Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet, sót, citromhéját összekeverjük, majd összeállítjuk a tésztát. Annyi legyen a liszt, hogy könnyű tésztát kapjunk. Mákkal, dióval, gesztenyével szilvalekvárral tölthetjük. 1/2 órát pihentetjük. Forró sütőben világosra sütjük és melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Elkészítése:
Egyenként megsütjük a lapokat, majd a Ramát a porcukorral és a vaníliával kikeverjük.
|
|
|
Elkészítése:
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, majd letakarva kb. 30 percig hideg helyen pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és különböző formákat szúrunk ki belőlük. Mielőtt két-két formát összeillesztve egymásra rakunk (széleit tojásfehérjével ragasztjuk össze) sütőpapírra "jóslást" írunk, pl: pénz áll a házhoz, sikeres éved lesz stb, és a két lap közé tesszük picire összehajtva.
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:15 dkg cukor 1-1,5 dl víz A cukrot állandóan kevergetve csomómentesre olvasztom, majd 1-1,5 dl forró vizet öntök hozzá. Közben kevergetem, hogy sűrű szirupot kapjak. (Vigyázat! A forró gőz fel fog csapni!) Rövid ideig még főzöm, hogy sűrűsödjön, majd lehűtöm. |
|
Hozzávalók a tésztához:
3 tojás 6 dkg cukor 5 dkg liszt 2 dkg kakaópor a krémhez: 25 dkg mascarpone sajt 1,5 dl + 1 dl tejszín karamell szósz 4 zselatinlap 8 dkg fehér csokoládé csokoládéforgács apróra vágott mogyoró ELKÉSZÍTÉS: A tojásból, a cukorból, a lisztből és a kakaóporból klasszikus módon csokoládés piskótát sütök. A kihűlt piskótából akkora formákat szaggatok pogácsaszaggatóval (vagy a csésze szájával), amekkora a formákat majd lezárja a megtöltés után. |
|
Hozzávalók:
40 dkg bordázott rövid tészta 80 dkg hámozott, konzerv paradicsom 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 20 dkg darált marhahús 2 szelet száraz kenyér bazsalikom peperoncino pecorino sajt zsemlemorzsa só, őrölt bors Elkészítés: A darált húst összekeverem a beáztatott, és kinyomkodott kenyérrel a reszelt pecorino sajttal és a lekapart fokhagymával. Sózom, borsozom (tojást én nem teszek bele). Egészen apró gömböket formázok belőle, zsemlemorzsában meghempergetem, és forró olajban kisütöm. |
Újévi köszöntő
Ismét egy esztendő hanyatlik a sírba, Nézhetünk utána nevetve vagy sírva. Sokan biz örömest búcsúznak el tőle, Azt várják, hogy különb lesz a követője. Itt állok magam is, azt óhajtom itten, Jobb időket érjünk, mint az elmúlt évben. A mezőkön áldást, a hazában békét, Az emberek szívében boldog egyetértést.
Ezért fohászkodunk, ezért ver a szívünk, Adjon az Úr Isten Boldog Újesztendőt nékünk.
| Úgy tartja a népi babona, ha szilveszterkor és újév napján lencsét eszünk, az év során sok pénzünk lesz. Ha nem is hisz benne, azért készítse el ezt a remek ételt, melynek leírtam a receptjét és többféle feltétet is ajánlok hozzá, így minden évben más és más lehet a lencsefőzelék. | |
|
Hozzávalók: 50 dkg lencse ecet, olaj, bacon, kolbász, virsli, tojás, füstölt lazac tetszés szerint Elkészítés: A lencsét előző nap beáztatom. |
Hozzávalók:
50 dkg lencse
1-2 fej lilahagyma
4,5 dl tejföl
cukor
mustár
babérlevél
ecet
só
Elkészítés:
A lencsét főzd meg sóval és babérlevéllel ízesített vízben, majd szűrd le, s hagyd kihűlni. A meghámozott lilahagymát vágd fel vékonyan félkarikákra, s készíts belőle cukros ecetes hagymasalátát. Ezt hagyd állni egy órát, majd szűrd le (a levére is szükség lesz!), s a hagymát add a lencséhez. A tejfölt ízesítsd mustárral, s add hozzá a hagymasaláta levét is, majd az öntetet keverd a hagymás lencséhez.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók 1 személyre:
10 dkg sovány túró
1 dl meggyes joghurt
negyed üveg diétás meggybefőtt kimagozva, levével együtt
10 dkg bármilyen piros gyümölcs
cukorpótló
3 ek. étkezési zselatin
Elkészítése:
A túrót törjük át szitán. A meggy levéből kiveszünk egy kicsit, hozzáadunk 2 ek. zselatint, tetszés szerinti cukorpótlót, majd szokás szerint felforraljuk. Ha már csak langyos, apránként belekeverjük a joghurtot, azt pedig a túróba. Az egészet műanyag, vagy üveg edénybe tesszük.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hozzávalókat (a liszt, a csoki és az olaj kivételével!!!) felforralom. Egy sütőlemezt vékonyan bekenek étolajjal, kevés liszttel meghintem. A masszából kiskanállal mandulányi halmokat teszek a sütőlemezre kb. 5 cm távolságra egymástól. Előmelegített sütőben 6-8 perc alatt kisütöm, teljesen lapos, kerek sütiket kapok.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 dl tejszín,
20 dkg cukor,
25 dkg vaj,
10 dkg kakaó,
10dkg csokoládé,
Elkészítés:
A tejszínnel felfőzzük a cukrot, 4-5 percig forraljuk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vajat, a csokoládét és a beleszitált kakaóval simára keverjük. A hűtőben lehűtött krémet még egyszer habosra keverjük.
Dúsithatjuk teszínhabbal, akkor egy jó csokoládés tejszínkrémet kapunk.
Elkészítése:
7 tojásból piskótát sütünk, (7 tojásfehérjét kemény habbá verünk 7 evőkanál cukorral, a tojássárgákba 1 evőkanál citromlevet teszünk, majd összekeverjük a felvert habbal, s óvatosan hozzáadagoljuk a 7 kanál sima lisztet, melybe előzőleg elkevertünk egy pici sütőport).
Hozzávalók személyenként:
Elkészítés:
A cukrot teflon edényben karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a tejet és a fűszereket. 2-3 perc főzés után bögrékben vagy forró italos poharakban tálaljuk. A tetejére tejhab vagy tejszínhab kerül. Sablon segítségével különböző fahéj vagy csokoládéforgács figurákkal díszíthetjük a tetejét.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Közepes sebességen mixerrel fölverjük az olajat, a narancslevet és a konyakot a cukorral.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük. Belekeverjük a folyékony olvasztott vajat, ami nem szabad, hogy meleg legyen. Hozzászitáljuk a lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a sütőport.
Kedveskéim, e csodás oldal minden kedves résztvevőinek,kívánok, én és családom nevében, örömökben gazdag és KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET. Erdélyből
Gábor
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg darált dió
30 dkg porcukor
6 db tojásfehérje
2-3 evőkanál édesmorzsa
mogyoró- vagy diókrém
Elkészítés:
A tojásfehérjét olyan keményre verjük, hogy felfordítva ne csússzon ki a tálból. Óvatosan hozzákeverjük a diót, porcukrot és a édesmorzsát. Nyomózsákba vagy erős nejlonzacskóba tesszük, és olajozott teflontepsibe halmokat nyomunk. Gázsütőben 4-es fokozaton kb. 20 percig sütjük.
Hozzávalók 12 adaghoz:
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, felszúrjuk. A zsemlét beáztatjuk (ne ázzon szét!), kinyomjuk. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
15 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az almát, a hagymát és a fokhagymát szeljük vékony szeletekre. Keverjük jól össze, és terítsük egy tepsibe. A pulykamellet vékonyra szeleteljük fel, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Mindegyikre tegyünk egy-egy szelet füstölt sajtot, pár szem aszalt szilvát, és csavarjuk fel.
Hozzávalók 6 személyre:
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk és felszúrjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A káposztát vékonyra szeleteljük, a hagymát gorombára összevágjuk.
Hozzávalók 2 személyre:
szinte bármit adhatunk hozzá, rizst, rizibizit vagy krumplipürét, sült krumplit, tört- vagy petrezselymes burgonyát.
Hozzávalók a tésztához:
Az almatöltelékhez:
A mák töltelékhez:
A dió töltelékhez:
Elkészítés:
A lisztet morzsold el a vajjal, majd a cukorral,majd a tojássárgájákkal és fehérborral gyúrd össze.
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:
10 dkg kristálycukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a meggybefőttet, és felére besűrítjük. Lehűtjük. A narancsokat kifilézzük, a levét kinyomkodjuk. Egy evőkanál cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a narancs levét, felére sűrítjük, majd kevés vízzel elkevert keményítővel tovább sűrítjük, végül hozzáadjuk a narancsfiléket.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A bort, a vizet és a fűszereket feltesszük főni. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. 10 perc főzés után kifőzzük a felvert habot a borban (mint a madártejnél), majd tányérra szedjük, és tálalásig félretesszük. A levet szűrőn átszűrjük, hozzáadjuk a mazsolát, majd visszatesszük a tűzre.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A darált diót összekeverjük 30 dkg átszitált porcukorral, majd hozzáadunk 1 egész tojást és a másik tojás sárgáját. Összegyúrjuk, kemény de jól nyújtható masszát kapunk. Deszkára leterítünk kb. fél méter sütőpapírt, erre tesszük a masszát, és fél centi vastagra nyújtjuk. A maradék tojásfehérjét 25 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
Elkészítés:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojássárgáját.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az 1 dkg élesztőt 10 dkg vajjal, a 25 dkg liszttel, 1 evőkanál cukorral és kevés sóval összegyúrjuk. Ha nem áll össze, kevés tej hozzáadásával érhetjük el a megfelelő állagot. Vékonyra kinyújtjuk, téglalap alakúra kivágjuk, és a vaníliás cukros tejjel puhított gesztenyemasszával megtöltjük. Kifliket formálunk belőle.
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A megmosott csirkemell filét kis, gusztusos csíkokra vágjuk. A húst a fűszerkeverékkel alaposan bekenjük, majd a préselt fokhagymával dúsított joghurtba forgatjuk.
15 éve | Kiss Judith | 1 hozzászólás
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
| Ez egy kiváló krémleves recept. Intenzíven gombás, kellemesen krémes. Próbálja ki Ön is! |
Hozzávalók (kb 4 adaghoz)
500 g sampion gomba
200 g vaj
1 fej vöröshagyma
kb 2 csipet só
1 nagy késhegynyi őrölt fehér bors
100 g tejszín
A díszítéshez:
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk. A vajat megolvasztjuk, majd a felkockázott vöröshagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk. A gombát a hagymára tesszük, annyit visszahagyunk, amennyit betétként szeretnénk tenni majd a levesbe.
Mézes-mustáros pulyka
|
Különleges ízvilágú, népszerű, finom étel házilag elkészítve. Nincs benne semmi ördöngősség, próbálja hát ki Ön is! BEKÜLDTE: Konyhatündér |
|
Hozzávalók (kb 2 adaghoz): 700 g pulykacomb filé apróra felkockázva 2 fej kis vöröshagyma 2 evőkanál olíva olaj 2 evőkanál méz 3 evőkanál mustár frissen őrölt bors kb 100 ml fehérbor frissen őrölt fehérbors 2 dl főzőtejszín ízlés szerint só A körethez: |
Elkészítés:
Először is bepácoljuk a húst.
|
Ugyan a borzaska nem szárnyas húsból, hanem rövidkarajból készül eredetileg, azonban igen ízletes a csirkemell, vagy pulykamell változat! Ha ezt elkészítik, vendégeik biztosan oda lesznek a gyönyörtől! |
Hozzávalók (4 adagra)
A bundához:
404 g reszelt burgonya
4 db egész tojás
100 g liszt
ízlés szerint őrölt fehér bors
ízlés szerint kevés só
4 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
A húshoz:
640 g csirkemell filé
A tálaláshoz:
tejföl
reszelt trappista sajt
A körethez:
főtt rizs
Elkészítés:
A hámozott, megmosott burgonyát lereszeljük a reszelő apró lyukú felén.
Ez a mákos kalács egy igazán ízletes, és látványos ünnepi kalács.
Bármilyen ünnepkor méltó dísze lehet az asztalnak, és egyben méltó
finomsága is!
BEKÜLDTE: Barakonyi Krisztina |
Elkészítési idő: kb 195 perc
Hozzávalók (1 kalácshoz)
A tésztához:
500 g finomliszt (BL55)
40 g friss élesztő
350 ml langyos tej
3 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál só
2 evőkanál étolaj
A töltelékhez:
8 evőkanál darált mák
8 evőkanál porcukor
50 g olvasztott vaj
12 g vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
A kenéshez:
1 db tojás sárgája
Elkészítés
1.
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom csemege. Az egész család nagy kedvence. Kezdö háziasszonyoknak is jó szívvel ajánlom.
BEKÜLDTE: Szabados Alida |
Elkészítési idő: kb 75 perc + a tészta pihentetése
Hozzávalók (40 szelethez)
A tésztához:
600 g liszt
250 g vaj
150 g cukor
12 g vaníliás cukor
12 g sütőpor
30 g keserű kakaópor
1 db tojás
175 g tejföl
A töltelékhez:
100 dkg túró
100 g cukor
12 g vaníliás cukor
Elkészítés
1.
Ha egy habkönnyű, látványos desszertre vágyik, feltétlenül próbálja ki
a Csokoládés Pavlova tortát! Nem fogja megbánni! Kívül ropogós, belül puha sütemény. A savanykás
gyümölcsökkel friss, üde ízvilág jelenik meg benne. Egy próbát
mindenképpen megér!
BEKÜLDTE: Weisz Zsófia |
Elkészítési idő: kb 120 perc
Hozzávalók (kb 1 tortához)
A "tészta" részhez:
4 db tojásfehérje
280 g kristálycukor
1 evőkanál 10 %-os ecet
4 g keményítő
20 g kakaópor
1 g teáskanál őrölt fahéj
0.5 db citrom
A díszítéshez:
gyümölcsök ízlés szerint (legjobb a savanykás)
200 ml tejszínhab
Elkészítés
1.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
100 g mézeskalács
250 g alma
15 g lágyvaj vagy margarin
2 evőkanál mazsola
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál cukor
Egy kevés őrölt fahéj vagy mézeskalács fűszer
3 evőkanál kakaópor
100 ml tej
150 ml hideg tej
100 g hideg habtejszín
4 csepp rumaroma
1 doboz Tiramisu Krémpor
Előkészítés:
Az almát meghámozzuk, és kis darabokra vágjuk. A vajat egy edényben megolvasztjuk, ezen az almadarabokat, a mazsolát, a Bourbon vaníliás cukrot, a cukrot és a fűszert kislángon megdinszteljük (kb.
Nagymamám egyik receptje a sok közül, aminek mindig nagy sikere van,
általában már a készítés napján elfogy ... Diós is, habos is, csupa
öröm!
BEKÜLDTE: Éva |
Elkészítési idő: kb 45 per
Hozzávalók (kb 45 szelethez)
A tésztához:
300 g liszt
120 g vaj
10 g élesztő
50 ml langyos tej (az élesztőhöz)
1 kávéskanál porcukor (az élesztőhöz)
4 db tojássárga
1 evőkanál porcukor
1 késhegynyi sütőpor
A tészta kenéséhez:
baracklekvár
A töltelékhez:
150 g darált dió
120 g porcukor
24 g vaníliás cukor
4 db tojásfehérje
Elkészítés
1.
Nagyon finom, és szerintem könnyen elkészíthető. Remélem sokan
kipróbáljátok!
BEKÜLDTE: Pap Anita |
Elkészítési idő: kb 150 perc + egy éjszaka pihentetés hűtőbe
Hozzávalók (kb 35 szelethez)
A tésztalapokhoz:
600 g liszt
80 g keserű kakaópor (holland)
300 g porcukor
200 g vaj
3 db egésztojás
10 g szódabikarbóna
100 ml tej
A krémhez:
160 g liszt
600 ml tej
400 g vaj
350 g porcukor
A csokimázhoz:
200 g 60%-os étcsokoládé
100 ml étolaj
Elkészítés
1.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Mandulás csók ( 40 – 45 darab )
Hozzávalói:
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
15 dkg darált mandula ( az eredeti recept diót ír, nekem az most nem volt kéznél )
7 dkg lágy barnacukor ( eredetileg 8 dkg nádcukor )
1 teáskanál szódabikarbóna
5 dkg mazsola ( na, nálam ebből került bele több, 8 – 10 dkg )
3 dkg bio vaníliás cukor – kihagytam, csak egy pici vaníliaőrleményt használtam
1 dl víz
0,5 dl olaj
1 teáskanál mézeskalács – fűszer ( ezt csak úgy belekevertem, elvégre december van ;o))
Elkészítés:
Ha az összes száraz alkatrészt kimérted, önts a tálba az olajat is és a vizet is.
Hozzávalók:
1 cso teszín ízű pudingpor, 4ek. cukor, 1/2 l tej, 4ek. kókuszreszelék, 2csom gyümölcskocsonya, 1doboz vegyes déligyümölcskonzerv
Elkészítés:
A pudingot a leirt módon elkészítem, majd hozzákeverem a kókuszreszeléket.Hideg vízzel kiöblített kuglófformába öntöm, és jól kihűttöm. A gyömölcskocsonyát szintén a leírás szerint elkészítem el. Ugyan olyan formába öntöm mint a pudingot., és beleteszem a kisebb darabokra vágott gyümölcsöket
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8szelet gépsonka, 20dkg krémsajt, 10dkg ecetes torma, 1 nagy alma, 2 paradicsom, 2 csemege uborka, 2 főtt tojás, 1 narancs, só, bors, salátalevelek,
Elkészítés:
Az almát meghámozom, kimagozom és lereszelem. A krém sajtot kikeverem a tormával, sóval és borssal. Hozzáadom a lereszelt almát, majd a sonka szeletekre kenem és feltekerem. Salátalevéllel bélelt tálra teszem a tekercseket. Köré teszem a paradicsomot, tojáskarikákat és az uborkát.
Díszítésnek alma legyezőt készítek.
15 éve | Kiss Judith | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
kb.2kg malachús, 6db alma, kb 6ek. aszalt vörös áfonya, 1-2 dl vörösbor, só, bors,
Elkészítés:
A húst alaposan bedörzsölöm a sóval, borssal, és egy olyan edénybe tettem, amit be lehet tenni a sütőbe. Aláöntjük a vörösbort, lefedve az 50fokos sütőbe tettem. 12 órám át puhitottam. A húst mivelcsak pár centis bőrvan rajta, letakartam alufoliával, úgy, hogy a bőre szabadon maradjon. Áttettem az edény laposabb felébe, köréraktam a kimagozott, aszalt áfonyával megtöltött almákat.
Halászlevet sokféleképpen készítenek. Ez a változat nagyon ízletes,
leginkább a szegedi halászlére hasonlít. Apró különbség, hogy a hagymát
vízben főzzük szét, nem pirítjuk elő zsíron, vagy olajon. Próbálja ki
Ön is! |
Elkészítési idő: 100 percHozzávalók (4 adagra)
Az alapléhez:
600 g vegyes halszelet (busa, ponty, amúr)
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
4 fej vöröshagyma
1 teáskanál egész feketebors
7-8 púpozott teáskanál fűszerpaprika
3 teáskanál só
1.1 l víz
A befejezéshez:
kb 0.5 l víz
400 g halfilé (ponty)
Elkészítés
1.
Maga a recept egy hagyományos egyszerű halászlé elkészítését mutatja
be. Azonban előtte bemutatnám, hogyan is kell egy pontyot konyhakész
állapotba hozni.Sok háziasszonynak okoz gondot a az élő ha elkészítése, gyakran ezért nem is készítenek halászlevet. BekÜLDTE: KonyhBEKatündér és Öcsi |
Elkészítési idő: kb 180 perc
Hozzávalók (kb 4 adaghoz)
1 db közepes méretű ponty (1-1,5 kg)
kb 1.5 l víz
1 fej közepes vöröshagyma
1 db nagy paprika
ílzés szerint só
kb 5 evőkanál fűszerpaprika ízlés szerint
A levesbetéthez:
500 g száraztészta kifőzve
Elkészítés
1.
Dubarry csirkemell
A Dubarry csirkemell az egyik kedvenc ételem. Egyszerű, laktató, elegáns, és nagyon finom. Ha még nem tette volna meg, most próbálja ki Ön is!
|
Hozzávalók (kb 4 adagra)
2 db csirkemell
olaj
só
A karfiolhoz:
1000 g karfiol
só
A besamelhez:
70g vaj
60 g liszt
160 ml tej
tejföl
reszelt sajt
só bors
A köret:
krumplipüré
Elkészítés
1. A csirkemellet kettészedjük, kiszedjük belőle az inakat, majd félbevágjuk, és kiklopfoljuk őket.
Ismét egy hungarikum. Hazai étkeink egyik kiválósága. Ez valójában egy
meleg előétel. Aki kóstolta, az mind szereti, aki pedig még nem
próbálta, az mindenképpen pótolja, garantáltan nem fog csalódni! |
Elkészítési idő: kb 100 perc
Hozzávalók (kb 8 adagra)
A paprikás csirkéhez:
700 g csirkemell filé
kb 1.5 fej vöröshagyma
600-700 ml víz
3 teáskanál pirospaprika
só
őrölt fekete bors
(paprika, paradicsom)
A habaráshoz:
175 ml tejföl
50 g liszt
A befejezéshez:
8 db palacsinta
Elkészítés
1.
Ez a különleges kelt tésztás kuglóf érdemes arra, hogy kipróbáljuk! Jól
mutat az ünnepi asztalon, de tápláló és egészséges finomság reggelinek.
Ízlés szerint variálhatjuk a hozzáadott gyümölcsökkel, így mindig
valami finom kerülhet az asztalra.
BEKÜLDTE: Elekesné Kertész Ibolya |
Elkészítési idő: kb 180 perc
Hozzávalók (1 db kuglófhoz)
500 g finomliszt
100 g cukor
10 g vaníliás cukor
40 g élesztő
100 g vaj
4 db tojás sárgája
1 csipet só
100 ml tej
100 g aszalt sárgabarack apróra darabolva
100 g füge apróra darabolva
A díszítéshez:
porcukor, vagy csokoládé
Elkészítés
1.
Burgonyás diótorta
A légies könnyedségű, liszt nélküli tészta méltó kiegészítője a kiadós krém – mindez finom, diós ízben. Érdemes kipróbálni!
BEKÜLDTE: Taster |
Elkészítési idő: kb 120 perc
|
Hozzávalók (24
szeletre)
A tésztához: A krémhez: |
|
Elkészítés
1.
Egy igazi francia csokoládékülönlegesség, csak ínyenceknek. Nem édes,
keserű csokoládés piskóta. Leginkább menüsor végére, desszertnek
ajánlott. |
Elkészítési idő: kb 65 perc
Hozzávalók (kb 12 szelethez)
200 g csokoládé 65%-os
150 g vaj
0.5 csipet só
120 g barna cukor
1 evőkanál méz
4 db egész tojás
80 g liszt
1 púpozott teáskanál sütőpor
25 g szezámmag
Elkészítés
1.
Ez egy igazi angol recept! Egyszerűen elkészíthető és vendégváró
sütemény. Illatos tortát kapunk és pudinggal igazi csemege lesz belőle.
Aki szereti, a mogyorós süteményt annak nem okozunk csalódást!
BEKÜLDTE: Barta Roland |
Elkészítési idő: kb 90 perc + a puding
A piskótához:
8 db tojás szétválasztva
250 g cukor
250 g darált dió (mandula is lehet)
20 g amaretti szétmorzsolva (mandulacsók)
50 g kukoricakeményítő vagy liszt
1 evőkanál őrölt fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg
1 kávéskanál sütőpor
0.5 kávéskanál vanília esszencia
1 csipetnyi só
A tetejére:
50 g porcukor
A tálaláshoz:
vaníliás vagy epres puding
Elkészítés
1.
Hozzávalók:
20 dkg alma, 20 dkg narancs, 20 dkg kivi, 10 dkg banán, citromlé, édesítőszer.
Elkészítés:
Háromfelé vágjuk a narancsgerezdeket és ilyen méretűre aprítjuk az almát, a kivit is, a banánt pedig felkarikázzuk. Ezután egy tálba tesszük a gyümölcsöket, majd ízesítjük őket a citromlével és az édesítővel. Végül lazán összekeverjük az ízesített gyümölcsöket, fogyasztás előtt hűtőbe helyezzük, összeérleljük.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg (idény) gyümölcs, 2 dl diétás befőttlé, 3 evőkanál zselatin, 75 dkg túró, 4 dl tejszín, 1 db citrom leve és reszelt héja, 1 db narancs leve, folyékony édesítőszer, 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés:
Egy kerek lábas alján a karikákra vágott (például) kivit körbe szépen elrendezzük, felfőzzük a befőttlét egy evőkanál zselatinnal, és ráöntjük a gyümölcsre, majd hagyjuk kihűlni a hűtőben. Közben törjük át szitán a félzsíros tehéntúrót, keverjük bele a tejszín felét, a narancs-, a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot.
|
Egyszerű, kezdő háziasszonyok
is bátran hozzáfoghatnak, a siker garantált! Kellemesen hűsítő,
intenzív citrom ízével, könnyű desszert a nyári hőségben!
BEKÜLDTE: Barakonyi Krisztina |
Elkészítési idő: a piskóta kb 20 perc, torta töltés kb 45 perc + egy éjszaka pihenteté
|
Hozzávalók (1
db tortához)
A piskótához: A krémhez: A díszítéshez: |
Elkészítés
1.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta,
6 adag feketekávé,
cukor,
kevés tej,
rum ,
1 l tejszínhab,
3-4 evőkanál instant kakaó
Elkészítés:
A feketekávét ízlés szerint cukrozzuk, tejjel lágyítjuk és egy kis rummal bolondíthatjuk. A babapiskótákat a rumos feketekávéba
áztatva üvegtálba lerakjuk. A tejszínhabot instant kakaóval felverjük,és ezt rétegezve rakjuk a babapiskótával.A tetejére tejszínhab kerül. Reszelhetünk rá
csokoládét, vagy megszórhatjuk kakaóporral
díszítésnek.
Ezt a tortát gimnáziumi évzáró bulira készítettem, és hatalmas sikert
aratott! Remélem másoknak is ízleni fog, készítse el Ön is!
BEKÜLDTE: Mészáros Evelin |
Elkészítési idő: kb 90 perc
Hozzávalók (1
db tortához)
A piskótához:
10 db tojásfehérje
300 g cukor
300 g darált dió
20 g rétesliszt
kevés sárgabaracklekvár
1 teáskanálnyi barna rum
A krémhez:
20 g Dr.
Ez egy igen népszerű, keresett recept. Ezért reméljük, sokan örülnek
majd neki, és hasznát veszik konyhájukban. Leginkább kókuszos
sütemények dekorálására ajánlom. |
Elkészítési idő: 15 perc + 1 óra hűlés + 30 per
Hozzávalók (kb 45 darabhoz)
160 g sovány tejpor
60 ml víz
96 g olvasztott vaj
85 g porcukor
80 g kókuszreszelék
kb 45 szem hántolt, pirított mandulaszem
A panírozáshoz:
kókuszreszelék
Elkészítés
1.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
| 5-6 db | kifli Lehet friss vagy 1-2 napos |
|---|---|
| 1 liter |
tej (fele liter a kiflihez-a másik fele pudinghoz |
| 25dkg | Dejó, vagy darált dió |
| 1 csomag | vaníliapudingpor |
Elkészítés
|
Gyors, kiadós, egyszerű, ezerféle módon variálható! Ez egy leegyszerűsített rizottó, amely igazán ízletes, és laktató egyszerre. Ha elkészíti, biztosan nem bánja meg!
|
Hozzávalók:
250 g zöldborsó
250 g gomba
3-4 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
500 g csirkemáj
400 g rizs (lehetőleg Arborio rizs)
800 g víz, vagy alaplé
2 gerezd fokhagyma
1 púpozott teáskanál őrölt fehérbors
2 nagy csipet só
Elkészítés
1. A rizst alaposan átmossuk.
Ugyan a borzaska nem szárnyas húsból, hanem rövidkarajból készül eredetileg, azonban igen ízletes a csirkemell, vagy pulykamell változat! Ha ezt elkészítik, vendégeik biztosan oda lesznek a gyönyörtől!
|
Hozzávalók (4 adagra)
A bundához:
440 g reszelt burgonya
4 db egész tojás
100 g liszt
ízlés szerint őrölt fehér bors
ízlés szerint kevés só
4 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
A húshoz:
640 g csirkemell filé
A tálaláshoz:
tejföl
reszelt trappista sajt
A körethez:
főtt rizs
Elkészítés
1.
Ha valaki nem szeretné a krémes tésztákat, úgy annak ideális desszert
ez a nagy szakértelmet nem igénylő puncstorta. Készítse el, kóstolja
meg és garantáltan felkerül a kedvenc receptjei közé!
BEKÜLDTE: Weisz Zsófia |
Elkészítési idő: kb 80 perc + 1 nap + 30 perc
Hozzávalók (14 szelethez)
A tésztához:
500 g liszt
150 g vaj
200 g kristálycukor
2 db tojás sárgája
12 g sütőpor
200 ml tejföl
A töltelékhez:
az 1 összetört tésztalap (a téglalap alakú, a fenti tésztából)
100 g porcukor
100 g darált dió
10 ml rum
200 ml víz
A mázhoz:
2 db tojásfehérje
3-4 evőkanál meggylé
200 g porcukor
Elkészítés
1.
15 éve | Kiss Judith | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta, 8 káposztalevél,
30 dkg barnarizs, 1 vöröshagyma, olaj, 1 fokhagyma, 1 kiskanál pirospaprika, só,
bors, tejföl,
Elkészítése: a
A rizst futtasd meg egy kevés olajon, majd adj hozzá annyi vizet, amennyi elfedi, és főzd puhára. A káposztaleveleket pár percre dobd forró vízbe. A hagymát vágd finomra, a fokhagymát törd át, és egy kevés olajon párold meg, majd add hozzá a pirospaprikát, és húzd le a lángról. A megpuhult rizst forgasd a paprikás hagymához, borsozd.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Húsz deka aszalt sárgabarackot aprítógépben egészen pici darabokra, szinte krémszerűre vagdalunk, vagy ha nincs aprítónk, akkor a kelyhes turmix is megteszi. A botmixer nem jó, mert a kése alá ragadhat az egész. Tálba tesszük és kézzel annyi finomra darált diót gyúrunk hozzá, hogy formázható, kicsit száraz masszát kapjunk. Vízfürdő felett kevergetve felolvasztunk tíz deka étcsokoládét – legalább 60 százalékos kakaótartalmút – vagy ugyanennyi tortabevonót.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Egy kalácsot (összesen olyan fél kilónyit) szeletekre vágunk, és mindegyik darabot alaposan megvajazzuk, majd kettő-négy szeletre vágjuk. Egy nem túl nagy alapterületű, de kellő magasságú hőálló tálat vastagon kivajazunk, és a kalácsdarabokat vajas felükkel felfelé elkezdjük rétegezni, úgy, hogy lehetőleg kitöltse széltében az edényt. Minden réteg közé szórunk a fent említett ízesítőkből (mi mazsolát, fahéjat és narancshéjat használtunk), és addig rakodjuk, amíg a kalács elfogy.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20dkg margarin, 4tojássárgája, 1egész tojás, 20dkg porcukor, 2ek rum, 5-6ek tej, 35dkg liszt, 1 csom.sütőpor, 1 nagy tábla tortabevonó,
Elkészítés:
Habosra keverem a margarint a tojásoksárgájával és az egész tojással.Hozzáadom a porcukrot, majd a rummal ízesített tejjel elkeverem. A tortabevonó felét apró darabokra tördelem, és beleforgatjom a lisztbe, amelybe már elkevertem a sütőport is. Majd a masszához keverem. Végül vajjal kikent liszttel megszort kuglóf formába kisütöm. Amíg hűl, felolvasztom a maradék torta bevonót, és ezzel áthúzom.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15dkg vaj, 15dkg liszt, 15dkg túró, csipet só,
Töltelék:
15dkg sonka, 1/2 doboz kicsi tejföl, ételízesítő, petrezselyemzöld,
Elkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a lisztbe,beletesszük az áttört túrót és a sót. Összegyúrjuk, majd vékonyra nyújtva négyzeteket vágunk ki belőle.Ezeket a négyzeteket megtöltjük a töltelékkkel és kifli alakúra sodorjuk.Tojással megkenjük és már süthetjük is.
Töltelék elkészítése:
A sonkát apróra vagdaljuk, vagy lereszeljük.
15 éve | Kiss Judith | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
48 dkg cukor,
8 tojássárgája,
20 dkg dió,
25 dkg margarin,
2 nápolyi lap,
Elkészítés:
3o dkg cukrot karamellizálunk.
A l8 dkg cukrot kikeverjük a tojássárgájával. A diót összedaraboljuk, és megpirítjuk.
Ha megolvadt a cukor, nem vesszük le a tűzről, adjuk hozzá a margarint amellyel állandóan keverjük. Miután elolvadt a margarin hozzákeverjük egy tojássárgájás keveréket, meg a diót. Kb. 7 percig főzzük meg amíg sűrű lesz.
A káposztát vékonyra felszeleteljük, az almákat lereszeljük, és egy kicsit besózva állni hagyni. A hagymát apróra vágjuk. Egy edénybe olívaolajat öntünk, hozzáadjuk a vöröshagymát, és elkezdjük párolni. Ha már kezd üveges lenni, rászórjuk a cukrot, és karamellízaljuk. Ekkor hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt almát is.
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
10 dkg porcukor
4 dkg kakaó
1 mokkáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
3 evőkanál liszt
3 dl tej
25 dkg margarin
14 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kakaó
Valamint:
2 db banán
Elkészítés: A 6 tojás sárgáját kikevejük 10 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóval és a szódabikarbónával. A tojásfehérjéket felverjük, és a fenti masszával jól összekeverjük. A sütő nagy tepsijébe sütőpapírt teszünk, megkenjük margainnal, és a tésztát beleöntjük.
Hozzávalók 4 személyre:
fél pecsenyekacsa
40 dkg rizs
1 üveg édes-savanyú szósz
10 dkg natúr kesudió
tarka bors durvára törve
sör
só
majoránna
Elkészítés: A kacsát mossuk meg, csepegtessük le, sózzuk meg. A kesudiót vágjuk durvára, majd zsiradék nélkül pirítsuk barnára. Szórjuk meg borssal és majorannával. Hevítsük tovább, majd a hideg sört öntsük rá, forraljuk fel. Rövid idő után öntsük rá a kacsára, érje mindenhol, majd öntsünk alá is egy kis sört.
15 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg darált pulykahús
2 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
tojás
zsemlemorzsa
1 csokor petrezselyem
só
bors
2 teáskanál tárkony
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
reszelt sajt
1 evőkanál mustár
pirospaprika
2 evőkanál liszt
Elkészítés: A darált húst összekeverem egy fél fej apróra vágott hagymával, lereszelt fokhagymával, zsemlemorzsával, tojással és az apróra vágott petrezselyemmel. Sóval, borssal és a tárkonnyal ízesítem, majd kis golyókat formázok belőle.
Korpaciberével másított életlenlé a szomszédból.

Hozzávalók:
30 dkg juhtúró
20 dkg búzadara
1 tojás
liszt
1 csokor kapor
olaj
leveskocka
3 gerezd fokhagyma
só
bors
2,5 dl tejföl
ecet
cukor
Elkészítés:
A gombócmasszához a tojást habosra verjük, majd összekeverjük a búzadarával, egy kanál liszttel és a juhtúró felével. A megmosott finomra vágott kapor felét is hozzáadjuk, majd a masszát félre tesszük. A lábosban vajas rántást készítünk, és csont lével engedjük fel, zúzott fokhagymát adunk hozzá, ízesítjük sóval, borssal.
Bécsi túrótorta
Hozzávalók 8 személyre:
A tésztához:
½ kg liszt,
20 dkg porcukor,
23 dkg vaj,
2 tojás,
1 evőkanál vaníliás cukor,
½ citrom reszelt héja,
csipet só
A töltelékhez :
¾ kg túró,
22,5 dkg vaj,
12,5 dkg porcukor,
10 dkg kristálycukor,
6 dkg étkezési keményítő,
8 db tojás,
só,
reszelt citromhéj,
1 evőkanál vaníliás cukor,
a bekenéshez:
1 tojás sárgája
a beszóráshoz:
porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk.
| MAMA GÖNGYÖLT HÚSA TEJFÖLÖS HAGYMASZÓSZBAN RECEPT | |
| Hozzávalók | |
| 4 szelet marhahús 4 db főtt tojás 1 pohár tejföl 6 db makói vöröshagyma 1 evőkanál liszt étolaj, só, bors |
|
| Leírás | |
| A marhahús szeleteket vékonyra kloffoljuk, a hagymát apróra vágjuk és olajon pirítjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, a hagymával meghintjük. 1-1 főtt tojást helyezve rá. Összegöngyöljük a hússzeleteket, kívül is sózzuk,borsozzuk.Majd visszatesszük a lábasba a maradék hagymára.Vizet öntünk rá, fedő alatt pároljuk. |
| Hozzávalók | |
| 1 csirkemell 1 ananász konzerv 2 dkg vaj 2 szelet sajt só szárnyas fűszerkeverék |
|
| Leírás | |
|
A csirkemellet lebõrözzük és két darabba vágjuk. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk és a húst megtûzdeljük vele. A mell külsejét sóval, fűszerkeverékkel és vajjal bedörzsöjük, majd tûzálló tálra helyezzük. A tálat lefedve a forró sütõbe toljuk és a húst saját levében puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. |
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt kb. 180 fokon, amíg dolgozol. Verd föl a a tojásfehérjéket, ehhez célszerű robotgépet használni. Amikor már hab állagú, óvatosan add hozzá a cukrot, és verdd tovább.Addig amíg egészen kemény nem lesz. Az elkészült masszát rakd bele egy nyomózsákba, és így csinálj kis halmokat egy sütőpapírral letakart sütőlemezen. Kb. 10 percig süsd, majd kapcsold ki a sütőt, és hagyd bent a finomságot még 10 percre, szárítási célzattal.
15 éve | Kiss Judith | 1 hozzászólás
Hozzávalók: 1 csomag natúr ostyalap (téglalap alakú), 4 tojás sárgája, 20 dkg margarin, 15+20 dkg kristálycukor, 20 dkg dió, 10 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, ízlés szerint narancs- vagy citromhéj
Elkészítés:
A tojások sárgáját a margarinnal és a 15 dkg cukorral gőz fölött tejföl sűrűségűre keverjük. A maradék 20 dkg cukrot karamellizáljuk, a durvára vágott diót belekeverjük. Még melegen a tojásos masszába öntjük, összekeverjük, és beletesszük a mazsolát, a vaníliás cukrot és a narancs- vagy citromhéjat.
1 csomag babapiskóta (kb. 30 darab), 2 csomag gesztenyemassza, 10-15 dkg margarin, porcukor és rum ízlés szerint, 1 dl tejszín, tea, étcsokoládés tortabevonó
Elkészítés:
A gesztenyemasszát a margarinnal és ízlés szerint porcukorral és rummal elkeverjük, a végén a tejszínt is hozzáadjuk, de csak akkor, ha a massza túl kemény.
A babapiskótákat rumos teába bemártjuk és lerakjuk egy sorban egy közepes méretű jénai edény aljára. A tál oldalát is kibéleljük a piskótákkal úgy, hogy állítva egymás mellé körberakjuk.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
tésztához: 7 dkg étcsoki, 10 dkg vaj, 6 tojás, 10 dkg cukor, 7 dkg liszt, 2 dkg darált mandula
csokikrémhez:
20 dkg étcsoki, 2 dl habtejszín, 3 evőkanál porcukor
gesztenyemasszához:
25 dkg gesztenyepüré, 5 dkg vaj, 5 evőkanál tej, 2dl habtejszín, 1 evőkanál cukrozott kakaó
A csokikrémhez olvasszuk fel az étcsokit a tejszínnel és a porcukorral, és tegyük egy napra hűtőbe.
A tésztához olvasszuk fel az étcsokit a vajjal, ha langyos, keverjük bele a tojássárgákat, majd a lisztet és a mandulát.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Elkészítés
A háztartási kekszet összegyúrjuk a Nutellával és a tojásfehérjével. Különböző, érdekes kis formákra gyúrjuk, alakítjuk, meghempergetjük kókuszreszelékben, kristálycukorban, színes cukrocskákkal díszítjük.
Förrás: Mindmegette.hu
3-4 szem héjában főtt burgonya, 3 dl tartármártás.
A burgonyákat meghámozom, vékonyan felkarikázom és összekeverem a
tartármártással. Ezt is lehet gazdagítani különféle egyéb ízanyagokkal
és színanyagokkal.
Svéd gombasaláta
75 dkg gomba, 1 dl olaj, 5 dkg hagyma, 1 citrom, 2 g paprika, kevés őrölt bors, 1 babérlevél, 1 g kakukkfű, 1 dkg paprikakrém, 5 dkg paradicsompüré, 1 dkg cukor, 2 dkg só.
Az olajban aranysárgára pirítom a hagymát, hozzáadom a felszeletelt gombát és megpárolom. Megszórom a paprikával, jól elkeverem, paradicsompürével, paprikakrémmel, citromlével, babérlevéllel, sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel fűszerezem, majd tovább párolom. Ha túl sűrű lenne, vízzel, vagy fehérborral higítom.
10 dkg sárgarépakocka, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg főtt burgonyakocka, 1 ecetes uborka, 5 dkg vaj, 3 dl tartámártás.
A vajon megpárolom a sárgarépakockát és a zöldborsót, majd kihűlés után
összekeverem a felkockázott uborkával, burgonyával és almával, valamint
a tartármártással. Jégbe hűtve tálalom.
4 pár virsli, 1 dl majonéz, 1 pohár tejföl, 1 kk citromlé, bors, só, 1 ek fehérbor.
A majonézből, a tejfölből, a citromléból és a fehérborból tartármártást keverek, sóval, borssal ízesítem és belekarikázom a főtt bőrös virslit. Pár órára a hűtőbe teszem.
5 keménytojás, 3 dl tartármártás.
A tojásokat megtisztítom és tojásszeletelővel felszeletelem. Végül a tojáskarikákat lazán összekeverem a tartármártással.
Egyszerű és olcsó saláta.
Hideg csokimáz
Nem kell főzni a csokimázat. Biztos, hogy mindig sikerül!
Hozzávalók:
21 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaópor, nem cukrozott, 5 dkg Rama margarin, ami kicsit lágyabb, 4 evőkanál forró víz.
Elkészítés:
Ezeket az anyagokat egy mély tálban addig keverem, amíg szép egynemű krémes mázat kapok, és már kenhetem is a sütire. Kb. 1 óra alatt megköt, és lehet fogyasztani a sütit. Ez az adag egy gáztepsi méretű süteményre elegendő.
forrás: Hegedűs Anna mi világunk
Hozzávalók: Mennyiség: 2 rúd
Tészta:
60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl, só
Töltelék:
50 dkg édes gesztenyemassza, 40 dkg édes vörösborban párolt kimagvazott aszalt szilva (esetleg meggy, de nem túl savanyú)
10 dkg porcukor, 4 ek. zsemlemorzsa, 3 ek. rum, ízlés szerint fahéj,
Elkészítés:
A liszttel összedolgozzuk a margarint, a porcukrot, és a tojássárgáját, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy kevés sót. A tésztát befóliázva a hűtőbe tesszük.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 8 db kész, édes palacsinta, 20 dkg darált dió maréknyi mazsola, 10 dkg cukor A tetejére: 15 dkg étcsokoládé
1 cs. vaníliás cukor, kevés reszelt citromhéj
2 ek. rum, kb. 1 dl tej
1 dl tejszín
Elkészítés:
A diót cukorral keverjük össze, ízesítsük vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, rummal. Szórjuk bele a mazsolát, csorgassunk hozzá tejet, éslassú tűzön, szüntelenül kavargatva főzzük sűrűre. A palacsintákat kenjük meg a diós krémmel, és négyrét hajtva tegyük tűzálló tálra.
Mákos guba
Hozzávalók:
* 15 evőkanál darált mák
* 7 evőkanál porcukor
* 10 darab száraz kifli
* 1 liter tej
* 1 rúd vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A kifliket karikákra vágjuk. A tejet a vaníliarúd kikapart belsejével
vagy egy csomag vaníliás cukorral felforraljuk. A kifliket a forró
tejjel leöntjük, majd leszűrjük, és nagyjából kinyomkodjuk belőle a
tejet. Egy nagyobb jénai tálba egy réteg kiflit teszünk, majd porcukros
mákot szórunk rá, megint kiflit és megint mákot, amíg elfogynak a
hozzávalók.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Kókuszos-mogyorós szaloncukor
Hozzávalók (60 darabhoz):
50dkg mazsola
20dkg őrölt vagy darált mogyoró
10dkg kókuszreszelék
2 citrom reszelt héja
Fél kávéskanálnyi fahéj
3 evőkanál méz (nem kötelező!)
2 csomag tortabevonó
Elkészítés:
A mazsolát forró vízbe, esetleg rumba áztatjuk, hogy felpuhuljon. A mazsolát összedolgozzuk a kókuszreszelékkel, az őrölt mogyoróval, a ciromhéjjal és a fahéjjal. Amennyiben nem áll össze a massza, akkor akár mézzel is segíthetünk rajta.
Titokban sült csirkecomb
Hozzávalók:
8 db kicsi csirkecomb, só,1ek grillfűszer, 2ek olaj,25 dkg liszt,12 dkg vaj,kb.1/2 dl tejöl, 2 db tojás.
Elkészítés:
A csirkecombok bőrét lehúzzuk, húsát sóval és grillfűszerekkel bedörzsöljük. Beolajozott tepsire egymás mellé fektetjük és forró sütőbe téve 220 fokon először lefedve 20 percig majd fedő nélkül további 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Közben a lisztből a vajból egy egész tojással, kevés sóval és tejföllel könnyen gyúrható tésztát gyúrunk.
Hal lé
Hozzávalók:
* 1 db 5 kg feletti ponty
* 1 kg makói hagyma / 5 kg hal
* házi pirospaprika (szegedi vagy kalocsai)
* só
* 1 l víz / 1 kg halhús
Elkészítés:
Fejet levágjuk, a halat kifilézzük. Kopoltyú, szem, keserű fog nem
maradhat a halban. A lábosba alulra rakjuk a fölkarikázott jó makói
hagymát (errefelé a talaj adottságai miatt jobb ízű a hagyma), majd a
fejet (nem árt ha veszünk még vagy 3-4 db-t), úszókat és a csontot.
Felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel, és Kb 5-6 órát lassú tűzön
főzzük, míg a fej, a csontok teljesen szét nem esnek.
Hozzávalók:
Tésztához:
7 tojás, 7 ek. kristálycukor,7 ek. liszt,
1ek. víz, 1 ek. rum, 2 ek. kakaópor
1 csom.sütőpor
Krémhez:
4 dl tejszín, 1 ek. zselatinpor, 1 dl víz,
10 dkg aszalt alma, 1 csokoládés pudingpor, 4 dl tej, 4 ek. kristálycukor,
0,5 dl rum
Díszítéshez:
2 dl tejszín,
1 kiskanál zselatinpor,
0,5 dl víz,
1 ekanál kakaópor,6 dkg fehércsokoládé- reszelék
Elkészítés:
Tészta készítés:
A tojássárgáját habosra keverjük a kristálycukorral , a vízzel és a rummal.
15 éve | Kiss Judith | 1 hozzászólás
Meglehetősen macerás és munka igényes, bár nem bunyolult.
1 adag porcukor, 1adag mandula
Elkészítés:
A mandulát megtörjük, a barna héját eltávolítjuk, majd megőröljük a szemeket. Ezután lemérjük és ugyan annyi porcukrot adunk hozzá, majd ezzel jól elvegyítjük. Eleinte kilátástalannak tűnik a dolog, de a kezünk melegétől kioldódik a mandulaolaj, és szépen lassan összekezd állni a massza. Ekkor kész a marcipánunk. Ha túl keményre sikeredett, 25dkg masszához 1 tojásfehérjét adunk, és ezzel lazíthatjuk meg.
|
Hozzávalók: |
|
|
30 dkg lencse
|
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, hasábokra vágjuk, és egy tepsibe tesszük. A hagymát először félbe vágjuk, majd felkarikázzuk, a felét rászórjuk a krumplira, és megsózzuk. A csülköt besózzuk, bedörzsöljük a borssal és az összezúzott fokhagymával, majd a krumplira fektetjük. Az egészet megszórjuk majorannával, majd a maradék hagymakarikát a csülökre szórjuk.
Hozzávalók:
1 kis pulykamell, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 1 tojássárga, 10 dkg mandula, 1dl száraz fehérbor, 1 üveg őszibarackbefőtt (vagy friss őszibarack), késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, 1-1 mokkáskanál só és őrölt fehér bors.
Elkészítés:
A pulykamellet kicsontozom, lebőrözöm, és nyolc-vékony-szeletrevágom. Hús-kalapáccsal gyengén kiverem és megsózom. A vajat megmelegítem, és a reszelt-sajttal, fűszerekkel, a tojássárgájával habosra keverem.
Zöldséges pulyka pennével
Egy vöröshagymát felaprítok, kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzáadok 30 dkg csíkokra vágott pulykahúst.
Átforgatom és vízzel felengedem.
Hozzáadok 3 marék zöldborsót, 20 dkg felaprított gombát, és 2 felkockázott sárgarépát.
Borssal, ételízesítõvel fűszerezem.
Amikor minden megpuhult 1 evõkanál vízzel elkevert étkezési keményítõt öntök a húsra.
Besűrítem és kifõzött pennetésztával összekeverve, reszelt sajttal megszórva tálalom.
csirkemell, a bundához: 6 evõkanál liszt, 3 evõkanál étkezési keményítõ, 1.5 kiskanál sütõpor, csipetnyi só, 1 egész tojás, 1 evõkanál olaj, kevés víz a mázhoz: méz, ketchup, szezámmag, chili (Erõs Pista)
- A húst felkockázzuk kis darabokra.
(besózhatjuk vagy fûszerezhetjük ízlés szerint).
- Sûrû bundát készítünk: a lisztet, keményítõt, sütõport, tojást,olajat összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy sûrû masszát kapjunk.
Hozzávalók:
fahéj
Elkészítés
A tortaforma alját folpackkal kibéleljük, a kapcsos rész rácsatolásával rögzítjük.
Hozzávalók:
Elkészítés
a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két cipót formálunk belőle.
Hozzávalók:
Elkészítés
Összekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a kakaót, majd kikeverjük a vajjal. Összedolgozzuk a zabpehellyel, a rummal és a feketekávéval, majd egy napig állni hagyjuk.
Hozzávalók:
Elkészítés
8 tojás sárgáját habosra keverünk 25 dkg porcukorral, 25 dkg darált dióval, a citrom héjával. Könnyedén beleforgatjuk a 8 tojás felvert habját. Előmelegített sütőben, lassú tűzön sütjük 50 percig.
Hozzávalók:
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük. Kinyújtjuk mindkettőt, és kikent, lisztezett őzgerincformákba tesszük úgy, hogy egyik oldalán túllógjon, és majd a végén rá tudjuk hajtani a tetejére.
Hozzávalók:
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, gáztepsi hátulján 2 lapot sütünk belőle.
A 6 tojás fehérjét 25 dkg cukorral kemény habbá verjük. Belekeverünk 10
dkg réteslisztet és 15 dkg kókuszreszeléket. Vajazott, lisztezett
tepsiben (vagy 26 cm átmérőjű tortaformában) sütjük, szép
barnásrózsaszínre (hamar megsül).
Hozzávalók:
Elkészítés
4 tojásfehérjét, 30 dkg kristálycukrot és 10 evőkanál forró vizet kemény habbá verünk, ehhez hozzáforgatjuk a 4 tojássárgából, 10 dkg darált dióból, 20 dkg lisztből és 1 csomag sütőporból összekavart masszát. Kikent, lisztezett 2 darab őzgerincformába öntjük, és 200 fokon 20 percig sütjük.
| Hagymás sajtos | [nyomtatható verzió] |
A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel és a mustárral
összekeverjük. A
hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és a sajthoz adjuk. Megsózzuk,
borssal fûszerezzük és a kenyerekre
kenjük. Sütõlapra rakjuk, majd
elõmelegített sütõben 180 °C-on (légkeveréses
sütõben 160
°C) aranybarnára sütjük. |
| HOZZÁVALÓK |
| - 40 dkg sajt - 4 evõkanál tejföl - 2 kiskanál mustár - 1 csomó újhagyma - só - õrölt fehér bors - 12 szelet szendvicskenyér |
A tortalaphoz a 4 tojás fehérjét 2 evőkanál vízzel felverjük, hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
7 dl-es üvegbe tesszük a fűszereket, felöntjük az olajjal. Kb. 2 hétig sötét helyen érleljük. Majd leszűrjük.
MegjegyzésEllentétben a készen vett olajokkal, olcsóbb, készítése egyszerű, és sokoldalú a felhasználási lehetősége.
Keverjük össze a hozzávalókat, tartsuk fűszeres üvegben. Felhasználása ízesítésre: vajkrémhez, vajas kenyérre szórva, sült húsokhoz (bedörzsölve), pörköltekhez, levesekhez. Az ételkészítésnél vegyük figyelembe a sótartalmát, felhasználás előtt mindig rázzuk össze, mert az apróbb részek az üveg aljára szeretnek potyogni.
A zöldségeket alaposan megmossuk és megpucoljuk. A petrezselyemgyökeret, a répát, zellert és fokhagymát apró lyukú reszelőn lereszeljük (én a sajtreszelőt szoktam használni). A vöröshagymát, a póréhagymát és a petrezselyemzöldét apróra vágjuk. Összekeverjük az egészet és vékonyan elterítve (tepsiben, vagy zsírpapíron) hagyjuk, hogy kiszáradjon (kb.
Hozzávalók:
2 kg narancsot vásárolunk, alaposan megmossuk, majd a sárga héját burgonyahámozóval, vagy egy éles késsel lehántjuk és szálkásra összevagdaljuk. A fehér bundát lebontjuk és kidobjuk. A narancs húsát összekockázzuk apróra, a magokat kiszedjük.
A birsalmákat alaposan megmossuk, dörzsis szivaccsal is, majd egy nagy edényben puhára főzzük héjastul (30 perc). Ha van kuktában még jobb és gyorsabb. Ha meghűl, leszedem a magházról, a hibás belső részeket kivágom. Ezután botmixerrel összeaprítom, és hozzáadom a 80 dkg cukrot (nem kevesebbet, mert akkor megromlik, megpenészedik, mivel a cukor tartósít!). Összekeverem. Ezután beteszem a mikróba (jénai vagy műanyag tálban), és 4x5 percig forrósítom.
Szép estét kivánok mindenkinek! Már megint az elő ételek probléma, mi sem egyszerűbb.
Okos ügyes konyha tündér, le sütőtt a nyáron rengeteg padlizsánt és a mélyhütőbe raktározta el, de aki nem az sem baj, mert lehet kapni a márketekbe. Tehát megsütjük a padlizsánt le pucoljuk és egy tánnyérba tesszük, hogy fojjon ki a leve,mert a többi már egyszerübb egy pofonnál is.
Vesszük a robotot, belé tesszünk egy hagymát, és másodpercek alatt apróra van vágva, reá helyezzük a padlizsánt, két deci olajat, sót, pici borst, és egy perc alatt meg van, na hozzá teszünk egy kanálnyi ecetet is, aki majonézzel szereti egy tojásból csináltat hozzá ad, még egyszer elinditja a gépet pár másodperc és kész is.
Rakjukk egy tálba a hozzávalókat - kivéve a tejet, a szódabikarbónát és a szalalkálit. A lisztből csak 80 dkg-t használjunk fel. A tejet langyosítjuk meg.
Almás-diós torta
Elkészítése: A babapiskótát tegyük nagy műanyag zacskóba, és nyújtófával zúzzuk teljesen apróra. A margarint olvasszuk meg, dolgozzuk össze a piskótamorzsával, majd nyomkodjuk sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába.
Kókuszos hóemberkék
Elkészítése: A cukrot a vízzel simára keverjük, és simára főzzük. Langyosra hűtjük, és belekeverjük a margarint, majd a kókuszt és végül a tejport. Kis golyókat formálunk belőle, és kókuszba forgatjuk. A közepébe mandulát teszünk. 3 egyre kisebb gömböcskét formáztam, benne persze a hámozott mandula, majd egymás tetejére állítgattam sorban.
Tejfölös-diós torta
Elkészítése: 1.
Töltött burgonya
Hozzávalók:
70-80 dkg darált sertés lapocka
150 gramm sűrített paradicsom
10 dkg bacon
2 fej hagyma lereszelve
4-5 gerezd fokhagyma
Só, bors, majoránna, koriander, bazsalikom, ízlés szerint
1 tk őrölt pirospaprika
10 dkg füstölt illetve sima sajt
2 dl tejföl
1 csomag petrezselyem
6-8 db nagyobb burgonya
Leírás:
A burgonyát meghámoztam, majd tengelye mentén kettévágtam, egy karalábé
vájóval kikapartam a belüket. A kijött darabokat félreraktam.
16 éve | Lőrinczné Csoba Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15dkg kristálycukor,15dkg vaj,4tojássárgája,35dkg liszt,1citrom leve,1sütőpor,meggy.
A hozzávalókat összedolgozzuk,majd diónyi golyókat formázunk a masszából.Ezeket tepsibe rakjuk nem túl közel egymáshoz,mindegyik közepébe fakanál végével kis lyukat fúrunk.A mélyedésekbe
1-1szem meggyet teszünk,és világosra sütjük a süteményt.Olvasztt csokoládéval díszítjük
16 éve | korzistka gavrila | 0 hozzászólás
Hogy meg értsük. Nállunk a reszelt tésztát kus-kus néven árulják az üzletekbe, na ennek semmi köze az igazi Marokkói kus-kushoz, mert az mennyei dolog.
Tehát elő az edényt, olajat belé, fel forrósítjuk, és egy nagyon apróra vágott paprikát belé teszünk, dinszteljük. Amikor félig meg van, hozzá Öntjük a reszelt tésztát, és egy kicsit meg sárgÍtjuk,majd húsleves levével fel öntjük. Teszünk belé két merő kanál pörköltet, megkeverjük és még felöntjük húslevessel, amig ellepi.
Szép napot kivánok mindenkinek!!!
Szép Tündérkék, én hétkőznap, a gyors ételek között kesesgélek, és a kedvtől függően csinálom meg.
Tehát már emlitettem nektek, hogy a nálatok pörköltnek nevezett fő ételt, én nagyobb mennyiségben csinálom meg,és a frigyibe tartom.
Na vegyünk egy zöld borsó konzervet, lehet kilós is, ha nagy a család, felbontjuk és le szűrjük, a levét félre tesszük egy csészébe.
Veszünk egy nagyobb hagymát, apróra vágjuk, egy edénybe olajat öntünk, és a hagymát megdinszteljük.

Hozzávalók:
60 dkg zöldbab
20 dkg bébicukkini
5 szelet bacon
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
petrezselyem
pirospaprika
2 dl tejföl
1 evőkanál cukor
10 db mini grillkolbász
2 db tojás
bors
só
Elkészítés:
A bacont kockára vágjuk, egy edényben zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a
darabolt babot és cukkínit, majd összepirítjuk. Mikor megpirult
meghintjük cukorral, borssal, fűszerpaprikával, és liszttel, hozzáadjuk
a szeletekre vágott fokhagymát, felöntjük vízzel, és puhára főzzük.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús, 50 dkg színes orsótészta, 1 nagy fej
vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál fűszerpaprika, 1 csípős
paprika, 2 paradicsom, 10 dkg füstölt sajt, olaj a
sütéshez és a sütőforma kikenéséhez, őrölt fekete bors, só
A mártáshoz: 3 dkg vaj, 0,5 l tej, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál finomliszt, 200 g tejföl
Elkészítése:
1. A paprikás alap
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a préselt
fokhagymát, az őrölt pirospaprikát és a darált húst, majd összesütjük a
paprikás alapot.
Elkészítés:
olajban vagy (8 dkg) zsírban megpirítjuk a hagymát, beleszórjuk a pirospaprikát, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk benne a feldarabolt húst. A rizst megpirítjuk a maradék zsírban, majd a lecsóval együtt a húshoz öntjük, és készre főzzük.
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás