Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

Hozzávalók:

25 dkg margarin,

40 dkg liszt,

1 dkg élesztő tejben futtatva,

5 dkg reszelt sajt,

2 sárgája,

1 kávéskanál só,

késhegynyi pirospaprika,

3 kanál tejföl.


Töltelék:

10 dkg margarin,

2 rúd Campingsajt,

5 dkg reszelt sajt.

Ezeket habosra keverjük.

 

 


A tésztát kidolgozzuk, pihentetés után vékonyra nyújtjuk, fehérjével megkenjük, kicsi pogácsákra szaggatjuk, kisütjük. Kettőt - kettőt a töltelékkel összeragasztjuk, majd reszelt sajtba forgatjuk. 

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg liszt,

6 dkg élesztő,

1 pohár tejföl,

2 tojás-a fehérjét külön habbá kell verni,

10 dkg zsír,

kb. 0,3 l tej,(ebben kell az élesztőt megfuttatni),

és egy jó nagycsipetnyi só.

 


 

Ezeket mind összedolgozni, a tésztát jól kidolgozni. Külön kell még 25 dkg margarin, melyet úgy kell kikeverni, hogy kenhető legyen. A tésztát jó ujjnyi vastagra kell nyújtani, a tetejére a margarint rá kell kenni. Utána a tésztát össze kell hajtani (mint egy terítőt) és 15 percig pihentetni kell, utána ismét kinyújtani.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Kedves Márta eleve 2 újnyi magasra kell nyújtani a pogácsákat,sütés közben is megnőnek és el fognak dőlni kicsit ezért részeges :)

Tovább 

 

Hozzávalók:

3 tojás sárgája,

2 doboz kefir,

3 evőkanál cukor,

1 evőkanál só,

5 dkg élesztő,

1 kg liszt,

0,5 kg margarin.

 


A kefirt felmelegítjük hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, az élesztőt. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beletesszük a sót és a kefires masszát. Jól összegyúrjuk és negyedóra múlva, újra összegyúrjuk.

 

Ujjnyira elnyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, rászórjuk a reszelt sajtot, kiszaggatjuk, 1 órát hagyjuk meleg helyen kelni.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg lencse,

1 fej vöröshagyma,

1 gerezd fokhagyma,

2 db alma,

pikáns mustár,

citromlé,

salátaolaj,

tárkonyecet,

fehérbors, só.

 


 

A hagymát megtisztítjuk, az almát meghámozzuk, és mindkettőt vékonyra szeletelve beáztatjuk citromlébe. A megmosott, korábban beáztatott lencsét enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Salátástálba tesszük, hozzákeverünk két evőkanál salátaolajat, két evőkanál tárkonyecetet és egy evőkanál mustárt. Hozzáadjuk az almát és a hagymát, sózzuk, borsozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg bármilyen fajta reszelt sajt vegyesen,

1 nagy, héjában főtt burgonya,

10 dkg vaj (vagy margarin),

fél dl sűrű tejföl,

3 gerezd fokhagyma,

ízlés szerint só,

2 evőkanál juhtúró vagy tehéntúró (vagy reszelt rokfort),

1 mokkáskanál törött fehérbors,

1 csokor kapor esetleg más fűszer.

 

 


 

A főtt burgonyát meghámozom, és finom lyukú reszelőn lereszelem. A vajat habosra keverem a juhtúróval, hozzáadom a sót, a törött borsot, a megmosott és finomra metélt kaprot, ezután a tejfölt is beledolgozom.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Köszi Anna a te variációdat is,ezt így találtam a szakácskönyvben :)

Tovább 

       Kedves Klubtársak!


 Áldott, békés, boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek.



Szeretettel             Anna

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Köszönöm szépen Gabriella!
Boldog, örömökben teli Új Esztendőt kívánok Neked és családodnak.

Anna

 

 

Hozzávalók:

1 kg csiperke gomba,

2 közepes vöröshagyma,

3-4 babérlavél....

 


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://azotthonizei.blogspot.fr/2012/01/sved-gombasalata.html

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 11 éve

Nagyon szeretem a gombát.

 

 

Hozzávalók:

60 dkg liszt,

12,5 dkg túró,

1 tojás.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://azotthonizei.blogspot.fr/2013/11/reteges-turos-pogacsa.html

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Móni nagyon jó receptet találtál ezt is valamikor megsütöm!

 

 

Hozzávalók:

20 dkg fehércsokoládé,

15 dkg darált keksz...


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://azotthonizei.blogspot.fr/2013/12/fehercsoki-szalami.html

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Mentettem a receptet, mert nagyon szép és finomnak néz ki!

 

 

Hozzávalók:

25 dkg darált háztartási keksz,

18 dkg vaj vag margarin,

10 dkg porcukor...


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://azotthonizei.blogspot.fr/2013/12/nagymama-gesztenyes-tekercse.html

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Keczánné Macskó Piroska írta 4 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hónapja új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2198297_9117_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu