Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

Hozzávalók:

20 dkg nagyszemű bab,

25 dkg vegyes leveszöldség,

1 csokor friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított, esetleg ecetben eltett tárkony),

2 evőkanál olaj,

2 dl tejföl,

1 csapott evőkanál liszt,

1 gerezd fokhagyma,

1 teáskanál pirospaprika,

ízlés szerint só, és csipetnyi cukor,

tárkonyecet (vagy natúr ecet).

 

 

Elkészítés:

 

Az előző este hideg vízbe áztatott babot másnap egy liternyi friss vízben majdnem puhára főzöm.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 11 éve

Nagyon fincsi.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg savanyú káposzta,

50 dkg héjában főtt burgonya,

25-30 dkg főzőkolbász vagy virsli,

3 dl tejföl,

2 nagy fej vöröshagyma,

4 gerezd fokhagyma,

1 teáskanál csombor (borsikafű),

1 dl olaj,

só és őrölt fekete bors ízlés szerint.

 

 

Elkészítés:

 

A felforrósított olajon üvegesre párolom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát. Tűzálló tál aljára szórom a savanyú káposzta felét, sóval és csomborral meghintem, majd kevés párolt vöröshagymával takarom le.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Örülök nektek is tetszik,nekem is megtetszett ezért hoztam,listámra vettem szintén :)

Tovább 

 

Hozzávalók:

50 dkg vöröshagyma,

2 dl tejföl,

3 dkg vaj,

1 csokor friss tárkony (vagy sóval, esetleg ecettel eltett tárkony),

2 evőkanál száraz fehérbor (elhagyható),

1 húsleveskocka,

1 teáskanál liszt,

só és őrölt bors ízlés szerint,

csöpp tárkonyecet.

 

 

Elkészítés:

A vajon üvegesre párolom (fedő alatt) a megtisztított és vastag szeletekre vágott vöröshagymát, majd megsózom és felöntöm 4 dl vízzel. 10 percig forralom, ezután turmixgépbe pépesre verem, majd annyi vízzel egészítem ki, hogy 1 liter legyen. Belemorzsolom a húsleveskockát, hozzákeverem az apróra vágott tárkonyt és behabarom a lisztes tejföllel.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg vörös káposzta,

50 dkg füstölt főzőkolbász,

1 kis fej vöröshagyma,

2 evőkanál olaj,

1 dl tejföl,

ecet, cukor, só, őrölt fekete bors ízlés szerint.

 

 

Elkészítés:

 

A káposztát tisztítás után vagy legyalulom, vagy vékony csíkokra vágom. A forró olajon üvegesre fonnyasztom a tisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd réteszem a káposztát. Jól megsózom, megszórom őrölt fekete borssal és fedő alatt, saját levében 10 percig párolom.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg máj (sertésmáj vagy szárnyas-máj,

25 dkg savanyú káposzta,

1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér,

1 fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

1 dl tejszín,

1 dl kefir vagy joghurt,

1 teáskanál pirospaprika,

1-1 mokkáskanál majoránna és őrölt fekete bors, késhegynyi őrölt babérlevél,

ízlés szerint só, citromlé és cukor,

2 evőkanál olaj,

1 teáskanál liszt.

 

 

Elkészítés:

 

A felforrósított olajon üvegesre futtatom a megtisztított és finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és ráöntök egy evőkanál vizet.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg párizsi,

2 db savanykás alma,

1 kisebb alma nagyságú zellergumó,

ecet, só, cukor, őrölt fekete bors ízlés szerint,

2 evőkanál olaj.

 

 

Elkészítés:

A megtisztított és meghámozott zellert vékonyka hasábokra vágom és forrásban levő sós vízbe dobva, az újraforrástól számított 3 percig főzöm, majd leszűröm. Az almát megmosom, kicsumázom, majd héjastul ugyancsak kis hasábokra vágom, a bőrétől megfosztott párizsit pedig csíkokra metélem.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg nagykockatészta,

30 dkg darált mák,

3 dl tej,

20 dkg porcukor,

5 dkg vaj (vagy margarin),

5 dkg mazsola,

3 evőkanál méz (elhagyható),

2-3 evőkanál sárgabaracklekvár,

fél citrom reszelt héja,

ízlés szerint só.

 

 

Elkészítés:

 

A tésztát megfőzöm, és leöblítve az olvasztott vajra teszem. Összekeverem. Közben a tejet felforralom, beleszórom a cukrot és a mákot, majd állandó keverés közben 2 percig főzöm. Ezután hozzáadom a megmosott, szárától megfosztott mazsolát, a citromhéjat, a mézet és csipetnyi sót.

Tovább 

Krémhez:3 tojássárgáját simára keverünk 10 deka cukorral, egy csomag vaníliás cukorral, egy púpos evőkanál liszttel, és egy deci tejjel meg egy csésze erős feketekávéval felengedve, gőz fölött sűrű krémmé főzzük.

A szokásos módon 16 darab palacsintát sütünk, megtöltjük a krémmel és összegöngyöljük. Tűzálló tálba egymás mellé fektetjük tetejét grillázs-krémmel, megkenjük.

A grillázs-krémhez: 10 deka cukrot megpirítunk, hozzáadunk 10 deka őrölt diót, olajozott tányérra öntjük, és ha kihűlt, megdaráljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

12 db édes palacsinta,

4 tojás,

10 dkg cukor,

2 csomag vaníliás cukor,

3 dkg liszt,

3 dl feketekávé,

15 dkg fehér csokoládé,

2 dl tejszín,

3 dl tej.

 


 

A tojássárgákat keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral, adjuk hozzá a lisztet, a tejet és a kávét. Lassú tűzön kevergetve főzzük sűrűre. Az így kapott krémmel töltsük meg a palacsintákat. A fehércsokoládét törjük apróra, tegyük a tejszínbe, és olvasszuk fel.

Tovább 

12 darab palacsinta. 15 deka darált diót kevés édes, vaníliás tejben megfőzünk, és közékeverünk 10 deka rumban áztatott, levétől lecsurgatott mazsolát meg  kb. 4 darab összetört babapiskótát. Ezzel töltjük a palacsintákat, összegöngyöljük, és tűzálló tálra téve, leöntjük puncsmártással.

A mártáshoz egy egész tojást habverővel simára keverünk 10 deka cukorral, egy kávéskanálnyi liszttel, 3 deci tejjel, egy csomag vaníliás cukorral, és beledobva egy darabka citromhéjat, gőz fölött sűrű krémmé főzzük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Keczánné Macskó Piroska írta 4 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hónapja új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2198297_9117_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu