Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

Hozzávalók:

1 kg sárgarépa,

1kg  cukor,

4 citrom leve,

2 citrom (lehetőleg bio) reszelt héja.


 

Elkészítés:

A szép, nem zöld színü sárgarépát megtisztítjuk, keskeny karikákra vágjuk( én nagylyuku reszelőn megreszeltem) és jó puhára főzzük, maj szitán lecsurgatjuk és áttörjük. Hozzáadjuk a cukrot, citromlét és a reszelt citromhéjat és kb. negyed óráig főzzük.

Ha megfőtt 4 evőkanál rumot keverünk hozzá.

Ezután még forrón üvegekbe töltjük, lekötjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Kedves Marcsi!

Még nem készítettem aromával, így nem tudom megmondani, hogy milyen lesz vele az íz. A főzés végére elpárolog az alkohol, nálunk a gyerekek is fogyasztják, vajas kenyérre kenve kitűnő, de tojásfehérje habba is keverhető ( Pl. máglyarakás-hoz)

Tovább 

 Emeletes kedvenc

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


1. réteg:


5 dkg margarin
25 dkg darált keksz
5 dkg porcukor
kevés tej

2. réteg:


ízlés szerint rumba áztatott mazsola
2 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg túró
15 dkg porcukor

3. réteg:


1 cs. vaníliás cukor
1/2 l tej
2 cs. bármilyen ízű krémpor

4. réteg:


5 dkg porcukor
1 cs. habfixáló
2 dl tejszín

Elkészítés:


Az 1. réteg hozzávalóiból linzertészta keménységű tésztát készítünk, amit tepsibe téve kb.

Tovább 

 

 Kakaós mandulás kekszes

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


1 kg darált keksz
4 dl tej
40 dkg vaj
40 dkg cukor
2-3 evőkanál cukrozatlan kakaó
1 rumaroma
1 mandulaaroma
10 dkg tortabevonó csokoládé
3 evőkanál ét olaj

Elkészítés:

A csokis réteghez 2 dl tejet, 20 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaót és 1 rumaromát felolvasztunk. Amikor a vaj elolvadt, az egészet eldolgozzuk 50 dkg keksszel, és egy nagy gáz-tepsibe belesimítjuk.
A mandulás réteget ugyanígy készítjük el, csak nem kell bele kakaó, a rumaroma helyett pedig mandulaaroma kerül bele.

Tovább 

 Tiramisu pudingos sütemény.

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


25 dkg margarin
20 dkg cukor
3 tojás sárgája
csipet só
60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
kis tej az összeállításhoz

Töltelékhez:


2 csomag tiramisu ízű pudingpor
10 evőkanál kristálycukor
8 dl tej
3 tojás fehérje

Elkészítés:
Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a pudinghoz adjuk, óvatos mozdulatokkal, vigyázva ne törjön össze a hab.
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat lágy, nagyon könnyen formázható masszát kapunk.

Tovább 

 Csírkés almás tészta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


maradék sültcsirke
tészta (kis méretű, pl. minipenne)
1 alma
1-2 savanyú uborka
olívaolaj
balzsamecet vagy borecet
egy kis citromlé
dióbél és dióolaj, ha van

bors

Elkészítés:


Az előző estéről megmaradt sültcsirkét apróra vágjuk az almával és az uborkával együtt. A tésztát kifőzzük, lehűtjük hideg csapvízzel  a tésztaszűrőben.

Mindent összekeverünk egy salátás tálban.

Vinaigrette-et csinálunk (1-1 evőkanál ecetet és citromlevet, 6 evőkanál olívaolajjal, sóval, borssal összekeverünk.) A keveréket  rá öntjük a tésztára ha van dióbél, akkor ezt is hozzákeverhetjük,  ha van időnk, a hűtőben pihentessük egy kicsit.

Tovább 

 Mákos dunahullám

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


A piskótához



25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
5 db tojás
35 dkg liszt
1 cs sütőpor
25 dkg cukrozott darált mák
850 ml őszibarackbefőtt vagy kb 1 kg barack

A krémhez:

1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
1/2 liter tej
15 dkg túró
15 dkg vaj
15 dkg cukor

A tetejére:

30 dkg étcsoki
7 dkg vaj

Elkészítés:


A vajat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük.

Beleütjük a tojásokat, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát két részre osztjuk.

Tovább 

 Zöldcitromos süti sütésnélkűl

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


17,5 dkg omlós keksz
2 evőkanál kristálycukor
7,5 dkg vaj, vagy Rama
3 db zöld citrom - lime
2 tojássárgája
40 dkg sűrített tej
3 dl tejszín

Elkészítés:


Az omlós kekszet nagyobb darabokra tördeljük, és mixer segítségével megdaráljuk. Hozzáadjuk a kristálycukrot és elkeverjük. Ezután hozzáöntjük a folyékony vajat, és újra átmixeljük.
Enyhén kikenjük a süteményforma alját, azután beleöntjük a kekszes keveréket. Elegyengetjük, és jól lenyomkodjuk egy kanál hátoldalával.

Tovább 

 Tejfölös gyümölcsös torta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


Rama margarin a kikenéshez
4 kis pohár tejföl
4 vaníliás cukor
5 dkg zselatin
8-9 evőkanál cukor
2 dl tej
gyümölcs
gyümölcskocsonya

Elkészítés:


A tejfölt a vaníliás cukorral és a kristálycukorral kikeverjük.

A zselatint a tejjel felfőzzük, majd hozzáöntjük a tejfölhöz.

Alaposan, de gyorsan összekeverjük és a Ramával kikent gyümölcstortaformába öntjük. Dermedésig hűtőbe tesszük. Ha megdermedt kiborítjuk és idény gyümölccsel díszítjük a közepét.

Tovább 

 Sztracsatella sütésnélkűl

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók:



A kekszes alaphoz:


3 csomag (18 dkg-os) kakaós édes keksz
25 dkg sütőmargarin
2 evőkanál tej


A krémhez:


45 dkg natúr joghurt
5 dl habtejszín
2 db narancs leve
30 dkg porcukor
15 dkg csokoládé
6 g zselatin

Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, a margarinnal és a tejjel jól összedolgozzuk, majd a tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük dermedni.

A krémhez a joghurtot, a porcukrot és a narancsok levét habosra kikeverjük.

Tovább 

 Szílvás kocka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


Tésztához:


25 dkg margarin
15 dkg cukor
2 tojássárgája
fél csomag sütőpor
35 dkg liszt
1 vaniliás cukor

Töltelék:


1 kg szilva
1 dl zsemlemorzsa
1 evőkanál fahéj
20 dkg cukor

Piskota:

2 tojásfehérje /ami meg maradt/
3 tojás
10 dkg cukor
3 evőkanál liszt

Elkészítés:


A margarint és tojássárgáját, cukorral habosra keverjük, vaniliával, majd a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, gyors mozdulattal tésztát készitünk, hütőbe tesszük.
A szilvát kimagozuk szürőre tesszük, majd cukrozzuk, egytálba öntjük rá a zsemlemorzsát, fahéjat, jól elkeverjük.
A tésztát kinyujtjuk, és félig megsütjük.
Addig elkészitjük a piskotát.
A félig megsült tésztára szorjuk az elkészitett szilvát, és végül a pistótát rá simitjuk, és tovább
sütjük.
Ha kihült kockára vágjuk vizes késsel.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu