Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Az előző napról megmaradt paprikás krumpli,
2dkg élesztő, liszt, olaj.
Az előző napról megmaradt paprikás krumplit ledarálom vagy
összeturmixolom úgy, ahogy van. 2dkg élesztőt futtatok fel pici
langyos vízben és hozzáöntöm a krumplival. Annyi liszttel
állítom össze a tésztát, amennyit felvesz. Ha megkelt, bő olajban
kisütöm.
25 dkg tarhonya, 2 evőkanál zsír, 3 zöldpaprika, 3 paradicsom, 6 tojás, 1 dl tejföl, só, fűszerpaprika.
A tojást megfőzzük, a tisztított zöldpaprikát, paradicsomot szeletekre vágjuk, a tarhonyát kevés zsíron megpirítjuk, sózzuk.
Forró zsírban a zöldpaprikát, paradicsomot, sóval, fűszerpaprikával ízesítve puhára pároljuk és tejföllel elkeverjük. a tarhonyát kevés vízzel felengedve puhára pároljuk. Egy tűzálló tá alján a tarhonya 1/3 részét elterítjük, rá a paprika felét, majd a tojáskarikákat, ismét tarhonya, zöldpaprika, tojás és tarhonyával befedjük.
|
|
Hozzávalók:
˝ kg krumpli, kb. 25dkg liszt, 2dl tejföl,
1 evőkanál pirospaprika, zsír (szalonnazsír),
1 fej vöröshagyma, só.
A megtisztított krumplit sós vízben megfőzöm, majd a levében
összetöröm. Állandó keverés közben annyi lisztet adok hozzá,
hogy lágy tésztát kapjak. A felhevített zsíron megpirítom a
megtisztított, apróra vágott hagymát, és megszórom a pirospaprikával.
Kanállal beleszaggatom a krumplis masszát.
Enyhén megpirítom, majd tejföllel meglocsolva, forrón tálalom.
Hozzávalók:
50 dkg bármilyen hús,
hagyma,
pirospaprika,
murok, (sárgarépa)
petrezselyem,
karalábé,
pár darab burgonya,
zöld paprika,
pár darab zöldpaszuly,
zöld borsó,
só, bors, csipıspaprika,
- 11 -
2 evıkanál
olaj,
citromlé
Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, paprikázzuk,
beletesszük a kockákra vágott húst és megfızzük. Egy másik edényben
odatesszük az apróra vágott murkot, petrezselymet, karalábét, borsót,
zöldpaszulyt, apró kockákra vágott zöldpaprikát, burgonyát és sós vízben
megfızzük.
Hozzávalók:
1 db borjúcsülök (vagy nem zsíros sertéscsülök), 200 g sárgarépa, 200 g
póréhagyma, 150 g gomba, 50 g vöröshagyma, 50 g vegeta, 0.5 dl olaj, 5 g törött
bors, 5 g kakukkfű,
A gombóchoz: 1 db zsemle, 100 g liszt, 1 dl olaj, 1 db tojás, 1 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 g törött bors, 10 g só
A hagymát tisztítás után nagyon finomra metéljük. A megtisztított zöldségeket egyforma darabokra aprítjuk, a gombát tisztítás után felszeleteljük.
Hozzávalók: személyenként 1 csirkemell, ½ tojás, főszerezett liszt, vaj a sütéshez; a mártáshoz 2,5 dl bor,
2 ek vaj, 1 ek fokhagyma, só, bors, kukoricaliszt.
A mellet bırözze le, csontozza ki, panírozza vagy szeletelje vékonyra. A lisztet főszerezze sóval, borssal
és fokhagymaporral. A tojást kb. azonos mennyiségő vízzel keverje el. Forgassa a húst lisztbe,
tojásoldatba, majd újra lisztbe. Serpenyıben olvassza fel a vajat, süsse rajta a csirkét aranybarnára.
elkészítés
Hozzávalók:
1.5 kg újburgonya
15 dkg vaj
3 dl tejföl
1 csomó kapor
só
Elkészítés:
A tisztított megmosott újburgonyát egészben hagyva vajon ,megsózva fedő alatt
megpároljuk.Az edényt néha megrázzuk,(nem keverjük)hogy a burgonya egyenletesen
puhuljon.
Amikor a burgonya megpuhult öntsük le tejföllel és hintsük rá az apróra vágott
kaprot.Néhány percnyi újabb hevítés után tálaljuk.
Önmagában is kiváló, de sült húsok, pörköltek mellé is nagyon
finom.
Hozzávalók:
1 kg tök
20 dkg hagyma
15 dkg sajt
20 dkg liszt
4 db tojás
2 csokor kapor
1 kk. bors
1 tk. só
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, kibelezzük, lereszeljük, hozzáadjuk a lereszelt hagymát,
az apróra vágott kaprot, a reszelt sajtot, a négy tojást, a borsot, a sót, a
lisztet, és az egészet alaposan összekeverjük. A masszából
lepényeket csinálunk, és forró olajban pirosra sütjük
Hozzávalók:
2 db karalábé
20 dkg gépsonka szelet
2 gerezd fokhagyma
só
liszt
tojás
morzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karalábékat hámozzuk és 1cm vastagságúra felkarikázzuk.Előfőzzük sós
fokhagymás vízben.Ha félig megfőtt,félbevágjuk és egyenként betekerjük
gépsonkával.Hagyományos módon panírozzuk majd forró olajban kisütjük.
Körete párolt rizs.
Hagymakrém
80 dkg vöröshagyma, só, őrölt bors, őrölt kömény, 50 dkg margarin. A hagymát
megtisztítom, apró kockákra vágom. Kevés olajon vagy margarinon megdinsztelem.
(Ha már jó puha, kicsit barnás színű, akkor jó.) Villával még egy kicsit
áttöröm, és ha kihűlt, hozzáadom a fűszereket és a margarint.
Sütőtökkrém
1 közepes kanadai sütőtök, 1 csomag kapor, csipet só, 50 dkg margarin, csipet
őrölt kömény, őrölt fehérbors. A sütőtököt megtisztítom, apró kockákra vágom és
kevés vízben megfőzöm.
(Kb. 3 adag)
300 g cukkínit megmosunk, a szárvégződéseket kivágjuk. a cukkínit hosszában félbe-, majd
vékony szeletekre vágjuk, 3 evőkanál olívaolajjal együtt üveg- vagy porcelántálba tesszük, 2
fokhagymagerezdet letisztítunk. kipréseljük. hozzáadjuk. sóval, frissen őrölt fehér borssal,
morzsolt kakukkfűvel, őrölt rozmaringgal fűszerezzük.
Lefedve 700 W-tal kb. 4 percig főzzük. 40 g Gorgonzola-sajtot, 75 g túrósajtot vagy túrót
villával szétnyomkodunk, 1 pohár (150 g) tejszínnel, (Créme fraiche) összekeverjük, a
cukkínihez adjuk, óvatosan beleforgatjuk és lefedve, 700 W-tal kb.
Hozzávalók: 50dkg főtt, áttört burgonya, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, a töltelékhez: pikáns gyümölcsíz vagy citromkrém illetve Aranka krémporból készített krém, a tetejére: édes tejszínhab
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukorral és a vaníliás cukorral tovább verjük, majd a tojások sárgáját, végül a burgonyát hozzáadjuk. Selyempapírral kibélelt kisebb tepsiben úgy sütjük meg, mint a piskótát. Ha kihűlt, kettévágjuk, és a gyümölcsízzel megtöltjük.
Hozzávalók:
30 dkg gyümölcs
2,5 dkg zselatin
1,5 dl tej
1 dl víz
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
1 citrom reszelt héja
25 dkg cukor
0,5 kg túró
12,5 dkg margarin
1 tábla tortabevonó
2 dkg margarin
Elkészítés:
A margarint, túrót, cukrot, citromhéjat, a tojásokat és a vaníliás cukrot
géppel jól összekeverem. A tejet meglangyosítom ,közben a zselatint az 1 dl
vízzel simára keverem, majd a langyos tejet ráöntöm, s alaposan elkeverem, míg
a zselatinos víz fel nem olvad.
Hozzávalók
· 15 dkg csokoládé
· 1 tojás
· 5 dkg cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer, például nyírfacukor
· 20 dkg finomra őrölt és 5 dkg darabos mandula vagy dió, illetve mogyoró
· 1/2 kávéskanál sütőpor
· 1 evőkanál vaj
· 10 dkg étcsokoládécsepp vagy kisebb mogyorónyi darabokra vágott étcsokoládé
Elkészítés
1.
Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott vagy friss vegyes zöldség
5 dkg vaj
3 evőkanál liszt
4 dl tej
só
ételízesítő
reszelt szerecsendió
10 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
Lobogó sós ételízesítős vízbe beledobjuk a megtisztított, előkészített
zöldséget, és 5 percig forraljuk. Utána szűrőkanálba öntjük. Egy kisebb
tepsit kivajazunk, majd belerakjuk a Ahány dkg vajat veszünk, annyi dkg liszt
kell hozzá, és annyi dl tej.
zöldségekre ráreszeljük
a sajtot.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük, míg a sajt a tetején
szépen megpirul.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás