Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

Hozzávalók:

3 tojás,

17 dkg liszt,

15 dkg porcukor,

4 evőkanál olvasztott méz,

2 kávéskanál őrölt fahéj,

1 szem őrölt szegfűszeg,

8 dkg vágott dió,

fél csomag sütőpor.

 

 

Elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzátesszük a mézet, azzal is jól elkeverjük. Belekeverjük a sütőporral és a fahéjjal elvegyített lisztet, az összetört szegfűszeget és a diót. A masszát alaposan kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, forró sütőbe tesszük, és takaréklángon 20-25 percig sütjük.

Tovább 

Elkészítés módja: 3 egész tojást habosra keverünk 14 deka cukorral, azután hozzáadunk 14 deka vágott diót, 4 deka reszelt főzőcsokoládét, 10 deka apróra vágott mazsolaszőlőt, 3 deka kis darabokra szeletelt citronádot vagy esetleg birsalmasajtot és legutoljára 10 deka liszttel kevert fél csomag sütőport dolgozunk hozzá. Kikent, kiszórt őzhát-formában sütjük. Sütés után a süteményt egy napig hagyjuk állni, azután szeleteljük. Kiadós, sokáig eltartható sütemény.

Tovább 

 
Mézes puszedli 1.

60-80 db lesz belőle.

Hozzávalók:

3 egész tojás,

10 dkg kristálycukor,

35 dkg méz,

5 dkg fagyos margarin vagy vaj,

70 dkg liszt,

1 csapott kávéskanál szódabikarbóna,

dió, mogyoró.


A tojást, a cukrot, a mézet és a vajat habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, végül a szódabikarbónát és alaposan összedolgozzuk.

 

Meglisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, tetszőleges formára szaggatjuk, mindegyik tetejére 1-1 gerezd diót vagy mogyorót teszünk, és előmelegített, forró (200 C fok) sütőben, megsütjük. Vigyázat, gyorsan megsül!

Tovább 

Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 

40 dkg liszt,

25 dkg vaj vagy főzőmargarin,

20 dkg cukor,

4 tojás,

1,5 kg alma,

1/2 zacskó sütőpor,

1 zacskó vaníliás cukor ,

1 /2 citrom leve,

1 /2 teáskanál őrölt fahéj csipetnyi só,

a tepsi kikenéséhez zsiradék a szóráshoz porcukor.

 

 


Elkészítés:

A vajat vagy a főzőmargarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük. Egyenként belekeverjük az egész tojásokat. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd a vajas (vagy margarinos) krémbe keverjük, és simára eldolgozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg burgonya,

50 dkg kelkáposzta,

1 közepes nagyságú vöröshagyma,

5 dkg füstölt szalonna,

1 evőkanál olaj,

4 dl tejföl,

20 dkg párizsi vagy krinolin,

3 gerezd fokhagyma,

késhegynyi törött köménymag,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

5 dkg reszelt füstölt sajt,

ízlés szerint só.

 

 


 

A burgonyát héjában megfőzöm, és még melegen meghámozva vékony karikákra vágom. Közben a kelkáposztát megtisztítom a külső, fonnyadt, hibás leveleitől, és nyersen vékony csíkokra vágom.

Tovább 

Hozzávalók:

1 egészen kicsi füstölt csülök,

25 dkg vegyes leveszöldség,

2 dl tejföl,

1 evőkanál liszt,

1 kis fej vöröshagyma,

fél citrom leve,

1 evőkanál tárkonyecet,

1 ágacska tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkony),

1 babérlevél,

1 késhegynyi törött fekete bors, ízlés szerint kevés cukor.

 

 


 

A megmosott csülköt előző nap annyi vízbe tesszük, amennyi bőven ellepi, és kis lángon addig főzzük, amíg a csont kicsúszik belőle.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg gomba,

2 dl tejföl,

1 nagy fej vöröshagyma,

1 zöldpaprika,

1 hegyes csípős paprika,

1 paradicsom,

2 gerezd fokhagyma,

1 csokor petrezselyemzöld,

2 evőkanál olaj,

1 csapott evőkanál liszt,

1 teáskanál piros fűszerpaprika,

késhegynyi törött fekete bors,

1 teáskanál só.

 

 


 

A gombát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A hagymát tisztítás után finomra aprítjuk, az olajon, a fazékban egy-két percig fonnyasztjuk, ezután az edényt a tűzről lehúzzuk.

Tovább 

Katt a Music szóra és máris megszólal újra a ZenerádióMusic Beats

  • 2013.11.18Fresh FM eggyesülésA mai naptól teljesen legálisan üzemel rádiónk!
  • 2013.11.08.Szerverek ONLINEMind a 2 szerverünk Online státuszba kerult!
  • 2013.09.07.ElhatározásIsmét szeretnénk Zene Rádiót!

 

 

Hozzávalók a lapokhoz:

30 dkg liszt,

10 dkg porcukor,

5 dkg ráma.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatod a receptet:

http://sarokkonyha.blogspot.fr/2012/03/mezes-kremes.html

 

Hozzávalók a krémhez:

5 dl tej,

2 tojás sárgája,

3 banán........

 


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://receptvilag.gportal.hu/gindex.php?pg=28990425

 

 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu