Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
4-5 személyre
20 dkg füstölt sajt reszelve
30 dkg sajt reszelve
5 tojás
5 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál liszt
erős Pista ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, 1 órán át hűtőben pihentetjük, apró fasírtokat formázunk belőle, majd bő forró olajban kisütjük.
Salátával tálaljuk.
10 dkg rizs 7 csapott evőkanál
50 dkg burgonya 4-5 közepes méretű
10 dkg vöröshagyma 1 közepes méretű
1 dl narancslé 5-7 evőkanál
10 dkg reszelt sajt 10 evőkanál
10 dkg kristálycukor 10 csapott evőkanál
1,5 dkg porcukor 1 csapott evkőanál
10 dkg liszt 11 csapott evőkanál
1 dkg só 1 csapott kávéskanál
|
|
11 éve | Barna Pap Mónika | 3 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
1 ek. kakaópor........
Erre a linkre kattintva olvashatjátok tovább a receptet: http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/ludlabtorta-gofribol
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg karfiol,
8-10 db erőspaprika.......
Erre a likre kattintva olvashatjátok tovább a receptet: http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/csips-karfiol?category_id=7
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
a tésztához:
25 dkg finom liszt,
13 dkg margarin,
1 tojás,
1 dl sűrű tejföl,
1 evőkanál porcukor,
1 teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál só;
a töltelékhez:
4 nagy körte,
2 dl tejföl,
2 tojás,
1 teáskanál őrölt fahéj,
ízlés szerint 2-3 evőkanál porcukor.
Elkészítés:
A tésztához valókat mély tálba rakjuk (a margarint megreszeljük, vagy egy kis szitán átnyomjuk), majd gyorsan összegyúrjuk. A tészta kissé ragad, ezért a kezünket és a gyúrótáblát is meg kell lisztezzük.
11 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg sovány sertéshús,
5 dkg füstölt szalonna,
15 dkg rizs,
2 dl tejföl,
6 db zöldpaprika,
2 db nagyobb paradicsom,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
1 evőkanál vegeta (vagy 2 húsleveskocka), fél mokkáskanál törött fekete bors,
kevés só.
Elkészítés:
A megmosott rizst szűrőkanálba öntjük, és fél órára vízbe áztatjuk. Közben a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, majd a zsírját kisütjük.
Hozzávalók:
30 dkg sovány, darált sertéslapocka,
1 tojás,
1 zacskó mirelit szemes kukorica,
5 dl tej,
2 dl tejföl,
4 dkg vaj (vagy margarin),
2 evőkanál finomliszt,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evőkanál vegeta,
1 teáskanál majoránna,
ízlés szerint törött fehér bors,
kevés só.
Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a habosra felvert tojással, 1 dl tejjel, a zsemlemorzsával, a majoránnával, a sóval és a borssal.
Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
40 dkg savanyú káposzta,
15 dkg jó húsos angolszalonna,
3 dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 nagy savanykás alma (elhagyható),
1 evőkanál vegeta,
1 mokkáskanál csombor (borsikafű),
kevés só.
Elkészítés:
A savanyú káposztát szükség szerint átmosom, alaposan lecsöpögtetem, és apróra vágom. A meghámozott és felkarikázott főtt burgonya egyharmadát közepes nagyságú tepsire terítem. Meghintem kevés vegetával, és elosztom rajta a káposzta felét.
Sokunk kertjében megtalálható. Nekem tavaly eluralta a virágos kertem.
Így kórdában van tartva egy nagy cserépben.
Nyáron a limonádéban szétmorzsolva áztattam fogyasztásig, mint a citromfüvet.
Lakásban nem túl meleg helyen télen is van.
Hozzávalók:
2 dl víz,
20 dkg cukor,
fél citrom leve,
nagy csokor friss mentalevél.
Elkészítés:
A menta leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, összevágjuk apróra.
A vizet a cukorral felforraljuk.
Hozzávalók:
1 dl étolaj,
2 evőkanál darált szezámmag,
10 dkg margarin.
Elkészítés:
1 dl olajban rózsaszinüre pirítjuk az őrölt szezámmagot, ezután levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a margarint.
Addig kevergetjük, amíg jól elolvad.
Hűtőbe tesszük, és 1-2 óra múlva felkeverjük. Olyan lesz, mint a libazsír.
Kenyérre kenve fogyasztjuk.
Ezt a receptet akkor kísérleteztem ki, amikor a férjem nem ehetett semilyen állati eredetű élelmiszert. Az egész család szereti.
Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás