Sütés főzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5288 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei

 Sajtfasírt csípősen

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


4-5 személyre
20 dkg füstölt sajt reszelve
30 dkg sajt reszelve
5 tojás
5 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál liszt
erős Pista ízlés szerint

Elkészítés:


A hozzávalókat összekeverjük, 1 órán át hűtőben pihentetjük, apró fasírtokat formázunk belőle, majd bő forró olajban kisütjük.
Salátával tálaljuk.

         10 dkg rizs                                           7 csapott evőkanál

         50 dkg burgonya                                 4-5 közepes méretű

         10 dkg vöröshagyma                          1 közepes méretű

         1 dl narancslé                                       5-7 evőkanál

         10 dkg reszelt sajt                               10 evőkanál

         10 dkg kristálycukor                            10 csapott evőkanál

         1,5 dkg porcukor                                 1 csapott evkőanál  

         10 dkg liszt                                           11 csapott evőkanál

         1 dkg só                                               1 csapott kávéskanál

Utolsó hozzászólás

TÓTH LÁSZLÓNÉ üzente 11 éve

köszönöm hasznos az információ Valéria

Tovább 

 

Lúdlábtorta gofriból

 

 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

10 dkg vaj,

10 dkg cukor,

1 ek. kakaópor........

 

 

Erre a linkre kattintva olvashatjátok tovább a receptet:   http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/ludlabtorta-gofribol

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Anna nekem is nagyon megtetszett.Marcsi engem nem zavarna csinálnék belőle egy négyzetes tortát akkor,nincs gofrisütőm,pedig ettünk már házi gofrit.

Csípős karfiol



Hozzávalók:

1 kg karfiol,

8-10 db erőspaprika.......

 

 

Erre a likre kattintva olvashatjátok tovább a receptet:  http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/csips-karfiol?category_id=7

Hozzávalók:

a tésztához:

25 dkg finom liszt,

13 dkg margarin,

1 tojás,

1 dl sűrű tejföl,

1 evőkanál porcukor,

1 teáskanál sütőpor,

1 mokkáskanál só;

 

a töltelékhez:

4 nagy körte,

2 dl tejföl,

2 tojás,

1 teáskanál őrölt fahéj,

ízlés szerint 2-3 evőkanál porcukor.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tésztához valókat mély tálba rakjuk (a margarint megreszeljük, vagy egy kis szitán átnyomjuk), majd gyorsan összegyúrjuk. A tészta kissé ragad, ezért a kezünket és a gyúrótáblát is meg kell lisztezzük.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg sovány sertéshús,

5 dkg füstölt szalonna,

15 dkg rizs,

2 dl tejföl,

6 db zöldpaprika,

2 db nagyobb paradicsom,

1 nagy fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

1 evőkanál piros fűszerpaprika,

1 evőkanál vegeta (vagy 2 húsleveskocka), fél mokkáskanál törött fekete bors,

kevés só.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A megmosott rizst szűrőkanálba öntjük, és fél órára vízbe áztatjuk. Közben a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, majd a zsírját kisütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg sovány, darált sertéslapocka,

1 tojás,

1 zacskó mirelit szemes kukorica,

5 dl tej,

2 dl tejföl,

4 dkg vaj (vagy margarin),

2 evőkanál finomliszt,

3 evőkanál zsemlemorzsa,

1 csokor petrezselyemzöld,

1 evőkanál vegeta,

1 teáskanál majoránna,

ízlés szerint törött fehér bors,

kevés só.

 

 

Elkészítés:

 

A darált húst összekeverjük a habosra felvert tojással, 1 dl tejjel, a zsemlemorzsával, a majoránnával, a sóval és a borssal.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg héjában főtt burgonya,

40 dkg savanyú káposzta,

15 dkg jó húsos angolszalonna,

3 dl tejföl,

1 nagy fej vöröshagyma,

1 nagy savanykás alma (elhagyható),

1 evőkanál vegeta,

1 mokkáskanál csombor (borsikafű),

kevés só.

 

 

 

Elkészítés:

 

A savanyú káposztát szükség szerint átmosom, alaposan lecsöpögtetem, és apróra vágom. A meghámozott és felkarikázott főtt burgonya egyharmadát közepes nagyságú tepsire terítem. Meghintem kevés vegetával, és elosztom rajta a káposzta felét.

Tovább 

 Menta szirup készítése

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

Sokunk kertjében megtalálható. Nekem tavaly eluralta a virágos kertem.

Így kórdában van tartva egy nagy cserépben.

Nyáron a limonádéban szétmorzsolva áztattam fogyasztásig, mint a citromfüvet.


Lakásban nem túl meleg helyen télen is van.



Hozzávalók:



2 dl víz,

20 dkg cukor,

fél citrom leve,

nagy csokor friss mentalevél.

 



Elkészítés:



A menta leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, összevágjuk  apróra.

A vizet a cukorral felforraljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Remélem így is ízleni fog az Andrisnak.
Szép napot Mara néninek is.

Tovább 

Hozzávalók:

1 dl étolaj,

2 evőkanál darált szezámmag,

10 dkg margarin.



   Elkészítés:

1 dl olajban rózsaszinüre pirítjuk az őrölt szezámmagot, ezután levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a margarint.

Addig kevergetjük, amíg jól elolvad.

Hűtőbe tesszük, és 1-2 óra múlva felkeverjük. Olyan lesz, mint a libazsír.

Kenyérre kenve fogyasztjuk.


Ezt a receptet akkor kísérleteztem ki, amikor a férjem nem ehetett semilyen állati eredetű élelmiszert. Az egész család szereti.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198637_7090_s

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu