Sütés főzés Blog: 2013. május

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2013. május

 Lángos, paprikáskrumpliból

11 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás

Hozzávalók:

Az előző napról megmaradt paprikás krumpli,

2dkg élesztő, liszt, olaj.

Az előző napról megmaradt paprikás krumplit ledarálom vagy

összeturmixolom úgy, ahogy van. 2dkg élesztőt futtatok fel pici

langyos vízben és hozzáöntöm a krumplival. Annyi liszttel

állítom össze a tésztát, amennyit felvesz. Ha megkelt, bő olajban

 

kisütöm.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Erika.Amennyi maradékod lett, annyiból csinálod. Azért sincs liszt sem megadva, mert az meg attól függ, hogy mennyi a maradékod és az mennyi lisztet vesz fel. A 2 dkg élesztő, az úgy 30-40 dkg összmennyiséghez elég.

 Alföldi rakott tarhonya.

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

 

25 dkg tarhonya, 2 evőkanál zsír, 3 zöldpaprika, 3 paradicsom, 6 tojás, 1 dl tejföl, só, fűszerpaprika.

 

  A tojást megfőzzük, a tisztított zöldpaprikát, paradicsomot szeletekre vágjuk, a tarhonyát kevés zsíron megpirítjuk, sózzuk.

 

Forró zsírban a zöldpaprikát, paradicsomot, sóval, fűszerpaprikával ízesítve puhára pároljuk és tejföllel elkeverjük. a tarhonyát kevés vízzel felengedve puhára pároljuk. Egy tűzálló tá alján a tarhonya 1/3 részét elterítjük, rá a paprika felét, majd a tojáskarikákat, ismét tarhonya, zöldpaprika, tojás és tarhonyával befedjük.

Utolsó hozzászólás

BÖJTE JÓZSEF üzente 11 éve

jóóóó

Tovább 

 

 Dödölle másként

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

Hozzávalók:

˝ kg krumpli, kb. 25dkg liszt, 2dl tejföl,

1 evőkanál pirospaprika, zsír (szalonnazsír),

1 fej vöröshagyma, só.

A megtisztított krumplit sós vízben megfőzöm, majd a levében

összetöröm. Állandó keverés közben annyi lisztet adok hozzá,

hogy lágy tésztát kapjak. A felhevített zsíron megpirítom a

megtisztított, apróra vágott hagymát, és megszórom a pirospaprikával.

Kanállal beleszaggatom a krumplis masszát.

 

Enyhén megpirítom, majd tejföllel meglocsolva, forrón tálalom.

Utolsó hozzászólás

Dr.Szalontay Gabriella üzente 11 éve

FINOM! CSUROG A NYÁLAM....

Tovább 

 dNQXBbpvrBFJpb

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

GFiIto https://www.genericpharmacydrug.com

 Erdélyi csorba

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

 

Hozzávalók:

50 dkg bármilyen hús,

hagyma,

pirospaprika,

murok, (sárgarépa)

petrezselyem,

karalábé,

pár darab burgonya,

zöld paprika,

pár darab zöldpaszuly,

zöld borsó,

só, bors, csipıspaprika,

- 11 -

2 evıkanál

olaj,

citromlé

Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, paprikázzuk,

beletesszük a kockákra vágott húst és megfızzük. Egy másik edényben

odatesszük az apróra vágott murkot, petrezselymet, karalábét, borsót,

zöldpaszulyt, apró kockákra vágott zöldpaprikát, burgonyát és sós vízben

megfızzük.

Utolsó hozzászólás

FÖVENYESSY PÁLNÉ.klári üzente 11 éve

Köszönöm, kifogom probálni--

Tovább 

 Gombócos csülkös fazék

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók:
1 db borjúcsülök (vagy nem zsíros sertéscsülök), 200 g sárgarépa, 200 g póréhagyma, 150 g gomba, 50 g vöröshagyma, 50 g vegeta, 0.5 dl olaj, 5 g törött bors, 5 g kakukkfű,

A gombóchoz: 1 db zsemle, 100 g liszt, 1 dl olaj, 1 db tojás, 1 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 g törött bors, 10 g só

A hagymát tisztítás után nagyon finomra metéljük. A megtisztított zöldségeket egyforma darabokra aprítjuk, a gombát tisztítás után felszeleteljük.

Tovább 

 

 

Hozzávalók: személyenként 1 csirkemell, ½ tojás, főszerezett liszt, vaj a sütéshez; a mártáshoz 2,5 dl bor,

2 ek vaj, 1 ek fokhagyma, só, bors, kukoricaliszt.

A mellet bırözze le, csontozza ki, panírozza vagy szeletelje vékonyra. A lisztet főszerezze sóval, borssal

és fokhagymaporral. A tojást kb. azonos mennyiségő vízzel keverje el. Forgassa a húst lisztbe,

tojásoldatba, majd újra lisztbe. Serpenyıben olvassza fel a vajat, süsse rajta a csirkét aranybarnára.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szívesen Marcsi.

Tovább 

 Tükörtojásos rakott krumpli

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 


  
  • 8-10 db héjában főtt burgonya
  • 12 db tojás
  • 12 db (2 mm vastag) szelet főtt, füstölt tarja
  • ételízesítő
  • bors
  • szárított petrezselyem zöld
  • 2 dkg zsír vagy vaj
  • 20 dkg reszelt sajt

 

 

elkészítés 
  1. Egy jénait kikenünk zsírral vagy vajjal. A már kihűlt krumpli felét karikára vágva a jénai aljára sorakoztatjuk szorosan. Ételízesítővel, borssal, petrezselyemmel leheletnyire megszórjuk.
  2. Ráfektetjük a tarja felét, és mindegyik közepét picit lenyomjuk, hogy kis fészek alakuljon ki.

Utolsó hozzászólás

Dr.Szalontay Gabriella üzente 11 éve

Köszönöm a receptet,megcsinálom hétvégére ! Gusztának tűnik és nagyon megnyerte a tetszésemet !

Tovább 

  Sváb kovászos uborka recept:

11 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

 


> Végy 1 nagy uborkás üveget!
>
> Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers
> burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be
> erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és
> behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./
>
> Erre pakolom a megmosott, felhasított uborkát, amelyet aznap reggel
> /!/ szedek le, mert csak akkor lesz ropogós.
>
> Tetejére szintén karikára vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Érdekes eltevési mód egy próbát megér.
Köszönöm!

Tovább 

 Tejfölös kapros újburgonya

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

 



Hozzávalók:
1.5 kg újburgonya
15 dkg vaj 
3 dl tejföl 
1 csomó kapor 


Elkészítés:
A tisztított megmosott újburgonyát egészben hagyva vajon ,megsózva fedő alatt megpároljuk.Az edényt néha megrázzuk,(nem keverjük)hogy a burgonya egyenletesen puhuljon. 
Amikor a burgonya megpuhult öntsük le tejföllel és hintsük rá az apróra vágott kaprot.Néhány percnyi újabb hevítés után tálaljuk. 

Önmagában is kiváló, de sült húsok, pörköltek mellé is nagyon finom.

Utolsó hozzászólás

FERENC AGNES TUNDE üzente 11 éve

Nagyon finom

Tovább 

 Töklepények

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás



Hozzávalók:
1 kg tök 
20 dkg hagyma 
15 dkg sajt 
20 dkg liszt 
4 db tojás 
2 csokor kapor 
1 kk. bors 
1 tk. só


Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, kibelezzük, lereszeljük, hozzáadjuk a lereszelt hagymát, az apróra vágott kaprot, a reszelt sajtot, a négy tojást, a borsot, a sót, a lisztet, és az egészet alaposan összekeverjük. A masszából
lepényeket csinálunk, és forró olajban pirosra sütjük

Utolsó hozzászólás

Thiering Győrgyné Magdi üzente 11 éve

Kőszőnöm kifogom próbálni biztos finom
Thiringné Magdi

 Gépsonkába bugyolált karalábé rántva

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



Hozzávalók:
2 db karalábé 
20 dkg gépsonka szelet 
2 gerezd fokhagyma 
só 
liszt 
tojás 
morzsa 
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A karalábékat hámozzuk és 1cm vastagságúra felkarikázzuk.Előfőzzük sós fokhagymás vízben.Ha félig megfőtt,félbevágjuk és egyenként betekerjük gépsonkával.Hagyományos módon panírozzuk majd forró olajban kisütjük. 
Körete párolt rizs.

 Szendvicskrémek a családnak 2

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Hagymakrém
80 dkg vöröshagyma, só, őrölt bors, őrölt kömény, 50 dkg margarin. A hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom. Kevés olajon vagy margarinon megdinsztelem. (Ha már jó puha, kicsit barnás színű, akkor jó.) Villával még egy kicsit áttöröm, és ha kihűlt, hozzáadom a fűszereket és a margarint. 
Sütőtökkrém
1 közepes kanadai sütőtök, 1 csomag kapor, csipet só, 50 dkg margarin, csipet őrölt kömény, őrölt fehérbors. A sütőtököt megtisztítom, apró kockákra vágom és kevés vízben megfőzöm.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szívesen, mindenkinek

Tovább 

 Cukkíni krémmártás

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

(Kb. 3 adag)

300 g cukkínit megmosunk, a szárvégződéseket kivágjuk. a cukkínit hosszában félbe-, majd

vékony szeletekre vágjuk, 3 evőkanál olívaolajjal együtt üveg- vagy porcelántálba tesszük, 2

fokhagymagerezdet letisztítunk. kipréseljük. hozzáadjuk. sóval, frissen őrölt fehér borssal,

morzsolt kakukkfűvel, őrölt rozmaringgal fűszerezzük.

Lefedve 700 W-tal kb. 4 percig főzzük. 40 g Gorgonzola-sajtot, 75 g túrósajtot vagy túrót

villával szétnyomkodunk, 1 pohár (150 g) tejszínnel, (Créme fraiche) összekeverjük, a

cukkínihez adjuk, óvatosan beleforgatjuk és lefedve, 700 W-tal kb.

Utolsó hozzászólás

FERENC AGNES TUNDE üzente 11 éve

konnyed es megis laktatos, erdemes elkesziteni

Tovább 

 Burgonyás "piskóta"

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók: 50dkg főtt, áttört burgonya, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, a töltelékhez: pikáns gyümölcsíz vagy citromkrém illetve Aranka krémporból készített krém, a tetejére: édes tejszínhab

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukorral és a vaníliás cukorral tovább verjük, majd a tojások sárgáját, végül a burgonyát hozzáadjuk. Selyempapírral kibélelt kisebb tepsiben úgy sütjük meg, mint a piskótát. Ha kihűlt, kettévágjuk, és a gyümölcsízzel megtöltjük.

Tovább 

 Gyümölcsös túrórúd

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 



Hozzávalók:
30 dkg gyümölcs 
2,5 dkg zselatin 
1,5 dl tej 
1 dl víz 
1 csomag vaníliás cukor 
2 tojás 
1 citrom reszelt héja 
25 dkg cukor 
0,5 kg túró 
12,5 dkg margarin 
1 tábla tortabevonó

2 dkg margarin


Elkészítés:
A margarint, túrót, cukrot, citromhéjat, a tojásokat és a vaníliás cukrot géppel jól összekeverem. A tejet meglangyosítom ,közben a zselatint az 1 dl vízzel simára keverem, majd a langyos tejet ráöntöm, s alaposan elkeverem, míg a zselatinos víz fel nem olvad.

Tovább 

 Csokis keksz

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók

·         15 dkg csokoládé

·         1 tojás

·         5 dkg cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer, például nyírfacukor

·         20 dkg finomra őrölt és 5 dkg darabos mandula vagy dió, illetve mogyoró

·         1/2 kávéskanál sütőpor

·         1 evőkanál vaj

·         10 dkg étcsokoládécsepp vagy kisebb mogyorónyi darabokra vágott étcsokoládé

Elkészítés

1.

Tovább 

 Sajtos vegyes zöldség

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 



Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott vagy friss vegyes zöldség 
5 dkg vaj 
3 evőkanál liszt 
4 dl tej 
só 
ételízesítő 
reszelt szerecsendió 
10 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés:
Lobogó sós ételízesítős vízbe beledobjuk a megtisztított, előkészített zöldséget, és 5 percig forraljuk. Utána szűrőkanálba öntjük. Egy
kisebb tepsit kivajazunk, majd belerakjuk a Ahány dkg vajat veszünk, annyi dkg liszt kell hozzá, és annyi dl tej. 
zöldségekre ráreszeljük a sajtot. 
Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük, míg a sajt a tetején szépen megpirul.

Utolsó hozzászólás

Tóth Andrásné üzente 11 éve

Hú ez nem is rossz! Kipróbálom!

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu