élesztő futtatásához
Minden hozzávalót jól összegyúrunk (lehet tálban, és deszkán is) amíg elválik a kezünktől.

Utolsó hozzászólás

Perreyné Zsuzsa üzente 6 éve

Lányok! Remélem sikerülni fog! Várom a visszajelzést!

Tovább 

 Csokoládés mignon recept

6 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Csokoládés mignon recept



Hozzávalók:

 

4 tojás
5 dkg vaj
10 dkg cukor
6 dkg csokoládé
6 dkg liszt
2 dkg mandula
pohárka rum, vagy rum aroma
15 dkg baracklekvár
25 dkg fondan
kevés fahéj


Keverjük el a vajat 6 dkg porcukorral, míg habos nem lesz.

Adjuk hozzá a tojások sárgáját, egy kiskanál kakaót, az előre felolvasztott csokoládét, és a kis fahéjat. A fehérjékből a maradék cukorral verjünk kemény habot és adjuk a többihez. Keverjük még hozzá a ledarált mandulátés a lisztet.

Utolsó hozzászólás

Bereczné Balázs Zita üzente 6 éve

Az én kisebb lányom kedvence is a csokis mignon. Leginkább a külső része, a fondant. Ennek a készítését tudja valaki, hogy olyan legyen, mint a cukrászdai?

Tovább 

 

 Káposztás gőzgombóc

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Káposztás gőzgombóc


Hozzávalók:


20 dkg füstölt szalonna,

  1 kg savanyú káposzta,

  3 dl tej,

  1 evőkanál kristálycukor,

  5 dkg élesztő,

  1 evőkanál só,

70 dkg liszt,

  2 evőkanál őrölt fűszerpaprika.

 

A füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, és megpirítjuk. Amikor már szépen színesedik, kiszedjük az edényből. Zsírjában megpároljuk a káposztát.
Közben a tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

eddig még csak lekvárosan csináltam,de ahogy magam elé képzelem,biztos jól néz ki és finom.Az őszi-téli időszakban kipróbálom.

Tovább 

 Kelt rétes

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kelt rétes


Hozzávalók:


A rétestésztához:


6 púpos merőkanál liszt,

csipetnyi só,

1 evőkanál kristálycukor,

5 dkg élesztő,

kb. négy dl langyos tej,

3 tojás, fél dl étolaj,

a kidolgozáshoz liszt.


Túró töltelékhez:

 

50 dkg házi túró,

3 tojás, citromhéj,

3 evőkanál kristálycukor,

3 dl tejföl.


Dió töltelékhez:

 

30 dkg darált dió,

4 evőkanál kristálycukor,

1 vaníliás cukor.


Mák töltelékhez:


30 dkg darált mák,

4 evőkanál porcukor,

1 vaníliás cukor,

reszelt citromhéj .

Tovább 

 Leveles lepény

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Leveles lepény


Hozzávalók:


(2 sütő tepsihez)


1 kg liszt,

4 dkg élesztő,

só,

80 dkg darált tepertő,

10 dkg sertészsír.


A lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, és sós vízzel összedagasztjuk. Alaposan kidolgozzuk, mint a kenyértésztát, és letakarva kelni hagyjuk.
A tepsit vastagon kizsírozzuk.

A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, összegyúrjuk, kétfelé vágjuk, és két cipót alakítunk belőle.

Tovább 

 Kenyérfasírt

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kenyérfasírt


Hozzávalók:

 

15 dkg füstölt szalonna,

1 nagy csokor petrezselyem zöldje,

1 kg száraz kenyérszelet,

4 gerezd fokhagyma,

3 tojás,

1 teáskanálnyi fehérbors,

3-4 evőkanál őrölt fűszerpaprika,

a sütéshez zsír, vagy olaj.


A szalonnát kis kockákra vágjuk, és lepirítjuk. A petrezselymet apróra szeljük, és a szalonna zsírjában megpároljuk.
A száraz kenyérre annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és állni hagyjuk, amíg átázik.

Tovább 

 Krumpliganca

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Krumpliganca


Hozzávalók:


1 kg krumpli,

50 dkg túró,

só,

3 fej vöröshagyma,

1 fakanál zsír, vagy fél dl étolaj,

50-60 dkg liszt.


A krumplit megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és a zsírban aranysárgára pirítjuk.
A megfőtt krumpli levét leszűrjük egy másik tálba. A burgonyát összetörjük, és apránként visszaöntjük hozzá a leszűrt főzőlevet.

Tovább 

 Gombás szelet tarhonyával

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Gombás szelet tarhonyával


Hozzávalók:


40 dkg sertéskaraj,

1,5 dl étolaj,

1 fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

1 paradicsom,

1 tv-paprika, só,

őrölt fűszerpaprika,

őrölt feketebors,

majoránna,

30 dkg gomba,

1 evőkanál sertészsír,

50 dkg tarhonya,

2 dl csontlé,

2 evőkanál liszt,

2 dl tejföl.



A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, bevágjuk a széleit, hogy ne ugorjon össze sütés közben, és enyhén megsózzuk.

Tovább 

 Mimi Receptje!

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Két piskóta tallér közé banán karikát teszünk és fogvájóval össze tűzzük idáig a recept.

Innen a változtatás én bele forgattam olvasztott csokiba, vagy vaníliás gríz pudingba és erre
kakaót szórtam.

Nem csak finom volt de jól is nézett ki.

A családomnak nagyon be jött.

Jó étvágyat Mimi

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 6 éve

Egyszerű és sütni sem kell nagyon jó.köszönet érte.

Marika az egészségi állapota miatt nem tud géphez ülni,ezért megkért,hogy adjam át az üdvözletét az oldal minden tagja számára.Nagyon szeretné már a sok-sok finomsáot olvasni.

Marika várunk vissza és lesz mit olvasgatnod.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Marika! Nagyon boldog szülinapot kívánok,és még sokat.Nyerd vissza az egészséged.

Tojásnélküli piskóta

  

 

 

Hozzávalók:


20 dkg liszt

8 dkg cukor

6 ek. olaj

1 csapott teás k. szódabikarbóna- sütőpor

1-2 cs. vaníliás cukor

1 ek  10%-s ecet

2 dl víz

 

 

 

Elkészítés:

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával, összekeverjük a cukorral, aztán belekeverjük a többi hozzávalót. Nem szabad sokáig kevergetni, csak éppen addig, amíg csomómentesen összeáll.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített 180-200 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 6 éve

Jó lesz ez a recept, ha tényleg, tartósan 50.-Ft fölött lesz egy tojás ára !!!

Tovább 

 Diós habos sütemény

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


4 tojás

20 dkg porcukor

10 ek. víz

15 dkg darált dió

20 dkg liszt

1 cs. sütőpor

3 dl tejszín,vagy 2 csomag tejszínhabpor + fixáló.


4 db tojás sárgáját, 20 dkg porcukrot, 10 evőkanál vízzel jól kikeverem, beleszórok 15 dkg darált diót, 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és a tojások felvert habját.

Előmelegített sütőben 200 fokon 28 percig sütöttem 30 x 22 cm-es tepsiben, melyet sütőpapírral kibéleltem.

3 db tojássárgáját, 3 evőkanál liszttel és 2,5 dl tejjel sűrűre főzöm.

Tovább 

 Sűlt burgonya mustárral

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


krumpli

fokhagyma

olaj

mustár

oregánó

bors

vaj az edény kenéséhez

 

 

 

 

 

 

A krumplikat hámozás után kockára, vagy karikára vágjuk,
Ezután sós vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük.
Egy kis tálban összekeverjük az olajat, mustárt, zúzott fokhagymát, oregánot, sót és a borst.
A burgonyákat egy lapos kivajazott tepsibe rakjuk.
A mustáros szósszal  egyenletesen elosztjukom rajta, jól össze forgatjuk,majd az előmelegített 180 fokos sütőben  szép pirosra sütöm.

Tovább 

 Nápolyi pite

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

 

25 dkg liszt

7 gr. élesztő

5 gr só

150 ml víz

7 dkg cukor

 

Töltelék:

 

20 dkg mozzarella sajt

15 dkg főtt sonka

2-3 ek. paradicsom püré

szökséges akkor  só

 

 


Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrok és letakarva kb. 1 órát pihentetem meleg helyen.
 A tésztát 2 felé osztom .
Egy 22 cm- s tortaformát kivajazok, a tészta egyik felét belerakom , ezután a felszeletelt mozzarellát rárakom .

Tovább 

 Peradicsomos cukkini

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók 2 főre:

2 kis  zsenge cukkini  vékonyan felszeletelve
1-2 ek olaj
1,5-2 dl  ketchup
mozzarella, reszelve (minél több, annál jobb, a trappistával is finom)
só, frissen őrölt bors
aprított zöld fűszer (bazsalikom, petrezselyem,)

Egy sütőtálat kiolajozok, és az alját  kirakom  cukkinikarikákkal, úgy fedje félig egymást. Sózom, borsozom, megszórom aprított zöld fűszerrel, majd a cukkini sorra teszek pár kanál ketchupot, és egy marék reszelt mozzarella sajtot.

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 6 éve

Biztosan nagyon finom,igazán jól hangzik!

Tovább 

 Baelys torta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

 

Piskóta tészta


  5 ek (finom) liszt,
  4 ek kristálycukor,
  3 db tojás,
  2 ek olaj,
  1 ek (10 %) ecet,
  1 ek kakaópor,
  1/2 cs sütőpor


Simára keverjük, sütőpapíros kapcsos tortaformába önt, közepes lángnál kb.

35 percig (illetve tűpróbáig) sütjük.

Kihűlés után kettévágjuk töltjük.

 

Krém

 

 4-5 dl habtejszín,
 2 cs van.cukor,
 1 cs mogyorós capuccino por,
 1 dl rum,
 2 dl tejföl,
 nagy csomag zselatin (tehát nem a tortabevonó zselé!)

 1,5 dl vízzel a zacsin lévő leírás szerint felfőzzük a zselatint, ha langyosra hűlt     Összekeverjük a többivel, és a tejszínhabbal.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Az ecettől a tojásfehérjét keményebbé lehet verni, van tojás nélküli piskóta ott a tésztát teszi lazábbá.

Tovább 

 Karamell puding:

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Karamell puding:

Hozzávalók:

 

6 tojás
1 l tej
1 vaniliarúd
4 ek kristálycukor

1 - 1 és fél dl kristálycukor a karamellhez


A tejet fel kell forralni, a hosszában félbevágott vanialiarúddal, amiből kikaparjuk a beljesét is. Amíg a tej langyosra hűl, megcsináljuk a karamellt.  A cukrot egy ek. vizzel felolvasztjuk és világosbarnára piritjuk, majd rögtön beleöntjük egy kivajazott kenyésütő formába. (Bármilyen más formában is megsüthetjük)

A tojásokat a cukorral habosra keverjük és hozzáöntjük a leszűrt, langyos tejet.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu