Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Jeneiné Terike | 5 hozzászólás
Csicsóka pogácsa
20dkg főtt csicsóka,
30dkg liszt,
10dkg margarin,
1dkg élesztő megfuttatva,
1dkg só,
1 dl tej,
1db tojás,
1 tojás sárgája kenéshez,
3dkg dióbél.
Az anyagokat összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük, vékonyra nyújtjuk a tésztát és háromba hajtogatjuk, majd vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk. Tetejére diót szórunk.
VEGYES CÉKLASALÁTA
6 db cékla
1 db fekete retek
1 db kisebb zeller
2 db sárgarépa
4 db csicsóka (vagy helyette főtt krumpli)
kis citromlé, víz, só, méz
A céklát, a feketeretket, a zellert, a sárgarépát .és a csicsókát közepes lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és citromlével, mézzel összekeverjük:
Terike.
12 éve | Barna Pap Mónika | 9 hozzászólás
Tejfölös csicsókasaláta:
csicsóka,tojás,tejföl,mustár,zeller és a levele.
A csicsókát meghámozzuk,feldaraboljuk,sózzuk,borsozzuk és kevés vízzel 5-10 percig pároljuk.A zellert is megpároljuk.A tojásokat keményre főzzük,majd apróra daraboljuk.A tejfölt ízlés szerint sóval,borssal,mustárral kikeverjük ezután összekeverjük a csicsókával,tojással,zellerrel,apróra vágott zeller levelével és jól behűtjük.
Csicsókaszószos tészta:
60 dkg csicsóka,1 dl tejszín,1 dl tej,2 gerezd fokhagyma,só,bors,tárkony.
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg szeletelt bacn szalonna | ||||||
Elkészítés:
A baconszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,
betakarjuk egy újabb sütőpapírral és a tetejére teszünk egy másik
tepsit. 150 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt, megsütjük.
Így a bacon gyakorlatilag zsírmentes, gusztusosan ropogós és szálegyenes
lesz.
Húsok mellé, főzelék mellé aki nem szereti a zsírosat, pogácsa melé vendégváró.
12 éve | Barna Pap Mónika | 3 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg kocka alakú háztartási keksz,
3 cs karamellás pudingpor,
11,5 dl tej,
500 ml habtejszín,
8 ek cukor,
0,5 dl lefőzött kávé,
4 db XL-es sportcsoki,
rum ízlés szerint.
Elkészítés:
A lefőzött kávét cukrozzuk,öntünk bele tejet és rumot.Egy közepes méretű tepsibe teszünk 1 sor tejes-kávéba mártott kekszet.
A pudingot 1 liter tejjel megfőzzük,édesítjük,majd rá is öntjük a keksz alapra.
A tejszínt habbá verjük cukorral és a 3/4 részét a kihűlt pudingra simítjuk.
Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
3 tojássárgája
3 tojásfehérje (kemény habbá verve)
2 evőkanál olaj
5 dl tej
5 dkg élesztő
6 dkg kristálycukor
csipetnyi só
Krém:
30 dkg margarin
20 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
2 vaníliás cukor
Tetejére kristálycukor és vágott dió.
Elkészítés:
A felfuttatott élesztőt és a tészta hozzávalóit össze kell dolgozni, hat felé elosztani, és fél órát hagyni állni.
A tésztát vékonyra ki kell sodorni, megkenni a krémmel, összetekerni, és mint a kalácsot és összefonni.
Almakrémes piskóta
Hozzávalók: 7 db tojás, 7 evőkanál liszt, 7 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál rum, 1 kg savanykás alma.
Krémhez: 20 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, 2 és fél dl tej, 1 csomag vaníliás puding.
Mázhoz: 1 tábla Katica tej- vagy étcsokoládé tortabevonó.
Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk, és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot, a tojássárgáját és végül a lisztet.
Spagetti diós sajtszósszal!
Ha egy finom tészta ételre vágyunk, íme, egy fantasztikust olaszos tészta étel, dióval és sajttal ötvözve.
Hozzávalók:
50 dkg olasz spagetti, 30 dkg reszelt ementáli, 10 dkg tört dió, 5 dl tej, só, bors, őrölt szerecsendió, citromlé, olaj.
A tejet forraljuk, fel majd tegyük bele az ementáli sajtot, és addig keverjük, amíg a sajt fel nem olvad. Adjuk hozzá a diót, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd adjunk hozzá egy kanál citromlevet is.Közben a tésztát forrásban levő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
Hozzávalók:
1 l paradicsompüré 100%-os,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
15 dkg sonka vagy bacon,
10 dkg kemény sajt,
25 dkg makaróni tészta,
2 ek olivaolaj,
fél tk. majoranna,
1 tk, bazsalikom,
1 tk oregáno,
csipet cukor,só,
1 marék zsemlemorzsa.
Elkészítés:
Tegyük fel a tésztavizet főni kevés sóval,olivaolajjal,ha forr fözzük ki a tésztát fogkeményre azaz al dentére.
Olivaolajon pároljuk üvegesre a felkockázott vöröshagymát csipet sóval,majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a felkockázott sonkát.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 cs spagetti,
2 tojás,
2 dl tej,
20 dkg reszelt sajt,
só.
Feltét:
10 dkg téliszalámi,
10 dkg füstölt sonka,
15 dkg lecsepegtetett gombakonzerv,
1 kis fej hagyma,
bazsalikom,
só,bors.
Elkészítés:
A tésztát al dente módon,azaz fogkeményre főzöm,és alaposan lecsepegtetem.
Összekeverem a tojásokat a tejjel,sóval,reszelt sajttal.
Ebbe elkeverjük a tésztát és egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítem kb. 1,5-2 centi vastagon.
Ráteszem a vékony szeletekre vágott szalámit,sonkát,gombát,hagymát.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell,
30 dkg trappista sajt,
1 cs bacon,
2 tojás,
liszt,
2 ek. csirke fűszerkeverék,só.
Elkészítés:
A húst pörkölt méretű kockákra vágjuk,sózzuk és egy kanálnyi olajon megpirítjuk,majd hozzáadva a 2 ek. csirkefűszerkeveréket lefedve lassű túzön majdnem puhára pároljuk,időnként ha kell a vizet pótoljuk.
Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
A kockákat bepanírozzuk lisztbe,felvert tojásba,majd reszelt sajtba.
Egy őzgerinc formát kibélelünk szalonnaszeletekkel és beletesszük a bepanírozott húskockákat.
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell,
10 dkg kukorica dara,
1 dl olaj,
2-2 db paradicsom és paprika,
1 dl sűrített paradicsom,
1 kiskanál vegeta,
só,bors.
Elkészítés:
A húst kis szeletekre vágjuk,sózzuk,borsozzuk,ezután kukoricadarába forgatjuk és forró olajban mindkét oldalát hírtelen megsütjük aranysárgára.
Kiszedjük a husikat,majd a visszamarad olajban az apróra vágott paprikát,paradicsomot megpároljuk,a sűrített paradicsomot hozzáöntjük.
Mikor szép sűrű szaftot kapunk belerakjuk az elősütött husikákat és együtt főzzük lassú tűzön készre főzzük,kb 30 perc alatt kész.
12 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6 db tojás,
15 dkg cukor,
5 dkg vaj,
10 dkg liszt,
5 dkg darált mandula,
5 dkg kakaópor,
3 dkg étkezési keményítő,
1 üveg körte befőtt,
500 ml tejszínhab,
20 dkg szamócalekvár.
Diszítéshez:
5 dkg pirított mandula lapocska,
tortadara.
Elkészítés:
26 cm tortaforma alját kenjük ki vajjal.
Sütőt melegítsük elő 190 fokra.
6 db tojássárgáját keverd habosra a cukorral és az olvasztott vajjal.
6 tojásfehérjéből verj kemény habot,majd óvatosan keverd hozzá a tojássárgájás masszához.
Hozzávalók:
2 tojás,
1 kk. só,
2 kk. cukor,
0,5 dl olivaolaj,
2 dl tejföl,
1kk. pizza fűszer,
2 ek.konzerv paradicsom,
30 dkg liszt,
fél cs. sütőpor, a tetejére
10 dkg reszelt sajt.
A tojásokat egy tálban verjük fel habosra, majd adjuk hozzá a tejfölt, és szép lassan csurgassuk bele az olajat. Adjunk hozzá kevés sót, cukrot, a pizza fűszert, végül a sütőporral elkevert lisztet is dolgozzuk bele.
Ez a finom fetasajtos finomság gyorsan elkészíthető, így akár fél óra alatt remek vacsora válhat belőle.
Hozzávalók:
50dkg leveles tészta
4 fej lilahagyma
6 db paradicsom
250gr feta sajt
pici olíva olaj
pici só
A tésztát 4mm vastagra nyújtjuk, paradicsomot, hagymát felszeleteljük, és a tésztára tesszük, a sajtot rámorzsoljuk, picit sózzuk, és pici olajjal meglocsoljuk előmelegített sütőben 25-30perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók:
1 db gyümölcstorta piskóta (készen kapható),
30 dkg natúr krémsajt,
2 db tojás,
fél pohár tejföl,
3 evőkanál cukor, f
él kg szép gyümölcs (egyféle) leginkább: eper vagy kivi.
Elkészítése:
A krémsajtot habosra keverjük 1 evőkanál cukorral, a tejföllel és a tojásokkal, majd a piskótára terítjük. Meleg sütőben, kb. 20 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni
Nem messze van tőlünk és most halottam róla és utánna néztem ,egyszerű de biztosan finom étel.
A hozzávalók minden háztartásban adottak, az olcsó kategóriába sorolnám.
Hozzávalók.
15 dkg szalonna,
2 közepes vöröshagyma,
3 gerezd foghagyma,
40 dkg tarhonya,
1 kg burgonya,
pirospaprika, só, bors.
A szalonnát felkockázzuk a hagymával együtt és olajon kisütjük, illetve megfonnyasszuk. Hozzáadjuk a tarhonyát majd ezzel is összepirítjuk.
Tészta hozzávalói:
1 evőkanál 20%-s tejföl | ||||||
1/2 kávéskanál szódabikarbóna | ||||||
1 db tojás | ||||||
15 dkg vaj | ||||||
25 dkg rétesliszt | ||||||
20 dkg liszt | ||||||
1 csipet só | ||||||
Krém hozzávalói:
1 csipet só | ||||||
1 evőkanál porcukor | ||||||
25 dkg vaj | ||||||
6 evőkanál rétesliszt | ||||||
1 liter tej (2.8%) | ||||||
25 dkg cukor | ||||||
Máz:
2 evőkanál tej (2.8%) | ||||||
1 evőkanál étkezésikeményítő | ||||||
1 evőkanál kakaópor | ||||||
15 dkg porcukor | ||||||
15 dkg vaj | ||||||
Tészta elkészítése:
A lisztet a sütőporral és a
sóval összeszitáljuk, majd elmorzsoljuk a vajjal.
Albán krémes
1 tábla étcsokoládé | ||||||
2 csomag habfixáló | ||||||
5 evőkanál kakaópor | ||||||
4 evőkanál porcukor | ||||||
5 dl tejszín | ||||||
Lehet mélyhűtött levelestészta |
||||||
Levelestészta:
|
||||||
1 kávéskanál só | ||||||
1 teáskanál ecet | ||||||
50 dkgvaj | ||||||
50 dkg liszt | ||||||
a |
Sárgakrém
1 csipet só | ||||||
1 db vaníliarúd | ||||||
15 dkg liszt | ||||||
3 db tojásfehérje | ||||||
5 db tojás | ||||||
25 dkg cukor | ||||||
1 liter tej (2.8%) | ||||||
Készíthetjük a tésztát magunk is, de bolti leveles tésztából is finom.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
1 tojássárgája
pici só
fél csomag sütőpor
2 evőkanál cukor
Hozzávalók a töltelékhez:
40 dkg darált mák
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg margarin
1 citrom
3 tojássárgája
4 tojásfehérje
A kenéshez:
1 tojássárgája
Mákos kocka |
Elkészítés: A tésztához a lisztet, a margarint, a tojássárgáját, a sütőport és a pici sót négy evőkanál vízzel összegyúrjuk, és simává dolgozzuk.
8 db csirke felsőcomb | ||||||
1 kiskanál kakukkfű | ||||||
1 kiskanál bazsalikom | ||||||
1 késhegynyi rozmaring | ||||||
1 kiskanál oregáno | ||||||
1 kiskanál bors | ||||||
ízlés szerint só | ||||||
1 dl száraz fehérbor | ||||||
15 dkg bacon | ||||||
A borban elkeverem a fűszereket és belemasszírozom a
csirkecombokba, az sem baj ha a bőre alá is jut, majd páclével leöntve
bő egy órára hűtőbe teszem.
2 evőkanál olaj | ||||||
ízlés szerint konyhasó | ||||||
ízlés szerint bors | ||||||
1 dl száraz fehérbor | ||||||
16 szelet bacon | ||||||
1 dkg karaván sajt | ||||||
1 doboz ananász befőtt | ||||||
2 db csirkemell | ||||||
A csirkemellet kicsontozzuk, majd lapjában bevágjuk és
nagyobb szeletté verjük, két fólia között.
A remulád mártás (sauce remoulade) egy majonézes mártás, amelybe többféle, apróra vágott pikáns finomság kerül. Nagyon ízletes kiegészítője hideg vagy meleg húsoknak, akár zöldségeknek, szendvicseknek is, így kiválóan alkalmas hideg büféhez vagy grílezésre. A következő recept elkészítéséhez digitális mérleg használatát javasolják a pontosság érdekében.
Természetesen a profi szakács nélküle is boldogúl a gyakorlat teszi mesteré.
Sonkás Rétes
Hozzávalók: 2 csomag réteslap |
||||||
2 evőkanál olaj | ||||||
2 dl 20 %-s tejföl | ||||||
1 ízlés szerint bors | ||||||
1 késhegynyi rozmaring | ||||||
1 teáskanál majoranna | ||||||
3 gerezd fokhagyma | ||||||
5 db tojás | ||||||
20 dkg főtt füstölt sonka | ||||||
2 fej vöröshagyma | ||||||
10 dkg baconszalonna | ||||||
A ledarált bacont és vöröshagymát pároljuk át, egy evőkanál
olajon.
Ízlés szerint bors
2 dl olaj
ízlés szerint konyhasó
2 dl tej (2.8%)
3 db tojás
25 dkg spenót
50 dkg tehéntúró (félzsíros)
4 csomag réteslap
A megmosott spenótot vagdaljuk apróra és sózzuk be. Amíg áll a túrót, a
tojásokat, a tejet, borssal ízesítve keverjük össze. A kinyomkodott
spenótot forgassuk bele.
Egy kerek sütőformát vagy tűtálló tálat kenjünk ki olajjal és béleljünk
ki egy réteslappal, majd ezt is megolajozva, még egyet terítsünk bele.
6 csomag réteslap | ||||||
40 dkg lapocka (sertés) | ||||||
40 dkg marhahús közepes zsírtartalmú | ||||||
4 fej vöröshagyma | ||||||
4 db tojás | ||||||
2 dl olaj | ||||||
ízlés szerintbors | ||||||
ízlés szerint só | ||||||
2 dl szóda | ||||||
A húsokat daráljuk meg.
Egy kisebb edénybe öntsd 5 dl vizet, tegyél bele 2 kk sót és 1 ek maragint, és forrald fel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Miután kihűlt, keverj hozzá 1 zacskó sütőport. Egy kerek formát kenj meg pici olajjal, majd helyezz rá 2 réteslapot. Ezután három réteslapot kicsit gyűrj össze, és tedd őket az alsó 2 réteslapra. Locsold meg a vizes keverék 1/3-ával.
Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű 2,5 l térfogatú sütőformához:
Az omlós tésztához:
10 dkg Rama margarin,
12,5 dkg búzaliszt,
3 dkg őrölt mandula,
4 dkg méz.
A piskótatésztához:
2 db tojás,
7,5 dkg méz,
1 csipet só,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
8 dkg teljes kiőrlésű liszt,
1 teáskanál sütőpor,
3 evőkanál narancsdzsem.
A "rátéthez":
10 levél zselatin,
50 dkg sovány túró,
12,5 dkg méz,
1 teáskanál reszelt narancs-héj,
2 db narancs,
2 db grapefruit,
2,5 dl tejszín.
Különleges piskótás sütemény
Íme, egy finom piskóta, amely dióval és vanília pudinggal készül, és csoki darával díszítjük.
A piskótához:
8 db tojás,
12 evőkanál cukor,
8 evőkanál liszt,
8 evőkanál darált dióbél,
1 csomag sütőpor.
A pergelt cukorhoz:
20 dkg cukor.
A krémhez:
4 dl tej,
25 dkg Rama margarin,
1 csomag vaníliás pudingpor,
2 db tojás sárga,
20 dkg porcukor,
3 csomag vaníliás cukor,
a glazúrhoz:
2 db tojásfehérje,
10 dkg porcukor,
5 dkg pergelt dióbél, vagy csokoládédara.
50 dkg lilakáposzta,
50 dkg fejes káposzta,
50 dkg kelkáposzta,
60 dkg darált hús,
3 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
25 dkg reszelt trappista sajt,
só,bors,
kömény,
1 kk fűszerpaprika.
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megpároljuk,hozzáadjuk a darált húst,fűszerezzük majd fehéredésig kevergetjük és belekeverjük a zúzott fokhagymát is.A káposztákat vékonyra szeleteljük és sós,forró vízben roppanósra főzzük,leszűrjük.Kivajazunk egy tepsit,a lilakáposztát alulra szórjuk,befedjük a darált hús felével,megszórjuk reszelt sajttal.Fejes káposztát rászórjuk,maradék hús,reszelt sajt.Kelkáposzta csíkokkal fedjük be és ráreszeljük a maradék sajtot (egy nagy bögre tejföllel is nyakonönthetjük a végén).180 fokon pirosra sütjük.
Bejglifelfújt:
diós és mákos bejgli vegyesen,
1 liter tej,
4 tojás,
5 dkg vaj,
1 rúd vanília,
2 ek sárgabarack lekvár,
2 db alma,
fahéj ízlés szerint.
Elkészítés:
4 dl tejet felforralunk a vanília kikapart belsejével.addig egy jénait kivajazunk.
Belesorakoztatjuk a bejgli szeleteket )kb 2-sor).A felforrt tejet ráöntjük a bejglikre,és állni hagyjuk hogy jól beigya a tejet.
A maradék tejet elkeverjük a tojások sárgájával és szintén a bejglikre öntjük.A vajat a tetejére vagdossuk,megszórjuk fahéjjal és ráreszeljük az almákat.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás