Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg margarin,
40 dkg liszt,
1 dkg élesztő tejben futtatva,
5 dkg reszelt sajt,
2 sárgája,
1 kávéskanál só,
késhegynyi pirospaprika,
3 kanál tejföl.
Töltelék:
10 dkg margarin,
2 rúd Campingsajt,
5 dkg reszelt sajt.
Ezeket habosra keverjük.
A tésztát kidolgozzuk, pihentetés után vékonyra nyújtjuk, fehérjével megkenjük, kicsi pogácsákra szaggatjuk, kisütjük. Kettőt - kettőt a töltelékkel összeragasztjuk, majd reszelt sajtba forgatjuk.
11 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
6 dkg élesztő,
1 pohár tejföl,
2 tojás-a fehérjét külön habbá kell verni,
10 dkg zsír,
kb. 0,3 l tej,(ebben kell az élesztőt megfuttatni),
és egy jó nagycsipetnyi só.
Ezeket mind összedolgozni, a tésztát jól kidolgozni. Külön kell még 25 dkg margarin, melyet úgy kell kikeverni, hogy kenhető legyen. A tésztát jó ujjnyi vastagra kell nyújtani, a tetejére a margarint rá kell kenni. Utána a tésztát össze kell hajtani (mint egy terítőt) és 15 percig pihentetni kell, utána ismét kinyújtani.
|
|
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3 tojás sárgája,
2 doboz kefir,
3 evőkanál cukor,
1 evőkanál só,
5 dkg élesztő,
1 kg liszt,
0,5 kg margarin.
A kefirt felmelegítjük hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, az élesztőt. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beletesszük a sót és a kefires masszát. Jól összegyúrjuk és negyedóra múlva, újra összegyúrjuk.
Ujjnyira elnyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, rászórjuk a reszelt sajtot, kiszaggatjuk, 1 órát hagyjuk meleg helyen kelni.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg lencse,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 db alma,
pikáns mustár,
citromlé,
salátaolaj,
tárkonyecet,
fehérbors, só.
A hagymát megtisztítjuk, az almát meghámozzuk, és mindkettőt vékonyra szeletelve beáztatjuk citromlébe. A megmosott, korábban beáztatott lencsét enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Salátástálba tesszük, hozzákeverünk két evőkanál salátaolajat, két evőkanál tárkonyecetet és egy evőkanál mustárt. Hozzáadjuk az almát és a hagymát, sózzuk, borsozzuk.
Hozzávalók:
25 dkg bármilyen fajta reszelt sajt vegyesen,
1 nagy, héjában főtt burgonya,
10 dkg vaj (vagy margarin),
fél dl sűrű tejföl,
3 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
2 evőkanál juhtúró vagy tehéntúró (vagy reszelt rokfort),
1 mokkáskanál törött fehérbors,
1 csokor kapor esetleg más fűszer.
A főtt burgonyát meghámozom, és finom lyukú reszelőn lereszelem. A vajat habosra keverem a juhtúróval, hozzáadom a sót, a törött borsot, a megmosott és finomra metélt kaprot, ezután a tejfölt is beledolgozom.
11 éve | Kőszeghy Anna | 19 hozzászólás
Kedves Klubtársak!
Áldott, békés, boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek.
Szeretettel Anna
11 éve | Barna Pap Mónika | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg csiperke gomba,
2 közepes vöröshagyma,
3-4 babérlavél....
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:
http://azotthonizei.blogspot.fr/2012/01/sved-gombasalata.html
11 éve | Barna Pap Mónika | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg liszt,
12,5 dkg túró,
1 tojás.....
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:
http://azotthonizei.blogspot.fr/2013/11/reteges-turos-pogacsa.html
11 éve | Barna Pap Mónika | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg fehércsokoládé,
15 dkg darált keksz...
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:
http://azotthonizei.blogspot.fr/2013/12/fehercsoki-szalami.html
Hozzávalók:
25 dkg darált háztartási keksz,
18 dkg vaj vag margarin,
10 dkg porcukor...
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:
http://azotthonizei.blogspot.fr/2013/12/nagymama-gesztenyes-tekercse.html
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
Keczánné Macskó Piroska írta 4 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hónapja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás