Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Korhely leves
Hozzávalók:
5 tojás,
5 dkg vagdalt főtt sonka,
apróra vágott petrezselyemzőld,
csipetnyi só és bors,
1 ek tejfől,
1 kk ketchup,
2 kk szobahőmérsékletű vaj, vagy margarin.
Elkészítés:
A tojásokat megfőzöm, lehűtöm, kettévágom. A sárgáját kiveszem és összegyúrom a többi hozzávalóval. A masszát habzsákkal visszatöltöm a fél tojásokba. Tetejüket az évszaknak megfelelő diszítőelemmel díszítem.
|
|
Sajttekercs
25 dkg edami, vagy trappista sajt,
15 dkg Boci, Camping, vagy más krémsajt,
2 gerezd fokhagyma,
őrölt feketebors,
őrölt szerecsendió,
egy csokor apróra vágott petrezselyemzöld.
Elkészítés:
A fokhagymát összezúzom, összekeverem a sajttal, a borssal, a szerecsendióval és a vágott petrezselyemmel. A sajttömböt folpackba jó szorosan becsavarom és forró vízben kb. 10 percig főzöm. A vízből kivéve kicsomagolom és sodrófával kinyújtom, majd azonnal rákenem a sajtkrémet.
Habos diós rolni
|
Hozzávalók:
A tésztához:
300 g liszt
120 g vaj
10 g élesztő
50 ml langyos tej (az élesztőhöz)
1 kávéskanál porcukor (az élesztőhöz)
4 db tojássárga
1 evőkanál porcukor
1 késhegynyi sütőpor
A tészta kenéséhez:
baracklekvár
A töltelékhez:
150 g darált dió
120 g porcukor
24 g vaníliás cukor
4 db tojásfehérje
Elkészítés
1. A tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk.
Halászlé
Maga a recept egy hagyományos egyszerű halászlé elkészítését mutatja
be. Azonban előtte bemutatnám, hogyan is kell egy pontyot konyhakész
állapotba hozni.
|
Elkészítési idő: kb 180 perc
Hozzávalók (kb 4 adaghoz)
1 db közepes méretű ponty (1-1,5 kg)
kb 1.5 l víz
1 fej közepes vöröshagyma
1 db nagy paprika
ílzés szerint só
kb 5 evőkanál fűszerpaprika ízlés szerint
A levesbetéthez:
500 g száraztészta kifőzve
Elkészítés
1.
Hozzávalók:
Elkészítés:
2 kg narancsot vásárolunk, alaposan megmossuk, majd a sárga héját burgonyahámozóval, vagy egy éles késsel lehántjuk és szálkásra összevagdaljuk. A fehér bundát lebontjuk és kidobjuk. A narancs húsát összekockázzuk apróra, a magokat kiszedjük. A sárga narancshéjat és a narancs húsát lábosba rakjuk és annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje. Lefedve takarékon egy óra hosszat forraljuk.
Kókuszos hóemberkék
Elkészítése:
A cukrot a vízzel simára keverjük, és simára főzzük. Langyosra hűtjük, és belekeverjük a margarint, majd a kókuszt és végül a tejport. Kis golyókat formálunk belőle, és kókuszba forgatjuk. A közepébe mandulát teszünk. 3 egyre kisebb gömböcskét formáztam, benne persze a hámozott mandula, majd egymás tetejére állítgattam sorban.
Hozzávalók:
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük. Kinyújtjuk mindkettőt, és kikent, lisztezett őzgerincformákba tesszük úgy, hogy egyik oldalán túllógjon, és majd a végén rá tudjuk hajtani a tetejére.
Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta (kb. 30 darab),
2 csomag gesztenyemassza,
10-15 dkg margarin,
porcukor és rum ízlés szerint,
1 dl tejszín,
tea,
étcsokoládés tortabevonó
Elkészítés:
A gesztenyemasszát a margarinnal és
ízlés szerint porcukorral és rummal elkeverjük, a végén a tejszínt is
hozzáadjuk, de csak akkor, ha a massza túl kemény.
A babapiskótákat
rumos teába bemártjuk és lerakjuk egy sorban egy közepes méretű jénai
edény aljára.
Hozzávalók:
1 csomag natúr ostyalap (téglalap alakú),
4 tojás sárgája,
20 dkg margarin,
15+20 dkg kristálycukor,
20 dkg dió,
10 dkg mazsola,
1 csomag vaníliás cukor, ízlés szerint narancs-
vagy citromhéj
Elkészítés:
A tojások sárgáját a margarinnal és a 15 dkg cukorral gőz fölött tejföl sűrűségűre keverjük. A maradék 20 dkg cukrot karamellizáljuk, a durvára vágott diót belekeverjük.
Hozzávalók:
48 dkg cukor,
8 tojássárgája,
20 dkg dió,
25 dkg margarin,
2 nápolyi lap,
Elkészítés:
3o dkg cukrot karamellizálunk.
A l8 dkg cukrot kikeverjük a tojássárgájával. A diót összedaraboljuk, és megpirítjuk.
Ha
megolvadt a cukor, nem vesszük le a tűzről, adjuk hozzá a margarint
amellyel állandóan keverjük. Miután elolvadt a margarin hozzákeverjük
egy tojássárgájás keveréket, meg a diót.
10 dkg mézeskalács
25 dkg alma
15 g lágyvaj vagy margarin
2 evőkanál mazsola
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál cukor
Egy kevés őrölt fahéj vagy mézeskalács fűszer
3 evőkanál kakaópor
100 ml tej
150 ml hideg tej
100 g hideg habtejszín
4 csepp rumaroma
1 doboz Tiramisu Krémpor
Előkészítés:
Az
almát meghámozzuk, és kis darabokra vágjuk. A vajat egy edényben
megolvasztjuk, ezen az almadarabokat, a mazsolát, a Bourbon vaníliás
cukrot, a cukrot és a fűszert kislángon megdinszteljük (kb.
12 éve | kazinczy attila | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 ev.k. instant kávépor,
1 ev.k langyos víz,
20 dkg marcipán,
1 narancs reszelt héja,
4 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
2,5 dgk fehércsokoládé
Elkészítés:
A kávéport vízben feloldjuk. A marcipánt átgyúrjuk, apró darabokra vágjuk és keverőedénybe rakjuk.
Hozzáadjuk a kávét, a narancs reszelt héját, sima masszává keverjük.
Kis golyókat formázunk a masszából egy kiskanállal.
A cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, majd a golyókat megforgatjuk benne.
Hozzávalók:
31 dkg liszt,
18 dkg vaj vagy Ráma margarin,
40 dkg porcukor,
5 tojás, fél tasak sütőpor,
baracklekvár, vaníliás cukor,
20 dkg mandula vagy mogyoró
Elkészítése:
31 dkg lisztet,
18 dkg vajjal vagy Ráma margarinnal,
9 dkg porcukorral,
5 tojássárgájával és egy fél tasak sütőporral jól összegyúrunk, majd ezt fél órán át állni hagyjuk.
Ezután félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és egy nagy tepsibe rakjuk.
12 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
fél narancs leve,
25 dkg darált dió,
3 ek méz,
1 kk őrölt fahéj,
1 ek rum,
csokireszelék
1 citrom reszelt héja.
Elkészítés:
A hozzávalókat a csokireszelék kivételével lassú tűzön folyamatos kavargatás mellett 20-30 percig fözzük.Hagyjuk kihűlni,golyókat formálunk belőle és reszelt csokiban meghempergetjük,aki szereti étcsokit is használhat.
12 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
A megmosott,hámozott zellert vékony szeletekre vágjuk,majd sós-citromos vízben puhára pároljuk,lecsöpögtetjük.
Sós palacsinta tésztát készítünk,és ebben mártjuk meg a zeller szeleteket,majd megforgatjuk durvára darabolt dióban.majd forró olajban kisütjük.
Magában,gyümölcsökkel,sajtokkal tálalva finom csemege.
Hozzávalók:
3 közepes méretű tojásfehérje,
150 g cukor,
fél narancs reszelt héja,
2-3 késhegynyi őrölt koriander,
2 csapott tk. kakaópor.
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral,csipet sóval,majd hozzákeverjük a többi hozzávalót.
Csillagfejes nyomózsákba töltjük ,majd sütőpaírral kibélelt tepsire mogyoró nagyságú adagokat nyomunk.
Előmelegített sütőben 130-150 fokon kb 40 percig sütjük.
Hozzávalók:
250 g liszt,
fél tasak csokoládés pudingpor,
100 g cukor,
1 cs vaníliás cukor,
1 tojás,
100 g méz,
fél citrom reszelt héja,
1/4 - 1/4 tk. fahéj,szegfűszeg,szerecsendió,
60 g puha vaj,
1 tk.sütőpor,
60 g darált mandula vagy mogyoró.
Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük(kivétel a mandula),hozzáadjuk a nedveseket is,majd összegyúrjuk.Végül hozzágyúrjuk a darált mandulát vagy mogyorót.
A tésztát 5 mm vékonyra nyújtjuk és tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé,
40 dkg gesztenye,
10 dkg száraz,füstölt vékony sonka szeletben,
15 dkg sajt vékonyan szeletelve,
5 ek olívaolaj,
1 gerezd zúzott fokhagyma,
2 babérlevél,
1 dl száraz fehérbor.
Elkészítés:
A húst megmossuk,minél nagyobb vékony szeletté kiterítjük (vagy két vékony szeletet egymás mellé helyezünk úgy,hogy a szélei fedjék egymást hogy később feltekerhető legyen).
A megtisztított gesztenyét serpenyőben megsütjük.Amikor kissé kihűlt a vékony bőrét lehúzzuk,majd a gesztenye felét apróra vágjuk.
Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé,
2 zsemle,
15 dkg durvára vágott dió,
1 cs. petrezselyem,
2 dl tej,
2 tojás,
1 csipet reszelt szerecsendió,
1 mk. sáfrányos szeklice,
3 ek. olaj.
Fahéjas hagymához:
25 dkg gyönyhagyma,
2 ek liszt,
1 mk. őrölt fahéj,
1 dl száraz vörösbor,
1 dl tejföl.
Elkészítés:
A pulykamellet éles-hegyes késsel felszúrjuk és kívül-belül bedörzsöljük sóval.A diót zsiradék nélkül megpirítjuk serpenyőben.
Tejet felforraljuk és leforrázzuk vele a felkockázott zsemléket.
Hozzávalók:
kb. 40 db-hoz:
13 dkg vaj,
13 dkg cukor,
3 evőkanál tej,
1 csomag vaníliás cukor,
20 dkg finomliszt,
1/2 kiskanál sütőpor,
7 dkg vaníliaízű krémpor.
Elkészítése:
A vajat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd a tejet meg a vaníliás cukrot apránként beledolgozzuk. A lisztet átszitáljuk, a vaníliaízű krémporral és a sütőporral alaposan elkeverjük. A vajas cukorral gyorsan összegyúrjuk, és keksznyomóba töltve a megzsírozott sütőlapra a kívánt formákat nyomjuk vele.
Hozzávalók:
50 dkg borjúhús (lehet a fiatal, nem zsíros sertés),
40 dkg máj (borjú vagy sertés),
25 dkg tokaszalonna (esetleg nyers császár szalonna),
6 dkg szalonna,
5 dkg friss gomba (vagy 1 dkg szárított gomba).
10 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, zeller, hagyma),
1 száraz zsemle,
3 tojás,
1-2 babérlevél,
szegfűbors, bors, szerecsendió, gyömbér, zsír
Elkészítés:
A húst, szalonnát, zöldséget, gombákat, fűszereket 1,5 órán keresztül lassan főzzük (közben sózzuk).
Hozzávalók:
80 kör alakú ostya (ostya tortalapból pogácsaszaggatóval vághatjuk ki)
6 tojás,
40 dkg porcukor
20-20 dkg kandírozott narancs és citrom finomra vágva,
25 dkg hámozatlan finomra darált mandula,
25 dkg finomra darált mogyoró,
2 citrom reszelt héja,
2 kiskanál őrölt szegfűszeg,
2 kiskanál őrölt szerecsendió-virág,
2 evőkanál fahéj a tetejére: aszalt gyümölcsök vagy mandula.
Elkészítés:
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, az ostyákat elrendezzük rajta.
Tészta 4 félkilós bejglihez:
100 ml tej,
2 db tojás sárgája,
10 g élesztő,
520 g liszt,
50 g porcukor,
2 csipet só,
160 g vaj,
100 g mangalica sertészsír,
1 rúd vanília kikapart belseje,
1 citrom és 1 narancs reszelt héja.
Mák vagy diótöltelék 2 db 450 g-os bejglihez:
120 ml víz,
125 g cukor,
1 citrom reszelt héja,
1 narancs reszelt héja,
1 rúd vanília kikapart belseje,
1 csipet fahéj,
1 marék mazsola,
210 g darált mák vagy dió,
30 g édesmorzsa.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás