Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Töltelék:
2 dl tejföl,
20 dkg sajt....
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:
http://aledakonyhaja.blogspot.ro/2011/06/sajtos-rolad.html
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A töltelékhez:
30 dkg túró,
20 dkg fetasajt,
1-2 ek tejföl......
Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:
http://aledakonyhaja.blogspot.ro/2012/07/sonkas-kocka.html
|
|
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg liszt,
3 gerezd fokhagyma,
2 dkg élesztő,
másfél dl tej,
1 mokkáskanál cukor,
5 dkg vaj,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanálnyi csípős paprika,
1 tojás,
a tészta kenéséhez kevés tej.
A langyosra melegített tejben elkeverjük a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt, majd felfuttatjuk. Ezután a lisztbe beledolgozzuk az olvasztott (de nem forró) vajat, a felfutott élesztőt, az összes fűszert, a finomra zúzott fokhagymát és a tojást.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
másfél dl tej,
1 púpozott evőkanál vaj,
1 teáskanál só,
1 tojás,
1 mokkáskanál cukor,
1 evőkanál darált mák,
1 teáskanál darálatlan mák,
kevés tej a tészta kenéséhez.
A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt. Langyos helyen felfuttatjuk, majd jól összedolgozzuk a liszttel, az olvasztott vajjal, a tojással, a sóval és a darált mákkal. Sima, kemény tésztává gyúrjuk.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
12 dkg vaj,
2 tojás,
4 evőkanál tejföl,
1 csapott evőkanál köménymag,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 csapott teáskanál só.
A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáit, a tejfölt, a sót, a törött borsot, és jól összegyúrjuk. A sima tésztát lisztezett deszkán félujjnyira nyújtjuk, tetejét megkenjük a felvert tojásfehérjékkel, és rászórjuk a köménymagot. Lisztbe mártott derelyemetszővel kis négyzeteket vágunk belőle, és alufóliával bélelt sütőlemezre téve forró sütőben szép pirosra sütjük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
20 dkg reszelt parmezánsajt,
15 dkg reszelt ementáli sajt,
2-3 evőkanál tejföl,
1 tojás,
1 teáskanál só, ugyanennyi pirospaprika.
A megpuhított (de nem felolvasztott) vajat habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a reszelt sajtot, a sót, a paprikát, a tejfölt és a lisztet. jól összedolgozzuk. A tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. tetejét megkenjük a felvert tojással, majd derelyemetszővel csíkokra vágjuk.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
70 dkg liszt,
2 tojássárgája,
4 dkg élesztő (pici cukros tejben megfuttatni),
2 kávéskanál só,
kb. 3 dl tejföl,
1 csomag margarin (250 g növényi eredetű zsiradék).
Ezeket jól össze kell gyúrni, kidolgozni, és két cipóban kb. fél óráig pihentetni. Kinyújtani, és négyzet alakúra felvágni, majd az átlók irányában feltekerni. Zsírozott tepsibe tenni hézagosan és megkenni mindegyik tetejét felvert tojássárgájával. A végén megszórni köménymaggal, vagy durva sóval.
Ha szereted, akkor lehet sós túrót a közepébe rakni és így feltekerni, majd megsütni.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ:
15-15 dkg vaj, porcukor és őrölt dió,
4 tojás,
2 kiskanál kakaó,
7 dkg liszt,
sütőpor,
baracklekvár.
A DIÓS KRÉMHEZ:
20 dkg őrölt dió,
15 dkg porcukor,
1 dl erős feketekávé,
3 evőkanál rum.
A KÁVÉKRÉMHEZ:
3 tojás,
20-20 dkg cukor és vaj,
3 evőkanál feketekávé,
fél tasak vaníliaízű pudingpor.
A CSOKIÖNTETHEZ:
10 dkg cukor,
5 dkg vaj,
3 dkg kakaó,
2 evőkanál víz.
A DÍSZÍTÉSHEZ:2 dl tejszín.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ:
5 tojás,
5 evőkanál víz,
10-10 dkg kristálycukor,kókuszreszelék és liszt,
fél citrom reszelt héja.
A KRÉMHEZ:
2 evőkanál ribizliíz vagy tetszés szerinti lekvár,
3 dl tej,
3 dkg liszt,
10 dkg margarin,
8 dkg porcukor,
5 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
A tésztához a tojássárgákat a cukor felével kikeverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, közben a vizet is hozzáadagoljuk.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ:
3 tojás,
1 tojássárgája,
8 dkg kristálycukor,
1 tasak vaníliás cukor,
fél citrom, reszelt héja,
6 dkg liszt,
12 dkg őrölt mandula,
5 dkg vaj,
A KRÉMHEZ:
17 dkg őrölt mandula,
9 dkg porcukor,
1, 5 dl tej,
késhegynyi fahéj,
fél tasak vaníliás cukor,
0,5 dl mandulalikőr,
5 dl tejszín,
4 zselatinlap,
A DÍSZÍTÉSHEZ: reszelt csokoládé.
A tésztához 4 tojássárgáját a cukor egyharmadával, a vaníliás cukorral, és a citromhéjjal habosra keverjük.
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
Keczánné Macskó Piroska írta 4 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hónapja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu