Sütés főzés Blog: 2015. január

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2015. január

Lengyel sörleves / Magyar konyha 1998.
--------------------------------------------------
Hozzávalók:
7,5 dl könnyű, világos sör, 5 dl víz, 2-3 szegfűszeg, egy kevés fahéj, 2 dl tejföl, 4 tojássárgája, 8-10 dkg cukor.
Betétnek: sajt-vagy pirított kenyérkockák.

A sört a vizet, a fűszereket felfőzzük. A nem túl hideg tejfölt, a tojássárgáját és a cukrot egy nagy edényben összekeverjük, hogy azután a forró sörlevet behabarhassuk. Sajtkockákkal, vagy vajban pirított kenyérdarabkákkal tálaljuk.

Tovább 

network.hu

Néha mindannyian megkívánunk egy kis édességet. A hűtőpultok sztárja évek óta a csokoládépuding és az annak álcázott termékek. Talán már futottak bele ehetetlen darabokba – ideje volt, hogy megkóstoljuk mi is, amit lehet. Van ehető bolti puding?

Nagyanyáink a pudingot maguk főzték, liszt, tojás, tej, gyümölcsök, csoki vagy vanília keverékéből. Anyáink inkább már zacskós porral dolgoztak, ami máig megmaradt, bár masszívan felsorakozott melléjük a tégelyekbe, poharakba töltött gyári változat.

Tovább 

 

network.hu

 A zimankós, téli fagyok idején hajlamosak vagyunk arra, hogy feltöltsük zsírraktárunkat, és mire itt vannak az ünnepek már kesergünk a zsírpárnák miatt. Ezt elkerülve már a hidegek beköszönte elején kezdjük el olyan fűszereket használni, melyek melegítő hatásúak.

 

A melegítő hatású fűszerek lényege, hogy belülről melegítenek fel, így nem fázunk annyira, és elkerülhetjük a hatalmas lakomázásokat, mert egyszerűen nem lesz rá szükségünk.

Tovább 

network.hu

Évi tíz számmal, több mint száz oldalon mutatkozik be áprilisban a Jamie Magazin magyar kiadása. A közismert tévés szakács lapja március 25-én jelenik meg, 895 forintért.

 

„A legmagasabb nemzetközi szakmai színvonalat megcélozva készítettük elő kiadói csoportunk első magazinjának megjelenését. Nagy örömünkre szolgál, hogy Jamie Oliver stábja minket tisztelt meg bizalmával. Hónapok óta dolgozunk a lap londoni szerkesztőségével a magyar kiadás előkészítésén.

Tovább 

network.hu

Így lesz még finomabb
A zsemlemorzsát kiválóan helyettesítheti a rakott ételek tetején zúzott burgonyaszirommal. Ha a sajtos makaróni vagy a jénai tálban sütött rakott zöldség csupasznak tűnik, amikor a sütőbe teszi, bontson ki egy zacskó burgonyachipset, vegyen ki egy marékkal, és morzsolja az étel tetejére. Így süsse meg.

Ha legközelebb halat vagy húst készít a grillen, tépjen fel néhány teafiltert, és szórja a tartalmát az áztatott faforgácsra.

Tovább 

network.hu

 A főzés tudománya általában anyáról lányra száll, és az, hogy hogyan kell egy szöget beütni a falba, a dolgos kezű apák tanítják fiaiknak. De azt, hogy milyen apró trükkök léteznek a sütés-főzés és ház körüli teendő könnyebbé tételére, nem biztos, hogy mindig elárulják őseink.

 

 

Nézzünk néhány okos praktikát:

1. Hogy ne csípje a szemünk a hagyma aprítás közben, töltsünk a vágódeszkára egy kevés ecetet, majd egy konyhai papírtörlővel dörzsöljük bele a felületbe.

Tovább 

network.hu

Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás. Igaz ez az étkezésre is, hiszen míg valaki zöldséget zöldséggel eszik, addig a másik kinézi az étlap legkülönlegesebb fogását, vagy éppen megmarad a jól ismert rántott húsnál.

Ha szeretnénk tudni, hogy a csillagjegyünk szerint mi mit és hogyan eszünk az éttermekben, akkor most megtudhatjuk!

Kos: Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy minden szakács csak nekünk főz, éppen ezért nagyon fel tudunk háborodni, ha a napi ajánlat olyasmi, ami egyáltalán nincs ínyünkre.

Tovább 

network.hu

Egy-házi-as vendéglő vagyunk – e találó szójátékkal fogad bennünket Egyházi László, a Marcal étterem tulajdonosa-vezetője, aki 1988 óta Marcalváros gasztronómiai életének meghatározó szereplője.

Igazi családi vállalkozásként működnek, kezdetben ő maga vitte az üzletet, majd csatlakozott hozzá a felesége, később pedig négy fia, Richárd, Dávid, Gergely és Máté. A csapatot Dávid felesége, Eszter, valamint Zsebedics Terézia teszi teljessé.

Tovább 

network.hu

 Az Alpok leggyorsabb főzőtanfolyamát a Nassfeld síterepen lehet kipróbálni. Péntekenként a Millennium-Express sífelvonó kabinjában, amely a tröpolachi völgymegállóból 17 perc alatt szállít fel bennünket a közel 2000 méter magasan található Madritsche megállóig, egy átfogó, villámgyors főzőtanfolyamon vehetünk részt - írja közleményében a síterep.

 

A két séf, Chiara és Christopher, a vendégek szeme láttára varázsol karintiai specialitásokat az asztalra, mint például a Kasnudelnt (ami egy különleges karintiai, házi túróval töltött alpesi tészta).

Tovább 

network.hu

Az ázsiai országok régóta kedvelik és használják a kókuszzsírt, a 20. század végére pedig Amerika és Európa is felfedezte maga számára ezt a zsiradékot. Ehhez persze arra is szükség volt, hogy különféle kutatásokkal kimutassák, milyen egészséges a kókuszzsír használata.

Már néhány éve él a köztudatban, de mostanában hódít igazán teret magának a kókuszzsír. A kókusz gyümölcséből kivont zsiradék újszerű alapanyagnak tűnhet, pedig nem az.

Tovább 

Az vagy, amit megeszel, tartja a mondás, így a hűtőd tartalma sokkal többet elárul rólad, mint gondolnád. Most következik a beavatás az igazi konyhapszichológia legmélyebb bugyraiba, hogy ha a jövőben átlépsz egy új ismerősöd küszöbén, azzal indíts, hogy benézel a hűtőjébe.

 

 

Feltűnően sok a lejárt kaja

Mit árul ez el?
A gazdája előbb vásárol, és csak azután gondolkozik, vagyis kissé felelőtlen alak. Sokkal több ételt vesz, mint amennyit el tud fogyasztani, ami jó eséllyel azt is jelenti, hogy van pénze fölöslegesen költekezni.

Tovább 

network.hu

A fekete erdő torta az egyik legfinomabb tortánk, még kezdő háziasszonyok is könnyedén el tudják készíteni egy hétvégén. Íme a fekete erdő torta receptje!


Hozzávalók: A tésztához: 7 tojás, 25 dkg cukor, 15 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 5 dkg kakaópor, 6 dkg vaj. A töltelékhez: 46 dkg meggybefőtt, fél liter meggylé, 4 dkg cukor, fél rúd

 

fahéj, 2 púpozott kávéskanál étkezési keményítő. A díszítéshez: háromnegyed

liter tejszín, 6 dkg cukor, 6 cl cseresznyepálinka, 6 cl szirup, csokoládéreszelék vagy forgács, porcukor a beszóráshoz.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu