Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha már unod a sima ásványvizet, könnyen lehet, hogy feltankolsz az ízesített variációkból. Ezekkel csak annyi a baj, hogy cukrot is tartalmazhatnak. Otthon sokkal finomabb hűsítőket készíthetsz, csak egy nagy üveg kell hozzá.
1. Uborkás-citromos
2 liter vízhez adj vékony szeletekre vágott uborkát és citromot.
2. Kávés – vaníliás
2 liter vízhez keverj hozzá egy vanílirarudat és 200 g kávébabot.
3. Erdei gyümölcsös
2 liter vízhez keverj pár levél mentát vagy bazsalikomot és 250 g erdei gyümölcsöt.
Ezzel az egyszerű recepttel sokat tehetsz az egészségedért – a rák ellen különösen hatékony. Az indiai orvoslás több mint kétezer éve használja.
Hozzávalók:
- fél teáskanál olívaolaj
- egy csipet frissen őrölt bors
- negyed teáskanál kurkuma
A
keveréket felhígíthatod pár kanál vízzel, de belekeverheted az éteedbe
is, például a salátaöntetbe. A kurkumáról a tudományos orvoslás is
elismeri, hogy remek rákellenes szer, különösen borssal vagy gyömbérrel
kombinálva.
|
|
9 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Egy sima muffinsütő segítségével egyszerűen elkészíthetjük – akár gyerekek segítségével – ezt a virág alakú finomságot.
A tojásvirág remek, házias fogás, amivel egyszerűen és gyorsan meglephetjük a vendégeinket. Muffinsütőben készül, a szirmokat zsemleszeletek adják, a virág közepét pedig felvert tojás. Salátaágyon a legfinomabb és persze a leglátványosabb.
(És ha még erre sincs időd, akkor csak bonts fel egy zacskó FrissNass salátát, hogy a gyerek friss zöldséget ehessen!
9 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 dl alma-vagy körtelé, 15-20 bazsalikomlevél, 2,5 dl tejszín, 5 cl calvados vagy körtepálinka
Az almalét felére elforraljuk, majd egy kicsit kihűtjük, és a bazsalikomleveleket beleszórjuk.
Botmixerrel pépesítjük, végül a tejszínt is hozzákeverjük.
3-4 órára a fagyasztóba tesszük, közben többször átkeverjük.
Üvegpoharakban calvadossal megöntözve tálaljuk.
Nincs is jobb ilyenkor, mint egy hűsítő fagyi. És mi kell egy jó fagyihoz? Hát egy illatos, ropogós tölcsér. És ez otthon, saját kezűleg is elkészíthető.
Hozzávalók:
25 g rétesliszt
25 g finomliszt
25 g vaj
25 g porcukor
csipet só
késhegynyi sütőpor
1 tojásfehérje
Elkészítés:
Az ostyasütővasat a gázon felmelegítjük.
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd mehet hozzá a tojásfehérje, végül a lágy vaj.
A
forró ostyasütőre teszünk kb. 1 teáskanál masszát, összecsukom, nagyon
kicsit meg is nyomjuk, hogy ne legyen túl vastag.
Ropogós, finom, tökéletes köret. Ezt még azok is szeretik, akik egyébként nem annyira vannak oda a krumpliért (jelen). Mennyire egyszerű és mégis mennyivel jobb, mint egy sima főtt krumpli például.
Hozzávalók:
krumpli
só, frissen őrölt fekete bors
vaj/olívaolaj
1. A krumplit meghámozzuk, alaposan megmossuk és gerezdekre vágjuk (ne túl vastagra!)
2. Enyhén sós vizet forralunk, majd kb. 5 percig főzzük a krumplit, ha kész, leszűrjük.
3. A tepsibe olívaolajat vagy olvasztott vajat locsolunk, beleöntjük a félig főtt krumplit, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk és 180-200 fokon kb.
Ehhez az ételhez csak néhány káposztalevél kell. A megmaradó részt tedd el, később még felhasználhatod más célra. Laktató, mégis könnyen emészthető étel.
A kelkáposztáról távolítsd el a megsárgult leveleket, majd mosd meg, és vegyél le róla 8 ép és egészséges levelet.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás