Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

 

 

Hozzávalók:

Töltelék:

2 dl tejföl,

20 dkg sajt....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://aledakonyhaja.blogspot.ro/2011/06/sajtos-rolad.html


 

 

Hozzávalók:

A töltelékhez:

30 dkg túró,

20 dkg fetasajt,

1-2 ek tejföl......

 


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://aledakonyhaja.blogspot.ro/2012/07/sonkas-kocka.html

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

25 dkg liszt,

3 gerezd fokhagyma,

2 dkg élesztő,

másfél dl tej,

1 mokkáskanál cukor,

5 dkg vaj,

1 teáskanál só,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

1 teáskanálnyi csípős paprika,

1 tojás,

a tészta kenéséhez kevés tej.

 

 


 

A langyosra melegített tejben elkeverjük a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt, majd felfuttatjuk. Ezután a lisztbe beledolgozzuk az olvasztott (de nem forró) vajat, a felfutott élesztőt, az összes fűszert, a finomra zúzott fokhagymát és a tojást.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg liszt,

2 dkg élesztő,

másfél dl tej,

1 púpozott evőkanál vaj,

1 teáskanál só,

1 tojás,

1 mokkáskanál cukor,

1 evőkanál darált mák,

1 teáskanál darálatlan mák,

kevés tej a tészta kenéséhez.

 


 

A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt. Langyos helyen felfuttatjuk, majd jól összedolgozzuk a liszttel, az olvasztott vajjal, a tojással, a sóval és a darált mákkal. Sima, kemény tésztává gyúrjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg liszt,

12 dkg vaj,

2 tojás,

4 evőkanál tejföl,

1 csapott evőkanál köménymag,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

1 csapott teáskanál só.

 


 

A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáit, a tejfölt, a sót, a törött borsot, és jól összegyúrjuk. A sima tésztát lisztezett deszkán félujjnyira nyújtjuk, tetejét megkenjük a felvert tojásfehérjékkel, és rászórjuk a köménymagot. Lisztbe mártott derelyemetszővel kis négyzeteket vágunk belőle, és alufóliával bélelt sütőlemezre téve forró sütőben szép pirosra sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg liszt,

15 dkg vaj,

20 dkg reszelt parmezánsajt,

15 dkg reszelt ementáli sajt,

2-3 evőkanál tejföl,

1 tojás,

1 teáskanál só, ugyanennyi pirospaprika.

 


 

A megpuhított (de nem felolvasztott) vajat habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a reszelt sajtot, a sót, a paprikát, a tejfölt és a lisztet. jól összedolgozzuk. A tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. tetejét megkenjük a felvert tojással, majd derelyemetszővel csíkokra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

70 dkg liszt,

2 tojássárgája,

4 dkg élesztő (pici cukros tejben megfuttatni),

2 kávéskanál só,

kb. 3 dl tejföl,

1 csomag margarin (250 g növényi eredetű zsiradék).

 


 

Ezeket jól össze kell gyúrni, kidolgozni, és két cipóban kb. fél óráig pihentetni. Kinyújtani, és négyzet alakúra felvágni, majd az átlók irányában feltekerni. Zsírozott tepsibe tenni hézagosan és megkenni mindegyik tetejét felvert tojássárgájával. A végén megszórni köménymaggal, vagy durva sóval. 

Ha szereted, akkor lehet sós túrót a közepébe rakni és így feltekerni, majd megsütni. 

Tovább 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ:

15-15 dkg vaj, porcukor és őrölt dió,

4 tojás,

2 kiskanál kakaó,

7 dkg liszt,

sütőpor,

baracklekvár.


A DIÓS KRÉMHEZ:

20 dkg őrölt dió,

15 dkg porcukor,

1 dl erős feketekávé,

3 evőkanál rum.


A KÁVÉKRÉMHEZ:

3 tojás,

20-20 dkg cukor és vaj,

3 evőkanál feketekávé,

fél tasak vaníliaízű pudingpor.


A CSOKIÖNTETHEZ:

10 dkg cukor,

5 dkg vaj,

3 dkg kakaó,

2 evőkanál víz.


A DÍSZÍTÉSHEZ:2 dl tejszín.

Tovább 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ:

5 tojás,

5 evőkanál víz,

10-10 dkg kristálycukor,kókuszreszelék és liszt,

fél citrom reszelt héja.


A KRÉMHEZ:

2 evőkanál ribizliíz vagy tetszés szerinti lekvár,

3 dl tej,

3 dkg liszt,

10 dkg margarin,

8 dkg porcukor,

5 dkg kókuszreszelék.

 


 

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a cukor felével kikeverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, közben a vizet is hozzáadagoljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ:

3 tojás,

1 tojássárgája,

8 dkg kristálycukor,

1 tasak vaníliás cukor,

fél citrom, reszelt héja,

6 dkg liszt,

12 dkg őrölt mandula,

5 dkg vaj,


A KRÉMHEZ:

17 dkg őrölt mandula,

9 dkg porcukor,

1, 5 dl tej,

késhegynyi fahéj,

fél tasak vaníliás cukor,

0,5 dl mandulalikőr,

5 dl tejszín,

4 zselatinlap,


A DÍSZÍTÉSHEZ: reszelt csokoládé.

 

 


 

A tésztához 4 tojássárgáját a cukor egyharmadával, a vaníliás cukorral, és a citromhéjjal habosra keverjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Keczánné Macskó Piroska írta 4 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hónapja új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2198297_9117_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu