Sütés főzés Blog: 2012. január

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2012. január

Csicsóka pogácsa

 

20dkg főtt csicsóka,

30dkg liszt,

10dkg margarin,

1dkg élesztő megfuttatva,

1dkg só,

1 dl tej,

1db tojás,

1 tojás sárgája kenéshez,

3dkg dióbél.

 

Az anyagokat összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük, vékonyra nyújtjuk a tésztát és háromba hajtogatjuk, majd vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk. Tetejére diót szórunk.

 

VEGYES CÉKLASALÁTA

 

6 db cékla
1 db fekete retek
1 db kisebb zeller
2 db sárgarépa
4 db csicsóka (vagy helyette főtt krumpli)
kis citromlé, víz, só, méz

 

A céklát, a feketeretket, a zellert, a sárgarépát .és a csicsókát közepes lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és citromlével, mézzel összekeverjük:

 

Terike.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Mindenképp kipróbálom a csicsókát még sosem ettem,köszönjük a recepteket:)

Tovább 

Tejfölös csicsókasaláta:

csicsóka,tojás,tejföl,mustár,zeller és a levele.

 

A csicsókát meghámozzuk,feldaraboljuk,sózzuk,borsozzuk és kevés vízzel 5-10 percig pároljuk.A zellert is megpároljuk.A tojásokat keményre főzzük,majd apróra daraboljuk.A tejfölt ízlés szerint sóval,borssal,mustárral kikeverjük ezután összekeverjük a csicsókával,tojással,zellerrel,apróra vágott zeller levelével és jól behűtjük.

 

 

 

 


Csicsókaszószos tészta:

60 dkg csicsóka,1 dl tejszín,1 dl tej,2 gerezd fokhagyma,só,bors,tárkony.

Utolsó hozzászólás

Madarász Lajosné Éva üzente 12 éve

Köszönöm ezeket a recepteket.Sikerült szerezni a Nővérkémnek Pesten a
Vöröskeresztbe tavasszal csicsókagumót ,ő elhozta nekem ,elültettük és
pár db kivételével szépen előjöttek,most már kb 30 cm.sek remekül érzik
a homokos földben magukat és várom a termést.Üdv. Éva

Tovább 

 

 Bacon chips

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók 4 személyre:


10 dkg szeletelt bacn szalonna

Elkészítés:

A baconszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, betakarjuk egy újabb sütőpapírral és a tetejére teszünk egy másik tepsit. 150 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt, megsütjük. Így a bacon gyakorlatilag zsírmentes, gusztusosan ropogós és szálegyenes lesz.

 

Húsok mellé, főzelék mellé aki nem szereti a zsírosat, pogácsa melé vendégváró.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

huha ez nagyon jóóóóóóóóóóóóó! köszike

Tovább 

 

Hozzávalók:

25 dkg kocka alakú háztartási keksz,

3 cs karamellás pudingpor,

11,5 dl tej,

500 ml habtejszín,

8 ek cukor,

0,5 dl lefőzött kávé,

4 db XL-es sportcsoki,

rum ízlés szerint.

 


Elkészítés:

A lefőzött kávét cukrozzuk,öntünk bele tejet és rumot.Egy közepes méretű tepsibe teszünk 1 sor tejes-kávéba mártott kekszet.

pudingot 1 liter tejjel megfőzzük,édesítjük,majd rá is öntjük a keksz alapra.

A tejszínt habbá verjük cukorral és a 3/4 részét a kihűlt pudingra simítjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszi.Szuperül néz ki.Ezt megcsinálom.

Tovább 

 Ostoros kalács

12 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Hozzávalók:

Tészta:

 

60 dkg liszt

3 tojássárgája

3 tojásfehérje (kemény habbá verve)

2 evőkanál olaj

5 dl tej

5 dkg élesztő

6 dkg kristálycukor

csipetnyi só



Krém:

 

30 dkg margarin

20 dkg cukor

2 evőkanál kakaó

2 vaníliás cukor
Tetejére kristálycukor és vágott dió.



Elkészítés:

A felfuttatott élesztőt és a tészta hozzávalóit össze kell dolgozni, hat felé elosztani, és fél órát hagyni állni.
A tésztát vékonyra ki kell sodorni, megkenni a krémmel, összetekerni, és mint a kalácsot és összefonni.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Én is szoktam ilyent sütni, arra kell vigyázni, hogy magas oldalú legyen a tepsi.
(Egyszer megjártam vele.) Egyébként mesésen finom!!!

Tovább 

 Almakrémes piskóta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Almakrémes piskóta


Hozzávalók: 7 db tojás, 7 evőkanál liszt, 7 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál rum, 1 kg savanykás alma.

Krémhez: 20 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, 2 és fél dl tej, 1 csomag vaníliás puding.

Mázhoz: 1 tábla Katica tej- vagy étcsokoládé tortabevonó.

Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk, és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot, a tojássárgáját és végül a lisztet.

Utolsó hozzászólás

Takács Mihály üzente 12 éve

Biztos finom, holnap kipróbálom!

Tovább 

 Spagetti diós sajtszósszal!

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Spagetti diós sajtszósszal!


Ha egy finom tészta ételre vágyunk, íme, egy fantasztikust olaszos tészta étel, dióval és sajttal ötvözve.

Hozzávalók:

50 dkg olasz spagetti, 30 dkg reszelt ementáli, 10 dkg tört dió, 5 dl tej, só, bors, őrölt szerecsendió, citromlé, olaj.

A tejet forraljuk, fel majd tegyük bele az ementáli sajtot, és addig keverjük, amíg a sajt fel nem olvad. Adjuk hozzá a diót, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd adjunk hozzá egy kanál citromlevet is.Közben a tésztát forrásban levő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

Tovább 

Hozzávalók:

1 l paradicsompüré 100%-os,

1 fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

15 dkg sonka vagy bacon,

10 dkg kemény sajt,

25 dkg makaróni tészta,

2 ek olivaolaj,

fél tk. majoranna,

1 tk, bazsalikom,

1 tk oregáno,

csipet cukor,só,

1 marék zsemlemorzsa.

 


Elkészítés:

Tegyük fel a tésztavizet főni kevés sóval,olivaolajjal,ha forr fözzük ki a tésztát fogkeményre azaz al dentére.

Olivaolajon pároljuk üvegesre a felkockázott vöröshagymát csipet sóval,majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a felkockázott sonkát.

Tovább 

Hozzávalók:

1 cs spagetti,

2 tojás,

2 dl tej,

20 dkg reszelt sajt,

só.

 

Feltét:

10 dkg téliszalámi,

10 dkg füstölt sonka,

15 dkg lecsepegtetett gombakonzerv,

1 kis fej hagyma,

bazsalikom,

só,bors.

 

 


Elkészítés:

A tésztát al dente módon,azaz fogkeményre főzöm,és alaposan lecsepegtetem.

Összekeverem a tojásokat a tejjel,sóval,reszelt sajttal.

Ebbe elkeverjük a tésztát és egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítem kb. 1,5-2 centi vastagon.

Ráteszem a vékony szeletekre vágott szalámit,sonkát,gombát,hagymát.

Tovább 

Hozzávalók:

60 dkg pulykamell,

30 dkg trappista sajt,

1 cs bacon,

2 tojás,

liszt,

2 ek. csirke fűszerkeverék,só.

 

 


Elkészítés:

A húst pörkölt méretű kockákra vágjuk,sózzuk és egy kanálnyi olajon megpirítjuk,majd hozzáadva a 2 ek. csirkefűszerkeveréket lefedve lassű túzön majdnem puhára pároljuk,időnként ha kell a vizet pótoljuk.

Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.

A kockákat bepanírozzuk lisztbe,felvert tojásba,majd reszelt sajtba.

Egy őzgerinc formát kibélelünk szalonnaszeletekkel és beletesszük a bepanírozott húskockákat.

Tovább 

Hozzávalók:

60 dkg pulykamell,

10 dkg kukorica dara,

1 dl olaj,

2-2 db paradicsom és paprika,

1 dl sűrített paradicsom,

1 kiskanál vegeta,

só,bors.

 

 


Elkészítés:

A húst kis szeletekre vágjuk,sózzuk,borsozzuk,ezután kukoricadarába forgatjuk és forró olajban mindkét oldalát hírtelen megsütjük aranysárgára.

Kiszedjük a husikat,majd a visszamarad olajban az apróra vágott paprikát,paradicsomot megpároljuk,a sűrített paradicsomot hozzáöntjük.

Mikor szép sűrű szaftot kapunk belerakjuk az elősütött husikákat és együtt főzzük lassú tűzön készre főzzük,kb 30 perc alatt kész.

Tovább 

Hozzávalók:

6 db tojás,

15 dkg cukor,

5 dkg vaj,

10 dkg liszt,

5 dkg darált mandula,

5 dkg kakaópor,

3 dkg étkezési keményítő,

1 üveg körte befőtt,

500 ml tejszínhab,

20 dkg szamócalekvár.


Diszítéshez:

5 dkg pirított mandula lapocska,

tortadara.

 

 


Elkészítés:

26 cm tortaforma alját kenjük ki vajjal.

Sütőt melegítsük elő 190 fokra.

6 db tojássárgáját keverd habosra a cukorral és az olvasztott vajjal.

6 tojásfehérjéből verj kemény habot,majd óvatosan keverd hozzá a tojássárgájás masszához.

Tovább 

 Pizzás maffin!

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Pizzás maffin!
  

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

2 tojás,

1 kk. só,

2 kk. cukor,

0,5 dl olivaolaj,

2 dl tejföl,

1kk. pizza fűszer,

2 ek.konzerv paradicsom,

30 dkg liszt,

fél cs. sütőpor, a tetejére

10 dkg reszelt sajt.

 

A tojásokat egy tálban verjük fel habosra, majd adjuk hozzá a tejfölt, és szép lassan csurgassuk bele az olajat. Adjunk hozzá kevés sót, cukrot, a pizza fűszert, végül a sütőporral elkevert lisztet is dolgozzuk bele.

Utolsó hozzászólás

Szabó Lajosné üzente 12 éve

Köszönöm a receptet,a gyerekeim imádni fogják.

Tovább 

 Fetasajtos-lilahagymás finomság

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Fetasajtos-lilahagymás finomság


Ez a finom fetasajtos finomság gyorsan elkészíthető, így akár fél óra alatt remek vacsora válhat belőle.


Hozzávalók:

 

50dkg leveles tészta
4 fej lilahagyma
6 db paradicsom
250gr feta sajt
pici olíva olaj
pici só

A tésztát 4mm vastagra nyújtjuk, paradicsomot, hagymát felszeleteljük, és a tésztára tesszük, a sajtot rámorzsoljuk, picit sózzuk, és pici olajjal meglocsoljuk előmelegített sütőben 25-30perc alatt készre sütjük.

Tovább 

 Amerikai édes sajttorta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Amerikai édes sajttorta
 

Hozzávalók:

 

1 db gyümölcstorta piskóta (készen kapható),

30 dkg natúr krémsajt,

2 db tojás,

fél pohár tejföl,

3 evőkanál cukor, f

él kg szép gyümölcs (egyféle) leginkább: eper vagy kivi.

 

Elkészítése:

 

A krémsajtot habosra keverjük 1 evőkanál cukorral, a tejföllel és a tojásokkal, majd a piskótára terítjük. Meleg sütőben, kb. 20 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni

Tovább 

 Nyárlőrinci tutajos

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Nyárlőrinci tutajos

Nem messze van tőlünk és most halottam róla és utánna néztem ,egyszerű de biztosan finom étel.

A hozzávalók minden háztartásban adottak, az olcsó kategóriába sorolnám.

Hozzávalók.

 

15 dkg szalonna,

2 közepes vöröshagyma,

3 gerezd foghagyma,

40 dkg tarhonya,

1 kg burgonya,

pirospaprika, só, bors.

 

A szalonnát felkockázzuk a hagymával együtt és olajon kisütjük, illetve megfonnyasszuk. Hozzáadjuk a tarhonyát majd ezzel is összepirítjuk.

Tovább 

 Budai szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Tészta hozzávalói:

1 evőkanál 20%-s tejföl
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 db tojás
15 dkg vaj
25 dkg rétesliszt
20 dkg liszt
1 csipet só


Krém hozzávalói:

1 csipet só
1 evőkanál porcukor
25 dkg vaj
6 evőkanál rétesliszt
1 liter tej (2.8%)
25 dkg cukor


Máz:

2 evőkanál tej (2.8%)
1 evőkanál étkezésikeményítő
1 evőkanál kakaópor
15 dkg porcukor
15 dkg vaj

Tészta elkészítése:


A lisztet a sütőporral és a sóval összeszitáljuk, majd elmorzsoljuk a vajjal.

Utolsó hozzászólás

Ivicz Miklósné üzente 12 éve

Budai szeletet még nem csináltam, feltétlenül ki fogom próbálni. Több 3 lapos főtt krémes - Lajcsi szelet, Kedvenc szelet - sütit csináltam már, ennek a tölteléke különleges és a máz is. Köszi!!!!

Tovább 

 Albán krémes

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Albán krémes

1 tábla étcsokoládé 
2 csomag habfixáló
5 evőkanál kakaópor
4 evőkanál porcukor
5 dl tejszín

 

Lehet mélyhűtött levelestészta

Levelestészta:

 

1 kávéskanál só 
1 teáskanál ecet
50 dkgvaj
50 dkg liszt
a


Sárgakrém

1 csipet só
1 db vaníliarúd
15 dkg liszt
3 db tojásfehérje
5 db tojás
25 dkg cukor
1 liter tej (2.8%)

Készíthetjük a tésztát magunk is, de bolti leveles tésztából is finom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Marcsi! Nekem is szimpatikusabb tepsiben, rákerül a sor akkor én abban készítem el.
Alig várom lássam :)) te biztosan előbb megcsinálod.
Puszi Marcsi

Tovább 

 Mákos kocka

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
1 tojássárgája
pici só
fél csomag sütőpor
2 evőkanál cukor



Hozzávalók a töltelékhez:
40 dkg darált mák
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg margarin
1 citrom
3 tojássárgája
4 tojásfehérje

A kenéshez:
1 tojássárgája

Mákos kocka
Mákos kocka

Elkészítés: A tésztához a lisztet, a margarint, a tojássárgáját, a sütőport és a pici sót négy evőkanál vízzel összegyúrjuk, és simává dolgozzuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 12 éve

Nagyon jól néz ki és nagyon finom lehet.

Tovább 

 Illatos csirkecomb

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

8 db csirke felsőcomb
1 kiskanál kakukkfű
1 kiskanál bazsalikom 
1 késhegynyi rozmaring
1 kiskanál oregáno
1 kiskanál bors 
ízlés szerint só 
1 dl száraz fehérbor
15 dkg bacon
  



A borban elkeverem a fűszereket és belemasszírozom a csirkecombokba, az sem baj ha a bőre alá is jut, majd páclével leöntve bő egy órára hűtőbe teszem.

Tovább 

 Ananászos csirkemell tekercs

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

2 evőkanál olaj
ízlés szerint konyhasó
ízlés szerint bors
1 dl száraz fehérbor
16 szelet bacon
1 dkg karaván sajt
1 doboz ananász befőtt
2 db csirkemell 



A csirkemellet kicsontozzuk, majd lapjában bevágjuk és nagyobb szeletté verjük, két fólia között.

Tovább 

 Remulád mártás

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Remulád mártás

Remulád mártás

 

A remulád mártás (sauce remoulade) egy majonézes mártás, amelybe többféle, apróra vágott pikáns finomság kerül. Nagyon ízletes kiegészítője hideg vagy meleg húsoknak, akár zöldségeknek, szendvicseknek is, így kiválóan alkalmas hideg büféhez vagy grílezésre. A következő recept elkészítéséhez digitális mérleg használatát javasolják a pontosság érdekében.

Természetesen a profi szakács nélküle is boldogúl a  gyakorlat teszi mesteré.

Tovább 

 Sonkás rétes

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Sonkás Rétes

 

Hozzávalók:


2 csomag réteslap

2 evőkanál olaj
2 dl 20 %-s tejföl
1 ízlés szerint bors
1 késhegynyi rozmaring
1 teáskanál majoranna
3 gerezd fokhagyma 
5 db tojás
20 dkg főtt füstölt sonka
2 fej vöröshagyma 
10 dkg baconszalonna
 



A ledarált bacont és vöröshagymát pároljuk át, egy evőkanál olajon.

Tovább 

 Túrós spenótos burek

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ízlés szerint bors
2 dl olaj
ízlés szerint konyhasó
2 dl tej (2.8%)
3 db tojás
25 dkg spenót
50 dkg tehéntúró (félzsíros)
4 csomag réteslap

A megmosott spenótot vagdaljuk apróra és sózzuk be. Amíg áll a túrót, a tojásokat, a tejet, borssal ízesítve keverjük össze. A kinyomkodott spenótot forgassuk bele.
Egy kerek sütőformát vagy tűtálló tálat kenjünk ki olajjal és béleljünk ki egy réteslappal, majd ezt is megolajozva, még egyet terítsünk bele.

Tovább 

 Húsos burek

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

6 csomag réteslap
40 dkg lapocka (sertés) 
40 dkg marhahús közepes zsírtartalmú
4 fej vöröshagyma 
4 db tojás
2 dl olaj
ízlés szerintbors
ízlés szerint só
2 dl szóda



A húsokat daráljuk meg.

Tovább 

 Túrós burek

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

  • 500 gr rétestészta
  • 600 gr túró
  • 5 dl víz
  • 2 kk só
  • 1 ek margarin
  • 1 sütőpor
  • 0,4 dl olaj
  • 3 ek tej

 

 

Egy kisebb edénybe öntsd 5 dl vizet, tegyél bele 2 kk sót és 1 ek maragint, és forrald fel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Miután kihűlt, keverj hozzá 1 zacskó sütőport. Egy kerek formát kenj meg pici olajjal, majd helyezz rá 2 réteslapot. Ezután három réteslapot kicsit gyűrj össze, és tedd őket az alsó 2 réteslapra. Locsold meg a vizes keverék 1/3-ával.

Tovább 

 Citromos narancsos túrótorta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Citromos narancsos túrótorta
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű 2,5 l térfogatú sütőformához:

 

Az omlós tésztához:

10 dkg Rama margarin,

12,5 dkg búzaliszt,

3 dkg őrölt mandula,

4 dkg méz.

 

A piskótatésztához:

 

2 db tojás,

7,5 dkg méz,

1 csipet só,

1 teáskanál reszelt citromhéj,

8 dkg teljes kiőrlésű liszt,

1 teáskanál sütőpor,

3 evőkanál narancsdzsem.

 

A "rátéthez":

 

10 levél zselatin,

50 dkg sovány túró,

12,5 dkg méz,

1 teáskanál reszelt narancs-héj,

2 db narancs,

2 db grapefruit,

2,5 dl tejszín.

Utolsó hozzászólás

segesdi maria üzente 12 éve

koszike kifogom probalni biztos finom!!!

Tovább 

 Különleges piskótás sütemény

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Különleges piskótás sütemény

  

Íme, egy finom piskóta, amely dióval és vanília pudinggal készül, és csoki darával díszítjük.

 

 

A piskótához:
8 db tojás,

12 evőkanál cukor,

8 evőkanál liszt,

8 evőkanál darált dióbél,

1 csomag sütőpor.

 

A pergelt cukorhoz:

 

20 dkg cukor.

 

A krémhez:

 

4 dl tej,

25 dkg Rama margarin,

1 csomag vaníliás pudingpor,

2 db tojás sárga,

20 dkg porcukor,

3 csomag vaníliás cukor, 

a glazúrhoz:

 

2 db tojásfehérje,

10 dkg porcukor,

5 dkg pergelt dióbél, vagy csokoládédara.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Piroska!

Perger cukor nem lehet mert azt úgy készítjük el.
3 csomag vaníliás cukorról van szó. Előfordúl egy szó lemarad.

Tovább 

50 dkg lilakáposzta,

50 dkg fejes káposzta,

50 dkg kelkáposzta,

60 dkg darált hús,

3 gerezd fokhagyma,

1 fej vöröshagyma,

25 dkg reszelt trappista sajt,

só,bors,

kömény,

1 kk fűszerpaprika.

 


Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megpároljuk,hozzáadjuk a darált húst,fűszerezzük majd fehéredésig kevergetjük és belekeverjük a zúzott fokhagymát is.A káposztákat vékonyra szeleteljük és sós,forró vízben roppanósra főzzük,leszűrjük.Kivajazunk egy tepsit,a lilakáposztát alulra szórjuk,befedjük a darált hús felével,megszórjuk reszelt sajttal.Fejes káposztát rászórjuk,maradék hús,reszelt sajt.Kelkáposzta csíkokkal fedjük be és ráreszeljük a maradék sajtot (egy nagy bögre tejföllel is nyakonönthetjük a végén).180 fokon pirosra sütjük.

Tovább 

Bejglifelfújt:

diós és mákos bejgli vegyesen,

1 liter tej,

4 tojás,

5 dkg vaj,

1 rúd vanília,

2 ek sárgabarack lekvár,

2 db alma,

fahéj ízlés szerint.

 


Elkészítés:

4 dl tejet felforralunk a vanília kikapart belsejével.addig egy jénait kivajazunk.

Belesorakoztatjuk a bejgli szeleteket )kb 2-sor).A felforrt tejet ráöntjük a bejglikre,és állni hagyjuk hogy jól beigya a tejet.

A maradék tejet elkeverjük a tojások sárgájával és szintén a bejglikre öntjük.A vajat a tetejére vagdossuk,megszórjuk fahéjjal és ráreszeljük az almákat.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu