Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

network.hu

 A nyár közeledtével egyre inkább felértékelődik a helyes folyadékpótlás szerepe a mindennapokban. A szénsavas víz remek forrást jelent ehhez, néhány tévhit miatt azonban akadnak, akik ódzkodnak a fogyasztásától.

 

Nem oltja olyan jól a szomjat

Habár nem zajlott még túl sok kutatás a témában, fellelhető néhány tanulmány, amely igazolja, hogy a szénsavas ásványvizek alapjaiban véve ugyanolyan jól hidratálnak, mint a sima csapvíz. Ez persze abból a szempontból egyáltalán nem meglepő, hogy valójában a szénsavas víz is csak hagyományos ivóvíz - némi szén-dioxiddal feldúsítva.

Tovább 

network.hu

A skótok feltalálták, miként tehetik ki kisebb stressznek az állatokat, és hogyan állíthatnak elő tejet erkölcsösebb módszerekkel.
Milyen az etikusan előállított tej?

"Etikusan előállított" tejet és sajtot állítanak elő több skót gazdaságban is, amelyben úgy nevelik az állatokat, hogy a borjakat nem szakítják el már születésükkor az anyatehenektől. A gazdaságok állítása szerint így kevesebb stressz éri az állatokat, így hosszabb élettartamúak és egészségesebbek lehetnek - írja a BBC értesüléseire hivatkozva az Agrarszektor.hu.

Tovább 

 

network.hu

Sok kezdő háziasszony teszi fel ezt a kérdést, hiszen a palacsinta az egyik legfinomabb desszertünk, amelynek az elkészítését tényleg érdemes korán megtanulni. Milyen serpenyőben süssük a palacsintát?

Speciális palacsintasütőben. Ez elengedhetetlen a palacsinta sikeréhez - nem véletlen, hogy a profik a saját palacsinta-sütőjüket ereklyeként kezelik.

Legjobb a rétegelt anyagból vagy vasból készült serpenyő, amelyet sohasem tisztítottak fémsúrolóval. Mosogatószert se használjunk, sütés után töröljük ki a serpenyőt, és egy öreg konyharuhával dörzsöljük szárazra.

Tovább 

network.hu

1. Sokkal ízletesebb lesz a rántott hús, ha néhány órával korábban 1-2 gerezd fokhagyma társaságában, sós tejbe beáztatjuk, s a hűtőbe rakjuk.
2. Nem kunkorodik fel sütés közben a szalonna, ha villával megszurkáljuk.

 

3. A felvágott zeller és karalábé alufóliába téve a hűtőszekrényben akár egy hétig is friss marad, míg nejlonban csúnyán elszíneződik.

 

4. Mikor jó a sütőpor? Tegyünk belőle késhegynyit hideg vízbe és ha kis buborékok jönnek fel a tetejére, használható.

Tovább 

network.hu

Van annál jobb, mint óracsörgés helyett házilag, frissen készült péksütemény illatára ébredni reggel? Közelegnek az ünnepek, biztosan lesz alkalmunk egyik reggel friss kiflivel meglepni a családot.

Hozzávalók, elkészítése:
1. lépésként elkészítjük a kovászt (vagy nevezhetjük elő tésztának is) 

  • 20 dkg sima liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 2 dl víz

ezeket alaposan elkeverjük 40-50 percig lefedve hagyjuk.

2. lépésben az összes kovászt (vagy elő tésztát) az alábbi hozzávalókkal

  • 40 dkg sima liszt
  • 2 dl joghurt
  • 3 dkg vaj
  • 1 dkg élesztő
  • 2 teáskanál só 
  • és nekem még felvett 1/2 dl vizet is

alaposan kidagasztjuk, majd 40 percig kelesztjük, aztán 10 egyenlő részre osztjuk, amit kigömbölyítünk és így még 15 percig hagyjuk pihenni.

Tovább 

network.hu

 Talán nem korszakalkotó felfedezés, de mindenképpen érdekes: a sörben olyan összetevők találhatóak, amelyek boldoggá teszik az embert, mivel az agy dopamin receptorait aktiválják.

 

Egészen pontosan a hordenin nevű összetevő az, amely a maláta árpában bőségesen megtalálható, és amely jelentően emeli az ember kedélyállapotát német tudósok szerint, akik az Oktoberfest alkalmából publikálták kutatásukat.

 

A hordenin az agy jóérzést felelős központját stimulálják, aminek következtében az ember jókedvűbb, optimistább és mosolygósabb lesz.

Tovább 

network.hu

 Beindul a levesszezon, így mi is sok-sok levesrecepttel készülünk. Ez a póréhagymaleves pirított gombával már most óriási kedvenc.

 

sütőtökkrémlevesek mellett minden évben van hely néhány új levesnek is a kedvencek között. Idén már meg is van az első jelentkező! 

 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 7 dl alaplé
  • 1 citrom leve
  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg póréhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. vaj
  • 1 ág kakukkfű
  • 1-2 csipet bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csiperke gomba
  • pár csipet só, őrölt szerecsendió

A hagymát a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén 6-7 percig dinsztelem, finoman sózom.

Tovább 

network.hu

IMÁDOD AZ ÍZÉT, MÉGSEM TUDSZ RÓLA SEMMIT? A CIKKÜNKBŐL MEGTUDHATOD, HOGY HONNAN IS SZÁRMAZIK EZ A FINOM SZÓSZ, AMIT EREDETILEG NEM IS PARADICSOMBÓL, HANEM GOMBÁBÓL ÉS DIÓBÓL KÉSZÍTETTEK. 
ÁZSIÁBÓL SZÁRMAZIK ÉS ERJESZTETT HALAK ÍZESÍTÉSÉRE HASZNÁLTÁK

Erre Dan Jurafsky, a Stanford Egyetem professzora jött rá, amikor részletesebben tanulmányozni kezdte a ketchup történelmét, ami egészen a kínai Liang-dinasztia koráig, azaz 544-ig nyúlik vissza.

Tovább 

network.hu

 A királynő utálja a fokhagymát, simán eszik műanyag edényből, az unokái imádták a McDonald's-os happy meal menüt, a fia pedig nem híve az organikus táplálkozásnak - többek között ezeket az konyhai kulisszatitkokat árulta most el a séf, ami évtizedeken át szolgált a Buckingham palotában.

 

Azt eddig is sejtettük, hogy nem maguknak kenik meg a szalámis szendvicset a Windsor-ház tagjai, de étkezési szokásaikról, ízlésükről most olyan kis színes apróságok láttak napvilágot, amiket eddig nem sejthettünk.

Tovább 

network.hu

 A könyv nem receptgyűjtemény, sokkal inkább Ferenc pápának az étkezéshez fűződő viszonyát tárja fel. A kötetben az egyházfőt főzés közben ábrázoló felvételek is lesznek.

 

A pápa konyhaművészetének szentelt szakácskönyv jelenik meg jövőre Ferenc séf címmel.

A katolikus egyház argentin születésű vezetője szenvedélyes szakács volt Buenos Aires-i évei alatt. Piemonti származású olasz családjának hatására pápává választása előtt szívesen főzött magára és egyházi vezetőkre.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu