Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

Hozzávalók:
2 kis doboz májkonzerv, 2 egész tojás, 2 evõkanál liszt,2 evõkanál zsemlemorzsa, apróra vágott petrezselyem, só, õrölt bors, és olaj a sütéshez.
A fenti hozzávalókat jól összekeverjük, és kiskanállal bõ, forró olajba diónyi gombócokat teszünk úgy, hogy ne érjenek össze. Só helyett ételizesítõt is adhatunk hozzá. Vigyázzunk,mert gyorsan sül.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Mindenkinek köszönöm a hozzászólást!

Hozzávalók:
1/4 kg sertéshús,1/4 kg leveszöldség,1/4 kg burgonya,1 húsleveskocka,
1 tojás,1 ek zsír,1 zsemle,2 ek liszt,1 fej hagyma,só,bors

A húst a megtisztított zöldségekkel,1/2 hagymával és az áztatott
zsemlével ledaráljuk,sózzuk,borsozzuk,hozzáadjuk a lisztet,a tojást,
összedolgozzuk és gombócokat formálunk belőle.
A leveses fazékban zsíron megpirítjuk a hagyma megreszelt másik felét,
megpaprikázzuk,felengedjük 1 liter vízzel,amikor forrni kezd,beletesszük
a leveskockát,majd ennek felolvadása után belefőzzük a húsos gombócokat
és olyan lassú tűzön kezdjük főzni,hogy a lé csak gyöngyözzön.

Tovább 

 

Hozzávalók:
4 db karalábé,3 tojás,10 dkg reszelt sajt,fél dkg élesztő,1 dl tej,
3 ek liszt,1 csokor petrezselyemzöld,só,őrölt bors,olaj a sütéshez

A megmosott,meghámozott karalábékat almareszelőn lereszeljük.A
tojássárgákat elkeverjük a tejjel meg a szétmorzsolt élesztővel,
sózzuk,majd a lisztet beletéve összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a reszelt karalábét,az apróra vágott petrezselyemzöldet,
őrölt borsot,a tojásfehérjéből vert kemény habot,a reszelt sajtot és 5 percig pihentetjük.

Tovább 

6 dl vizet fél kk őrölt gyömbérrel 1-2 percig főzünk.
A kannába (lábasba)6 púpozott kanál mézet, és 6 ek őrölt kávét
teszünk,majd ráöntjük a forró gyömbéres vizet.
Elkeverjük,aztán ha lehűl,félig felvert tejszínnel tálaljuk.
 
Ezt a receptet a fűszerek könyvében találtam, és már többször
elkészítettem, nekünk ízlett.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Köszönöm szépen a hozzászólást!
Örülök, hogy tetszik, egy próbát megér!

Hozzávalók:2 kg eper,2 kg cukor,4 l víz,1 kk nátrium-benzoát
 
A gyümölcsöt összeturmixoljuk,és felöntjük 4 l vízzel,hozzáadjuk a nátrium

benzoátot.Egy napig hagyjuk "összeérni",közben többször megkeverjük.Másnap hozzáadjuk a 2 kg cukrot , és továbbra is kevergetjük.
A következő nap átszűrjük,és üvegekbe töltjük.
Gyorsan elkészíthető valamennyi idénygyümölcsből-málnából,meggyből,
őszibarackból és almából-megőrzi a gyümölcs természetes ízét.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Nagyon szívesen István!

Hozzávalók az alaptésztához:

1 csomag szárított élesztő,1/4 csésze (0,6 dl)langyos víz,
3 csésze (7,5 dl azaz 40-50 dkg)finomliszt,
3 csésze (7,5 dl azaz 70-75 dkg kristálycukor,
3 csésze (7,5 dl)langyos tej

Hozzávalók a barátságkenyérhez:

1 csésze (2,5 dl)alaptészta,2/3 csésze (1,65 dl)étolaj,
2 csésze (5 dl azaz 30-35 dkg)finomliszt,
1 csésze (2,5 dl azaz kb.25 dkg)kristálycukor,
3 tojás, 1 mokkáskanál sütőpor,1 mokkáskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál őrölt fahéj,1 mokkáskanál só,1 zacskó vaníliás cukor.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Köszönöm a hozzászólást Éva!
Évek óta kerestem az alapreceptet, és végre rátaláltam!
Régen sokan sütötték!

Tovább 

Hozzávalók: 250 g rizs, ízlés szerint 1 csomag petrezselyemzöldje,
snidling. Kevés tárkony és kapor, provenci fűszerkeverék, őrölt bors,
2 gerezd fokhagyma illetve 1 kisebb vöröshagyma.

A rizst megfőzzük és lecsöpögtetjük. Az ízlés szerinti mennyiségű
zöldfűszert apróra vágjuk, a hagymát felaprítjuk,a fokhagymát átpréseljük.
A még forró rizshez hozzáadjuk a fűszereket és jól elkeverjük.
Kiváló köret különböző sültekhez, szárnyasokhoz.
Jól illik hozzá a sült paradicsom, gomba és sok minden más.

Tovább 

A következő receptet azoknak ajánlom, akik könnyen hozzájutnak friss halhoz.

A keszegeket megtisztítjuk, fejüket levágjuk, kibelezzük, besózzuk és
12 órát állni hagyjuk. Lábasba tesszük, ráöntünk annyi vizet és olajat
(egyenlő mennyiségben), hogy befedje. Babérlevelet, mustármagot teszünk
hozzá és lefedve 8 órán át parányi lángon pároljuk, igy a halak szálkája
teljesen átfő. Szardínia jellegű lesz.
Citrommal, vajjal eldolgozva kenyérre kenhető.
Ezt a receptet a 70-e években találtam egyújságban.

Tovább 

Ezt a receptet sokszor elkészítettem, amikor az egyik családtag
egy súlyos influenzás megbetegedés miatt semilyen állati fehérjét nem
tudott elfogyasztani.

Hozzávalók: 1 dl étolaj, 2 evőkanál őrölt szezámmag, 10 dkg margarin.

1 dl olajban rózsaszínűre pirítjuk az őrölt szezámmagot, ezután
levesszük a tűzről és hozzáadjuk a margarint. Addig kevergetjük, míg
jól elolvad. Hűtőbe tesszük és 1-2 óra múlva felkeverjük. Olyan lesz,
mint a libazsír. Kenyérre kenve fogyasztjuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Jó kísérletezést kívánok Krisztina!
Azt javaslom, hogy először csak a felével kísérletezz.

Üdvözlettel Anna

Tovább 

 

  Villával felvert tojásfehérjébe forgatják a hússzeleteket.

Így a morzsa tökéletesen rátapad a húsra.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Köszönöm a hozzászólást, nagyon szívesen.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Keczánné Macskó Piroska írta 4 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2198297_9117_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu