Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa,
1kg cukor,
4 citrom leve,
2 citrom (lehetőleg bio) reszelt héja.
Elkészítés:
A szép, nem zöld színü sárgarépát megtisztítjuk, keskeny karikákra vágjuk( én nagylyuku reszelőn megreszeltem) és jó puhára főzzük, maj szitán lecsurgatjuk és áttörjük. Hozzáadjuk a cukrot, citromlét és a reszelt citromhéjat és kb. negyed óráig főzzük.
Ha megfőtt 4 evőkanál rumot keverünk hozzá.
Ezután még forrón üvegekbe töltjük, lekötjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Hozzávalók:
1. réteg:
5 dkg margarin
25 dkg darált keksz
5 dkg porcukor
kevés tej
2. réteg:
ízlés szerint rumba áztatott mazsola
2 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg túró
15 dkg porcukor
3. réteg:
1 cs. vaníliás cukor
1/2 l tej
2 cs. bármilyen ízű krémpor
4. réteg:
5 dkg porcukor
1 cs. habfixáló
2 dl tejszín
Elkészítés:
Az 1. réteg hozzávalóiból linzertészta keménységű tésztát készítünk, amit
tepsibe téve kb.
|
|
Hozzávalók:
1 kg darált keksz
4 dl tej
40 dkg vaj
40 dkg cukor
2-3 evőkanál cukrozatlan kakaó
1 rumaroma
1 mandulaaroma
10 dkg tortabevonó csokoládé
3 evőkanál ét olaj
Elkészítés:
A csokis réteghez 2 dl tejet, 20 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 2-3 evőkanál
cukrozatlan kakaót és 1 rumaromát felolvasztunk. Amikor a vaj elolvadt,
az egészet eldolgozzuk 50 dkg keksszel, és egy nagy gáz-tepsibe
belesimítjuk.
A mandulás réteget ugyanígy készítjük el, csak nem kell bele kakaó, a
rumaroma helyett pedig mandulaaroma kerül bele.
Hozzávalók:
25 dkg margarin
20 dkg cukor
3 tojás sárgája
csipet só
60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
kis tej az összeállításhoz
Töltelékhez:
2 csomag tiramisu ízű pudingpor
10 evőkanál kristálycukor
8 dl tej
3 tojás fehérje
Elkészítés:
Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk. A tojások fehérjéből
kemény habot verünk és a pudinghoz adjuk, óvatos mozdulatokkal, vigyázva
ne törjön össze a hab.
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat lágy, nagyon könnyen formázható masszát kapunk.
Hozzávalók:
maradék sültcsirke
tészta (kis méretű, pl. minipenne)
1 alma
1-2 savanyú uborka
olívaolaj
balzsamecet vagy borecet
egy kis citromlé
dióbél és dióolaj, ha van
só
bors
Elkészítés:
Az előző estéről megmaradt sültcsirkét apróra vágjuk az almával és az
uborkával együtt. A tésztát kifőzzük, lehűtjük hideg csapvízzel a tésztaszűrőben.
Mindent összekeverünk egy salátás tálban.
Vinaigrette-et csinálunk (1-1 evőkanál ecetet és citromlevet, 6 evőkanál olívaolajjal, sóval, borssal összekeverünk.) A keveréket rá öntjük a tésztára ha van dióbél, akkor ezt is hozzákeverhetjük, ha van időnk, a hűtőben pihentessük egy kicsit.
Hozzávalók:
A piskótához
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
5 db tojás
35 dkg liszt
1 cs sütőpor
25 dkg cukrozott darált mák
850 ml őszibarackbefőtt vagy kb 1 kg barack
A krémhez:
1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
1/2 liter tej
15 dkg túró
15 dkg vaj
15 dkg cukor
A tetejére:
30 dkg étcsoki
7 dkg vaj
Elkészítés:
A vajat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük.
Beleütjük a tojásokat, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát két részre osztjuk.
Hozzávalók:
17,5 dkg omlós keksz
2 evőkanál kristálycukor
7,5 dkg vaj, vagy Rama
3 db zöld citrom - lime
2 tojássárgája
40 dkg sűrített tej
3 dl tejszín
Elkészítés:
Az omlós kekszet nagyobb darabokra tördeljük, és mixer segítségével
megdaráljuk. Hozzáadjuk a kristálycukrot és elkeverjük. Ezután
hozzáöntjük a folyékony vajat, és újra átmixeljük.
Enyhén kikenjük a süteményforma alját, azután beleöntjük a kekszes
keveréket. Elegyengetjük, és jól lenyomkodjuk egy kanál hátoldalával.
Hozzávalók:
Rama margarin a kikenéshez
4 kis pohár tejföl
4 vaníliás cukor
5 dkg zselatin
8-9 evőkanál cukor
2 dl tej
gyümölcs
gyümölcskocsonya
Elkészítés:
A tejfölt a vaníliás cukorral és a kristálycukorral kikeverjük.
A zselatint a tejjel felfőzzük, majd hozzáöntjük a tejfölhöz.
Alaposan, de gyorsan összekeverjük és a Ramával kikent gyümölcstortaformába öntjük. Dermedésig hűtőbe tesszük. Ha megdermedt kiborítjuk és idény gyümölccsel díszítjük a közepét.
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
3 csomag (18 dkg-os) kakaós édes keksz
25 dkg sütőmargarin
2 evőkanál tej
A krémhez:
45 dkg natúr joghurt
5 dl habtejszín
2 db narancs leve
30 dkg porcukor
15 dkg csokoládé
6 g zselatin
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, a margarinnal és a tejjel jól összedolgozzuk, majd
a tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük dermedni.
A krémhez a joghurtot, a porcukrot és a narancsok levét habosra
kikeverjük.
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg margarin
15 dkg cukor
2 tojássárgája
fél csomag sütőpor
35 dkg liszt
1 vaniliás cukor
Töltelék:
1 kg szilva
1 dl zsemlemorzsa
1 evőkanál fahéj
20 dkg cukor
Piskota:
2 tojásfehérje /ami meg maradt/
3 tojás
10 dkg cukor
3 evőkanál liszt
Elkészítés:
A margarint és tojássárgáját, cukorral habosra keverjük, vaniliával,
majd a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, gyors mozdulattal tésztát
készitünk, hütőbe tesszük.
A szilvát kimagozuk szürőre tesszük, majd cukrozzuk, egytálba öntjük rá a zsemlemorzsát, fahéjat, jól elkeverjük.
A tésztát kinyujtjuk, és félig megsütjük.
Addig elkészitjük a piskotát.
A félig megsült tésztára szorjuk az elkészitett szilvát, és végül a pistótát rá simitjuk, és tovább
sütjük.
Ha kihült kockára vágjuk vizes késsel.
Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás