Sütés főzés Blog: 2011. december

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2011. december

 Korhely leves

12 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

Korhely leves

 

Hozzávalók

Az alaphoz:

300 g savanyú káposzta
2 l víz
3 db egész babérlevél
150 g füstölt csülök, vagy oldalas
150 g füstölt kolbász
1 db citrom leve
ízlés szerint só
tejföl

A rántáshoz:
1 gerezd fokhagyma
0.5 közepes fej vöröshagyma
4 evőkanál étolaj
2 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
4 csipet pirospaprika

A korhelylevest káposztalevesnek is nevezik. Az újévi étlap jellegzetes levese.

Utolsó hozzászólás

RG Gábor üzente 12 éve

én is virslivel tudtam,így sokkal magyarosabb,és "hatékonyabb"??????????????

Tovább 

 Sonkás töltött tojás

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Sonkás töltött tojás

Hozzávalók:

 

5 tojás,

5 dkg vagdalt főtt sonka,

apróra vágott petrezselyemzőld,

csipetnyi só és bors,

1 ek tejfől,

1 kk ketchup,

2 kk szobahőmérsékletű vaj, vagy margarin.

 

Elkészítés:

 

A tojásokat megfőzöm, lehűtöm, kettévágom. A sárgáját kiveszem és összegyúrom a többi hozzávalóval. A masszát habzsákkal visszatöltöm a fél tojásokba. Tetejüket az évszaknak megfelelő diszítőelemmel díszítem.

 

 Sajttekercs

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Sajttekercs

25 dkg edami, vagy trappista sajt,

15 dkg Boci, Camping, vagy más krémsajt,

2 gerezd fokhagyma,

őrölt feketebors,

őrölt szerecsendió,

egy csokor apróra vágott petrezselyemzöld.

 

Elkészítés:

 

A fokhagymát összezúzom, összekeverem a sajttal, a borssal, a szerecsendióval és a vágott petrezselyemmel. A sajttömböt folpackba jó szorosan becsavarom és forró vízben kb. 10 percig főzöm. A vízből kivéve kicsomagolom és sodrófával kinyújtom, majd azonnal rákenem a sajtkrémet.

Tovább 

 iOlrHtVTyqkKVFJvPzA

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

G0dYjG fvpdwlviemad, [url=http://vgtslcpzgvif.com/]vgtslcpzgvif[/url], [link=http://fizzhbmzrzed.com/]fizzhbmzrzed[/link], http://mfvwqbjxwflg.com/

 Habos diós rolni

12 éve | [Törölt felhasználó] | 10 hozzászólás

Habos diós rolni



Hozzávalók:


A tésztához:

 

300 g liszt
120 g vaj
10 g élesztő
50 ml langyos tej (az élesztőhöz)
1 kávéskanál porcukor (az élesztőhöz)
4 db tojássárga
1 evőkanál porcukor
1 késhegynyi sütőpor

 

A tészta kenéséhez:
baracklekvár

 

A töltelékhez:
150 g darált dió
120 g porcukor
24 g vaníliás cukor
4 db tojásfehérje

 

Elkészítés

 

1. A tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk.

Utolsó hozzászólás

szakolci mária üzente 12 éve

biztosan olyan finom is,mint amilyen jól néz ki

Tovább 

 Halászlé

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Halászlé 


 

Maga a recept egy hagyományos egyszerű halászlé elkészítését mutatja be. Azonban előtte bemutatnám, hogyan is kell egy pontyot konyhakész állapotba hozni.
Sok háziasszonynak okoz gondot a az élő ha elkészítése, gyakran ezért nem is készítenek halászlevet.

Elkészítési idő: kb 180 perc

 

Hozzávalók (kb 4 adaghoz)


1 db közepes méretű ponty (1-1,5 kg)
kb
1.5 l víz
1 fej közepes vöröshagyma
1 db nagy paprika
ílzés szerint só
kb
5 evőkanál fűszerpaprika ízlés szerint

 

A levesbetéthez:
500 g száraztészta kifőzve

 

Elkészítés

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Baján,a pontyból készült halászlé 1személyre fél kg hal,fél liter víz,ahány kg annyi fej nagy hagyma,literenként egy púpozott paprika.

Tovább 

 Narancs dzsem

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

  • http://mindmegette.hu/lapokkepek/receptgaleriak/1000/1575_7313_dzsem250.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 2 kg narancs
  • kg-onként 40 dkg cukor
  • tartósítószer

 

 

Elkészítés:

 

2 kg narancsot vásárolunk, alaposan megmossuk, majd a sárga héját burgonyahámozóval, vagy egy éles késsel lehántjuk és szálkásra összevagdaljuk. A fehér bundát lebontjuk és kidobjuk. A narancs húsát összekockázzuk apróra, a magokat kiszedjük. A sárga narancshéjat és a narancs húsát lábosba rakjuk és annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje. Lefedve takarékon egy óra hosszat forraljuk.

Tovább 

 Kókuszos hóemberkék

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kókuszos hóemberkék

 

Hozzávalók :

egy rúd piros marcipán,
30 dkg kókusz + mandula,
30 dkg tejpor,
25 dkg margarin,
40 dkg cukor,
2 dl víz

Elkészítése:

 

A cukrot a vízzel simára keverjük, és simára főzzük. Langyosra hűtjük, és belekeverjük a margarint, majd a kókuszt és végül a tejport. Kis golyókat formálunk belőle, és kókuszba forgatjuk. A közepébe mandulát teszünk. 3 egyre kisebb gömböcskét formáztam, benne persze a hámozott mandula, majd egymás tetejére állítgattam sorban.

Tovább 

 Túrórudi őzgerinc formában

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Túrórudi őzgerinc formában
 
  • http://mindmegette.hu/lapokkepek/receptgaleriak/10000/10223_turo-rudi_n.jpg

Hozzávalók:


A tésztához :

25 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
16 dkg margarin,
1 tojássárgája,
2 kanál tej,
kiscukor,
2 kanál kakaópor,

A töltelékhez:

50 dkg túró,
mazsola ízlés szerint,
4 tojás,
1 csomag  vaníliás cukor,
20 dkg  cukor,
2 kanál búzadara,

A tetejére:csokimáz

 

Elkészítés

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük. Kinyújtjuk mindkettőt, és kikent, lisztezett őzgerincformákba tesszük úgy, hogy egyik oldalán túllógjon, és majd a végén rá tudjuk hajtani a tetejére.

Tovább 

 Gesztenyebomba (sütés nélkül)

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Gesztenyebomba (sütés nélkül)

 

 

Hozzávalók:

 

1 csomag babapiskóta (kb. 30 darab),

2 csomag gesztenyemassza,

10-15 dkg margarin,

porcukor és rum ízlés szerint,

1 dl tejszín,

tea,

étcsokoládés tortabevonó

Elkészítés:

 

A gesztenyemasszát a margarinnal és ízlés szerint porcukorral és rummal elkeverjük, a végén a tejszínt is hozzáadjuk, de csak akkor, ha a massza túl kemény.
A babapiskótákat rumos teába bemártjuk és lerakjuk egy sorban egy közepes méretű jénai edény aljára.

Tovább 

 Radomír (sütés nélkül)

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Radomír (sütés nélkül)

 

Hozzávalók:

 

1 csomag natúr ostyalap (téglalap alakú),

4 tojás sárgája,

20 dkg margarin,

15+20 dkg kristálycukor,

20 dkg dió,

10 dkg mazsola,

1 csomag vaníliás cukor, ízlés szerint narancs- vagy citromhéj

Elkészítés:

 

A tojások sárgáját a margarinnal és a 15 dkg cukorral gőz fölött tejföl sűrűségűre keverjük. A maradék 20 dkg cukrot karamellizáljuk, a durvára vágott diót belekeverjük.

Tovább 

 Sznikkersz

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók: 

 

48 dkg cukor,

8 tojássárgája,

20 dkg dió,

25 dkg margarin,

2 nápolyi lap,

 

Elkészítés:

 

3o dkg cukrot karamellizálunk.

A l8 dkg cukrot kikeverjük a tojássárgájával. A diót összedaraboljuk, és megpirítjuk.
Ha megolvadt a cukor, nem vesszük le a tűzről, adjuk hozzá a margarint amellyel állandóan keverjük. Miután elolvadt a margarin hozzákeverjük egy tojássárgájás keveréket, meg a diót.

Tovább 

 Mézeskalácsos tiramisu

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Mézeskalácsos tiramisu

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 dkg mézeskalács
25 dkg alma
15 g lágyvaj vagy margarin
2 evőkanál mazsola
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál cukor
Egy kevés őrölt fahéj vagy mézeskalács fűszer
3 evőkanál kakaópor
100 ml tej
150 ml hideg tej
100 g hideg habtejszín
4 csepp rumaroma
1 doboz Tiramisu Krémpor

E
lőkészítés:

Az almát meghámozzuk, és kis darabokra vágjuk. A vajat egy edényben megolvasztjuk, ezen az almadarabokat, a mazsolát, a Bourbon vaníliás cukrot, a cukrot és a fűszert kislángon megdinszteljük (kb.

Tovább 

www.zeneradio.info
www.zeneradio.info
Zene Rádió Hungary FaceBook Edition! 3 zenei csatorna a nap 24 órájában! Videochat,Kívánságmûsor és még sok más a zene Rádióban! Retro/Pop - Mulatós - Tech House/Minimal

 bxcScFTgIZdsMnfb

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

p62uu3 https://www.genericpharmacydrug.com

Utolsó hozzászólás

szakolci mária üzente 12 éve

nagyon jól néz ki

 Marcipános mokka bon-bon

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók:

 

2 ev.k. instant kávépor,

1 ev.k langyos víz,

20 dkg marcipán,

1 narancs reszelt héja,

4 dkg cukor,

1 tasak vaníliás cukor,

2,5 dgk fehércsokoládé

 

Elkészítés:

 

A kávéport vízben feloldjuk. A marcipánt átgyúrjuk, apró darabokra vágjuk és keverőedénybe rakjuk.

Hozzáadjuk a kávét, a narancs reszelt héját, sima masszává keverjük.

Kis golyókat formázunk a masszából egy kiskanállal.

A cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, majd a golyókat megforgatjuk benne.

Tovább 

 Gesztenyekocka (sütés nélküli)

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Gesztenyekocka (sütés nélküli)

 

Alap:

 

15 dkg margarin és 15 dkg porcukor kikeverve

 

Hozzáadunk:

                        25 dkg darált kekszet,

                          2 csomag gesztenyemasszát (2X250 gr) és szükség esetén rumot.

 

Egy tepsi alját meghintjük darált keksszel és belesimítjuk az alapmasszát.


Krém:
     
1,2 liter tejbe 4 csomag vaníliapudingot felfőzünk, majd lehűtünk.

Tovább 

 Londoni szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Londoni szelet


 

Hozzávalók:

 

31 dkg liszt,

18 dkg vaj vagy Ráma margarin,

40 dkg porcukor,

5 tojás, fél tasak sütőpor,

baracklekvár, vaníliás cukor,

20 dkg mandula vagy mogyoró

 

Elkészítése:


31 dkg lisztet,

18 dkg vajjal vagy Ráma margarinnal,

9 dkg porcukorral,

5 tojássárgájával és egy fél tasak sütőporral jól összegyúrunk, majd ezt fél órán át állni hagyjuk.

 

Ezután félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és egy nagy tepsibe rakjuk.

Tovább 

 

Hozzávalók:

fél narancs leve,

25 dkg darált dió,

3 ek méz,

1 kk őrölt fahéj,

1 ek rum,

csokireszelék

1 citrom reszelt héja.

 

 

Elkészítés:

A hozzávalókat a csokireszelék kivételével lassú tűzön folyamatos kavargatás mellett 20-30 percig fözzük.Hagyjuk kihűlni,golyókat formálunk belőle és reszelt csokiban meghempergetjük,aki szereti étcsokit is használhat.

 

Utolsó hozzászólás

ecseri csopi üzente 12 éve

Gratulálok, igazi remekmű! Lili unokám februárban lesz 2 éves, megpróbálok ezen a képen felbuzdulva én is valami hasonlót /ilyen szépet úgysem tudnék/ készíteni!!

A megmosott,hámozott zellert vékony szeletekre vágjuk,majd sós-citromos vízben puhára pároljuk,lecsöpögtetjük.

Sós palacsinta tésztát készítünk,és ebben mártjuk meg a zeller szeleteket,majd megforgatjuk durvára darabolt dióban.majd forró olajban kisütjük.

Magában,gyümölcsökkel,sajtokkal tálalva finom csemege.

Utolsó hozzászólás

Jakubinyi Éva üzente 12 éve

A bombon különösen jó. Gratulálok! Éva.

Hozzávalók:

3 közepes méretű tojásfehérje,

150 g cukor,

fél narancs reszelt héja,

2-3 késhegynyi őrölt koriander,

2 csapott tk. kakaópor.

 


Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral,csipet sóval,majd hozzákeverjük a többi hozzávalót.

Csillagfejes nyomózsákba töltjük ,majd sütőpaírral kibélelt tepsire mogyoró nagyságú adagokat nyomunk.

Előmelegített sütőben 130-150 fokon kb 40 percig sütjük.

Hozzávalók:

250 g liszt,

fél tasak csokoládés pudingpor,

100 g cukor,

1 cs vaníliás cukor,

1 tojás,

100 g méz,

fél citrom reszelt héja,

1/4 - 1/4 tk. fahéj,szegfűszeg,szerecsendió,

60 g puha vaj,

1 tk.sütőpor,

60 g darált mandula vagy mogyoró.

 


Elkészítés:

A száraz anyagokat összekeverjük(kivétel a mandula),hozzáadjuk a nedveseket is,majd összegyúrjuk.Végül hozzágyúrjuk a darált mandulát vagy mogyorót.

A tésztát 5 mm vékonyra nyújtjuk és tetszőleges formákat szaggatunk belőle.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

köszönöm! nagyon egyszerű és finom!

Tovább 

Hozzávalók:

60 dkg pulykamellfilé,

40 dkg gesztenye,

10 dkg száraz,füstölt vékony sonka szeletben,

15 dkg sajt vékonyan szeletelve,

5 ek olívaolaj,

1 gerezd zúzott fokhagyma,

2 babérlevél,

1 dl száraz fehérbor.

 


Elkészítés:

A húst megmossuk,minél nagyobb vékony szeletté kiterítjük (vagy két vékony szeletet egymás mellé helyezünk úgy,hogy a szélei fedjék egymást hogy később feltekerhető legyen).

A megtisztított gesztenyét serpenyőben megsütjük.Amikor kissé kihűlt a vékony bőrét lehúzzuk,majd a gesztenye felét apróra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

80 dkg pulykamellfilé,

2 zsemle,

15 dkg durvára vágott dió,

1 cs. petrezselyem,

2 dl tej,

2 tojás,

1 csipet reszelt szerecsendió,

1 mk. sáfrányos szeklice,

3 ek. olaj.


Fahéjas hagymához:

25 dkg gyönyhagyma,

2 ek liszt,

1 mk. őrölt fahéj,

1 dl száraz vörösbor,

1 dl tejföl.

 


Elkészítés:

A pulykamellet éles-hegyes késsel felszúrjuk és kívül-belül bedörzsöljük sóval.A diót zsiradék nélkül megpirítjuk serpenyőben.

Tejet felforraljuk és leforrázzuk vele a felkockázott zsemléket.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Érdekes íz hagyma fahéjjal, mindkettőt szeretem biztosan nem lehet rossz, hisz nem édes.

Tovább 

 pBiAgcSqiTzhrp

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

YjTGnf ljsetsefdrnp, [url=http://sssnedpzjfac.com/]sssnedpzjfac[/url], [link=http://xvxlgblyzmgi.com/]xvxlgblyzmgi[/link], http://zxygyhbrdwhj.com/

 Gyors diós sütemény

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Gyors diós sütemény

  

Hozzávalók:

 

kb. 40 db-hoz:

13 dkg vaj,

13 dkg cukor,

3 evőkanál tej,

1 csomag vaníliás cukor,

20 dkg finomliszt,

1/2 kiskanál sütőpor,

7 dkg vaníliaízű krémpor.

 

Elkészítése:

 

A vajat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd a tejet meg a vaníliás cukrot apránként beledolgozzuk. A lisztet átszitáljuk, a vaníliaízű krémporral és a sütőporral alaposan elkeverjük. A vajas cukorral gyorsan összegyúrjuk, és keksznyomóba töltve a megzsírozott sütőlapra a kívánt formákat nyomjuk vele.

Tovább 

 Karácsonyi borjú pástétom

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Karácsonyi borjú pástétom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

50 dkg borjúhús (lehet a fiatal, nem zsíros sertés),

40 dkg máj (borjú vagy sertés),

25 dkg tokaszalonna (esetleg nyers császár szalonna),

6 dkg szalonna,

5 dkg friss gomba (vagy 1 dkg szárított gomba).

10 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, zeller, hagyma),

1 száraz zsemle,

3 tojás,

1-2 babérlevél,

szegfűbors, bors, szerecsendió, gyömbér, zsír

 

Elkészítés:

 

A húst, szalonnát, zöldséget, gombákat, fűszereket 1,5 órán keresztül lassan  főzzük (közben sózzuk).

Utolsó hozzászólás

Vincze Sándorné Klári üzente 12 éve

Hű de jól hangzik benne minden ,megcsinálom a családnak meglepinek karácsonyra .Köszi az ötletet,Üdv Klári.

Tovább 

 Karácsonyi édesség

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

 

80 kör alakú ostya (ostya tortalapból pogácsaszaggatóval vághatjuk ki)

6 tojás,

40 dkg porcukor

20-20 dkg kandírozott narancs és citrom finomra vágva,

25 dkg hámozatlan  finomra darált mandula,

25 dkg finomra darált mogyoró,

2 citrom reszelt héja,

2 kiskanál őrölt szegfűszeg,

2 kiskanál őrölt szerecsendió-virág,

2 evőkanál fahéj a tetejére: aszalt gyümölcsök vagy mandula.

 

Elkészítés:

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, az ostyákat elrendezzük rajta.

Tovább 

 Konyakos-gyümölcsös karácsonyi torta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Konyakos-gyümölcsös karácsonyi torta Hozzávalók

225 g liszt
csipetnyi só
1/2 tk. őrölt fahéj
1/2 tk. őrölt szerecsendió
1 ek. kakaópor
225 g vaj
225 g barna cukor
4 tojás
1 narancs finomra reszelt héja
225 g mazsola
225 g szultana mazsola (nagy szemű mazsola)
115 g mag nélküli aszalt szilva apróra vágva
50 g vegyes gyümölcshéj, apróra vágva
50 g őrölt mandula
50 g apróra vágott mandula
3 ek. sherry vagy brandy



  

Elkészítés
 A sütés előtti napon áztassuk a szárított gyümölcsöket az alkoholba, takarjuk le, és hagyjuk ázni egész éjjel.

Tovább 

 Berlini túrós kalács

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Berlini túrós kalács
Hozzávalók

5 dkg felkockázott cukrozott narancshéj
5 dkg felkockázott cukrozott citromhéj
10 dkg darált mandula
20 dkg mazsola
25 dkg sovány tehéntúró
55 dkg liszt
8 cl rum
20 dkg cukor
17,5 dkg vaj
2 tojás
1 citrom reszelt héja
csipetnyi só
fél csomag sütőpor
1 tk. őrölt kardamom

Megkenéshez:
20 dkg vaj

Szóráshoz:
porcukor ízlés szerint

  

Elkészítés

  A tésztához a cukrozott gyümölcshéjakat, a mandulát, a mazsolát és a rumot tálban összekeverjük, majd 1 óra hosszat lefedve állni hagyjuk.

Tovább 

 Karácsonyi márványkalács

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Karácsonyi márványkalács Hozzávalók

75g tortabevonó csoki
200 g lágy vaj
225 g cukor
1 vaníliás cukor
csipetnyi
4 tojás
300 g liszt
50 g kukoricakeményítő
3 teáskanál sütőpor
6 evőkanál száraz fehérbor

Szórni:
porcukor



  

Elkészítés

A csokoládét kisebb darabokra tördelem, és gőz felett megolvasztom. A vajat habverővel habosra verem, majd hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, csipetnyi sót, majd egyenként a tojásokat is hozzákeverem.

Tovább 

 Marcipános karácsonyi kalács

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Marcipános karácsonyi kalács Hozzávalók

500 g liszt
40 g friss élesztő
80 g cukor
1,2 langyos tej
240 g puha vaj
csipetnyi

Töltelékhez:
100 g mazsola
200 g apróra vágott mandula
300 g kandírozott gyümölcshéj
1 tk. fűszerkeverék
1 citrom reszelt héja
200 g marcipánmassza

Kenéshez:
olvasztott vaj, porcukor



  

Elkészítés

  A lisztet egy nagy tálba szitálom, az élesztőt a langyos tejben egy kevéske cukorral felfuttatom, majd a liszt közepébe készített mélyedésbe öntöm.

Tovább 

Tészta 4 félkilós bejglihez:

100 ml tej,

2 db tojás sárgája,

10 g élesztő,

520 g liszt,

50 g porcukor,

2 csipet só,

160 g vaj,

100 g mangalica sertészsír,

1 rúd vanília kikapart belseje,

1 citrom és 1 narancs reszelt héja.

 

Mák vagy diótöltelék 2 db 450 g-os bejglihez:

120 ml víz,

125 g cukor,

1 citrom reszelt héja,

1 narancs reszelt héja,

1 rúd vanília kikapart belseje,

1 csipet fahéj,

1 marék mazsola,

210 g darált mák vagy dió,

30 g édesmorzsa.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu