Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Barna Pap Mónika | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg nagyszemű bab,
25 dkg vegyes leveszöldség,
1 csokor friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított, esetleg ecetben eltett tárkony),
2 evőkanál olaj,
2 dl tejföl,
1 csapott evőkanál liszt,
1 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
ízlés szerint só, és csipetnyi cukor,
tárkonyecet (vagy natúr ecet).
Elkészítés:
Az előző este hideg vízbe áztatott babot másnap egy liternyi friss vízben majdnem puhára főzöm.
Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta,
50 dkg héjában főtt burgonya,
25-30 dkg főzőkolbász vagy virsli,
3 dl tejföl,
2 nagy fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál csombor (borsikafű),
1 dl olaj,
só és őrölt fekete bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A felforrósított olajon üvegesre párolom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát. Tűzálló tál aljára szórom a savanyú káposzta felét, sóval és csomborral meghintem, majd kevés párolt vöröshagymával takarom le.
|
|
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg vöröshagyma,
2 dl tejföl,
3 dkg vaj,
1 csokor friss tárkony (vagy sóval, esetleg ecettel eltett tárkony),
2 evőkanál száraz fehérbor (elhagyható),
1 húsleveskocka,
1 teáskanál liszt,
só és őrölt bors ízlés szerint,
csöpp tárkonyecet.
Elkészítés:
A vajon üvegesre párolom (fedő alatt) a megtisztított és vastag szeletekre vágott vöröshagymát, majd megsózom és felöntöm 4 dl vízzel. 10 percig forralom, ezután turmixgépbe pépesre verem, majd annyi vízzel egészítem ki, hogy 1 liter legyen. Belemorzsolom a húsleveskockát, hozzákeverem az apróra vágott tárkonyt és behabarom a lisztes tejföllel.
Hozzávalók:
50 dkg vörös káposzta,
50 dkg füstölt főzőkolbász,
1 kis fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
1 dl tejföl,
ecet, cukor, só, őrölt fekete bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A káposztát tisztítás után vagy legyalulom, vagy vékony csíkokra vágom. A forró olajon üvegesre fonnyasztom a tisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd réteszem a káposztát. Jól megsózom, megszórom őrölt fekete borssal és fedő alatt, saját levében 10 percig párolom.
Hozzávalók:
25 dkg máj (sertésmáj vagy szárnyas-máj,
25 dkg savanyú káposzta,
1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl tejszín,
1 dl kefir vagy joghurt,
1 teáskanál pirospaprika,
1-1 mokkáskanál majoránna és őrölt fekete bors, késhegynyi őrölt babérlevél,
ízlés szerint só, citromlé és cukor,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál liszt.
Elkészítés:
A felforrósított olajon üvegesre futtatom a megtisztított és finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és ráöntök egy evőkanál vizet.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg párizsi,
2 db savanykás alma,
1 kisebb alma nagyságú zellergumó,
ecet, só, cukor, őrölt fekete bors ízlés szerint,
2 evőkanál olaj.
Elkészítés:
A megtisztított és meghámozott zellert vékonyka hasábokra vágom és forrásban levő sós vízbe dobva, az újraforrástól számított 3 percig főzöm, majd leszűröm. Az almát megmosom, kicsumázom, majd héjastul ugyancsak kis hasábokra vágom, a bőrétől megfosztott párizsit pedig csíkokra metélem.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg nagykockatészta,
30 dkg darált mák,
3 dl tej,
20 dkg porcukor,
5 dkg vaj (vagy margarin),
5 dkg mazsola,
3 evőkanál méz (elhagyható),
2-3 evőkanál sárgabaracklekvár,
fél citrom reszelt héja,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A tésztát megfőzöm, és leöblítve az olvasztott vajra teszem. Összekeverem. Közben a tejet felforralom, beleszórom a cukrot és a mákot, majd állandó keverés közben 2 percig főzöm. Ezután hozzáadom a megmosott, szárától megfosztott mazsolát, a citromhéjat, a mézet és csipetnyi sót.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Krémhez:3 tojássárgáját simára keverünk 10 deka cukorral, egy csomag vaníliás cukorral, egy púpos evőkanál liszttel, és egy deci tejjel meg egy csésze erős feketekávéval felengedve, gőz fölött sűrű krémmé főzzük.
A szokásos módon 16 darab palacsintát sütünk, megtöltjük a krémmel és összegöngyöljük. Tűzálló tálba egymás mellé fektetjük tetejét grillázs-krémmel, megkenjük.
A grillázs-krémhez: 10 deka cukrot megpirítunk, hozzáadunk 10 deka őrölt diót, olajozott tányérra öntjük, és ha kihűlt, megdaráljuk.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
12 db édes palacsinta,
4 tojás,
10 dkg cukor,
2 csomag vaníliás cukor,
3 dkg liszt,
3 dl feketekávé,
15 dkg fehér csokoládé,
2 dl tejszín,
3 dl tej.
A tojássárgákat keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral, adjuk hozzá a lisztet, a tejet és a kávét. Lassú tűzön kevergetve főzzük sűrűre. Az így kapott krémmel töltsük meg a palacsintákat. A fehércsokoládét törjük apróra, tegyük a tejszínbe, és olvasszuk fel.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
12 darab palacsinta. 15 deka darált diót kevés édes, vaníliás tejben megfőzünk, és közékeverünk 10 deka rumban áztatott, levétől lecsurgatott mazsolát meg kb. 4 darab összetört babapiskótát. Ezzel töltjük a palacsintákat, összegöngyöljük, és tűzálló tálra téve, leöntjük puncsmártással.
A mártáshoz egy egész tojást habverővel simára keverünk 10 deka cukorral, egy kávéskanálnyi liszttel, 3 deci tejjel, egy csomag vaníliás cukorral, és beledobva egy darabka citromhéjat, gőz fölött sűrű krémmé főzzük.
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
Keczánné Macskó Piroska írta 4 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hónapja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás