Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

Gesztenyés túrógombóc

 

 

 

Hozzávalók:

50 dkg túró,

2 tojás,

6-7 dkg zabpehely.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/gesztenyes-turogomboc?category_id=4

 

 

 

http://zamatesillat.blogspot.hu/

Calas - rizsfánk

 

 

Hozzávalók:

5 dl főtt rizs vagy tejberizs,

12 dkg liszt,

6-8 dkg cukor.....


Erre a linkre kattintava tovább olvashatjátok a receptet:

http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/calas-rizsfank?category_id=4

 

 

http://szepsegtar.blogspot.hu

 

Sörben sült hús

 

 

 

Hozzávalók:

8 vastagabb szelet sertéshús,

fél l világos sör,

1 kávéskanál pirospaprika.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/soerben-suelt-hus

 

 

http://www.recept-oldal.hu/

Hagymaleves zöldfűszeres galuskával



Hozzávalók:
2 nagy fej vöröshagyma,
8 dl zöldségalaplé ......

Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:   



Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Annyira szeretjük a hagymaféléket, hogy hagymát ennénk hagymával.
Nem is beszélve arról, hogy nagyon egészséges!

Felforralunk 1 liter vizet 1 kg cukorral, hozzáadunk 10 gr citromsavat, késhegynyi szalicilt (vagy más tartósítót), majd levesszük a tűzről az edényt.

A meleg szörpbe beleteszünk 2 nagyobb, jól megmosott  citrom  lereszelt héját( ha van inkább bio citromot ).

Ha kihűlt filtráló papíron vagy gézen keresztül leszűrjük, és hozzáadunk 3-4 citrom kifacsart levét.

Palackozzuk, és hideg helyen tároljuk.


Fényévekkel jobb mint a gyári szörpök!

Bakonyi betyárgombóc

 

 

Hozzávalók:

A gombócokhoz:

50 dkg darálthús,

1 vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma......


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:


http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/bakonyi-betyargomboc?category_id=3

 

 


Hozzávalók:

fél kg liszt vagy rétesliszt,

2,5 dkg élesztő,

2,5 dl langyos víz,

pici cukor,

1 kk. só,

1 db tojás.

 

 

Elkészítés:

A lagyos vízben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.Majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk.Megkelesztjük ( kb 45-50 perc) ezután 3 részre osztjuk és letakarva még kb 20 percig kelesztjük.Egy lábasba kevés vizet engedünk (tényleg kevés legyen hogy a gombócok ne érjenek bele)beletesszük egy párolóbetétet vagy szűrőt esetleg tiszta konyharuhát kötözünk a lábosra.Lekenjük a szűrőt vagy a párolóbetétet olajjal rátesszük a tésztát,lekenjük olajjal a tésztát is,leborítjuk fedővel,kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

húúú már megyek is és elkészítem ,ott a nagy hatalmas pont ...köszönöm

Tovább 

Hozzávalók:

4-5 nagyobb héjában sült alma,

sárgabarack,

narancsíz, vagy málnaszörp

1 tojásfehérje habbá verve.

 

 

Elkészítés:

Az áttört sült almához hozzáadjuk a tojáshabot, és az izesítőket.

Addig kevergetjük, amíg besűrüsödik.

Poharakban tálaljuk, mandulával, vagy dióval díszithetjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Köszönöm, örülök, hogy tetszik és kipróbálod!

Hozzávalók:

4 közepes nagyságú csirkemell filé,

1 evőkanál mustár,

1 evőkanál olaj,

2 gerezd zúzott fokhagyma,

őrölt bors, só, kakukkfű.


 

 

Elkészítés:

A  4 filét nyolc szeletre vágjuk.

A hozzávalókat elkeverjük, és bekenjük vele a filéket.

Hűtöben (jól letakarva) egy napig érleljük., majd élénk tűzön szép pirosra sütjük.


Nagyon finom!

Hozzávalók:

2 tojás,

14 dkg cukor,

5 dkg vaj, vagy zsír,

1,25 dl tej,

1 csomag sütőpor,

30 dkg liszt,

1 citrom lerezselt héja,

csipet só.

 

 

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, sót, és a sütőporral elkevert lisztet, végül a citrom héját is.

Jól kizsírozott formában sütjük, ha kihült gyümölcsízzel töltjük.

Olcsó és kitűnő!

 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu