Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha már unod a sima ásványvizet, könnyen lehet, hogy feltankolsz az ízesített variációkból. Ezekkel csak annyi a baj, hogy cukrot is tartalmazhatnak. Otthon sokkal finomabb hűsítőket készíthetsz, csak egy nagy üveg kell hozzá.
1. Uborkás-citromos
2 liter vízhez adj vékony szeletekre vágott uborkát és citromot.
2. Kávés – vaníliás
2 liter vízhez keverj hozzá egy vanílirarudat és 200 g kávébabot.
3. Erdei gyümölcsös
2 liter vízhez keverj pár levél mentát vagy bazsalikomot és 250 g erdei gyümölcsöt.
Ezzel az egyszerű recepttel sokat tehetsz az egészségedért – a rák ellen különösen hatékony. Az indiai orvoslás több mint kétezer éve használja.
Hozzávalók:
- fél teáskanál olívaolaj
- egy csipet frissen őrölt bors
- negyed teáskanál kurkuma
A
keveréket felhígíthatod pár kanál vízzel, de belekeverheted az éteedbe
is, például a salátaöntetbe. A kurkumáról a tudományos orvoslás is
elismeri, hogy remek rákellenes szer, különösen borssal vagy gyömbérrel
kombinálva.
|
|
9 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Egy sima muffinsütő segítségével egyszerűen elkészíthetjük – akár gyerekek segítségével – ezt a virág alakú finomságot.
A tojásvirág remek, házias fogás, amivel egyszerűen és gyorsan meglephetjük a vendégeinket. Muffinsütőben készül, a szirmokat zsemleszeletek adják, a virág közepét pedig felvert tojás. Salátaágyon a legfinomabb és persze a leglátványosabb.
(És ha még erre sincs időd, akkor csak bonts fel egy zacskó FrissNass salátát, hogy a gyerek friss zöldséget ehessen!
9 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 dl alma-vagy körtelé, 15-20 bazsalikomlevél, 2,5 dl tejszín, 5 cl calvados vagy körtepálinka
Az almalét felére elforraljuk, majd egy kicsit kihűtjük, és a bazsalikomleveleket beleszórjuk.
Botmixerrel pépesítjük, végül a tejszínt is hozzákeverjük.
3-4 órára a fagyasztóba tesszük, közben többször átkeverjük.
Üvegpoharakban calvadossal megöntözve tálaljuk.
Nincs is jobb ilyenkor, mint egy hűsítő fagyi. És mi kell egy jó fagyihoz? Hát egy illatos, ropogós tölcsér.
Hozzávalók:
25 g rétesliszt
25 g finomliszt
25 g vaj
25 g porcukor
csipet só
késhegynyi sütőpor
1 tojásfehérje
Elkészítés:
Az ostyasütővasat a gázon felmelegítjük.
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd mehet hozzá a tojásfehérje, végül a lágy vaj.
A
forró ostyasütőre teszünk kb. 1 teáskanál masszát, összecsukom, nagyon
kicsit meg is nyomjuk, hogy ne legyen túl vastag.
Ropogós, finom, tökéletes köret. Ezt még azok is szeretik, akik egyébként nem annyira vannak oda a krumpliért (jelen). Mennyire egyszerű és mégis mennyivel jobb, mint egy sima főtt krumpli például.
Hozzávalók:
krumpli
só, frissen őrölt fekete bors
vaj/olívaolaj
1. A krumplit meghámozzuk, alaposan megmossuk és gerezdekre vágjuk (ne túl vastagra!)
2. Enyhén sós vizet forralunk, majd kb. 5 percig főzzük a krumplit, ha kész, leszűrjük.
3. A tepsibe olívaolajat vagy olvasztott vajat locsolunk, beleöntjük a félig főtt krumplit, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk és 180-200 fokon kb.
Ehhez az ételhez csak néhány káposztalevél kell. A megmaradó részt tedd el, később még felhasználhatod más célra. Laktató, mégis könnyen emészthető étel.
A kelkáposztáról távolítsd el a megsárgult leveleket, majd mosd meg, és vegyél le róla 8 ép és egészséges levelet.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás