Sütés főzés Blog: 2011. július

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2011. július

Hozzávalók:


50 dkg zöldbab

kevés liszt és olaj a rántáshoz

paradicsomsűrítmény

füstölt szalonna

ízlés szerint cukor

1 kisebb zeller zöldjével.

 

 

 

Elkészítés:

 

A zöldbabot sós vízben felteszem főni az egészben hagyott zellerrel. Amikor megpuhult a bab, világos rántást készítek, és beleteszem a paradicsomsűrítményt, annyit, mintha sima paradicsomlevest főznék. Ezután még kicsit főzöm, és ízlés szerint cukrozom.

A szalonnát apró kockákra vágom, megpirítom jó ropogósra.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:


50 dkg sertéslapocka

2 fej hagyma

1 paradicsom

1 zöldpaprika

2 gerezd fokhagyma

50-60 dkg friss zöldbab

2-3 dl  tejföl

törött bors

őrölt kömény

őrölt majoránna

piros fűszerpaprika

piros arany

2 evőkanál zsír vagy olaj.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A hagymát apróra, a paprikát és a paradicsomot kis kockára, a húst pörkölt méretű kockára vágom fel. A zsiradékra felteszem párolni a hagymát, sózom, amikor már kezd sárgulni, pici vizet adok hozzá, majd mehet bele a paprika, a paradicsom és a zúzott fokhagyma a fűszerekkel együtt, kivéve a pirospaprikát.

Tovább 

 

Hozzávalók:


20 dkg füstölt kenyérszalonna

20 dkg húsos szalonna

3 nagyobb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál pirospaprika

1 kg krumpli kockára vágva

25 dkg csuszatészta

50 dkg aprított sárga- vagy zöldbab

bors

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A füstölt és a húsos szalonnát felkockázom, kiolvasztom, a zsiradék felét  egy nagyobb lábosba öntöm át. A szalonnás zsíron megpirítom a hagymákat. Pirospaprikát szórok rá, majd beleöntöm a kockára vágott krumplit és a zöldbabot, kis vízzel összepárolom.

Tovább 

Hozzávalók:

Palócok egyik kedvenc étele


1 kg sertésoldalas

75 dkg friss zöldbab ( Télen konzerv vagy fagyasztott is jó )

1 kis fej hagyma

1 csapott evőkanál pirospaprika

2 gerezdfokhagyma

1 evőkanál pardicsompüré

1-2 dl  tejföl

őrölt bors





Elkészítés:


Az oldalast besózom, borsozom, egy kevés vizet aláöntve, időnként megforgatva puhára párolom, majd sütőbe ropogós pirosra sütöm. 

A belőle kisült zsírból 2 evőkanálnyit kiveszek, megpirítom benne az összevagdalt vöröshagymát, megszórom a pirospaprikával, ízesítem az összezúzott fokhagymával, a paradicsompürével.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

( 4 főre, diétázok is fogyszhatják )


3 közepes cukkini

8 nagy paradicsom

4 paprika

5 nagy sárgarépa

1 nagyvöröshagyma

20 dkg rizs

15 dkg baromfi felvágott

2 pohár natúr yoghurt, vagy teljöl

4-5 tojás

1 púpos evőkanál liszt

zsemlemorzsa

Ráma

ételízesítő

bors

olaj.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A sárgarépát megtisztítom, felkarikázom, ételízesítővel ízesített vízben puhára párolom (körülbelül 30 perc). Közben a 20 dkg rizst kb.

Tovább 

 

 

Hozzávalók


A tésztához:

4 db tojás

30 dkg porcukor

7 evőkanál presszókávé

10 dkg daráltdió

1 csomag sütőpor

20 dkg liszt.


A krémhez:

20 dkg vaj

20 dkg porcukor

40 dkg áttörtgesztenye

1 dl rum


A csokimázhoz:

20 dkg étcsoki

vaj.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A tésztához 4 db tojássárgáját 30 dkg porcukorral jól kikeverjük, lassan hozzáadunk 7 evőkanál főzött kávét,

10 dkg darált diót, 1 csomag sütőport, 20 dkg lisztet, végül beleforgatjuk a 4 tojás kemény habját.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

1 kg kicsontozott sertéskaraj egyben

1 evőkanál őrölt köménymag

10 dkg mag nélküli aszalt szílva

15-20 szelet bacon.

 

 

 

Elkészítés:

 

A karajt gyengén besózzuk, az őrölt köménnyel jól bedörzsöljük.  1-2 napig a hűtőben tároljuk. 

Az aszalt szilvát száradni hagyjuk,vékonra vágjuk, és ezzel gazdagon megspékeljük a köményes karajunkat. 

A húst bacon szalonnaszeletekkel mindenhol beborítjuk, hústűvel rögzítjük, és óvatosan, és alufóliába csomagoljuk. 

Előmelegített sütőben kb.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

60 dkg szűzpecsenye felszeletelve

20-25 dkg cukkini

bors, kakukkfű.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A hússzeletet kiklofoljuk, széleit kicsit bevágjuk, így sütésnél nem pördűl fel. A cukkinit megmossuk, felkarikázzuk kb. fél centis karikákra, majd csíkokra szeljük.

A hússzeleteket megtűzzük a következőképpen: a húson kis késsel 6-8 lyukat vágunk, és 3-4 zöldségcsíkot bújtatunk bele. Sózzuk, borsozzuk,
kakukkfűvel megszórjuk. 

Grillsütőn parázson vagy pár kanál olajon
megsütjük. 

Köretnek petrezselymes burgonya, főtt burgonya illik hozzá.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

1 db nagyobb sertéscsülök

1,5 kg burgonya

20-25 dkg gyöngyhagyma

6 db savanykás alma

bors

babérlevél

fokhagyma

mustár

néhány kanál étolaj.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A csülköt sós, borsos, fokhagymás, babérleveles vízben előfőzzük. Ha kihűlt, kicsontozzuk, a bőrös felét késsel bevagdossuk. 

Néhány kanál étolajat összekeverünk 1 evőkanál mustárral, 1 kávéskanál sóval, őrölt borssal és néhány gerezd zúzott fokhagymával.

Tovább 

Hozzávalók:

2 db közepes krumpli

1 zsenge cukkini

1 kis fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál gulyáskrém

1 evőkanál tejföl

reszelt sajt.

 

 

 

Elkészítés:

 

A krumplikat héjában megfőzöm. Ezalatt a hagymát apró kockára vágom, a cukkinit megmosom, és szintén felkockázom. 

Kevés olajon üvegesre párolom a hagymát, majd hozzáadom a cukkinit és a fokhagymát. A végefelé teszem rá a gulyáskrémet, összeforgatom, majd lehúzom a tűzről, nehogy leégjen.

Tovább 

Hozzávalók:

1,5 dl narancslé

2 evőkanál szójaszósz

4 evőkanál olívaolaj

2 teáskanál balzsamecet

1 kockacukor (nádcukor vagy barnacukor).

 

 

Elkészítés:

 

A hozzávalókat a kockacukor kivételével összekeverem, egy kisebb lábasban, takarék lángon elkezdem melegíteni, majd forralni. Csak ekkor adom hozzá a kockacukrot, és tovább forralom egészen addig, amíg jó sűrű nem lesz. 

A sült húsra öntve vagy külön tálkában mellé téve, mártogatni is finom.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg vaj

35 dkg finomliszt

1 db tojás

só.


A töltelékhez:

45 dkg spenót /friss vagy leveles/

2 x 10 dkg tejszínes krémsajt

20 dkg juhsajt /natúr/

2 dl tejszín

4 db tojás

3 evőkanál búzadara

1 db vöröshagyma

5 gerezd fokhagyma

őrölt bors

őrölt chili

pár kocka füstölt szalonna

őrölt szerecsendió

olaj.


A tojásfasírthoz (18 db lesz belőle):

6 + 1 db tojás

1 db lilahagyma

3 gerezd fokhagyma

mustár

őrölt bors

pirospaprika

1 marék friss kakaukkfű

zsemlemorzsa

2 db zsemle

kevéske tej

olaj.

Tovább 

Hozzávalók:

1 nagy kígyóuborka

1 nagy cukkini

1 pohár tejföl

kapor

bors

olaj

2 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

Kevés olajon a hosszára felvágott hagymacsíkokat megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott kígyóuborkát és cukkinit. Ügyeljünk rá, hogy az olaj tényleg forró legyen. 15-20 percig sütjük, majd a  levét leöntjük, ezután megsózzuk és megborsozzuk, a kaprot pedig apróra vágva hozzáadjuk. 5 percig sütjük.

Tovább 


 

Hozzávalók:

25 dkg fodros kocka tészta

30-40 dkg spenót (fagyasztott is jó)

4-5 gerezd fokhagyma

4-5 dkg 

2 dl tejföl

20 dkg trappista sajt

bors.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A tésztát megfőzzük sós vízben.

A spenótot megpároljuk a margarinon a zúzott fokhagymával, de nem rántjuk be.

Egy jénai tálat kikenünk margarinnal, beletesszük a kifőtt tészta felét, majd rásimítjuk a spenótot. Meglocsoljuk tejföllel, és beborítjuk a tészta másik felével.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

25-30 dkg gomba

2 közepes fej hagyma

2 paprika

1 paradicsom

5 db kifli

2 dl  tej

1 pohár tejföl.

 

 

 

Elkészítés:

 

Kevés olajon hagymát dinsztelünk, majd a gombával, a paprikával és a paradicsommal pörköltet főzünk. 

A kifliket karikákra vágjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk. A kifliket belemártjuk a tejbe (nem áztatjuk, csak belemártjuk), és a tál alját kirakjuk velük. Erre gombapörköltet simítunk, és meglocsoljuk tejföllel.

Utolsó hozzászólás

csáki Andrásné üzente 13 éve

Elkészítettem nagyon finom ízlett a családnak.

Tovább 

Hozzávalók:

3 dl tejszín

1 evőkanál azonnal oldódó (instant) kávépor

2 tojássárgája

1 tojás

7,5 dkg cukor

25 dkg sárgabarackbefőtt

2 zacskó vaníliás cukor

6 evőkanál sárgabaracklé.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tejszínt a kávéporral felforraljuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. A sárgabarackokat szitán áttörjük. 
A tojássárgájákat a tojással és a cukorral habosra keverjük, majd lassan a kávés tejszínhez öntjük. A folyadékot 4 tűzálló tálkába osztjuk.

Tovább 

 

Hozzávalók:

kicsontozott sertéstarja

mustár

friss petrezselyem apróra vágva

fogvályó vagy hústű.

 

 

 

Elkészítés:

 

A kicsontozott sertéstarját vékonyra klopfolom, enyhén besózom, megkenem mustárral, friss, apróra vágott petrezselyemmel bőven meghintem, majd összetekerem, és fogvályóval vagy hústűvel megtűzöm. 

Az így kapott tekercseket bő zsiradékban kisütöm. Ki lehet sütni grillen, akkor kevés zsiradékkal kell kenegetni, hogy ne száradjon ki .

Tovább 

Hozzávalók:

5 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 nagyobb zöldpaprika

4 db paradicsom /vagy paradicsomsűrítményből 2 dl/

2 evőkanál étolaj

10 dkg húsos szalonna

fél fej káposzta

3 pár virsli

bors

édesnemes pirospaprika

3 dl tejszín.

 

 

 

Elkészítés:

 

A húsos szalonnát az olajon egyhén megsütjük, majd hozzáadjuk a vékony félkarikára vágott hagymát, és addig üvegesre pároljuk. Ezután hozzadjuk a fokhagymát és a kis kockákra vágott paprikát.

Tovább 

Hozzávalók:
1 db citrom
12 db sárgbarack
2,5 dl sárgabarcklé
25 dkg mandula (darált)
1 csomag rétestészta
30 dkg vaj
20 dkg cukor.

 

Elkészítés: 

Hagyjuk az egészet egy napig állni, majd friss sárgabarackkal tálaljuk.

Az előkészített rétestésztát egyesével elhelyezzük egy kivajazott tűzálló edényben, méghozzá úgy, hogy minden lapot megkenünk olvasztott vajjal és megszórjuk darált mandulával. Ha ezzel készen vagyunk, berakjuk az előmelegített sütőbe, és közepes fokozaton sütjük.

Tovább 

 Amerikai káposztasaláta

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Hozzávalók:


  • fél fej káposzta
  • 3-4 répa
  • 2 alma
  • 1 fej hagyma
  • petrezselyem
  • 5 dl tejföl
  • 5 dl majonéz.

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, lereszeljük, vagy aprítógéppel felaprítjuk, ízlés szerint citromlevet facsarunk rá, majd összekeverjük a tejföllel és ugyanannyi majonézzel. Kemény állagú, üveges majonézt célszerű használni, és sózni egyáltalán nem szabad.




Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 13 éve

Szuper jónak mutatkozik, megcsinálom és köszönöm szépen a lehetőséget .Üdvözlettel: Erzsike

Sajttal rétegezett burgonya csőben sütve

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg sajt
  • 6 dl tejföl
  • 2 kg burgonya
  • 1 csokor újhagyma
  • Ráma

Elkészítés:


 A sajtot apró kockákra vágom, a tejföllel és az apró karikákra vágott újhagymával egy tálban jól összekeverem. Fóliával letakarva fél napig a hűtőben hagyom.

  A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom, felkarikázom. Egy tűzálló tálat margarinnak kikenek, belesorakoztatok egy sor burgonyát, rákenek ez újhagymás-tejfölös keverékből, s mindaddig folytatom, a rétegezést, amíg a hozzávalóból tart.

Tovább 

 Csőben sült karfiol füstölt sajttal

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csőben sült karfiol füstölt sajttal

 

Hozzávalók:
  • 1,5 kg karfiol
  • 2 dkg Ráma
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg füstölt sajt
  • késhegynyi szerecsendió
Elkészítés:

A karfiolt megtisztítom, és sós vízben roppanósra főzöm. A megfőtt karfiolt lecsöpögtetem, és margarinnal kikent tűzálló tálba /jénaiba/ teszem. A tejfölbe belekeverem a tojássárgáját, a reszelt sajtot, sóval és reszelt szerecsendióval ízesítem. Ezután a tojásos-sajtos keverékkel leöntöm a karfiolrózsákat.

Tovább 

 Jeges rebarbarabomba

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Jeges rebarbarabomba
Hozzávalók 6 személyre:
  • 50 dkg rebarbara (csak szár)
  • 26 dkg cukor
  • 1 l tejszín
  • 5 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • tejszínhab a díszítéshez
Elkészítés:

A rebarbara szárait megmossuk, meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Nagyon kevés vízben (csak annyiban, hogy ne égjen le, amíg levet ereszt) fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.

A rebarbarát szitán átpasszírozzuk, és összekeverjük 1 evőkanál cukorral.

Tovább 

 Bajor csirke

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Bajor csirke

 

Hozzávalók:
  • 6 db egész csirkecomb
  • 3-4 db közepes nagyságú sárgarépa
  • 3-4 db közepes nagyságú fehérrépa
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1/2 citrom leve
  • vaj
  • bors
Elkészítés:

Jénaiban az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Közben a zöldségeket és a csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (a combokat vágjuk ketté). Ha már megfelelő a hagyma, rárétegezzük a zöldséget, a zöldség tetejére tesszük a combokat (fontos, hogy ne keverjük össze).

Tovább 

 Bajor perec

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Bajor perec
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 4 dkg Ráma , vaj vagy zsír
  • 1 liter víz
  • 3 evőkanál szódabikarbóna
  • liszt a szóráshoz
  • zsiradék a tepsihez
Elkészítés:

Az élesztőt felfuttajuk kevés tejben a cukorral, kb. 15 perc alatt, majd összekeverjük a liszttel, a sóval, a tejjel, a vajjal (margarinnal vagy zsírral).

Tovább 

 Obatzda (bajor sajtkrém)

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Obatzda (bajor sajtkrém)
Hozzávalók:
  • 10 dkg (túl)érett camembert sajt
  • 20 dkg krémtúró
  • 5 dkg lágy vaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1,5-2 dl sör
  • bors
  • kömény (őrölt)
Elkészítés:

A hozzávalókat (a sör kivételével) az apróra vágott hagymával és ízlés szerinti mennyiségű fűszerekkel összekeverjük. A sört eztán apránként dolgozzuk hozzá, hogy szinte habos legyen.

Megjegyzés:

A túlérett camembert sajt egyetlen felhasználási módja.

Tovább 

 pKVjXseIsZxoIrQP

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

nWPz5u njlnveyesnla, [url=http://oekxribdzbbx.com/]oekxribdzbbx[/url], [link=http://ysfecouziosd.com/]ysfecouziosd[/link], http://zhcwqteewxvu.com/

 Hortobágyi töltött burgonya

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hortobágyi töltött burgonya
Hozzávalók:
  • 2-3 adaghoz:
  • 4 evőkanál olaj
  • 50 dkg darált csirkemell
  • 1 tasak Knorr Pörkölt Rafinéria
  • 1 dl tejföl
  • 6 db nagyobb burgonya
  • 1 evőkanál Ráma
Elkészítés:

Személyenként 2 darab nagyobb burgonyát héjában megfőzünk, majd tisztítás után hosszában félbevágjuk őket. A serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a csirkehúst.

Tovább 

 Hortobágyi rakott tészta

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hortobágyi rakott tészta
Hozzávalók:
  • 1 nagy fej hagyma
  • 30-40 dkg darált hús
  • 1 dl olaj
  • pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 2-3 dl tejföl
  • étkezési keményítő
  • 50 dkg fodros nagykocka tészta
Elkészítés:

A darált húsból a szokott módon pörköltet készítünk, majd a tejföllel és az étkezési keményítővel behabarjuk. A tésztét kifőzzük, majd összekeverjük a hússal. Tűzálló tálba öntjük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben megsütjük.

Tovább 

 hlpHWxHAXVACkW

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

R2USgC http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

 ORAYQbKuRpdGkdJna

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

s18qXW http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

 xubEdtnKOeZGjxheyI

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

7ei3S4 https://www.genericpharmacydrug.com

 

Hozzávalók:
1 csomag friss leveles tészta (kb. 30 dkg)
4 evőkanál petrezselyemkrém
kb. 1 teáskanálnyi frissen őrölt színes borskeverék
kb. 4-5 dkg parmezán, illetve parmezánjellegű kemény sajt (pl. Grana padano).

 

A petrezselyemkrémhez:
3 csokor petrezselyemzöld
kb. 5 dkg blansírozott mandula
4 + 1 evőkanál jó minőségű olívaolaj
1 dundi gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés: 

Először a petrezselyemkrémet készítem el, ami nem más, mint petrezselyempesto sajt hozzáadása nélkül.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg vaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
40 dkg petrezselyemgyökér
1 dl fehérbor
20 dkg burgonya
2 db tyúkhúsleveskocka
1,5 liter víz
4 dl tejszín
2 mokkáskanál só
½ mokkáskanál szerecsendió
½ mokkáskanál bors.


A bundáskenyérhez:
8-10 szelet toast kenyér
3 tojás
3 dkg vaj
fél fej hagyma
10 dkg gomba
1 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál morzsa
1 tojásfehérje.

 

Elkészítés: Az előkészített, apróra vágott zöldségeket (hagyma, fokhagyma, gyökér) a vajon megdinszteljük, felengedjük fehérborral, ha felforrt, hozzáadjuk a burgonyát, a tyúkhúslevest, amit készíthetünk húsleveskockából is, és a tejszínt.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg zöldparadicsom

1 kg cukor

1 db citrom.

 

 

 

Elkészítés:

 

A paradicsomot és a citromot héjastul ledarálom húsdarálón, majd összekeverem a cukorral. 3 napig 5-5 percig főzöm, majd üvegbe teszem és fejjel lefelé tárolom. Nagyon finom íze lesz, hasolít a füge lekvárhoz.

 

 

Hozzávalók:

10 púpzott evőkanál liszt

10 csapott evőkanál cukor

3 egész tojás

10 dkb vaj

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál őrölt fahéj

2-3 evőkanál bármilyen lekvár (de ne legyen híg)

10 evőkanál tej

kb. 5 dkg mazsola (el ismaradhat, ha éppen nincs otthon, de vele finomabb)

1 marék durvára vágott dió .

 

 

 

Elkészítés:

 

Mindent egy keverőtálba teszünk, de a diónak csak a felét. Géppel kikeverjük, és alaposan kivajazott (lisztezni nem kell) 
tepsibe öntjük, és a tejejére szórjuk a dió másik felét.

Tovább 

Hozzávaló:

3 kg paprika

1,5 kg paradicsom

1 kg vöröshagyma

10 dkg ételízesítő

7 csapott evőkanál só

1 púpos evőkanál cukor

1 liter étolaj.

 

 

 

Elkészítés:

 

Ledaráljuk a paprikát, a paradicsomot, a hagymát. Hozzáadjuk az oljat, az ételízesítőt, a sót, cukrot. Feltesszük főzni, forrás után 1 órát főzzük. Üvegekbe szedjük, tetejére egy kis olajat öntünk, száraz dunsztba tesszük. Nagyon finom pörköltekhez, gulyásokhoz ízesítésnek.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

3 tojás

2 evőkanál napraforgóolaj

10 dkg cukor

8 dkg liszt

2 evőkanál kakaó

1 csapott evőkanál szódabikarbóna

3 dkg keményítő.


A krémhez:

5 dl tejszín

10 dkg étcsoki

10 dkg fehér csoki

ribizlilekvár.


A mázhoz:

10 dkg étcsoki

2 kanál olaj.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A tojást és a cukor alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is habosra verjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval, a szódabikarbónával és a keményítővel, majd beleforgatjuk a tojásba.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

6 dl rétesliszt

2 dl kristálycukor

1 csomag sütőpor.


A töltelékhez:

75 dkg túró

1 üveg őszibarackbefőtt.


Az öntethez:

3 tojás

2 dl kristálycukor

4-6 dl tej

1 csomag vaníliás cukor.


Valamint:

12,5 dkg rama vagy vaj.

 

 


 

 

Elkészítés:

 

A réteslisztet, 2 dl cukrot és a sütőport összekeverjük, 2 részre osztjuk. Az öntet hozzávalóit is összekeverjük. Kivajazott tepsibe beleöntjük a lisztes keverék felét, rámorzsoljuk a túró felét, megszórjuk a felszeletelt barackkal, majd jön a túró másik fele, végüla maradék lisztes keverék.

Tovább 

Hozzávalók:

13 db almapaprika

3 db fej vöröshagyma

2 db zellergyökér

5-10 db csípős paprika

őrölt bors

őrölt fahéj

őrölt szegfűszeg.

 

 

 

Elkészítés:

 

A zöldségeket megtisztítjuk és ledaráljuk, feltesszük főni, fűszerezzük sóval, őrölt borssal, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel. Amikor készre főtt, befőttes üvegekbe merjük, és szalicilt teszünk a tetejére.

 

 

Hozzávalók:

25 dkg krémsajt

1 db kakaós piskótalap

1 csomag vanília ízű pudingpor

2 evőkanál cukor

3 dl  tej

15 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

20 dkg ribizli

tejszínhab a díszítéshez.

 

 

 

Elkészítés:

 

A pudingport a leírás szerint elkészítjük. A krémsajtot a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és összedolgozzuk. Az elkészült krémhez hozzáadjuk a megtisztított ribizlit. 

A piskótát kétfelé vágjuk, megtöltjük a krém felével, majd a sütemény tetejét és oldalát bevonjuk a másik felével.Tálalás előtt kockákra vágjuk, végül tejszínhabbal díszítjük.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

2 db közepes cukkini

2 db paradicsom

3-4 gerezd fokhagyma

10 dkg főtt füstölt császárszalonna

2 tojás

1,5 dl tejföl

reszelt sajt

25 dkg penne tészta.

 

 

Elkészítés:

 

Kakikákra vágom a cukkinit és a fokhagymát, majd olajon megpárolom. 

Megfőzöm a tésztát, és a nagy részét üvegtálba teszem. Erre jön a fokhagymás cukkini, majd a karikára vágott paradicsom és a felkockázott császárszalonna. A tetejére teszem a maradék tésztát. 

A tojást a tejföllel összekeverem, és ráöntöm a tésztára.

Tovább 

 

Hozzávalók:

8 vékony szelet kicsontozott karaj

kevés olaj

bors

szerecsendió

8 szelet füstölt tarja

8 szelet sajt

8 szelet ananász.

 

 

 

Elkészítés:

 

8 vékony szelet kicsontozott karajt kevés olajon mindkét oldalán fehéredésig sütünk. 

A megsült szeleteket sózzuk, borsozzuk, 
szerecsendióval megszórjuk, és sorban vajjal kikent tepsire tesszük. Minden szeletre rárakunk 1-1 szelet füstölt tarját, majd 1-1 szelet sajtot, arra pedig 1-1 karika ananászt, a közepébe valamilyen savanykás gyömölcsöt 
(szeder, meggy, áfonya) tehetünk. 

Közép meleg sütőben pirosra sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell

40 dkg gomba

1 dl  zsír

2 nagy fej vöröshagyma

2 tojás

bors

pirospaprika

zöldpaprika

tejföl.

 

 

 

Elkészítés:

 

A csirkemellet ledaráljuk, befűszerezzük, beleütjük a tojásokat, és diónyi gombócokat formázunk.

A hagymát apróra vágva üvegesre dinszteljük, beletesszük a felaprózott gombát, ízesítjük. Ha jól felforrt, belerakjuk a már elkészített gombócokat, és 20-25 percig lassú tűzön főzzük. Az elpárolgott lét kevés vízzel pótoljuk úgy, hogy bőven legyen szaftja. 

Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

10-15 nagy fej fokhagyma

1 üveg száraz fehérbor 

2 dl 10% ecet 

15 dkg cukor

3 evőkanál olaj

1 evőkanál só

1 kávéskanál bors

3-5 db babérlevél

1-2 csokor friss tárkony 

esetleg 1 db cseresznye paprika.

 

 

 

Elkészítés:

 

A bort, az ecetet és a fűszereket összeöntjük, majd felforraljuk, s fedő alatt kis lángon kb. 3-4 percig főzzük. Utána hozzáadjuk az előre megtisztított fokhagymagerezdeket (könnyebb a fokhagymával elbánni, ha a fejeket egészben előzőleg 1-1,5 órára hideg vízben áztatjuk), s az újraforrástól számítva kb.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

20 dkg lencse

20 dkg gomba

20 dkg csirkemell

10 dkg füstölt szalonna

vöröshagyma

bors

1 kávéskanál mustár

ételízesítő

babérlevél.

 

 

 

Elkészítés:

 

A lencsét sós, babérleveles vízben puhára főzzük. 

A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, tátesszük az apróra vágott hagymát, és egy kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet, és fehéredésig sütjük, majd a felaprított gombával együtt puhára pároljuk. 

Ha megpuhult, hozzáadjuk a megfőtt lencsét, fűszerezzük mustárral, sóval, borssal.Friss kenyérrel,melegen tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

1 nagy fej zeller

füstölt szalonna

olívaolaj

ízlés szerinti fűszerkeverék

tejföl

1 db tojás

reszelt sajt

őrölt bors

snidling.

 

 

Elkészítés:

 

A zellert megtisztítom és karikákra vágom. Olívaolajjal kikent tűzálló tálba teszem, fűszerkeverékkel megszórom, apróra vágott füstölt szalonnával borítom. Forró sütőbe teszem (20 perc alatt megpuhul).

Reszelt sajtot 3 kanál tejföllel, sóval, borssal, 1 tojással és apróra vágott snidlinggel elkeverek.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 13 éve

Ez biztosan nagyon finim ínyencség !!! Ki fogom próbálni !!!

Tovább 

Hozzávalók:

kb. 6 db 2 dl-es üveghez:

80 dkg sárgabarack (70 dkg gyümölcshús)

50 dkg sárgadinnye (30 dkg gyümölcshús)

50 dkg befőző cukor 2:1

citrom leve

1/2 dl barackpálinka (opcionális).

 

 

Elkészítés:

 

A sárgabarackot megmossuk, leforrázzuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk. A dinnyét kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát kivájjuk, és a barackkal együtt kisebb darabokra vagdaljuk. 

A sárgabarackot és a dinnyét összekeverjük a cukorral, a citromlével, és kevergetve felforraljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg görögdinnyehéj

1 citrom

50 dkg cukor.

 

 

Elkészítés:

 

Mire jó a görögdinnye héja? Mondhatnánk semmire. Dehogynem jó! Lekvárt lehet főzni belőle.

A görögdinnyehéjról lehámozzuk a külső zöld részét, a világos részét lereszeljük, héjastól hozzáreszeljük a citromot, és fedő alatt kb. 2 órán át puhára főzzük. Kavarni csak ritkán kell rajta egyet-egyet, mert nem ég le. Hozzáadjuk a cukrot, és még fél órát főzzük kevergetve. 

Üvegbe töltjük, lezárjuk és szárazdunsztba tesszük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Savanyúságnak is nagyon jó. Ugyanúgy kell eljárni vele mint az uborkánál.
Természetesen a dinnyét felvágás előtt jól meg kel mosni, savanyúságnak használva még jobban mossuk meg.Kockákra kell darabolni. Nagyon finom. Teljesen olyan mint amikor a kis apró éretlen dinnyét tesszük el.

Tovább 

 

Hozzávalók:

2 dl víz

7 dkg vaj

17 dkg liszt

5 egész tojás

cukrozott kakaó

olaj.

 


 

 

Elkészítés:

 

2 dl vizet 7 dkg vajjal felforralunk. Kicsit hűlni hagyva hozzákeverünk 17 dkg lisztet. Addig keverjük, amíg az edénytől és a fakanáltól elválik. 

Ha kihűlt, egyenként hozzákeverünk 5 egész tojást. 

2 mokkáskanál segítségével kis fánkokat 
szaggatunk forró olajba. 

Sütéskor a fánkok kis pukkanás kíséretében maguktól megfordulnak az olajban. 

Ha elkészültünk vele, cukrozott kakaóban vagy reszelt csokiban megforgatjuk.

Tovább 

 

Hozzávalók:

50 dkg lapocka

50 dkg sertésszív

25 dkg sertésmáj

20 dkg tüdő

1 evőkanál zsír

2 fej vöröshagyma

5 gerezd fokhagyma

1-2 db babérlevél

1-2 db szárított ceruzapaprika

1 kávéskanál bors

1 evőkanál tört pirospaprika

liszt

ízlés szerint só és ecet.

 

 

 

Elkészítés:

 

Megmossuk és apró kockára vágjuk a húsokat és belsőségeket. A felaprított hagymát a zsírban megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd az apró kockákra vágott húsokat.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

1 kg gomba (nagyobb fejek)

50 dkg darált hús (lehet sertés, csirke, pulyka)

1 db zsemle

1 db kis fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

pici pirospaprika

bors

majoranna

szerecsendió

petrezselyemzöld

1 db tojás

ételízesítő.


A panírozáshoz:

liszt

tojás

zsemlemorzsa.

 

 

 

Elkészítés:

 

A gombafejeket megtisztítom, a szárukat mélyen kivágom.

A darált húst a tejben áztatott zsemlével, a vöröshagymával és fokhagymával, a tojással, ízlés szerint fűszerekkel összedolgozom. 

A gombafejeket enyhén sózom, és a töltelékkel bőven megtöltöm.

Tovább 

 

Hozzávalók:

1 kg rövidkaraj

1 fej hagyma

3-4 gerezd fokhagyma

pár szem borókabogyó

paprikakrém

25 dkg gomba

4 dl tej

4 evőkanál liszt

4 dkg vaj

4 tojás

5 dkg reszelt sajt

reszelt szerecsendió.

 

 

 

Elkészítés:

 

Kicsontozunk, lezsírozunk 1 kiló rövidkarajt, és egészben, 1 evőkanál olajon, sóval bedörzsölve 
átsütjük. Kevés vizet öntünk alá, mellédobunk 1 fej felszeletelt vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, 2 szem borókabogyót, a hús minden oldalát megkenjük paprikakrémmel. 

Fedő alatt, időnként megforgatva puhára pároljuk, majd levéből kiszedve a húst, deszkán pihentetés után felszeleteljük. 

A visszamaradt olajban addig párolunk 25 dkg megtisztított, felszeletelt gombát, míg saját levét el nem főtte. 

Ekkor a gombát mély tűzálló edény aljára terítjük, félig egymást fedve ráfektetjük a hússzeleteket. 

A mártáshoz 4 evőkanál lisztet simára keverünk 4 dl hideg tejjel, beledobunk 4 
deka vajat, és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.Kissé kihűtjük, majd belekeverünk 4 tojás sárgáját, a tojások kemény habbá vert fehérjét, csipet sót, kevés reszelt szerencsendiót, meg 5 deka reszelt sajtot. 


Ezt a lerakott pecsenyére öntjük, és a sütőben addig sütjük, míg a teteje szép rózsaszínű nem lesz. 

Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

6 db egész csirkecomb

1 kis fej hagyma

2-3 evőkanál sűrített paradicsom

kevés cukor

erős paprika

2-3 szál rozmaring.

 

 

 

Elkészítés:

 

A kis fej hagymát megpirítjuk, a megsózott csirkecombokat kettéválasztva rátesszük. Állandó forgatás mellett enyhén pirosra sütögetjük, aztán felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd ízlés szerint csöpp cukrot teszünk hozzá, a paradicsom 
savanykás ízének oldására.

Tovább 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

60 dkg burgonya

15-20 dkg finomliszt

1 evőkanál búzadara

1 tojás

1 evőkanál olaj

só.


A töltelékhez:

20 dkg szárnyasmáj

2 dkg vaj

1 kis fej vöröshagyma

őrölt bors

majoránna


A tetejére:

2 dkg vaj

1 csokor petrezselyem.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük, kissé sózzuk. 

A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és zsiradékon megfonnyasztjuk. A kis darabokra vágott szárnyasmájat hozzáadjuk, és sóval, majorannával meghintve néhány perc alatt megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. 

Az áttört burgonyát a liszttel, a grízzel, a tojással és az olajjal közepes keménységű rugalmas tésztává gyúrjuk, és meglisztezett deszkán hengerré formáljuk.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

6 tojás

6 evőkanál cukor

1 dl olaj

6 evőkanál liszt

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál kakaó.


A krémhez:

25 dkg vaj

25 dkg porcukor

5 dl tej

15 dkg étcsokis tortabevonó

2 csomag tejszín ízű pudingpor

2 evőkanál kávépor

2 evőkanál capuccino por.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk nagy tepsiben, 180 fokon 17 perc alatt. 

A krémhez 5 dl tejben megfőzzük a pudingport.

Utolsó hozzászólás

Rikk Ferencné üzente 13 éve

Csoda szépek a sűtijeid Nagyon űgyes vagy

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

4 evőkanál instant cappuccino por

2 teáskanál fahéj

1/2 csomag sütőpor

22 dkg liszt

20 dkg vaj

22 dkg cukor

4 tojás

2 evőkanál instant kávé.

 

 

 

Elkészítés:

 

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a muffinformákat papírral kibéleljük.

A tojássárgákat a cukorral és a vajjal együtt habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk.Összekeverjük a száraz anyagokat. A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas masszához, majd belekeverjük óvatosan a felvert tojáshabot.

Utolsó hozzászólás

Dr.Szalontay Gabriella üzente 13 éve

Finom,de tennék hozzá durvára tört mandulát és kis rumot-nagyon bírja ez a muffin!!!!!

Tovább 

 

Hozzávalók:

1 közepes fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olaj

20 dkg kerekszemű rizs

bors

3 dkg finom liszt

3 dl tej

1 tojás

3 + 2 dkg vaj

10 dkg reszelt füstölt sajt

szerecsendió

1 közepes tök (1-1,5 kg)

1 db zöldpaprika

1 db paradicsom

1 csokor kapor.

 

 

 

Elkészítés:

 

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, megfonnyasztjuk a felhevített olajban. Rádobjuk a rizst, felöntjük 4 dl vízzel (vagy húslevessel), kissé megsózzuk, majd félig lefedjük, és gyakran megkeverve 10 percig főzzük.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

60-70 dkg pulykamell.


A páchoz:

5 tojás

5 evőkanál olaj

5 evőkanál liszt

1-2 evőkanál mustár

1-2 evőkanál ketchup

bors

3-4 gerezd zúzott fokhagyma

szárnyas fűszerkeverék

ételízesítő,

olaj a sütéshez.

 

 

Elkészítés:

 

A pác hozzávalóit simára keverjük, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, szárnyas fűszerkeverékkel. 

A pulykamellet vékonyra szeljük,beleforgatjuk a pácba, és 3-4 napig érleljük a hűtőben letakarva. 

A húst  együtt süssük a rátapadt páccal.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

1 kg padlizsán

4 db vastaghúsú paprika

fél dl olaj vagy majonéz

1 kis fej hagyma apróra vágva

3 gerezd fokhagyma apróra zúzva

bors

ecet.

 

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A paprikákat,padlizsánt sütőben megsütjük, a héját lehúzzuk, botmixerrel pürésítjük,aki szereti nagyobb darabokat is hagyhat benne.Összekeverjük a többi hozzávalóval, friss kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk.

 


 

Töltött krumplis leves

 

 

Hozzávalók:

1 kg apró krumpli (én újkrumpliból csináltam)

3 szál sárgarépa

1 csirkemell kicsontozva és ledarálva

1 marék rizs

1 egész tojás

1 tojás sárgája

2 dl tejföl

1 kanál liszt

bors

ecet

1 csokor friss lestyán (telen fagyasztott, esetleg helyette 4 szál babérlevél).

 

 

 

Elkészítés:

 

A megtisztított burgonyákat kivájjuk karalábévájóval, a répát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel és az egész tojással, sózzuk, borsozzuk, és beletöltjük a krumplikba.

Tovább 

Hozzávalók:

4 dl liszt,

4 db tojás,

csipet só,

fél cs. sütőpor,

1 ek rum,

A sütéshez olaj.

A forgatáshoz:porcukor,kakaópor.

 


Elkészítés:

Felverjük a tojásokat a rummal,sütőporral.

Fél liter vizet felforralunk és mikor lobogva felforrt beleöntjük a lisztet.A tűzről azonnal lehúzzuk,és gyorsan összekeverjük.

Majd a forró liszt masszába beleöntjük a felvert tojásokat és azzal is összekeverjük.

 

Olajat forrósítunk és két kanál segítségével gombócokat formázunk.Forgatva rózsaszínűre sütjük.

Tovább 

Hideg kovászos uborka krémleves

 

 

Hozzávalók:

6 db kovászos uborka

2 dl uborka

1 dl tejföl

0,5 dl főzőtejszín

petrezselyemzöld

rozmaring

kakukkfű

bazsalikom

őrölt feketebors

fokhagymás-petrezselyem fűszerkeverék

kenyér

olívaolaj.

 

 

 

Elkészítés:

 

A hűtőből kivett uborkákat a botmixer keverőtáljába karikázom, hozzáadom az apróra vágott fűszernövényeket és a fűszereket, s ráöntöm az uborkalevet. Botmixerrel pürésítem. Hozzáadom a tejfölt és a tejszínt, újra keverem.

Tovább 

Szedres-rumos nyilem-nyalom (pohárkrém)

 

 

Hozzávalók:

A krémhez:

25 dkg mascarpone

1 dl habtejszín

2 púpos evőkanál porcukor

vanília aroma.


A gyümölcsszószhoz:

30 dkg friss vagy fagyasztott szeder

1 dl 80%-os rum

5 dkg vaj

3 evőkanál nádcukor

2 teáskanál kukoricakeményítő 1 dl vízben feloldva.


A grillázshoz:

3 dkg vaj

4 evőkanál nádcukor

fahéj

1 marék mandulaforgács.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A krémhez a tejszínt fölverjük, a mascarponéhez adjuk a porcukorral és a vanília aromával együtt. 

A szószhoz a cukrot a vajjal karamellizájuk, beletesszük a kiolvadt szedret és egy feles rumot.

Tovább 

Sült cukkinis szendvics

 

 

Hozzávalók:

4 szelet rozskenyér

1 kis pohár tejföl

4 gerezd fokhagyma

1 nagy cukkini

gyros fűszerkeverék

1 evőkanál olívaolaj

só.

 

 

 

Elkészítés:

 

A cukkinit kockázzuk, gyros fűszerkeverékkel bőven meghintjük, és kevés olívaolajon nyeles serpenyőben megsütjük, kicsit meg is pirítjuk a végén.

A kenyérszeleteket kettévágjuk, megkenjük tejföllel, a zúzott fokhagymát elosztjuk a tetejükön, sózzuk, és a sült cukkinit rákanalazzuk.

Tovább 

Halrudacska házilag kukoricasalátával és sült krumplival

 

 

Hozzávalók:

1 nagy fagyasztott tengeri halfilé

2 tojás

liszt

zsemlemorzsa

szezámmag

2 evőkanál mustár

10 dkg reszelt sajt

2 gerezd fokhagyma

só.


A kukoricasalátához:

1 konzerv kukorica

1 kis pohár tejföl

2 evőkanál majonéz

1 evőkanál mustár

bors

pár csepp édeske

pár csepp citromlé.


Valamint:

burgonya.

 

 

 

Elkészítés:

 

A halat kissé kiengedjük, de még fagyosan ujjnyi csíkokra szeleteljük. Sózzuk, megforgatjuk lisztben.

Tovább 

Kolbászos-tojásos rakott rizs

 

 

Hozzávalók:

1 csésze rizs

4 db főtt tojás

15 dkg füstölt kolbász

1 közepes fej vöröshagyma

3 dl tejföl

2 evőkanál paradicsompüré

só ízlés szerint

0,5 dl étolaj.

 

 

 

Elkészítés:

 

A rizst kevés sóval hagyományos módon megpároljuk. 

A keménytojásokat és a füstölt kolbászt 
felkarikázzuk. 

A vöröshagymát finom reszelőn lereszeljük, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a tejfölt és 
a paradicsompürét, ízlés szerint sózzuk. 

Hőálló sütőtál aljára öntjük a rizs felét, majd a tejfölös mártás felét, erre helyezzük a felkarikázott kolbászt és tojást.

Tovább 

Gombás töltött káposzta

 

 

Hozzávalók:

1 kg körüli fejes káposzta

15 dkg gomba

10 dkg rizs

1 db tojás

5 dkg füstölt szalonna

1-2 gerezd fokhagyma

2 kanál liszt

bors

1 csokor kapor

2 dl tejföl.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, majd beletesszük a feldarabolt hagymát és gombát is. Sóval, borssal ízesítjük, kihűtjük, és belekeverjük a rizst és a tojást is. Ezzel töltjük meg a káposztaleveleket. 

A maradék káposztát felvágjuk, felét a fazék aljára helyezzük, és megszórjuk kaporral, rátesszük a gombócokat, újra kaporral ízesítjük, majd befedjük a maradék káposztával.

Tovább 

Barackos-nutellás szelet

 

 

Hozzávalók:

a tésztához:

30 dkg liszt

120 g vaj

60 g cukor

1 csipet só

2 tojássárgája.


Ezen kívül:

liszt a kidolgozáshoz

sütőpapír.


A töltelékhez:

6 dkg cukor

2 csomag vaníliás pudingpor

1 liter  tej

2 doboz sárgabarack konzerv

8 levél fehér zselatin

60 dkg habtejszín

7 evőkanál nutella

2-3 evőkanál  tej.


Díszítésnek:

nutella.

 

 

 

Elkészítés:

 

1.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (Ha szükséges, gyúrás közben egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy kemény, de rugalmas tésztát kapjunk.) A tésztát fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre. 
2.) Egy magasabb peremű tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Tovább 

Melanzane alla Parmigiana *light*

 

 

 

Hozzávalók:

3 közepes méretű padlizsán (kb. 75 dkg)

1 mozzarella golyó (12,5 dkg)

2 meghámozott, felszeletelt paradicsom

3 dkg reszelet parmezán

paradicsomszószhoz:

1 közepes fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet több is)

75 dkg friss paradicsom hámozva, felkockázva (szezonon kívül egy nagy doboz jó minőségű) hámozott paradicsomkonzerv

1 evőkanál sűrített paradicsom

1 kisebb sárgarépa apróra reszelve

1 szál szárzeller

bors

oregánó

bazsalikom

rozmaring

1 evőkanál olivaolaj + kb.

Tovább 

Briami (görög zöldséges egytálétel)

 

 

Hozzávalók:

2 nagyobb cukkini kockára vágva

1 közepes padlizsán kockára vágva

2 nagy krumpli kisebb kockákra vágva

3 nagyobb paradicsom kockára vágva (hámozva vagy anélkül) vagy 1 doboz darabolt paradicsom

1 kis csokor petrezselyemzöld

5 gerezd fokhagyma apróra vágva

3 nagy hagyma felszeletelve

1,5 dl olívaolaj

bors

kevés oregano

10 dkg morzsolt feta sajt.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

Egy széles, laposabb lábosban felforrósítjuk az olajat, és megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát.

Tovább 

Meggyes-grízes rácsos piskóta

 

 

Hozzávalók:

egy 32 x 35 cm-es tepsihez:

4 tojás

4 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

citrom reszelt héja

1 evőkanál olaj

2 evőkanál tejföl

3 evőkanál búzadara

1 evőkanál liszt

1 evőkanál kakaópor

1/2 csomag sütőpor

25 dkg magozott meggy

1 evőkanál  tej.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval és egy kevés cukorral kemény habbá verem, majd ebbe keverem bele rögtön a búzadarát, hogy megszívja magát.

Utolsó hozzászólás

vigh irma üzente 13 éve

Koszonom, megfogom probalni, biztos finom. Ha meggy helyett teszek barackot, gondolom az is finom lenne.

Tovább 

Lecsókrémes palacsinta

 

Hozzávalók: 

0,5 kg liszt,

3 db tojás, só,

7 dl tej,

2 evőkanál olaj,

5 db nagy húsos paprika,

7 db nagyobb paradicsom,

10 dkg reszelt sajt,

1 nagy fej hagyma,

35 dkg darált pulykahús,

2 evőkanál tejföl,

kevés olaj,

4 nagy levél bazsalikom.



Elkészítés: 
1.) Az apróra felvágott hagymát kevés olajon megdinsztelem,  rászeletelem a paradicsomokat ,  belefőzöm a darálthúst, és a bazsalikomot.Ha félig megfőttl , adom hozzá a felszeletelt paprikákat.

Tovább 

Virslivel fűzött lepény

 

 

Hozzávalók:

35 dkg liszt

1,5 dl langyos  tej

1,5 dkg friss élesztő (vagy ennek megfelelő instant élesztő)

1 tojás sárgája

1 csapott teáskanál só

1 csapott teáskanál cukor

1 teáskanál őrölt oregano

1 evőkanál vöröshagyma finomra vágva

késhegynyi őrölt bors

2 evőkanál olaj

9 db roppanós virsli, hosszában félbevágva.


A tetejére:

1 tojás sárgája

kevés  tej.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk.

Tovább 

Betyár zöldbab

 

 

Hozzávalók:

60 dkg zöldbab

5 dkg füstölt szalonna

1 db paradicsom

10 dkg főtt füstölt sonka

2 db zöldpaprika

1 db vöröshagyma

zöldpetrezselyem

10 dkg apró tarhonya

1 dl aludttej

pirospaprika.

 

 

 

Elkészítés:

 

A füstölt szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük. A zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd a tisztított, feldarabolt zöldbabot. Megszórjuk zöldpetrezselyemmel, és körülbelül 1 liter vizet öntünk rá. 

A metéltre vágott sonkát, zöldpaprikát és a tarhonyát hozzátesszük, és lassú forralással, időnként megkavarva puhára főzzük. 

Közben szájízünk szerint sózzuk, paprikázzuk. 

A végén hozzáteszük a felszelt paradicsomot, valamint az aludtejet, és egyet forralunk rajta. 

A szalonnapörcöt a tetejére szórva tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

kapor

uborka

öreg krumpli

só.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

Végy 1 nagy uborkás üveget. Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad, és behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./ Erre pakolom a megmosott és felhasított uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor lesz ropogós.

Tovább 

Almás  vagy  meggyes pite / illeszkrisz


Hozzávalók: 40-45 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, 2 tojás sárgája, 2 ek. cukor, pici só, 25 dkg ráma, 1 pohár tejföl. Ezt összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk, és elfelezzük. Egyik fele az alja, a másik fele a teteje lesz.


Töltelék variációk : 


Almás :  1 1/2 kg alma, 7 ek cukor,  vaniliáscukor, fahéj. Én nem szoktam párolni az almát, egyszerűen lereszelem, megcukrozom, jól kinyomkodva.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg apró újburgonya

50 dkg liszt

3 db tojás

10 dkg zsemlemorzsa

1 evőkanál pirospaprika

2 dl tejföl

1 dl étolaj

1 evőkanál ecet.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

Forró sós vízben 1 evőkanál ecettel héjastul megfőzzük az apró burgonyákat (naz ecettől em esik szét 
a burgonya). Félig kihűlt állapotban tisztítjuk. 

A lisztből és a tojásokból csipetketésztát készítünk, sós vízben kifőzzük. 

A tejfölt az olajjal, 1 csapott kávéskanál sóval összekeverjük. 

A zsemlemorzsát megpirítjuk, a végén 
pirospaprikával ízesítjük.

Tovább 

 Joghurtos meggyfagylalt recept

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Joghurtos meggyfagylalt recept


 
Hozzávalók 4 főre 

Tejszínből és tojássárgájából általában egy alapkrémet készítünk, hogy jobb legyen a fagylalt állaga, mert fagylaltkészítő gép nélkül készűl.

Utolsó hozzászólás

Balogh Márta üzente 13 éve

Biztos finom, koszi a receptet, elfogom kesziteni....

Tovább 

 Meggyes-mákos kevert süti

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Meggyes-mákos kevert süti
Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál egész mák
  • magozott meggy
Elkészítés:

4 egész tojást kikeverünk 20 dkg cukorral, hozzáadunk 1 dl vizet, 1 dl olajat, 25 dkg lisztet, 1 sütőport, 1 vaníliás cukrot és 4 evőkanál darálatlan mákot. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk meggyel.

Tovább 

 Tökfasírt kaporszósszal

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Tökfasírt kaporszósszal
Hozzávalók:
  • A fasírtokhoz:
  • 1 kg főzőtök
  • 2 kanál liszt
  • 1 tojás
  • bors
  • kapor
  • olaj a sütéshez
  • A kaporszószhoz:
  • 2 kanál olaj
  • 1 kanál liszt
  • 5 kanál tejföl
  • kapor
  • bors
  • kb. 2 dl víz
Elkészítés:

A tököt a nagylyukú reszelőn lereszeljuk, besozzuk, pár percig állni hagyjuk, utána alaposan kicsavarjuk. Összekeverjük a tojással, a fűszerekkel és kb.

Tovább 

 Dupla vanília

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Dupla vanília
Hozzávalók:
  • 20 dkg vajas tészta (készen kapható)
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg narancs (1 db)
  • 5 dkg hidegen készíthető vanília pudingpor
  • 1 dl  tej
  • 20 dkg CartedOr Vanília jégkrém
  • 4 dkg friss málna
  • 2 evőkanál málnaszirup (készen kapható, de használható helyette málnaszörp is vagy málna összezúzva, cukorral kikeverve)
Elkészítés:

A vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, egy tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben kisütjük.

Tovább 

 Fagyasztott csokoládébombák

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Fagyasztott csokoládébombák
Hozzávalók 12 személyre:
  • 25 dl CartedOr Csokoládé jégkrém
  • kakaópor
  • A csokoládékrém töltelékhez:
  • 25 dkg tört feketecsokoládé
  • 2,5 dl sűrű, friss tejszín
  • 2 evőkanálnyi kristálycukor
Elkészítés:

Vegyünk 12 kis méretű jégkrémgombócot (dinnyés vagy kávéskanál segítségével), tegyük egy tálba, és helyezzük a mélyhűtőbe legalább 1 órára.

Tovább 

 Almás-joghurtos jégkrém

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Almás-joghurtos jégkrémHozzávalók:
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 1 pohár alma
  • 3 evőkanál méz
  • 5 db édes keksz (pl. háztartási)
  • 1 alma reszelve
  • apró műanyag poharak
  • fapálcikák
  • alufólia
Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a joghurtot az almalével és a mézzel. Keverd hozzá az apróra tört kekszet és a reszelt almát. Töltsd ki a keveréket a poharakba, mindegyiket zárd le alufóliával. Minden pohárba szúrj egy pálcikát a fólián keresztül.

Tovább 

 Dagadó a szomszédasszony konyhájáról

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Dagadó a szomszédasszony konyhájáról
Hozzávalók: Elkészítés:

A dagadót a szokásos módon felszúrjuk, kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük, majd félretesszük. Borsónkat enyhén sós vízben puhára főzzük, hűlni hagyjuk, majd leszűrjük. Egy kedves kis serpenyőben a kockákra vágott májat az olvasztott vajon megpirítjuk.

Tovább 

 Répás-póréhagymás dagadócsíkok

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Répás-póréhagymás dagadócsíkok
Hozzávalók: Elkészítés:

1. A répát megpucolom, és vékony karikákra vágom. A póréhagymát megmosom, és 2-3 mm-es karikákra vágom. A dagadót körülbelül 2 cm széles csíkokra vágom. A füstölt sonkát apróra kockázom.

2. A tepsi alját enyhén megolajozom, belefektetem a dagadócsíkokat. Megsózom, megborsozom. rászórom a póréhagymát, aztán a répát, végül meghintem a sonkakockákkal.

Tovább 

Meggyes-almás süti csíkosan

 

 

Meggyes-almás süti csíkosan

 

 

Meggyes-almás süti csíkosan

 

 

Meggyes-almás süti csíkosan

 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg liszt

1 tojás

2 evőkanál porcukor

1 evőkanál hideg zsír

1 csapott kávéskanál só

1 csomag vaníliás cukor

1/2 csomag sütőpor

1 evőkanál tejföl.


A tészta megkenéséhez:

2 kanál lekvár.


A piskótához:

6 tojás

6 evőkanál porcukor

6 evőkanál liszt

2 kanál kakaó

1/2 csomag sütőpor.


A töltelékhez:

50 dkg meggy

4 közepes alma

tetszés szerint cukor

3-4 kanál zsemlemorzsa.

Tovább 

Csípős indiai padlizsán

 

 

Hozzávalók:

olívaolaj

3 szál újhagyma

paradicsom

1 nagy padlizsán

4 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál kurkuma

csipet chili

csipet cukor

1 kávéskanál őrölt gyömbér

bors

1 pohár joghurt

korianderlevél.

 

 

Elkészítés:

 

Az újhagymát forró olíván megfuttatjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsomot. Néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a héjastól felkockázott padlizsánt, a sót, borsot, kurkumát, chiliport. Megsózzuk, megborsozzuk, és egy pici vízzel együtt pároljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

4 közepes padlizsán

1 hámozott paradicsom konzerv

2 nagy fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

2 marék durvára vágott mandula

1 kávéskanál cukor

1 kávéskanál fahéj

1 kávéskanál majoránna

só, bors

4 evőkanál olívaolaj.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A padlizsánokat hámozatlanul hosszában kettévágjuk, mélyen bekockázzuk, fél órára erősen besózzuk, hogy a magok keserű levét kidobja (ha ezt kihagyod, kidobhatod az ételt).

Tovább 

Csirkés padlizsánragu

 

 

Hozzávalók:

1 kg csirkehús

padlizsán

50 dkg paradicsom

2 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olaj

1 evőkanál vaj

1 dl száraz fehér bor

1 babérlevél.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A csirkehúst (mellet, combot vegyesen) megmossuk, feldaraboljuk és leszárítjuk. A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, és kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, lehúzzuk a héját, húsát apró kockákra vágjuk, mint a padlizsánt.

Tovább 

Sárgabarackos-mákos sütemény

 

 

Hozzávalók:

25 dkg liszt

20 dkg kristálycukor

4 egész tojás

8 dkg puha vaj

1 dl  tej

10 dkg őrölt mák

1 teáskanál mandulaaroma

kevés reszelt citromhéj

1 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál házi sárgabarack lekvár

1 teáskanál sütőpor

csipet só

45-50 dkg sárgabarack, kimagozva, szeletelve, 1 evőkanál porcukorral meghintve.


A tálaláshoz:

porcukorba kevert kevés őrölt szegfűszeg és fahéj

házi sárgabaracklekvár.

 

 

 

Elkészítés:

 

A barackot megmossuk, kimagozzuk, szeleteljük és meghintjük porcukorral.

Tovább 

Pagoda karfiol hússal rakva

 

 

Pagoda karfiol hússal rakva

 

 

 

Pagoda karfiol hússal rakva

 

Hozzávalók:

1 fehér karfiol

1 pagoda karfiol

35 dkg darált hús

2 dl rizs

1 hagyma

3 gerezd fokhagyma

paprika

paradicsom

1 csokor friss kakukkfű

ízlés szerint só

ízlés szerint őrölt bors

kevés cayenne bors

olaj

3,75 dl tejföl

1 tojás.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A karfiolokat megtisztítom, megmosom, rózsáira vágom, és bő sós vízben 10-15 percet forralom.

Egy közepes méretű edényben szintén sós vizet forralok, ebbe öntöm a 2 dl-es pohárnyi rizst, és 10 perc alatt megfőzöm.

Tovább 

Hozzávalók:

1 fej káposzta

1 nagyobb sárgarépa

vöröshagyma

1 nagy pohár tejföl

5 púpozott evőkanál majonéz

6 evőkanál cukor

4 evőkanál almaecet

2 evőkanál (magvas) mustár

bors

só.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A káposztát, a répát és a hagymát sajtreszelőn lereszelem, majd összeforgatom a többi hozzávalóval. 1 éjszakán át pihentetem a hűtőben.

Megjegyzés:

Grillezett húsok mellé a legjobb.

A receptet -Marcipán- küldte. Köszönjük!

Tovább 

Csípős tojásos körözött

 

 

Hozzávalók:

20 dkg juhtúró

10 dkg puha vaj

2 keménytojás villával összetörve

kb. 1 evőkanál mustár

kb. 1 mokkáskanál őrölt kömény

1 kisebb vöröshagyma finomra vágva

kevés zöldhagyma szára felaprítva (elhagyható)

1 teáskanál pirospaprika

1 teáskanál csípős piros arany

kevés őrölt bors

ízlés szerint só.

 

 

 

Elkészítés:

 

A fenti alapanyagokat habosra kikeverjük, majd a hűtőben érleljük a fogyasztás előtt legalább 1 órát.

Tovább 

Hozzávalók:

A cantuccinihez:

25 dkg liszt

1 csomag sütőpor

2 tojás

5 dkg vaj

15 dkg cukor

2 cl rum

20 dkg finomra vágott dióbél.


A krémhez:

20 dkg étcsokoládé

2 dl  tej

1 evőkanál instant kávé

1 dl tejszín

1 kávéskanál étkezési keményítő.

 

 

 

Elkészítés:

 

1. A lisztet a sütőporral szitáljuk át, majd adjuk hozzá a tojásokat, a vajat, a cukrot és a rumot, végül dolgozzuk bele a diót. Pihentessük 1 órát.

2. A tésztát osszuk 3 részre, mindegyikből formáljunk 2 cm széles, 1 cm magas rudat, és sütőpapírral bélelt tepsin, 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük világosra. 

3.

Tovább 

Sonkatorta egyszerűen

 

 

Hozzávalók:

1 rozscipó

2 dl  tej

10 dkg vaj

2 dkg liszt

20 dkg főtt füstölt sonka

őrölt fehérbors

piros retek

lilahagyma

petrezselyemzöld

zöldpaprika.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

2 dkg vajból, a lisztből és a tejből besamelmártást készítünk. 

A maradék vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a ledarált főtt sonkát, és a besamellel összedolgozzuk. 

A rozscipót éles késsel három lapra vágjuk, a sonkakrémmel megtöltjük és 
bevonjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

8 db fehérhúsú paprika

1 dl extra szűz olívaolaj

1 csokor petrezselyemzöld

2-3 szál újhagyma zöldje

cukor

ecet

víz.

 

 

 

Elkészítés:

 

A paprikákat alaposan átmosom, papírtörlőn teljesen leszárítom. Amíg szárad, a petrezselyem zöldjét ledarálom, az újhagyma zöldjét vékonyra karikázom.

A paprikákat a tűzhely legnagyobb platniján (én gáztűzhelyen, gázelosztót használva) folyamatosan forgatva nagyon lassú tűzön barnulásig sütöm.

Utolsó hozzászólás

Hegyi Istvánné üzente 13 éve

Köszi a receptet, most pont itt a grillezés ideje!

Tovább 

Tárkonyos-tejszínes zúzaleves burgonyagaluskával

 

 

Hozzávalók:

50 dkg csirkezúza

1 fej vöröshagyma

2-3ek étolaj

2 szál kisebb sárgarépa

1 szál petrezselyem gyökér

1 db kisebb karalábé

10-15 dkg zöldborsó

2,5-3 dl főzőtejszín

bors

tárkony

2-3 evőkanál tárkonyecet.


A galuskához:

40 dkg burgonya

1 evőkanál tejföl

liszt.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

Apróra vágjuk a hagymát és az olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a megmosott, megtisztított zúzát. Lassú tűzön kb

Tovább 

Hozzávalók:

15 dkg háztartási keksz,

10 dkg vaj,

10 dkg étcsoki,

1 db tojás,

1 ek étkezési keményítő,

1 csipet só.

 

 

Elkészítés:

15 deka zabkekszet ledarálunk, és összekeverjük 4 dkg olvasztott vajjal. 6 db muffinformát kibélelünk a kekszmorzsával. Közben 10 deka étcsokit 6 deka vajjal vízfürdő felett megolvasztunk. Hagyjuk pár percig hűlni, majd belekeverünk 1 felvert tojást, 2 deka étkezési keményítőt, valamint egy csipetnyi sót. Tetszés szerint ízesíthetjük még különböző fűszerekkel.

Tovább 

Hozzávalók:

4 db őszibarack,

néhány szem eper,

babapiskóta,

8 dkg cukor,

baracklé,

1 vaníliarúd,

1 dl tejszín,

3 db tojás.

 

 

 

Elkészítés:

Egy lábosban vizet, cukrot és zöldcitrom levet melegítek. A babapiskótát baracklébe áztatom, mint a tiramisu esetében a kávéba, vagyis néhány másodperc után kiveszem, amikor már megszívta magát. Szép sorban körberakom a piskótával a süteményformát, és félreteszem. Az egész barackokat a bugyogó szirupba helyezem, hogy puhává és édessé főjön. 
Egy lábos gyöngyöző vízre egy fém tálat teszek, hogy jól illeszkedjen, majd belecsúsztatom az előzőleg elválasztott három tojás sárgáját.

Tovább 

Lisztmentes túrótorta rizzsel és eperrel

 

 

Hozzávalók:

2 dl rizs

2,5 dl 20%-os tejföl

50 dkg túró

3 tojás

8 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag tejszín ízű pudingpor (főzős)

citrom reszelt héja

1/2 citrom leve

25 dkg eper

25 dkg eperlekvár

10 dkg aszalt gyümölcs (mediterrán mix)

1/2 csomag sütőpor.

 

 

 

Elkészítés:

 

Legelőször a rizst főzöm meg. Kimérem a rizst 2 dl-es pohárban. Egy kisebb edényben sós vizet teszek fel forrni, majd amikor felforrt, beleszórom a rizst, néha megkeverem, hogy ne ragadjon le.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Szívesen Judit,szerintem is jó más gyümölccsel.:)

Tovább 

Szlovák mézes krémes

 

 

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt

10 dkg porcukor

1 evőkanál méz

5 dkg 

1 kávéskanál szódabikarbóna

1 tojássárgája

1 evőkanál rum.


A krémhez:

1 l tej

2 csomag vaníliás pudingpor

1 evőkanál liszt

3 tojássárgája

15 dkg cukor

20 dkg 

10 dkg porcukor

2 csomag vaníliás cukor.


A habhoz:

5 dl tejszín

1 csomag habfixáló.


A tetejére:

15 dkg étcsoki

5-6 evőkanál étolaj.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 2 lapot sütünk belőle egy nagy gáztepsi hátulján.

Utolsó hozzászólás

Fehérné Katalin üzente 13 éve

Én mindig a pudingot 1 ek liszttel és 3-4 dl tejjel főzöm fel, hagyom langyosra hűlni, a cukrot a puha vajjal kikeverem kézi mixerrel és akkor keverem hozzá a pudingot, mert így egy nagyon jó kemény masszát vagyis főzött krémet kapok, ebbe lehet tenni még kókusz reszeléket és nagyon finom krémet kapunk. A nutellát mogyorókrémet is puha vajjal és kakaó hozzáadásával keverem ki kézi mixerrel és nagyon finom krémet kapunk, csak tortalap kell hozzá. 6 perc alatt lehet sütni piskótát a tuppervare szilikon formákbam, lóhere, kerek, őzgerinc formákban. Ha valakit érdekel szivesen megmutatom. Jó sütést mindenkinek percek alatt.

Tovább 

Csalafinta palacsintatorta

 

 

 

Hozzávalók:

25 db előzetesen kisütött sós palacsinta

instant kakaópor a palacsinták töltésére

14 db babapiskóta

1 dl lefőzött kávé

30 ml rum

1 csomag vanilíás cukor.


A krémhez:

6 evőkanál cukor

1 csomag vanilíás pudingpor

1 csomag vanilíás cukor

1 csomag csokoládés pudingpor

1 l tej

1 csomag puncs pudingpor

1 üveg meggybefőtt

fahéj

1 db 26 cm-es kapcsos tortaforma.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tortaforma alját folpackkal kibéleljük, a kapcsos rész rácsatolásával rögzítjük.

Tovább 

Egy kissebb cukkinit lereszelünk, belekeverünk egy tojást, fehérborssal, sóval, ételízesítővel ízesítjük, és annyi lisztet teszünk hozzá (lehet burgonyaliszt is), hogy palacsintatészta sűrűséget kapjunk, majd palacsintasütőben kevés olajjal (olíva), kisütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl vastag, mert nem sül át... 

Megjegyzés:

A receptet Dana küldte. Köszönjük!

Hozzávalók:

4 kg marhalábszár (egészben megvéve)

2 kg sertéscsülök (kérjük kicsontozva)

2 kg krumpli

50 dkg füstölt szalonna

1 kg vöröshagyma

2 zöldpaprika

paradicsom

3 gerezd fokhagyma

só (ízlés szerint)

őrölt pirospaprika (csípős+édes)

frissen őrölt bors (ízlés szerint)

őrölt kömény (késhegynyi)

2 babérlevél

majoranna (csipetnyi)

3-4 dl száraz, testes vörösbor.

 

 

 

Elkészítés:

 

Minden igazi bográcsolás részletes receptleírása ott kezdődik, hogy rakj tüzet.

Tovább 

Kukoricás rakott palacsinta

 

 

Hozzávalók:

2,5 dl  liszt

1 tojás

kevés szódavíz

10 dkg fagyasztott szemes csemegekukorica

4 dl tejföl

2 nagy gerezd fokhagyma

1 teáskanál finomra vágott zellerzöld

25 dkg apróra vágott pulykasonka vagy más felvágott

10 dkg reszelt sajt

olaj

őrölt bors.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tojásból, szódavízből és lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk, majd belekeverjük a kukoricát, és sóval, őrölt borssal fűszerezzük. Kiolajozott, tapadásmentes palacsintasütőbe adagolunk a masszából egy-egy merőkanálnyit, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

Tovább 

Hozzávalók:

5-6 evőkanál libazsír

kb. 40 dkg vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 db zöldpaprika

3-4 kávéskanál színes, házi paprika

kb. 7 dl lehetőleg házi főzésű paradicsom

15 dkg füstölt kolbász

25 dkg lecsókolbász

1 kávéskanál frissen órölt köménymag

1 csapott evőkanál tört kapor

2 csapott evőkanál tárkony

kb. 70 dkg üveges zöldbab (fagyasztottal is jól sikerült)

1 evőkanál darált cseresznyepaprika krém

só ízlés szerint

1 kupica pálinka

1-2 doboz sör.

Tovább 

Hozzávalók:

8 szelet sonka

60 dkg kicsontozott sertéstarja

2 fej hagyma

3 dl sör

4 nagy gombafej

1 dl olaj

bors.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A sertéstarját 8 szeletre vágom, kissé kiklopfolom, széleit pár helyen bevagdosom, borona tárcsán forró olajban átsütöm, sózom és borsozom, majd sörben átpárolom.

A hagymát közepes kockára felvágom, és megpirítom a visszamaradt olajon, a gombafejeket a parázson megsütöm.

Megfelelő nagyságú alufólia darabokat tépek, amiket megkenek olajjal, ráhelyezem a sonkaszeleteket, a tarját, a megpirított hagymát, végül a gombafejet.

Tovább 

A hűsítő kovászosuborka-leves az egyik legjobb nyári választás!

Hozzávalók 7 dl leveshez:
35 dkg kovászos uborka
1,5 dl az uborka levéből
2,5 dl hideg zöldségalaplé
2 evőkanál görög joghurt (tejföllel is helyettesíthető)
1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
2 kisebb ágacska rozmaring
Ízlés szerint: frissen őrölt bors, ha szükséges: kevés só

Elkészítés: A kovászos uborkát, az alaplevet és a joghurtot felhasználásig hűtőszekrényben tárolom. A petrezselymet durvára vágom, a rozmaringágakról eltávolítom a leveleket, melyeket szintén felaprítok.

Tovább 

Hozzávalók:

2 kg kicsontozott, húsos hátsócsülök kockára vágva

1 sertésköröm darabolva

20 dkg füstölt sertéstarja csíkokra vágva

15 dkg kissé húsos szalonna apróra kockázva

2 nagyobb lecsópaprika csíkokra vágva

1 közepes paradicsom darabolva

2 fej vöröshagyma apróra vágva

7-8 gerezd fokhagyma apróra vágva

1 chilipaprika behasítva

bors

majoranna

őrölt pirospaprika

száraz fehérbor

kb. 1 dl étolaj.

 

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A szalonnát étolajjal együtt a bográcsba betesz, kisüt, kiszedeget, félretesz.

Tovább 

Csallóközi vesevelő

 

 

 

Hozzávalók:

20 dkg sertésvese

10 dkg sertésvelő

20 dkg virsli

2 tojás

5 dkg hagyma

5 dkg szalonna

olaj

késhegynyi törött bors

majoránna

pirospaprika

kis csokor finomra vágott zöldpetrezselyem.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A szalonnát apró kockákra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk. A virslikről lehúzzuk a bőrt, karikákra vágjuk, a szalonnához adjuk, kissé együtt pirítjuk, majd félretesszük. 

A megtisztított sertésveséket leforrázzuk, és kisebb darabokra 
vágjuk, ugyanezt tesszük a velővel is. 

Olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzátesszük a vesét, és félig puhára pároljuk.

Tovább 

Kelt meggyes-túrós pite

 

 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg  liszt

10 dkg cukor

1 tojás sárgája

5 dkg puha vaj

6-7 cl langyos tej

2 dkg élesztő

csipet só

A töltelékhez:

25 dkg félzsíros túró

2,5 dl tej

5 dkg búzadara

2 tojás

8 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

reszelt citromhéj

40-45 dkg meggy (kimagozva).

 

 

 

 

Elkészítés:

 

Az élesztőt langyos cukros tejbe morzsoljuk, felfuttatajuk. A lisztet a vajjal, a cukorral, a tojássárgájával és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, és letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg krumpli

1 üveg lecsó /vagy frissen készített/

3-4 gerezd fokhagyma /lehet kevesebb/

1 fej hagyma

2-3 csirkecomb

ételízesítő

bors

pirospaprika /szeretjük csípősen/

pici kakukfű vagy rozmaring /nem muszáj/.

 

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A krumplit meghámozom, kb. 8 mm vastag karikákat vágok, és teljesen ropogosra megsütöm olajban /papirtörlőre teszem/. A csirkecombokat kifilézem /lehet melle is/ fűszerezem. A lecsóba belenyomom a fokagymákat, összefőzöm, végül hozzáadom a pirospaprikát.

Tovább 

Cseresznyés-fahéjas túrótorta

 

 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg  liszt

10 dkg porcukor

20 dkg vaj

1 csipet só

1 csomag vaníliás cukor

1/2 citrom reszelt héja

1 tojássárgája.


A töltelékhez:

35 dkg cseresznye

75 dkg túró

10 dkg vaj

3,5 dl tej

2 tojás

18 dkg porcukor

2 csomag vaníliás cukor

3 dkg vaníliás pudingpor.


A takaróhoz:

5 dkg vaj

5 dkg porcukor

1 csapott kávéskanál őrölt fahéj

8 dkg  liszt.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a porcukrot a vajjal, kevés sóval, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgájával.

Tovább 

Hozzávalók:

10 dkg füstölt kenyérszalonna

6 nagy fej vöröshagyma

3-4 paradicsom

1 kis paradicsomkonzerv

8-10 paprika

1 teáskanál pirospaprika

bors

1 evőkanál méz (vagy cukor, édesítő).

 

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A szalonnát felkockázom. 2 vöröshagymát felkockázok, a többit felkarikázom. A paradicsomok alját keresztben bevágom, fél percre forró, lobogó, majd azonnal hideg vízbe dobom, (így könnyen lejön a héja), apró kockákra vágom.

Tovább 

Tejfölös-ribizlis pite

 

 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

35 dkg  liszt

2 db tojás

2 dkg élesztő

1 kanál cukor

kevés tej

tejföl.

A töltelékhez:

12 db tojás

10 kanál cukor

2 csomag vaníliás cukor

12 kanál tejföl

5 kanál  liszt

5 kanál leszemezett ribizli.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A tésztához az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukors tejben. A lisztet összegyúrjuk 1 egész tojással és 1 sárgájával, a felfutott élesztővel, a cukorral és annyi tejföllel, hogy jól gyúrható és nyújtható tésztát kapjunk. 

Vékonyra kinyújtjuk, kibélelünk vele egy nagy tepsit, és addig pihentetjük, amíg a töltelék elkészül. 

A töltelékhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg fejtőbab (télen száraz tarkabab)

1 kg paprika

3 hagyma

4-5 paradicsom

füstölt szalonna

2 pár debreceni kolbász

fokhagyma

1 fakanál  liszt a rántáshoz.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A babot rövid lével megfőzöm, és fokhagymás rántással berántom. A lecsót elkészítem a szokásos módon, és mikor már majdnem kész, hozzáöntöm a babot, összerottyantom, és kész. Lehet még hozzá apró nokedlit főzni.

Megjegyzés:

Akik fogyóznak, ne próbálkozzanak vele...

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu