Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A lisztet összekeverik sóval, őrölt borssal, külömböző fűszerekkel
és ebbe forgatják a hússzeleteket.
Tojás helyett felolvasztott, de nem meleg vajjal, vagy margarinnal
ecsetelik be a húst, majd zsemlemorzsa és reszelt sajt keverékébe
forgatva sütik ki.
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
A konzerv ananászkarikákat lecsepegtetjük, lisztbe
felvert tojásba és kókuszreszelékbe forgatva kirántjuk.
|
|
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú savanykás alma, 3 evőkanál
citromlé, 2 evőkanál olaj.
Az almák magházát kiemeljük, majd zöldséggyaluval héjastól
hajszál vékony szeletekre vágjuk és citromlével megkenjük, hogy
ne barnuljon meg.
A tepsit olajjal vékonyan bekenjük, az almaszeletkéket ráhelyezzük,
előmelegített sütőben ( 100 fokon) egy órán át szárítjuk.A sütő ajtaját
fakanállal támasszuk ki.( Vigyázzunk nehogy megégjen!)
Ha hosszabb ideig szeretnénk tárolni, tegyük fémdobozba, így sokáig
ropogós lesz.
11 éve | Kőszeghy Anna | 6 hozzászólás
Egy doboz medvesajtot villával jól összenyomkodunk majd belekeverjük
1 kis pohár tejfölből és 1 kis tubus majonézből készített mártásba, amit
4-5 gerezd összezúzott fokhagymával és csipetnyi reszelt szerecsendióval
ízesítünk.
Chips-el mártogatva pillatok alatt elfogy.
Igaz, hogy nem egészséges, de finom, és ritkán megengedhető!
1 dl vízből és 10 dkg cukorból szirupot főzünk, amelyet megízesítünk egy fél
narancs héjával. Három narancsot megtisztítunk, vékonyra szeletelünk, és ugyanígy
felszeletelünk három almát.
Egy üvegtálon elrendezzük a felszeletelt gyümölcsöket. A kihűlt sziruphoz hozzá-
öntünk egy kis pohárka konyakot és a gyümölcsre öntjük. Babapiskótát adunk hozzá.
Rummal elkészítve is finom.
Felnőtteknek ajánlom!
Hozzávalók: 7 db keménytojás, só, bors, 1 teáskanálnyi mustár, besamel,
szardella paszta (elhagyható). A besamelhez: 3 dkg liszt,
3 dkg margarin, és annyi tej, hogy jó sűrű legyen a mártás.
A margarinon világosra pirítjuk a lisztet és lehúzzuk a tűzről. Habverővel apránként hozzákeverjük a tejet, majd forrpontig hevítjük. Kihűlve adjuk az áttört tojássárgájához, hozzáadjuk a sót, borsot, a mustárt, majd simára keverjük és ezzel töltjük meg a hosszában félbevágott tojásokat.
Franciasaláta alapra helyezzük a töltelékkel lefelé.
11 éve | Kőszeghy Anna | 5 hozzászólás
Hozzávalók: 80 dkg liszt, 6 mokkáskanál só, kb. 1 pohár tejföl, 50 dkg margarin, 1 tojás sárgája, 5 dkg élesztõ kevés langyos tejben elkeverve (nem kelesztjük).
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, kétfelé vágjuk, majd vékonyra kinyújtjuk (kb. 8 mm-re) és tojásfehérjével lekenjük. A magokat, vagy a reszelt sajtot liszttel és kevés pirospaprikával összekeverjük, rászórjuk a tésztára, nyujtófával rányomjuk a tetejére, és derelyevágóval (késsel) ceruza vastagságúra vágjuk.
11 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók: brokkoli, a mártáshoz: margarin, liszt, tej, õrölt bors, sajt + sajt a tetejére.
Azért nem írtam mennyiséget, mert mindenki a családja igénye szerinti mennyiségbõl készíti.
A sós vízben fõtt brokkolit lecsepegtetjük, kiolajozott tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk, leöntjük a mártással
és a tetejét bõven megszórjuk reszelt sajttal ( gouda, trappista...), majd a sütõben szép színesre sütjük.
Vigyázzunk, mert a sajt hamar megég és akkor keserû lesz az étel.
11 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, fél tasak sütõpor,
1 csipet só, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojás sárgája, 3 evõkanál kakaó.
A töltelékhez: 10 dkg mazsola, 1 kg tehéntúró, 5 dkg babapiskóta vagy búzadara, 3 tojás, 1 tojásfehérje, 15+10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1-1 citrom és narancs reszelt héja, porcukor a szóráshoz.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, sütõport, sót, vaníliát és a tojás sárgáját, végül beleszitáljuk a kakaót és gyorsan összedolgozzuk.
11 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Sziasztok!
Úgy döntöttünk Marcsival befejezzük az oldal vezetését.Egyszerűen csak belefáradtunk.És nem azért hagytuk itt mert az oldalon bárkivel is problémánk lenne.Természetesen én maradok az oldalon továbbra is mint tag és töltök is fel majd,de ennyi.4 év hosszú idő ezalatt voltam az oldal vezetője és moderátora is,nem kevés munkát igényel az oldal fenttartása,gondozása.Nekem is most van munkám bőven és el is hanyagoltam az oldalt.Kívánok mindenkinek további szép napot és jó vezetőt,sok receptet kívánok továbbra is magunknak.
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
Keczánné Macskó Piroska írta 4 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás