Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

 

 A lisztet összekeverik sóval, őrölt borssal, külömböző fűszerekkel

és ebbe forgatják a hússzeleteket.

Tojás helyett felolvasztott, de nem meleg vajjal, vagy margarinnal

ecsetelik be a húst, majd zsemlemorzsa és reszelt sajt keverékébe

forgatva sütik ki.

A  konzerv ananászkarikákat lecsepegtetjük, lisztbe

felvert tojásba és kókuszreszelékbe forgatva kirántjuk.

 

   Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú savanykás alma, 3 evőkanál

                       citromlé, 2 evőkanál olaj.

 

   Az almák magházát kiemeljük, majd zöldséggyaluval héjastól

   hajszál vékony szeletekre vágjuk és citromlével megkenjük, hogy

   ne barnuljon meg.

   A tepsit olajjal vékonyan bekenjük, az almaszeletkéket ráhelyezzük,

   előmelegített sütőben ( 100 fokon) egy órán át szárítjuk.A sütő ajtaját

   fakanállal  támasszuk ki.( Vigyázzunk nehogy megégjen!)

   Ha hosszabb ideig szeretnénk tárolni, tegyük fémdobozba, így sokáig

   ropogós lesz.

Tovább 

 

      Egy doboz medvesajtot villával jól összenyomkodunk majd belekeverjük

1 kis pohár tejfölből és 1 kis tubus majonézből készített mártásba, amit

4-5 gerezd összezúzott fokhagymával és csipetnyi reszelt szerecsendióval

ízesítünk.

Chips-el mártogatva pillatok alatt elfogy.

 

Igaz, hogy nem egészséges, de finom, és ritkán megengedhető!

 

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Nagyon szívesen Anna. Nálunk mindjárt dupla adagot kell készíteni,
és sosem marad belőle.

       1 dl vízből és 10 dkg cukorból szirupot főzünk, amelyet megízesítünk egy fél

narancs héjával. Három narancsot megtisztítunk, vékonyra szeletelünk, és ugyanígy

felszeletelünk három almát.

Egy üvegtálon elrendezzük a felszeletelt gyümölcsöket. A kihűlt sziruphoz hozzá-

öntünk egy kis pohárka konyakot és a gyümölcsre öntjük. Babapiskótát adunk hozzá.

Rummal elkészítve is finom.

 

Felnőtteknek ajánlom!

 

     Hozzávalók: 7 db keménytojás, só, bors, 1 teáskanálnyi mustár, besamel,
              szardella paszta (elhagyható).  A besamelhez: 3 dkg liszt,
              3 dkg margarin, és annyi tej, hogy jó sűrű legyen a mártás.
 
     A  margarinon világosra pirítjuk a lisztet és lehúzzuk a tűzről. Habverővel apránként hozzákeverjük a tejet, majd forrpontig hevítjük. Kihűlve adjuk az áttört tojássárgájához, hozzáadjuk a sót, borsot, a mustárt, majd simára keverjük és ezzel töltjük meg a hosszában félbevágott tojásokat.
    Franciasaláta alapra helyezzük a töltelékkel lefelé.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 11 éve

Ez nagyon jó . köszönet érte.
Szép kellemes napoit kivánok!

Tovább 

 

     Hozzávalók: 80 dkg liszt, 6 mokkáskanál só, kb. 1 pohár tejföl, 50 dkg margarin, 1 tojás sárgája, 5 dkg élesztõ kevés langyos tejben elkeverve (nem kelesztjük).

network.hu


 
   A hozzávalókat jól összedolgozzuk, kétfelé vágjuk, majd vékonyra kinyújtjuk (kb. 8 mm-re) és tojásfehérjével lekenjük. A magokat, vagy a reszelt sajtot liszttel és kevés pirospaprikával összekeverjük, rászórjuk a tésztára, nyujtófával rányomjuk a tetejére, és derelyevágóval (késsel) ceruza vastagságúra vágjuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Kedves Éva!
Köszönöm a hozzászólást, biztos neketek is ízleni fog!

Tovább 

 

     Hozzávalók: brokkoli, a mártáshoz: margarin, liszt, tej, õrölt bors, sajt + sajt a tetejére.  
 
     Azért nem írtam mennyiséget, mert mindenki a családja igénye szerinti mennyiségbõl készíti.
     A sós vízben fõtt brokkolit lecsepegtetjük, kiolajozott tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk, leöntjük a mártással  és a tetejét bõven megszórjuk reszelt sajttal ( gouda, trappista...), majd a sütõben szép színesre sütjük.
    Vigyázzunk, mert a sajt hamar megég és akkor keserû lesz az étel.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Köszönöm Mónika!

Nekünk is nagy kedvencünk.

Tovább 

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, fél tasak sütõpor,

1 csipet só, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojás sárgája, 3 evõkanál kakaó.
    A töltelékhez: 10 dkg mazsola, 1 kg tehéntúró, 5 dkg babapiskóta vagy búzadara, 3 tojás, 1 tojásfehérje, 15+10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1-1 citrom és narancs reszelt héja, porcukor a szóráshoz.
 
    A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, sütõport, sót, vaníliát és a tojás sárgáját, végül beleszitáljuk a kakaót és gyorsan összedolgozzuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Köszönöm szépen!
Ezt a mennyiséget tepsihez méretezték, így egy kicsit sok lett ehhez a
formához a tészta.

Tovább 

Sziasztok!

Úgy döntöttünk Marcsival befejezzük az oldal vezetését.Egyszerűen csak belefáradtunk.És nem azért hagytuk itt mert az oldalon bárkivel is problémánk lenne.Természetesen én maradok az oldalon továbbra is mint tag és töltök is fel majd,de ennyi.4 év hosszú idő ezalatt voltam az oldal vezetője és moderátora is,nem kevés munkát igényel az oldal fenttartása,gondozása.Nekem is most van munkám bőven és el is hanyagoltam az oldalt.Kívánok mindenkinek további szép napot és jó vezetőt,sok receptet kívánok továbbra is magunknak.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Köszönöm Anna! :)

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Keczánné Macskó Piroska írta 4 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hónapja új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2198297_9117_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu