Sütés főzés Blog: 2010. július

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2010. július

 Császármorzsa:

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Történelmi étel, történelmi anekdotával, a recept eredetijét Ízbolygó jegyzi. Az igazi császármorzsa elkészítési módja következik.

Ez a nass ősrégi, a Monarchia idejéből származik. Mindenféle mendemondák terjengnek keletkezésének eredetéről, állítólag például ez az étel Ferenc József találmánya, akit orvosai diétára fogtak, így a szegény császár a konyhába leszökve maga próbált palacsintát készíteni, amit persze elszúrt… Ebből lett a Kaiserschmarren, amit ha kiejtünk, mintha kövek potyognának az arcunkból.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Elég súrún készítem és nagyon finom én ugyan keménytő nélkül.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg liszt,

4 tojás,

3-4 ek olivaolaj,

50 dkg spenót,

1 fej hagyma,

20 dkg túró,

1 tojásfehérje,

só,bors.

 

Elkészítés:

Lisztet tálba szitáljuk, beleütjük a tojásokat. Hozzáadunk 2 ek. olajat és 1 tk. sót és összegyúrjuk. Ha nem áll össze 1 ek. vizet adunk hozzá. Folpackba csomagolva fél órát pihentetjük..

A felaprított hagymát 2 ek. olajon megpároljuk, hozzáadjuk a spenótot és teljesen megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk.

A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk és 24 db, 6 cm-es kerek lapot szúrunk ki belőle.

Utolsó hozzászólás

Tolnai Imréné üzente 14 éve

jól hangzik,kipróbálom.

Tovább 

 

Hozzávalók:

5 dkg mogyoró,

4 ek fehérborecet,

1 ek méz,

4 ek olaj,

1 lila hagyma,

10 dkg túró,

2 ek tejföl,

1 fejes saláta,

4 újhagyma,

1 karalábé,

20 dkg sárgarépa,

só, bors.

 

Elkészítés:

A felaprított mogyorót a serpenyőben szárazon kb. 3 perc alatt megpirítjuk. Az ecetet a sóval, borssal, mézzel elkeverjük, majd cseppenként beledolgozzuk az olajat, végül hozzáadjuk a felkockázott hagymát.

A mogyorót a tejföllel kikevert túróba dolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

21 dkg liszt,

3/4 tk sütőpor,

csipet só,

1 1/4 dl joghurt,

3 tojás,

21 dkg cukor,

10 dkg vaj,

10 dkg étcsoki,

3 csepp vanília aroma.

 

Elkészítés:

Egy tálba kimérem a lisztet,hozzákeverem a sót és a sütőport.Egy másik tálba beleütöm a tojásokat majd a cukorral,vaníliával habosra keverem.Hozzákeverem a langyos vajat és joghurtot.A sütőporos lisztet is beleforgatom.

A tészta felét beleöntöm egy kibélelt formába.A másik felébe belekeverem az olvasztott csokit.És ráöntöm a formában lévő tészta tetejére.Fakanállal márványosra keverem a kétszínű tésztát.Forró sütőben 30 perc alatt megsütöm.

Tovább 

 Töltött tök hús nélkül

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:  

 

2 db kicsi tök
60 dkg fekete kenyér
fél l tej
4 tojás
2 fej hagyma
kevés olívaolaj
10 dkg dió
jó marék kakukkfű
25 dkg szeletelt sajt
12 db paradicsom

Elkészítés: 
 
Meghámozzuk a tököt, hosszában kettévágjuk, kimagozzuk.
Forró sós vízbe dobjuk a fél tököket, 10 percig főzzük (blansírozzuk), lyukas kanállal kiemeljük, hagyjuk kihűlni.
A kenyeret szeletekre vágva a tejbe áztatjuk.
A kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk.
A kihűlt tökhajókat tepsibe helyezzük és töltjük.

Tovább 

 Hamis túrógombóc

14 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Hozzávalók:
4 pohár (175 gr.-s) kefir
1 pohár búzadara
ízlés szerint kristálycukor (2-3 evőkanál)
zsemlemorzsa
olaj
1 pohár (175 gr.) tejföl
porcukor


Elkészítés:

A 4 pohár kefirt felforraljuk, folyamatosan belekeverjük a búzadarát, majd 2-3 evőkanál kristálycukrot, és kb. 5-10 percig főzzük. Amíg hűl, kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Majd a kihűlt masszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk. Végül a gombócokat meghempergetjük a morzsában. A tejfölt kikeverjük kevés porcukorral, és ezzel tálaljuk. 

Nagyon finom, egyszerű, gyors és tényleg olyan, mintha túróból készült volna!:-)

 


Mindmegette
A receptet Strangee küldte.

Utolsó hozzászólás

Orbán Jánosné üzente 14 éve

Nagyon megtetszett a recept, én az általam készített kefir gombából fogom elkésziteni.

Tovább 

 Gombás rétes

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

 

1 csomag mélyhűtött leveles tészta (50 dkg)
50 dkg csiperkegomba
1 citrom leve
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 csokor petrezselyem
4 evőkanál olaj
1 tojás + 2 tojássárgája
1-2 evőkanál zsemlemorzsa

 

a kenéshez:

1 tojás


Elkészítés:

A vajastésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, megcsepegtetjük a citrom levével. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és hosszában négyfelé vágjuk, majd forrásban lévő sós vízben néhány percig blansírozzuk, lecsepegtetjük.

Tovább 

 Cukkinis rétes sárgarépával

14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 
Hozzávalók 2 rúdhoz:


1 csomag réteslap
1-1,5 dl olaj
1 db cukkini (kb. 35-40 dkg)
2 zsenge sárgarépa (kb. 20 dkg)
3 szál újhagyma
1 egész tojás
1 pohár tejföl (175 g)
15 dkg ricotta (vagy sima tehéntúró áttörve)
2 evőkanál zsemlemorzsa

bors
kakukkfű
rozmaring

 

Elkészítés:

A sárgarépát és a hagymát vékony karikákra szeletelem, a cukkinit almareszelőn lereszelem. Az egészet kevés olajon megpárolom (kb. 5 perc). Hagyom kihűlni. Közben kissé felverem a tojást, hozzáadom a ricottát, a tejfölt és a fűszereket.

Utolsó hozzászólás

Tóth Andrásné üzente 14 éve

Jó hogy olvasgatok, mert itt egy újabb cukkinis finomság.Mit gondoltok arról, ha olajba megpiritom a cukkinit, fagyasztom, télen is használható? Eddig nem volt mit eltenni huson kivül a fagyóba, de mióta ontja a kert a sok zöldségfélét, szeretném télen is használni. Sajnálnám, ha tönkremenne. Receptek után kutatok! Mindenkinek köszi, aki hozzászól, és segít!

Tovább 

Gyermekláncfű, pitypang, pongyola pitypang, kutyatej, pimpimpálé és ki tudja más - más vidékeken hogyan nevezik még a tavasz citromsárgán pompázó gyógynövényét. Arról most itt nem fogok írni, hogy milyen kiemelkedő gyógynövény annak ellenére, hogy sokan és sok helyen csak egyszerű gyomnövénynek tartják. Pedig a gyökerétől egészen a virágjáig felhasználható és a népi gyógyászat használja is jótékony tulajdonságait. Zsenge leveleit még a virágzás előtt szedve friss salátának elkészítve értékes, tisztító hatású étel.

Utolsó hozzászólás

szabo gina üzente 14 éve

sziasztok.igen en ezt kiprobaltam es nagyon finom valoban,es nagyon jo a gyerekeknek.en az enyemnek vajaskenyerre is kentem,neki is izlett.

Tovább 

 Almás palacsinta recept

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A palacsinta az egyik kedvenc édességünk, amelyet számtalan íz világgal tölthetünk meg. Most egy almával töltött palacsinta receptet nyújtunk át olvasóinknak!

Hozzávalók:

30 dkg liszt,

5 dl tej,

2 tojás,

1 evőkanál cukor,

só,

4 db alma,

fél citrom leve,

4 dkg margarin,

12 dkg cukor,

15 dkg dió,

őrölt fahéj,

2 tojás,

1 cs vaníliás cukor,

 a sütéshez: 
olaj

Elkészítés:


A hozzávalókból elkészítjük szokásosan a palacsintatésztát, ha sűrű, akkor szódavízzel hígítjuk, majd kisütjük a palacsintákat.

Tovább 

 SALSA

14 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Hozzávalók:

 

2 nagy piros édes paprika (vagy több)
3-4 enyhén csípős pirospaprika
1 fej közepes lila hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-1 csokor friss petrezselyemzöld és bazsalikom

olívaolaj

 

Elkészítés:

Az édes paprikát rácson vagy sütőlapon (lehet kinn a nyárson is) addig sütjük, míg a héja megfeketedik, majd egy tálba tesszük, kis sót szórunk rá (könnyebben lejön a héja) és lefedjük. Amíg a paprikák hűlnek, a hagymát, a csípős paprikát, a fokhagymát és a zöld fűszereket felaprítjuk, egy tálban összekeverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

István a hétvégén ha megcsinálod amihez sok sikert kívánok, egy fotó készülhetne?
Csíkné Marcsi

Tovább 

 Nyári pizza

14 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:


2 közepes nagyságú főzőtök
3 darab különböző színű paprika
4 paradicsom
20 dkg vegyes felvágott /cérnakolbász, sonka, szalámi, parizer/
4 tojás
2 kanál liszt
20 dkg sajt vagy sós túró
1 tasak Knorr tejszínes paprikás Rafinéria
1 csésze tejszín
kapor

bors


Elkészítés:

A meghámozott tököket kockákra vágjuk, és kaporral ízesített sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, kissé ki is nyomkodjuk, hogy ne legyen nedves, hagyjuk szikkadni, amíg a többi zöldséget felaprítjuk.

Utolsó hozzászólás

Tiszolczi Edit üzente 14 éve

Kedves Imola!
Megsütöttem a pizzát és az unokámnak és nekem nagyon ízlett. A férjem már annyira nem volt elragadtatva tőle, de azt mondta, hogy egy szezonban egyszer azért jöhet. Ilyen jó kis zöldséges recepteket küldhetnél még.
Köszönettel: Edit

Tovább 

 Nyári padlizsánkrém - grillszósznak is

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

 

2 padlizsán
3-4 piros csili
1 kemény paradicsom
3 fokhagymagerezd
1/8 l olívaolaj

bors
1-2 evőkanál citromlé
1 csipet cukor

 

Elkészítés:

A padlizsánt fóliával kibélelt tepsire helyezzük, s előmelegített sütőben 200 fokon 20-30 percig sütjük. A chilit gázláng fölött megpörköljük, hogy mindenhol egyenletesen barnuljon, a héját lehúzzuk, majd a csilimagot és a szárat eltávolítjuk. A paradicsomot meghámozzuk, és a chilivel, a fokhagymával, a padlizsánhússal, sóval, borssal és a citromlével együtt mixeljük a legmagasabb fokozaton, míg sűrű krémet kapunk.

Tovább 

 Mézes eperkrém leves

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

 

1 kg eper
5-6 evőkanál méz
2 doboz epres joghurt
2 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
2 dl tejszín
1-2 dl narancslé


A tetejére:
felvert tejszínhab
citromfű levelek
eper

 

Elkészítés:


 Az epret megmossuk, megtisztítjuk. Minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, és homogénre keverjük az egészet. Tálalásig hűtőben tartjuk, a végén felvert tejszínhabbal, citromfűvel, eperrel, mézzel díszítjük.


Midmegette.hu
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Tovább 

 Eperkrémleves

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Eperkrémleves

 
Hozzávalók:

 

1 kg eper
2-3 dl narancslé
2 dl tejszín (én habtejszínt teszek bele)
5 dl eperjoghurt
porcukor - az eper édességétől függően

 

Elkészítés:

1.) Az epret megtisztítjuk és alaposan megmossuk, majd egy mély tálba tesszük. Ráöntjük a többi hozzávalót, és botturmix segítségével krémesre turmixoljuk az egészet. Porcukorral ízesítjük - attól függően, mennyire édes az eper. Mézet is tehetünk bele, pikáns lesz tőle a leves.
Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk, majd felvert tejszínhabbal, citromfű levelekkel, eperszemekkel tálaljuk.

Tovább 

 Tortillatekercs

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Tortillatekercs (25 perc)

Hozzávalók:


4 nagy tortilla-lap, 40 dkg csirkemell, 2 dl joghurt, fél jégsaláta, 2 lila hagyma, 2 paradicsom, római kömény, currypor, só, 1 citrom, 1 csokor petrezselyem, olívaolaj.

A húst csíkokra vágjuk, fűszerezzük római köménnyel, sózzuk és olajjal átforgatjuk. A joghurtot összekeverjük római köménnyel, curryvel, sóval, a citrom levével és a finomra vágott petrezselyemmel. A zöldségeket csíkokra vágjuk. Miután mindennel előkészültünk, a húst forró serpenyőben megpirítjuk.

Tovább 

Francia konyha egyszerűen - 3 tavaszi variáció quiche-re



Ami az olaszoknál a pizza, az a franciáknál a quiche: mennyei tészta változatos és gazdag feltéttel. Készítheted sós és édes változatban is – mindkettőre van tuti receptünk.


Francia szakácskönyveket lapozgatva a quiche (ejtsd: kis)

roppant pepecselős és macerás ételnek tűnik. Nem elég, hogy tésztát kell gyúrni, de „vakon” ki is kell sütni, majd megtölteni, és újra sütni. Pedig lehet ezt egyszerűen és gyorsan is csinálni: mindössze 20 perc gyúrás és keverés az egész, majd a munka nagy részét a sütő elvégzi.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 14 éve

Még nem ettem de kipróbálom.Finom lehet.

Tovább 

 Túróval töltött zsemle

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Túróval töltött zsemle



Hozzávalók:

• 8 db zsömle
• 50 dkg túró
• 2 csomag vaníliás cukor
• 10 dkg kristálycukor
• 3 tojássárgája
• 1 citrom reszelt héja
• 2 tejföl
• mazsola (igény szerint)
• 2 dl tej
• 5 dkg vaj

A túrót áttörjük, összekeverjük a vaníliás cukorral, cukorral, tojások sárgájával, másfél dl tejföllel és a citrom reszelt héjával. A zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk, és apró darabokra tépve a töltelékbe keverjük. A tejet felmelegítjük, a zsemléket egy-egy másodpercre belemártjuk, majd azonnal sütőlapra vagy tepsire tesszük (vigyázzunk: ha túl sokáig áztatjuk, a zsömle szétesik)!

Tovább 

Lepényként elkészítve egyszerű, de nagyon látványos fogást varázsolhatunk a leveles tésztából. Én most egy gyors, húsos feltétet készítettem rá.


Hozzávalók 1 nagy lepényhez:

 25 dkg leveles tészta
 1 csirkemellfilé
 1 közepes cukkini
 6 szem koktél paradicsom
 3 gerezd fokhagyma
 só, bors, olívaolaj

 Oregano

 

 

Elkészítés:

A csirkemellet kockázzuk fel, olívaolajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és a káposztareszelőn lereszelt cukkinit.

Tovább 

  A nyári melegben a folyadékpótlás egyik nagyszerű módja a leves , abból egy jéghideg . AZ összeállításunkban egyaránt gondoltunk AZ édes ÉS a Sós Ízek kedvelőire . Kellemes kanalazást !  
 
  további gyümölcsleves receptek ITT
 
   
meggykeszőce
savanykás almaleves
sárgadinnye krémleves
görög gyümölcsleves
habart szilvaleves
őszibarackleves
 
Hideg uborkaleves
frissítő céklaleves
Hideg tökkrémleves
kovászos uborka leves
Hideg joghurtleves
Hideg Bodzás paradicsomleves

Tovább 

 Túrógombóc mákbundában

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Túrógombóc mákbundában
 

Hozzávalók:

 

kb. 10 gombóchoz:
50 dkg félzsíros tehéntúró (lehetőleg alufóliás)
8 dkg búzadara
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás szétválasztva
fél citrom héja
A főzéshez:
3 liter víz

A mákbundához:

 

15-20 dkg darált mák
kristálycukor
Az öntethez:
cukrozott, langyos tejföl

 

Elkészítés:

Egy legalább 3 literes fazekat megtöltünk vízzel, beleszórunk evőkanálnyi sót és tűzre tesszük.

Mély tálba krumplinyomón áttörjük a túrót, hozzáadjuk a búzadarát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A túrógombocot nagyon szeretem és szoktam csinálni, de ne tudom mákkal milyen lehet! kipróbáljuk. köszike

Tovább 

Hozzávalók:
400 g bodzabogyó,
300 g puha vaj,
120 g cukor,
1 tk. vaníliás cukor,
½ citrom leve,
5 tojás,
100 g csokoládé,
50 ml tej,
csipet őrölt gyömbér,
50 g mandula,
2 tk. sütőpor,
300g teljes kiőrlésű liszt
Elkészítés:
A bogyókat megmossuk, lecsöpögtetjük. A vajat, cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük, majd a egyesével tojássárgákat is hozzáadjuk. A csokit és a mandulát apróra vágjuk, és elkeverjük a liszttel, sütőporral, gyömbérrel.

Tovább 

 Lecsós csirkemáj II.

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók 4 személyre:


50 dkg csirkemáj
1 l lecsó
2 fej vöröshagyma
fél tubus gulyáskrém
pirospaprika
olaj

 

Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük, ezután tesszük bele a lecsót, majd a gulyáskrémet. Összerottyantjuk, majd beletesszük a májat. Ha a máj megpuhult (6-8 perc), rizzsel tálaljuk.


A párom miskolci nagymamájától tanultam, nekünk nagyon ízlik!

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:
10dkg gomba,

40dkg zöld bab,

fehérrépa,

sárga répa,

tejföl,

2 kanál liszt,

1 pohár víz,

petrezselyem zöld,(fontos!)
só,bors.kevés olaj
1 nagyobb csirkemell,

száraztészta (tollszár,v.csavart cső)


Elkészítés  előkészület:

Felteszünk főni vizet, ha forr megsózzuk, beleöntjük a feldarabolt zöldbabot, a répát, és a fehérrépát. Ha megfőtt leszűrjük, de a vízből tegyünk félre hígításnak.
Egy másik fazékban kifőzzük a tésztát.

Utolsó hozzászólás

Ecsedi Ferencné Julcsi üzente 14 éve

Finom,könnyű étel,de ha a zöldségeket együtt pároljuk a hússal akkor finomabb és mosogatni sem kell annyit.

Tovább 

Hozzávalók és elkészítés:

kb. ½ - ¾ kiló lisztet összekeverünk 30-40 dkg. szobahőmérsékletű margarinnal, ½ sütőporral, picinyke sóval és ezt jól összegyúrjuk. Cipócskává formázzuk, lelapogatjuk, majd rászórjuk a maradék ½ sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéját és megint jól összegyúrjuk. Ebből lesz a mogyorós puffancsunk alapja. Kinyújtjuk és a kinyújtott lapot két fele vágjuk. Az egyik felébe egyenletesen elosztva 1-1 kávéskanálnyi kristálycukros, darált mogyorót teszünk, a nyújtott tésztalap másik felét pedig ráborítjuk.

Tovább 

1.felvonás:

6 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral,12 kanál vízzel jól kikeverünk, hozzáadunk 1 sütőporral elkevert 30 dkg lisztet és szép sárgára sütjük.


2.felvonás:

4 dl tejben 4 kanál lisztet sűrű péppé főzünk, kihülésig keverjük. 20 dkg vajat

20 dkg porcukorral habosra keverünk, adunk hozzá 10 dkg darált diót és a kihült masszával összekeverjük és rákenjük a tészta tetejére.

3.felvonás:

6 tojás fehérjét 30 dkg porcukorral 1cs. vaniliacukorral gőzön addig verjük míg jó kemény lesz, és a krém tetejére kenjük.

Tovább 

Hozzávalók:
   40 dkg liszt
   15 dkg cukor
   15 dkg zsír
   ½ csomag sütőpor
   1 tojás sárgája
   ½ csomag fahéj
   2 kanál tejföl

Elkészítés:

A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk. Kettéosztjuk a masszát. Az egyik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk és tepsibe terítjük.
Erre bőven szórunk fejtett meggyet.
A tészta másik felét is kinyújtjuk és a meggyekre terítjük. Tetejét megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távoz-hasson.
Sütés után kockákra vágjuk.

Tovább 

 


Mérce = 1 tejfölös pohár!
Hozzávalók:
   1 pohár tejföl
   1 pohár étolaj
   2 pohár cukor
   4 pohár liszt
   6 egész tojás
   ½ csomag sütőpor
   csipet só
Elkészítés:
Habverővel apródonként dolgozzuk finomra a tésztát, aminek felét tegyük margarinnal kikent, belisztezett tepsibe. Tetejét fejtett meggyel szórjuk meg.
A tészta másik felébe egy evőkanál kakaót keverünk el. Habverővel keverjük el a kakaót az egyenletes minőség érdekében. A tészta másik felét a meggy tetejére öntjük, és sütőben átsütjük.

Tovább 

Hozzávalók a fűszeres sziruphoz:
20 dkg kristálycukor
2 dl víz
1 citrom (leve)
1 késhegynyi reszelt gyömbér

a tésztához
5 tojás
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
20 dkg búzadara
5 dkg liszt
2 citrom (héja)
1-1 tasak vaníliás cukor és sütőpor


Elkészítés:
A sziruphoz a cukrot forraljuk össze a vízzel, kevés reszelt gyömbérrel, a citrom levével és héjával. A tésztához a vajat a porcukorral, a citrom héjával és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, végül szórjuk bele a búzadarával elkevert lisztet és sütőport.

Tovább 


Hozzávalók és elkészítés.
20 deka vajat,

25 deka lisztet,

1/2 citrom reszelt héját,

1/2 csomag sütőport,

18 deka cukrot,

10 deka héjas őrölt mandulát,

1/2 deka tört fahéjat és

2 egész tojást

deszkán jól összegyúrunk. Vékonyra kinyújtjuk s tepsibe helyezve lekvárral kenjük. Félretett tésztából rudakat sodrunk s finom rácsozatot készítünk. Sütés után vanilincukorral hintjük meg.

Hozzávalók és elkészítés:
1/2 kg lisztet

1/4 kg zsírral,

1 egész tojással,

 20 deka porcukorral,

1 sütőporral,

1 pohárka rummal,

1 deka törött fahéjjal,

1/2 csomag vanilincukorral,

1 csipetnyi sóval és

annyi tejfellel, amennyit felvesz,

összegyúrunk és zsírozott tepsiben lekvárral megkenve a tésztából készült ráccsal díszítve sütjük. Vanilincukorral szórjuk be.

Hozzávalók:
7 tojás
1 vaníliarúd
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
25 dkg cukor
egy nagy ostyalap (az enyém 37x27 cm-es volt)
kb. 2 dl felmelegített tej
kb. 20 dkg háztartási keksz


Díszítéshez:

csokireszelék vagy kakaópor


Elkészítés:

A 7 tojássárgáját a vanília kikapart belsejét, a szobahőmérsékletű puha vajat és a porcukrot mixerrel kikeverjük. A 7 tojásfehérjét gőz felett habbá verjük, hozzáadjunk a cukrot, és azzal is verjük, míg sima nem lesz.

A tálcára rakott ostyalapot megkenjük a sárga krém felével, rárakunk egy sor tejbe áztatott kekszet, majd jön a krém másik fele (lehet dúsítani kakaóval, likőrrel, rummal).

Utolsó hozzászólás

Danisová Helena üzente 14 éve

biztosan nagyon finom lehet ,majd kiprobálom .

Tovább 

  Hozzávalók a piskótához:


2tojás,

8 dkg cukor,

2 evőkanál forróvíz,

8 dkg liszt,

1 mokkáskanál sütőpor.

 

Krémhez:


8 dl gyümölcsjoghurt,

1 csomag zselatin,

2 dl tejszín (Hullala),

néhány kanál porcukor,

esetleg 1 csomag tortazselé,

ha van gyümölcs.

 


Elkészítés:

Kb. 23 cm-es tortaformában piskótát sütünk a hozzávalókból.Kihűtjük és a forma oldalát kibéleljük magasan papírral.


Krém:

1,5 dl vízben feloldjuk a zselatint, kihűtjük langyosra. A tejszínt keményre verjük, beleforgatjuk a  porcukorral összekevert gyümölcsjoghurtot, a langyos zselatint, a piskótára öntjük és hűtőben dermesztjük.

Utolsó hozzászólás

Kiss Judith üzente 14 éve

Én a hétvégén kipróbáltam, és mire lefényképeztem volna, sajnos már el is fogyott ebbe a nagy melegbe. De majd legközelebb pótolom a képet.

Tovább 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hozzávalók:

125 g sütőmargarin

1 dl cukor

1 tojas

3dl liszt

1 teáskanál sütőpor

 

Töltelék:

1 db öszibarack konzerv 400 gr

1 db kajszibarack konzerv 400 gr

1 evőkanál citromlé

2 evőkanál kajszi konzervlé

70 g szárított cseresznye vagy befött

250 g natur krémtúró

2 dl zsírszegény tejföl

1 dl habtejszín

2 tojas

1 dl cukor

1 evőkanál burgonya keményítő

2 teáskanál vanilias cukor

3-4 csepp keserűmandula olaj

 

Elkészítés:

Szoba-hőmérsékletű margarint és a cukrot habosra keverjük, hozzákeverjük a tojást.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Judit!
Köszönjük a receptet,nagyon finomnak tűnik a leírtak alapján.

Tovább 

Hozzávalók:

22 dkg margarin

50 dkg liszt

1 db tojás

1 dl tej

2 dkg élesztő

1/2 dkg cukor

1/2 kávéskanál köménymag

1 dkg só ( én dupláztam)



 a tészta megkenéséhez:

1 db tojás



Elkészítés:

Az élesztőt 1/2 dl langyos cukros tejben felfuttatod. A lisztet a margarinnal, a felfuttatott élesztővel, egy tojásságával, 1/2 dl tejjel és a fele sóval összegyúrod. Egy órán át letakarva pihenteted. 1 cm vastagságúra kisodrod és 8-10 cm hosszú rudakra vágod.

Tovább 

 KÖSZÖNET

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

KEDVES KONYHA TÜNDÉREK TAGJAI!


AZ OLDAL VEZETÉSÉT ÁTADTAM BARNA PAP MÓNINAK. FOGADJÁTOK SZERETETTEL

SEGÍTSÉTEK  SOK JÓ RECEPTJEITEKKEL.


KÖSZÖNÖM AZOKNAK AKIK SEGÍTETTEK AZ OLDALON AKIK NEM,  HANEM ÉPP HÁTRÁLTATTAK AZOKNAK IS MERT ÉPÍTŐ VOLT SZÁMOMRA TANULSÁGOS.


REMÉLEM SOK JÓ RECEPTET TALÁLTATOK ÉS JÓL ÉREZTÉTEK MAGATOKAT. ÉN IGEN JÓ VOLT LÁTNI MENNYIEN AZ OLDALT VÁLASZTOTTÁTOK

LEGYEN EZ TOVÁBBRA IS JÓ SÜTÉST FŐZÉST KÍVÁNOK NEKTEK.


A KÉT MODERÁTOROMNAK ANCIKÁNAK ÉS JUDITNAK KÖSZÖNÖM MUNKÁJUKAT.

Tovább 

Köszönöm Marcsi főnök asszonynak, hogy ide beengedett, nekem is a hobbym a konyha, és a főzőcskézés. Ritkaság ez a férfiak között, de egészséges.

Hát bizony jó volna egy kis versengés, mert itt Erdélyben, még az évszázados hagyományok szerint főzőcskézünk, sokak szerint nagyon pikánsan, és jól. Volt részem meg kostolni az A.O-szág főztjeit is, hisz Édes Apám Magyar állampolgár volt, és S-Tarjánba lakott. Volt sok étel ami nagyon tetszett, de volt olyan ami nem.

Utolsó hozzászólás

korzistka gavrila üzente 14 éve

Marcsikám, te egy lángész vagy, hohy, hogy nem jutott eddig eszembe nekem, ugy fogok csinálni!!!!!
Gábor

Tovább 

 Besameles újkrumpli

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

  • 1 kg újkrumpli
  • 2 csomag lapka sajt
  • A besamelhez:
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg liszt
  • 1 l tej
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöd (félpuhára), leszűröd, meghámozod, karikára vágod. Vajjal vékonyan kikent tepsibe teríted 2 rétegben, a rétegek közé lapka sajtot teszel. A végén leöntöd a kész besamellel, amit akár ízesíthetsz is petrezselyemmel, kaporral, citrommal, ízlés szerint, és fóliával lefedve sütöd kb. 1/2 óráig, majd fólia nélkül még 10 percig.

Tovább 

 Tejfölben sült újkrumpli

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:
  • 80 dkg újkrumpli
  • bors
  • 1 evőkanál vaj vagy  ráma sütőmargarin
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál friss majoránna
  • 2 dl (12%-os) tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 tojássárgája

Elkészítés:

Az újkrumplikat alaposan megmossuk, és héjában, enyhén sós vízben 8-10 perc alatt majdnem puhára főzzük. Vajjal/margarinnal kikenünk egy tűzálló tálat. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, a majorannát leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük és felaprózzuk (néhányat félreteszünk a díszítéshez).

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 14 éve

Nagyon jó ez a recept,kipróbálom majd.A párom főleg a burgonyát szereti.:))

Tovább 

Na de a családra is kel gondoljunk, úgy hogy haza érve, a keserü gombáknak le vágjuk a lábát, a kucsmáját úgy két miliméternyire a szélét és hideg vizbe tesszük. Egy órát benne hagyjuk, addig a tőbbi fajta gombát takaritjuk meg és elő készítjuk sütésre vagy főzésre. Mert a keserü gomba, a pulyka gomba, a galamb gomba nagyon finom többek közt panírozva is, úgy hogy a megtakaritott gombákat, a keserüt is bele értve a biztonság kedvéért fövő sós vizbe tesszük egy.

Tovább 

Persze kezdhetjük a legelejével is. Mennyire egészséges a természetbe mászkálás, és a gomba szedés. Persze itt is van egy javaslatom, soha ne menjünk ki a saját feleségünkel gombászni, mindíg a máséval, érdekesebb így. A gombákat ismerni kel, a nagyvárosiak, ellenőriztesse le a szedett gombákat, mert sajnos vannak erősen mérges fajok. Ezeket itt általában az anyosókkal szokták megetetni. Na de ha már ki megyünk a természet lágy ölébe, és szedegessük a gombákat, mindíg kössük össze a kellemest a hasznossal.

Utolsó hozzászólás

korzistka gavrila üzente 14 éve

15-2o darab gombát akartam irni
a dal cime DOND IDE A SŐRT

Tovább 

Forró kézcsokom Tündérkék!!!

Olvasva, és látva a csodákat amiket meg komponáltok, még  Michel Angelo is meg irigyelné.

Na de térjünk a mai témákhoz. Itt az ideje hogy hamvas testünket kissé karban tartsuk a természet adományaival, és azokból is a GOMBÁKKAL.

Tudni kel mindenkinek, hogy a gombák sok ásványi sokat tartalmaznak, nemes fémeket, és ami nagyon fontos oly enzimeket, amely gyógyítoan hat a szivre. Meg akadályozza a koleszterin lerakodását, kalória mentes, és ízekben nagyon gazdag, ilyenkor iktassuk be az étrendünkbe.

Utolsó hozzászólás

korzistka gavrila üzente 14 éve

Semmi probléma, éljenek a Konyha Tündérek, csináljunk mindég,csak fincsiségeket a család, és a szereteinknek, gyermekeinknek, mert nincs annál jóbb érzés, mint látni, hogy mindenki élvezettel, és jó izüen falatozik, hisz létünk eggyik alkotó eleme
Gábor /gabi/

Tovább 

Hozzávalók: 
4 tojásfehérje 
2-3 ek. glukonon 
pár csepp citromlé (v. ecet) 
50 g kókuszreszelék

2 tk. sütőpor 

 

Krém:

20 g kókuszreszelék
4-5 ek. cukrozatlan kakaópor 
4 ek. tejszín 
glukonon 


Elkészítés: 
Verd kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével (v. ecettel), óvatosan keverd bele a kakaóport, a kókuszt és a sütőport. Sütőpapíros tepsiben süsd kb. 15 percig. A sütőből kivéve még melegen tekerd fel a sütőpapírral együtt.


A krémhez:

Keverd össze a felvert tejszínt, a cukrot és a kókuszreszeléket.

Tovább 

Hozzávalók:
1/2 cs. zabpehely 
8 dkg vaj v. margarin 
kakaó (cica) 
12-14 bogyó édesítő 
rumaroma 

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, ha nem áll össze kis tej, kávéval lehet helyettesíteni, vagy még vaj/margarin. (mancsosnak kell lennie, de ne túlzottam) Ezt hagyjuk 1/2 órát állni, mert a pehely megszívja magát nedvességel és megesik, hogy túl kemény/száraz lesz. Ha szükséges öntsünk hozzá még egy kis folyadékot, ha nem akkor formázzunk golyókat és hempergessük meg kókuszreszelékben.

Tovább 

Hozzávalók: 
4 tojás 
72 g édesítőszer 
1 vaníliarúd 
40 dkg darált mandula 
3/4 dl tejszín 
2 tk őrölt fahéj 
2 tk kakaópor 
1 narancs leve és héja 
30 g színtelen zselatin 
3 dl joghurt 
40 dkg félzsíros tehéntúró 
1/2 tk folyékony édesítőszer 
5 dkg felaprított mandula 
sütőpapír 

Elkészítés:

Robotgéppel a tojások sárgáját és az édesítőszert krémesre keverjük. A vaníliarudat felhasítjuk és belét kikaparjuk. A vaníliavelőt, a darált mandulát, a tejszínt, a fahéjat és a kakaóport a tojásos keverékbe dolgozzuk.

Tovább 

Hozzávalók a tésztához: 
1 tejföl 
3 egész tojás 
12 löttyi süssina 
1/2 csomag sütőpor 
2 bögre szójatejpor (tejfölös bögre) 
1/2 bögre étolaj 

Töltelék: 
20 dkg vaj 
5-6 löttyi süssina 
1 ek. kakaópor 
rumaroma 

Máz: 
2-3 ek víz 
1 ek kakaópor 
3-4 lötty süssina 
Ezt felforraljuk,majd  teszünk bele 5 dkg vajat. 

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk.

Közepes tepsibe tesszük sütni.

Vigyázat!!!!: Lapos lesz! 
Ha kihült, 3 egyenlő részre vágjuk. 

Elkészítjük a tölteléket, és betöltjük vele a lapokat.

Tovább 

Hozzávalók:
2 db tojás,

15 ml folyékony szaharin,

50 g olvasztott vaj, 

200 g kókuszreszelék. 


Elkészítés:

A tojásokat jól felvered az édesitövel,

az olvasztrott vaj, és utana belekevered a kókuszreszeléket. Várjál minimum 10 percet. Közben a sütöt elömelegited 175 C-ra, és zsírpapirral bélelt tepsibe teszed. 2 db kiskanál segítségével a halmokat. Kb. 30 db lesz belöle. Isteni !!!

Hozzávalók:
17 dkg édesitőszerrel készült meggykompót, 13 dkg darált mák,

10 dkg mandula,

3 tojás,

10 dkg puha vaj,

6 dkg  gyümölcscukor!

1 teáskanál reszelt narancshéj,

2 dkg liszt,

1 csipet só,


a formához: 

vaj 

 

Elkészítés:

A vajat az édesitővel habosra keverjük, először narancshéjat majd a tojássárgáját adjuk hozzá, ezután a mákot és a mandulát, A sütőporral elvegyitett lisztet a tésztához szitáljuk és belekeverjük. A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük, majd nagy habverővel óvatosan a tésztához adjuk. 
A tésztát beleöntjük a formába és elsimitjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

250g mascarpone,

2 tojás,

2 ek cukor helyetti édesítő,

3ek nescafé koffeinmentes pici vízben feloldva,

1/4 l tejszín,

vanília (ajánlom a valódit, lehet kapni azt is), 3ek rum,

kakaópor (nem neskakaó) 

Elkészítés:

Tojássárgáját felverni cukorral vaníliával, rumot hozzáadni. Feléhez kávét adni. Tojásfehérjét habbá verni. Mascarponét, fehérjehabot, sárgájahabot lazán összeforgatni. A kávés és a sima rétegeket egymásra simítani. Jól kihűteni.

Tovább 

Hozzávalók a kókuszos csókhoz:

2 tojásfehérje,

édesítőszer,

2 evőkanál kókuszreszelék 


a krémhez:

1 citrom vagy 2 zöldcitrom,

édesítőszer,

20 dkg natúr krémsajt,

1,5 dl tejszín 

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, az édesítőt és a kókuszreszeléket beleforgatjuk. Sütőpapirra teszük és előmelegített sütőben (kb. 140 fokon) 1 órát szikasztjuk. Akkor kész ha kissé ropogos a teteje pedig halványbarna. Amíg kihül a citrom lereszelt héját és kifacsart levét az édesítővel elkeverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

7dk liszt,

egy csipet só,

3dkg. vaj,

2 tojás,

2 dl. tejszin,

egy kis vanilia aroma,

1 ek. gyümölcs cukor,

2 ek. diabetikus eperlekvár,

1 dl. krémjoghurt,

1 ek. porcukor 
sütőpapir. 

Elkészitési idő:5o perc 
Sütési idő: 25-3o perc 
Darabonként kb. 120 kcal/ 7 gr. / 

Elkészítés:

A tepsit sütőpapirral kibéleljük, liszttel megszórjuk. 
1/8 l. vizet a sóval és a vjjal felforralunk. Beleöntjük a lisztet és addig keverjük, emig gombóccá áll össze a lábos alján pedig vékony lisztréteg képződik.

Tovább 

Hozzávalók:

750 g ricotta tipusú túró,

4 db. tojás,

1 csésze író,

édesítószer ízlés szerint,

2 tk. reszelt citromhéj,

2 tk. citromlé. 

Elkészítés:

A túrót elektromos keverővel törjük át, hozzáadjuk a tojásokat ( egyszerre csak egyet, minden tojás után jól el kell keverni). Töltsük hozzá az írót, az édesítőt, a citromhéjat és a citromlevet. Keverjük addig amég az egész összeáll. A masszát öntsük bele egy előre kivajazott tortaformába. A formát helyzzük bele egy nagyobb, vízzel teli tálba, úgy hogy a víz a forma feléig érjen.

Tovább 

Hozzávalók:

• 5 dkg mazsola 
• 5 evőkanál rum (konyak) 
• 1 rúd vanília 
• 1 narancs 
• 3 tojássárgája 
• 5 ek. édesítőpor + a szóráshoz 
• 3 tojásfehérje 
• 1 tk. citromlé 
• 4 dl tejszín 
• 1 csapott evőkanál diabetikus kakaópor 


Elkészítés: 
A mazsolát megmossuk, a rumba áztatjuk. (Akár egy éjszakán át is állni hagyjuk. ) A vaníliarudat kettévágjuk, a vaníliapépet kikaparjuk. A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, és a tojássárgákkal, 3 evőkanál édesítőporral, a vaníliapéppel forró vízfürdőben habosra keverjük.

Tovább 

Hozzávalól és elkészítés:
Süssünk 5 tojásból piskótát. (5 tojás fehérje felverve, bele folyékony édesítő, az 5 tojássárgája, beleszitálunk 2 evőkanál szójaitalport, 1 kanál keményítőt, 1/2 csomag sütőport - zsírral kikent, megszójatejporozott közepes tepsiben sütjük) Nem baj, ha nem lesz szép, úgyis darabokra kell tépkedni. Ezt a tésztát meglocsoljuk a "piros" öntettel (1 dl víz, piros ételfesték, puncs aroma, édesítő). Állni hagyjuk.


Krém:

15 dkg vaj, 1 dl víz ezt felforraljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
1/2 kg túró 
1citrom 
1-2 tojás 
édesítő 

Diabetikus csoki vagy kakaópor(amelyikből mázt tudsz csinálni) 

 

 

Elkészítés:
A túrót jól összetöröd, belereszeled a citrom héját, kis édesítő bele (ne sokat mert a csoki miatt amúgy is édes lesz). Bele a nyers tojás először 1 db ezt elkevered ha még megbír a túró mégegy tojást akkor az is mehet bele. Nem kell folyósnak lennie inkább kicsit darabosnak. Tehetsz bele egy kis vaniliát vagy vaniliaaromát is.

Tovább 

Kedves Tündérkék, élek itt vagyok, és forró kézcsókomat küldöm felétek, a Főnőkasszony Marcsi azt hitte hogy nem jövök többet, dehogy!!!     Itt vagyok és ragyogok.

Na mindenkinek fejfájást okoz, ha vendégek jönnek nagy számba, azt se tudjuk mit csináljunk meg, hamar, izletes is legyen, és főleg nem mindennapi, megszokott  fogás. Na, édeskéim, a ventilátort magatok felé fordítjátok, és meg kezditek  a munkát.

Lehet kapni biztos nálatok is, felizgatott makaronét, én így csufolom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Editke! Elírtam nem spagetti, tényleg lehet kapni ilyen nagy lyukú tésztát amit meglehet tölteni, Mónika írta jól , Gábornak nemcsak ízletes és finom receptjei vannak nagyon érdekfeszítően is írja le.
Fáradt vagyok és elnéztem bocsika, abba is hagyom bár nem sokat voltam az oldalon.
Jó éjt Marcsi

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu