Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mindannyiunknak vannak olyan ismerősei, akik a konyhában csak összedobnak ilyen-olyan maradékokat, hogy aztán a kuszaságból valami egészen finom kerekedjen ki. Nekik nincs szükségük részletes és hosszadalmas receptekre, sőt néha még azt sem tudják, mi is lesz pontosan a kész étel, amikor elkezdenek főzni. A főzéshez nyugodtan hozzá lehet állni így is, de a sütés már egy kicsit bonyolultabb művelet.
A sütés művészet, pontos receptre van szükségünk, és be is kell azt tartanunk.
5 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
A Dining Guide étteremteszteléseit idén Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje vezette, aki a múlt hét folyamán látogatta meg a legjobb hazai éttermeket. A nemzetközi szaktekintélyt meglepte a magyar topéttermek szervizeinek magas színvonala, és elvarázsolta a magyar paprika íze. Hangsúlyozta továbbá, hogy nem szabad szégyellnünk a hagyományainkat, sőt ideje lenne büszkének lennünk rá.
Május óta zajlanak a 2019-es Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauztesztelései.
|
|
6 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Egy különlegesen átalakított recept, hónapok termékfejlesztői munkája, és rengeteg laboratóriumi vizsgálat áll a Pécsi Gluténmentes Lager sör mögött, ami az első olyan, itthon készülő sör, melyet a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak.
Az elmúlt hónapokban fokozatosan vezette be a piacra saját gluténmentes sörét a Pécsi Sörfőzde. A sörgyártáshoz használt árpa a leginkább ételintoleranciát kiváltani képes alapanyagok listáján szerepel, miközben egyre többet hallani arról, milyen sok embert érint a gluténérzékenység.
Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a mindössze egy-két hetes ünnepi túlevés felelős az elhízásért, és hogy pár hetes diéta képes orvosolni a bajt.
Rosszul rögzült napi rutinok
„Feljött rám néhány kiló az ünnepek alatt!” – sokszor hallottuk már ezt az ismerőseinktől, nem igaz? A súlyfeleslegért azonban nem lehet kizárólag a karácsonyt és a szilvesztert hibáztatni. „Ahhoz, hogy valakin megjelenjenek a plusz kilók, ami túlsúlyhoz, végül pedig elhízáshoz vezet, olyan rendszeres, rosszul rögzült napi és étkezési rutin szükséges, ami nem alakulhat ki egyetlen hét alatt” – világított rá Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.
A téli hónapok során is nélkülözhetetlen a szervezet feltöltése egészséges ételek által, még az év végi hajrában is. Mégis hogyan? Ezt a kérdéskört járja körbe a Bonduelle Te mit főznél ki belőle? kampánya, amelynek keretében Wossala Rozina gyors, könnyen elkészíthető receptötletekkel mutatja meg, hogy a főzés nem ördögtől való a végeredmény pedig fejedelmi.
A szervezet és egyben az őszi/téli kamra feltöltését szorgalmazó kampányhoz a Reggeli egyik háziasszonya és a Profi a konyhámban műsorvezetője, Wossala Rozina csatlakozott.
6 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Kovács Lázár és Kaszás Géza tíz év után tér vissza a képernyőre. Hétfőtől a TV2 csoport gasztrotévéjében, a LiChi TV-n indul el új műsoruk, Lázár és Géza – A retro konyhasó címmel – írja a Blikk. „A hangulat ugyanolyan volt a forgatásokon, csak a tudás más, amit szeretnénk megosztani. Sokat változott a gasztronómia, rengeteg új eszköz van, új alapanyagok, amelyeket szeretnénk bemutatni” – mondta Kovács Lázár, aki az elmúlt években is tartotta a kapcsolatot Kaszás Gézával.
"Nem jártunk annyit össze, de rendszeresen beszéltünk, tudtunk egymásról az elmúlt nem is tudom, hány évben” – mondta a séf.
HA AZT HITTED, HOGY A BARNA TOJÁS JOBB, MINT A FEHÉR ÉS HOGY A BIO ÉLELMISZEREKBEN NINCSEN VEGYSZER – TÉVEDSZ! LERÁNTJUK A LEPLET A LEGGYAKORIBB TÉVHITEKRŐL, HOGY EGÉSZSÉGESEBB LEHESS, MINT VALAHA!
A köztudatban valószínűleg azért terjedt el ez a tévhit, mert a barna lisztből és rizsből készült termékek egészségesebbek, mint fehér színű változatok – a tojásokkal azonban ez nincs így!
Tény, hogy a gyártók kihasználják az emberek tévedését, és a barnás héjú tojásokat drágábban árulják, mint a fehérebbeket; de az az igazság, hogy mindkét tojás ugyanolyan minőségű, a szín semmit sem változtat a beltartalmon.
Az eperrel elkezdődött és jelenleg már javában tart a befőzési szezon. A Sencor összegyűjtött néhány tippet, melyekkel hatékonyan őrizhetők meg az ízek és a vitaminok a befőzés során.
„Jelenleg számtalan népszerű gyümölcs, így a meggy, a málna, az őszibarack és sárgabarack érhető el frissen. Éppen ezért ajánlott ezekre a gyümölcsökre koncentrálni, hiszen fontos, hogy befőzéskor a lehető legfrissebb alapanyagok kerüljenek az üvegbe” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor termékmenedzsere.
Számos tanulmány látott napvilágot az utóbbi időben, amelyekből kiderül, hogy sajnos elhízás tekintetében Európa élmezőnyébe tartozunk. A GfK legfrissebb kutatásából az látszik viszont, hogy vannak biztató jelek.
A Budapesti Nagybani Piac megbízásából készített 2017. őszi felmérés szerint ugyanis egyre többen fogadják meg a tanácsot, hogy érdemes naponta többször, kevesebbet enni. Ráadásul a nyári időszak is kedvez a fő étkezések közötti fogyasztóknak, számos hazai termesztésű, zamatos és lédús zöldség és gyümölcs közül választhatunk, amelyek nem csak ízletesek, de tápanyagokban is gazdagok és remekül hidratálnak.
A zöld diót június második felében kell szedni, amikor még kötőtűvel könnyen átszúrhatók a gyümölcsök, azaz a belső kemény héj még nem alakult ki. Számos ínyencség készíthető belőle.
Ecetes zöld dió
A diókat megmossuk, szártól, levelektől megtisztítjuk, villával vagy kötőtűvel megszurkáljuk. Vízbe tesszük, amit naponta cserélünk rajtuk és ezt az áztatás mindaddig folytatjuk, míg a diók megfeketednek. Ez körülbelül két hét múlva következik be.
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu